EA werkt aan verbeterde Origin-launcher met dark mode

Electronic Arts werkt aan een nieuwe versie van zijn Origin-launcher. Naar eigen zeggen wil het bedrijf die 'sneller, slimmer en meer verbonden' maken. De nieuwe versie krijgt onder andere een dark mode en wordt getest in een gesloten bèta.

EA maakt de vernieuwde Origin-launcher naar eigen zeggen op verzoek van gebruikers. Die zouden vragen om een snelle en stabiele app. Het lijkt te gaan om een grondige overhaul en geen update van de bestaande launcher.

Leden van EA's Original Access Premier-abonnement kunnen zich inschrijven voor de gesloten bèta. Later dit jaar wil de uitgever de testversie van de nieuwe launcher beschikbaar stellen aan een breder publiek.

Wanneer de vernieuwde Origin-launcher uitkomt voor alle gebruikers, is nog niet bekend. Ook zijn er nog weinig details bekend over nieuwe features. Wel is duidelijk dat het programma een dark mode krijgt. Dat is ook te zien op een afbeelding die EA heeft gepubliceerd.

EA Origin Beta

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-07-2020 • 10:05

135

Reacties (135)

135
134
59
2
0
53
Wijzig sortering
Een snelle en stabiele app zou het vertrekpunt moeten zijn, geen after thought.....

Buiten dat, Origin is nog steeds een stuk software zonder werkelijk bestaansrecht aangezien we al een defacto online store voor games hebben, STEAM.

Al deze financiële middelen hadden beter in fatsoenlijke games gestoken kunnen worden dan een bij voorbaat verloren strijd om marketplaces.
Het we hebben Steam al snap ik nooit zo goed, waarom zou Steam wel een monopolie mogen maar Facebook en Google niet? Ik ben het eens dat 30 launchers irritant is en dat de meeste slecht zijn. Maar zonder Discord had Steam niet zo snel hun chat service Veranderd. Concurrentie blijft nog steeds goed.
Steam doet niks om concurrentie tegen te gaan, en je kunt ook nog fysieke disks kopen, en er zijn dus veel startups, en steam laat die bestaan, en steam blijkt dat te winnen.

Fb koopt de concurrentie gewoon op en laat het falen.
De ontwikkeling van Steam heeft jaren zo goed als stil gestaan. Ja leuk die side-projectjes van Valve die ze via Steam uitrollen. Maar concurrentie van Discord, EPIC en anderen heeft er wel voor gezorgd dat Steam een bak meer ontwikkeling gekregen heeft.

Monopolies zijn _nooit_ goed, voor niemand, behalve de monopolist zelf. Concurrentie is goed en ik ben zelf wel blij dat een partij als EPIC dat opgepakt heeft. Iedereen kan wel op EPIC zeiken, ze doen ook wel niet alles even goed, maar EPIC heeft wel een goede trackrecord als ontwikkelaar en publisher van games en toebehoren.

Plus ik heb meer gratis games gekregen van EPIC dan van alle andere game stores bij elkaar, waaronder een paar mooie titels (en een paar die ik al had). Dat alleen is voor mij als gamer pure win.
De ontwikkeling van Steam heeft jaren zo goed als stil gestaan. Ja leuk die side-projectjes van Valve die ze via Steam uitrollen. Maar concurrentie van Discord, EPIC en anderen heeft er wel voor gezorgd dat Steam een bak meer ontwikkeling gekregen heeft.
Dit is complete onzin. Valve heeft Steam constant verder ontwikkeld en voorzien van nieuwe features, en de zogenaamde "concurrentie" van Epic heeft daar weinig tot geen invloed op gehad. Alle features die Valve de voorbije twee jaar heeft toegevoegd waren reeds aangekondigd nog voor er sprake was van de Epic Game Store.

Je hebt wel gelijk dat Discord een sterke invloed heeft gehad op de nieuwe chat van Steam. Dit benadrukt mijn punt dat gezonde concurrentie ontstaat wanneer andere bedrijven een beter alternatief proberen te maken dan Steam, in plaats van de consument te verplichten om een kale store te gebruiken door voor tientallen populaire games alle andere opties weg te nemen zoals Epic doet.
Nou nou, wat een updates ^^
2017 - 2018
Steam doesn't look intensely different today than it did last year or the year before that, but boy is it. Steam Greenlight is gone, replaced now with Steam Direct which allows anyone to submit a game to the store, no community approval required.
2014-2016 beetje aangepast design.

Volgens mij klopt het dus wel dat de ontwikkeling jaren stil gestaan heeft en pas vrij recent weer een beetje op gang lijkt te komen. Ik krijg nu ook weer veel regelmatiger een update voor mijn kiezen, bijna wekelijks wat nieuwe dingetjes versus vrijwel alleen bugfixes de afgelopen jaren.

Ach ja, de manier waarop van EPIC verdient geen schoonheidsprijs, maar zo'n store opzetten kost gewoon jaren aan ontwikkeling voordat je "on par" bent met een store die al ~15 jaar aanwezig is. Zonder mensen naar zich te trekken, gaat EPIC geen terrein winnen en zullen we geen concurrentie krijgen.

Maar goed, vaker de discussie gevoerd hier, iedereen heeft liever een monopolie begrijp ik :) Origin werd afgekraakt, uPlay werd/wordt afgekraakt, Battle.Net wordt afgekraakt. Steam is heilig ofzo, apart.
Dat iedereen een monopolie wil is wat JIJ er van maakt, omdat jij de exclusiviteitsdeals van Epic blijkbaar prima vindt. En dat is jouw goed recht. Maar het is absoluut niet zo dat de tegenstanders van exclusiviteit geen concurrentie willen.

Zelf ben ik wel degelijk voorstander van concurrerende storefronts op pc. Mijn games library is verspreid over vijf verschillende stores/launchers. Het is gewoon de manier waarop Epic 3rd party devs en uitgevers betaalt om hun games weg te houden van concurrerende storefronts die me niet aanstaat. Ik wil niet dat exclusiviteit de norm wordt om te concurreren op pc.

Wat ik wil is dat games te koop zijn in zoveel mogelijk verschillende storefronts, zodat ze concurreren door de beste prijzen, features en policies aan te bieden. Wat Epic doet gaat daar recht tegenin.

CD Projekt doet het op dat vlak een stuk beter: ik koop regelmatig games op GoG vanwege hun drm-vrije beleid en Galaxy 2.0 is echt fantastisch. Ook Microsoft is prima bezig met hun Game Pass en Play Anywhere, en is goed op weg om de 2de grootste speler te worden op pc.

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 22 juli 2024 13:36]

Als je voor €5 minder de game kan kopen bij EG dan koopt bijna niemand die daar. Steam is een icoon en ja je krijgt er enorm veel voor terug maar toch minder dan bij EG.

Door nu te zorgen dat je enorm veel AAA games weggeeft en voor exclusiviteitsrechten zorgt krijg je wel vaste gebruikers.
Dat valt nog af te wachten. Exclusieve games hebben bij Origin, uPlay en de Windows Store ook niet geleid tot vaste gebruikers die niet-exclusieve games kopen. Dit is de voornaamste reden waarom EA, Bethesda en Microsoft onlangs besloten om hun games terug naar Steam te brengen.

Verder hebben Epic's (vaak last-minute) exclusiviteitsdeals ook geen goed gedaan aan de reputatie van hun store. Het succes van vroegere EGS exclusives op Steam spreekt boekdelen.
Waarom maak jij je altijd zo druk over dat mensen niet allemaal Steam als de holy grail zien?

Concurrentie is ALTIJD goed, pc gaming is daar echt niks anders in. En sommige overleven het en andere niet.

Maar altijd steen en been overal comments plaatsen dat Steam echt niet een schop onder de kont nodig had is haast een religie bezigheid lijkt het wel.
Waarom maak jij je altijd zo druk over dat mensen niet allemaal Steam als de holy grail zien?
Dat doe ik helemaal niet. Je hebt mijn comment van 14:02 blijkbaar niet gelezen, want daarin staat duidelijk beschreven wat mijn standpunt is.

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 22 juli 2024 13:36]

Oke fair enough, ik haakte ook vooral in in de eerdere opmerking van 12:54, waarop het lijkt dat bij Steam concurrentie geen invloed gehad zou hebben.

Maar inderdaad, point taken ;)
De invloed van concurrentie is er zeker, ik had de Discord-achtige chat al als voorbeeld aangehaald. Mijn comment was een reactie op een Tweaker die beweerde dat Epic er voor gezorgd heeft dat Steam "een bak meer ontwikkeling gekregen heeft". Dat is volgens mij tot nu toe niet het geval. Recente vernieuwingen zoals de nieuwe library en Steam Labs waren reeds voor het ontstaan van EGS aangekondigd na (terechte) klachten van respectievelijk gebruikers en ontwikkelaars, die vonden dat het beheer van een grote gamescollectie en discovery op Steam ondermaats waren.
Ach kom nou toch. Steam is Valve en staat bekend om Valve time. Dat is niet alleen voorbehouden aan Half Life 3 of zo... alles wat Valve doet, duurt uitermate lang en haalt vrijwel nooit een deadline.

Dus ja ze ontwikkelen los van concurrentie, maar om nou te zeggen dat Steam een wervelwind van wijzigingen is... niet bepaald. De winkel ziet er in grote lijnen gewoon nog steeds hetzelfde uit. Het is ook een robuust stukje software waarin veel mogelijk is. Maar dat is ook lang niet altijd zo geweest en nog steeds duiken er geregeld grote bugs op.

Verder geef je het zelf al toe... concurrentie heeft natuurlijk wel invloed. Maar ook 'vraag' heeft invloed. Steam heeft bepaalde zaken toegevoegd omdat het ook sales genereert, omdat er vraag naar is. Die workshop bijvoorbeeld, maar ook Greenlight, EA, zijn echt niet uit filantropie opgezet. Daar zat een nieuwe markt en meer omzet. De industrie verandert.

En of Epic nu invloed heeft? Ik denk eerder dat Steam gewoon geen goed antwoord heeft. Wat moeten ze hier nou mee? Publishers vertrekken gewoon en distribueren hun goederen elders. 'Its just that simple' en al die add-on meuk die Steam er in de jaren bij heeft bedacht, is voor Epic slechts bijzaak. Niet in de laatste plaats omdat al die meuk onderhouden óók geld kost en Epic veel minder voor zijn distributiekanaal vraagt. Het is dus een ander bedrijfsmodel en Steam kan daar niet goed op reageren, omdat het een log geheel is geworden met ontzettend veel stakeholders en belangen.

De beweging die Epic nu maakt lijkt eerst en vooral gericht op het uitbannen van de 'store' als een speler in het benaderen van games. Het is een middle man die er eigenlijk na de verkoop niet meer tussen hoeft te zitten, behalve wellicht om eea te faciliteren voor bedrijven die het zelf niet willen of kunnen. Ondertussen zie je ook dat veel publishers hun eigen launchers opzetten, met of zonder Store, waar je dan alsnog doorheen moet. Opgeteld worden het wel erg veel deurtjes zo. Je ziet de beweging terug aan het toevoegen van Epic games aan GOG.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 22 juli 2024 13:36]

Valve time is inderdaad een begrip in de wereld van pc gaming. Maar ondanks het constant missen van deadlines (en het gebrek aan sterke concurrentie op pc) is Valve Steam wel degelijk blijven verbeteren, zowel voor ontwikkelaars (self-publishing, greenlight, developer pages, Steamworks etc) als voor ons als gamers (refunds, family sharing, in-home streaming, wishlists, curators, proton, universal controller support, workshop etc etc etc).

Is Steam perfect? Nee, absoluut niet. Heel wat dingen kunnen en moeten beter. Maar het blijft gewoon een feit dat Steam mijlen ver voor ligt op elke andere storefront voor digitale games, in het bijzonder op de pc. Om één of andere reden zijn uPlay en Origin nooit verder uitgebouwd tot een volwaardig platform, ondanks het feit dat die stores aanvankelijk ook 3rd party games verkochten. GoG Galaxy is fantastisch vanwege hun standpunt tegen DRM, maar tot voor kort deed CD Project ook weinig moeite om nieuwe features toe te voegen. Over de Windows Store zullen we het maar helemaal niet hebben en twee jaar geleden kwam Epic ook weer met een launcher aandraven die niet eens standaard features zoals cloud saves, bandbreedte beperking of achievements had.

Naar mijn mening zijn het dus vooral de concurrenten van Steam die een schop onder hun gat nodig hebben. In plaats van enkel/voornamelijk te "concurreren" door bepaalde games weg te houden van Steam, zouden ze beter investeren in de bouw van hun eigen platform dat de dingen beter doet dan Steam. Dàt is het soort concurrentie dat we nodig hebben. Gelukkig heeft GoG dit nu begrepen (Galaxy 2.0 is fantastisch) en ook Microsoft is op de goede weg met hun Game Pass en Play Anywhere. Epic daarentegen is nog steeds volop bezig met het moneyhatten van 3rd party games en voegt aan een slakkentempo basis features toe die er al bij launch hadden moeten inzitten.

Ik verwacht dan ook dat Galaxy 2.0 en vooral Microsofts Game Pass veel grotere concurrenten zullen worden voor Steam dan de Epic Game Store, en dat de eerstgenoemde stores een veel grotere invloed zullen hebben op de verdere ontwikkeling van Steam. Er is immers niets dat Valve kan doen tegen de moneyhats van Epic - tenzij zelf ook exclusiviteit opkopen maar daar heeft Valve zich godzijdank sterk tegen uitgesproken.
STEAM is gewoon een standaard, zoals CD / DVD. Het is de main online store waar iedere uitgever zijn spellen op kan verkopen.

Van origine was STEAM inderdaad een launcher maar tegenwoordig is het een grote winkel voor digitale producten van alle uitgevers.
Buiten dat, Origin is nog steeds een stuk software zonder werkelijk bestaansrecht aangezien we al een defacto online store voor games hebben, STEAM.
Nou ik heb liever concurrentie in gamestores/platforms, zo heb ik al games goedkoper kunnen vinden op andere plarforms. Je games versplinteren weliswaar maar ik heb dit liever dan een monopolie.
Voor zover ik weet bepaald de uitgever van het spel de prijs, niet de webwinkel. Als er dus prijsverschil is, zal dit door de uitgever komen? Het kan zijn dat de uitgever het op platform A een lagere prijs vraagt dan op platform B. Ook zijn er van die shady sites die in een 'goedkoop land' licenties opkopen en die doorverkopen in de 'dure landen'.
Daarnaast is er in dit concrete voorbeeld geen echte concurrentie. Even heel kort door de bocht: Origin bevat vrijwel alleen Electronic Arts spellen, en Steam 'de rest'

Als ik er helemaal naast zit hoor ik het graag :)
Steam wil graag 30% van ontwikkelaars hebben, Epic slechts 10%. Als de uitgever hetzelfde bedrag wil hebben onder de streep zal 't toch echt goedkoper op Epic komen. Er zijn ook meerdere exclusives op Epic inmiddels die niet betaald zijn door Epic maar zelf er voor gekozen hebben.
Steam wil graag 30% van ontwikkelaars hebben, Epic slechts 10%. Als de uitgever hetzelfde bedrag wil hebben onder de streep zal 't toch echt goedkoper op Epic komen. Er zijn ook meerdere exclusives op Epic inmiddels die niet betaald zijn door Epic maar zelf er voor gekozen hebben.
Uitgevers willen niet hetzelfde bedrag onder de streep. Ze willen zoveel mogelijk winst. Na twee jaar is het wel duidelijk dat games NIET goedkoper zullen worden op Epic.

Daarnaast ben ik erg benieuwd welke die "meerdere games" zijn die zonder vette cheque van Epic exclusief op EGS verschenen zijn. Voor zover ik weet is de ontwikkelaar van Airborne Kingdom de enige die dit gezegd heeft.
Vergeet ook niet dat als je de unrealengine gebruikt je bij steam nog extra 5%royalties moet betalen van de brutoverkoopprijs.
Persoonlijk ben ik dan weer bereid om meer te betalen via Steam. Dan koop ik nog liever voor 50 euro een spel op Steam dan het gratis te halen van Epic. Puur omdat Steam wél fatsoenlijk werkt en features als Proton heeft.
Wat heb ik aan proton?
Is om Windows games mee te spelen op Linux zonder dat je met de hand met WINE hoeft te knoeien.
Maar ik gebruik geen Linux, dus wat heb ik aan Proton?
Dan heb jij er niets aan. Net zoals ik niets aan DirectX heb.
Ik begrijp die adoratie van Steam totaal niet. Het platform is ok maar zeker niet super.
Ik heb ook zeker geen adoratie voor Steam, maar het is wel het platform waar je verreweg de meeste games op kan vinden. (kort door de bocht:) Electronic Arts kiest er voor om alleen op hun eigen platform (Origin) te verkopen. Zo is er dus ook geen echte concurrentie: Origin bevat Electronic Arts, en Steam de rest. (gechargeerd natuurlijk, je snapt wat ik bedoel)

Ik zou dolgraag mijn Origin aankopen overdragen naar Steam of nog beter de Microsoft Store. Dat scheelt WEER een stuk software op m'n pc. Ik heb op dit moment 4 "launchers" op m'n pc staan voor m'n spellen. Het enige doel van die stukken software is: Webwinkel, software delivery, DRM. Waarom moet ik daar in meer dan één programma voor hebben?
Origin verkocht aanvankelijk wel degelijk 3rd party games. Maar omdat hun launcher zo basic was had niemand de neiging om die games op Origin te kopen in plaats van Steam. Het is onbegrijpelijk dat EA nooit de moeite heeft gedaan om hun platform verder te ontwikkelen.
EA gaat binnenkort weer hun games op Steam verkopen, als dat al niet gebeurd.
Want een monopolie is zo goed voor iedereen?
Voor een standaard, want dat is STEAM net als CD/DVD/USB etc. is het woord monopolie totaal niet relevant.
Ik vind met EA games Origin prettiger om games te kopen dan via Steam, waarom?
  • Return policy is beter (48 uur binnen 2 dagen gamen ipv 2 uur en twee weken)
  • 1 launcher om te game te starten ipv Steam en Origin.
  • Minder partijen nodig als er problemen zijn.
Voordeel van EA game op steam: reviews
Je hebt het een beetje verkeerd om though, EA forceert dat Origin gebruikt wordt in de STEAM versie waardoor Origin "gemakkelijker" lijkt.
Zo snel en stabiel vind ik Steam nou ook weer niet. Het is op mijn bak de laatste launcher die volledig is opgestart na een reboot. Origin is met het afsluiten van Windows dan weer een vertraagde factor.
EA maakt de vernieuwde Origin-launcher naar eigen zeggen op verzoek van gebruikers. Die zouden vragen om een snelle en stabiele app.
Wat een onzinverhaal zeg. Snel en stabiel lijkt me toch de eerste eis als je software gaat bouwen.
Snel en stabiel lijkt me toch de eerste eis als je software gaat bouwen
Het hangt er heel erg vanaf. Als je bezig bent met het bouwen van nieuwe features die je cruciaal vind voor je product dan kun je prima "even" snelheid en stabiliteit even naast je neerleggen om je te focussen op nieuwe features. Het probleem is alleen dat het dan snel de verwachting is dat er zo snel nieuwe features ontwikkelt kunnen worden waardoor de snelheid en stabiliteit standaard vergeten word, of dat er sneller features worden bedacht om te maken dan dat er tijd is om het allemaal snel en stabiel te doen.

Sommige concurrenten doen het alle 3 niet trouwens. De epic game store heeft bijvoorbeeld geen winkelmandje om meerdere dingen tegelijk te kopen, is de winkel poeptraag en moet je soms dingen meerdere keren downloaden (waarbij het maar de vraag is waar data blijft) en bij uplay/ubisoft store kun je geen games giften en ook daar is performance om te huilen bij het opstarten van games.
Snelheid en stabiliteit zijn in mijn ogen core-features en kunnen geen after-thought zijn.
Ik ben het persoonlijk volledig met je eens, maar... Ik werk bijvoorbeeld bij een startup als programmeur. Af en toe neem ik (en anderen) daar nog wel eens een shortcut om dingen op te kunnen leveren omdat we dat kunnen verkopen. In het begin had ik dan vaak een discussie met de oprichter over hoe verder te gaan. Ik wou dan de tijd nemen om het goed te doen, en stabiel en snel te maken. Hij wou echter meer features maken, want dat kan hij verkopen en je hebt als bedrijf gewoon geld nodig. Ik kon hem moeilijk laten zien waarom ik het deels wou herschrijven.

Tot we op een gegeven moment op een punt kwamen dat er een feature bij moest komen wat naar was met de huidige oplossing maar relatief simpel was als ik wat spul eindelijk kon herschrijven. Hij heeft mij toen die ruimte gegeven, er werden paar kleine bugs opgelost, het werd allemaal sneller en ik was na het herschrijven met een dag klaar met de feature. Hij was daar best blij mee. Toen ik hem uitlegde dat dit in mindere maten ook voor andere features gold begon hij mij te begrijpen. Sindsdien geeft hij mij ook veel meer de ruimte daarvoor, maar ook met in het achterhoofd in gedachte dat ik af en toe zo'n shortcut neem juist om iets sneller af te maken. Maar voor management is performance pas een probleem als mensen er over beginnen te klagen.
We hebben het hier niet over een startup, of een nieuw product natuurlijk. Origin is in 2011 gelanceerd...

Veiligheid, stabiliteit en snelheid moet je vanaf het begin goed hebben (of er in elk geval sterk rekening mee houden). Dat is later nauwelijks te implementeren
Ik geef de anekdote meer om duidelijk te maken dat het voor management niet altijd zo makkelijk/duidelijk is om te kiezen voor snelheid en stabiliteit.
Dat snap ik, ik doe zelf ook software development. En met een beta kan je daar wel mee weg komen, maar na 9 jaar nog eens aankomen met "Goh, het zou wel handig zijn als het niet elke zoveel minuten vastnaait en je binnen 3 minuten een game uit je library kan openen" is een beetje vreemd
Ik denk dat we over de snelheid kunnen discussiëren over hoe snel je het wilt hebben (wat is redelijk 5 seconde of 10 seconde), maar je hebt gelijk stabiliteit kan echt geen after-thought zijn.

Je zou maar een programma hebben die om de 5 minuten crasht. Dan weet ik wel welke programma ik nooit meer wil aanraken.

Ik heb liever een programma die 10 seconde duurt voordat die opstart dan een programma die binnen 1 seconde opstart en crasht na 10 minuten. Want het kan van alles zijn dat een programma zo lang duurt om op te starten en te reageren (hardware/software limitaties), maar instabiliteit is toch wel (bijna) altijd de schuld van de programmeur.
Ik denk dat de gebruikers het ook niet vragen maar dat er heel erg veel over geklaagd wordt. Het is dan ook een draak van een programma. Ik heb zelden software meegemaakt wat zo slecht reageert op user input en zo breekbaar aanvoelt.
maw, steam, ubisoft, epic voelen soms ook allemaal traag aan, voornamelijk bij het zoeken naar games in de store.
De eerste vraag is: wat kost de ontwikkeling en hoe ga ik mijn kosten uit de software halen.
Snel en stabiel zijn secundair, er wordt wel naar gekeken maar goed genoeg is dan de grens.
En later zodra de software een succes is wordt er gekeken naar hoe ze het succes gaan vergroten, dat kan door te focussen op pijnpunten (stabiliteit, snelheid, schaalbaarheid etc,) maar ook door te kijken naar hoe je nog meer winst behaald. Software is tenslotte gewoon een tool in je business,

Voor een software ontwikkelaar is: hoe ga ik hier winst mee halen vaak niet de vraag, die vinden dat het snel en stabiel moet zijn, hoe meer resources je er in stopt om dit doel te behalen hoe groter het risico als de software niet aanslaat.

Kortom: je kijkt naar hoe je geld terug verdient, en dat daarbij een paar % van je gebruikers problemen ondervinden (afhankelijk van de ernstigheid) is dan maar zo.
[...]

Wat een onzinverhaal zeg. Snel en stabiel lijkt me toch de eerste eis als je software gaat bouwen.
Ik zou functie compleet en bruikbaar als eerste eisen zetten, maar snel en stabiel staan zeker hoog in het lijstje :P

Edit:
Nu ik er over nadenk zou ik veilig en intuïtief ook hoger plaatsen. Eigenlijk staan snel en stabiel dus helemaal niet zo hoog op mijn prioriteitenlijst. Maar wel op de lijst van dingen die gefixt moeten zijn voor release :)

[Reactie gewijzigd door job_h op 22 juli 2024 13:36]

Defineer snel en stabiel?

Als stabiel inhoudt dat het programma inclusief backend (servers ect) 99,999% van de tijd draait kan je dat wel vergeten.

En met snel als iets nu in 0,5 seconden opstart of 0,25 veel maakt het dan ook niet meer uit.
Origin werkt zoo slecht. Enorm vaak crashes enzo
huh?

Ik heb werkelijk nog nooit een crash gehad met origin. Mensen in mijn kring ook niet trouwens.

Tis niet bepaald de prettigste launcher van de klas, maar het werkt verder prima.
Ik heb toch al tig keer gehad dat Origin crashed terwijl ik een potje Battlefield aan het spelen was. Vooral het oproepen van de overlay had een 50/50 kans op crashen, inviten van friends of chatten, wat ook direct je game mee onderuit neemt.
Dat lijkt mij meer een driver probleem dan een probleem van Origin.
Ik heb origin op meerdere systemen sinds de launch van BF3 nooit zien crashen. Tikkeltje langzaam browsen in de shop ja, maar crashes?
De eerste!? Stabiel wellicht, maar snel lijkt me ergens onderaan in de top tien te staan.
Dit ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan hoe het nu is. Steam blijft naar mijn mening het meest overzichtelijke platform dat er op de pc is.
Ik zou steam nou niet bepaald overzichtelijk noemen, voor nieuwe gebruikers valt dat namelijk behoorlijk tegen. Echter is de steam interface in de laatste 10 jaar zo weinig veranderd dat elke doorgewinterde PC gamer er helemaal aan gewend is geraakt.
Klopt, enkel de Library of Bibliotheek is sinds een jaar anders, maar duidelijker is die zeker niet geworden in mijn ogen. Het is nog drukker geworden dan daarvoor.
Ik heb gewoon een beetje het gevoel dat er veel te veel zit in Steam.
GOG Galaxy 2.0 bevalt mij anders ook prima. Heb ik mijn steam ook in geintegreerd.
GOG Galaxy 2.0 bevalt mij anders ook prima. Heb ik mijn steam ook in geintegreerd.
helaas crasht die om de haverklap bij een grote steam library (>1000 games)
Een van de irritantste zaken bij steam is, is dat je niet eens meer op games in de aanbieding kan filteren/selecteren. Dat doet 'ie' voor jou obv je interesses en eerdere aankopen. Verder is de menu structuur onoverzichtelijk, verplaatsen of verwijderen ze features continue en hebben ze van die vreselijke zinloze features toegevoegd (bijv. inventaris).

Steam is wel het meest volledige game platform, maar zeker niet de meest overzichtelijke.
Nou, vind juist die launcher van steam gewoon ruk. Ik heb zoveel spellen dat ik al lang noet merr weet wat wat is, maar ipv een pagina te tonen die verhelijkbaar is met de storepage, tonen ze een zinloze nietszeggende pagina, en moet ik weer eerst op storepage klikken om te kijken wat het is, en dan mag je blij zijn als de storepage er nog is..
Dark mode ziet er wel clean uit en laten we eerlijk zijn, welke platform heeft er in 2020 nou geen darkmode? Blijkt echt wel een must te zijn, ik zelf gebruik darkmode overal waar het mogelijk is, fijn dat ook Origin het nu gaat supporten hoewel ik waarschijnlijk nauwelijks meer Origin ga gebruiken zodra ApexLegends eindelijk uitkomt op Steam.
welke platform heeft er in 2020 nou geen darkmode?
Toch grappig hoe ideeën in de loop der tijd wijzigen. Heel vroeger, toen het begrip 'arbo' net zo'n beetje was uitgevonden en pc's voornamelijk onder DOS draaiden, was het beeldscherm-credo: een lichte achtergrond met donkere letters.Voor AutoCAD, waar ik toen voornamelijk mee werkte, was dat toch enigszins een probleem, want: zwart. Ook voor WordPerfect op een monogroen scherm was een lichte achtergrond niet bepaald prettig. Maarja, volgens de toen net uitgevonden arbo-regels was de ideale situatie vergelijkbaar met een boek; witte pagina's met zwarte letters. Voor de WordPerfect veelgebruikers werden toen speciale grafische kaart + beeldschermen gekocht die een witte achtergrond hadden met zwarte letters en ook nog eens 'portrait'. Ik vond het helemaal niets. Deed pijn aan mijn ogen, maarja, regels....
En anno 2020? Inderdaad; 'darkmode'. Was kennelijk toch nog niet zo gek, die zwarte achtergrond uit de jaren '80/90....
Het hangt van je omgeving af. In een goed verlichte ruimte is een lichte achtergrond met donkere letters vaak beter. Het moment wanneer het beeld scherm fors lichter is dan de omgeving is dit omgekeerd.
Beter in een goed verlichte omgeving? Wit irriteert je ogen dan niet meer. Maar is een witte achtergrond dan beter leesbaar dan een zwarte achtergrond? Ik vind de dos prompt bijvoorbeeld altijd prima leesbaar. Onafhankelijk van omgevingslicht.
UIt testen blijkt een lichte achtergrond beter leesbaar te zijn in een goed verlichte omgeving. Zit nu op een mobiel maar anders had ik wat referenties hier gepost waar dit uti blijkt.
Ik kan me nog monitoren herinneren die enkel monochroom waren (wit/grijs of groen). Alles had gewoon standaard een zwarte achtergrond met witte tekst. Ongetwijfeld had e.e.a. ook te maken met de refreshrate en het "voorkomen" van hoofdpijn ;)

Inmiddels ben ik zo gewend aan een lichte achtergrond en "light" mode dat ik na een tijdje "dark" mode gebruikt te hebben altijd weer terugga...
Dark mode is eerder een nice to have in het geval van een launcher. Stabiel en snel is toch behoorlijk veel essentieler. Je opent de launcher klikt een spel aan en hij is weer weg.

Dark mode voor programma's of apps welke je veel per dag gebruikt is in 2020 wel essentieel, zeker omdat beeldschermen veel beter worden en het verschil meer en meer uitmaakt.
welke platform heeft er in 2020 nou geen darkmode?
Tweakers?
Die kan je kopen met heel veel karma vvgm.
Kopen??
Dit zal gewoon standaard moeten zijn . .
Idd ik heb het zelf 'gekocht' en heb nu 4 a 5 patch op patch darkmode CSS files aanstaan omdat Tweakers er zelf niet mee komt.
Welke heb je? Ik heb een paar geprobeerd maar er blijft altijd wel wat over wat niet de juiste kleur heeft.
Ik gebruik alle 'Perfect Dark' styles, daarnaast nog wat andere kleine fix styles.
Je zou deze add-on/extension kunnen proberen: https://darkreader.org/
Je kan een custom CSS aanmaken om zo zelf een Dark Mode te maken, maar dat wordt niet aangeboden door Tweakers zelf. Dat is meer iets wat de community zelf moet onderhouden. Zie bijvoorbeeld [verzamel] CSS-styles; 'Hoe ziet jouw T.net eruit?'

[Reactie gewijzigd door TweakOverflow op 22 juli 2024 13:36]

Thanks! Zojuist gedaan met voldoende Karma :-)
Mja, zit je wel vaak nog met vage dingen die het net niet zijn en/of niet gestyled zijn. Daar zijn dan óók weer snippets voor maar anderen hebben die ook al (deels) in hun snippet staan, waardoor ik persoonlijk de bomen door het bos niet meer zie. Als het vanuit Tweakers zelf komt, kan er onmiddellijk overal rekening mee gehouden worden en zijn wijzigingen/toevoegingen in de layout geen probleem.
Nouja, het is dan mogelijk custom css te gebruiken op Tweakers, en een aantal mensen hebben zelf een dark mode 'geschreven' :)
Inderdaad.... heel vaak gevraagd trouwens als feature in het forum.

voor Chromeium based webbrowsers kun je eventueel de de darkreader plugin gebruiken, dan heb je gelijk alle sites in darkmode:

https://chrome.google.com...cbfnmbkopoojfekhnkhdbieeh

[Reactie gewijzigd door 2green op 22 juli 2024 13:36]

Darkreader werkt bij mij onaangenaam traag specifiek op Tweakers. Merk jij dat niet?
Tuurlijk niet... ik heb zoals een echte tweaker betaamd een supersnelle computer : P

Geintje, Had deze toevallig geprobeerd om te zien hoe bepaalde sites eruit zien waaronder tweakers. Maar gebruik het liefst zo min mogelijk code van derden dus gelijk daarna er weer af gegooid.

Net even getest, merk inderdaad een vertraging. Ook als ik meerder pagina's op tweakers bezoek met gelijke opmaak. Denk dat hij alles recursief doorloopt en daarbij herhaaldelijk dezelfde paden doorloopt.
Oke fair. Heb voor Edge alles op darkmode gezet dus ook Tweakers is voor mij gelukkig darkmode haha. :P
Tweakers kan sowieso wel een nieuw likje verf gebruiken naar mijn mening. Toch wel erg 2010.
welke platform heeft er in 2020 nou geen darkmode?
Google Search?

Iedereen klaagt natuurlijk dat Tweakers achter loopt maar de meeste gebruikte pagina ter wereld heeft ook geen dark mode naar mijn weten.
Met platforms bedoelde ik eigenlijk niks binnen de browser omdat iedere browser tegenwoordig wel een extensie heeft waarmee je internetpagina's darkmode kunt maken. Het woord ''Platform'' is ook een beetje breed, had denk ik beter een ander woord hiervoor kunnen gebruiken.
Tweakers (standaard) :+
Laten we nou gewoon eens ophouden met dat gezeur over alternatieve game stores/platformen. Steam is niet perfect, en concurrentie is goed.

Je hebt bijvoorbeeld ook meerdere supermarkten (met ieder hun eigen aanbiedingen en sterke/zwakke punten), waarom zou je dan niet meerdere game stores/platformen hebben?
Omdat de ene supermarkt niet exclusief Campina aanbied, en de rest iets anders moet leveren?
Zeker wel, iedere supermarkt heeft zijn unieke huismerk producten. En als je iets specifieks wilt hebben dan zul je naar een bepaalde supermarkt keten moeten gaan.

Daarnaast heb je ook bepaalde supermarkten die Product X of Merk X niet in hun assortiment hebben.
Niemand heeft problemen met exclusieve huismerk producten. Je zal ook niemand horen klagen dat Fortnite exclusief te koop is in de EGS.

Epic heeft echter ook exclusiviteit gekocht voor inmiddels meer dan 100 3rd party games. Een nieuwe supermarkt die alle producten van tientallen bekende merken exclusief maakt en laat verwijderen uit andere supermarkten zou ook voor protest zorgen.
Het gebeurt misschien nog niet met complete merken, maar wel met bepaalde producten/product-series.
Er staat dan in de reclame ook bij "Exclusief verkrijgbaar bij NAAM SUPERMARKT".
Nou, er zijn toch genoeg merken die wel alleen via bepaalde supers te krijgen zijn, of varianten.
Het verschil is dat je bij elke supermarkt praktisch binnen elke productgroep voldoende keus hebt. Tuurlijk heeft elke supermarkt een eigen huismarkt en hebben de kleinere supermarkten op de meer niche productgroepen veel minder keus maar dat is niet te vergelijken met wat we in de game-industrie zien.

Wat we met gamelauncher op de PC zien is beter te vergelijken met dat alleen Albert Heijn exclusief broodbeleg verkoopt, de Jumbo het alleenrecht heeft op frisdrank, de Aldi als enige ijs verkoopt en de Plus de enkele aanbieder is in chips.

Concurrentie prima, maar dan wel op basis van features, service en gebruiksvriendelijkheid, niet op basis van wie de beste exclusiviteitsdeals kan afkopen. Nu valt het mij persoonlijk met Origin allemaal mee omdat ze (voor zover ik weet) uitsluitend hun eigen spellen verkopen, maar een bedrijf als Epic dat het geld uit Fortnite gebruikt om gamedevelopers om te kopen exclusief via hun inferieure cliënt te verkopen stoor ik me wel aan, dat heeft ook weinig meer met een gezonde concurrentie te maken.

Zou jij het ook prima vinden als Ahold Coca Cola & Unilever een zak geld geeft en daarmee exclusiviteit koopt op het mogen verkopen van producten als Coca Cola, Fanta, Calve en Unox?

[Reactie gewijzigd door !mark op 22 juli 2024 13:36]

Natuurlijk kun je er wat van vinden... Maar blijkbaar vinden uitgevers het ook prima om deze deals te sluiten. Bij films en series zie je het nu ook, bijvoorbeeld Disney die de eigen content naar Disney+ haalt etc. Zolang het genoeg of zelfs meer oplevert dan de traditionele aanpak zullen we het alleen maar meer tegen komen.
Dat laatste wat je als voorbeeld geeft zou ik geen probleem mee hebben. Als ik dan beslist Coca Cola zou willen hebben, dan zou ik even een Albert Heijn in de buurt opzoeken en het daar ophalen als ik terug kom van mijn werk.
Zulk soort deals worden nu ook met bepaalde producten gesloten. Er staat dan in de reclame ook bij "Exclusief verkrijgbaar bij NAAM SUPERMARKT".

En net als dat ik mijn Coca Cola in jouw voorbeeld bij de Albert Heijn zou moeten kopen, koop ik de game die ik wil in de store waar hij verkocht wordt. Ik zie het probleem niet zo, en kan er ook geen probleem van maken.
Origin was nu niet altijd de beste launcher, maar zeker ook niet de slechtste. De Epic Games Launcher is véél slechter in mijn ogen. Die werkt pas traag en onstabiel.

Recent is de Epic Games Launcher dan ook officieel geïntegreerd in de GOG Galaxy 2.0 launcher. GOG Galaxy 2.0 vind ik namelijk wel al zeer goed werken en zou EA liever hetzelfde zien doen. Echter zie ik het voordeel voor Epic Games hier niet in, want sturen ze op deze manier dan niet veel klanten van hun store naar die van GOG? De GOG Store zou natuurlijk ook de mogelijkheid kunnen bieden dat de koper kan kiezen bij wie of van wie hij het spel wilt kopen, GOG zelf, Epic Games, EA, Ubisoft, Steam, ... Zoiets als de Pricewatch van tweakers, maar dan voor games, dus dat je kan zien bij wie het spel het goedkoopst is (eventueel met als gevolgd dat het altijd iets goedkoper is bij de uitgever zelf). De aankoop zou dan wel nog altijd binnen de GOG Launcher gebeuren. Echter zou dit er dan weer voor zorgen dat GOG minder inkomsten heeft (denk ik), tenzij ze hier nog altijd een klein procentje op kunnen behouden.

De hoop voor 1 launcher die alles heeft en kan is groot, maar ik denk dat we hier nooit aan zullen geraken... Fingers Crossed

[Reactie gewijzigd door MattiVM op 22 juli 2024 13:36]

Ik dacht dat het aan mij lag... Epic is echt verschrikkelijk!
Maar origin kun je ook integreren in galaxy net als uplay en steam.
Dat klopt, maar die zijn niet officieel. Er is dus geen officiële erkenning en/of samenwerking tussen die partijen.
Als ze er dan ook voor kunnen zorgen dat Origin eens niet opent bij het starten en stoppen van spellen, zou dat een hoop irritatie schelen.
Of dat Origin alleen opstart bij de gebruiker op de pc die het daadwerkelijk gebruikt. Bij mij start het constant ook bij de andere accounts op, zelf na telkens weer uitvinken bij opstarten.
Dan doe je toch iets fout, en staat het ding mogelijk gewoon in de onderliggende publiekelijk Startup menu optie, die in windows 10 niet meer standaard zichtbaar is en he dus met de verkenner er naar toe moet.
Wat ik fout doe is dat ik mijn computer al een paar jaar niet meer volledig opnieuw heb geïnstalleerd ;)
Ik kan niet eens zonder allerlei geknipper en gehaper van de tiles door de lijst met games scrollen....dus de app kan inderdaad nog wat hulp gebruiken.

Nog erger is trouwens de Xbox app op de PC, dat is me toch een draak van een launcher, traag, buggy, complex, maar goed dat ze het nog een beta noemen..
Hoe vaak ik met Origin wel niet heb gehad dat het uitnodigen van vrienden gebugged is, of dat het programma geen huidige installaties van Origin games herkend in andere mappen waardoor ik Battlefield 4 met alle uitbreidingen (100gb) iedere keer op al m'n pc's opnieuw moest downloaden. Of dat de vriendenlijst überhaupt niet werkt.

En dan niet te beginnen over de afschuwelijke Winkel layout. Kunnen ze nou niet een keertje naar Steam kijken i.p.v. het wiel zelf proberen uit te vinden.
Kunnen ze niet gewoon ophouden met die hele troep! Ze trekken aan een dood paard,
Wel blij dat het eindelijk een keer een overhaul krijgt.
De huidige Origin versie werkt traag, laggy, en oogt verouderd. Ook werkt het niet helemaal lekker op schermen met een hoge DPI.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.