Ifttt introduceert betaald Pro-abonnement en beperkt gratis versie

De dienst If This Then That voert een betaald Pro-abonnement in, dat 10 dollar per maand kost. Gebruikers kunnen tijdelijk als ze dat willen ook minder betalen. Er blijft een gratis versie bestaan, maar die wordt beperkt tot maximaal drie applets.

Alleen Pro-abonnees van Ifttt kunnen nog onbeperkt persoonlijke applets maken. Verder krijgt de betaalde versie meer opties en instelmogelijkheden en de mogelijkheid om meer databronnen aan te spreken. Volgens de maker komen er veelgevraagde features naar het betaalde abonnement.

Ifttt Pro kost 10 dollar per maand, maar gebruikers kunnen tot 7 oktober ervoor kiezen om het bedrag aan te passen. Er moet minimaal 2 dollar per maand betaald worden. De dienst zegt dit te doen om te kijken wat gebruikers over hebben voor de Pro-versie.

Er blijft een gratis versie bestaan, maar die is nu beperkt tot het maken van drie applets. Wel kunnen er nu meerdere acties gecombineerd worden per applet. Eerder moest voor iedere actie een losse applet gebruikt worden.

If This Then That is een dienst die werkt via een website en met apps voor Android en iOS, waarmee gebruikers smarthome-apparaten aan elkaar kunnen koppelen en acties kunnen uitvoeren aan de hand van ingestelde condities. Tal van hardwaremakers en dienstenleveranciers hebben ondersteuning voor Ifttt ingebouwd.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

10-09-2020 • 10:49

120 Linkedin

Submitter: tom.cx

Reacties (120)

Wijzig sortering
Opensource alternatief: n8n.io

Hosted en veel beter dan IFTTT en Zapier: integromat.com

[Reactie gewijzigd door Gbrandsma op 10 september 2020 11:27]

Well dat ziet er goed uit. N8n.io draait ook lokaal binnen docker dus ideaal om thuis op je synology oid te draaien.

Ga ik zeker eens een keer mee klooien. Handig om slack als soort log te gebruiken bij domotica voor dingen die er voor kunnen zorgen dat verbinding naar binnen toe later niet meer werkt (reboot van router bij updates, power failure dat soort dingen.)
n8n.io echt een aanrader, erg mooi spul, goed in elkaar gezet. Grootste voordeel is dat de github repo qua issues goed bijgehouden wordt, je kunt dus goed meehelpen bouwen.

Al ik ook best kan begrijpen dat als je IFTTT gebruikt en hiermee je leven vereenvoudigd, het best 2-10$ p/m waard is. Begrijp de velen 'ik ga toch niet betalen' reacties dan ook niet waarna men vervolgens een waslijst aan handigheidjes noemt waar ze het momenteel voor gebruiken.
Die zijn gek, ik ga toch geen 120 euro per jaar betalen voor iets dat eerst gratis was? Ik zoek wel een andere oplossing. Iemand tips voor lokaal draaiende rPi alternatieven?
Take your pick

- Home-assistant
- domoticz
- OpenHAB

Ik gebruik zelf Home-assistant.
Kun je daarmee ook clouddiensten aan elkaar koppelen zoals IFTTT kan? Of helemaal mooi; zoals Zapier kan?
Kan ook inderdaad, maar je kunt ook heel veel lokaal aan elkaar knopen, wat als voordeel heeft dat alles veel sneller werkt. En, indien je dat belangrijk vindt, wordt niet al je data het internet op gegooid.

kijk hier voor een groot deel van de integraties die mogelijk zijn https://www.home-assistant.io/integrations/
Ziet er zeker interessant uit. En het kan ook al deze integraties zowel als input als output gebruiken, of gaat het puur om automatiseren van IoT apparaat naar dienst en/of terug?
Het is doorgaans gericht op het automatiseren van je huis, maar je kunt er van alles mee.
Als het over automatiseren gaat heb 3 stappen die je meestal doorloopt; trigger, condition, action. je trigger kan een fysieke sensor zijn, maar ook een agenda afspraak zijn of een camera die beweging ziet. vervolgens kun je er een contitie en een actie aan hangen voor wanneer er wat uitgevoerd moet worden. Bijvoorbeeld een lamp aanzetten, of een notificatie sturen dat je het PMD afval buiten moet zetten. Of dat je hardeschijf vol begint te raken.etc etc.
Top, dat beantwoordt al mijn vragen! Klinkt super en ga ik straks thuis meteen eens uitproberen. Heb nog niet veel IoT apparaten die hier voor relevant zijn, maar dat die daar in de toekomst ook bij aan kunnen sluiten is alleen maar mooi
Geen probleem!
Voor IoT zijn er 3 grote protocollen die veel gebruikt worden:

- wifi
- z-wave
- zigbee

Ik gebruik zelf z-wave en wifi voor IoT devices Als je laagdrempelig wil beginnen kun je kijken naar shelly voor wifi devices en naar ikea tradfri en philips hue als je iets met zigbee wil gaan doen. Voor z-wave kun je kijken naar aeotec, qubino en fibaro.
Ik raad zeker aan om even naar het forum te kijken, die hebben mij heel erg op weg geholpen en het is zeer actief!

Home Assistant: Open source Python3 home automation - deel 3
hangt van de intergrations af.
Ze doen het niet heel tactisch nee, vaker zie je dat een dienstverlener een premium abo introduceert en gratis functies intact laat, maar later wel beperkingen legt op de gratis dienst. Ook niet echt prijzenswaardig maar het zal minder mensen opvallen.

Wel weer een teken dat gebruikers niet teveel garanties en rechten moeten verwachten van gratis producten/diensten. Leuk zolang het duurt, maar laat je niet vendor inlocken.
Dat lijkt me toch ook logisch? Als iedereen enkel de gratis API afneemt kan zo'n bedrijf nooit een levensvatbare business hebben. Dus het laagdrempelig aanbieden, en later weer inperken zie je eigenlijk praktisch overal wel. Ik vond het daarom al nooit fijn om (veelal onnodig) afhankelijk te zijn van dit soort externe partijen, dus heb het nu vooral lokaal (HassOS, NodeRed, etc.). Maar ik kom vaak posts en tutorials tegen waar men voor kritieke huisinfrastructuur leunt op dit soort (voorheen) gratis diensten.
idd, als een dienst populair wordt impliceert meer gebruikers dus meer investeringen in infrastructuur. Als alles gratis dan houd je nooit lang vol, dus wordt er geld gevraagd of je krijgt meer reclame of worden jouw gegevens verkocht. Maar als een van de opties wordt gedaan wordt er moord en brand geschreeuwd. Ik snap de reacties niet dat alles gratis moet blijven tot in de eeuwigheid. De meeste mensen werken niet gratis maar sommigen verlangen wel dat anderen die veel arbeid verrichten gratis te doen🤔🤔
Tegelijkertijd laat ifttt fabrikanten ook betalen voor het koppelen van hun smart-apparaten aan de ifttt api. Zo heeft Tuya ifttt support al moeten laten vallen, omdat het groeiende aantal ifttt ze te veel geld begon te kosten (aldus tuya tenminste)

Dit is dus wel een beetje van twee walletjes eten
Tuya producten zijn volgens mij echt bs. Heb een mobiele airco gekocht die met Google Home App zou werken, kan je niets instellen dan aan of uit. Geen temperatuur, geen modus of standen veranderen. Dit, terwijl dat allemaal wel in de app mogelijk is.
Mocht je Tuya verlichting hebben kun je met TuyaConvert bijvoorbeeld Tasmota erop flashen zodat je niet meer afhankelijk bent van de Chinese cloud. Je kunt je lampen dan lokaal aansturen via WiFi of MQTT.
Dat zou best eens kunnen dat dat niet mag.
Ik heb geprobeerd bevestiging daarvan te vinden, maar helaas heb ik het niet op een algemene manier kunnen vinden.
Verhuurmakelaars moeten in ieder geval stoppen met bemiddelingskosten voor de huurder als ze ook voor de verhuurder werken en daar kosten in rekening brengen. Ik neem aan dat dit een algemeen principe is in onze wet, ergens.
Het is niet een equivalent, maar je zou kunnen kijken naar Home Assistant.
Die heeft ook veel cloud-integraties. Het ligt er volledig aan wat je allemaal wil gebruiken van ifttt
Node Red, eventueel in combinatie met Home Assistant.
Zapier gaat zelfs voor 16,99 of 41,58 per maand. Bunq heeft daar bijvoorbeeld een integratie mee en in de laatste aflevering van Podcast over Media zijn ze erg blij met dit geheel.
Je kan het nog steeds gevat is gebruiken. Wat niet in het artikel staat is dat je onbeperkt bestaande Applets kan gebruiken. Alleen wanneer je zelf een applet wilt maken zit je aan een maximum van 3. Bestaande applets blijven voorlopig wel werken.

Ik heb er zelf voor gekozen om drie dollar per maand te gaan betalen. Hoe lang dit blijft weet ik niet. Maar ik merk wel dat applets onder pro accounts veel vaker uitgevoerd worden ipv een keer per tientallen minuten komen updates nu vrijwel direct binnen na het plaatsen van bijv een tweet of YouTube video.
Niet de bestaande, maar de "gepubliceerde" applets kun je vrij gebruiken. En vaak zijn gepubliceerde applets beperkter in mogelijkheden. Als ik niets doe komen 27 van mijn 30 eigen applets te vervallen. Ze omzetten naar gepubliceerde applets helpt niet, want omdat je ze zelf hebt gemaakt tellen ze nog steeds mee voor die 3 applets limiet.
Node-RED misschien als alternatief?
Ik ben een grote fan van Node-RED, maar denk dat n8n.io qua gebruikersgemak iets meer in de buurt komt van de IFTTT eindgebruiker. Voor zakelijke oplossingen is Microsoft Flow een gulden middenweg tussen gebruikersgemak en configuratiemogelijkheden.
Die kende ik nog niet, die ga ik eens even bekijken. Het ziet er wel goed uit! Thx!

Node-RED kan ik vooral uit de koppeling met Home Assistant, vandaar :)
Ik heb een tijd terug nog eens gekeken naar de Albert Heijn integratie. Maar die hadden zich dacht ik teruggetrokken uit dit platform. Heb het account ook onlangs laten verwijderen.
Ben benieuwd of hier mensen zijn op Tweakers die een succes-verhaal hebben rondom het gebruik van deze dienst en of het die 10 euro waard zal zijn.
Succesverhaal is een groot woord. Ik gebruik IFTTT om mijn stofzuiger slim aan te sturen. Dat wil zeggen: ‘ga stofzuigen zodra de laatste persoon van huis is, maar enkel indien er de laatste 24 uur niet gestofzuigd is’.

IFTTT is op zichzelf niet geavanceerd genoeg voor deze logica, maar door IFTTT te koppelen aan een andere webdienst die complexere logica aan kan, is het me wel gelukt.

Dit werkt nu al een aantal maanden volledig naar behoren. Natuurlijk kan zoiets ook met bijvoorbeeld Home Assistant, maar het allemaal bij webdiensten parkeren kost minder moeite.
Natuurlijk kan zoiets ook met bijvoorbeeld Home Assistant, maar het allemaal bij webdiensten parkeren kost minder moeite.
Maar kost je dan wel weer geld en je bent afhankelijk van wat de fabrikant met de cloud doet.
Die kan zomaar de prijs omhoog schroeven, of de stekker eruit trekken.

Met Home Assistant heb je dit zelf allemaal in de hand. Het kost even moeite, maar dan heb je zelf ook alles in eigen beheer.

[Reactie gewijzigd door larsiey op 10 september 2020 11:13]

Zeker, maar hieruit blijkt eigenlijk dat er zowel voor Home Assistant als voor IFTTT-achtige diensten bestaansrecht is.

Ik gebruik zelf ook Home Assistant, en in combinatie met Node Red is hier eindeloos veel mee te bouwen. Maar voor simpele toepassingen volstaan IFTTT en consorten ook. En voor veel mensen geldt dat Home Assistant gewoon een aantal technische bruggen te ver is. Zij zijn beter afhankelijk van een clouddienst, dan afhankelijk van hun eigen technische onkunde.
Grappig. Ik doe exact hetzelfde, maar inderdaad dan enkel met Home Assistant. Kostte geen moeite om even op te zetten.
Ik heb onderandere Roomba, Gardena en FooBot aan home assistent gekoppeld, maar het was bij lange na niet zo makkelijk als IFTTT.
De gratis versie is gelukkig genoeg om een eerste koppeling te maken en afhankelijk van het gebruik direct te integreren met home assistent.
Misschien dat een abonnement voor een paar euro per maand het waard was geweest voor een aantal use cases, maar 120 is een prima driver om zo snel mogelijk weg te migreren.
Bedrijven moeten geld betalen om hun diensten aan te bieden op IFTTT:
https://smarthomestarter....-and-how-they-make-money/

Waarschijnlijk dus ook waarom Ahold eruit gestapt is. Koste meer dan het opleverde.

Dat ze nu dus proberen om ook klanten te laten betalen... is verdacht. Denk dat ze een cashflow probleem hebben omdat veel bedrijven hun marketing budget nu zullen terugschroeven.
Was natuurlijk wel te verwachten.

Ze hebben het niet echt gered als het go-to platform waar elke vendor op moet zitten. Veel routines kunnen tegenwoordig direct via google home, Alexa en Siri en de gevorderde gebruiker heeft thuis een hub staan.

Misschien dat het voor een paar euro per jaar nog was gelukt, maar dit voelt als het genadeloos uitknijpen van je power users die niet makkelijk weg kunnen migreren om er een laatste paar eurotjes uit te slaan voordat het platform helemaal dood is.
Dit was dan ook de reden dat Tuya aanvankelijk met de IFTTT integratie gestopt was (inmiddels ondersteunen ze het wel weer) en eWeLink (de app die o.a. Sonoff-apparaten aanstuurt) er een abonnement van $9.90 per jaar voor in het leven heeft geroepen (om de verhoogde kosten te kunnen dekken). Ik kijk dan ook met verbazing naar dit nieuws van zelfs $9.99 per maand door IFTTT zelf wat veel te duur. Zeker voor mij als bijstandsgerechtigde met weinig budget...
Ik gebruik IFTTT als een soort wake up light in combinatie met een Xiaomi Yeelight en Sleep as Android.

Werkt perfect maar, zou er geen 10 EUR per maand voor over hebben.
Ik had ooit voor onze airbnb een knopje (switchbot) om via de parlofonie de benedendeur van het gebouw te openen gekoppeld aan een SMS die de gasten me dan konden sturen om in te checken. Stuur "sesam open u" naar xxxxxxxx. Boven was er gewoon een smartlock dat ze konden gebruiken met vooraf ingestelde tijdslimiet.

Dit werkte eerst behoorlijk goed, maar was er ineens mee opgehouden. Andere telefoon geprobeerd, maar maakte niets uit. Leuk toen het werkte, maar meer ook niet. En me zeker geen 10 euro waard :)

[Reactie gewijzigd door FReNsJ op 10 september 2020 11:11]

vind m vooral traag - daarom voor domotica niet interessant. (response van enkele seconden)

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 10 september 2020 11:34]

Ah ik vroeg me al af waarom ik geen meldingen meer kreeg van Bapao broodjes in de bonus.
Hoe vervelend dit ook is, het valt mijns inziens volledig binnen de lijn der verwachtingen. Ik ben de naam van deze tactiek even kwijt, maar het is te vergelijken met je eerste aankoop bij een drugsdealer. Deze is van het huis, vervolgens ben je 'verslaafd' en de volgende bezoekjes ga je stevig betalen. Deze 'truc' is al gedaan door Uber, TakeAway/Thuisbezorgd, Iens, TheFork, Deliveroo, AirB&B, Spotify etc. etc. You get the picture. Heel erg vervelend voor de consument die zijn levensgemak heeft ingericht met behulp van deze diensten. Maar onderaan de commerciële streep moeten de geïnvesteerde miljoenen/miljarden terugverdiend worden.
Je zou het upselling kunnen noemen.
Door het gebruik van 'drugsdealer' en 'truc' en 'commerciële streep' lijkt het er op alsof dit een onwenselijk fenomeen is. Vanuit het perspectief van de verkoper is dit dé manier om winstgevend te worden en daarmee de dienst duurzaam aan te kunnen bieden, waar de gebruiker natuurlijk alleen maar bij gebaat is. Het alternatief is misschien gewoon stoppen met de dienst. Maar dat willen de gebruikers al helemaal niet natuurlijk.
Upselling is meer langzaamaan uitbreiden van de afgenomen diensten, maar zegt niets over beperkingen. Als je IFTTT eenmaal goed draaiend hebt op een keur aan apparaten is het misschien lastig om over te stappen. Het lijkt meer op vendor lock-in.
Ergens anders hier wordt het ook het heroïne-model genoemd.
Het heeft wel wat kenmerken van Vendor lock-in denk ik ja, maar het is niet een typische vendor lock-in. Switching costs kunnen aanzienlijk zijn, maar niet onoverkomelijk. En er zijn genoeg alternatieven in de markt.

Als we het over vendor lock-in willen hebben, moeten we het misschien eerst eens hebben over de smartphone OS stores van Google en Apple ;).
Nou ja weet niet of het nou als een drugsdealer is. Zo'n bedrijf moet uiteindelijk winstgevend worden.Op dag 1 weet je niet welke capabilities nou veel gebruikt worden en waar dus de waarde voor je klanten zit. Dat leer je terwijl je het platform ontwikkelt. Op een gegeven moment is de cashflow wel een probleem, en dan ga je nadenken over je verdienmodel.

Misschien werkt hun oorspronkelijke verdienmodel wel onvoldoende en moeten ze nu op zoek naar andere opties?
Een bedrijf heeft in de regel de doelstelling om winstgevend te zijn.
Een dienst hoeft helemaal geen geld op te leveren, als het voor de instanties die er achter staan maar iets oplevert. Daarbij valt te denken aan zaken als voldoening, eigenwaarde, status, bekendheid, kennis, vaardigheid, ervaring, elektronische adressen, fysieke adressen en natuurlijk nadere ongetwijfeld privacy gevoelige gegevens daar aan gekoppeld.
Bij ifttt ga ik er voor het gemak van uit dat op voorhand niet was nagedacht om hier groot geld mee te verdienen al zal het geen filantropische instelling geweest zijn.. Maar ondertussen zal er wel het nodige zijn veranderd en wordt er meer afgeroomd (hier of bij leveranciers) en dus moet er meer geld mee verdient worden.
Of de kruidenier om de hoek met de welkomstaanbieding, roulerend maandmenu, met gerechten die de volgende maand volle prijs zijn, ergo gewoon een heel legitiem businessmodel. Een bedrijf heeft levensvatbaarheid voor ogen, niet zozeer het pleasen van consumenten voor gratis.
De term die je zoekt is 'loss-leader'.

[Reactie gewijzigd door Thekk op 10 september 2020 15:19]

Vrij recent deed Strava hetzelfde. En genoeg gekken in mijn omgeving die er nog voor gaan betalen ook. 5 euro per maand om de fiets-/hardloopprestaties etc. van anderen te kunnen zien.
Mensen zijn volwassen genoeg om de tactiek door te kunnen hebben en toch worden ze boos als ze opeens moeten betalen voor een dienst waar meerdere mensen vele manuren in hebben gestoken. Hypocrieten van de bovenste plank als je het mij vraagt.

Bij mij heeft IFTTT nooit vlekkeloos gewerkt. Heb het dus gelaten voor wat het was. Mij waren ze dus al kwijt voordat ze geld vroegen voor hun dienst.
Evernote heeft zo iets ook gedaan om de dienst verlening te verbeteren hebben ze features uit de gratis versie gehaald.

Het gaat mij er niet om dat ze geen geld mogen verdienen, en dat men een beperkt gratis product aanbied, maar kom er dan eerlijk vooruit en in plaats van te schermen met verbetering van de dienst verlening

Net als met de jaarlijkse ziggo verhoging, die is ook voor de verbetering van de diensten/dienstverlening. Nooit wat van gemerkt, dat het beter werd.....
De eerste aanwijzing kan zijn dat je niet als Klant maar als gebruiker wordt aangesproken. Als je daar een beetje op let dan zie je van zelf een patroon ontstaan.
IFTTT is toch al super beperkt? Wat gaan ze er nog meer uitslopen dan? Ik heb het idee altijd leuk gevonden, maar uiteindelijk gebruik ik er niks van, omdat het toch niet uitgebreid genoeg is.
Daarnaast was ik er toch echt van overtuigd dat IFTTT de diensten waar het mee gekoppeld is laat meebetalen? Is dat dan geen voldoende verdienmodel, of is het gretigheid?
Het punt is niet wat ze er uit slopen. Het punt is dat ze (eindelijk) hun service gaan uitbreiden en niet meer beperken tot letterlijk If-this-then-that. Maar om dan eerst iedereen te beperken en laten betalen voor Pro, terwijl er, voor zover ik zie, nog helemaal niets is qua documentatie over wat nu die nieuwe/uitgebreide features zijn in Pro, is toch een beetje de omgekeerde wereld.
ik maak er niet super veel gebruik van maar 10 per maand lijkt me nogal aan de hoge kant
Ik heb voor mijn privégebruik nooit echt een doel kunnen vinden voor IfTTT. Ik heb er meerdere keren naar gekeken, maar niks boeiends er mee kunnen doen. Ik snap wel dat anderen er wel één en ander mee doen. Ik zou alleen niet weten voor wie het 120 euro per jaar waard kan zijn. (er zullen vast gevallen zijn, waarvoor het een heel schappelijk bedrag is, maar gevoelsmatig zeg ik dat dat er niet veel zullen zijn?)
Roomba en Gardena hebben nog geen goede Integratie met Homey. Met IFTTT kan ik de boel wel aan elkaar knopen en de bewatering starten op basis van het weerbericht.
daarom vermeed ik deze dienst, ik zag dit aankomen. Niks kan gratis blijven als er niet iets groters achter staat. Plus ik ben ook niet de doelgroep heb ik het gevoel (Software Engineer).
Wat was het verdienmodel van IFTTT? Ik begreep altijd dat de bedrijven flink moesten betalen om IFTTT voor hun producten te laten werken. En dat sommige bedrijven om die reden ook al stoppen met de IFTTT integratie.
Ik vind persoonlijk de koppeling met Google/Nest home een prettige, maar mogelijk dat straks de assistant van Google alles zelf kan. Dat lukt nu al heel redelijk met mijn Fibaro HC2.
Dan ben ik ook weg bij IFTTT.
Heroïne-model: gratis 'samples' om verslaafd te maken, dan als de nieuwe behoefte gemanifesteerd is geld vragen.
Je moest een paar honderd per jaar betalen als ontwikkelaar als je een apparaat/app met iftt wou uitrusten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee