Zweeds bedrijf neemt Nederlandse it-reseller Centralpoint over

Het Zweedse bedrijf Dustin neemt de zakelijke-it-leverancier Centralpoint over voor 425 miljoen euro. Centralpoint noemt zich de grootste it-reseller in de Benelux en zegt met Dustin verder te willen groeien.

Dustin was sinds 2018 met de overname van it-leverancier Vincere al aanwezig op de Nederlandse markt, maar wil met de overname van Centralpoint deze activiteiten vergroten en verstevigen. Het bedrijf zegt met de overname een 'it-powerhouse' te hebben voor de Benelux-markt die aanwezig is in alle zakelijke segmenten, van grote bedrijven tot midden- en kleinbedrijven. Daarnaast zegt Dustin met de overname efficiënter te kunnen werken en vanaf 2023 of 2024 jaarlijks bijna 15 miljoen euro kosten te kunnen besparen.

Centralpoint werd in 2001 opgericht en zegt met de overname te kunnen groeien. Ceo Luuk Slaats zegt in Dustin 'een sterke volgende eigenaar' te hebben gevonden die de groei in de Benelux kan versnellen, zowel organisch als door het overnemen van andere bedrijven. Slaats blijft bij Centralpoint betrokken.

Het Nederlandse bedrijf had in 2020 een omzet van omgerekend zo'n 686 miljoen euro en een ebita van ongeveer 27 miljoen euro. Centralpoint heeft zo'n zeshonderd werknemers in dienst. De overname van Centralpoint moet nog wel worden goedgekeurd door onder meer de ACM.

Door Hayte Hugo

Redacteur

13-04-2021 • 11:49

103 Linkedin

Submitter: marti28

Reacties (103)

Wijzig sortering
Hmmm, ik gok dat Dustin dus het moederbedrijf is van o.a. Dustinhome.nl - shopreview:
https://tweakers.net/shop...home-punt-nl/shopreviews/

En Centralpoint heeft ook z'n shopreviews:
https://tweakers.net/shop...point-zakelijk/overzicht/

Voor beide shopreviews: niet dramatisch slecht, maar ze lijken mij beide niet gericht om topservice te bieden. Tussen drie a vier sterren qua score, dus bestel je bij voorkeur alleen als het duidelijk goedkoper is dan elders en het geen ramp is als dingen fout lopen.

Nou gaat dit wel vooral over de zakelijke markt en is Dustinhome.nl voor consumenten, maar vooralsnog heb ik niet het idee dat deze overname iets moois gaat opleveren. Meer een 'middenklasser overgenomen door grotere middenklasser'. :O
Kleine site note over de 'niet zo slechte shopreviews' van Centralpoint.

Van de 20 laatst geplaatste reviews hebber 16~17 als enige activiteit op T.net die ene shopreview. Daarvan is er één negatief de rest lovend. Lekker realistische score dus.

Bij DustinHome zijn er van de laatste 20 shopreviews 13 met als enige (of vrijwel als enige) activiteit die shop review en 7 met daadwerkelijk een actief profiel. Iets beter maar nog steeds relatief veel loze reviews imho.

Ter vergelijking bij de grotere/bekendere Nederlandse HW shops ligt bij de laatste 20 shopreviews het aantal geplaatst door actieve profielen gemiddeld zo rond de 14~15 dus wel hoger. Die shops scoren qua sterren ook hoger opvallend genoeg...
Ik snap je punt niet helemaal, het gros van de "newbie reviews" bij Dustin is 1sterren reviews.

Ik heb zelf ook een zeer negatieve ervaring met Dustin, absoluut geen aanrader. Snap niet dat zo'n onprofesisoneel bedrijf groot is in Zweden.
Punt is dat domweg even snel het aantal sterren kijken of er door heen scrollen niet representatief is, of dat nou positief of negatief is.

Sowieso plaatsen mensen sneller negatieve dan positieve reviews, en ik heb gewoon geen vertrouwen in reviews van accounts die als enige activiteit die ene review hebben (of 1 review en 1 reactie of iets dergelijks).

Een positieve review kan gekocht zijn door de betreffende partij en een negatieve door de concurrent?

Ik kijk liever naar shopreviews van actieve gebruikers, zo is jouw account 'slechts' 5 jaar oud maar je maakt zo te zien genoeg gebruik van je account om een actieve indruk te wekken dus zou ik een review van jou wel meenemen in mijn overweging om ergens iets te bestellen :)
Op Amazon wel maar Tweakers is wel een stuk stricter met alt accounts. Positieve reviews zeggen mij niks maar wanneer een bedrijf vele negatieve reviews heeft is dat wel degenlijk zorgwekkend. Ik zie reviews zelf meer als "Kans dat er iets in de levering misgaat". Tevens is er meestal wel een vrij grote kloof tussen bedrijven met 2-3 sterren en 4-5.

Het gevaarlijkste zijn de "review en win" acties van webshops zoals Azerty welk ook normale gebruikers "betaalde" reviews laat spammen
Ze zijn goedkoop. Dat is voor veel mensen de reden om klakkeloos te bestellen.
Kijk naar MAX ICT, bestaat nog steeds ondanks dat het misschien wel de meest belabberde winkel in NL is, puur omdat ze de laagste prijs hebben.
Snap niet dat zo'n onprofesisoneel bedrijf groot is in Zweden
Als consument heb ik er nooit iets gekocht dus ik vermoed dat ze nooit de goedkoopste zijn, anders was ik ze wel een keer tegen gekomen. Maar zakelijk is het ‘the place to go’. Als ik een muis voor linkshandigen zoek en ik vertel de afdelingsassistent dat hij bij Dustin bestelbaar is dan ligt ‘ie een week later op mijn bureau. Wellicht zijn ze traag en duur, maar vermoedelijk werkt hun zakelijke afhandeling (manier van facturering, bezorging aan de deur in plaats van afhalen in de supermarkt) wel goed en dat is bij b2b veel belangrijker dan een paar euro goedkoper of een paar dagen sneller afgeleverd.
Nou vooruit: Hier is er een die niet in de shopreviews staat. Mijn aankoop van mei 2013 bij CentralPoint - netjes op tijd en goed verpakt geleverd. Ook latere bestelling van consumables prima en zonder klachten verlopen. Facturen zijn beschikbaar, shopreview nooit gegeven omdat ik dit gewoon verwacht.

Waarom zouden positieve shopreviews niet kunnen kloppen? CetralPoint richt zich vooral op B2B, het zal best dat een particulier af en toe tussen wal en schip komt, bijvoorbeeld door als particulier zakelijk te kopen en er dan achter te komen dat bepaalde consumentenrechten niet gelden. Da's domheid die voortkomt uit belastingvoordeel (BTW/Vamil//investeringsaftrek) voor een gamerkaart oid te willen krijgen.
Dat komt inderdaad verrassend veel voor. Bijvoorbeeld en game systeem voor de zoon bestellen maar onder het zakelijke account van eigen bedrijf en daarna verbaasd zijn als bepaalde consumenten rechten en garanties niet van toepassingen zijn. Can't have the best of both worlds.
Het zou me verbazen dat mensen zo positief zijn. Heb mij al serieus mispakt aan dat bedrijf. Het is eigenlijk geen partij waar je als consument moet kopen.

Central point liegt over het aantal producten in stock en levertijden kunnen alle kanten opschieten. Ook al staat er ‘23stuks in voorraad’. En week wachten is geen uitzondering.

Als er iets stuk is ‘dead on arrival’ verwijzen ze u direct door naar de leverancier zelf. In mijn geval was dat Cisco. Daar moest ik een b2b account aanmaken. Heel straf allemaal.

Ook fluctueren hun prijzen. Soms zijn ze extreem duur en soms hebben ze de goedkoopste Macbooks van het land.

Ik kan me inbeelden dat bedrijven soms 20-30 stuks tegelijk aanschaffen en hun kiezen boven pakweg coolblue omdat ze meer b2b focussed zijn wat betaling en facturatie betreft en meer zakelijke producten in hun gamma hebben.
Niet dramatisch slecht maar daar is ook alles mee gezegt, sterker nog de Dustinhome.nl score is met drie sterren gemiddeld en krap 3,5 ster bij service wellicht niet dramatisch slecht maar wel ronduit slecht. Centralpoint lijkt het iets beter te doen, zeker qua levering en verzending maar doet het een stuk slechter op het gebied van klantenservice. Dat zou te verklaren kunnen zijn door het feit dat ze voornamelijk focussen op bedrijven en niet ingericht zijn om individuele klanten goed van dienst te zijn maar dan vraag ik me oprecht af waarom ze actief zijn in de markt voor particulieren.
Dustin is inderdaad vooral gericht op de zakelijke markt. Voor de particulier denk ik dan ook dat de overname niet per se iets moois gaat opleveren. Echter voor de zakelijke IT dienstverleners (en mogelijk hun klanten) van de Vincere groep kan dit wel degelijk iets positiefs zijn!
Centralpoint werd in 2017 opgericht en zegt met de overname te kunnen groeien.
Hmm Centralpoint bestaat pas 4 jaar, voor mijn gevoel was dat langer. Ah ja:
https://www.centralpoint....s%20en%20Brian%20Speelman.
Leiden, 20 juni 2017 – Infotheek Group neemt online IT-leverancier Centralpoint.nl over. Met de overname groeit het Leidse Infotheek uit tot marktleider in de Benelux met een omzet van ruim 700 miljoen euro en circa 900 medewerkers in 14 landen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog akkoord gaan met de overname.

Centralpoint.nl is in 2001 opgericht door Brian Speelman en groeide sindsdien uit tot de grootste zakelijke online IT-leverancier van Nederland met een omzet van 120 miljoen euro. Infotheek neemt de aandelen over van Greenfield Capital Partners en Brian Speelman. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

[Reactie gewijzigd door PolarBear op 13 april 2021 11:59]

Klopt ook helemaal niet. Wellicht bedoelen ze 4 jaar geleden overgenomen door Infotheek Group.
Centralpoint bestaat sinds 2001.

Staat ook een beetje vaag in het artikel van Centralpoint zelf:
"Ik ben er trots op dat ik als CEO betrokken ben geweest bij Centralpoint vanaf het moment dat de organisatie werd gevormd in 2017
Maar wellicht bedoeld hij de organisatie zoals die is gevormd na/door de overname van Infotheek Group!

Edit: Minnetjes, maar heb wel gelijk.
https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/66897448

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 13 april 2021 12:07]

Medio 2018 was toch de fusie met Scholten Awater?
Ze zitten met het kantoor nu in het oude SA kantoor in Nijmegen.
Ben benieuwd wat daarmee gebeurt.
Klopt, heb daar toentertijd gesolliciteerd. Was een vreemd sollicitatiegesprek, waarbij ik duidelijk merkte dat men niet zo blij was met de fusie.
Haha, het is wat, die fusies en overnames. Hoe zo marktwerking als 50% van de markt terug te traceren valt naar 1 holding. Het lijkt Blokker Holding (eeh srry overgenomen door Mirage Retail Group) en Ahold Delhaize wel.
Dat was mijn eerste gevoel ook, die zie ik toch al jaren in de pricewatch.
Idd, Centralpoint bestaat minstens sinds 2007. Dit weet ik, omdat ik iets met hun servers deed.
Zit "Dustin" ook achter "Dustinhome"? Want daar zijn de shopreviews nogal gemixt over - al ligt centralpoint ook niet heel ver voor

edit: ja dus
Meer over Dustin
We zijn een toonaangevende IT-partner die online aanwezig is in Scandinavië en Nederland. We bieden ook IT-producten met bijbehorende services en oplossingen in de B2B-markt, dat wil zeggen voor als u een functioneel en zorgeloos dagelijks leven wilt hebben voor uzelf en de gebruikers in uw bedrijf, organisatie of publieke sector. Onze kennis, gecombineerd met meer dan 30 jaar ervaring als een van de toonaangevende wederverkopers van IT-producten in Noord-Europa, stelt ons in staat om de juiste totaaloplossing voor uw bedrijf te vinden.

[Reactie gewijzigd door Hmmbob op 13 april 2021 12:01]

Ik ben 9 jaar zakelijk klant geweest van centralpoint, toen had ik in één jaar mijn eerste drie keer dat ik iets terug moest sturen (alle 3 'fouten' bij centralpoint), bij alle gevallen gaf centralpoint geen thuis, ik kon in de stront zakken. Mijn ervaring is dus dat centralpoint een dozenschuiver is, gaat goed totdat je service nodig hebt. Vanzelfsprekend ben ik al een tijdje geen klant meer, maar ik kan me dus zeker vinden in slechte service van centralpoint.

[Reactie gewijzigd door MerijnB op 13 april 2021 12:03]

Even tegen geluid: Ik ken ze ook al jaren en jaren zaken mee gedaan. Nooit een probleem gehad met aftersales. Altijd netjes te woord gestaan en proactief geweest in het zoeken naar een passende oplossing.
Is het zoeken naar de oplossing voor een probleem niet altijd reactief?
Nee, je meld een probleem en zij gaan actief zoeken naar een oplossing. Het proactieve voor mij is dat ze mij bellen met een mogelijk goede oplossing, Dus dat zij zelf actief gaan kijken wat het beste is. Niet perse hetzelfde geprijsd of van het zelfde merk.
Is iets stuk, dan krijg je je geld terug of vervangend product.
Wat is dan zoeken naar een passende oplossing?
Is dat ook recente ervaring?

Ik heb meerdere keren meegemaakt (over de decennia) dat winkels super service hadden, maar toen ze groter werden, de service niet mee kon groeien (niet dezelfde kwaliteit personeel kunnen schalen) en dat de service/kwaliteit bijzonder slecht werd.
Ja, dat is recente ervaring.
Dit, dus. Mijn ervaring met CentralPoint als particulier is niet veel anders. Doen goed hun best om onder wettelijke verplichtingen (zoals garantie) uit te komen.

Herstelling onder wettelijke garantie werd initieel geweigerd omdat het product "al gebruikt was". Ehm... ja. Dat is over het algemeen wel de bedoeling, ja.
Hier idem.
Jaren terug een nieuwe Dell Latitude laptop gekocht, ging op een dag defect (strepen en artifacten op het scherm).
Blijkt dat de laptop precies 1 jaar en 2 dagen geleden was aangeschaft en men gaf gewoon geen garantie, 2 dagen over de garantietermijn (dat terwijl Dell rechtstreeks altijd minimaal 2jaar is).

Zakelijke aankopen krijgen maar 1 jaar garantie, particulieren 2 jaar |:(
En die 2 dagen kon niet door de vingers gezien worden. (Ondanks eigenlijk 1 dag, gezien levering ook een dag geduurd heeft)
Per direct een inkoopstop opgezet.
Ik heb jaren -zakelijk- met Centralpoint gehandeld. Vooral aanschaf laptops/schermen. 1x per ongeluk een i3 laptop besteld. Ging ruim 20k per jaar naar die club, maar (ongeopend in verpakking en verzendkosten voor mijn rekening) een laptop terugsturen zou me €94,00 kosten in 'terug-op-de-plank-leg-kosten'..
Voor een laptop van €400,00..

Dat was mijn laatste centralpoint bestelling - genoeg anderen die mijn klandisie maar wat graag willen.
1 jaar en 11 maanden hier, met hetzelfde probleem maar op een Lenovo-laptop. Alleen was dat als particular dus wél binnen de garantieperiode, maar probeerden ze hier onderuit te komen (wat uiteindelijk niet gelukt is).

Daarbovenop was het eigenlijk ook nog eens het verkeerde model laptop.

Trieste bedoeling, CentralPoint. Mijn advies is, vecht het aan. Als een bedrijf als dat failliet verklaard wordt zal het echt geen groot gemis zijn voor consumenten. Dus laat ze maar lekker schadevergoeding uitkeren voor dit soort praktijken.

[Reactie gewijzigd door RobinJ1995 op 14 april 2021 00:05]

Waar licht volgens jou de grens dan wel. 2 dagen, 1 week, 1 maand?
Zakelijke afspraken zijn juist heel duidelijk en dat je boos wordt als je pech hebt zegt meer over jou dan over het bedrijf.
Waar de grens ligt ?
Nou, als je voor 6 digits inkopen bij ze gedaan hebt, en dan plots blijft dat ze, zonder communicatie de garantievoorwaarden hebben aangepast (ja het staat op de site, nee door voorafgaande talloze bestellingen niet gezien), dan is moeilijk doen over 1 of 2 dagen garantie nou niet echt een goed idee als je een goede binding met je klant wilt behouden. Helemaal niet als het gaat om >€1500 laptops.

Omdat diezelfde laptop voor diezelfde prijs ook op Dell.com te koop was, ga je er dus te snel en dus onterecht vanuit dat de garantievoorwaarden hetzelfde zouden zijn.
Dit is gewoon slinkse bedrijfsvoering.
Zeer herkenbaar. We hebben ooit een monitor binnen gekregen waar duidelijk een heftruck doorheen was gereden. Maar we hadden het niet binnen de 24u gemeld en daardoor hadden we geen recht op een DOA...

Dus laatste keer dat we er ooit wat gekocht hebben.
Ja, dit is inderdaad het geval
De shopreviews van centralpoint zijn grotendeels duidelijk gekochte reviews van nieuwe accounts! :o
Ik mijd centralpoint al jaren omdat ze een zeer slechte trackrecord hebben op levertijd en service.
ja. komt m'n sonos beam van weg, vorig jaar in de black friday sale
Zit "Dustin" ook achter "Dustinhome"? Want daar zijn de shopreviews nogal gemixt over - al ligt centralpoint ook niet heel ver voor
Een paar maanden geleden had ik een reparatie van een laptop nodig. Na meer dan drie maanden over en weer mailen (als ze elke keer weken, en meerdere reminders..., nodig hebben dan gaat het hard) laat ik ze weten met een advocaat te gaan praten. Nog geen drie uur later kreeg ik een telefoontje dat het opgelost zou worden. Klinkt dat als een bedrijf dat oprecht dacht dat ze gelijk hadden of als een bedrijf dat prima wist dat ze geen poot hadden om op te staan maar verwachtten onder hun verplichtingen uit te kunnen komen? Slechte service is nog tot daar aan toe, maar dit voelde als een poging tot oplichting; walgelijk bedrijf.
Vraag me af of je dit wel als echte overname kan zien.
Dustin is onderdeel van Altor. De organisatie waar Centralpoint al onder valt volgens mij.
Altor kocht jaren geleden infotheek, die nam vervolgens scholten awater, centralpoint, 4launch en nog wat bedrijven over. Toen alles onder de naam centralpoint gegooid en nu dan via Dustin verder. Maar de eigenaar Altor blijft hetzelfde.
Maar volgens hun site is Dustin al sinds 2016 geen eigendom meer van Altor.
Ja ik zie het idd. was dus onderdeel van altor maar zo te zien verkocht in 2016.
Klopt als een bus.
voormalig Xeptor tegenwoord Flex IT valt hier ook nog onder.
Centralpoint werd in 2017 opgericht en zegt met de overname te kunnen groeien.
Erm...
centralpoint.nl bestaat al veel langer dan 2017...

Nu kan het zijn dat dit een ander bedrijf is geweest wat de deuren heeft gesloten en een nieuwbedrijf die exact hetzelfde doet dat de naam/adres heeft overgenomen.

De oude organisatie heette:
Central Point Europe B.V.
van:
Infotheek International B.V.
En dat lijkt toch dezelfde toko te zijn:
https://www.infotheekgroup.com/centralpoint/
Grap is dat de Central Point listing op Tweakers ook verder terug gaat dan 2017, dus dit had de auteur wel moeten weten eigenlijk.
Centralpoint bestaat uit 3 bedrijven die destijds zijn overgenomen door de infotheekgroep:
Scholten Awater
Centralpoint.nl
Infotheek
Dustin blijft een erg interessant bedrijf. Het focust zowel op de zakelijke dienstverlening, als consumentenelectronica (nu dus met CentralPoint, en hun eigen webshop dustinhome). Zoals het artikel al meldt, hebben ze afgelopen jaar de Vincere groep overgenomen, wat uitsluitend zakelijke IT dienstverlening is. Ze willen dus een totaal IT aanbieder worden. Ik ben erg benieuwd hoe dit in de smaak gaat vallen bij zowel de zakelijke als particuliere markt in Nederland, aangezien deze markten toch geheel andere behoeftes kennen.
Normaal ben ik niet zo blij met dit soort overnames en vrees ik dat de kwaliteit verloren gaat. Bij Centralpoint valt er gelukkig niks te verliezen. Dat is zo'n bedrijf waarvan ik van buiten niet kan begrijpen waarom het nog bestaat. De prijzen zijn hoog, de levertijden lang en de service minimaal.
Toch zie ik ze veel in de zakelijke wereld. Als ik moet raden dan zou ik zeggen dat het zo'n bedrijf is dat vooral goed is in het winnen van aanbestedingenen en corporate types naar de mond praten. Er is vast een reden waarom dit bedrijf zo groot is maar ik zie het niet.
Nou het zit als volgt;

Infotheek, Centralpoint en Scholten Awater zijn samengevoegd en verder gegaan onder de naam Central Point. Voorheen waren het 3 concurrenten van elkaar. Omdat Central Point na onderzoek de beste naam had in de markt is men verder gegaan onder de Central Point naam. Maar alle partijen bestonden al veel langer in de ICT markt. Scholten Awater stond bekend om haar dienstverlening en mega groot opslag magazijn. Infotheek was sterk met referbished en Apple. En Central Point was/is een partij die sinds jaar en dag een super goede website faciliteren, met zeer lage standaard web tarieven, en snelle levertijden. Daarnaast erg overzichtelijk en een groot aanbod. Men heeft de krachten gebundeld en is verder gegaan onder de naam Central Point.

[Reactie gewijzigd door Mischaaaaa op 13 april 2021 12:17]

Scholten Awater won in NL bijna alle aanbestedingen. Dienstverlening was super en sfeer was voornamelijk als familiebedrijf. Eigenaren hebben te toko verkocht aan Central Point. Mijn aanname is dat ze met pensioen wilde. Wat volgde was een mindere dienstverlening omdat met twee grote bedrijven moest integreren. Dat lijkt nu beter te gaan.
Dat Central Point nu wordt overgenomen is vrij logisch gezien de marges op de hardware markt. Aanbestedingen is uiteindelijk in dit segment een vechtmarkt geworden. Diegene met de laagste prijs wint. Dienstverlening lever je dan uiteindelijk in.
Dat klopt helemaal wat je zegt over Scholten Awater. De interne culturen bij Infotheek, SA en Central Point waren totaal verschillend.
En alles zogenaamd op voorraad maar als je het besteld toch weer niet... Jaja ga maar ergens anders reclame maken. De shopreviews spreken boekdelen.
Wat je hier op Tweakers ziet zijn een paar klagende consumenten en kleine ondernemers. Denk je dat ze bij AH een review op Tweakers gaan schrijven omdat het zo goed of enorm !@#$ was? Wat je hier op Tweaker ziet is een heel klein percentage van de daadwerkelijke klanten die inkopen doen bij partijen zoals Centralpoint. En het niet op voorraad hebben van goederen, voornamelijk partijen die overwegend aan consumenten leveren hebben eigen voorraad. Bijna alle zakelijke IT resellers van Nederaland hebben nauwelijks eigen voorraad.
Ik werk al vele jaren zakelijk samen met Central Point. Dat deed ik in het verleden ook voor de consolidatie. Dat gaat prima. Veel tevreden klanten. Dat jij een keer pech hebt gehad dat kan. De stock van CP op de site is een live link naar andere partijen zoals distributiekanalen of andere partners met stock. Daar kopen alle resellers in NL in. Het kan dus zijn dat er een keer misgegrepen wordt bij standaard stock wanneer je bestelt, maar er zijn legio andere mogelijkheden voor zakelijke gebruikers waarmee je die problemen helemaal niet hebt. Denk aan het houden van stock voor klanten en inkopen op bidbasis bij de grote fabrikanten. En zo is er nog veel meer te realiseren voor klanten.

[Reactie gewijzigd door Mischaaaaa op 13 april 2021 20:35]

Heb er ooit een keer wat besteld, duurde veel te lang voor ik het binnen had. Daarna nooit meer naar omgekeken. 425 miljoen lijkt mij erg veel, kan mij niet voorstellen dat ze echt zo groot zijn als ze zeggen. De reviews zijn ook niet bepaald goed.
Centralpoint is een zakelijk leverancier, die 3 laptops die ze via tweakers verkopen is peanuts voor ze. Ze hebben diverse aanbestedingenscontracten ter waarde van honderden miljoenen die ze bedienen. :P
Vraag me af welke bedrijven er dan met hun in zee zijn. Als ze al 1 laptopje niet op tijd kunnen sturen...
1 laptop is een pakket met allerlei uitzondering en afwijkingen waar je net zoveel werk van hebt als van een zending van een stuk of 100 laptops. Die ene laptop wordt op een onverwacht moment besteld en moet morgen worden geleverd, die 100 stuks zitten (vaak) al een paar weken in de offerte pijplijn en moeten volgende week worden geleverd. Dat is dus vaak eenvoudiger om in te plannen en in 1x goed te doen.

Dus ja, één enkele laptop kan moeilijker zijn dan een hele berg laptops.
Zakelijk komen ze er hier niet meer in. Te veel gedoe met die zaak. Inkoop heeft ze op de zwarte lijst gezet en daar komen ze niet meer van af.
Ik denk idd dat zeer veel van die omzet komt uit de Scholten Awater samenvoeging.
Dat was een naam die je als consument vrij weinig zal zeggen, maar zit je beetje bij grootzakelijk dan kwam je ze _altijd_ tegen.
Consumenten kunnen sowieso niet kopen daar. CP richt zich op groot zakelijk en aanbestedingen. Pas nog 160m contract met defensie las ik.
Je kan op centralpoint.nl gewoon artikelen bestellen hoor. Ook gewoon 1 stuk.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 13 april 2021 13:20]

Tegenwoordig niet hoor.
Staat ook bij afrekenen "Centralpoint levert niet aan consumenten/particulieren"
ben benieuwd wat dat betekend voor de overheidsmantels waarin Central Point/Infotheek als Nederlandse reseller in deelneemt.
Het zal best wel invloed kunnen hebben, maar over een bedrijf uit Scandinavië maak ik me iets minder zorgen dan bvb China of de VS.
ach ja, die zweden bezitten wel meer inmiddels, mijn stroom komt er bijv. tegenwoordig vandaan :*)
En als ze hun zin krijgen hebben ze KPN straks ook
oh god, ja! breek me de bek niet open! EQT was die toko toch? Gelukkig heeft kpn nu profijt van de zgn carlos slim wetgeving, welke overnames lastiger maakt.
Doet er niet toe denk ik, gezien er meerdere partijen in deelnemen die buitenlandse moederbedrijven hebben. (En de B.V. en merknaam waarschijnlijk niet komt te verdwijnen in NL, dat zou dom zijn)
Er veranderd niets, tot aan de nieuwe aanbesteding.
Dan krijgt iedereen weer nieuwe kansen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee