Humax introduceert Android TV-settopbox met ondersteuning voor av1-videocodec

Het Zuid-Koreaanse Humax heeft een nieuwe settopbox geïntroduceerd op basis van het Android TV-besturingssysteem. De H7 heeft onder meer ondersteuning voor het decoderen van content die gecomprimeerd is met de av1-videocodec.

Humax noemt de H7 de meest geavanceerde Android TV-settopbox. Zo zit er een recente, niet nader genoemde Broadcom-chip in, die door Humax wordt omschreven met de toelichting dat hij 24.000 Dmips haalt. Het apparaat heeft ondersteuning voor wifi 6, de av1-videocodec en de hdr10-standaard. Volgens de fabrikant is de H7 's werelds eerste Android TV-apparaat dat ondersteuning voor zowel hdr10 als av1 heeft. Nadere specificaties zijn nog onbekend.

De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt al langer settopboxen die op Android TV draaien. Zo leverde het bedrijf begin dit jaar uhd-settopboxen aan T-Broad, de grootste kabelaar in Zuid-Korea. Dat apparaat draait op Android 9.0 Pie en bevat een Broadcom quadcore-cpu die op 1,6GHz draait, aangevuld met 8GB opslag en 2GB ram.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Humax H7 precies uitkomt, al zegt de fabrikant dat het apparaat nog voor het einde van dit jaar uitkomt in Europa en Azië. Of dat ook voor België en Nederland geldt, is niet bekend.

Door Joris Jansen

Redacteur

29-07-2020 • 11:02

83 Linkedin

Reacties (83)

Wijzig sortering
Ben benieuwd of het ook echt Android-TV is. Want dat marketen ze allemaal maar heb al 2 van die boxen besteld en pas als je hem aanzet kom je erachter dat het een Android-mobile versie is met de bijbehorende nadelen dat bijvoorbeeld Netlix vrij onbruikbaar is. Maar Humax heeft een naam hoog te houden dus heb ik er wat meer vertrouwen in.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 29 juli 2020 11:16]

Ik vindt Android TV juist super-fucking-kut. Ik had zo'n Mi box-ding gekocht, om er daarna achter te komen dat er Android TV op draait. En dat dat niet hetzelfde is als slechts Android + breedbeeld. Je kan dus niet zomaar je normale apps installeren. Geen Ziggo Go. Geen CanalDigitaal.
Ik vind AndroidTV juist super-fucking-fijn.

Nou ja OK, er zitten in de interface nog behoorlijk wat wensen die ik graag gevuld zou zien.

Maar het probleem met veel van die Chinese boxjes, die dat door jouw gewenste "Android + Breedbeeld" draaien, is dat heel veel 'gewone' Android apps gewoon niet geschikt zijn voor een TV-box. En je dat dus eigenlijk ook niet moet willen (plus dat die boxjes vaak bagger presteren, bepaalde streaming frameworks missen waardoor ze DRM of HLS content niet goed ondersteunen, etc. ).

Fijne aan AndroidTV is dat, mits de betreffende app er ook voor is ontwikkeld, 'het gewoon werkt'.
Let wel: ik heb het niet over de interface / bediening van Android TV. Alleen over het feit dat je er blijkbaar aparte "Android TV" apps voor nodig hebt.

Nu zijn mobieltjes en Android echt niet mijn ding, dus voordat ik de Mi Box had gekocht besefte ik ook niet dat er zoiets bestond als "Android TV". Ik was (en ben) van mening dat als je een Android Mediaplayer koopt het 'gewoon' moet werken, zonder poespas. Ik zie deze als vervanger voor een DVD/Blu-ray speler.

En om mee te experimenteren / spelen heb ik een Kodi box.
"Gewoon werken zonder poespas". Dat is dus precies wat AndroidTV doet. Mede dankzij het feit dat appmakers er speciaal over hebben moeten nadenken hoe hun app zich op een TV-scherm met een afstandsbediening moet gedragen.

Wat juist totaal níet werkt, zijn die mediaplayertjes die wél de 'gewone' smartphone-/tablet Android draaien en het dan uiterst crappy doen, verschillende media- en drm frameworks missen, etc.

Overigens.... een aparte Kodi box heb ik ook niet meer nodig. De NVidia Shield die hier staat is, tot op de dag van vandaag, ook zo ongeveer dé ultieme box voor Kodi (de AndroidTV versie).
Helaas wordt mijn Philips TV niet meer geupgrade. Ik had eerst hele goede ervaringen. Nu slechte. Dat komt niet door Android maar door het gebrek aan updates vanuit Philips.
Het zou fijn zijn als je zelf iig nog updates kon doen maar door Philips kan dat ook niet.
Kortom, mijn TV is inmiddels niet alleen dom geworden, tv kijken is nu al een uitdaging.
TV is 4 jaar oud...
Tsja.... wat mij betreft is het echt zonde van de R&D en zonde van het maken: TV's met 1) veel te trage SoC's en 2) besturingssystemen die een jaartje of 4 updates ontvangen, terwijl de TV misschien wel 10 jaar oud kan worden.
Precies ook mijn gedachte. Mijn domme tv van 10 jaar oud doet het beter dan die van 4 jaar oud. Dat we een mobiel na 4 jaar weg kunnen gooien vind ik al zonde. Vaak zijn ze ook wel echt af. Tv's na 4 jaar weggooien is ondenkbaar voor mij. Misschien hecht ik teveel waarde aan spullen maar ik ben geleerd om zuinig met spullen om te gaan zodat ze lang meegaan...dat gaat eigenlijk niet meer op.
Probleem is dat niemand een tv wil die niet goed werkt en je dus eigenlijk niets anders kan dan hem weggooien. Zou zo mooi zijn als er tv's uitkomen met een vervangbaar stukje hardware wat je er in klikt...
Wij hebben een 40 inch Sony TV uit 2009, gelukkig al wel 1080p, die het nog altijd vertikt om stuk te gaan. En ookal zou ik best een upgrade willen naar nog wat groter en 4k, over de beeldkwaliteit, kleurweergave, etc. ben ik nog altijd zo tevreden dat ik hem nog niet voortijdig weg wil doen.

Er zaten hier al wel wat semi slimme dingen in, maar niets boeiends.

Een toekomstige smart tv (grote kans dat het er wel eentje wordt met AndroidTV) zal ik dus ook echt niet voortijdig weg gaan doen, tenzij ik er op een gegeven moment misschien nog iemand heel blij mee kan maken.
Ik zou verwachten dat de nieuwe Ziggo Go juist op een (echte)Android TV box goed zou werken. Ik heb het wel gewoon uit de playstore draaien op de Android-box, maar omdat de app denkt dat het een mobiele device is, is het vrijwel niet te doen met een afstandsbediening.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 29 juli 2020 18:20]

Volgens mij is onlangs een Android TV versie uitgekomen van de Ziggo Go app. Ik zal eens op zoek gaan waar ik die Mi Box S heb gelaten, en opnieuw proberen. Nu nog een CanalDigitaal app voor Android TV.
Ik had een mi box s. Hier kon ik gewoon de canal digital app op zetten zonder problemen. Gewoon vanuit de normale play store of hoe het ook heet.
Ik kreeg echter mijn mi box s niet aangestuurd dmv mijn nest mini's dus terug gestuurd.
Canal Digitaal app is er ook inmiddels voor AndroidTV hoor.

Op dit moment staat die op mijn NVidia Shield geinstalleerd aan een proef-abbo (wat ik overigens weer beëindigd heb omdat Canal Digitaal wellicht meer zenders heeft van bv NLZiet, maar bij NLZiet de user interface en beeldkwaliteit veel beter zi jn).
Ik heb zelf een Nvidia shield pro (android tv) en daar draait zowel Ziggo go als Canal digitaal native op (echte android tv app, geen mobile sideload).

Nu moet ik wel zeggen dat ik de box nog niet zo lang heb dus het kan zijn dat ze onlangs zijn uitgekomen. Ik weet niet of je je Mii box nog hebt maar wellicht is het het proberen waard.
Je kunt gewone Android apps sideloaden.
Interesant. Ik zal eens kijken hoe dat moet. Want dat geeft dan weer opties.
Instructies op Androidpolice en op XDA is ook een hoop te vinden, evenals op GoT uiteraard.

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 30 juli 2020 00:10]

Brand je eerst (onterecht), AndroidTV af, omdat je schijnbaar niet geheel op de hoogte bent van de mogelijkheden, wordt het ook nog eens gewaardeerd met een +2 |:(

Rare jongens, die "Tweakers" ;)
Het is echt Android TV, zie hier:
https://biz.humaxdigital.com/androidtv/
Daar staan ook nog wat meer specs van deze box overigens :)
Voor zover ik weet heeft enkel de Mi Box een officiele licentie voor Netflix, alle andere Chinese boxen niet.

Ik zoek ook een soortgelijke box dus dit trekt mijn aandacht maar dan vraag ik me af wat is het updatebeleid van zulke boxen. Ik heb een mi box die nog steeds op Android 8.0 draait en waar de box regelmatig niet aangaat via de remote.

Ga dus gewoon wachten op de nieuwe "sabrina" stick van Google die binnenkort zou moeten verschijnen, zo ben ik verzekerd dat er regelmatig updates komen, een cleane interface heb en dat alles naar behoren werkt (op de mi box kan ik nog steeds officieel geen Amazon Prime installeren).
Elke versie heb je dan? Ik kan nl op al mijn mi boxen (oudste is uit 2018) amazon prime video installeren.

In het begin via een side loader, maar sinds lange tijd gewoon via de play store.

Android tv is echt top, zeker nu Ziggo eindelijk ook beschikbaar is. Zeker niet te vergelijken met de Chinezen Android boxen die echt heel anders zijn (die deden hun werk ook prima toen er nog geen goede android tv apps waren)
Ik weet niet precies dewelke ik heb, niet de S. Amazon Prime komt niet tevoorschijn in de play store bij mij.

Nu maakt niet uit, heb die weggegeven aan een vriend. Voorlopig op mijn Android TV maar binnenkort via Sabrina.
Prime staat voor de oude mi boxen inderdaad niet in de playstore.

Heb hem zelf handmatig uit de playstore gedownload, je kunt dan gewoon de versie kiezen dat nodig hebt.

Wacht zelf ook op sabrina trouwens, mijn hoop is dat deze net zo'n goede update beleid als de nvidia shield heeft en volledige vp9 support (dat heeft de shield niet) voor 4k youtube en eventueel wat stadia gaming om te proberen.
Hoewel Prime Video een standaard app is voor de Mi Box S met ATV9, is de app niet te vinden via de Play Store voor dit model. Raar maar waar. De Shield popt wel op, maar de S niet. Hij krijgt op de Mi Box S ook geen updates vanuit de Store, op een Shield wel. Updates zul je zelf via sideloaden moeten doen.

Zo is de app vwb gebruik ook niet helemaal gelijk, vergeleken tussen Mi Box S en Shield. De pasgeleden geïntroduceerde profielen zijn op de Mi S namelijk niet beschikbaar, ongeacht welke Prime Video versie, op de Shield echter wel.

Als ik naar de Play Store ga voor die app, dan staat er de Shield wel als compatibel, de Mi S niet.
https://play.google.com/s...zonvideo.livingroom&hl=nl
Ik begrijp je reactie niet, wat probeer je met deze reactie te zeggen/bereiken?

Sideloaden en handmatig downloaden uit de playstore is zoals ik al aangaf wel mogelijk, maar kan dus niet vanuit de playstore frontend, maar wel via bijvoorbeeld een browser middels de playstore url zonder tussenkomst van sites van derden (=betrouwbare binaries).
De cpu architectuur en OS van de verschillende mi boxen zijn namelijk wel beschikbaar in de playstore backend, maar niet officieel supported en dus niet zichtbaar via playstore frontend. Wilde je hier iets over zeggen?

Verder gaf ik aan dat de nvidia shield niet vp9 profiel 2 ondersteund, waardoor er geen 4k content mogelijk is dat gebruik maakt van vp9.2 zoals youtube en stadia. Zelfs niet via hdmi tunneling en partial ofloading. Maar daar ging je nvidia deel van je reactie niet op in leek het?

Edit, mogelijk bedoel je dit:
Als je vanuit de playstore een mibox binairy wilt downloaden kun je gewoon een development tool pakken of een plugin voor je browser. Dan je cpu type en kiezen tussen 64 bits en whola, je heb je binairies.

[Reactie gewijzigd door 2green op 29 juli 2020 13:17]

Ik zie dat ik idd op de verkeerde persoon heb gereageerd, het had op de reactie van @deneys moeten zijn, mijn excuses. Maar ook voor jouw reactie geldt dat de app voor de Mi Box S niet in de store staat. Dat gezegd hebbende....

De Shield kan prima 4k via YT weergeven, HDR kan deze echter niet. Mogelijk moet je daarvoor een andere (alternatieve) YT app gebruiken, maar 4k is beschikbaar. Dat een Mi box S dat wel probleemloos kan is eigenlijk weer wat vreemd (4k en HDR dus). De Shield (Pro) is eigenlijk op alle fronten de beste keuze, maar voor YT mogelijkheden legt deze het af tegen een boxje wat een factor 4/5 voordeliger is ;)

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 29 juli 2020 13:20]

geen probleem, begreep je reactie gewoon niet.

Ben geen shield gebruiker, had hem laatst bijna gekocht voor mijn ouders, maar zag dat hij geen vp9.2 ondersteund, daarvoor is het dus zeker niet de beste keus. Mijn moeder speelt alleen just dance namelijk, dan is stadia best interessant O-)

Met name youtube en stadia gaming werken niet of niet volledig. Dit geeft veel te veel lag als de processor niet voldoende kan ofloaden. De komende jaren is vp9.2 nog noodzakelijk, al wordt dat op middelange termijn uitgefaseerd. Zie in mijn ontwikkelcommunity al veel gesprekken hierover (in mijn vrijetijd heel soms nog bezig met linux kernel en amd driver maintanance).
De Chromecast heeft ook geen VP9 en daarop werkt YouTube prima met H.264.
Daarop werkt HDR en 4K ook niet, youtube werkt op alle benoemde apparaten tot nu toe.
Hmm, het is idd nogal verbazend om te zien dat een Mi box S wél probleemloos 4k én HDR kan weergeven via YT.

Met betrekking tot de Shield ben ik er eigenlijk altijd van uit gegaan dat daar gewoon een Officieel door Google ontwikkelde Youtube app op staat, en dat het dan dus ook aan Google moet liggen om dit fatsoenlijk te gaan ondersteunen.

Wel apart om te zien dat dit dan bij Mi Box anders is. maar goed, SoC in beide boxen verschilt natuurlijk wel. Wie weet lukt het Google gewoon niet om het op de Tegra in de Shield fatsoenlijk te implementeren.
Op mijn Mi Box S die ik een maand geleden heb aangeschaft zit een dedicated Prime Video knop op de remote. Gaat als de brandweer.
De Mi Box S (en zoals ik nu zie ook de Himedia s500) heeft echt Android-TV. Is in feite het beste te herkennen aan de screens die men toont bij zo'n box. Die moeten er echt zoals Android-TV uitzien: https://tweakers.net/i/4Y...11119.jpeg?f=imagegallery
Netflix gaat bij Humax geen probleem zijn.
De H3 ondersteunt dat out of the box.
Andere apps doen het minder of zijn niet te installeren.
Ga over op Nvidia Shield. Ondersteund Allen via APK-file. Retro games, Geforce, Uplay, kodi, IPTV enz
Ik ben altijd wel benieuwd naar de interface en remote van dit soort boxjes… veel van de Chinese Android TV boxjes hebben namelijk een interface om van te huilen als ik ze zo bekijk op Youtube, terwijl de specs en mogelijkheden vaak juist interessant zijn :)
Klopt, ik heb al heel wat van die Chinese brol gekocht, een paar keer gebruikt om vervolgens op zolder in een doos te belanden. Echt om te huilen zo slecht.

Maar ik heb nu zelf de himedia s500, ook een box met Android TV en dat werkt echt perfect. Prachtige interface, premium afstandsbediening en geen gezever met flymouses enzo die maar half werken of brakke Android interfaces met één of andere gare schil eroverheen en inderdaad de pure Android TV ervaring met Chromecast ingebouwd (en Google certified).

Ik was al bijna naar Apple TV gegaan tot ik deze tegenkwam. Mooi dat er meer uitkomen nu.
Ik heb al jaren een Apple TV 4 naar alle tevredenheid, met Plex en Infuse er op. Het is voor mij puur dat ik na zoveel jaar wel eens wat anders wil, ook al verandert er niets aan m'n uiteindelijke gebruik :)

Die Himedia s500 ziet er inderdaad qua interface schoon en goed uit, alleen de afstandsbediening lijkt wat plastikkie met een beetje ouderwets rubberige knoppen, of valt dat wel mee?
Dat valt wel mee hoor, ligt goed in de hand en niet teveel poespas, voelt gewoon solide aan.

Voordeel is dat deze ook optical out heeft, daardoor hoef je niet nog met hdmi audio extractors enzo te werken wat bij Apple TV wel had gemoeten. Ik sluit hem aan op een Sonos playbar.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik vroeger wel Optout gebruikte, maar ik sluit de ATV gewoon via HDMI op de TV aan, en vanaf de TV gaat er een HDMI-arc verbinding naar de Sonos… werkt vlekkenloos en alles schakelt netjes automagisch over :)
Waarom Plex als je ook Infuse hebt
Ik vind Plex echt een overgewaardeerde app tegen over Infuse
Je gooit het erin en het is goed Plex altijd gezeik dat hij afleveringen gewoon door elkaar gooide en een andere aflevering titel gaf
Super blij met Infuse op Apple TV 4 en nu helemaal met Ziggo erbij _/-\o_
Ik zit op Infuse5, en de prijs van de updates lijkt met elke versie 50-70% verhoogd te worden sinds v4. Dat prijsbeleid bevalt me persoonlijk niet zo, en na een aantal jaar heb je ook wel eens zin in verandering van spijs. Vandaar Plex :)

Wat ik ook niet fijn vind aan v5 (en v6 als ik het goed zie), is dat Infuse op de homepage eerst een aantal blokken laat zien waar ik zelf niets mee doe… en probeer je één blokje naar beneden te scrollen, dan schiet hij vaak voorbij mijn keuze en moet ik eerst weer naar boven scrollen. Een beetje geneuzel, maar als je de app vaak gebruikt is het wel een UI-misser in mijn ogen.

Bij Plex heb ik zelf nog geen problemen gehad dat hij video's niet goed scrape'te, hooguit dat bij oudere versies de interface bagger was. Dat is met de laatste versie die ik afgelopen weekend installeerde echt bijzonder goed verbeterd. Daarom wilde ik 't ook weer een kans geven :)
Anders kun je emby eens een kans geven.
Toevallig heb ik Emby een tijdje geleden eens geprobeerd, samen met MrMC ook. Bij beide had ik meer problemen dat ze sommige video's niet goed scrape'ten, maar ik vond de interface van Emby ook wat tegenvallen eerlijk gezegd :)
Maar die kan ook geleverd worden met die 'flymouses enzo'. Zie ze voor 53 euro op aliexpress staan, wat dus wel gokken is of je bij moet betalen.
Een AndroidTV interface heeft een standaard uiterlijk. Je verwart AndroidTV met een mobiel Android OS op zo'n box.
Ohh ok… dan proberen een hoop van die Chinese box'jes de interface van Android TV te evenaren met een standaard Android installatie geloof ik, want soms lijkt het wel verdacht veel op elkaar bij die Youtube filmpjes.
Die Chinese brol-boxjes met incomplete, bagger werkende Franken-android installaties zijn niet te vergeleken met iets dat op het Officiele, door Google ontwikkelde, TV OS genaamd "AndroidTV" draait.

Apparaten die echt op het officiele "AndroidTV" OS van Google draaien zien er qua interface eigenlijk ellemaal hetzelfde uit.

Ze verschillen vooral van elkaar vanwege de SoC (en dus performance en ondersteunde videostandaarden) en uiteraard het design, look&feel van de remote, etc.
Goh, nooit geweten… men noemen al doe boxjes "Android" doosjes, dus je weet bijna nooit of dat een van skin voorziende Android is, of een Android TV systeem.
Ik ben helemaal niet thuis in android setup boxen. Maar is dit voor media vergelijkbaar met een Nvidia Shield? Snap dat gamen beter gaat op de shield ofcourse.
Dit is alleen Android TV maar dan in een box ipv in je TV verwerkt, is vaak wat sneller dan wat er in de TV wordt geimplementeerd en zit een chromecast ingebouwt (is misschien standaard in Android TV).

Ik ben benieuwd of deze concurrerend wordt met een Mi Box. Elke ervaring die ik heb met Humax (via Ziggo) is geen goed woord over te zeggen maar wie weet is dat Ziggo's fout.
Ik heb de Shield als mediaplayer en de Humax 5400 als TV ontvanger. Werkt bij mij prima, hoewel ik het idee heb dat Ziggo al tijden geen ondersteuning meer geeft voor de Humax.
Tegenwoordig is er een ziggo app voor op (oa) de shield. Dit werkt uitstekend. Heb nu al mijn media op de shield, aanrader om eens te kijken!
Goede tip! Thanks!

Maar ik kijk het journaal sowieso lineair, en neem af en toe nog wel eens iets op. Ik neem aan dat opnemen met die app niet mogelijk is?

k zal er eens induiken :)
Doe die humax maar voorlopig niet weg ik heb er ook nog een voor op te nemen.
History hd bijv die laat geen ondertiteling zien als je het met ziggo go opneemt.
En het beeld is veel beter...
Als je Next abo hebt, kan je opnemen in de ziggo cloud. Dus ook via de app op shield kan je dan opnames instellen en afspelen.
Klopt, opnemen kan niet :)

Edit: met bepaalde abbos dus toch wel!

[Reactie gewijzigd door wouser op 29 juli 2020 16:02]

Dat is nog een onderstatement.
Ik heb top of the line philips televisies en geen enkele komt in de buurt van een apparte box zoals een nvidia shield.
Erger zelf, als ik mijn DVB-C zenders wil veranderen dan moet ik 1.5 seconden wachten voor ik het beeld zie.
Zappen zoals vroeger lukt niet meer :-(
Als ik mijn zenders stream via internet is het zo goed als instant.
Ik begrijp niet dat het zo traag kan gaan, vooral niet op top of the line OLED televisies van philips .
Zou het het decoderen zijn dat niet hardwarematige gebeurd, of is het gebruikte geheugen de bottleneck? geen idee

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 29 juli 2020 11:35]

Als het zappen op DVB-C traag loopt dan ligt dit (normaal gesproken) niet aan de tv maar aan de decoder of CI+ module... die doen het decoden van het signaal en dat is waar het wachten op is. Ik vond het zappen met een CI+ ook altijd traag totdat ik een andere module kreeg, ging ineens een stuk vlotter... als ik mij niet vergis had ik eerst een oudere Quantis module 1.3 en daarna een recentere Smit 1.3 module... of andersom, het is alweer even geleden.
Philips (TP Vision eigenlijk) staat er dan ook wel om bekend om te klein bemeten processors in hun tv's te stoppen.

Maar over het algemeen is een aparte box inderdaad sneller dan menig tv.

[Reactie gewijzigd door Sluuz op 29 juli 2020 11:38]

Doen ze allemaal , dus niet alleen TP Vision
En wat heeft iedereen tegenwoordig toch een probleem dat iets niet snel genoeg gaat
Tv of film kijken is een ontspanning , daar maak je je eigen toch niet druk over
Maak je dan druk over die bagger layout's van de meeste streaming diensten , met voor op de grootste dienst
Wat is dat een bende daar bij Netflix
Heb hier ook Prime video en daar kunnen ze nog iets van leren daar
Zeker niet. Een LG OLED met WebOS draait een flink stuk soepeler dan een TP Vision topmodel.

Het is behalve de gekozen chipset namelijk ook de software die van invloed is. Op zich is een slome chipset helemaal prima, maar laat hem dan wel snel aanvoelen door niet je interface vol nutteloze animaties te stoppen.
Wat betreft Netflix vs Prime: Absoluut niet mee eens. Overigens heb ik het dan over mijn ervaring op AndroidTV (Shield).

Granted, de nieuwste layout van Netflix vind ik het heel geweldig. Aan de andere kant blijft Netflix wel gewoon superieur qua soepelheid, het 'slim' omgaan met bingewatchen (intro "last time on..." overslaan als je door loopt naar de volgende aflevering, etc.).

Toen ik in het voorjaar een abbo nam op Amazon Prime vanwege een bepaalde serie en kennismaakte met de AndroidTV app, was deze 1 groot drama. Sommige GUI elementen reageerden gewoon helemaal niet, ondertiteling op andere taal zetten was tijdens het kijken naar een stream niet mogelijk,, etc.

Recentelijk is de app overigens wel flink verbeterd :)
Andere merken zoals Samsung zijn net zo erg hoor. Samsungs uit het hoogste segment zijn vele malen trager dan bijvoorbeeld een mi box van 35 euro van een paar jaar terug.
Was niet zo bedoeld.

Stoorde mij toevallig aan het zelfde waaraan jij je met Philips leek te storen.
Oke duidelijk! Nog geen ervaring mee door oude TV en apple TV. Maar wellicht het proberen waard.
De nieuwe Chromecast van Google schijnt een volledige Android-TV te runnen; mogelijk interessant om daar nog even op te wachten :) Tenminste, dat doe ik zelf nu momenteel. Een goed alternatief is inderdaad de Shield.
Dat lijkt me wel wat! Al indicatie wanneer die zou komen.
Door de Corona-crisis zijn veel Google-producten uitgesteld; dus er is nog geen definitieve datum bekend. De geruchten hebben het over het najaar.
Ik ben benieuwd of deze concurrerend wordt met een Mi Box.
Ik zit al een poosje te azen op een (nieuwe) Android TV box, en hoewel de Mi Box me erg interessant lijkt vanwege de Chromecast Ultra (helemaal t.o.v. de prijs) is hij toch een beetje outdated. De nieuwere versie is nauwelijks beter dan de oude versie.

Deze Humax lijkt me wat meer aan te spreken, maar even afwachten nog dus.

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 29 juli 2020 13:44]

De humax van mijn ouders werkt anders gewoon goed met ziggo, is al een paar jaar oud.
Als er een interface voor het zappen van DVB-C kanalen op zit à la OpenPli hebben ze het goed gedaan. Anders is iedere box zoals een Mutant, Vu+ of Zgemma toch net iets fijner.
Niet voor het zappen van DVB-C kanalen, zappen doe je dan via de Ziggo AndroidTV app. En hoewel de beeldkwaliteit via die Enigma2 ontvanger flink beter is (want origineel DVB-C), haalt OpenPLI (of ander Enigma2 OS), het niet v.w.b. gebruiksgemak bij een AndroidTV apparaat. Mijn VU+ gaat tegenwoordig zelden nog aan ;)

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 29 juli 2020 13:19]

Nouja, mijn ouders hebben al een redelijk oude humax setopbox om bij ziggo te zappen, lijkt me dat deze dat ook gewoon ondersteunen.
@CollisionNL Denk dat het grote verschil vooral de hardware matige ondersteuning voor av1 decoden is in dit geval.

[Reactie gewijzigd door Jivebunny op 29 juli 2020 11:13]

Is er een prijs bekend? De form-factor doet mij denken aan de Xaomi Mi Box S. Heerlijk dingetje die ik sinds een maandje heb.
Mooi

Plex erop

En je hebt een uitstekende client

Plex, iptv etc
Hardware decoding van AV1? Mis ik in het artikel. Lijkt me niet geheel onbelangrijk.
Ik hoop dat deze eindelijk eens goede condensators aan boord heeft...
Nou, als je die bij ziggo kunt gebruiken, is het mogelijk wel een mooie opvolger voor de huidige humax die mijn ouders gebruiken. Even de prijs afwachten, leuk androidtv boxje dus. Deze zal wel netjes netflix etc in 4k ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 29 juli 2020 22:05]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee