Samsung stopt met clouddiensten en migreert gebruikers naar OneDrive

Samsung stopt vanaf medio volgend jaar met zijn eigen cloudopslag Gallery Sync en Drive. Klanten kunnen hun bestanden voor die tijd downloaden, maar ook overzetten naar OneDrive. Samsung maakt daar een tool voor.

Samsung stopt alleen met de clouddiensten Gallery en Drive voor het opslaan van foto's en bestanden. Ook is het niet meer mogelijk een Premium-abonnement te nemen voor meer opslag. Andere Samsung Cloud-diensten blijven wel bestaan, waaronder het opslaan van contacten, agenda's en notities. Samsung schrijft dat het vanaf 5 oktober van dit jaar begint met het stopzetten, en dat klanten vanaf juli 2021 hun data helemaal niet meer kunnen downloaden. Samsung geeft geen reden voor het stopzetten van de cloudopslag.

Vanaf 5 oktober van dit jaar is het voor Nederlandse en Belgische gebruikers niet meer mogelijk om voor nieuwe gebruikers van Gallery Sync en Drive om zich te registreren. Vanaf dat moment komt er ook een tool beschikbaar waarmee gebruikers hun data kunnen downloaden. Gebruikers kunnen hun data daarnaast ook overzetten naar OneDrive van Microsoft. Vanaf 5 oktober komt er ook een tool beschikbaar om de data te migreren. De uitrol van die features kan wel dertig dagen duren, zegt Samsung.

De tool is beschikbaar tot 1 april 2021. Vanaf dat moment moeten gebruikers handmatig hun data overzetten. Ook is het vanaf 1 april niet meer mogelijk Gallery Sync en Drive te gebruiken. Klanten met een premium-abonnement kunnen die vanaf dan ook laten opzeggen en hun resterende bedrag terugvragen. Vanaf 30 juni 2021 is het niet meer mogelijk data te downloaden.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

28-08-2020 • 20:09

84 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (84)

Wijzig sortering
Wie gebruikt dat ook? Ik zou nooit de cloud dienst van het merk van mijn smartphone nemen (wat betreft android toestellen toch). Dan zit je gewoon vast aan dat merk...
En de google services zitten op elk android toestel hier verkocht, en zijn grotendeels gratis. Waarom dan iets anders kiezen?
Omdat Microsoft de boel veel beter voor elkaar heeft? 1TB cloud opslag, Office erbij, voor 6 personen en pp. 5 devices voor € 75,- per jaar. Dat komen we met het gezin ruim mee rond.
Ik gebruik het ook op die manier. Bovendien is het migreren van bestanden en fotos naar OneDrive met een Samsung toestel zeer makkelijk, gezien het gewoonweg ingebakken zit in de software van het toestel. De koppeling met OneDrive is gewoonweg te maken door in te loggen bij je Samsung backup instellingen.
Met mijn Xiaomi Mi Mix 2S en de OneDrive app gaat het ook simpel, gewoon configureren in de app en bij elke map met foto's krijg je een vraag of je die ook wilt back-uppen. Werkt ook op mijn iPad en iPhone, pc en Windows tablet. Fijn spul.
Dat was niet het antwoord op zijn vraag

Ja het klopt dat ms biedt wat je zegt
Maar dat is nooit onderdeel geweest van
Samsungs of welke andere aanbieder dan ook

De vraag staat. Waarom zou je een oem party cloud oplossing kiezen als je ook voor Google of ms kunt kiezen die ook blijven werken als je een andere (merk) telefoon koopt
Eens, maar ik reageerde op het tweede deel van zijn reactie.
Zo kunnen we nog wel even doorgaan.... Ik heb een Office licentie voor 19 euro (éénmalig) en een Stack account van 1,25TB voor een euro of 3 per maand. Nog goedkoper dus :)

Ergens zitten wij allemaal wel 'vast aan een merk'.

Edit: TB natuurlijk...

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 29 augustus 2020 09:36]

1.25 GB of TB?

En je Office licentie werkt, maar is niet legaal aan jou verstrekt. Tegen een piraat kan niemand concurreren, dus die laat ik even buiten beschouwing.
19 euro eenmalig klinkt als een surfnet licentie. Eenmalig inderdaad, maar alleen geldig zolang je ingeschreven staat als student of werkzaam bent bij een onderwijsinstelling.
https://selected-software.de/
:Y)
Office voor de eerder genoemde prijs.
Niks, geen piraterij.
*Edit: comma toegevoegd om semantisch mijn gelijk te halen. :P

[Reactie gewijzigd door lulkoekje op 29 augustus 2020 19:34]

Dat de licentie codes werken betekent natuurlijk niet dat je ze mag gebruiken. Dit soort sites verkopen veelal volume license keys van bedrijven (vlk), en die mogen ze niet verkopen en ze kunnen ieder moment ingetrokken worden.
Hwi heeft hier een mooi artikel over geschreven: https://nl.hardware.info/...uro-hoe-kan-dat-a-mag-dat
Dat artikel zegt in weze weinig, en laat de hele legaliteit van het verhaal compleet een vraagteken, :)

Er zijn wel wat gerechtelijke uitspraken over onder andere het doorverkopen van Oracle licenties, maar dat is net even een ander type licentie dan een VLK die doorgaans toch echt direct aan een bedrijf wat een specifieke eigen deal met Microsoft is gekoppeld.
Je bent vrij om 100,- plus te betalen voor precies hetzelfde product hoor als jij je daar beter hij voelt. Je ontvangt hier gewoon een cd of usb met boekje en eigen code. Ong. hetzelfde als je een oem versie o.s. aanschaft bij je nieuwe mobo + processor.
Als consument doe ik zaken met een legitieme partner en betaal voor het product naar mijn ziens een redelijke prijs. +/-€20,-
Hoewel ik wel mijn twijfels heb bij de 365 abbonementen waarbij je slechts eenmalig voor een zeer klein bedrag toegang krijgt.
Een volume license of wat je ook vaak ziet een licentie gekocht in een lagen lonen land waar Microsoft hun licenties voor een prikkie aanbied.
Koop maar eens een office licentie in Vietnam of Ethiopie en je bespaard flink op de kosten van de licentie. de licenties zijn geheel legaal en er is geen kans op intrekken van de licentie omdat het gewoon een individuele licentie is.

De vraag is of het geheel legaal is om een licentie in land A aan te schaffen en in land B te gebruiken? En het antwoord is: Ja, jij mag immers een licentie in Nederland kopen en deze ook gebruiken in Duitsland of Amerika en zo werkt dat ook voor licenties die verkocht worden in andere landen. Het is natuurlijk niet de bedoeling van Microsoft dat mensen het goedkoopste land opzoeken en daar een licentie kopen om het vervolgens in een duur land te gebruiken maar tegen de wet of tegen de overeenkomst van de licentie is het niet.
En dat zou natuurlijk ook niet kunnen het zou internationaal werken praktisch onmogelijk maken of de licenties heel erg veel duurder maken even als het gebruik van VPN's flink in de weg zitten (de enige manier om te ontdekken waar iemand zich begeeft voor de meeste PC's is op basis van het IP address dat de machine op dat moment heeft.

De grote software bedrijven weten maar al te goed dat internet dit soort licentie modellen onmogelijk maakt.
Om deze reden bewegen steeds meer software pakketten naar een abonnement in plaats van een licentie alleen. Op die manier kun je geld blijven verdienen en kunnen de licentie kosten naar beneden dan wel af geschaft worden. Ook kun je het dan zo op zetten dat jouw computer in combinatie met jouw creditcard duidelijk maakt waar je vandaan komt en je dus de "juiste" prijzen krijgt voor het gemiddelde inkomen in jouw land.

Reken er maar op dat over een paar jaar alle grote pakketten die nu nog verschillende licentie kosten in verschillende landen er op nahouden allemaal over gestapt zijn op een abonnement model.
Niks geen = wel.
En als je bijvoorbeeld kijkt bij de Office 365 ProPlus Lifetime (bestaat helemaal niet!) krijg je geen licentiecode, maar een Microsoft ID (username/password)... Dus gewoon een 365 abonnement van een bedrijf. :X
Eh nee hoor je krijgt gewoon een licentie code aangeschaft in een lagen lonen land waar de kosten voor een licentie vele malen lager liggen dan in landen waar men vermoed dat je inkomen hoog genoeg is om een beetje meer te betalen.

Je kunt aan Microsoft vragen of een key een volume license key is of niet, en nee hoor gewoon legale licenties niets mis mee anders dan dat ze gekocht zijn in landen waar de licenties een stuk goedkoper aangeboden worden.
Sie erhalten nach dem Kauf eine Exklusive Microsoft ID womit Sie direkt Office 365 Professional Plus runterladen und Installieren können.
Vertaal 'm zelf maar even via Google oid, als je Duits niet optimaal is.
Goed bij deze site misschien wel maar er zijn genoeg andere aanbieders waar je toch echt gewoon een individuele licentie koopt, weet ik uit ervaring. Ik gebruik nog steeds een licentie voor mijn OS dat toch echt geen volume license is en wel op deze manier online gekocht is, 50% goedkoper dan het land waar ik woon waar het al weer goedkoper is dan in Nederland.

Ook weet ik van andere dat zij een office licentie gekocht hebben via dit soort sites want een stuk goedkoper en echt geen volume license of gestolen license. Zelf gebruik ik LibreOffice op mijn werk PC en thuis gebruik ik eigenlijk nooit een office applicatie en als ik die al gebruik dan is dat veel al via een Google docs of iets in die richting.

Ik snap dat het misschien moeilijk is om te accepteren dat je veel teveel betaald hebt voor een licentie maar als je in Nederland naar de winkel gaat om een licentie te halen die je over de grens voor minder dan 50% van de prijs kunt kopen dan ben ik bang dat je toch echt te veel betaald hebt. Zeker als je weet dat je de licentie zonder enige moeite gewoon online van uit je luie stoel had kunnen kopen. En Microsoft ook zo vriendelijk is om de software beschikbaar te maken voor download zodat je ook voor de software niet de deur uit hoeft en alleen een licentie hoeft in te voeren om er volledig gebruik van te kunnen maken.
Trouwens men verkoopt ook Adobe licenties op deze manier, geen idee hoe die werken ik kan niemand die daar gebruik van maakt de fotografen die ik ken gebruiken de adobe cloud diensten niet de lokale pakketten. Maar ik neem aan dat ook in deze gevallen men simpel weg een juiste licentie aanlevert en niet met een rare volume licence constructie werkt.
Ik refereer nu uitsluitend naar de Office 365 licentie, die is er gewoon weg niet levenslang voor maar 1 maal betalen.
En nee ik betaal ook niet teveel voor mijn licenties, Office legaal gekocht met een studentenkorting en Windows via de creatieve licentie sites.
Ah, toch TB. Krijg je daar ook een app of client bij die alle bestanden naar de cloud synct, mogelijkheden om met een (verloopbare) link bestanden te delen en versiebeheer op de bestanden? Om een paar goodies van OneDrive te noemen...
Ik gebruik een Android app inderdaad. En ik kan syncen vanaf mijn Synology nas.
Ook deel ik tijdelijk én permanent mappen.
Versiebeheer weet ik niet; ik gebruik het niet.
Ergens zitten wij allemaal wel 'vast aan een merk'.
Niet als je open source (self-hosted) oplossingen gebruikt. Nextcloud is tegenwoordig erg compleet en werkt heel fijn! File sync, keuze uit 2 office tools (Collabora, OnlyOffice), maps, (video)bellen, images, kalender, notes, muziek, RSS, bookmarks en nog tientallen handige plugins.
Ik heb ook office 365 maar de Onedrive is zo slecht dat ik evengoed nog graag 120 euro per jaar bij betaald voor Dropbox.
Vanaf een bepaald aantal bestanden blijft Onedrive crashen.
Eh, hoe oud is je ervaring? Recent heb ik mijn fotobibliotheek opnieuw ingedeeld met het verplaatsen van duizenden bestanden. Geen probleem. 200 GB de cloud in syncen? Geen probleem.
Hier een OneDrive premium gebruiker - zelf geen last van dat probleem. Heb er wel van gehoord dat veel bestanden (denk 100.000 - 1.000.000) een probleem kunnen zijn voor de OD client, maar dat kan ik niet verifiëren. Dat is ook wel absurd veel files, dan is men volgens mij OD aan het gebruiken voor git repositories en dergelijke. En daar is het niet voor bedoeld.
Dit jaar nog eens geprobeerd. Onedrive werkt perfect als je niet teveel bestanden hebt. Nu moet ik wel zeggen dat ik fotograaf ben geweest en minstens 1 miljoen foto's erop heb staan. (origineel, bewerkt, + backup online fotoboek) En daar loopt het waarschijnlijk mis. Hoe dan ook met Dropbox nooit problemen gehad.
En het meest irritante is dat als je Onedrive verwijderd en opnieuw wilt installeren krijg je constant de melding dat er een nieuwere versie opstaat waardoor je Onedrive niet opnieuw kan installeren. Gelukkig kan je dit oplossen door in het register en Appdata map alles van Onedrive te verwijderen.
Allemaal in 1 map of alles in mappen? Ik heb geen idee hoeveel bestanden ik erop heb staan, maar dikke 400 GB zonder grote bestanden voor films oid.

Heb je het bij de initiële sync of ook daarna?

Herinstalleren heb ik ook al een paar maal gedaan. Gewoon opnieuw koppelen en het mooie is, als wat al lokaal staat hoeft niet opnieuw gedownload te worden. Is wel al even geleden, dus misschien iets van een latere Windows OnedDive Build.
Geen idee waar je het over hebt. Ik heb ontieglijk veel bestanden (met een totaalgrootte van momenteel bijna 500 GB) op OneDrive staan en 99.9% van de keren geen enkele crash.
Ik vind OneDrive vreselijk. Ik zie altijd weer dubbele, driedubbele, etc. bestanden verschijnen. Bijv: doc1, doc1.pckees, doc1.pckees.01, doc1.pckees.02, etc. Je denkt dat je in één bestand werkt, maar je edits worden verspreid over meerdere bestanden waardoor het een gigantische chaos wordt. De korte padnamen zijn ook een probleem. En dan heb je nog verschillende versies, waardoor het nog chaotischer wordt... Nee, mij niet gezien. Ik vind het troep.
Ik gebruik OneDrive al jaren en heb nog nooit meegemaakt dat bewerkingen over meerdere bestanden worden verdeeld of last gehad van allerlei versies. De korte padnamen zijn wél een verbeterpuntje; dat ben ben ik met je eens.
maarja, wat moet ik met office? gebruik het voor thuis zelden, EN ik ben maar in mn uppie..
Dan is er de variant voor 1 alleen voor 50 of 60 Euro.

OneNote, mail, OneDrive en automatische cloud Backup van je foto's zijn erg handig. En ik heb mijn muziek daar staan, dus ik kan er altijd bij.
Je kunt ook 200 GB met alleen OneDrive-opslag nemen voor €2.99 per maand of OneDrive 1TB+Office voor 1 persoon voor €7 per maand of €69 per jaar.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 29 augustus 2020 11:59]

Bij Google is 1TB (gedeeld weliswaar, maar veel bestanden tellen niet mee in gebruik) 24 euro per jaar, incl. Office, onbeperkt devices, max. 6 personen.
Waar haal jij 1TB bij google voor 24 euro per jaar? Dat is wel een goeie deal namelijk.
Ik heb Google One. Dat is 100 GB voor gezin samen voor 2 euro per maand. Drive bestanden tellen zelfs niet mee voor die 100 GB. Google Drive is een meer dan prima Office pakket. Persoonlijk vind ik Google Spreadsheet superieur aan Excel, denk aan samenwerken, IMPORTRANGE functie vergeleken met Excel verwijzen terwijl je niet beschikt over dat bestand.
Ah dat verklaard het het is dus geen 1tb maar 100gb dankje
Sorry, inderdaad. Niet goed gelezen. Maar met veel bestandsformaten die niet meetellen is 100 GB ruim voldoende.
Bij Google krijg je geen Office. Overigens, 2TB is bij hen 120 euro per jaar, dus waar jij 1TB vandaan haalt voor 25 euro is mij een raadsel...
Op mijn Samsung S20 deel ik regelmatig bestanden via de optie "koppeling delen". Dan wordt de video of foto voor een paar dagen opgeslagen in de Samsung cloud en krijg ik een link die ik deel met vrienden/familie. Voordeel is dat je kwaliteit foto/video gelijk blijft tov van delen via bv whatsapp. Geen idee of deze functie ook verdwijnt, zou ik persoonlijk jammer vinden.

Dus niet bedoelt voor het opslaan van bestanden, maar puur het delen.

[Reactie gewijzigd door lucatoni op 28 augustus 2020 20:50]

Onedrive kan dat ook, bestanden delen met een verloopdatum.
Ik zou wel eens willen weten wat het verdienmodel is aan die cloud diensten. Niets is gratis! Behalve de zon.
Door die cloud zie je geen zon meer. 8)7
Omdat je dan vast zit aan google :).
Wie gebruikt dat ook? Ik zou nooit de cloud dienst van het merk van mijn smartphone nemen (wat betreft android toestellen toch). Dan zit je gewoon vast aan dat merk...
En de google services zitten op elk android toestel hier verkocht, en zijn grotendeels gratis. Waarom dan iets anders kiezen?
Omdat je weet dat je zelf het product bent omdat gratis niet bestaat? Als je betaalt voor een dienst is het verdienmodel ook duidelijk zichtbaar.

[Reactie gewijzigd door RobNL op 28 augustus 2020 20:30]

Dat zegt iedereen wel, maar dat is natuurlijk niet per se het geval. Je kunt best ergens voor betalen en ook dan "het product zijn", er zijn geen garanties.
Je mag redelijkerwijs verwachten dat je niet met je gegevens betaald als je gewoon normal betaald voor een dienst.

Immers, waar betaal je anders voor?
De samenwerking va Samsung en Microsoft gaat steeds verder, elkaar versterken en doen waar ze het beste in zijn! (ik zie de surfaces telefoons niet als directe concurrent van de Samsung devices)

Samenwerking kan je daarnaast ook zien in de Your Phone app in de laatste insider builds waar je je telefoonscherm op je pc kan streamen, deze ondersteund helaas alleen ene aantal Samsung devices (https://support.microsoft...or-your-phone-experiences)

[Reactie gewijzigd door 1superheld op 28 augustus 2020 20:24]

Microsoft is de surface lijn ooit begonnen omdat ze ontevreden waren over de effort en innovatie van de rest in de markt. Ik denk dat ze er tot op zekere hoogte nog steeds zo over denken alhoewel het wel een iets groter succes geworden is dan ze vooraf verwacht hadden denk ik :)
Ik denk dat Microsoft hier ook zeker mee geslaagd is, en met de laptop/tabel/combinaties maken ze ook zeer mooie devices (tegen een meerprijs tov concurrenten).

Denk dat ze met de surface neo ook ene heel uniek device in handen hebben, ben benieuwd waar dat naartoe gaat!
inderdaad, zoek voor de grap in je start-menu als niet-samsung eigenaar naar samsung en je zal 'link your phone' als suggestie krijgen in de settings
overigens werkt samsung's dex prima op windows, ik kan mijn s9 volledig bedienen en apps draaien op windows via dex.
Ik verwacht dat dit ook "uitgefaseerd" gaat worden en straks de Windows Your Phone ook ondersteuning krijgt voor andere telefoons (Ik hoop dat ik dat met mijn Pixel ook mag gaan doen :D )
Je ziet het ook in de reclame van de nieuwste tablet van samsung dat ze samen werken want je ziet dat je xbox games kan streamen en de controler gebruiken.
Handig, dus nu 3 accounts nodig voor de basis functies van je telefoon. Een Samsung-, Google- en Microsoft account.

Ze maken het er niet makkelijker op zo.
Je hoeft het niet te gebruiken. Je kunt ook via je Google account naar Drive synchroniseren.

Ik denk alleen dat meer mensen een OneDrive hebben en gebruiken, dan er een Samsung Drive bij gebruiken voor alleen hun mobiel...
Heeft de stopzetting clouddiensten ook consequenties m.b.t. aanschaf Samsung toestel?
M.a.w. je kunt dus beter meteen van de Microsoft wolk gaan gebruikmaken wil je geen bijkomend werk aan het eind van dit jaar?

Is het überhaupt noodzakelijk zo'n Samsung registratie te doen tijdens installatie vraag ik me af?
Ben je hiertoe verplicht?
Indien niet, wat ontloop je hiermee dan juist allemaal?
Want voor dit alles bestaat toch superieur alternatief van Google zelf neem ik aan?
Kortom gewoon aanvulling lijkt me maar niet noodzakelijk?
Inloggen bij Samsung, Google en MS is allemaal optioneel :)
Is dit niet al een tijdje bekend? Ik kreeg een paar maanden terug al de vraag of ik wilde migreren naar OneDrive. Voor mij overigens weinig nieuws, foto's gingen al naar OneDrive dmv de sync setting in de OneDrive app.
Volgens mij kun je de backup van Google ook niet zelf aftrappen, maar misschien doe ik iets verkeerd.

En Google backup slaat eigenlijk veel te weinig op, volgens mij alleen de diverse apps in de play store en daar houd het wel op, geen data volgens mij ...
Kreeg de melding ook, maar er werd een gratis account aangeboden terwijl ik een betaald (1tb) account heb, nog even uitpluizen hoe ik dat aan elkaar geknoopt krijg...
Vroeger kwamen ze nog wel eens met een leuke bonus ( +5 of +10GB ) als 'vergoeding'

Maar helaas, we stoppen, je kan daarheen .... doeg
Ze geven anders nog steeds een bonus bij OneDrive. Dat doen ze ook al jaren. Elke telefoon zorgt weer voor een jaar 100GB gratis opslag volgens mij
Die heb ik dan een paar keer gemist ;)
sinds ik dit account gebruik, eigenlijk niet gekregen, zit nog op de 30GB versie ( wel indefinite )
Ik kreeg hem met de S20 anders nog steeds?
Ik sync alles op me samsung telefoon van het begin af aan al naar onedrive :) dus hoef niks over te zetten.
Same here, die bloatware van Samsung heb ik echt een hekel aan.
Wordt echt wel tijd dat fabrikanten gewoon een vanilla Android installeren en klaar. De gebruikers kunnen zelf wel bepalen wat ze willen, heel mooi dat je Samsung apps hebt maar als je ze niet gebruikt heb je zelfs geen optie om ze te verwijderen.
Ben benieuwd wat de ondersteuning op tv’s van Samsung wordt voor Onedrive
Dat is er nu al. Ik weetzo niet meer hoe app heet, masr hielp pas vriendenmet tv. En toen moest delen van bv filmpje via onedrive gaan ipv via telefoon zoals vroeger

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee