Netatmo brengt Slimme Modulerende Thermostaat uit voor 240 euro

Netatmo brengt de Slimme Modulerende Thermostaat uit in België en Nederland. De thermostaat is compatibel met OpenTherm en werkt met Apple HomeKit. Alexa- en Google Assistant-integratie volgen later nog. De thermostaat is draadloos te gebruiken.

De Slimme Modulerende Thermostaat lijkt op de gewone Slimme Thermostaat die het bedrijf al langer uitbrengt. Het verschil is dat de nieuwe thermostaat OpenTherm-ketels en -boilers kan aansturen en daarmee energiezuiniger huizen kan verwarmen. Daarvoor zit er in de app een nieuwe Auto-Adapt-functie die de verwarming automatisch kan aanpassen aan de buitentemperatuur.

De thermostaat lijkt verder in veel opzichten op het andere model. Zo kan die bediend worden met de Home + Controle-app, en heeft de thermostaat ondersteuning voor Apples HomeKit en Siri. 'Compatibiliteit met Google Assistant en Alexa is nog in ontwikkeling', schrijft de fabrikant. Het is niet bekend wanneer dat beschikbaar komt. De thermostaat werkt ook samen met andere apparatuur van Netatmo, zoals de Slimme Radiatorkraan. De thermostaat is zowel bedraad als draadloos te gebruiken.

De thermostaat kost 239,99 euro en is te koop via zowel Netatmo zelf als via externe verkopers. Ook is het mogelijk de thermostaat via energieleveranciers te kopen, al zegt het bedrijf niet welke dat zijn. Netatmo verwijst naar het bedrijf 50Five als klanten de thermostaat inclusief installatie willen hebben.

Update, maandag 2 november: Netatmo meldt dat de Slimme Modulerende Thermostaat ook in Nederland verkrijgbaar is. De thermostaat kan alleen draadloos worden geïnstalleerd. Een bedrade installatie is niet mogelijk De Smart Thermostat werkt met de Netatmo Energy app, terwijl de nieuwe Smart Modulating Thermostat met Home+Control werkt

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

29-10-2020 • 12:00

64 Linkedin

Reacties (64)

64
64
33
5
0
20
Wijzig sortering
Dit is toch best prijzig. Het kost ongeveer evenveel als 1 jaar aan m3 gas voor 1 appartement. Dus wat ga je besparen met een slimme thermostaat? En ik denk dat dit ook voor andere slimme meters van toepassing is. Uitlees systemen van slimme energie meters zijn ook vaak duurder dan m'n verbruik.
Het gaat ook helemaal niet om besparen, maar dat verkoopt wel goed. Het verkoopt goed vanuit de marketing van de bedrijven, maar ook vanuit de koper die de aankoop op die manier voor zichzelf goed praat. Uiteindelijk is het vooral een verhoging in comfort en gemak dat je van een slimme thermostaat krijgt. Het gemak om de thermostaat overal te kunnen bedienen en zaken te koppelen of te automatiseren. Het comfort door een schema in te stellen, of voor te laten stellen, maar dat kan met een 'domme' klokthermostaat ook. Die klokthermostaten raken uit de gratie en de slimme thermostaten nemen die plaats over.
Sterker nog, ik denk dat je met een slimme thermostaat vaak meer gaat verbruiken. Bijvoorbeeld omdat je een schema hebt ingesteld, maar je bent toch niet thuis. Of de functie waar de temperatuur op de ingestelde tijd al bereikt is. Met een domme thermostaat, draaien en het is een half uur later warm, draai je pas aan dat ding als je het fris hebt.
Hoi GekkeRipper, volgens mij denk jij bij een "slimme" thermostaat, aan iets als de domme Nest! Die je als handmatige thermostaat moet gebruiken en dan een beetje leert hoe het zou moeten zijn. Volgens mij kun je met een echt slimme thermostaat juist wel besparen. Ik heb zelf een Tado, hierbij kan ik een schema instellen, maar als er niemand thuis is (via GPS/WiFi herkenning) zet hij hem toch op de lage stand. Hiernaast leert hij ook hoe laat hij moet beginnen om het om een bepaald tijdstip de goede temperatuur te hebben. Zo houdt hij afhankelijk van je instelling er rekening mee met hoe ver je van huis bent, hoe verder hoe lager hij de temperatuur zet (besparing terwijl je ook comfort houdt). Of je kan zeggen ik sta om 7:00 op dus dan moet het warm zijn. Ik hoef er dus helemaal niet meer naar om te kijken (comfort) en ik vergeet nooit meer de kachel omlaag te draaien (besparing).
Deels ben ik het met je eens. Automatisch afwijken van het schema is inderdaad slim. Echter, handmatig de thermostaat aanzetten als je het koud hebt en voordat je weg gaat of gaat slapen de thermostaat weer uit is nog altijd het meest zuinig. Argumenten als ik vergeet 'm uit te zetten vind ik eerlijk gezegd niet reëel. Dat is een gebruikersfout strikt gezien.

Ik ben niet tegen slimme thermostaten hoor. Sterker nog ik ga er ook een aanschaffen. Ik twijfel tussen Netatmo en Tado. Maar ik realiseer me erg goed dat ik er waarschijnlijk alleen maar meer gas of evenveel gas als voorheen mee ga verbruiken.

Voor vloerverwarming zijn de variabelen wat anders natuurlijk.
Nou, het gaat 'm inderdaad eerder in de verhoging van comfort, maar besparen kan je toch ook.
Ik heb sinds een 3tal jaar een concurrerend product van Honeywell, Evohome. Gezien we er voor al vrij zuinig omsprongen met verwarming dacht ik op dat vlak geen verbetering te zien, integendeel, maar ik heb zo'n 10% minder gas verbruikt dan ervoor, terwijl de winter toen wat strenger was.
Gewoon door het feit dat je met de bijhorende radiatorknoppen per kamer kan verwarmen, ipv een gans verdiep of gans het huis. Nu met het thuiswerken verwarm ik enkel mijn bureau, terwijl vroeger het ganse verdiep mee ging (tenzij ik overal de kranen ging toedraaien natuurlijk).
Dus je kon toen ook al net zoveel besparen als je de kranen met de hand had dicht gedraaid. Ofwel, weer een gemakskwestie dus.
Dit is deels waar, het comfort is bij ons ook de drijfveer geweest om producten van Netatmo aan te schaffen o.a.:
- het voelt niet goed om het gehele huis op temperatuur te houden
- je hoeft niet de hele tijd de thermostaatkranen handmatig open en dicht te draaien
- je vergeet de handmatige thermostaatkranen niet dicht te draaien

Voor het verwarmen hebben we thuis de aan/uit Netatmo thermostaat (voor een oude aan/uit ketel) en 7 radiatorthermostaten van Netatmo. Hiermee stoken we 5 zones individueel.

De woonkamer heeft de hoofdthermostaat en 3 knoppen, we stoken overdag en in de avond in de woonkamer zonder vooringesteld programma, bij vertrek van bijvoorbeeld het werk stellen we de temperatuur in en als we thuis zijn is het warm (winst ten opzichte van een vooringesteld programma; het is in de ochtend niet te zeggen hoe laat we thuis zijn). Op het moment dat ons zoontje naar bed gaat zorgen we dat die zone op temperatuur is, doordat er een slimme radiatorknop op zijn radiator zit stuurt deze knop dan de ketel aan, de woonkamer is dan al op temperatuur en zou dan met een conventioneel systeem niet aan slaan. Op het moment dat onze slaapkamer warm moet zijn wordt dat op de zelfde manier geregeld. De hoofdthermostaat in de woonkamer kan dan weer naar nachtstand gezet worden en het overige verwarmen wordt geregeld door de radiatorkranen zelf.

Ik ben er me van bewust dat het wel een tijdje duurt voordat we de thermostaat en knoppen terug hebben verdiend maar het systeem bespaart bij ons zeker op de kosten.

Kreten al 30% besparing met een slimme thermostaat zijn vanuit ons startpunt niet haalbaar (start bij ons: oude programmeerbare thermostaat & handmatige thermostatische radiatorknoppen). Vanuit een startpunt met een oude draaithermostaat en met gewone draaiknoppen op je radiatoren kom je dichter in de buurt.
Qua functionaliteit zou ik hem zo kopen, helaas vind ik het apparaatje er niet mooi uitzien. Ik gebruik op het moment een Nest thermostaat die prima werkt, maar helaas nog steeds geen Home Assistant integratie biedt. Er wordt wel aan gewerkt met de nieuwe API, maar het liefst doe ik alles wat met Google te maken heeft de deur uit.
Volgens mij biedt Netatmo een betere ondersteuning voor thuis automatisering! Hulde!
Ik heb om die reden voor minder dan 100 euro een Anna van Plugwise gekocht. Cloudless (behalve buitentemperatuur ophalen), ook Opentherm, ook modulerend en komt met de Smile-T (een apparaatje dat de ketel aanstuurt en een webservertje draait en verbindt met UTP/WiFi). Via Home Assistant middels de plugwise integration is de Anna aan te sturen.
Ik ben op zoek naar een complete configuratie voor mijn vloerverwarming+radiatoren combo. Had mijn ogen dus ook op Plugwise laten vallen. Ben echter niet zo handig (understatement) dus had via hun whatsapp kanaal een vraag neergelegd. We hebben het niet over een configuratie van 100 euro. Dat is nu 1,5 jaar geleden. Ik moet nog antwoord krijgen. Dan ben in snel klaar met zo’n bedrijf. Jammer, want ik had echt interesse om flink wat aan te schaffen. De ‘Koen’ zou in mijn situatie ideaal zijn.
Ter info, ik heb hun "gewone Slimme Thermostaat". De (oranje) kleur is makkelijk te verwijderen en/of te vervangen door een andere kleur. Bij ons ziet het blokje er melkwit uit.
Gebruik al twee jaar twee Netatmo thermostaten in verschillende woningen. Niet mooi? Het oranje of groene kleurtje is een sticker. Er is ook een blauwe en een grijze. Ik gebruik helemaal geen sticker. Alleen wit en met een grijs display vind ik dan weer mooier dan een Nest. Ondersteuning thuisautomatisering is prima (ik heb ervaring met Homey en Eedomus), maar is niet nodig. Ik zet de temperatuur op afstand op aanwezig of afwezig, want aanwezigheidsdetectie (geofencing) van Homey/Eedomus is niet betrouwbaar genoeg. Belangrijkste voor mij is dat geen abo nodig is (ik kan alle data terugkijken), en het is een Europees bedrijf dat aan Europese privacy regels moet voldoen. De versie met opentherm had ik graag eerder gehad (beter voor vloerverwarming, wrsch minder overshoot bij mijn andere verwarming). Als ik het goed zie is hij wat duurder omdat er ook een kit bij zit voor de boiler regeling voor warmwater (die ik dan weer niet nodig heb).

[Reactie gewijzigd door Martin1209 op 29 oktober 2020 19:40]

Weet iemand of ze ook een API hebben zodat het via bijvoorbeeld homeassistant of domoticz aan te sturen / uit te lezen is?
Zodat je geen cloud diensten hoeft te gebruiken?
Eh...volgens mij heb je sowieso met een clouddienst te maken als je een API gebruikt.
In de definitie van API (Application Programming Interface) zit nergens het woord cloud verstopt. Een API is niks anders dan een manier om tegen een applicatie, apparaat of dienst aan te kletsen. Vaak gebeurt dat in de cloud omdat de diensten daar draaien. Dat is absoluut geen vereiste voor een API.
"Binnen de context van een thermostaat die heel vaak vanaf extern aangesproken wordt" dan.
die context heb je er zelf van gemaakt, niemand had het daarover, de vraag ging over of het met home assistant aangesproken kon wordne dmv een api. niks over cloud. daar begon je zelf over.
Dat is niet waar. Ik kan de API van mij LIFX lampen compleet lokaal aanspreken. Er gaat geen signaal naar buiten. De API draait op de lamp zelf.
True, maar de usp van slimme thermostaten is vooral dat je ze van buiten huis kunt aanroepen. Dus ik betwijfel ten zeerste of dat zónder clouddienst kan werken. Maar hey het is 't proberen waard.
Philips (of Signify) Hue werkt ook van buiten maar kan ook uitstekend zonder clouddienst werken -> De Bridge heeft een lokale API waartegen je kunt praten. Sterker nog, de Hue telefoon app doet dat ook als hij in hetzelfde WiFi netwerk zit.

Dus als Signify besluit geen diensten meer aan te bieden werken je lampen nog wel altijd! (je kunt er alleen niet meer van buitenaf bij zonder speciale aanpassingen)

Erg vervelend als diensten 100% afhankelijkheid van de cloud maken. Mijn thermostaat (Tado) heeft hetzelfde: als ze daar extern een storing hebben kan ik mijn verwarming niet meer bedienen. Bovendien als ze failliet oid gaan kan ik de thermostaat weggooien. Achteraf niet zo blij mee (dacht dat ze een lokale API hadden, te weinig onderzoek gedaan..)
Kun je de Tado niet lokaal op het apparaat bedienen als er internet of cloud storing is?
Ja dat wel, met fysieke knoppen/tiptoetsen.. maar of het buiten 'de cloud' om werkt? Geen idee.
Ok maar dan is het product nog bruikbaar maar alleen "dom" en lokaal. Er zijn ook apparaten die totaal niet meer werken als de cloud controller niet meer werkt of het bedrijf failliet is gegaan. Bij zoiets als een thermostaat is dat te ernstig want dan zit je in de winter in de kou. Bijvoorbeeld het Netatmo weerstation is letterlijk onbruikbaar zonder cloud. (what's in a name)
Ja nou dat is te zeggen.. ik had voorheen een thermostaat van ICY. Ook 'slim' in die zin dat ie van buitenaf toegankelijk was en met Homekit werkte en zo.

Alleen.... die cloudservice stopte ermee en ging naar een subscription model, waarbij er bij te weinig subscriptions de stekker uitgetrokken zou worden. Omdat ik geen zin had om een abonnement te nemen op een thermostaat had die dus geen toegang meer tot 'de cloud' maar óók niet tot de kloksynchronisatie. Dus 1x per jaar liep dat ding een uur uit de pas. Aangezien die subscriptie op 1 januari in ging stond de klok in de wintertijd dus goed maar in de zomertijd niet. Lekker irritant.

Als zo'n leverancier dan nog zoiets heeft van 'goh laten we externe toegang dan maar disablen maar op z'n minst een NTP-servertje in de lucht houden' .... maar zelfs dát was dus teveel gevraagd.
Kon je dat ding niet alsnog via usb met je PC verbinden ?
Had er zelf ook een via Essent destijds. Er was een Windows-programmatje waarmee je dan instellingen kon wijzigen. Enniewee, ding had meer nadelen en is hier inmiddels ook definitief van de muur gehaald.
Geen idee of dat kon. Ja er zit een USB-poort aan maar of en hoe je die settings aan kan passen zou ik niet weten. Was wel een idee geweest om het uit te proberen..... :)
Vanwege een storing vorige week in de app, was het niet meer mogelijk om de app + website te benaderen.

Op de thermostaatknop en kastje aan de muur was het wel mogelijk om de temperatuur aan te passen.

Ook ik heb Tado nu zo'n 2 weken in bezit vanwege een actie op Amazon (€198,- voor een startersset met 2 thermostaatkranen)
Tado is ook aan te sturen via Homekit, dus ook als ze failliet gaan is het (volgens mij) nog prima te gebruiken.
Tado werkt ook via homekit, daarmee ga je om de cloud heen, maar kun je toch ook via je telefoon de thermostaat blijven bedienen.
Idealiter kan het beide. Lokale API voor domotica toestanden (zodat je lamp het ook nog doet als je Internet er een keer uit ligt) en eventuele cloud connectivity tbv Apps op je telefoon.
Of gewoon een VPN server draaien en de cloud overslaan. Altijd beter.
Dat is voor een consument zeker niet beter. Die wil gewoon dat het werkt, en dan kun je toch echt niet beginnen met 'Regel even een vpn op je router'.
Als je graag in een wegwerp maatschappij wilt wonen is het beter alles in de cloud te zetten en te wachten tot de fabrikant er genoeg van heeft. Zodra fabrikanten op de doos gaan zetten hoeveel jaar het product bruikbaar is voordat ze de stekker eruit trekken ga ik het weer serieus overwegen. Tot die tijd blijft het advies: blijf uit de cloud met je home automation.

Oh, en VPN is vrij eenvoudig op een synology te regelen. De router van de gemiddelde ISP kan vrijwel niets. Mijn ouders draaien iig een VPN daarop en ik hoefde niets te doen ;-)

[Reactie gewijzigd door latka op 30 oktober 2020 21:43]

Tuurlijk kan dat wel. Draai thuis een domitica tool zoals pimatic en zorg ervoor dat je deze van buiten kunt benaderen. Ik kan alles van buiten af bedienen, zonder enige clouddienst te gebruiken.

Trouwens als je "opentherm" praat, dan kan pimatic daar ook mee overweg.. Dan ben je er al , als alles op detail elkaar ook begrijpt.

[Reactie gewijzigd door freubelaarisbak op 29 oktober 2020 12:45]

om een verbinding te maken met een API via TCP/IP heb je bereikbare poort nodig.
maar vaak zitten de thermostaten achter een firewall en heb je geen bereikbare poort van het internet af gezien.
door de API een verbinding te laten maken met een server/cloud ga je door de firewall heen. waarna je berichten via de cloud in de API kunt krijgen.

maar iedere tweaker zou eigenlijk gewoon ook een poort open moeten kunnen zetten op zijn/haar firewall naar de API. (port forwording)
en heb je de hele cloud niet nodig, de cloud is dus gewoon voor niet tweakers omdat die dit allemaal niet kunnen. ;)
(wat vreemde uitzonderingen daar gelaten.)

verder is de cloud een vreemd verdien model voor sukkels aan het worden.
het heeft zo zijn perfecte dingen voor sommige situaties, maar word soms wel zo misbruikt dat het meer een verdien model lijkt. :P
Ik zou willen zeggen, check je DSN log. Mijn LIFX lampen zitten (ook) achter een fysieke schakelaar (uit = uit), elke keer als je ze aanzet, gaat er ook een bericht naar broker.lifx.co Dus ja, je kunt ze helemaal lokaal aansturen (b.v. via de Python lifx apilib) en ze werken ook autonoom (want broker.lifx.co zit in mijn dnsmasq blocklist :P ). Maar er gaan wel af en toe signalen naar buiten.
Als je ketel OpenTherm ondersteunt, kan je dat protocol ook rechtstreeks aanspreken vanuit homeassistant. Daar heb je geen slimme thermostaat voor nodig.
Geen slimme thermostaat, maar nog wel een stukje hardware en, volgens mij, in het geval van de opentherm gateway ook nog een opentherm thermostaat.
Met een opentherm gateway (OTGW) bedoel je?
Dat heb ik nu een paar jaar draaien en werkt oke, al stopt de mijne na een paar dagen/weken na de laatste reboot steeds met de status uitlezen, aansturen blijft wel werken. In het nieuwe huis ga ik toch iets meer geld uitgeven voor een kant en klare thermostaat, die door de homeassistant aangesproken kan worden.

[Reactie gewijzigd door Stevie-P op 29 oktober 2020 13:21]

Ja het is allemaal niet heel ideaal. En veel hangt ook af van je woning. Ik heb bijvoorbeeld overal vloerverwarming op het gelijkvloers en dat heeft niet veel zin om in/uit te schakelen als er iemand een (halve) dag niet thuis is.
Netatmo heeft geen local API's in hun apparaten, zover ik weet.
Alles verloopt via de Netatmo cloud.
Het bedrijf heet Netatmo en u zoekt een API. Google zegt :Y)
https://cbornet.github.io/netatmo-swagger-decl/
Dat is nog steeds via de website van netatmo. Niet lokaal dus.
Da's dus via hun cloud diensten, niet lokaal.
Ik heb de radiatorknoppen van Netatmo en die zijn via Domoticz uit te lezen en aan te sturen.
Hmm net Tado aangeschaft, omdat de oude Netatmo slimme thermostaat geen OpenTherm ondersteunde.. ben benieuwd of deze nieuwe Netatmo nog betere/vernieuwende features heeft tov de Tado.
Ik heb net anderhalve week geleden ook de Tado aangeschaft. En hoewel het éven zoeken was heb ik OpenTherm ook aan de praat gekregen.. m'n ketel praatte tot nu toe alleen maar aan/uit maar kon heel eenvoudig 2 kabeltjes omprikken en na even zoeken naar een instellingenmenu op de Tado ook dat activeren..

Dat, en de NetAtmo was nergens op voorraad.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 29 oktober 2020 12:30]

Klopt ik heb tado ook vrij gemakkelijk aan de praat gekregen. Ben er tot nu toe erg tevreden over!
Interessant, Netatmo is flink aan de weg aan het timmeren om zo'n beetje alles voor een smarthome te leveren.
Anoniem: 162126
@Jeoh29 oktober 2020 12:45
Helaas alleen wel met een cloud API. Maar alsnog wel fijn dat er nog concurenten zijn die een redelijk compleet gamma aan spullenboel aanbieden. Ik heb het weerstation en 3 indoor air quality modules voor de CO2/temperatuur metingen.
Heb nu al een tijdje Honeywell Evohome maar de laatste tijd is de communicatie tussen Google Home en Evohome erg slecht. Misschien toch maar een andere opentherm thermostaat aanschaffen
Interessant. Zeer te spreken over mijn huidige netatmo thermostaat. Netatmo luistert best goed naar de gebruikers, heeft goede duidelijke software en doet niet aan schimmige abonnementsconstructies. Het enige wat ik nog miste wat moduleren. Deze thermostaat komt volgens mij in aanmerking voor milieusubsidie als energiebesparende maatregel.

Instant buy :)
Ik had hier ook de Netatmo thermostaat op een niet modulerende ketel. Heb (toevallig) vandaag een nieuwe ketel met bijbehorende thermostaat geleverd gekregen (Intergas) maar ze kregen de gateway nog niet aan de praat. Zelf ook nog mee gerommeld maar het lijkt erop dat er iets mankeert aan die gateway. Mochten ze dit niet (tijdig) geregeld krijgen dan ga ik voorstellen dat ze hem terug kunnen nemen en dan neem ik ook de nieuwe Netatmo. Vooral de webinterface vind ik zeer makkelijk.
Ik kan iedereen in ieder geval adviseren NIET RECHTSTREEKS bij Netatmo spullen te kopen.

Als het niet geleverd wordt (door een fout op het label of postnl) is er vrijwel geen contact te krijgen met Netatmo support. Dit moet via hun FAQ (er is geen ticketsysteem/telefoonnummer) waarna je bij geluk na 5 werkdagen reactie krijgt. Lezen ook maar half je verhaal en doen allerlei aannames. Zoals bij mij dat het wel afgeleverd is terwijl er onder staat 'returned to sender' waar hij 'afgeleverd' is.

Ik ben inmiddels precies een maand verder en heb vanmorgen eindelijk mijn geld terug van een niet geleverde deurbel.Hiervoor moest ik wel 8 berichten sturen, zelf 2x postnl bellen, een handgeschreven en getekend 'statement of honour' aanleveren, mijn legitimatie opsturen en dreigen met juridische stappen dan wel MasterCard inschakelen...

Tip, gewoon een weekje wachten en bij de lokale Amac o.i.d. kopen. Heb ik uiteindelijk ook gedaan toen ik zag dat ie nooit meer geleverd zou worden.

Overigens wel tevreden met de deurbel, heb niet eens een 'gong' gekoppeld aan de deurbel, de Homepods door het huis zijn mijn gong. (had hiervoor een KAKU setup - welke niet werkt met Netatmo)
Kan ik enkel beamen! Koop NIET rechtstreeks bij Netatmo.

Ik heb de vorige Slimme Themostaat via hun webshop besteld op 22 september. We zijn nu al een maand en een week verder en nog steeds geen pakket te bespeuren. Al ettelijke mails weg-en-weer gestuurd met hun support team, hun Messenger-team voortdurend lastig gevallen en nu komt er (hopelijk) schot in de zaak. Hun eerste verzending is zogezegd zoek geraakt, nu zouden ze een tweede verzending verstuurd hebben (maar de tracking code werkt niet ...) . Reken inderdaad op een dikke week eer er iemand reageert, en bij elk bericht heb je met iemand anders te maken...

Spijtig, want anders best wel tevreden over de producten.
50five is onderdeel van Engie, het vroegere electrabel.

Waarschijnlijk zal Engie een contract hebben met hen.
Paar jaar geleden een nieuwe gasketel gekocht. Het was (is) niet gemakkelijk te vinden welke opentherm gebruiken. Toen ik het vroeg kreeg ik verbaasde reacties. Volgens mij zijn de thermostaten hun manier om winst te maken (zoals inkt bij printers).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee