Lenovo presenteert Motorola razr 5G-telefoon met grotere accu

Lenovo heeft de Motorola razr 5G gepresenteerd. De telefoon heeft een 2800mAh-accu, tegenover de 2550mAh-accu van voorganger razr. Hij ondersteunt 5g via het ingebouwde modem van de Qualcomm Snapdragon 765-soc. Ook kan er nu een simkaart in.

De razr 5G lijkt veel op de vorige versie. Zo is de behuizing bij benadering even groot. Hij is uitgeklapt iets minder lang, maar wel een fractie breder en een stukje dikker. In die behuizing zit echter wel een grotere accu en een simkaartslot. Daardoor is het nu een dualsim-toestel, want de nieuwe versie ondersteunt net als de vorige e-sim.

De soc is nu een Qualcomm Snapdragon 765, in plaats van de 710. Opslag en geheugen zijn ook ruimer. De capaciteit van het geheugen is bij de 5G-versie 8GB, de opslag heeft een capaciteit van 256GB. De camera aan de achterkant heeft een upgrade gehad naar een 30 vierkante millimeter grote 48-megapixelsensor met pixels van 0,8 micron. Daar zit een time-of-flightsensor naast. De camera in de inkeping van het scherm is een 20-megapixelexemplaar.

De vingerafdrukscanner zit nu achterop in het Motorola-logo en het scharnier heeft iets minder weerstand om hem zo met één hand te kunnen openen. De kin is iets kleiner dan bij de vorige versie. De 5G-versie volgt de razr op van eerder dit jaar, waar Lenovo er 200.000 van zou hebben verkocht. De nieuwe razr komt over twee weken uit voor 1499 euro.

Toestellen razr 5G razr
Formaat Uitgeklapt: 169,2x72,6x7,9mm
Ingeklapt: 91,7x72,6x16mm
Uitgeklapt: 172x72x6,9mm
Ingeklapt: 94 x 72 x 14mm
Schermen Binnenkant: 6,2"-oled, 876x2142px
Buitenkant: 2,7"-oled, 800x600px
Binnenkant: 6,2"-oled, 876x2142px
Buitenkant: 2,7"-oled, 800x600px
Soc Snapdragon 765 Snapdragon 710
Geheugen en opslag 8GB + 256GB 6GB + 128GB
Mobiele verbinding Nanosim + esim Esim
Accu en laden 2800mAh, 15W 2550mAh, 15W
Camera's Achter: 48MP + ToF
Voor: 20MP
Achter: 16MP + ToF
Voor: 5MP
Release en prijs Najaar 2020, 1499 euro April 2020, 1599 euro

Door Arnoud Wokke

Redacteur

09-09-2020 • 21:00

42 Linkedin

Reacties (41)

Wijzig sortering
Ben eigenlijk Vooral benieuwd naar de prijs. Als ik het goed begrepen heb was het vorige toestel vrij duur voor verouderde specificaties dus betaalde je voor de noviteit. Ik heb het toestel serieus overwogen het is enerzijds herinnering en anderzijds ook gewoon een mooie form factor. Echter wel aan de prijs. Zeer benieuwd hoe de Reviews zullen zijn.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 9 september 2020 21:03]

Als je mij vraagt veel te duur. Koopje een leuke laptop voor.
Maar geen laptop met vouwbaar scherm.
Alle laptops zijn hoe dan ook vouwbaar
Of een knappe 2e hands auto. Wat is je punt?
Of duizenden liters stookolie. Of een Prada-handtasje. Of een tweedehands motorfiets.

Maar wat nou als iemand graag een gave telefoon wilt?
Ik zou hem best graag zelf willen, alleen niet voor dat geld vol met kinderziektes. En als het dan eindelijk allemaal vlot werkt, komt er een nieuw model.Dus nee voor zoveel geld wil ik geen proef persoon zijn.
Toch echt een lelijk design. Dikke bezels, dikke uitsparing voor de selfie camera en die onderkant lijkt terug af naar de begin jaren 2000. Lijk wat op de oude Motorola RAZRV3.
Duurzaamheid is ook twijfelachtig enkele camera voor foto's en dan die prijs...

Neen, dat is het zeker niet waard

[Reactie gewijzigd door Niclord395 op 9 september 2020 21:30]

"Lijk wat op de oude Motorola RAZRV3."
Ja dat is nou letterlijk de insteek van Motorola geweest. Nostalgie opwekken en tegelijkertijd een showcase toestel neerzetten.

Ik zag net de video van MKBHD over dit toestel. Ik was echt enthousiast.. de specs vind ik prima.. Ik zou zelf niet weten waarom ik de allersnelste cpu zou moeten hebben. Ik game nooit op mn telefoon en doe nooit iets cpu intensiefs ermee. Een Qualcomm 7 serie is voor mij dus prima.. Tot ik die prijs hoorde. Ik vond 500 euro voor mijn huidig toestel (tweedehands via Tweakers) al veel..
2800mah accu is anders aan de lage kant waar veel toestellen in de range naar de 4000+ mah gaan. Ik zou dat toch even bekijken in de reviews of dat grote invloed heeft. (Hoeft niet namelijk)
Lijkt wat op de oude razr zegt ie dan... Überhaupt gevolgd hoe deze tot stand is gekomen?
Ja, dat is juist mijn punt. 8)7
Het 17 jaar oude design mocht wel verfijnder voor 2020.
Of gaat men straks ook high end smartphones uitbrengen met een retro 3cm antenne?
Nokia heeft van de 3310 ook een modernere versie gemaakt, maar dat was dan als budget versie voor 60€ geen toestel van +1500€.

[Reactie gewijzigd door Niclord395 op 9 september 2020 23:32]

Een antenne die uitsteekt zou wel een stuk beter werken. Vooral op lage frequenties zoals 700Mhz. Ik mis het eigenlijk wel dat telefoons het niet meer hebben.

Bij de eerste gsms had je vaak een kort stompje waar je ook nog eens een dunne antenne uit kon trekken als je het echt nodig had voor bereik. Zoals de Sony CM-DX1000. Super toestel.

Zoiets zou ik nu ook wel graag zien voor gevallen waarbij je net op het randje van 4g zit te klooien. Mooi plat toestel voor in de stad, uittrekbare antenne voor als je op stap bent.

Ps de 3310 was destijds ook een budget toestel, een de razr destijds ook high end. Was voor toenmalige begrippen een heel duur ding. Dus ook in dat opzicht niet zo vreemd.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 september 2020 03:14]

Zoiets zou ik nu ook wel graag zien voor gevallen waarbij je net op het randje van 4g zit te klooien.
Ik heb me nooit gespecialiseerd antennetechniek maar ik betwijfel of dat gaat werken. Een signaal van 2GHz (in die orde zit 4G volgens mij) bijvoorbeeld heeft een golflengte van 15cm. Een antenne van 3,75cm past prima in een telefoon en kan dat goed ontvangen. Misschien dat een antenne van 7,5cm dat ook zou kunnen en ook dat past in een telefoon. Maar de antenne een paar cm uitschuiven maakt de antenne gevoelig voor hele andere frequenties, dus dat klinkt niet nuttig.

GSM heeft een band op 900MHz. Dat is een golflengte van 33cm, dus zelfs een kwart daarvan is 8,33cm. Ik denk dat telefoons aan het begin van deze eeuw zo’n stompje nodig hadden om die lengte te halen.
4G zit ook op 700 en 800Mhz he.. Daar kan die lengte juist veel verschil maken omdat je anders niet kan voorkomen dat je een effectief deel van de antenne met je hand bedekt.

En juist die frequenties hebben effectief een beter bereik buitenaf.
Samsung had zelfs een model waarbij de antenne mechanisch uitschoof als je hem gebruikte. Designer van het toestel was geloof Pininfarina.
Maar heb je gevolgd hoe dit tot stand is vekomen is de vraag?
Is dat zo belangrijk dan? Wat is het verhaal dan?
Al zit er een bak ambacht achter waar je U tegen zegt .. als ik deze in een etalage zie liggen, loop ik er ook hard langs. Ik vind dit toestel nou ook niet bepaald een uitstraling hebben van mooie gelikte high-end toestel. Maargoed, smaken verschillen.. gelukkig!
Je klaagt toch ook niet over het ontwerp van de Fiat 500 of Mini Cooper omdat 'ie zoveel op de oude lijkt? Of dat zo'n SMEG koelkast eruit ziet alsof 'ie al meerdere generaties in de familie zit? Er is niks mis met doelbewust retrodesign, daar is gewoon een markt voor.
Toch echt een lelijk design.
Smaken verschillen, en maar goed ook. Duurzaamheid zou in orde moeten zijn en niet iedereen gebruikt zijn smartphone om dagelijks honderd foto's te nemen.

De prijs blijft aan de hoge kant, maar dat heb je altijd als men nieuwe dingen probeerd.
Ik vind het juist een mooi design, eens wat anders dan al die 13 in een dozijn toestellen die steeds dunner moeten worden met steeds dunnere bezels. Dit toestel geeft je weer het gevoel van de oude Razr terug, zoals je zelf al zegt. De prijs is hoog, maar dat komt puur door het scherm en de R&D erachter. Ik hoop dat ze dit design aanhouden wanneer de techniek er echt klaar voor is.
zie je bij deze ook zo'n bult in het scherm waar de knik zit?
Check even op YouTube de video van MKBHD.. in eerste instantie namelijk niet. Maar na een tijdje (een week al) zie je wel iets van lijnen ontstaan op het scherm.
https://youtu.be/qDSaOwBHwbs

edit: vanaf 5:00 laat hij het zien.

[Reactie gewijzigd door DonJunior op 10 september 2020 08:11]

Het is vast handzaam. Maar het kan toch nooit 4 jaar meegaan zo'n ontwerp. Duurzaamheid is ver te zoeken.
Twee jaar is ook meer dan genoeg voor een dergelijk toestel. Mensen die +/- 1500 voor een toestel kunnen neerleggen, zullen sowieso hun toestel binnen de 2 jaar vervangen, aangezien die dan al weer verouderd is.
ik dacht dat hij wel interessant zou zijn, tot ik de prijs van de vorige zag. voor 1/3 van die prijs zijn er misschien wel genoeg klanten, maar in die prijscategorie is enkel het clamshell-gimmick niet opgewassen tegen al de anderen
Het is een telefoon met een foldable scherm. Dit is splinternieuwe techniek dat in de kinderschoenen staat. Uiteraard is het duur. Voor 500 euro gaan we zeker 3 jaar lang geen foldable zien.
Anoniem: 776095
@dasiro9 september 2020 21:55
200.000 verkopen is toch genoeg motivatie blijkbaar. Deze is goedkoper en heeft flink betere hardware onder de kap
Als de prijs aanzienlijk gunstiger zou zijn ben ik ook wel in zekere zin geinteresseerd in dit soort toestellen.
Even buiten de prijs om, nu gelukkig voor Nanosim en Esim in plaats van alleen voor Esim zoals de eerste was.
Dit is de enige foldable die ik zou nemen.

Voora door het oké achterscherm.

Als de prijs 800 euro is had ik gekocht.
Als ze echt zoveel units hebben verkocht ( wat me heel sterk lijkt.. ) dan is het niet zo gek dat ze vlot met een update zijn gekomen , samsung zit ook niet stil met de z flip..

De accu is iets groter maar nog altijd is het veel te krap , moto roept wel dapper dat het een all day battery is maar dan zul je flink moeten knijpen om dat te halen..

Het scherm lijkt weer net wat 'strakker' dan de 1e versie , blijkbaar hebben ze er wat moeite in gestopt om die techniek nog wat te verfijnen ; pluspunt imho.
Dat het externe scherm meer kan is voornamelijk een software ding , met grote handen is het nog altijd niet echt handig in gebruik.

De soc upgrade was niet meer dan logisch , de 710 is niet spotgoedkoop maar het voelde aan als een cashgrab.
De 765G is beter maar toch blijft maar knagen dat er wel iets beters in had mogen zitten voor dat geld..

De marketing lijkt nogal in hun nopjes over het feit dat de 5g versie een paar tientjes goedkoper is dan de flip.
Toch is de prijs nog steeds de grote dealbreaker voor mij.
Zelfs voor de helft van het geld zou ik serieus moeite hebben om de prijs te rechtvaardigen puur voor de "retro formfactor "

Ik had er juist op gehoopt dat dit het toestel zou zijn die een foldable naar een enigzins normaal prijspeil had kunnen brengen.
Nu is het naar mijn idee een 'zoveelste' veel te dure telefoon die voor vele echte razr fans onbereikbaar is en dat doet pijn..
Ja natuurlijk lijkt dat scherm strak, want dat plaatje is een render :)
Ben benieuwd of dit verbeterd is maar aan dat plaatje heb je daarvoor niets.
Ik doelde meer op hoe het scherm er uit ziet in de reviews die ik op YT voorbij zie komen ;)
Pfff... Dat is een hoop geld voor een Lenovo! Oh ja, het Motorola stickertje zit erop.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee