LG Tone Free-oortjes met antibacteriële oplaadcase gaan 149 euro kosten

De draadloze Tone Free-oortjes met antibacteriële oplaadcase van LG gaan 149 euro kosten en zijn vanaf 3 juli beschikbaar, zo maakt LG bekend. De fabrikant kondigt daarnaast drie nieuwe bluetoothspeakers aan die nu te koop zijn voor een startprijs van 59 euro.

De twee nieuwe LG Tone Free-modellen zijn allebei vanaf 3 juli te koop. Beide audio-oordoppen hebben een accuduur van zes uur en kunnen volgens LG met de bijgeleverde case twee keer worden opgeladen. Voor de oortjes werkt LG samen met Meridian Audio. Beide oortjes krijgen vier verschillende audiopresets mee, zijn van een ipx4-certificering voorzien en ondersteunen Google Assistent of Apple Siri, mits ze verbonden zijn met een toestel dat een van deze assistenten ondersteunt.

Het verschil tussen de HBS-FN4 en de HBS-FN6 is dat laatstgenoemde wordt geleverd met een antibacteriële oplaadcase. Deze UVnano-case zou uv-licht gebruiken om 99,9 procent van diverse soorten bacteriën te kunnen bestrijden. De HBS-FN4 krijgt een adviesprijs van 99 euro; het model met de UVnano-case kost 149 euro.

Links de LG Tone Free FN6, rechts de witte FN4

Naast de twee oortjes toont LG drie nieuwe Xboom Go-speakers. Ook voor deze producten werkt LG samen met Meridian. De PL2 is het kleinste model en heeft een 1500mAh-accu die een gebruikstijd van 'meer dan 10 uur' geeft. Dit model is in 4 uur opgeladen en weegt 0,5kg. De PL2 is 126x82x80mm groot en heeft een 15W-luidspreker van 1,75 inch. De PL2 is nu te koop voor 59 euro.

De PL5 is met 201mm breder dan de PL2 en met 0,62kg iets zwaarder. Dit model heeft een grotere accu van 3900mAh die een gebruikstijd van ruim 18 uur moet bieden. Ook deze accu is in 4 uur opgeladen. Deze speaker heeft twee 15W-luidsprekers die 1,75 inch groot zijn. De PL5 heeft ingebouwde lichteffecten en kost 149 euro.

De grootste speaker is de PL7 met een formaat van 245mmx98mmx98mm. Dit product heeft een grotere accu van 3900mAh en een gebruikstijd van ruim 24 uur. Door de grotere accu weegt deze speaker met 1,46kg significant meer dan de twee andere speakers. De PL7 heeft twee 2,3"-woofers met een totale output van 30W. Net als de PL5 heeft de PL7 ingebouwde lichteffecten. Daarnaast kan het topmodel als powerbank werken. De PL7 kost 199 euro.

Elke speaker kan overweg met bluetooth en aux; voor het opladen gebruiken ze usb-c. De Xboom Go-modellen zijn ipx5 gecertificeerd en hebben ondersteuning voor Google Assistant of Apple Siri. De drie speakers zijn beschikbaar in de kleuren blauw en wit; de Tone Free-oortjes worden in zwart of wit geleverd.

De LG Xboom PL2, PL5 en PL7, in die volgorde

Door Hayte Hugo

Redacteur

30-06-2020 • 12:11

54 Linkedin

Reacties (54)

54
52
26
2
0
14
Wijzig sortering
Het ontsmetten kan prima via UV, maar dit is natuurlijk gewoon een marketing stunt. Je gaat niet je risico op Covid19 of andere ziektes verkleinen door je oordopjes te ontsmetten. Je raakt ze aan met de grootste bacterie- en virusverzamelaars (je vingers). Met diezelfde vingers zit je aan je hele lichaam.

Dit is dus een hele slimme marketingstunt en zal best goed verkopen. Maar nuttige functionaliteit is het absoluut niet.
https://newyork.cbslocal....fections-earbuds-airpods/

DUs ja dat brengt wel degelijk op, dit is niet ontwikkeld als reactie op corona maar omdat zolang met iets in je oor zitten nadelen heeft qua bacterien.
Dat is net zoiets als salmonella, vooral als je kip eet. Vaak ook een cultureel iets. In sommige culturen is het standaard dat je rauw vlees (bijv kip) eerst wast volgens een bepaalde methode en daarbij heel voorzichtig te werk gaat. En dan pas begint met klaarmaken. Maar ik zie bij anderen vaak genoeg (met grote ogen) waar dat vlees wordt gelegd en hoe het wordt aangeraakt.. hooguit handen spoelen en door.. shocking.

Je moet gewoon je hygiene op orde hebben, of je nou een koptelefoon of oordopjes gebruikt of helemaal niks. Jouw artikel zegt exact dat. De meeste mensen hebben helaas helemaal niet aangeleerd om dit te doen en lopen dan tegen problemen aan.

1 van de voordelen van deze crisis is dat mensen weer wat basis hygiene wordt aangeleerd.
Het artikel toont aan het nut ze regelmatig schoon te maken, en dat is wat LG dus voor jou doet.
Wel degelijk een nut dus en niks te maken met corona.
op de LG newsroom staat het volgende:

Utilizing built-in ultraviolet light, LG’s slim charging case keeps listeners’ ears cleaner by eliminating 99.9 percent of E. coli and S. aureus 2 from the non-toxic, hypoallergenic silicone ear gel 3 and inner mesh.

1. Als je E. coli in je oor hebt zou ik überhaupt even naar de dokter gaan
2. maar 20 - 30% van de populatie huisvest S. aureus

Maar goed, marketing technisch klinkt het natuurlijk wel erg lekker en zal het goed zijn voor de verkoopcijfers.
1. Als je E. coli in je oor hebt zou ik überhaupt even naar de dokter gaan
En voortaan even wat beter je handen wassen na de WC. Dat is een echte poep-bacterie.

Dat zo'n behuizing de bacteriën grotendeels doodt is mooi meegenomen, maar het een sluit het ander niet uit. Wel zal het bijdragen dat je minder snel infecties krijgt, omdat je simpelweg minder verse bacteriën in je oor loopt te drukken.
Dus gewoon op tijd, uit voorzorg, je rubbertjes er af blijven halen en goed schoonmaken.
Dat doe ik ook met mijn stokoude bedrade dopjes en heb nog nooit oorontsteking gehad (gelukkig)

(//en mompelt iets over een UV-behuizing voor een toetsenbord, muis en telefoon)
E. Coli komt vaak en vrijwel over je hele lijf voor... Vooral op je gezicht, want daar zit je de hele dag aan.

Regelmatig en goed(!!) je handen wassen werkt beter dan zelfreinigende oordopjes gebruiken...
Juist een anti-nut. Je moet zelf voor je hygiene zorgen. Dit kan averechts werken en juist tot meer infecties leiden "want mn oordopje is bacterievrij" en dus maken ze hun oren niet meer schoon. Wat natuurlijk dom zou zijn.
Terwijl het 99,9% de bacteriën dood en die 0,1% blijft zitten...

[Reactie gewijzigd door ajow op 30 juni 2020 19:22]

Blijft die 0,1% zitten doordat de UV er niet bij komt, of omdat die bacterie UV-bestendig is?

Want dan zijn deze oordopjes vrij snel 100% bedekt met een UV-bestendige bacteria. En maak je ze hopelijk op tijd handmatig schoon.
Yup vooral met gourmetten, even met de vork wat rauwe kip in het pannetje smijten en daarna met diezelfde vork sla eten. Soms kijk ik ook met verbazing toe, veel mensen hebben het niet eens in de gaten.

En wat denk je in landen als China daar is het nog 100x zo erg.
Hoeveel mensen zijn ziek geworden van bacterieen die aan oortjes zitten? Besmettingsgevaar een natte droom voor reclamemakers.
Een ontwikkeling als deze is meer dan een paar maand.
Het UV-licht lijkt mij een gimmick die goed gaat verkopen in een tijd van opgeblazen angst voor onreinheid. We doen het al jaren zonder desinfecteren van oortjes, en naar mijn weten zijn er niet bepaald veel mensen gesneuveld aan vieze oortjes...
Ik ben het helemaal met je eens. Volgens mij wordt dit vooral gebruikt om op het onderbuikgevoel van 'ons' wat extra te verdienen.

UV kan inderdaad bacteriën doden. Hiermee zijn de doppen dus niet per se schoon. Als er al bacterien opzitten dan gaan deze enkel dood. Ik denk dat he meeste 'vuil' op oordopjes afkomstig is van oorsmeer en niet van bacteriën. Dit verdwijnt dus niet, dus je moet ze alsnog regelmatig schoonmaken :).

Totaal overbodig dus als je het mij vraagt :)
Sterker nog het zal je zelfs een vals gevoel van veiligheid geven. Ah nu heb ik een UV doosje nu hoef ik m'n oordopjes nooit meer schoon te maken.
Bacterien doden is niet het zelfde als schoonmaken natuurlijk. Oorsmeer gaat er niet van verdwijnen
Het is gewoon een bestaand en bewezen techniek wat al jaren beschikbaar is voor gehoorapparaten.
Hoe verder het dopje je oor in gaat hoe meer last je krijgt van bacterie.
Het is niet zozeer iets waar je aan dood gaat maar je lichaam heeft zijn eigen verdediging mechanisme namelijk oorsmeer.
Hoe smeriger je dopje hoe meer oorsmeer je lichaam aanmaakt.
Het kan best werken, maar wij als mensen hebben bacteriën over op ons lichaam leven deze zijn ook nuttig voor ons en hoef je niet te doden.
Het is veel belangrijker om jezelf en je spullen gewoon simpel te wassen met water. En als.je het niet schoon kriigt dan kan kan je altijd zeep gebruiken.

In een andere reactie staat iets over ziekenhuizen. Maar in ziekenhuizen is de situatie zo totaal anders. Je wil dan absoluut geen bactierie in je bloedbaan krijgen of iets dergelijks daar komen over het algemeen ook geen bacteriën en daarom moet daar alles zo hygiënisch mogelijk zijn. Alleen ontstaan juist in ziekenhuizen gevaarlijke resistente bacteriën en willen we die dan ook buiten het ziekenhuis gaan kweken?

Natuurlijk zijn er enkele gevallen voor wie het misschien wel handig is maar zij kunnen het zelf ook desinfecteren al is het dan misschien iets onhandiger. Maar dat weegt echt op tegen resistente bacteriën.
We mogen dan wel onze eigen bacteriën hebben maar weet je wat wij mensen niet hebben?
Oordopjes...
Gezien dat niet een deel is van jouw lichamelijk eco systeem is het ook niet gezond voor je.
Zeep resten in je oren krijgen is ook achterlijk gezien dat nog veel meer schade aanricht.
En nee water helpt niet... bacteriën hebben juist water nodig om in te leven...
Je heb werkelijk geen idee waar je het over hebt.
Een gimmick zou ik het niet noemen want het werkt daadwerkelijk wel. UV licht wordt (buiten europa) ook in veel ziekenhuizen gebruikt om complete kamers te desinfecteren.

De doelgroep zal eerder het "probleem" zijn. Er zijn niet veel mensen die hier echt baat bij hebben gok ik. Toevallig dat mijn vriendin dit wel zou waarderen, ze is erg gevoelig voor oor infecties en is hier wel degelijk op jonge leeftijd zelfs bijna aan overleden door dat de infectie verder verspreidde haar gehoorgang in.
Dan is dit meer iets voor haar: https://aftershokz.com/products/titanium

Sowieso beter dan dingen in je oren stoppen. Als je dat ding 2 keer hebt gebruikt wil je niet meer anders.
Ik heb de Aeropex van ze, geweldig ding. Vooral als je gaat joggen en nog iets van de wereld wilt horen.

Audiokwaliteit is goed genoeg, maar niet bijzonder audiofiel.
Yup! Ik heb ook de Titanium al een aantal jaar in gebruik. Zalig op de fiets om het verkeer rond je nog goed te horen.
Maar zou zo'n uv ledje sterk genoeg zijn?
het is geen gimmic, UV licht maakt degelijk schoon.

Nu wordt het alleen meer en meer verkocht door Corona.
Maar er bestaan gewoon van die UV bakjes die op USB draaien waar je alles in kan doen het schoon maakt.
UV licht maakt niet schoon, het desinfecteert. Het is dus niet zo dat je oorsmeer die op je dopjes achterbijven hierdoor weggaan, alleen de bacterien die erin zitten gaan dood.

Ik hoop wel dat ze goed plastic hebben gebruikt want het meeste (goedkope plastic) is niet UV resistent.

[Reactie gewijzigd door Bartske op 30 juni 2020 13:12]

Je eigen oorsmeer etc maakt niet zoveel uit toch. Maar dat bactieren dood gaan is waar het om gaat.
meestal zijn bactieren niet schadelijk.
Zolang jij je oortjes maar goed schoonmaakt krijg je geen ophoping schadelijke bacteriën.
(Schoonmaken zonder desinfectie bedoel ik dan)

Juist resistente bacteriën die 0,1% die niet gedood wordt je zou er maar daar eentje of 2 op je oortje krijgen ben je toch behoorlijk de pineut ondanks die mooie uv lampjes

[Reactie gewijzigd door ajow op 30 juni 2020 14:25]

Ik gebruik in-ear koptelefoons niet meer vanwege een oorontsteking die ik twee dagen na het gebruik hiervan opliep. De in-ear koptelefoon kwam samen met een telefoon en wilde het wel proberen. Nu begreep ik die dingen niet helemaal en zat ik er een beetje mee te prutsen maar, de hygiëne factor is geen gimmick. Al geloof ik niet dat UV licht de plakken oorsmeer verwijderd... :D
Hier heb ik wel oor (pun intended) naar.
6 uur op 1 lading voor de oortjes is wel netjes, de meesten gaan zo een 4 uur mee. Maar 2x opladen met de case is weer matig, waarschijnlijk heeft het antibacteriële UV licht impact op de totale accuduur.
Dat wordt hoe dan ook eerst reviews afwachten.
Dat zou kunnen, echter kan het ook zijn dat

Oortjes van 6u op 1 lading x 2 via case = 12u
Oortjes van 4u op 1 lading x 3 via case = 12u

Dat de capaciteit van het doosje dus ongv hetzelfde is maar daar door "maar" 2x oplaad ipv 3x
Mocht alles volledig opgeladen zijn kan je wel 2 uur langer ;)
3x6u=18u vs 4x4u =16u

[Reactie gewijzigd door cardboardgenie op 30 juni 2020 12:34]

Ik heb eens de accuduur van een aantal andere populaire ~€ 150 TWS oortjes opgezocht, omdat 12u in het doosje voor mijn gevoel toch redelijk matig leek.

Apple Airpods: Oortjes 5u + 19u case = 24 uur totaal
Sony WF 1000xm3: Oortjes 6u + 18u case = 24 uur totaal (met noise cancelling)
Samsung Galaxy buds: Oortjes 6u + 7u case = 13 uur totaal
Jaybird Vista: Oortjes 6u + 10u case = 16 uur totaal
Jabra 75t: Oortjes 7u + 21u case = 28 uur totaal

Conclusie: 12 uur in de case is inderdaad niet geweldig, maar wel voldoende.
Reken je dan niet verkeerd?

Lg is dan 6uur initieele lading + 2*heropladen = 12uur = 18uur in totaal
apple airpods = 5+19=24

of
LG 2*6uur=12uur
apple 19uur case=19uur
Nee hoor, ik benoem nergens de totale accuduur van de LG (18 uur) enkel die van de case (12 uur). Misschien was het niet duidelijk genoeg, maar 12 uur totaal was wel erg slecht geweest en had ik niet voldoende genoemd.
Tweakers: LG Tone Free-oortjes met antibacteriële oplaadcase gaan 149 euro kosten
Wat een onzin, gewoon een keer in de zoveel tijd je oordopjes en of je case even schoon maken met een vochtige weggooi doekje en klaar ben je, want deze case dood de bacteriën maar niet wat overblijf, je moet het toch al schoonmaken om de zoveel tijd, vanwege oor vet en stukjes huid en ga maar zo door.
Samsung Galaxy buds+: Oortjes 11u + 11u case = 22 uur totaal
In dat geval lekker naar de Galaxy Buds+ kijken, 11 uur afspeeltijd op één lading ;-)!
Wel verbazingwekkend hoe er dus kennelijk een markt is voor draadloze oortjes die een factor vijf kosten van een prima bedraad setje.

Ieder zijn ding...
Draadloos: geen kabelbreuk, geen kabels die overal achter blijven hangen, geen gedoe met adapters omdat alles een andere ingang heeft...

In draadloze oortjes zitten vaak veel meer componenten tov een bedraad setje. Bijvoorbeeld een accu, bluetoothontvanger, componenten om de oortjes op te laden etc.

Draadloos kan wel gemak bieden, aangezien deze veel compacter zijn dan een bedraad setje tijdens het dragen.

Maar over het algemeen willen fabrikanten ons gewoon naaien door ze ons op te dringen. Eerst headphone jack verwijderen en vervolgens peperdure oortjes als oplossing aanbieden. Verwacht overigens dat LG de ingang wel gaat houden, aamgezien zij nu de enige zijn die de ingang op al hun apparaten zetten en zich daarmee kunnen onderscheiden (probeer maar eens een high-endtelefoon te vinden met headphone jack, is aardig onmogelijk). Daarnaast ligt de focus op audio.

Je hebt ook prima setjes van 20 euro van QCY bijvoorbeeld (als ik het goed zeg). Niet de allerbeste, maar prijs-kwaliteitsverhouding schijnt prima te zijn
Allemaal waar, zal het niet ontkennen. Maar geen verwisselbare accu is al een teken aan de wand... nog meer wegwerp electronica met korte levensduur. De prijs is dus ook wat dat betreft erg hoog... voor het oplossen van een paar first world problems.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 30 juni 2020 17:07]

Dat is zeker waar. Zeker omdat de accu als eerste kapotgaat van de hele set en daardoor maar een paar jaar meegaat. Maar er zijn wel amdere problemen die draadloze oortjes oplossen. Mijn bedrade oortjes gaan soms maar een halfjaar mee door een kabelbreuk rondon het gedeelte waar je volume kan bedienen. Dat heb je dan weer niet :)

Ik prefereer ook bedraad, maar wel fijn dat de draadloze oortjes steeds beter worden en er nieuwe innovaties komen

[Reactie gewijzigd door m1999 op 30 juni 2020 17:40]

Ik heb sowieso geen draden aan mijn oren of oortjes (is maar net wat je grote of kleine oren vindt)
Mooi headsets en speakers van LG. Goede voor de concurrentie. Samsung Galaxy Buds+ is ook bijna net zo duur €149,- en vind de antibacteriële oplaadcase erg leuk.

Zelf heb ik de Galaxy Buds+ dat 11 uur mee gaat op accuduur, bij mijn Galaxy S20 Ultra pre-order erbij gekregen. Ik maak mijn oortjes zelf schoon, opvallend dat de Galaxy Buds+ minder snel vuil worden dan mijn vorige Gear IconX 2018

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 30 juni 2020 13:10]

Ik maak mijn oren ook schoon maar niet met UV.
Het is wachten op iemand die het UV lampie aandoet terwijl de case open is (door een hendeltje in te drukken oid), en dan zijn ogen kapotmaakt en boos wordt op LG.

Nee hopelijk heeft LG hier iets slims op gevonden, maar heh, never underestimate the stupidity of people.
Maar waarom zouden je ogen kapot gaan door dit UV-licht? Is dit lampje niet veel te klein om schade te berokkenen, zeker omdat het ook niet direct naar buiten straalt?
Ben ik de enige die het woord "oortjes" mega-irritant vind?
Dat ben je zeker niet... Ik snap ook niet hoe je dat als serieus medium gebruikt.
Ik erger er me ook mateloos aan. Wat is hier nog Nederlands of gewoonweg logisch aan? Het is op zich vergelijkbaar met het nieuwe werkvoord 'appen' wat ook nergens op slaat. Maar voor mij is dit 10x zo erg.

Het zijn Earbuds of een in-ear koptelefoon in 'goed Nederlands' of gewoon draadloze oordopjes maar geen 'oortjes'. Oortjes is het verkleinwoord van oren en heeft niets met een koptelefoon te maken die je deels in je oorschelp of gehoorgang plaatst.
Een paar dagen geleden is er toch ook gewoon een nieuwsartikel hierover geweest waar jij als submitter vermeld wordt?

nieuws: LG brengt nieuwe versie uit van draadloze oortjes met antibacteriële ...
https://tweakers.net/submit/
lees :-). En verder de reactie van @Caayn natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 30 juni 2020 13:05]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee