Netatmo brengt slimme videodeurbel volgende week uit voor 300 euro - update

Netatmo brengt zijn Slimme Video Deurbel op 28 september uit. De deurbel licht gebruikers met een videogesprek in wie er voor de deur staat en kan ook bij gedetecteerde bewegingen een seintje geven. De bel heeft Apple HomeKit-ondersteuning.

In de Netatmo Slimme Video Deurbel zit een 1080p-camera met een groothoeklens van 140 graden. De camera heeft een hdr-functie waardoor duidelijk zichtbaar moet zijn wat er zich rondom het huis afspeelt. Ook gebruikt de camera infraroodleds om in het donker te kunnen tonen wie er voor de deur staat.

De slimme deurbel werkt via wifi en kan verbinden met de Netatmo Security-app voor Android en iOS. Alle opnames die de camera maakt, worden lokaal opgeslagen op een interne microSD-kaart. Als iemand aanbelt, krijgen gebruikers via de app een melding en kunnen ze het videobeeld bekijken en eventueel een gesprek voeren.

Gebruikers kunnen ook instellen dat ze meldingen willen ontvangen als er bewegingen worden gedetecteerd. Netatmo claimt dat de deurbel voorzien is van AI-algoritmen die onderscheid maken tussen personen en 'onschuldige beweging'. Het is ook mogelijk om Alert Zones in te stellen, bepaalde delen van het beeld die in de gaten gehouden moeten worden. De software stuurt dan alleen een melding als daar iets gebeurt.

De deurbel is compatibel met Apple HomeKit en kan zo bijvoorbeeld via Siri benaderd worden. Sommige Netatmo-apparatuur kunnen ook overweg met Ifttt maar voor de slimme deurbel geldt dat nog niet. Het apparaat is waterdicht en volgens Netatmo eenvoudig zelf te installeren, door de bestaande bedrading van een gewone deurbel te gebruiken. De slimme deurbel is compatibel met de bestaande elektrische installaties van 8-24 volt en 230 volt. De fabrikant heeft een tool online gezet om de compatibiliteit van bestaande installaties te controleren.

Netatmo kondigde zijn slimme videodeurbel begin 2019 al aan en zei toen dat het apparaat datzelfde jaar zou uitkomen. Waarom de deurbel nu pas op de markt komt is niet duidelijk. De bewakingscamera ligt vanaf 28 september in de winkels voor een adviesprijs van 300 euro.

Update, woensdag 11:45: Verduidelijkt dat er nog geen Ifttt-ondersteuning aanwezig is. "De functionaliteit staat nog niet op de roadmap voor de slimme deurbel", aldus Netatmo.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

21-09-2020 • 09:58

187 Linkedin

Reacties (187)

Wijzig sortering
Hopelijk krijgt deze post wat upvotes, zodat het onder aandacht is van mensen. Voor iedereen die heel enthousiast zijn voor deze deurbel, wacht op ervaringen en reviews van andere mensen.

Ik heb zelf 3 netatmo presence camera's. Alle camera's zijn al 1 of 2 keer vervangen. Ik heb dus 7 exemplaren gehad totaal.
-De camera's vreten sd kaartjes, ik heb stock kaartjes al een keer moeten vervangen.
-1 camera was IR kapot.
-2 camera's hadden problemen met wifi.
-1 camera had hele tijd random reboots.

Vanuit software zijn ook twee nogal hinderlijke problemen:
-Preview laad zeer langzaam
-De "slimme" herkenning is waardeloos. Zelf na netjes elke keer melden dat een event verkeerd is geregistreerd. Eksters, takjes die te veel bewegen, reflecties door regen en reflectie van zon wordt na 3 jaar nog steeds gezien als mensen.

In praktijk gebruiken we de camera's dus niet meer voor real-time bewaking.

Uiteraard kan je de hardware van de deurbel niet 1 op 1 vergelijken. Software aan de andere kant, verwacht ik niet veel van.
Mijn ervaringen zijn ook niet goed. Ik heb een Netatmo weerstation met buitenmodule. Deze in eerste instantie gebruikt zonder problemen, totdat de connectie met de buitenmodule een tijdje slecht werd. Toen ik weer contact kreeg gaf hij aan dat de batterijen leeg waren.

Meteen daarop de module geopend om de batterijen te vervangen, maar toen bleek het hele compartiment van binnen in een soort slijmerige olieachtige substantie te zijn veranderd, de buitenkant van het batterijlabel was aan het oplossen en mogelijk was dit ook gaan lekken.

Alles goed schoongemaakt, maar uiteindelijke resultaat is dat de buitenmodule niet meer goed aan de gang te krijgen is en áls hij online komt, laat hij geen temperaturen en luchtvochtigheid meer zien.

Ga je later op internet lezen blijken er hele volksstammen te zijn met dezelfde problemen. Ook na het vervangen van de batterijen dat de levensduur ineens drastisch afneemt, ook bij gebruik van A merk batterijen.

Netatmo zelf geeft hierop geen thuis. Wat mij betreft nooit meer spullen van Netatmo, want ook dat weerstation was best duur.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 21 september 2020 12:57]

In de handleiding staat duidelijk dat de buitenmodule niet waterdicht is. Je moet hem onder een afdakje of in een weerhut plaatsen (ik heb de TFA 98.1114.02 Sensorhut). Die van mij houdt het zo al 6 jaar vol en is met zijn 2e of 3e setje batterijen bezig.

De batterijen vaak moeten vervangen komt, volgens de forums, door corrosie.

[Reactie gewijzigd door Sepio op 22 september 2020 05:59]

Mijn buitenmodule hééft ook altijd droog gehangen, midden onder het afdak (dat vrijwel rondom afgesloten is), op een kurkdroge plek. Ondanks dat werkt het ding toch niet goed en zo zijn er veel andere gebruikers met dezelfde problemen.

Hij is ook niet vochtig geweest, de slijmachtige substantie lijkt eerder iets op oliebasis te zijn, niet op water/vocht. Er is ook geen sprake van roest.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 22 september 2020 08:09]

Balen dat je er zo'n slechte ervaring mee hebt.
Mijn ervaring met de Netatmo camera's is juist heel goed, zie hieronder.

Netatmo software ondersteuning verwacht ik ook niet veel van.
De lang beloofde HomeKit Secure Video update voor de buitencamera is er nog steeds niet.
Ik kijk daarom voor deze slimme deurbel ook nog even de kat uit de boom.
Wat mij betreft kunnen er nog 3 dingen beter bij de Netatmo producten:
- software snelheid tijdens gebruik en snelheid qua updates
- camera resolutie
- objectherkenning

Ervaringen met de andere Netatmo producten:
6 Netatmo Presence Camera's die al ±2 jaar probleemloos draaien.
- 0 SD kaartjes vervangen
- 0 hardware defecten
- preview is niet real-time, maar snel genoeg: direct na de opname van het getriggerde event af te spelen
- herkent netjes mens / dier / auto's met ±95% nauwkeurigheid. Niet 100% correct dus, maar in ons geval zeker niet waardeloos te noemen. Handig zelfs.

In totaal 2x een trage / haperende camera gehad.
1x opgelost met totale reset, de andere keer was het na 5 minuten vanzelf weer goed.
Ze draaien bij mij (met firmware 184) dus prima.

Nadelen
- De robotmaaier wordt vrijwel continu als auto herkent, maar dat is te minimaliseren met Alert Zone instellingen.
- Full HD ipv 4K (scherper 4K maakt voor mij een camera aantrekkelijker als product)
- al lang aan het wachten op HomeKit Secure Video ondersteuning
- Dropbox ondersteuning gooit geen oude beelden weg, dus op een gegeven moment is de Dropbox vol en slaat hij geen Dropbox kopie meer op

Dat het een Europees product is vind ik zelf prettig, maar het heeft als nadeel dat het qua prijs wat minder competitief is in vergelijking tot Chinese producten zoals die van bijv. Eufy.
Ik deel tot op heden de mening van JCreations ook niet.

Mijn ervaringen met Netatmo producten:
2 Netatmo Presence Camera's, 1 al ca 2.5 jaar en 1 ie al ca 2 jaar probleemloos draaien.
- 0 SD kaartjes vervangen
- 0 hardware defecten
- preview is niet real-time, maar snel genoeg: direct na de opname van het getriggerde event af te spelen
- herkent netjes mens / dier / auto's met ±95% nauwkeurigheid. Niet 100% correct dus, maar zeker niet waardeloos te noemen.

Nadeel is inderdaad dat ze enkel Dropbox ondersteunen als cloudservice. Gratis Dropbox account is maar 2GB (standaard). Schrijven naar FTP kan ook als je bijvoorbeeld een NAS hebt, dat is dan weer geen nadeel.
Ik heb hetzelfde voor op 3 verschillende adressen, ik heb de meeste cameras moeten vervangen na 2 jaar.
Ook de binnencameras geven het op en de weathermodules.
Wat ik wel heel graag heb aan de netatmo cameras is de herkenning van objecten, die is al 5 jaar oud en nog steeds beter dan Ring/google nest aware/arlo smart
Bijvoorbeeld als snachts een licht aanspringt dan gaan de drie fabrikanten hierboven een alarm geven omdat ze denken dat er beweging was...Vol nutteloze recordings en zeer moeilijk om relevante recordings nog te vinden. Nest aware is trouwens de koning kwa unusability, je hebt zoveel recordings maar je kan er niet gemakelijk in zoeken. Bij netatmo lukt dat wel allemaal eenvoudig.

Gewoon spijtig dat de netatmo apparatuur allemaal zo vlug kapot gaat
Ook de SD kaartjes vliegen er snel door...
Robotmaaier word altijd herkent als een wagen.
Ook al train ik hem van niet...

Ik vind het ook spijtig dat ze niet meer echt evolueren sinds ze overgenomen zijn door Legrand groep.
Het zijn nog steeds dezelfde oude technologieën. De camera's van de netatmo presence en haar logge video cassette design heeft nooit een update gehad. Onlangs kwam een upgrade hiervan uit, maar de cameras zijn nog steeds die oude van 2015 zonder HDR en met weinig zichtveld. Spijtig dat ze hun deurbel camera daar niet insteken.

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 21 september 2020 16:13]

Dank voor deze reactie. Er zijn best veel systemen voor iot en een deurbel. Klinkt bij introductie allemaal mooi. Maar een simpel systeem dat werkt veilig is en niet resulteert in een abonnement van weer een tientje is er volgens mij niet. Ik heb een archos ssysteem gehad. Maar de camera beelden waren te langzaam voor simpel deurbel gebruik. Foscam ip is niet veilig etc. Iemand een betere suggestie ikea/ Philips hue ?
Ik heb een Eufy videodeurbel met lokale opslag maar let wel op geen integratie met andere services.
Hikvision heb foscam gehad maar hikvision nu met recorder deurbel van ezviz (hikvision) werkt perfect met hikvision recorder
Dag , ik heb zojuist de Netatmo geïnstalleerd , ging redelijk mbo de tips uit reviews . Maar: ik houd een brom in de zoemer , geen idee hoe dat te "behandelen" . Heb de draadjes al verwisseld. Ik heb een trafo van 220. >. 8 V , met een rode draad rechts en en twee blauwe links ( in totaal 2 zoemers in huis)

Enig idee ? Ik zie in jouw review ook iets staan over een brom en "anders aansluiten" ...

Dank bij voorbaat , Maurice van Gelderen
etatmo kondigde zijn slimme videodeurbel begin 2019 al aan en zei toen dat het apparaat datzelfde jaar zou uitkomen. Waarom de deurbel nu pas op de markt komt is niet duidelijk.
In de e-mail die ik kreeg stond:
Met de release van de nieuwe Slimme Video Deurbel op komst, is het belangrijk voor ons om met u de uitdagingen te delen die we zijn aangegaan om u een product te bieden dat aan onze eisen en uw verwachtingen voldoet.

🎯 Een universele Slimme Video Deurbel ontwikkelen die zich aanpast aan laagspanning (8-24 V) en hoogspanning (230 V).
💪 Toegewijde en geëngageerde teams tijdens de meest cruciale ontwikkelingsfasen.
🎉 Een groot aantal tests die moeten worden uitgevoerd, waaronder de IP44-certificering die de waterdichtheid en weerstand van de Deurbel tegen slecht weer garandeert.
Ik ga er vanuit dat dit de reden is van de vertraging.
Voor mijn bel op een vrijstaand huis is IP44 niet voldoende. Ik heb nu een drukknop kastje met een IP68 op de muur zitten. Deze is gekoppeld aan een Kaku deurbel schakelaar binnen in huis. Werkt al een paar jaar perfect. In de avond gaat het ledlampje in de drukknop aan.
Via HA een melding en een paar seconden opname van de camera onder de dakgoot.

Ander nadeel is dat mijn voordeur pal zuid staat en daarin de hele zomerdag de zon op staat te branden. Mijn eerste video deurbellen waren dus geen succes, in de winter verzopen en in de zomer de lens door de zon verkleurd/vervormt.

[Reactie gewijzigd door habbekrats op 21 september 2020 11:06]

Dat is wel een goed punt. Ik was bijna bereid om 300 euro uit te geven maar ik heb de halve dag de volle zon erop.
Inmiddels de Netamo Deurbel in huis en aan de muur hangen, na 24 uur mijn eerste ervaringen:

What I like:
- vormgeving, de bel ziet er even wat strakker uit dan een gemiddelde Ring die naast de Netamo nogal lomp oogt. Met een breedte van 45mm past de Netamo ook prima op de meeste deurposten.
- installatie ging soepel (in tegenstelling tot montage, zie onder). de App leidt je door alle stappen heen en alles werkte in 1 keer.
- Netamo app reageert heel snel op het indrukken van de bel. Homekit is een fractie trager, maar zeker bruikbaar
- Spraakgeluid is acceptabel voor zo'n compact apparaat, vertraging in het geluid is aanwezig maar niet storend
- Netamo app werkt verder prima, maar je koopt dit ding natuurlijk vanwege de Homekit integratie. Die werkt op zich vrij goed. Homekit Secure Video is nog niet beschikbaar, maar de haakjes zitten al in de app dus dat zal wel komen.
- beeldkwaliteit in het donker is prima.
- Handleiding is op zich redelijk duidelijk.
- Tijdens Apple TV kijken, kan je ook een melding (met video) op je tv krijgen als er iemand aanbelt.

What I do not like
- Bouwkwaliteit voor een dergelijk duur apparaat is slecht. De montageplaat is heel kwetsbaar. En aangezien je veel druk moet uitoefenen (vanwege de waterkering) om de beveiligingsschroef er in te krijgen, brak er bij mij al wat af.
- Meegeleverde schroeven zijn van echte Chinese kwaliteit. Zelfs met een handschroevendraaier draaide de schroeven kaal, wel veilig, want die krijg je er nooit meer uit... maar dit kan echt niet. Deze schroeven zijn onbruikbaar voor een hardhouten kozijn.
- Er wordt maar 1 beveiligingsschroef meegeleverd. Aangezien deze er heel lastig in gaat (ik was echt bang dat ik de bel stuk zou drukken) vloog dit ding dus tot 2 keer toe er uit. Gelukkig in beide gevallen tussen de klinkers kunnen terugvinden anders was het einde oefening
- Chime module (regelt de spanning?) is even een dingetje want als je deze verkeerd installeert, gaat je bel brommen. Parallel over de trafo (zou moeten kunnen volgens de handleiding) werkt niet (kreeg keurig foutmelding tijdens installatie). Mijn Honeywell bel is iets anders aangesloten dan in de handleiding staat (2x 2 aderige snoer ipv 1x) en dan wordt het even puzzelen want ook dan krijg je een brom als je het fout doet.
- beeldkwaliteit overdag is slecht. Je ziet heel duidelijk compressie artifacts en volgens mij werkt dit ding niet op de aangegeven resolutie (= stoeptegel resolutie). Ik neem aan dat dit in een volgende software versie wordt opgelost anders zou het wel treurig zijn. Mijn Logitech Circle 2, ook via Wifi, heeft een veel beter beeld.
- Ledjes zouden uitgeschakeld moeten kunnen worden, vallen 's-avonds te veel op
- Belgeluid via HomePod werkt niet, kan echter ook Homekit zelf liggen.
- Wel raar dat je de Netamo Deurbel alleen in combinatie met een bestaande bel kan gebruiken terwijl er door het hele huis iPads en iPhones liggen die meepiepen als er iemand aanbelt. Dit zou simpeler moeten kunnen; alleen een voeding gebruiken.
- Motion Detection is niet heel snel. Regelmatig komen er mensen (zonder aanbellen) binnen terwijl er (bijna) niets op video staat. Een paar seconde pre-roll zou handig zijn.

Concluderend: als je - net als ik - gek genoeg bent om (te) veel geld aan Apple spullen uit te geven omdat het allemaal zo mooi samenwerkt: een heel mooi product (en ik heb mijn vrouw uitgelegd dat ik na 10 jaar goedkoper uit ben dan met een Ring omdat je geen abonnement nodig hebt; zit een SD card in...). Ga je niet voor de Homekit integratie, dan zijn er betere en goedkopere opties beschikbaar (Eufy?!). En dan ga ik er vanuit dat de videokwaliteit nog beter wordt en dat de beloofde Homekit Secure Video ondersteuning snel komt.

[Reactie gewijzigd door nkijkuit op 29 september 2020 15:26]

Ik zie dat ze bij Amac op voorraad zijn. Ik heb er een bij Amazon.nl in de pre-order staan. Denk dat die volgende week voorraad hebben.

Dit is ook een uitgebreide review:

https://www.homekitauthor...rt-video-doorbell-review/
https://www.youtube.com/w...1FgW95rg&feature=youtu.be

Voor de "chime" op je Home Pod moet je Home Pod OS 14 hebben (14 beta 3):

https://www.reddit.com/r/..._get_my_netatmo_doorbell/

[Reactie gewijzigd door loekf2 op 3 oktober 2020 18:41]

Bestaat er al een videobel met een bekabelde internetverbinding, misschien een soort POE over de stroomkabels naar de bel toe?
Dan ga je naar iets zoals Dahua 2MP VTO2202F-P. Heeft netwerk via netwerkkabeltje en POE.
Zie ook deze youtube videos (#1, #2, #3)

[Reactie gewijzigd door Groentjuh op 21 september 2020 10:09]

Ik zat al eeuwen te wachten op Netatmo en dan die prijs...

Kom jij even met de ultieme deurbel... Als deze doet wat die moet , koop ik jou een biertje!
Idd de prijs is ook voor mij een showstopper. Vooral omdat ik weet dat de netatmo apparaten niet zo heel lang meegaan.
Inderdaad, waarom in godesnaam 300 euro voor een simpele deurbel. kostprijs voor de onderdelen kan nooit meer dan een paar tientjes zijn.
Yep, de Unifi doorbell. Deze slaat de beelden ook lokaal op je Unifi protect op.
Binnenkort leverbaar in Europa.

https://store.ui.com/coll.../products/uvc-g4-doorbell

En er is een manier om dit werkend te krijgen met je Homekit, dus win-win :)

[Reactie gewijzigd door JWHtje op 21 september 2020 10:09]

HomeKit Secure Video?
Helaas niet. Maar wat is de toegevoegde waarde van Secure Video?
Voor mij is het grootste voordeel dat je een volledige iOS integratie krijg. Iemand die aan je deurbel aanbelt krijgt je door alsof er iemand op je iPhone belt direct met video ipv middels alleen een notificatie.

Zie https://www.techguide.com...9/01/NetatmoDoorbell3.jpg

[Reactie gewijzigd door Tristan op 21 september 2020 15:36]

Oke dat is dan wel nice natuurlijk. Zolang het dan ook maar buiten Homekit om werkt....hopen dat Unifi dat gaat ondersteunen uiteindelijk :-)
Nee, dat gaat niet buiten HomeKit omwerken vrees ik.
Die Netatmo werkt dan alleen nog maar met Homekit en niet met hun eigen app?
Oh zo bedoel je. Ja hij werkt ook buiten HomeKit om met hun eigen app.
:-) Dan zou dat dus bij bv. Unifi spul ook kunnen werken. Ik hoef persoonlijk die recording op iCloud niet, maar het zou fijn zijn als de Unifi deurbel wel zou integreren met een notificatie. Als die in Europa beschikbaar is, ga ik hem toch aanschaffen.
Die heeft geen PoE maar werkt ook via WiFi.
Ze hebben zelfs een handleiding gemaakt : https://community.ui.com/...0c-4fcc-9eaa-d159a16c77e0

Tegenwoordig is er trouwens gewoon een Homebridge Unifi Protect plug-in : https://github.com/hjdhjd/homebridge-unifi-protect#readme

[Reactie gewijzigd door TheVMaster op 21 september 2020 13:45]

Deze had ik nog niet gezien.
Thanks! :)
Er nice hoor om je Ubiquiti camera gewoon via Homekit op je Apple TV te kunnen weergeven (als je een toast notificatie van de deurbel krijgt op de tv) met 1 druk op de knop. :-)
Ja, een Robin Proline (vanaf €599), of een Ring Elite (€399). :)
Bestaat er al een videobel met een bekabelde internetverbinding, misschien een soort POE over de stroomkabels naar de bel toe?
Als ik me niet vergis doet de de ring pro PoE.
Ik vind dit vrij vreemd:
De data staat:
Lokaal: dus als iemand die camera van de muur af rukt heb je nog niks.
Dropbox: je kan het bij dropbox opslaan. Heb ik niet dus moet ik verplicht een dropbox account aanmaken.
FTP server: je kan het ook op een lokale ftp server opslaan. FTP. Really??

Waarom niet gewoon een nette connectie naar een NAS?
Moeten ze bv ONVIF ondersteunen om te streamen naar bv. QNAP of Synology.

De deurbel ondersteunt Homekit secure video, want betekent dat de lokale processing waar Netatmo over hyped in het persbericht onzin is, omdat de detectie van beweging etc. door hub gedaan worden (AppleTV, iPad) en daarna de video naar servers van Apple gaan.

Zie: https://www.homekitauthor...rything-you-need-to-know/

Op zich werkt het prima. Goedkoper dan andere cameras met een abonnement voor cloud storage.
(ik heb een Logitech Circle in Homekit mode)
De deurbel ondersteunt Homekit secure video
De laatste keer dat ik het navroeg bij netatmo (een maand geleden ongeveer) ondersteunde deze deurbel _nog_ geen homekit secure video. Alleen hun binnenhuis camera (welcome) doet dat. (zit wel in de pijplijn)
HomeKit ondersteuning en HomeKit Sercure Video ondersteuning zijn inderdaad twee verschillende dingen en dat laatste ondersteunt de deurbel momenteel niet.
Ook zonder HomeKit Secure Video ondersteunt dit Netmo product local processing.

Daardoor kun je in Netatmo's Security app in het geval van de Netatmo camera's onderscheid maken tussen auto's, mensen en dieren en activity zones instellen. En afhankelijk daarvan ook instellen welke beelden je wil opslaan (naar SD, Dropbox of FTP), waarvan je notificaties wil ontvangen en of je in het geval van de Netatmo buitenlamp de schijnwerper aan wil zetten.

Met de optioneel te gebruiken HomeKit Secure Video ondersteuning kun je de processing lokaal laten gaan via Apple TV, iPad of HomePod. Daarmee kun je dan o.a. op basis van gezichtsherkenning van personen die je hebt getagged in Apples Foto's app automatiseringen starten voor een specifiek persoon.

Dat het persbericht onzin is, is hier naar mijn mening een wat te snel genomen conclusie.

[Reactie gewijzigd door silsil op 21 september 2020 12:45]

Nou, voor mij nogal een dealbreaker dat HomeKit secure video niet ondersteunt wordt. Dus persbericht is zeker misleidend.
Nou, voor mij nogal een dealbreaker dat HomeKit secure video niet ondersteunt wordt. Dus persbericht is zeker misleidend.
Er is absoluut geen sprake van misleiding. Netatmo heeft namelijk nooit beweerd HomeKit secure video te ondersteunen. Ze ondersteunen HomeKit. Er is maar 1 camera in hun aanbod wat ook secure video doet.

Ik weet dat HomeKit secure video wel op de roadmap staat, maar het is bij netatmo altijd wat wazig hoe lang je daarop moet wachten.
Waarom zou jouw NAS geen FTP kunnen ondersteunen? FTP is een oud protocol maar op een lokaal netwerk prima voor zo een video feed. Ik zou juist willen applaudisseren dat je niet verplicht HUN cloud moet gebruiken maar het lokaal kan opslaan.
Het grote verschil is dat je intern vaak toch al een SMB share hebt. Het zou ze vrijwel niks extra kosten om dit ook te ondersteunen, zeker wanneer het gaat om een deurbel van 300 euro die vrijwel niks toevoegt bovenop wat goedkopere 'slimme' deurbellen hebben
Nee klopt, SMB kan dan ook prima met een software update nog worden toegevoegd.
Nee klopt, SMB kan dan ook prima met een software update nog worden toegevoegd.
Deze dingen zijn vaak heel minimaal qua geheugen. Smb is best een zwaar protocol en ook behoorlijk complex als je het vergelijk met lichtgewicht ftp.
Idd FTP is zeker doenbaar op een privé lan en zolang er geen privacy gerelateerde info op zichtbaar is (zoals openbaar eigendom)
Nu is het wel vreemd dat ze geen FTPS implementeren, zo moeilijk is dat nochtans niet.

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 21 september 2020 13:58]

En die nette connectie naar een NAS. Wat zou dat dan moeten zijn?

FTPS? SFTP? SMB? iSCSI? NFS? AFP?

Misschien is zoiets ouds en vertrouwds als FTP helemaal niet zo raar. Zeker niet op een lokaal netwerk waar encryptie van deurbel-videomateriaal onnodig is.
Ook lokaal zou men encryptie moeten aanmoedigen. Dat je op een privé netwerk zit wil natuurlijk niet zeggen dat niemand er op kan inbreken. Daarnaast hebben de meeste mensen doorgaans allerlei apparaten die buiten eigen beheer liggen op het netwerk.
Een NAS zal ongetwijfeld een nette oplossing zijn, maar niet iedereen heeft een NAS. Ik tenminste niet in ieder geval. Voor een euro per maand heb ik echter wel een hostingaccount met FTP, waar ik alle beelden naartoe zou kunnen sturen.

Andersom, Dropbox is ook gewoon gratis tot 2 GB aan data.
Er bestaan nas addons (kleine apparaten waar je een usb schijf aansluit en je hebt plotseling nas capabilities) kijk naar Qnap
Ik ken ze hoor :)
Vind 't nog best wel aan de prijs moet ik eerlijk bekennen.
Je NAS kan toch perfect een FTP server draaien? Of prefereer je liever een SMB implementatie hiervoor? SMB lijkt me een beetje overkill aangezien dit alleen gaat over het wegschrijven van bestanden.
FTP moet sowieso kapot. SFTP of FTPS or nothing.
Veiligheid vs gemak. De vraag is in hoeverre dit een probleem is in je thuisnetwerk. Probleem met alles wat TLS gerelateerd is het onderhouden van je certificaten. Mag je weer een proces in de lucht zien te houden die dit mogelijk automatisch kan regelen. Dan ga ik liever voor de onversleutelde variant.
Het is op zich niet zo'n probleem als je FTP niet toegankelijk maakt vanaf het internet. Als het puur intern blijft is het risico minimaal.. En qua certificaten kan mogelijk Lets Encrypt wel weer wat doen: als je bijv. een Synology NAS hebt (maar QNAP kan dit ook vast wel) kun je dit automatiseren.
En voor SFTP (of SCP) hoef je geen certificaten te onderhouden. Dat is alleen voor FTPS nodig.
FTP lijkt mij een hele nette oplossing voor opslag op een nas. Bijna elke nas ondersteunt dat protocol en je hebt er verder geen centrale server of app voor nodig.
Als je Dropbox kunt gebruiken, kan je vermoedelijk meer cloud-based opslag faciliteiten gebruiken. De kans dat je de cloud-service van je eigen nas kan gebruiken is dan groot.
Ik snap persoonlijk niet dat hier een markt voor is met een dergelijk prijs.

Ik zou zeggen hooguit 50-75 euro en dan zelf kiezen of je er een cloud abonnement voor 2-3 euro per maand er bij neemt of het lokaal met bijv een NAS servertje of een ander systeem.

Als je al de behoefte zou hebben :)

[Reactie gewijzigd door mjl op 21 september 2020 10:01]

Ik snap het wel - ik heb nu zelf een vergelijkbare Nest deurbel voor rond diezelfde prijs en zoek al een lange tijd naar een goed alternatief. Goedkoop wil ik niet gaan, want dan ben ik zelf het product (zie: Heel Amazon).
Ubiquiti zou binnen kort ook in Europe beschikbaar moeten zijn:
- https://store.ui.com/coll.../products/uvc-g4-doorbell
Maar die ondersteund geen Apple homekit toch?
Niet natively, maar afaik is dat prima op te lossen via homebridge.
Met behulp van Homebridge kun je (in ieder geval de camera's) gewoon binnen Homekit gebruiken (incl. audio).
Ik weet niet of Ubiquiti en Apple gebruikers gebruikers onder dezelfde doelgroep vallen. Iets met prosumer en consumer...
Wat noem je hier dan de prosumer?
Het spul van Ubiquiti is net iets meer gericht op de semi professionele gebruiker, met de daar bij horende management omgeving (unifi,protect en nu ook access) en niet zozeer om met consumenten domotica spul te integreren. Vandaar dat ik al aangaf dat ik niet denk dat ubiquiti 'apple homekit gebruikers' tot haar doelgroep te rekenen...

En voor die gebruikers die het toch persee willen integreren is er zoals @gday en @JackSparrow al aangaf homebridge...

[Reactie gewijzigd door MDKlapwijk op 21 september 2020 14:01]

Op deze Ubiquiti zit ik ook te wachten.
Ja, dat word em hier ook. Zo gauw die leverbaar is word de oude analoge deurbel omgeruild.
Ik ben zelf tevreden met de Doorbird D1101V. Kan zonder cloud en op eigen nas opslaan. Verder goede integratie in Home Assistant
Dat was mijn eerste optie, maar toen las ik wat reviews en daar was de tendens negatief. Slechte beeldkwaliteit, bugs, verbinding die wegvalt en dat het lang duurt eer je bericht krijgt op telefoon.

Jouw ervaringen zijn wel positief?
Heel soms kan een notificatie even duren maar ik heb ook een chime hangen dus ik mis de bel nooit. Beeld kwaliteit is voldoende voor mij. Wel naar de D1101V gekeken en niet de oudere D101S?
Er zijn vast camera's met betere beeld kwaliteit. Het voldoet voor mij maar er staat ook een lantaarn paal recht voor de deur. Mijn camera springt nooit automatisch op IR mode.

Video op afstand heb ik geen problemen mee gehad
Zullen waarschijnlijk wel e.e.a. gefixt hebben in de tussentijd. Thanks. Nu begin ik toch weer te twijfelen tussen de Doorbird en Netatmo....
Inderdaad een toppertje.
Ik heb de Doorbird verbonden met een CES cemo lock via de Doorbird deurslot opener I/O A1081.
Alles perfect te bedienen via Home Assistant of de app van Doorbird zelf.
Heeft die het over een goedkoop alternatief kom jij aanzetten met die Doorbird, dat is verre van een goedkoop alternatief (zal wel goed zijn daar niet van, maar is zelfs nog een stuk duurder dan de deurbel in dit artikel)..
Goedkoop wil ik niet gaan
?
En je denkt dat je met die Nest deurbel niet 'het product' bent? Dat is naief.
Dat zegt @m00d toch ook niet? Zoals ik het lees is dat juist een reden voor hem om een andere deurbel te zoeken.
Yup, dat klopt. Ik zoek een alternatief omdat ik Google mijn data niet wil blijven geven (en voor Homekit integratie, maar dat is een bijzaak)
Ik begrijp dat er een markt voor is, maar niet dat het op tweakers staat. Hier voor 2 dollar een zelfbouw projectje voor de "echte" Tweaker :+

https://frenck.dev/diy-sm...ating-with-home-assistant
Ah, van Franck Nijhof... Altijd goed. Was ooit een klant van mij en pasgeleden zag ik op Linkedin dat hij zich bezig hield met Hass.io. Er ging een wereld voor me open :)
Heb hier al eens naar gekeken, leuke guide maar er ontbreekt een camera dus daarmee is het dus een heel ander product dan in t artikel besproken wordt.
Hier dan eentje met een raspberry PI:
you will be able to create a doorbell that can:

Warn you when someone rings it (duh!) on your smartphone
Use your house/office lights as a visual notification tool
Send you a picture of your guest on your smartphone
Allow you to open the door remotely
https://www.instructables...oorbell-for-Less-Than-40/
Gaaf project! Helaas werkt die bel + webcam niet via de bestaande 2 draden die er al zijn en denk ik niet dat een oude webcam qua IP rating kan voldoen. Al met al zou ik dit niet buiten aan m'n deur hangen, wel leuk voor een indoor-situatie.
Maar daar zit geen camera in...
Ik heb zelf de behoefte niet , er is meestal iemand thuis of een pakket kan bij de buren worden afgeleverd (die zijn altijd thuis :) )
In Amsterdam zijn er complete woonwijken voorzien van zo een ding, als je er niet één hebt dan wordt er ingebroken ... Zie nieuwbouw wijk emerald (Amsterdam) en holland park (Diemen zuid)
Alsof dat de pakkans vergroot ....

Ik zie het hier in de wijk dagelijks ( eigen videobel )
De kwajongens trekken hun trui over het hoofd, en lopen recht op de bel af - drukken erop, steken middelvinger op - en rennen weg

Zou je denken dat iemand met een verdienmodel ( inbreken ) daar niet aan denkt ?
Je woont er niet dan is het makkelijk praten. De mensen met een camera hebben minder inbraken.
Als beveiliger / centralist PAC kan ik je wel wat vertellen over de statistieken icm camera's ;)
Wel of geen camera maakt niet zo veel uit, als ze binnen willen, gaan ze binnen.

Het is juist zaak om er veiliger uit te zien, dan de buren :+

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 21 september 2020 12:02]

Lijkt me heel sterk dat er ingebroken wordt omdat je er niet 1 zou hebben, aangezien de meeste inbrekers niet via de voordeur gaan..
Gat in de markt: fake videodeurbellen om inbrekers af te schrikken?
In dit aspect ben ik precies wat gierig. 300€ voor een deurbel 8)7
Precies dat! Ik vroeg me al af of ik nu zo arm/gierig ben, of dat ik de toegevoegde waarde mis.

Zelfs als het, in tegenstelling tot de ervaringen die ik hierboven lees, een top apparaat met top software zou zijn, wat maakt een deurbel zo'n (enorme) investering waard?
Het is een smak geld ja, maar je zit ook niet aan een abonnement vast dus de winst voor Netatmo moet ergens vandaan komen.

Geen idee wat reguliere abokosten zijn voor een dergelijke service.
Raar ook dat nog niemand met een Esp 32+cam oplossing is gekomen die gewoon op het eigen netwerk draait. Kosten 8 euro + een batterij (of op de normale deurbelvoeding)
Qua design wel een strak deurbelletje.
Smaken verschillen. Ik vind hem nogal lomp. In een tijd waar camera's in telefoons ter grootte van een speldenknop zijn, komen ze met zo'n joekel aan. Voor het geld van een gemiddelde telefoon mag je het m.i. wel iets subtieler verwachten.
Bovendien vraag ik mij af hoe lang die drukknop ook echt wit blijft.
Ging mij meer om de vorm dan om de grootte. Google Nest blijft nog altijd de subtielste in mijn opinie.
https://nedis.nl/nl-nl/pr...app-microsd-sleuf-hd-720p

Geen Nest / Ring of Doorbird ( maar ook niet qua prijs ;) )
Een bescheiden model, en functioneert prima verder
( een whitelabel belmaker, die aan verschillende namen gekoppeld is, in de VS onder Energizer verkocht )
Zeker een nette. Ik zoek er eventueel een met HomeKit. Maar die zijn aan de prijs.
Hier was bijna de halve automatisering/domotica al op de Tuya-basis
Dus dan is dit een prima uitbreiding.

Hier en daar wat issues, de bel gaat spontaan offline, maar dat kan aan mijn voeding liggen, 8-24V , en ik heb de 'lichtste' van 8V
Vind 'm eigenlijk een beetje tegenvallen qua useability. De 'drukknop' is zo breed als het hele apparaat en valt niet echt op als knop. Zou me niets verbazen dat sommige mensen eerst proberen de camera in te drukken en daarna pas doorhebben dat ze bij het belsymbooltje moeten drukken.
Inderdaad, had vorig jaar een review gelezen van iemand op Tweakers die ook met een labelsticker er nog iets op had staan van "bel" of "druk hier" :+
Weet iemand of de deurbel HSV (Homekit Secure Video) ondersteunt?
Weet iemand of de deurbel HSV (Homekit Secure Video) ondersteunt?
Nog niet. Ik stelde dezelfde vraag ongeveer een maand geleden aan Netatmo. Zit wel in de pijplijn.
Als we daar even lang op moeten wachten als de deurbel zelf... Dan is er al een v2 uit tegen dan :-)
Netatmo is niet bijster snel te noemen, inderdaad ;)
@.jef @arjankoole bedankt voor jullie informatie. In dat geval heb ik 'm pre-order geannuleerd. Aangezien ik facial recognition wil 😅..
Geen HSV ondersteuning. Wel gewone HomeKit-ondersteuning.
Dit staat niet op de Netatmo site!
Klopt, maar het is wel zo. Homekit Authority op YouTube heeft mooie review van de deurbel.
Tja je zal maar niet weten wat je met je geld moet doen...

Wat doet dit dat een ip camera van 2 tientjes niet kan. Gewoon even beweging alert instellen en klaar is kees.
En dan hoeven ze niet eens op een knopje te drukken om een alert af te geven.

@arjankoole en dat maakt uit voor thuisgebruik omdat? Punt is dat het gewoon absurd duur is.
Als het al jaren werkt hoe is dat duurkoop?
wil je niet reageren in je oorspronkelijke post? dat is zo onoverzichtelijk.
Zodra ze na 15 jaar eindelijk eens het mod systeem fixen zal ik dat doen maar ik ga hier niet minnetjes verzamelen omdat een paar mensen het nog altijd niet snappen.

En hoe kunnen ze via een wired ip camera je netwerk in laat staan bij mijn computer komen die zelfs intern niet benaderbaar zijn voor elkaar omdat ik dat in de router/pc's uit gezet heb. En dan moet je nog eens mijn bank pagina vervalsen die 4 keer in een jaar dat ik daar op inlog om een naberekingen en check te doen. Om het nog maar niet te hebben over het nodig hebben van mijn telefoon en reader voor bankieren.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 21 september 2020 13:15]

zo'n ip camera van een paar tientjes van een zeker chinees merk waar de security issues er voor zorgden dat ze verboden zijn bij veel instellingen? (met name overheid).

goedkoop is duurkoop.
De vraag is sowieso waarom we maar overal een camera in willen hebben. Iedereen, zeker op tweakers, heeft zijn mond vol over privacy (en terecht!). Om dat vervolgens bij elke voordeur een webcam te hangen lijkt mij dit niet te bevorderen. Ik hoef iig niet bij iedereen waar ik aanbel direct opgenomen te worden en weet ik tot hoelang dit bewaard blijft. Is gewoon bij consumenten of ergens in een cloud waar ik geen controle over heb.
Minnetjes krijg je niet door meerdere keren te reageren, minnetjes krijg je doordat je post iets weg heeft van een flame.

Ik ben met je eens dat 300 euro veel geld is voor een bel. Echter, het verschil met een ip camera van 20 euro moge duidelijk zijn. De beveiliging van de goedkope chinese camera's waar de winkels mee vol liggen is van dermate laag niveau dat je je moet afvragen of je dit echt aan je netwerk wil knopen. Ik heb ook foscams thuis, maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om deze camera's via 'buiten' beschikbaar te maken.
Tja vraag maar aan ring gebruikers hoe veilig die was. Ik zie niets in een deurbel als dit maar als ik hbet nodig zou hebben zou ik serieus eerder nog een ip cam gebruiken dan 280 euro meer uitgeven voor exact hetzelfde effect.
Er is ven beide immers niet zeker of je op de lange termijn veilig ben. Dat hebben meerdere deurbel gebruikers al ondervonden.
@arjankoole en dat maakt uit voor thuisgebruik omdat? Punt is dat het gewoon absurd duur is.
Als het al jaren werkt hoe is dat duurkoop?
wil je niet reageren in je oorspronkelijke post? dat is zo onoverzichtelijk.

Dat is voor thuisgebruik een factor omdat anders ieder scriptkiddie (of erger) je interne thuisnetwerk en al je apperaten infecteert en misbruikt.

Mensen moeten _echt_ eindelijk eens security thuis meer serieus nemen. Voor we een hele lawine berichten zien van mensen van wie al het spaargeld is gejat door een of andere crimineel die triviaal hun netwerk kon binnenhobbelen via een goedkope chinese camera.
Als iets beter is dan wat anderen leveren mag het duurder zijn. En als het te duur wordt, i.e. de prijs weegt niet meer op tegen de extra's wordt het niet verkocht. De tijd zal leren wat de markt er voor over heeft. Als dit ding verkoopt is de prijs dus goed.
En hoe kunnen ze via een wired ip camera je netwerk in laat staan bij mijn computer komen die zelfs intern niet benaderbaar zijn voor elkaar omdat ik dat in de router/pc's uit gezet heb.
De tijden zijn nu anders dan vroeger. Nu wilt iedereen vanaf zijn mobiel op de camera kunnen komen. Vroeger moest je daarvoor expliciet porten forwarden, wat een security risico kan opleveren: veel camera producten hebben exploits, waar iedereen dan bij kan. Tegenwoordig werkt het andersom: geen porten forwarden, maar de camera zelf maakt verbinding met de fabrikant, zelfs bij lokale opslag, waarna vervolgens punch hole methoden worden gebruikt, zodat gebruikers van buiten af op je camera kunnen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee