TP-Link breidt smarthomelijn uit met slimme videodeurbel en beveiligingscamera

TP-Link breidt zijn assortiment van Kasa-producten voor smarthometoepassingen uit met onder andere een slimme videodeurbel, een slimme beveiligingscamera voor buiten en een dimmer met een bewegingssensor.

De Kasa Smart Doorbell met typenummer KD110 is een slimme deurbel die video op 1080p-resolutie kan opnemen. De camera kan personen onderscheiden van bewegende objecten en op basis daarvan een melding sturen aan de gebruiker. Gebruikers kunnen een betaald abonnement afnemen voor online opslag, of een microSD-kaart gebruiken voor lokale opslag, met een maximale capaciteit van 128GB.

TP-Link introduceert daarnaast de waterbestendige Kasa Cam Outdoor. Deze buitencamera kan beelden in 2k opnemen en volgens de maker kan dat ook bij slechte lichtomstandigheden, terwijl een spotlight aanwezig is om in de nacht bij te schijnen. Ook deze camera kan naast online ook lokaal beelden opslaan, op een microSD-kaart van maximaal 256GB. De Kasa Spot Pan Tilt heeft vergelijkbare specificaties, maar is voor binnen en niet waterbestendig. Wel biedt deze tiltondersteuning en is er een bewegingssensor voor het volgen van objecten en mensen.

In de Kasa-lijn verschijnt verder een slimme dimmer, de KS220M, met een bewegings- en een lichtsensor. De bewegingssensor kan ingesteld worden dat verlichting aan gaat als bewoners passeren, terwijl de lichtsensor maakt dat dit alleen 's avonds of 's nachts gebeurt. De bediening verloopt via de Kasa Smart-app of handmatig. Prijzen maakt TP-Link nog niet bekend.

TP-Link KC410S, KC420WS, KD110 Doorbell, KS220MTP-Link KC410S, KC420WS, KD110 Doorbell, KS220MTP-Link KC410S, KC420WS, KD110 Doorbell, KS220MTP-Link KC410S, KC420WS, KD110 Doorbell, KS220M

Van links naar rechts Kasa Smart Doorbell, Kasa Cam Outdoor, Kasa Spot Pan Tilt, Kasa Smart Wi-Fi Dimmer Switch.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

11-01-2021 • 21:28

57

Reacties (57)

57
57
18
4
0
19
Wijzig sortering
Behalve dit
De bediening verloopt via de Kasa Smart-app of handmatig.
mis ik in dit soort aankondigingen echt wel welke protocollen worden ondersteund en vooral of ze werken met of zonder cloud.
Als er niks bij staat, ga ik er maar van uit dat het alleen werkt via een cloud-verbinding.

Vooral in combinatie met dit bericht :(
reviews: TP-Link sluit lokale toegang voor slimme stekkers af

[Reactie gewijzigd door GeeBee op 22 juli 2024 14:40]

Toevallig postte een van de founders van Home Assistant vandaag dat ze hebben gesproken met TP Link over het aanbieden van lokale API's, zou mooi zijn als ze dit doortrekken naar alle Smart Home producten van TP Link.
https://twitter.com/balloob/status/1348586564344049664?s=20
Oh de HS110 smartstekker werkt hier anders nog prima lokaal te bedienen, zodra het niet meer kan kan die naar de milieustraat, best jammer.

Ik heb en het niet zo op de losse apps allemaal en perse met een smartphone moeten bedienen, zelf heb ik liever een tablet aan de muur met een mooi strak interface.
TLDR: De lokale API is momenteel terug beschikbaar.

Wegens veiligheidsredenen werd de lokale API uitgeschakeld via een update op 17/11.
Er kwam snel kritiek vanuit de community en medewerkers van TP-Link die kasa verbinden met bv Home Assistant.
TP-Link maakte enkele dagen later bekend dat de lokale API in een volgende update weer beschikbaar zou zijn. In de tussentijd kon je een support ticket aanmaken met vermelding van het MAC adres van je toestel zodat je de beta van de nieuwe update al ontving.
Op 26/11 was de nieuwe update automatisch voor iedereen beschikbaar.

Ik denk dat TP-Link dit mooi heeft opgelost ook al had het in de eerste plaats nooit mogen gebeuren.
Het Tweakers artikel vermelde in de laatste alinea dat het mogelijk was om via een support ticket de lokale API weer te activeren. Dit is nu dus niet meer nodig.

[Reactie gewijzigd door MilanMeu op 22 juli 2024 14:40]

Nog liever heb ik een open protocol waarmee alles aan elkaar te knopen valt.
Home-<iets> op een RPi en dan deurbellen, stekkers, tablets, telefoons, zonnepanelen, verlichting... alles verder lokaal koppelen binnen mijn eigen huis. Geen cloud, geen afhankelijkheid van fabrikanten die besluiten dat iets niet meer lokaal afgehandeld mag worden.
In theorie zijn Zigbee en Z-wave dat? In de praktijk werkt niet alles van iedere fabrikant met iedere beschikbare controller. Maar het is wel lokaal. Ik weet niet of het op een Rpi draait, maar voor bijvoorbeeld een Synology kan een rocker draaien en een USB stick er in voor Z-wave connectie. Ook bijvoorbeeld multi-protocol controllers zoals de Athom Homey bieden uitkomst om verschillende dingen te combineren. Ik heb er een tijdje mee gestoeid, maar tegenwoordig vrijwel uitsluitend Hue op Zigbee, Logitech Harmony voor A/V en UniFi Protect voor camera's en hopelijk binnenkort deurbel.

Al die shit op 2,4ghz WiFi komt er bij mij sowieso niet in. Trekt je verbinding dicht en afhankelijk van je internet en de servers/service van een fabrikant. Wel lekker "makkelijk" voor de niet-tweaker.
Vaak is het wel cloud, als er niets bij staat is dat wel een veilige aanname. Zeker hier klinkt het zo.

Ik wil nog een keer een open source deurbel maken, waarschijnlijk gebaseerd rondom ROS zodat het mooi modulair is, waarbij wel clouddiensten zoals Dropbox ondersteund worden maar die mag je lekker zelf instellen. Gewoon onafhankelijk van specifieke servers. Zoveel mogelijk integraties ondersteunen, en hopelijk ook het mogelijk maken om een Python ding in te laden of iets dergelijks, mocht je een eigen integratie willen bouwen. Of gewoon een fork maken en dan daar je integratie inbouwen.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 22 juli 2024 14:40]

klinkt interessant, zolang het er maar niet teveel uitziet als zelfbouw, het is wel zichtbaar natuurlijk, en waterdicht is ook een pre.
Die camera is exact gelijk aan mijn Xiaomi-camera.
Die deurbel kom je in nagenoeg hetzelfde design ook in grote mate op andere sites van andere fabrikanten tegen. Ik ben benieuwd of het gewoon een rebrand is..
Hij lijkt er op, maar is zeker niet exact gelijk.
Wat ik mis in deze discussie is de effectiviteit van zo'n camera. Een spontane (niet zo snuggere) gelegenheidsdief pak je er misschien nog wel mee. Maar geplande acties worden tegenwoordig altijd met zwarte jas, capuchon, standaard sneakers en standaard spijkerbroek uitgevoerd. Laatste tijd zelfs met mondkapje. Veel meer dan een geschat postuur heb je er niet aan, of iemand moet al een heel gek loopje hebben. Vluchtscooter zetten ze vaak al ergens anders neer waar geen Ring's en dascham's komen.

Al heb je een 8K camera met IR spotlight hangen, daar ga je daar niemand mee pakken, en dat weten de criminelen ook.
Dingen zoals videodeurbellen en andere camera's zijn vooral handig om een melding te krijgen wanneer iemand rond je huis hangt, zodat je direct kan ingrijpen en de politie kan bellen bij verdachte handelingen. De camera-beelden zijn dan vooral handig om visueel te confirmeren dat het niet over een vals-positief gaat.
Werken dit soort beveiligingscamera's op WiFi of zijn ze bekabeld? Ik vraag me af of je met een de-auth attack ze van het netwerk af kunt gooien zodat je rustig kunt inbreken.
Lijkt me niet al te moeilijk met een raspberry pi en een beetje scripting.
Diegene die op Wifi werken zou je redelijk eenvoudig met een "jammer" vanaf tientallen meters onschadelijk kunnen maken. Er zijn kant-en-klare jammers te koop met 7W output !! die verschillende dingen in een omtrek van 40-50 meter "plat" leggen en ze zijn erg portable (om de arm)

LOJACK: 167-175MHz
GSM: 925-960MHz
DCS or PCS: 1805-1880 or 1920-1990MHz
Wi-Fi 2.4G: Wi-Fi 2.4G 2400-2500MHz
Wi-Fi 5.8G: 5725-5850MHz
CDMA: 851-894MHz
4GLTE: 700-803 or 790-862MHz
GPSL1: 1560-1580MHz
3G: 2110-2170MHz
4G2600 or 2300: 2500-2690 or 2300-2400MHz
Nog meer deurbel camera die maar bij 20% van de mensen privacy vriendelijk gebruikt kunnen worden....
Ik zie in mijn wijk zo veel deurbellen die de hele straat filmen, wat ze niet mogen doen.
Dat frustreert me best wel. Het is nu zo erg dat ik me huis niet uit kan zonder op de camera van de overburen sta.
Ik ben bezig om een flyer te maken om bij iedereen in de bus te stoppen om iederen in de straat nog maar een bewust te maken van die camera's.

Volgens mij zou een geschikte beveiligingscamera alleen maar klein hoek camera kunnen zijn zonder microfoon en geen software mogelijkheid om de zoom of de positie aan te passen.
Maar die camera's zijn moeilijk te vinden en worden zeker niet aangeprezen door de fabrikanten.

[Reactie gewijzigd door vDorst op 22 juli 2024 14:40]

Het mag niet zomaar, het is niet perse verboden.

https://nos.nl/l/2351161
Weet ik, gelijk hebben en gelijk/begrip krijgen bij de overburen is niet altijd makkelijk.
Ik heb zelf ook een camera hangen die bij mij en de buren de oprit filmt. Uiteraard wel met toestemming van de buren. Je kunt je er uiteraard druk over maken dat een camera jou filmt maar dan zou ik in iedere grote stad ook weg blijven. Steden hangen vol met camera's die jou op iedere hoek van de straat in de gaten kunnen houden.

Een deurbel neemt daarnaast volgens mij alleen op als je op de knop drukt. Dus ik zie niet zo goed in wat hier het probleem van is.

Ik vraag me eerder af hoe deze deurbel te configureren is in bijvoorbeeld home assistant. Er was laatst een rel waarop ze hun smartplug beter dichtgetimmerd hadden en controle van buitenaf niet meer mogelijk was. Dit is uiteindelijk deels terug gedraaid. Alle fabrikanten zouden in mijn ogen hun product open moeten houden zodat je niet voor ieder product een aparte app nodig hebt. Ik koop tegenwoordig alleen nog devices die ik kan aansluiten op home assistant. Zodat ik lokaal zonder internet toegang heb tot de bediening van al mijn apparaten.

Cloud klinkt leuk... Tot je straks niet eens meer je robotstofzuiger aan kunt zetten als je geen internet hebt of de fabrikant besluit dat je vandaag niet mag stofzuigen. Ik vertik het om zo afhankelijk te worden van de grote giganten. Sinds dat gezeik met die smartplugs koop ik geen smartspul meer van tp link tot ze hun producten weer volledig offline beschikbaar maken

[Reactie gewijzigd door sygys op 22 juli 2024 14:40]

Ik snap wat je zegt, het is niet echt privacy bevorderlijk, al kan je wel bij de meeste - goede - deurcamera's een gebied markeren waarbinnen beweging pas gedetecteerd (en evt opgenomen) wordt.
jij weet toch niet of die bellen constant aan het filmen zijn. de mijn filmt enkel wanneer ik kijk, en neemt een snapshot wanneer iemand op de bel drukt
Ja dat weet ik wel. Ik heb al navraag gedaan bij die overbuur en gevragen wat er wordt gefilmd en wanneer.
Daar heb ik ook netjes antwoord op gehad. Mijn hele huis inclufief de buren staan er helemaal op.
Dus de overbuur kan alles monitoren. Wanneer ik ga slapen of op zolder zit, wanneer ik weg ga en terug kom.
Tevens ook aangegeven dat ik daar niet mee eens ben en gevraagd of tie dat kan aanpassen.
Maar helaas nog geen positieve reactie op gehad.
Tsja. Als ik zo’n ding zou hebben en de buren komen mauwen zou ik zeggen “ja hoor, dat kan ik aanpassen”. Of ik het ook doe is natuurlijk een tweede. Want wie merkt het verschil voor of nadat ik dat aanpas...?
Heb je de kwaliteit al eens gezien? Echt herkenbaar (in je gezicht dan) ben je pas als je voor de deur staat. En als de buurman uit het raam kijkt ziet ie je ook, dus ik zie niet echt waarom je het zo'n probleem vindt..
Ja heb ik gezien tevens in Blender gesimuleerd.
Ondank dat je er maar met een lage resolutie erop staat, wil nog niet zeggen dat je niet herkenbaar bent.
Het zijn altijd dezelfde <5 personen een huis / pad gebruik maken.
Tevens zie je wel of mensen thuis zijn, door de lichten waar ze zich begeven in het huis.
Dus stiekem toch veel data.

[Reactie gewijzigd door vDorst op 22 juli 2024 14:40]

In openbaar mag je gewoon filmen, echter je mag het niet zomaar herkenbaar op internet zetten.
Met een vaste camera niet. https://autoriteitpersoon...-bij-huis-en-bij-de-buren
Als mensen thuis blijft filmen wordt het toch wel als stalking gezien.
In dat geval zijn er dus een hoop illegaal bezig, dat je een "bolletje" ophangt wat 360 kan draaien is te begrijpen, en de tuin van de buren etc filmt ook.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 22 juli 2024 14:40]

Kwestie van toestemming vragen.

In mijn voortuin hangt een camera en om de openbare weg zoveel mogelijk te ontzien is die gericht op de voordeur en de tuin van de buren. Die vonden dat prima. Probleem opgelost.
Totdat een keer jou huis leeg gehaald is of je een overval meemaakt. En die deurbellen filmen niet 24/7. 9/10 keren staan die ingesteld dat je ook echt dicht bij de deur moet komen. Of tenminste op iemands eigendom voordat die gaan filmen. ‘Motion detection Zone’ heet zoiets. Dus doe eerst eens onderzoek voordat je kansloos loopt te flyeren over iets waar je totaal geen koek van hebt gegeten.
Ik zie en snap de dat het een veilig gevoel kan geven.
Probleem dat ik heb is dat ik geen controlle heb over de beelden.
Ik ben overgeleverd aan de buren met de hoop dat ze goede bedoelingen hebben en dan hebben we het nog niet over de clouddiesten gehad.

Tevens ben ik van mening dat die privacy feature de laatste 5% moeten weg poetsen en niet 80%.
Ik als overbuur kan niet zien wanneer dat ding filmt, dat is goed voor dieven maar slecht voor je buren.
Dat kan je willen, jij zal dan de ‘zeikbuurman’ worden. Eigen keuze.

Mijn deurcamera staat gewoon op beweging aan. Als jij op mijn terein komt (waar je niks te zoeken hebt) kom je op beeld. Tevens is mijn camera aangesloten op ‘Camera in Beeld’ van de Politie. Voor mij is de prioriteit dat die ratten (overlastplegers/dieven/ander tuig) opgepakt kan worden, of meer bewijsmateriaal aangeleverd kan worden.

Mijn huis is wel al 1 maal totaal overhoop gehaald. Qua materiaal doet het mij niks, de foto albums jatten ze toch niet, de rest is verzekerd. Maar het gevoel van veiligheid in je huis is weg, en duurt heel lang voordat je dat weer deels terug krijgt. Terwijl het ‘logisch’ gezien weinig voorsteld aan financiele schade, is de psychologische schade enorm (voor wat het is).

Alles continue filmen, ben ik tegen. Maar je eigen eigendom beschermen en die ratten (dat zijn het) op welke manier dan ook tegen werken is het dan wel weer waard.
Je mag ook je perceel ook filmen. Maar daar hoef je niet de hele straat voor te filmen.

Waar ik wel mogelijk voor open zou staan ik een straat camera.
Maar met hele strenge eisen als het gaat over toegang tot de beelden en traceerbaarheid wie welke beelden heeft opgevraagd en gewatermerkte videobeelden, zo om misbruik tegen te gaan.

[Reactie gewijzigd door vDorst op 22 juli 2024 14:40]

Bij mij vorig jaar in maart ingebroken en alles leeggehaald, paar maand later raam aan de voorgevel beschadigd. sinds dat moment ben ik alles slim aan het maken in huis, incl camera's.

Mijn verzekeraar heeft trouwens enkel het raam 80% vergoed. De politie heeft me als een crimineel die het verdiende behandeld overigens, thumbs up voor politie in Vlaanderen
Ken zelf bedrijven met overal professioneel spul hangen maar tot nu toe viel het iederkeer weer tegen bij vandalisme zaken, het was ieder keer net buiten camerahoek of toch net niet helemaal duidelijk op beeld om de dader te pakken ondanks je zeker weet dat het klopt, de dader moet echt goed op beeld staan en het strafbaar feit moet er ook goed op te zien zijn.

Zo heeft iemand bij ons eens een deur ingetrapt, de dader stond zeer duidelijk op beeld, je zag hem trappen maar de deur stond net buiten beeld... en de dader ging vrij uit vanwege onvoldoende bewijs.

Dus staar je niet blind op wondermiddelen zoals camera beelden, regelmatig zijn de nuttige beelden niet opgenomen of net buiten beeld.

Dus ik vraag mij af als ze je woning leeghalen en ze zien je alleen bij de ingang langs lopen of dat voldoende is om de dader te vervolgen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 22 juli 2024 14:40]

Prinicpe kwestie. Doet de politie & justitie er niks mee? Lek je de beelden ‘perongeluk’ op internet. Sta je dan als crimineel op het web. Ik snap wat je zegt, maar alles is beter dan niks. Plus het spul waar jij het over hebt denk ik, is 24/7 aan het filmen. Deurcamera’s niet.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 22 juli 2024 14:40]

Idd, Deurbellen filmen idd geen 24/7 en alleen op beweging en dan moet de beweging ook nog heel dichtbij zijn.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 22 juli 2024 14:40]

Ik kan het niet duidelijk vinden of vast bedraade Ring deurbellen wel of niet 24/7 kunnen opnemen.
Hardware kan het, volgens mij is vooral de software/abbo dat je hebt.
Als de buren zeggen dat ze x tot x tijd opnemen dat geloof ik dat wel dat dat kan.
Geloof ik niet, cameras nemen alleen op als er motion gedetecteerd wordt, anders mag je toch een stevige server hebben, is vooral bangmakerij.

Het is afhankelijk hoe sterk de motion detection ingesteld is en naar alle waarschijnlijkheid moet je aardig dicht bij staan.

Ik zou me daar niet zo druk om maken.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 22 juli 2024 14:40]

De deurbel van de Action kan gewoon 24/7 filmen en opslaan naar de clou en of locaal op SD kaart. werkt perfect, terugkijken vanuit de app.

Motion based opnamen kan ook.
Ik woon in een flat met in totaal 10 camera's. Buiten om de flat, en binnen in de hal en in de twee liften. Als beheerder krijg ik zo nu en dan het verzoek om te kijken of er beelden zijn van de diefstal van een fiets, of de beschadiging van een auto, of iets in die trant.

Je wilt niet weten hoe ongelofelijk veel werk het is om die beelden te vinden. Ik ben er meestal meerdere uren mee kwijt. Daarnaast zijn die deurbellen bijna altijd voorzien van groothoek/fisheye lenzen, waardoor je alleen heel dicht bij details kunt ontwaren.

Als de buren graag willen weten wanneer jij het huis uit gaat en weer thuis komt, kunnen ze dat dus zelfs beter zonder camera uitzoeken.
Je kan bij verschillende cameras (waaronder hikvision) gebruik maken van een privacy mask.
Zo film je niet wat je niet wil filmen.. best handig :-)
Ik zal een gesimuleerd plaatje erbij doen. Kijkhoek 160 bij 90 graden fullhd resolutie.
https://tweakers.net/foto...3NUf0pnwZSwmuktwiYbLD.png
Onze straat is ~20m breed.
Geel is stoep/parkeerplaats. Oranje is de weg. Grijs is pad naar de voordeur.
Blauw is de brandgang/achterom van de twee aangrenzende huizen.
Wit zijn ook nog huizen.

Deze camera kan ~7 percelen zien.

Ik zeg dat een privacy mask voor mijn geval niet gaat helpen.
Voor zijn deur staat zijn auto. Die wil de buur ook heel graag filmen.
Ik zou hem dan hoger hangen en beter uitrichten en een camera met 4mm of 6mm lens zodat je minder ziet van de omgeving..
Dat zou ook mijn advies zijn.
Bij de bekende deurbellen is dat niet mogelijkheid.
Die kijken altijd naar voren met een zeer grote hoek.

Ik snap ook goed waarom je een deurbel zou nemen.
Het gemak om te zien wie er voor je deur staat, zeker nu als je mogelijk vaak op zolder werkt
Tevens kan je hem gebruiken als beveiligingscamera en de gadget factor.

Maar ik ben van mening dat deze dingen niet goed passen in onze kleine straat.

[Reactie gewijzigd door vDorst op 22 juli 2024 14:40]

Het gekke is wel dat wanneer bij de buren is ingebroken, die het wel fijn vinden als een stuk van de inbraak of vluchtweg van de daders op jouw camera is opgenomen.
De politie vraagt ook als daders (denk van zware misdrijven) langs je camera zijn gevlucht om beelden.
Dus ik begrijp de privacy gevoeligheid, maar er is bij (anderen) een hoog hypocrisiegehalte wanneer bij hun is ingebroken of iemand tegen hun geparkeerde auto aangereden (hit & run).

Bij professionele camera's kan je vaak een mask aanmaken, waardoor de camera bv. bepaalde delen van het beeld niet opneemt of zwart maakt.
In de praktijk blijk bij gebeurtenissen dit niet fijn te werken en heeft de politie ook niks aan de beelden.
Je wilt bv. weten naar welke model/kleur auto een dader loopt, eventueel de kenteken lezen, als hij zijn eigen auto gebruikt :)

In de praktijk valt de daadwerkelijke privacy schending ontzettend mee.
Ik heb op meerdere locatie ontzettend veel camera's hangen en ik heb meer te doen dan honderden mensen in de gaten te houden.
Zelf als je thuis maar een paar camera's hebt, moet je echts niks te doen hebben om de beelden elke dag te gaan bekijken, ik denk namelijk dat je een hele avond zoet ben, wanneer je van 2/3 camera's de hele dag iedereen in de moet houden.
Wij hebben geen deurbel, maar hier kloppen mensen op de deur (true story). Valt dat binnen de definitie van een slimme deurbel?
met een hond die zorgt voor differentiatie tussen "bekend" en "onbekend"?
gelukkig loopt die hond op draadloze voeding
Die van mij doet zelfs aan remote sensing and signalling.
Wel vaker gehoord dat honden zelfs op meerdere honderden meters dat de baas eraan komt. Dat gaat wel verder dan gezichtsherkenning bij de voordeur.
ze herkennen waarschijnlijk het geluid van de auto of portier. Toen ik onze nieuwe auto ging ophalen reageerden ze niet. Na een paar dagen weer wel.
Soms duurt het ff voor de AI veranderingen oppikt
Onze Siamezen zijn inderdaad vaak net iets eerder dan de hond. Als ze zin hebben. Wat dan wel grappig is dat het geofence signaal als er iemand thuiskomt juist weer wel alleen door de vind opgepakt wordt. Wat dan weer heel zielig is als ik langs huis rij en niet stop omdat ik eerst boodschappen ga doen.
Goed volk komt sowieso gewoon achterom :)
TP link krijgt zo langzamerhand wel een volledig ecosysteem waarbij ik met de producten die ik ken positief verrast ben over prijs kwaliteit verhouding.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.