Google Play Movies biedt films met hdr10+ aan op smart-tv's van Samsung

Google is begonnen met het aanbieden van films in combinatie met de hdr-standaard hdr10+ op Play Movies, al is dat vooralsnog beperkt tot smart-tv's van Samsung. Deze filmdienst bood al langer films met hdr aan en had al ondersteuning voor Dolby Vision.

Samsung, het belangrijkste bedrijf achter de open hdr-standaard hdr10+, meldt dat Google Play Movies sinds juli hdr10+-ondersteuning aanbiedt en dat dat vanaf nu ook daadwerkelijk is te gebruiken. 'De hdr10+-dienst is nu beschikbaar op Samsung smart-tv's in 117 landen', aldus het bedrijf. Op een niet-Samsung-televisie met Android TV toont de Play Movies-app nog geen ondersteuning voor hdr10+. Volgens Samsung is Google Play Movies van plan om hdr10+ in de toekomst ook te ondersteunen op andere platforms, maar het bedrijf zegt niet om welke platforms het gaat of op welke termijn dat gaat gebeuren.

De Zuid-Koreaanse fabrikant zegt dat er nu allerlei titels in 4k-resolutie en met hdr10+ bekeken kunnen worden, waaronder Joker, Aquaman, Wonder Woman, Shazam en Crazy Rich Asians. De ondersteuning van hdr10+ is echter geen exclusieve aangelegenheid, aangezien deze titels in Play Movies ook beschikbaar zijn met de concurrerende en dominantere standaard Dolby Vision, dat net als hdr10+ gebruikmaakt van dynamische metadata. Begin dit jaar kondigde Samsung de komst van hdr10+ naar Play Movies al aan en zei toen dat de standaard beschikbaar zal komen voor alle uhd-titels van de filmdienst.

Voorlopig kan Google Play Movies nog niet tippen aan het aanbod en de ondersteuning van hdr- en audiostandaarden bij films in de Apple TV-app. Apple biedt meer dan zeshonderd 4k-titels aan in combinatie met Dolby Vision en als die ondersteuning ontbreekt, is er soms nog ondersteuning voor hdr10. In bepaalde gevallen is bij het Apple-aanbod ook ondersteuning voor Dolby Atmos, al betreft dit de lossy variant die via Dolby Digital Plus wordt aangeboden. Wat audio betreft gaat Play Movies niet verder dan een reguliere 5.1-ondersteuning.

Door Joris Jansen

Redacteur

21-08-2020 • 13:03

63 Linkedin

Reacties (63)

63
63
25
3
0
33
Wijzig sortering
Ik vraag me toch af of er via deze streamingsplatforms ooit nog hoge bitrates aangeboden gaan worden.

HDR is leuk maar als de bitrate vervolgens beroerd is heb je er vrij weinig aan.

De kwaliteit van 4K HDR streaming vind ik vaak toch matiger dan een goede HD blu ray, en dan heb ik het nog niet eens over de geluidskwaliteit die is vaak helemaal om te huilen.

Streaming is makkelijk enzo, maar ik zou graag een premium van €40 per maand of bijvoorbeeld €15 per film betalen als ik daarmee blu ray kwaliteit zou kunnen streamen
Ik denk dat het sowieso vrijwel onmogelijk is om een bluray 4K HDR film te streamen via internet. Ik ben het met je eens dat de huidige kwaliteit zeker wel omhoog mag, maar ten koste van wat moet dat dan gaan.
Onmogelijk? Nee hoor, goed te doen mits je de bandbreedte hebt. Een zelfgeripte bluray streamen via Plex/Emby/Jellyfin enz naar extern device werkt gewoon prima. Getest met een 80gb film, via internet.

Alleen kost die bandbreedte Netflix enz gewoon teveel geld en heeft het gros daar niet de verbinding voor liggen. Het is zeker niet onmogelijk, maar praktisch is een ander verhaal.
Daar zeg je het heel goed... Mits je de bandbreedte hebt. En niet alleen jij, ook de aanbieder, ook de ISP...

Netflix streamt in 4K rond de 15 mbps, een UHD Blu ray heeft een bandbreedte van max 144 mbps. Dit is grofweg 10 keer zoveel.

In Nederland staan ze wel wat verder dan in België op gebied van internet, maar in België zal je niet veel mensen vinden die in de praktijk 144mbps down halen op hun internetconnectie:
 • Glasvezel bereikt momenteel misschien 5% van de bevolking (en dat is mijn optimistische schatting)
 • Op COAX heb je in Vlaanderen maar 2 spelers: Telenet met formules van 300, 150 en 100mbps en Orange met 100mbps (beide hebben optiepakketten voor hogere snelheden)
 • Op VDSL wil ik wel eens zien hoeveel mensen effectief snelheden boven de 100mbps halen
Dus je moet al een gelukzak zijn die ftth heeft of een telenet abonnement hebben van 100+ € per maand de snelste telenet formule hebben (53€ voor internet only) om deze snelheden überhaupt te halen. En dan ben ik nog niet eens begonnen over de datalimieten en FUP.

Dan moeten vervolgens ook nog de ISPs en de streaming services hun capaciteit verhogen met een factor 10 (minder voor de ISPs obviously), en als je dan terugdenkt aan maart waar Europa aan netflix moest vragen om in lagere bitrate uit te zenden omdat het netwerk het niet aankon dan denk ik dat het grootste probleem bij de ISPs ligt en niet bij de streaming services...

Dus is dit mogelijk anno 2020? Zeker en vast niet, de infrastructuur is er niet klaar voor, en dan vooral aan ISP kant.

[Reactie gewijzigd door Riddle007 op 21 augustus 2020 15:39]

De internet only packs van Telenet zijn 300 mbps voor 54€

https://www2.telenet.be/nl/producten/internet/abonnementen/

Bekijk mijn resultaat van de Speedtest! Hoe snel is jouw internetverbinding? https://www.speedtest.net/my-result/a/5265206947 dat is mijn verbinding vorig jaar.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 599181 op 21 augustus 2020 15:35]

Telenet heeft ook een 1 gbit optie 15 euro extra.

Grotere probleem zal zelf met netflix servers binnen het telenet netwerk of welk ander netwerk ook zijn dat intern het netwerk aardig belast zal gaan worden.
Uiteindelijk deel je ook intern de capaciteit van het netwerk met anderen of coax deel je met je straat. Als dan een paar man op 100mbps i.p.v 10 mbps gaan kijken slipt waarschijnlijk je interne netwerk ook snel dicht.

[Reactie gewijzigd door bbob op 21 augustus 2020 15:41]

Inderdaad, dat zei ik ook. Die optie is wel enkel op hun 300mbps formules dacht ik.
Klopt alleen op de 300mbps formules.
Heeft ook alleen zin denk ik als je interne netwerk met vast kabels aangesloten is. Op draadloos zul je 1 gbit niet snel halen.
Daarnaast haal je die snelheid misschien intern, binnen België maar zodra je buiten het telenet netwerk zit hangt het er vanaf hoe druk het internet is.

[Reactie gewijzigd door bbob op 21 augustus 2020 15:43]

Nederland en belgie verschillen amper van internet snelheid, telenet (grootste provider in belgie) heeft het goedkoopste abbonement 100 Mbit/s/28-35euro, uhd bluray hebben typische 70-90Mbit/s. Moet dus wel grotendeels lukken .
Met een datalimieten van 200GB per maand. Dan kan je 2 UHD films streamen per maand (UHD BluRay disks zijn Max 100GB)

Daarbij, 90 mbps streamen gedurende 2 uur over een 100 mbps lijn. Jij liever dan ik... Ik hou liever wat marge zodat mijn huisgenoten ook nog iets kunnen doen. En dat is dan nog in de assumptie dat dit cbr is. Als je een video hebt met een vitrage van 90 mbps vbr is het al helemaal hopeloos.
Nu heb je het plots over datalimieten. Ik corrigeerde gewoon je geloof dat bijna niemand meer dan 144mbps of dat dit nodig zou zijn voor UHD bluray. Beiden zijn gewoonweg niet correct ook in belgie.

Je "100 GB" per film is er ook compleet naast. Bluray schijven staan vol extra's die niet nodig zijn bij dit, gemiddelde UHB bluray geripped of in HEVC/x265 2160 losless zijn tussen de 30-40GB.

En ja datalimieten: enkel bij het goedkoopste abbonement voor zover ik zie bij telenet . Al de rest is de "onbeperkte"/750GB-+onbeperkt in daluren.
Ik had het in mijn eerste bericht ook al over datalimieten hoor ;)

En hoe groot de films effectief zijn weet ik niet, ik heb me gebaseerd op de info van de Wikipedia-pagina die ik gelinkt heb in mijn originele post. Ik weet wel dat een gewone blu-ray schijf 25 of 50 GB groot is een de blu-ray rips die ik al gezien heb zijn meestal rond de 25-30 GB als ze niet gecomprimeerd zijn. Dus ongeveer 50-60% van de disk capaciteit. Als ik dit doortrek naar UHD schijven die Max 100 GB groot zijn lijkt me 30-40 GB wat weinig.

Hoe dan ook, de conclusie blijft dezelfde. De ISPs zijn niet klaar. Daarvoor heb je volgens mij minimum een 150mbps nodig en een FUP van een paar TB...
Van je eigen bron:

The specification allows for three disc capacities, each with its own data rate: 50 GB at 82 Mbit/s, 66 GB at 108 Mbit/s, and 100 GB at 128 Mbit/s, or, (since 2018) 50 GB at 72 or 92 Mbit/s, and 66 GB and 100 GB at 92, 123, or 144 Mbit/s.

Van 72 tot 144Mbit/s , toch maak jij daarvan " minimum een 150mbps nodig " . En dan negeer je nog dat er al heel veel abbonementen zijn in belgie die dat hebben en alsof dat belgie het enige land ter wereld is.

https://www.flatpanelshd....f50c7ac6a7886026&start=15

See has the highest bitrate so far. 29 Mb/s average video bitrate and 41 Mb/s video peak (I don’t know if it hits that occasionally or rarely, since the console only reports average and peak).

So that's approximately 1.5-2x the video bitrate of a typical HD Blu-ray disc (due to HEVC vs. AVC) and around half of a typical UHD Blu-ray disc (also using HEVC).

Mits wat betere encoding kan je zo goed als dezelfde kwaliteit wel halen en dat voor een bandbreedte die de meeste mensen zelfs in belgie wel kunnen halen hoor.
Mijn bericht was dan ook een reactie op @NightFox89 die beweerde dat een videostreaming die blu-ray rips aanbood perfect mogelijk zou zijn.

Om mogelijk te zijn moet je niet de laagste bitrate ondersteunen maar de hoogste, want je moet iedere titel kunnen ondersteunen zonder transcoding. Als de maximaal ondersteunde bandbreedte 144mbps is moet je dienst dus deze bandbreedte kunnen leveren en de eindgebruiker deze kunnen ontvangen.

Wat voor een service zou het zijn als ze zeggen, wij bieden originele UHD blu-rays aan. Minimale vereiste 75mbps internet verbinding*

* Met deze internetverbinding kan je ongeveer 25% van onze collectie bekijken. Met een connectie van 100mbps kan je 70% bekijken en met een van 144mbps kan je 100% bekijken.

Sorry, maar zo werkt het niet.

Ik weet ook dat je met betere encoding lagere bitrates kan behalen zonder veel kwaliteitsverlies, maar daar draait het hier niet rond. De vraag was: kan je echte UHD blu-ray rips (geen transcodes) aanbieden via een streamingdienst. Ik zeg niet zonder een internetverbinding van 150 mbps of hoger. En er zijn echt niet zoveel internet abonnementen die dat halen hoor, in België (over Nederland kan ik niet oordelen)
Ik denk dat je dan onnodig semantisch bezig bent.
Je kan perfect een dienst aanbieden die UH bluray zou aanbieden zelfs met transcoding (codecs van streaming gaan immers sneller dan codecs die hardwarematig ingebouwd zijn) . Lossless 4k streaming zal ongetwijfeld lang een extra zijn en dan zou je zonder veel problemen vanaf een 100mbps kunnen aanbieden . Zoals je ziet iets wat zelfs in belgie perfect mogelijk is.
Ik kan niet eens fatsoenlijk 67 Mb/s krijgen hier in London (zie de lokale KPN: https://www.bt.com/broadband/deals). Ze hebben wel zogenaamd Fibre maar ja, als je je dan bedenkt dat ik pas sinds een paar jaar meer dan 16 Mb/s kan krijgen in West Londen heb ik er een hard hoofd in dat ik de komende vijf jaar echt fibre kan krijgen. Enigste manier is of een nieuwbouw flat kopen, of verhuizen verder van het centrum. Maar ja, dat gaat mij te ver.

[Reactie gewijzigd door alienfruit op 22 augustus 2020 03:08]

Een 4K film kost Netflix nu 9GB aan data. Zou dat naar 90GB of 120+ gaan dan zou je volgens Netflix een bandbreedte van 250MBPS moeten hebben (uitgaande dat 9GB nu minimaal 25MBPS moet hebben). Een factor 10 meer en voor veel mensen niet de moeite waard. Wellicht dat een extra optie hiervoor (met extra kosten) een mogelijkheid kan zijn, maar denk dat het teveel bandbreedte gaat kosten.
Je hebt gelijk, alleen is een factor 10 hogere bitrate niet echt nodig. Een 4K Netflix stream is nu rond de 15 Mb/s in H.265. Als je die bitrate zou verdubbelen, dan zou dat een heel groot effect hebben op de beeldkwaliteit. Die verandering in beeldkwaliteit van 15Mb/s naar 30 Mb/s is vele malen groter dan als je van 30Mb/s naar 60Mb/s gaat. Alhoewel ik geen nee zou zeggen tegen een 60Mb/s bitrate, zou ik al heel tevreden zijn met een 30Mb/s stream.

Het grote probleem van de extreem lage bitrates die Netflix en andere streaming diensten gebruiken is dat het banding en compression artifacts veroorzaakt. Die problemen los je al snel op door net wat hoger te zitten in de bitrate. Na dat punt worden enkel nog details marginaal beter.

[Reactie gewijzigd door JackDashwood op 21 augustus 2020 13:47]

Zijn daar voorbeelden van waar je het verschil in bitrate kan zien.
Hier heb je van 1 dezelfde sample downloads van 3 tot 400mbps.
dank je ga ze binnenkort eens op een groot scherm bekijken.
Een 4K film kost Netflix nu 9GB aan data. Zou dat naar 90GB of 120+ gaan dan zou je volgens Netflix een bandbreedte van 250MBPS moeten hebben (uitgaande dat 9GB nu minimaal 25MBPS moet hebben). Een factor 10 meer en voor veel mensen niet de moeite waard. Wellicht dat een extra optie hiervoor (met extra kosten) een mogelijkheid kan zijn, maar denk dat het teveel bandbreedte gaat kosten.
Voor een 9GB video moet je 25 MBPS hebben? (= 25 MB/s, dat is bij velen al tricky, dus lijkt me dat je Mbps (geen hoofdletters) bedoelt en dus 3,1 MB/s bedoelt). (250 MB/s is wel heel veel immers)

[Reactie gewijzigd door xoniq op 21 augustus 2020 15:26]

Excuses voor de verwarring, heb het overgenomen uit een plaatje van Netflix en daar stond alles met hoofdletters (overgenomen zonder na te denken..).
UHD bluray is max 144 Mbit/s en dat is grotendeels overkill een typische is onder de 100 Mbit/s of een 40 GB aan data. 100 Mbit/s aan bandbreedte is voor de meeste mensen wel haalbaar.
Hoezo dat? Met 500 Mbit/s of een Gbit/s verbinding moet dat makkelijk kunnen. Als mensen dan er ook 'premium' voor betalen. CDN prijzen (dus los van de peering die ze gebruiken) is ongeveer een cent per GB. Pak en beet. Als er dan 80 GB verstookt moet worden, 80 cent aan data-verkeer.

Ik zou ook best een dienst willen nemen die dit aanbied en ben best bereid om daar aardig wat voor neer te tellen. :)
Stel je geeft de helft van het abonnementsgeld uit aan bandbreedte. Dan is het voor het gemak 7 Gb / uur vs 70 Gb / uur. Je kan dan "maar" 700 eurocent / 70 = 10 uur Netflixen per maand vs 100 uur met 10 keer zo weinig data. Het abonnement moet dan met 63 euro omhoog als jouw prijs van 1 ct / Gb klopt.
Theoretisch kan dat.
Probleem is dat jou verbinding nooit 1 op 1 zit qua capaciteit.

Als er 100 mensen in een straat zitten met 1 gbit aansluiting dan worden die samengevoegd op een punt en dan kan het zijn dat de overboeking 1:10 is waardoor uiteindelijk er maar 10 gbit totale capaciteit is.
Consumenten internet werkt altijd met een overboeking daar is de prijs ook naar.
als iedereen nu massaal 1gbit zou nemen en gebruiken dan is het netwerk daar totaal niet op berekend.
Klopt, maar het is ook een niche markt, de 1-5% die het zal nemen, het gros zal het niet uitmaken. Dus de capaciteit is het probleem niet.
Dat komt natuurlijk vanzelf wel. Vroeger moest je minutenlang wachten voor je een 128kbit mp3'tje had gedownload van Napster, tegenwoordig stream je hogere kwaliteit of zelfs lossless muziek via online aanbieders. Waarom zouden ze over een paar jaar dan geen bluray-kwaliteit films streamen naar de premium-abonnementshouders?
De bitrate van Netflix is doorgaans onvoldoende om bv details in donkere scenes te zien, HDR verbetert dat misschien een beetje, maar dat is het dan.

Apple doet het met z'n huurfilms beter, maar daar betaal je dan ook een tientje voor.

Heb je een tv met de Apple TV app, of heb je een Apple TV 4K? Probeer dan eens een 4K Dolby Vision (en Dolby Atmos) film, en zeg wat je ervan vindt.
Helaas geen Apple TV (nog), zolang ook daar de audio lossy blijft vind ik dat de investering ook niet waard.

Ben misschien wat ouderwets maar dan koop ik liever wat schijfjes
Klopt. Apple gebruikt soms een iets hogere bitrate, maar het verschil is niet altijd bijzonder groot. En zoals goed en duidelijk omschreven staat in dit artikel, is het Apple (en Netflix etc.) Dolby Atmos gewoon DD+ met een beetje ATMOS info, maar dat is behoorlijk lossy en dus van heel gemiddelde kwaliteit. Niets beter dan het 'oude' DD.

Je gaat geen TrueHD via Apple of andere routes binnenkrijgen bij streamen en ik ben zelf erg blij dat dit netjes en compleet omschreven staat in het artikel. Dat soort verduidelijking helpt ook de grote groep mensen die niet weten dat Atmos tegenwoordig een marketingterm is die ze overal op plakken en niets meer betekent. Zoals op een tablet met monospeakers.
Klopt. Apple gebruikt soms een iets hogere bitrate...
Volgens mij doen ze dat bij hun koop- en huurfilms. Maar ik weet het niet zeker. Voor mijn gevoel ziet het er beter uit dan Netflix, zonder dat ik het met harde cijfers kan aantonen.
Je gaat geen TrueHD via Apple of andere routes binnenkrijgen bij streamen en ik ben zelf erg blij dat dit netjes en compleet omschreven staat in het artikel
Ik kom nog uit het tijdperk dat we DVD's hadden met DD 5.1 of DTS 5.1. DTS is beter dan DD, om de simpele reden dat het een hogere bitrate heeft, en klonk daardoor ook meestal beter.

Echter, een slechte soundtrack wordt niet ineens goed als je 'm als DTS op schijf zet. Met andere woorden: de kwaliteit van de soundtrack is grotendeels afhankelijk van de geluidstechnicus, de techniek (DD, DTS, HD audio, Atmos, ...) is ondergeschikt. Het kan een goede soundtrack net even wat beter maken, maar het is niet het belangrijkste.

Wil je het beste geluid, dan ben je het beste af met blueray. Er wordt zelden een Dolby Atmos (of DTS:X) track op schijf gezet, maar een HD audio track klinkt vaak beter.

Zelfde met beeld. Dolby Vision schijfjes zijn er misschien minder dan Dolby Vision films in de Apple bibliotheek, maar een hogere bitrate levert vaak een beter beeld op.
Dus als ik investeer in een nieuwe OLED 65 inch en daarmee mijn 50 inch plasma vervang ga ik er alleen maar op achteruit omdat de kwaliteit van Netflix wat we 99% kijken dan enorm zichtbaar wordt op die nieuwe tv? Ik had juist het idee dat de details in het zwart van het scherm zouden gaan spatten.

Wat gaat het antwoord zijn van Netflix op deze trend (grotere tv's welke meer details zouden kunnen weergeven)?

Voorlopig hangt de plasma nog even aan de muur en geniet ik van de kwaliteit van Netflix (geen sarcasme). Ik zou graag willen upgraden. Maar Netflix is daar niet klaar voor.. |:(
Plasma is al redelijk goed van zwartwaardes dus veel winst zal je daar niet hebben (qua kleur ook niet) wel qua resolutie.
Ik denk niet dat de kwaliteit minder wordt, maar Netflix haalt niet uit HDR wat erin zit.

Je hebt nu SDR met redelijk goede zwartwaardes.

Een moderne OLED levert perfecte zwartwaardes, waar HDR ook nog de details in donkere scenes weet te behouden. Dat laatste werkt met Netflix mogelijk wat minder, met statisch beeld zal het waarschijnlijk goed werken, met actie niet.

De oplossing is meer bandbreedte gebruiken, mogelijk met slimmere compressie.
Ja je hebt helemaal gelijk, bitrate is nog altijd heel belangrijk, of er nou wel of geen hdr ondersteunt wordt. En inderdaad, de vergelijking met een uhd-blu-ray gaat al snel mank qua verschil in audio- en videokwaliteit.

Ik meen dat Wout laatst in een podcastaflevering opperde dat het wel een goed idee zou zijn als er een soort Tidal-achtige videostreamingdienst komt met écht goede videokwaliteit en dito bitrate. Daar zou ik ook wel geld voor over hebben....

Misschien moeten we eens een keer een paar van deze diensten testen op het vlak van de behaalde bitrates. Vincent Teoh van de website HdtvTest heeft een paar jaar geleden als eens een film via Apple TV afgezet tegen dezelfde film op uhd-blu-ray. Resultaat: ja het schijfje was tikkie mooier, maar van normale kijkafstand viel verschil nauwelijks op, ook al zat de uhd-blu-ray tussen de 50 en 60Mbit/s en was via Apple TV doorgaans 15Mbit/s met een piek van 30Mbit/s.

Met dat soort bitrates bij streamingdiensten mag je tegenwoordig echter al blij zijn, want de trend is eerder down dan up qua bitrate, zeker met die vervelende limitering van de bitrate met de coronacrisis als excuus. Dat maakt uhd-blu-rays voor mij nog altijd springlevend, maar ik vrees dat slechts een kleine minderheid dermate veel belang hecht aan een goede videokwaliteit....

[Reactie gewijzigd door Koekiemonsterr op 21 augustus 2020 13:32]

Bitrate is zeker heel belangrijk, maar stel je eens voor dat Netflix nu bijv ineens een 4x zo hoge bitrate zou gaan gebruiken, dat is natuurlijk heel mooi voor de puristen, maar een enorme druk op het netwerk (wellicht minder in NL, maar elders zeker wel). En waarvoor? Gros van de mensen vind het wel prima zo, en daar hoor ik ook bij, ik vind de kwaliteit prima te bekijken.
Dat zal dan ook altijd de afweging zijn voor zulke bedrijven, wanneer is de kwaliteit goed genoeg voor het gros van de mensen tegenover de kosten.
Misschien moet de bitrate wat meer variabel worden. Laag als het kan (statische beelden), hoog als het moet (actie),

Voor de meeste series vind ik Netflix goed genoeg, beeld en geluid, voor sommige actiefilms vind ik Netflix tekort schieten, blokkerige donkere scenes en vlak geluid.

Maar een goede film boeit ook als de kwaliteit van de stream net even minder is dan ideaal. Met andere woorden: er is meestal mee te leven. Een slechte film wordt niet goed als de bandbreedte maar hoog genoeg is!
Een zelfde discussie kun je houden over de resolutie. Een 4K scherm op 4m afstand of een FHD scherm van dezelfde grootte op dezelfde afstand. De kwaliteit van de pixels is gelijk (dus beide met HDR of beide zonder HDR).

Vanaf welke schermgrootte zie je echt dat het beeld groter is? 55"? Ik geloof er niks van! 75"? Misschien.

Voor mij volstaat een goede MKV rip van een BD, bij streaming valt minder detail in donkere delen en minder dynamiek in het geluid me altijd als eerste op.
15 euro per film???

edit: -1 lol. Ik snap een abbo maar 15 euro per film...

[Reactie gewijzigd door Xfade op 21 augustus 2020 13:25]

Een 4K Blu-ray kost vaak al meer dan 20 euro, dus als ik voor 15 euro die film kan streamen in dezelfde kwaliteit als de 4K Blu-ray dan lijkt mij dat een prima deal. Helaas is voor veel mensen een 15 Mb/s 4K stream voldoende, dus ik zie dit niet snel gebeuren.
Er moet een 'Tidal'-achtige dienst voor films en series komen. :'(
Als ik hem een oneindig aantal keer kan streamen geef ik je gelijk. Als het maar 1 keer is, dan is het veel geld.
Ja, Joker 4K UHD Blu-ray kost €25-35. Deze kost op Google play €8 ik ben best bereid €15 te betalen om hem via Google play te kopen als ik dan ook blu ray kwaliteit heb. Voor €8 laat ik het zitten dan koop ik liever voor €25 het schijfje.
Ok top. Interresant om te zien hoeveel dit uiteen kan liggen . Een meerprijs van enkele euro's zou voor mij echt de max zijn
En dan trekt Google de stekker uit Google Play Movies (net zoals Google Play Music).. en dan.. :(
Schandalig dat het duurste TV-merk geen dolby vision ondersteund.
Kan je nagaan hoe sterk de marketing van Samsung is met termen als QLED, waardoor ze een hogere prijs voor minder features kunnen vragen.
Format wars zijn er altijd geweest. 15j geleden was het HD-DVD vs. Bluray. Nu is het OLED vs QLED (en vele anderen).
Schandalig dat het duurste TV-merk geen dolby vision ondersteund.
Kan je nagaan hoe sterk de marketing van Samsung is met termen als QLED, waardoor ze een hogere prijs voor minder features kunnen vragen.
Je weet toch vantevoren dat DV niet ondersteunt wordt als je Samsung koopt? Dat heeft mij niet belet een Qled te kopen.
Qled koop je om de betere kleuren dan andere LCD's en als je bang bent voor inbranden van OLED (al dan niet terecht)
Wil zelf best wel films kopen, dat is geen enkel probleem.
Momenteel koop ik alles nog via Apple, omdat hier de kwaliteit altijd top is en de extra's er bij zitten. En ik een AppleTV bezit.

Heb het een paar keer geprobeerd via Google Play Movies, ook de nieuwste Avengers, maar ben helaas nog elke keer teleurgesteld.
De kwaliteit is 720p en soms zitten er geen subs bij. Voor mij reden genoeg om bij Apple te blijven kopen. Al lijkt een film kijken via de Youtube app ideaal.

Als Google een kwalitatief juist product had neergezet, hadden ze hiermee ook een veel groter publiek kunnen bereiken.
Misschien ben ik wel ouderwets wanneer ik dit zegt, maar als een echte movie buf/collector wil ik toch de 4k(bd) films op disk hebben. Dat zowel op disk het voor mij altijd beter kijken is dan op welke streaming service dan ook. Voor mij gaat het dat wanneer we een film kijken ook een belevenis moet zijn zowel als op PQ en SQ. We genieten zelf van een aardige Atmost set en geen soundbar. Kijk ieder voor zijn eigen en ja ik kijk graag naar mijn dvd/3d/bd/hddvd en 4k collectie als ik of een ander een film eruit haalt. Zolang de bitrate bij elke streaming service gewoon laag is zal ik er geen film huren/kopen.
Ik heb ook liever de volle bitrate / kwaliteit
voor films die buiten de streaming dienst gemaakt worden. Voor de originals van de streaming dienst is het niet anders ( meestal +- 17MB bitrate geloof ik).

Blu-ray films kijk ik via de Nvidia Shield.
Streaming dienst via de interne app.

(LG Oled C9)
Er is alleen niemand die Google play videos gebruikt
Zeker wel regelmatig gebruikt, niets mis mee hoor.
Gebruik alleen tegenwoordig vaker de Rakuten app op de tv i.v.m. zelfde prijs alleen dan incl. 4K en HDR.
Ik zou nog interesse hebben, maar aan het volume waaraan Google hun diensten begraaft, blijf ik weg.
Jij zit ook nog steeds bij zonnet internet via 56k6 inbel modem?
Ja, want gezien ik geen Google Play Movies heb, leef ik in de jaren 90. Dankjewel voor deze inzichtvolle comment.
Dan heb je dus geen inzicht. Diensten blijven vernieuwen en dingen zullen verdwijnen.
Het is zo jammer dat 4k films zo duur zijn tov bluray. Ook 3Dblurays zijn nog peperduur. Zo trek je niet veel mensen over de streep. Ik heb een enorme dvd verzameling en wil dolgraag uitbreiden maar de prijstelling is echt te hoog.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee