Samsung Family Hub-koelkast kan beeld van Google Nest-camera tonen

Samsung laat zijn SmartThings-platform voor smarthometoepassingen beter samenwerken met Google Nest. Een van de mogelijkheden wordt het tonen van Nest-camerabeelden op Samsung-tv's of de Family Hub-koelkast.

De uitbreiding van de ondersteuning betekent bijvoorbeeld dat gebruikers van SmartThings Google Nest-apparaten kunnen integreren in de routines die ze in de app hebben ingesteld, bijvoorbeeld het activeren van een Nest-thermostaat of een -camera.

Ook kunnen ze spraakcommando's of de SmartThings-app gebruiken voor het bedienen van de Nest-apparaten. Samsung noemt verder als verdere voorbeelden het streamen van Nest-camerabeeld op een tv of Family Hub-koelkast van Samsung.

Het Koreaanse bedrijf heeft een Works With SmartThings-certificeringsprogramma voor apparaten van derden die werken met SmartThings. Google Nest-apparaten krijgen voortaan ook die WWST-aanduiding. Volgens Samsung zijn er meer dan 180 gecertificeerde merken voor SmartThings en heeft het ruim 63 miljoen actieve gebruikers.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

08-12-2020 • 14:39

41 Linkedin

Reacties (41)

Wijzig sortering
Hoe lang gaat een old-school-koelkast zonder deze meuk tegenwoordig mee? Jaartje of 10? Dat kun je dus vergeten met dit soort technologie. Jouw perfect koelende koelkast moet weg omdat het scherm zwart blijft. Leg dat maar eens uit op een verjaardagsfeestje: "Ja, ik heb een nieuwe koelkast moeten kopen omdat de clouddienst er mee stopte".
Ik denk dat het risico groter is dat mensen dat niet doen, en dan krijg je dit:
https://securityaffairs.c...ng-smart-fridge-hack.html
Dat is inderdaad een groter risico; een koelkast die EOL is doordat er geen updates meer uit komen. Het uitblijven van updates is voor mij vaak ook de reden om een product te vervangen en dan ook bij de aanschaf van een nieuw product te letten tot wanneer ik updates mag verwachten.

Dit maakt het voor mij ook vrij lastig bij producten die een lange levensduur hebben of prijzig zijn een keuze te maken. Nu zijn er partijen die gelukkig of modulair zijn (een 1e generatie Tesla kun je bijvoorbeeld een boordcomputer upgrade geven) of waar de functionaliteit-afhankelijkheid van updates lager is (zoals bijvoorbeeld Apple Car, Android Auto).

Echter het dubbele tot drievoudige voor een koelkast betalen en dan afhankelijk zijn dat de fabrikant updates uitbrengt is voor mij een nogo..
Nee dat is alleen als jij de camera dienst als essentieel ziet. In dat geval, ja dan kan het gebeuren dat de dienst eerder stopt, en als jij echt die dienst nodig hebt moet je hem vervangen. Maar de functie van de koelkast is niet afhankelijk van die dienst, dus wat jij schetst is niet waar. Als het scherm helemaal niks meer doet, dan doet de koelkast nog steeds hetzelfde als een koelkast zonder scherm. Hij koelt nog steeds, net zoals een eerdere koelkast. Daar verandert dat scherm 0,0 aan.

Als jij dus een nieuwe koelkast 'moet' kopen, dan vind jij het het blijkbaar waard en is de dienst die jij gebruikt het waard om dat geld uit te geven. Dan hoef je dus niks uit te leggen, dan koop je gewoon iets omdat jij het waard vindt, net zoals je doet met vrijwel alle luxe producten ooit.
Totdat de interface alleen via het schermpje of de app kan en je de koelkast niet meer kunt instellen.
Maar 'totdat deze eigenschap die helemaal niet aan de orde is' is een slecht argument. Dat is niet zo, dus als je een koelkast nu koopt is dat gewoon niet waar. Een knopje kan ook kapot gaan en dan zit je koelkast ook vast op 5 graden, doen alsof techniek nu perfect is en apps alles kapot maken is een beetje kort door de bocht.
Mijn ervaring is dat knopjes pas na jaren van gebruik stuk gaan en dan nog vaak door een klap van buitenaf. Schermpjes stoppen ineens. En er zijn meer knopjes dan schermpjes aan een apparaat.
Zou wel grappig zijn neem ik de koelkast mee naar een reparatiecentrum
Hallo mijn scherm is gebroken ik wil deze vervangen en gelijk tempered glass erop :+

Maar snap niet wat jullie moeilijk doen als er geen updates meer komen kan je toch het mac adres blokkeren op je router/modem etc.
Dat is wel exact de reden waarom ik tot nu toe eigenlijk weg ben gebleven van allerlei 'smart' toepassingen. Veruit de meeste hebben een verregaande integratie met clouddiensten van de fabrikant en er is geen enkele garantie dat deze blijven werken en of dat alle functies ondersteund blijven worden.

Ik begrijp de integratie met de fabrikant wel want de doorsnee consument wil iets dat gewoon werkt en waar hij vanalles mee kan doen vanaf via een app en het liefst nog van buiten het huis ook. Het zorgt er wel voor dat ik dit soort zaken voorlopig aan mij voorbij laat gaan.
Veel langer: mijn diepvries is uit '81.
Ben benieuw hoeveel deze verbruikt?
Dan verbruikt 'ie waarschijnlijk hetzelfde als drie koelkasten uit 2015 :) Toch tijd voor een nieuwe. Ik weet nog wel een leuke met een scherm er in :P

Edit: je hebt het over een diepsvries... Naja, geldt het zelfde voor, zonder het scherm dan :)

Kun je ook nog gaan discussiëren over wat het scherm en de bijbehorende hardeware dan verbruikt. 8)7

[Reactie gewijzigd door NLSurfMan op 8 december 2020 21:14]

Scheelt weer een hub in de keuken! Ik vind dit soort dingen toch wel echt handig hoewel de prijzen hoog zijn. De vraag is natuurlijk of je zometeen, net als bij tv's, iedere paar jaar en nieuwe moet kopen omdat de hardware verouderd is of apps ineens niet meer ondersteund worden.

[Reactie gewijzigd door gaskabouter op 8 december 2020 14:42]

Zou wat zijn, elke 3 jaar een nieuwe koelkast!
Als ze dit soort hardware nou wat meer modulair zouden maken, dan kan je er gewoon een nieuwe hub in hangen.
Zelfde bij de televisies, de smart functies zijn in mijn beleving al bijna out of the box verouderd, terwijl een scherm daarna nog zeker een aantal jaar mee kan.
Dat bestaat al, ik heb het in huis. Ipadhouder en iPad tegen de koelkast deur.
Heb zelf ook al een keer gekeken voor een nette tablet houder.
Dan alleen nog een mooi dashboard app selecteren, of bouwen en gaan met die banaan!
idd, exact de reden dat ik een computer monitor heb gekocht en daar een chromecast aanhing.
Och, ik ken een audioapparatuur fabrikant die zomaar nog prima apparatuur obsolete verklaarde.

Ik weet niet, maar goeie speakers gaan toch echt wel 20 tot 30 jaar mee, behalve als er kennelijk Sonos op staat.

Met dit soort gadgets verwacht ik niet veel anders. Leuk en hip, maar over 3 jaar hopeloos verouderd, de consumptiemaatschappij blijft maar versnellen, met een verbijsterend tempo.
Eens!
En waar ik kan, probeer ik het te voorkomen door bijvoorbeeld de aankoop van een tv niet af te laten hangen van het smart-gedeelte omdat ik die toch zelf wil toevoegen indien nodig.
Ben er nog wel "ingetrapt" met een Soundbar van HEOS, maar die functioneert ook offline nog best aardig.
Wat mij vooral verbijsterd is dat dit soort producenten vaak pretenderen groen te zijn, mooie woorden en prima symboolpolitiek, maar in feite versnellen ze alleen maar het toch al waanzinnige tempo waarin we grondstoffen verspillen.

Alles wordt gereduceerd tot gadget. Ik vind het werkelijk storend dat apparaten als koelkasten en ander witgoed nu ook ten prooi vallen aan de versnelling van de productcycle, en nog verontrustender is dat het merendeel het nog als zoete koek slikt ook.

Kan je 20 zonnepanelen op je dak leggen, als je dit soort prulletjes aanschaft was het volkomen zinloos en ben je best dommig.

Is mijn mening dan

kom maar met de minnetjes
Exact. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om dat scherm modulair te maken zodat je hem evt na een paar jaar kunt vervangen voor een nieuwer/sneller model? Nu moet je een hele (mogelijk goed werkende) koelkast weg doen als je apps te traag worden. Samsung zal het vast niet erg vinden...
als de apps te traag worden blijft de koelkast operationeel hoor, moet dus helemaal niet weg
Alles moet duidelijk modulair. Tv's ook. Ik heb koptelefoons met mmcx aansluiting. In plaats van hele nieuwe koop ik een nieuwe kabel met nieuwe drivers voor BT of extensie voor ANC. Voor zes zeven tientjes in plaats van driehonderd euro voor een beetje nieuwe set terwijl de drivers nog perfect zijn.
Dat is waar ik inderdaad zowel met hedendaagse auto's, welke afhankelijk zijn van services, als met andere apparatuur (behalve audio/video apparatuur) mentaal tegenaan loop.

Voor een televisie kan je bijvoorbeeld een Apple TV/ChromeCast aanschaffen. Dat kan bij een auto of koelkast niet (zomaar). Ik verwacht ook niet dat er, na financiële afschrijving van de apparatuur, nog ondersteuning voor zoiets dergelijks geboden hoeft te worden. Van een auto die meer dan 10 jaar oud is, verwacht ik bijvoorbeeld ook al geen firmware updates meer, terwijl mijn auto toch al +10 jaar oud is (en het functioneel nog beduidend meer dan prima doet).

Ik ben toch benieuwd hoe ze dat dan op gaan lossen. Losse modules voor op de voorkant?

Een koelkast kan daarentegen na 10 jaar gebruik wellicht al een stuk minder energiezuinig zijn dan dat die bij aankoop was. Is dat reden voor een nieuwe koelkast? #consumptiemaatschappij
Ja maar die consumptie wordt ook veroorzaakt door de technologische ontwikkelingen die we massaal omarmen.

En als dingen goedkoop aangeboden worden zijn ze kwalitatief minder en worden ze sneller vervangen. Of we vervangen ze gewoon sneller omdat ze toch niet zo duur waren.

Om die reden is denk ik hergebruik, recycling, refurbishing of modulaire techniek beter te realiseren omdat die gedragsveranderingen initiëren of afdwingen door regulatie of subsidie. In plaats van een appèl te doen op ons moreel besef.
Het is alleen zo jammer dat Samsung deze voornamelijk op het amerikaans formaat koelkasten zet. Althans, ik kon er geen vinden in de normale grootte toen ik een maand geleden op zoek was naar een nieuwe koel/diepvriescombi.
Kan zo'n scherm wel waardoor. Kookinstructies erop, timers erop laten zetten voor het verschillende eten door Google Assistant. Eigenlijjk alles wat ik nu met een Google Nest Hub doe in de keuken.

De camera toegang kan ik dan wel weer snappen als je bedenkt dat je mogelijk je kinderen in de woonkamer hebt en zelf bezig bent in de keuken.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 8 december 2020 15:43]

Het enige dat ik boeiend vind aan een slimme koelkast met een ingebouwde display:

1. Is het allemaal modulair opgebouwd? D.w.z.: kun je het display makkelijk uitnemen zoals een tablet en eventueel vervangen door een nieuwer exemplaar dat ook weer heel makkelijk in je bestaande koelkast kan worden geplaatst?
2. Geeft het display ook nog echt nuttige informatie weer zoals binnentemperatuur koelvak, binnentemperatuur vriesvak, stroomverbruik in kWh en euro's?

Maar ik heb zo'n sterk vermoeden dat dat soort functies er juist niet in zitten...

[Reactie gewijzigd door Uruk-Hai op 8 december 2020 15:03]

Hi Uruk-Hai,

Het display is niet uit de koelkast te halen helaas..

Voor wat betreft je tweede vraag: ja, het geeft ook echt nuttige informatie zoals de temperaturen van de verschillende delen van je koelkast. Stroomverbruik zou ik eens naar moeten kijken of daar een app voor is of dat dat zelfs standaard getoond wordt...

Andere handige/leuke dingen zijn
- boodschappenlijstje (je kunt handmatig zelfs toevoegen welke items je allemaal in je koelkast hebt, met houdbaarsheidsdatum etc. Wel erg omslachtig),
- notities (bijv voor andere mensen in huis)
- foto's en filmpjes op je koelkast (leuk ipv met magneten dingen erop plakken)
- Gerechten (bijv via de Albert Heijn app) op je scherm tijdens het koken!
ff als nerd: Wat zijn de computer spec's van zo'n koelkast-met-scherm? Is dat een beetje zoals de huidige main-stream android toestellen, 64GB opslag, 4 GB werkgeheugen, 2 of 4 cpu-s? Of is het (veeeel) minder?

En daarnaast: Welk os draait er in de koelkast?
Misschien iets offtopic, maar hoe zijn de ervaringen met de Nest Camera's ten opzichte van de concurrentie? Platform, toegankelijkheid, kwaliteit, etc?
Heb zelf net een weekje de Nest Hello hangen, maar ben er nog niet over uit of ik all-out ga in het Google/Nest Home platform met camera's.
Heb het in California zien werken, 3 camera's en dat beeld zag er behoorlijk goed uit.
Maar ben er nog niet uit of ik dat soort zaken wel via een Google (of willekeurige andere grote dataharker) zou willen laten lopen.
"Loop je nou alweer met een biertje in je hand?".
"Ja, er stond iemand voor de deur en toen ik toch bij de koelkast was...."
Als ze dit nou als opbouwmodule uitbrengen voor inbouwkoelkasten. Ik kan echt geen losse koelkast in de keuken plaatsen. Zie sowieso het nut er niet echt van in een smart koelkast want kijk er vaak genoeg in en maak dan gewoon een boodschappenlijstje.
Ik heb deze koelkast en ben blij dat samsung zo regelmatig met updates komt. Goed dat ze nu steeds meer compatibel worden met andere hardware.
Totdat Google zijn api weer dicht knalt ala hue en nest destijds
Waarom zou je dit willen??? 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee