Desktopversie Microsoft Teams ondersteunt één werk- en één privéaccount

De desktopversie van communicatieprogramma Microsoft Teams gaat een werkaccount en een privéaccount tegelijk ondersteunen met een update in december. Dat heeft Microsoft verduidelijkt nadat het nieuws naar buiten kwam dat Teams ondersteuning krijgt voor meerdere accounts.

Microsoft heeft de tekst op de roadmap-site aangepast en een post geplaatst om duidelijk te maken dat gebruikers op de desktop niet meerdere werk-accounts naast elkaar kunnen gaan gebruiken vanaf december. Die optie komt wel, zo zegt Microsoft, maar die zal pas later beschikbaar zijn. Onder meer tweaker Dutch2007 en twitteraar Michel de Rooij merkten de andere bewoording op.

Microsoft zegt dat het werk aan de functie om meerdere werk-accounts naast elkaar te gebruiken doorgaat. "Het team blijft bezig met het toevoegen van ondersteuning daarvoor in onze desktopclients. Dat komt op een later moment."

Er is sinds 2017 een oproep op Uservoice om ondersteuning voor meerdere accounts toe te voegen aan Teams. Die oproep heeft 28.000 stemmen gekregen. Het is onbekend of Microsoft om die reden heeft besloten de functie op de roadmap te zetten, maar een Microsoft-medewerker reageerde deze zomer al op Uservoice met de mededeling dat de functie eraan zou komen. Ondersteuning voor meerdere accounts zit al wel in de mobiele app voor Android en iOS. De update voor de desktopversie van Teams zou in december wereldwijd moeten verschijnen, aldus de roadmap.

Microsoft Teams gratis

Door Arnoud Wokke

Redacteur

06-11-2020 • 08:02

95 Linkedin

Submitter: Dutch2007

Reacties (95)

95
95
44
11
0
43
Wijzig sortering
Zo jammer. Word het veel gebruikt privé? Ik heb veel meer behoefte aan twee of drie werkaccounts. Of laat me het programma twee keer installeren in een sandbox of zo. Kennelijk is het een ingewikkelde feature.
Met een script kun je ook het e.e.a.


1) teams inloggen met 2e account (de niet lokale teams)
2) CMD openen met lokaal account

""""""""""""""""""""""""
@ECHO OFF

REM Uses the file name as the profile name
SET MSTEAMS_PROFILE=%~n0
ECHO - Using profile "%MSTEAMS_PROFILE%"

SET "OLD_USERPROFILE=%USERPROFILE%"
SET "USERPROFILE=%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Teams\CustomProfiles\%MSTEAMS_PROFILE%"

ECHO - Launching MS Teams with profile %MSTEAMS_PROFILE%
cd "%OLD_USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Teams"
"%OLD_USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Teams\Update.exe" --processStart "Teams.exe"
""""""""""""""""""""""

Op die manier draai ik 2 teams, 1 voor mijn klant teams en 1 voor mijn werkgever teams

[Reactie gewijzigd door hoi3344 op 6 november 2020 10:09]

Vernuftig, maar dit werkt wel!
Precies dit was ik naar op zoek.
Ik gebruik hiervoor een standaard Windows feature: meerdere windows users met ieder een eigen teams installatie.
Vanuit je hoofdaccount kan je dan net "run as" meerdere teams sessies tegelijk openen met verschillende accounts.

https://techcommunity.mic...second-account/m-p/548309
is dat niet gewoon mogelijk met iets als een sandbox tool (zoals sandboxie), ik heb het nooit geprobeerd, één account met deze tool is al te veel, maar als zaken als IE er in draai(d)en dan dit toch ook wel?
Ja, dat is zeker mogelijk.
Zelf gebruik ik nu Franz op m'n desktop om ~5 verschillende Teams instanties open te hebben.
Op m'n laptop heb ik in Firefox een container plugin geinstalleerd om hetzelfde te bewerkstelligen.

Ideaal is het niet, maar totdat deze feature is opgelost moet het wel als je op alle accounts gelijktijdig ingelogd wilt zijn.
Waarom heb je zoveel accounts nodig? Gewoon nieuwsgierig...
Ik zit in een Teams organisatie van mijn werkgever en ben gast bij twee Teams organisaties voor externe projecten. Ik denk dat veel consultants zo te gast zijn in een organisatie van een opdrachtgever, in mijn geval is het andersom dat ik te gast ben bij de consultants.
Maar zou je dan niet eigenlijk met je teams van je werkgever moeten inloggen en dan uitgenodigd worden met dat account in de teams van andere organsiaties waar je bij terecht moet?
Ja dat kan als gast account.
Hele domeinen aan elkaar knopen is niet mogelijk en denk ik ook niet wenselijk.

Veel klanten geven mij daarom een bedrijfsaccount zodat alle rechten goed geregeld zijn.
Dus zit ik met meerder bedrijfsaccounts naast mijn eigen bedrijfsaccount.
En nee, mijn prive account gebruik ik niet voor bedrijven :-)
Ja, zo zou het eigenlijk moeten zijn. Alleen zie dat veel organisaties hun Teams configuratie niet op orde hebben. Zo draaien ze nog in Skype-mode of is de migratie naar Teams (nog) niet voltooid. Daarnaast heb je als extern uitgenodigde 'gast' zeker niet de mogelijkheden die een interne medewerker heeft. Als ik bijvoorbeeld een team aanmaak en een externe project manager uitnodig, dan mag deze beste man nog niet eens een vergadering aanmaken in dat team.

Daartegen is het wel de beste optie voor messaging. Want Teams vindt het totaal niet nodig om mij op de hoogte te houden van notificaties die onder andere tenants zijn binnengekomen tot ik daadwerkelijk omwissel naar die tenant.... Of een email krijg waarom dat mensen mij proberen te bereiken..

TL;DR het is momenteel een zootje en ik snap niet dat Microsoft zo ingewikkeld doet met die gast accounts.. Ik zie het hele nut er niet van in.
Ik heb een account van m'n werkgever, een 'persoonlijk' Werk account waarmee ik gast ben op de MS tenant, een persoonlijk account waar ik ook gast ben op de MS tenant (maar toegang heb tot andere teams), nog een account van m'n klant en ik vergeet er nu nog een (die ik blijkbaar niet veel gebruik).

Kan dat niet eenvoudiger?
Zeker de 2 verschillende accounts op de MS tenant zou wel geconsolideerd moeten kunnen worden, maar dat lukt blijkbaar niet. Heb me daar maar bij neergelegd. Voor deze tenants wil ik ook niet een werkgever/klant account gebruiken, want klanten & werkgevers komen en gaan, m'n prive (werk) accounts blijven.
Het werkgever & klant account is lastiger te consolideren, omdat niet iedereen zit te wachten op gast-accounts.
Omdat ik als zzp-er voor verschillende opdrachtgevers werk.
Lukt dat ook niet met de webclient?
Dit kan je oplossen in Firefox met de extensie Multi-Account Container.
https://addons.mozilla.or...multi-account-containers/

Daarmee kan je een tabblad in een andere container openen zodat je met een ander account kunt inloggen op dezelfde dienst. Heb het met Teams overigens niet getest maar verwacht dat dit wel gaat werken.
De Teams cliënt is meerdere keren te openen (met verschillende accounts) door in Firefox Multi-Account Container te gebruiken.
Echter, in Firefox kun je binnen Teams niet (video)bellen. Die functie zit niet in de Teams web-app als je deze onder Firefox opent.
Je hebt me enorm blij gemaakt deze ochtend. Altijd gekloot met Teams accounts voor werk- én opdrachtgever, maar Franz is een mooie, makkelijke oplossing hiervoor!
Rambox is ook nog een alternatief, deze ondersteund nog meer verschillende diensten.
Het nadeel van Franz en Rambox is dat het beiden slechts schillen om een browser heen. Het gebeurt regelmatig dat er nieuwe versies van browsers vereist worden en Franz en Rambox vervolgens die een paar weken later pas aanpassen. Resultaat is dat je een paar weken zonder die functionaliteit zit.

Daarmee is een verzameling in Edge dus een stuk betere optie dan die twee.....
Wat je ook kan doen met Teams is een 2e account aanmaken op je computer en daarop met een 2e teams account inloggen. Door middel van wat trucjes met powershell kan je die dan laten runnen met powershell op je hoofdaccount naast je andere teams account op je hoofdaccount.

Ik gebruik het zelf voor school en werk, op het moment heb ik het probleem dat ik elke keer moet inloggen op mijn school account maar als dat het ergste is? Ik ben er blij mee met dit trucje ik niet met twee zakelijke accounts tegelijk open kan hebben.
Dank voor deze oplossing.
Zit ik nog met mijn office software die wel op mijn account, maar vaak niet op de klantaccounts zit (heb jij toch al op je PC staan).
En hoe switch jij tussen de accounts? Uit- en inloggen?
Hoe zit het met het CPU verbruik met 5x Teams open? ik vind zelf Teams aardig CPU intensief, standaard ~30% CPU usage met één instance.
Dat is best hoog met Franz, daarom heb ik die alleen in gebruik op m'n desktop.

Wanneer ik de tabs in Firefox, op m'n laptop, open heb lijkt het CPU (& geheugen) gebruik minder te zijn. Ik vermoed dat de browser er voor zorgt dat die 'threads' (?) minder prioriteit krijgen.
Ik gebruik deze oplossing om met verschillende Teams tegelijk te werken. https://blogs.perficient....ances-of-microsoft-teams/
Ziet er goed uit, maar dan gebruik je dus we WebApp en niet de Native app op mijn PC.
Klopt dat?
Dan ga je er vanuit dat je dat soort spul zelf kun installeren, en dat is in zakelijke omgevingen natuurlijk vaak niet het geval (managed devices).
Anoniem: 1463186
@brabbelaar6 november 2020 09:04
Ik ben dan even oprecht benieuwd, waarom heb je 3 werkaccounts nodig? Het idee van een werkaccount in Teams is toch dat je één account hebt waar je alles bij elkaar hebt, het lijkt me juist het hele punt van zoiets tegen gaan als je dan 3 verschillende accounts gebruikt. Maar misschien dat ik iets mis.

edit: overigens stel je 'blijkbaar is dit ingewikkeld', maar in zekere zin is dat dat wel natuurlijk. Je probeert over het algemeen te voorkomen dat informatie van verschillende bedrijven zich met elkaar gaat mengen. Een Sandbox is natuurlijk leuk, maar brengt ook wel nadelen met zich mee, zeker in een product wat draait om gemak en integratie.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1463186 op 6 november 2020 09:21]

Het is goed mogelijk dat @brabbelaar in de detachering oid werkt, daarbij is het niet ongewoon dat je daadwerkelijk een account bij je werkgever én opdrachtgever hebt. Als hij meerdere opdrachtgevers tegelijk heeft kan het snel stijgen.

edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Nedje op 6 november 2020 09:20]

Klopt. Heb een teams van mijn opdrachtgever en van mijn eigen werkgever en kan dus niet makkelijk wisselen. Bovendien willen ze allebei mijn eigen pc overnemen en geven altijd een foutmelding (ongeacht of ik alles open zet of niet). Supergaaf dat BYOD, tenzij de device dus van jezelf is :/
Anoniem: 1463186
@Nedje6 november 2020 09:19
Zoiets had ik inderdaad nog niet aan gedacht, en dat zou dan goed kunnen inderdaad.
Meerdere Teams accounts is nog het laatste van mijn zorgen.. In volle corona lagen hier 3 klanten laptops te slingeren...
Ik heb inmiddels wel een stuk of 5 teams accounts van verschillende opdrachtgevers, maar omdat ik in de regel maar voor één opdrachtgever tegelijk werk is het niet zo’n probleem.

Heel even bovenin een account kiezen en inloggen en je kunt verder.

Het lijkt me tamelijk onrustig worden als je de teams notificaties en chats enz van een paar accounts tegelijk voor je kiezen krijgt.
Als je werkt voor meerdere opdrachtgevers heb je of een account bij al die opdrachtgevers waardoor je moet inloggen onder een andere accountnaam als je iets doet in de omgeving van de ander, of je bent uitgenodigd als gast waarbij je moet switchen tussen de verschillende omgevingen om hier bij te kunnen.

Of je gebruikt de workaround van het installeren van Teams als Webapp (via Edge) waardoor je tegelijk kunt werken in twee verschillende omgevingen. Verschillende Edge profielen en dan online opstarten kan natuurlijk ook. Zie hier.
Sommige bedrijven willen graag wel met Teams werken maar vinden het prettiger/veiliger om enkel vanuit hun eigen organisatie te werken wanneer er een project met externen word gestart, er word dan soms een hoop data gedeeld waar bepaalde mensen op bepaalde afdelingen hun haren van overeind gaan staan. Een 'intern' account geeft ze dan weer hun gevoel van veiligheid en controle terug.
En dan krijg je daar dus een eigen (werk)account bij meerdere bedrijven. Maargoed, dat zal dus nog steeds met meerdere Teams profielen of browser screens moeten.

[Reactie gewijzigd door MD1975 op 6 november 2020 09:54]

Dat komt veel vaker voor dan je denkt, zeker in de dienstverlening.
Voorbeeld: klant, tussenpersoon, eigen zakelijke account / werkgeversaccount. Dat is in de praktijk dus een draak weet ik uit ervaring (in mijn geval is 4 tegelijk het record...)
Je kan in ieder geval in edge :X een apart account inloggen.
Dat kan toch ook gewoon door in edge meerdere profielen aan te maken en teams daarin te openen?
Dat is inderdaad wat ik bedoelde, als je meerdere teams accounts moet kunnen openen is dat een optie. Onhandig wel te verstaan, maar het lukt in ieder geval.
Klopt, dat werkt wel, Maar het is dan de Webapp en niet de Native App op mijn PC.
De gratis versie van TEAMS maakt gebruik van een Microsoft account, daarom zullen ze daar wel voor gekozen hebben.
Yep, en als je alleen een Gmail hebt moet je die als Microsoft account registeren.
Daarna kun je zowel Web als Native inloggen in Teams.
Het wordt denk ik nog amper privé gebruikt omdat er pas een paar maanden support is voor privégebruik in de mobiele apps. Desktop volgt dus in december.

Teams voor privégebruik klinkt aan de ene kans als een erg mooie oplossing met bijvoorbeeld een soepel en breed beschikbaar platform om te videobellen met groepen en chats die gesynchroniseerd worden tussen verschillende apparaten (hallo WhatsApp). Maar deze centrale oplossing heeft wel een nadeel: er is geen end-to-end encryptie voor de chats. Dat is toch wel een heel fundamentele achteruitgang.
Ik gebruik voor mijn meest gebruikte account de desktop en voor de klanten en partners waar ik een account heb firefox + containers, die laten we je een eigen 'cookie' omgeving hebben per categorie. Werkt trouwens ook goed voor andere office 365 toepassingen. Heb in het verleden ook wel chrome gebruikt als 'container' de teams ondersteuning daarin is ook wel goed.

De web features van teams wisselen een beetje. De basis werkt goed. Maar ik had bijvoorbeeld wel last dat in chrome soms het door iemand anders gedeelde beeld secondes niet werd bijgewerkt. Dan heb je niet door dat de volgende slide al weer 5 seconden in beeld is. Ook kun je vaak minder anderen zien in de video.
Ik dacht hetzelfde. Hoeveel privé wordt dit gebruikt? Deze functie gaat dus niet veel toevoegen vrees ik.
Privé Teams-meetings opzetten doe ik nooit.
Wel gebruik ik het voor het contact met de school van mijn kinderen, nu tijdens corona verloopt dat via Teams.
Als ik op dat moment op mijn werk zit, haak ik dus met mijn zakelijk Teamsaccount aan bij die meeting. Dat zou ik toch liever met een privé-account doen.
Precies. Op dit moment heb ik Teams met mijn werkaccount op mijn (werk)laptop en mijn Teams met mijn privé-account t.b.v. schoolzaken op mijn thuiscomputer. Het zou handig zijn als ik beide accounts zou kunnen gebruiken vanuit één device.
Word het veel gebruikt privé?
Veel mensen hebben Teams via werk (want Office365), dus voor hun is het laagdrempelig om dan ook een 'social' te plannen, ze hebben het vaak toch al standaard draaien.

Mijn observatie is dat Zoom het meeste voor 'persoonlijke' groepszaken (waaronder dingen als fitness, yoga en/of andere persoonlijke ontwikkleingscursussen) wordt gebruikt, maar dat Teams een goede tweede is.

Zakelijk slaat Google Meet bij mij een goeie deuk, op afstand gevolgd door Slack.

Overige technologie (WebEx of een dedicated streaming site) zie ik maar heel mondjesmaat. En mijn vermoeden is dat ik te oud ben om voor Discord-feestjes te worden uitgenodigd.

De 1-op-1 beeldcommunicatie is eerlijk verdeeld tussen FaceTime en WhatsApp.

[/anecdata]

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 6 november 2020 09:40]

Volgens mij vergeet je nog Skype. Het is wel in aandacht/populariteit ingekakt, maar bestaat ook nog steeds en wordt door velen nog gewoon op de desktop gebruikt om met familie te bellen. Skype for Business is wel uitgefaseerd naar Teams.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 6 november 2020 10:40]

Ik vergeet niks, ik heb domweg in de praktijk niemand gehad in de periode sinds maart die met mij via Skype wilde communiceren. Het zijn mijn observaties, geen marktanalyse.

Vroeger was Skype wel een ding, maar goed dat was ICQ en al die andere instant messengers ook*. Intussen is dat allemaal vervangen door WhatsApp of iMessage.

*Draaide op een gegeven moment zelfs de 'meta-messenger' Adium, waarin je al die contacten bij elkaar had. Gezien aan de laatste Stable van 3 jaar geleden is dat project ook ter ziele.
Ik vond wel leuk aan Skype dat je in een oogopslag kon zien wie van het team aanwezig is.
Ik ben benieuwd wat de usecase precies is van meerdere werkaccounts... Kun jij of iemand anders hier dat misschien even uitleggen? Ik heb zelf één account waarmee ik deelnaam aan vergaderingen of de verschillende informatiestromen in verschillende teams volg, ik zou echt niet weten waarom en wanneer ik meerdere accounts nodig zou hebben?
Consultancy / detachering / Projecten bij klanten ...
Niet bij stilgestaan dat je wanneer je bij een klant aan de slag bent daar ook een account krijgt... Helder, dank voor de verduidelijking!
2 (of zelfs meer) deeltijdbanen hebben.
Eén klant account
Eén werkgever account
Eén hogeschool account

Ik heb het al zitten :)
Helemaal mee eens. Ik heb dagelijks te maken met drie O365 accounts op hetzelfde apparaat en dat is een onoverzichtelijke bak ellende. Op browserniveau is dat alleen op te lossen door meerdere browsers te gebruiken, of Firefox met de multi-account container add-on. En dan nog is het veel werk en gaan er regelmatig dingen mis. Op apparaat niveau kan het gewoon niet fatsoenlijk.
Ik heb ongeveer 12 accounts in klantomgevingen en voor alle tenants buiten mijn eigen organisatie gebruik ik de webclient icm Edge. Via Edge kun je namelijk web apps maken van webpagina's. Zo simuleer je meerdere Teams applicaties naast elkaar. Werkt prima voor de meest gebruikte omgevingen.

Voor de omgevingen die ik minder vaak raadpleeg is een los profiel ook prima, dan heb je ook al je credentials gescheiden en voldoet de webvariant van Teams.

Zie link voor meer info.
Serieuze vraag: waarom verschillende werk accounts en niet verschillende "organisaties" (zoals Teams zo noemt) op een werkaccount?
tomatoes tomatoes. Ik zie mijn 'werk' als 'één', maar het gaat uiteraard om accounts bij verschillende organisaties.
Erg jammer dat ze niet gelijk meerdere werk/school accounts toestaan. Komt het regelmatie tegen dat iemand verschillende scholen werkt of voor werk en school het moet gebruiken. Hoop dat het snel komt. Voor die er gebruik van maken zal het erg fijn zijn.
Precies dit, alleen dan vanuit mijn student perspectief.
Teams voor school (Online lessen & communicatie) en Teams voor mijn werk..
Teams is niet het enige stuk software van Microsoft dat hier last van heeft. Ik moet ook voortdurend uitloggen en weer inloggen op sharepoint sites. Onbegrijpelijk anno 2020.
Dan zou ik persoonlijk aanraden om te switchen naar de nieuwe Edge browser.
Deze kan al meerdere online profiles hebben die dan per account SSO kunnen.

Super makkelijk op kantoor dus aangezien je effectief 2x een andere browser met overlappende settings draait. O-)

(Meer info en Default Profile selection: https://blogs.windows.com...omatic-profile-switching/ )

[Reactie gewijzigd door Tolgal op 6 november 2020 17:26]

FireFox loopt echter stuk op conditional access als ingesteld staat dat je vanaf een managed/compliant device moet komen. Vind het zelf geen fijne browser om Microsoft producten op te gebruiken, maar dat ligt er ook misschien aan omdat wij op het werk helemaal vast zitten in Azure \ Microsoft365.

Maar ook in Edge werkt het inloggen met 2 accounts nog niet helemaal vlekkeloos, zie pakt hij ondanks dat mijn browser is ingelogd met mijn admin account bij het inloggen op veel sites toch nog eerst het account waarmee ik ingelogd ben binnen Windows. Het maakt het switchen alleen iets makkelijker.
Kan in Chrome ook. Daar draai ik het zelf ook.
Maar je kunt vaak niet met 2 accounts ingelogd zijn. Zo kan ik niet bij office365 met 2 verschillende accounts. Je moet er altijd 1 uitloggen en dan de ander inloggen.
Dit los je juist op door multi-profile te gebruiken bij de al genoemde browsers (nieuwe Edge/Firefox in containers). Hoewel het vaak ook een optie is om InPrivate/Incognito te gebruiken zodat je 2 losse sessies actief kan hebben voor O365.

Hier is wat meer info: https://blogs.windows.com...omatic-profile-switching/
Dit ja, en je kunt er ook nog web apps van maken om helemaal snel in te loggen.
Bedoel je dat Conditional Access je geforceerd uitlogt? Dat is niet door Microsoft opgelegd.
Dus dan kun je nóg steeds niet switchen tussen je werk- en schoolaccount? Want een schoolaccount is toch gewoon een werkaccount voor microsoft?
Daar lijkt het inderdaad op. Ach het is een beginnetje.

Ik ben meer benieuwd of het met policies ook weer is uit te zetten.
Ik ben meer benieuwd of het met policies ook weer is uit te zetten.
Dat hoop ik niet. Dit is een functie die juist over bedrijven heen gaat. Als een bedrijf dit dan met een policy uit kan zetten is de gebruiker de sjaak.

Voorbeeld:
Ik werk voor een consultancy club die Teams gebruikt. Een klant gebruikt ook Teams. De klant zet dit met een policy uit..... Ik ben gesjochten.

Nee, dit moet je niet met policies uit kunnen zetten. Daar komt geheid gezeik mee.
Tja ik heb niet gezegd dat ik het wil. Het is alleen zo dat veel klanten waar ik kom eea goed dicht zetten zodat prive gebruik bijna omogelijk wordt. Waar ik werk staat teams wel aan maar zonder federatie. Ik kan mijn klanten niet via Teams 1:1 bereiken. Met mijn prive account in teams gaan is fijn dan kan ik op deze manier voor mijn klanten bereikbaar blijven. Ik ben alleen bang dat mijn IT afdeling dit niet prettig vind.
Is idd niet handig, ik heb prive een BusinessPremium account.
Ik heb teams voor het werk 1* moeten gebruiken.
Ik had het geïnstalleerd onder Fedora. Sindsdien elke x bij opstarten starten hij automatisch teams op. Na wat zoeken heb ik het uitgezet. Maar is dit gebruikelijk want het is vrij agressief (helemaal voor een Linux gebruiker :X )

Betekent deze aanpassing dat je privé en werk ontacted nu gescheiden kan houden? In dat geval hoop ik dat er een migreerfunctie inzit.om makkelijk je privecontacten te verplaatsen naar het privé profiel.
Anoniem: 1463186
@rob124246 november 2020 09:06
Ik weet niet hoe het bij Linux zit, maar vrijwel alle chatsoftware in Windows start automatisch op ja. Zonder uitzondering is dat ook uit te zetten, maar standaard staat het overal aan.
Sjonge, wat een stumpers weer. Dat privé account is nou net niet boeiend, het gaat om meerdere werk accounts!

Sowieso is Office 356 een drama als je meerdere accounts gebruikt.
Hier nog iemand die liever meerdere werkaccounts zou zien. Ik moet nu steeds actief switchen tussen mijn werkgever en die van een detacheerder waar we projecten mee uitvoeren. Niet heel erg handig, zo kun je echt een hoop missen.
Ik heb juist behoefte aan meerdere werk accounts. Ik werk ook voor meerdere klanten waar ik meestal een Office 365 account krijg. Dat los ik nu op door gewoon meerdere Windows accounts aan te maken. Ook heb ik een prive account gemaakt op Windows.
Wat een rare mix.. Ik heb liever een klein aantal werkaccounts óf 1 privé account. Oftewel, werk en privé gescheiden.
Het gekke hieraan is dat het in de mobiele app (op iOS iig) al lang werkt. Daar kun je rustig 2 accounts toevoegen en van de één naar de ander switchen. Waarom het op de desktop app niet ook gewoon hetzelfde kan werken begrijp ik niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee