Netatmo voegt alarm toe aan slimme beveiligingscamera

Netatmo heeft een nieuwe versie van zijn Slimme Buitencamera aangekondigd. De Slimme Buitencamera met Sirene is voorzien van een alarm van 105dB, dat gebruikers vanuit de applicatie kunnen bedienen.

Bij de Slimme Buitencamera met Sirene krijgen klanten een melding van de camera als deze een mens of auto detecteert, en kunnen dan vanuit die melding direct het alarm met een volume van 105dB af laten gaan om potentiële indringers af te schrikken.

Voor het overige is de functionaliteit gelijk aan die van de Slimme Buitencamera, die Netatmo in Nederland en België ook wel onder de naam Presence verkoopt. De camera biedt 1080p-beeld met tot vijftien meter nachtzicht, een blikveld van honderd graden en 8x digitale zoom. Geïntegreerd is een ledfloodlight van 12W. Beelden slaat de camera lokaal op een sd-kaart op; online opslag op Dropbox of via ftp is optioneel. De app ondersteunt spraakbediening via Google Assistent en Amazon Alexa, en ook is er ondersteuning voor Apple HomeKit.

De adviesprijs is 350 euro. Dat is 50 euro meer dan de adviesprijs van de Slimme Buitencamera.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

29-05-2020 • 14:06

35 Linkedin

Reacties (38)

38
38
16
2
0
14
Wijzig sortering
Hopelijk doen ze dan eerst wat aan hun kwaliteit en software.

Ik heb hier totaal 3 van hun buiten camera's hangen en ze zijn allemaal al een of meerdere keren vervangen geweest. Ze hebben problemen met random reboots, microsd kaartjes die ze kapot schrijven, vocht en zelf het IR functioneerde bij 1 niet meer.

Aan de softwarekant heeft de camera nog steeds moeite met eksters, zodra die in de tuin zitten dan herkent die het als een persoon. Net als schaduwen van takken, onze planten in de tuin, reflectie van regen en als hard waait ook nog het speelgoed van de kids.

In praktijk krijgen we zo vaak valse meldingen van de app, dat we er niet eens meer naar kijken.
Ik heb er een bij de voordeur, en in de keuken een tab hangen die het beeld stream zodat we kunnen zien wie er aan de deur staat. Nu komen er regelmatig postbodes, krantenbezorgers, pamflet brengers etc aan de deur. Als ik al die meldingen moet gaan kijken en eventueel dan handmatig het alarm moet laten afgaan.

Het zou wel nice zijn als het bijvoorbeeld te koppelen is met een Domotica controller en/of met deur/raam contacten en bewegingmelders.
Bij mij valt het wel mee de meldingen, maar ze innoveren niet meer. Dit is nog steeds dezelfde camera module van 2016 dat ze in hun eerste modellen hebben geplaatst, geen HDR (dus als de zon schijnt zie je niets en dus ook geen meldingen), de zichtveld is ook zeer beperkt met 100 graden.

Wat ik ook spijtig vind is dat je geen notifications per home kan instellen, dus nu word ik altijd lastig gevallen door meldingen bij mijn ouders...

AL honderden mails voor gestuurt maar ze zeggen dat dit geen prioriteit is omdat niemand anders over die dingen klaagt.
Ik zocht toen een camera zonder adapter, die "live" kan streamen en tevens ook bewegingsmelder en floodlight is. Ik weet niet of er nu alternatieven zijn maar toen was het de enige die aan die criterea voldeed.

Het is zeker niet perfect, maar voor mij wel het beste wat er is/was.
Helaas zijn er geen goeie/mooie alternatieven. Steinel heeft de L600 Cam en Bosch heeft de Smart Home 360. Beiden zijn geen floodlights.

Met de nieuwe Nest Aware abonnementen ben ik toch langzaam aan het overwegen om de Netatmo's te vervangen voor Nest Outdoors icm met Hue en beweging sensoren. De Nest deurbel geeft aanzienlijk minder valse meldingen.

@Gigazone Ik vind het overigens knap dat je tab het beeld snel genoeg geladen krijgt om het relevant te houden. Als er hier wat gebeurd moet je eerst een minuut ofzo wachten voordat hij geladen is omdat er wordt opgenomen.

[Reactie gewijzigd door JCreations op 29 mei 2020 16:25]

Ik kijk live mee, niet pas als er een melding is. Via de api kun je ook een stream laden in je browser, die is stabieler dan de app. Dus in principe is de Tablet een monitor voor de camera. We hebben beneden geen ramen aan de voorzijde van de woning.

De vertraging is ca 7 seconden. Dus als er op de bel gedrukt wordt, kan ik nog net zien wie er aan komt lopen. Soms loopt de stream wel vast, maar over het algemeen werkt het okay.
Helaas zijn er geen goeie/mooie alternatieven. Steinel heeft de L600 Cam en Bosch heeft de Smart Home 360. Beiden zijn geen floodlights.
Mobotix heeft hele goede camera's, maar die zijn niet goedkoop.
Ik heb ook een ring floodlight gekocht, veel mooier en veel breder beeld.
Тoр rоndborstige mеisjеs аlleеn оp deze sitе!
Volg de link еn je zult eг geen spijt vаn krijgеn!
-----
lovexx.club
Неt is tijd оm еen vaste vгiеndin tе vindеn.
Veеl alleеnstаandе damеs wаchtеn hier > http://kisstok.com
Tор rondbоrstigе meisjеs alleen оp dezе sitе!
Volg dе link en jе zult еr geen spijt van krijgеn!
-
http://kisstok.com
Heel leuk speelgoed, maar helaas (in belgië alleszins) verboden om een luid buitenalarm af te laten gaan zonder verificatie van een gecertificeerde meldkamer via een (INCERT) gecertificeerde alarminstallatie...
Fout, in België moet een buitenalarm niet via een meldkamer gaan. Buitensirene of buitenlicht mag enkel geplaatst worden door een erkende beveiligingsfirma of door de gebruiker zelf, het kan dus gewoon. De buitensirene mag wel max 3min lang geluid produceren bij alarm en max 8min bij sabotage + het moet verplicht voorzien zijn van een draaiend en/of knipperend licht dat vanaf de openbare weg zichtbaar is todat het alarm uitgeschakeld is. Dus als de LED floodlight kan knipperen is het in orde, anders niet.
Bij mijn weten is het hier in België niet verplicht om gekoppeld te zijn met een meldkamer. De enigste verplichting die er is, is om je alarm te registreren.
verplichting om aangesloten te zijn bij een meldkamer is er inderdaad niet, maar een buitensirene zonder persoonlijke verificatie (door uzelf of door een meldkamer) mag wettelijk niet afgaan.
Je mag dus geen buitenalarm koppelen op een bewegingsdetector ofzo, er moet menselijke verificatie gebeuren.
Dit mag wel, zo werken bijna alle alarmen. Er moet geen verificatie gebeuren.
Stel u even voor: je hebt een alarm met bewegingsdetectie maar voordat de sirene mag afgaan moet je zelf gaan controleren of er effectief iemand in uw huis is?
Volgens de letter van de wet is dat helaas inderdaad het geval:

EEN GOEDERENALARM
- Nooit rechtstreekse alarmmeldingen (zoals bv. een automatische spraakoproep van je alarmsysteem zelf) naar de politie of naar een noodnummer.
- Enkel indien het alarmsignaal het gevolg is van een ongeoorloofde indringing of poging daartoe.
- Telefonisch naar het noodnummer (101 / 112) en niet naar het nummer van de Lokale Politie.
- Een vergunde alarmcentrale (meldkamer) meldt een alarm via een rechtstreeks noodnummer na verificatie van de alarmsituatie.


En een "verificatie" betekend:

Een verificatie voorafgaand aan de alarmmelding kan gebeuren door:

Jezelf, je contactpersoon of een bewakingsagent (als je een meldkamercontract hebt afgesloten) als er eventuele verdachte elementen vastgesteld werden die kunnen wijzen op een misdrijf. Bv.:

Schoenafdrukken in de voortuin, verdacht voertuig, gebroken raam, verdachte geluiden, enz. Indien dit het geval is stopt deze persoon iedere verdere actie en verwittigt onmiddellijk de politie. Neem dus zelf geen onnodige risico’s.

Je controleert via verstuurde videobeelden de toestand in of rond het gebouw waar een alarm is gesignaleerd.


Bij "normale" alarmen gaat het ook om bewegingssensoren via een PIR of alarmsensoren op een raam, dan gaat het om BINNENdetectie en mag het wel, want dan is de kans heel groot dat er iemand binnen is. bij BUITENdetectie zoals hier is dat niet het geval.

[Reactie gewijzigd door starfight op 29 mei 2020 16:08]

Enkel indien het alarmsignaal het gevolg is van een ongeoorloofde indringing of poging daartoe.
Hier staat niets van verificatie bij.

Met alarmmelding bedoel met het verwittiging van politiediensten, hiervoor moet je inderdaad verificieren of het een echt alarm is.

Ik heb enkele buitencamera's hangen die dienen als alarmsensor dmv Dahua AI human detection (soortgelijk systeem als in artikel). Ze detecteren enkel privé eigendom. Dit zowel aan de voorzijde van mijn huis (lange oprit) als aan de achterzijde (tuin). Het buitenalarm gaat af voordat ze aan mijn deur zijn.

Ter info: https://www.besafe.be/nl/...endringing-te-verhinderen

[Reactie gewijzigd door pcc op 29 mei 2020 16:31]

Ik vind deze camera's wel top. Met een beetje knutselen kun je de stream ook doorsturen aan je Chromecast (icm HomeAssistant).
Ook zonder knutselen kan dit heel eenvoudig dmv google assistant. Je kan gewoon zeggen dat hij de camera op je chromecast moet afspelen en ineens zie je je voortuin op 65 inch 8-)
105dB is best wel heel veel lawaai.

Meer dan 80db is toch gewoon totaal overbodig? Lijkt me ook niet handig als door een fout dat ding een keer afgaat en uitschakelen lastig blijkt. Je zult niet de eerste zijn die een alarmsysteem niet uitkrijgt ;).
Zelf heel erg tevreden over de bestaande presence camera. Werkt perfect om te zien wie er aan de deur is of wie er door mijn voortuin heen loopt. Detecteerd ook erg goed het verschil tussen mensen en dieren en de zones waar hij wel en niet een notification voor moet sturen vind ik zelf erg handig.

Beste functionaliteit ten opzichte van de concurrenten vind ik wel dat je geen abbonnement nodig hebt om de video terug te kijken. Ik sla ze zelf op mijn NAS op en ook nog eens in mijn dropbox(2 TB plus account geeft genoeg ruimte).
Een buitencamera versie met alarmbel kunnen ze wel....
Een "simpele" deurbel daarentegen laat nog steeds op zich wachten.
#gênant
Daar zijn ze wel mee bezig! Toevallig net vandaag naar gezocht :)
https://www.netatmo.com/nl-nl/security/doorbell
Of bedoelde je dat het lang duurt voordat de deurbel te koop is?
Deze deurbel is sinds begin 2019 aangekondigd, maar laat tot dusver nog op zich wachten.

nieuws: Netatmo kondigt slimme deurbel met Apple HomeKit-ondersteuning aan
Inderdaad. Het duurt lang.....
Q1 2019 is die aangekondigd meen ik uit m'n hoofd dat die op de markt zou komen.
Het is nu Q2 2020.

Oftewel: Gênant
Oh wow.. dat is wel erg jammer.
Q1 2019 was die aangekondigd om Q1 2020 op de markt zou komen.
Sinds Q1 2020 is het erg stil. Wacht al een tijd tot die eindelijk te koop komt :O
wat een overpriced rommel weer.. en over 5 jaar droppen ze de support hier voor en kan je het niet meer gebruiken.. no thanks, I'll roll my own stuff..
wat een overpriced rommel weer.. en over 5 jaar droppen ze de support hier voor en kan je het niet meer gebruiken.. no thanks, I'll roll my own stuff..
Het enige wat ze tot nu toe hebben gedropped by Netatmo naar mijn weten is hun eerste generatie weerstation, en vooral omdat de eisen voor HomeKit (die de nieuwe generatie wel heeft) nogal pittig waren. (Vereiste oa 2x zoveel geheugen omdat Apple voor HomeKit IPv6 eist.)
Welke stuff heb jij draaien dan?
Heb je ook een videodeurbel ?
MQTT enabled deurbel en een webcam bij m'n voordeur.. zodra m'n deurbel gaat, krijg ik een bericht met afbeeldingen via Telegram met een tijdelijke (15m) forward proxy link naar m'n webcam stream en kan ik vrijwel direct meekijken wie er voor de deur staat.

Paar objectjes in NodeRED en klaar is kees.. ik heb nooit de behoefte gehad om met iemand bij m'n voordeur te willen praten en daarmee te bevestigen dat ik niet thuis ben.
En hoe ziet het alternatief er uit?
Koop n home!!!
Zoals ik al zei:

MQTT enabled deurbel en een webcam bij m'n voordeur.. zodra m'n deurbel gaat, krijg ik een bericht met afbeeldingen via Telegram met een tijdelijke (15m) forward proxy link naar m'n webcam stream en kan ik vrijwel direct meekijken wie er voor de deur staat.

Paar objectjes in NodeRED en klaar is kees.. ik heb nooit de behoefte gehad om met iemand bij m'n voordeur te willen praten en daarmee te bevestigen dat ik niet thuis ben.
Ik zeg Ubiquiti.
Inmiddels 3 verschillende camera's (G3-Flex, G3-Bulltet, G3-Pro).
De nieuwe deurbel van Ubiquiti verwacht ik ook snel richting Europa.

De Unifi Protect software is inmiddels ook aardig goed op weg.
Ubiquiti komt met een video doorbell, ook nog niet bekend wanneer. In de unifi reeks.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee