Microsoft hervat release van optionele niet-beveiligingsupdates voor Windows 10

Microsoft hervat de release van niet-beveiligingsupdates voor Windows 10 bij bedrijven. Het bedrijf had het uitbrengen van die updates tijdelijk stopgezet vanwege de coronapandemie, maar systeembeheerders krijgen nu weer C- en D-releases.

Windows 10- en Windows Server-versies 1809 en hoger krijgen binnenkort weer de zogeheten C- en D-releases. Dat zijn updates met bugfixes en verbeteringen die niet met beveiliging te maken hebben. De C- en D-updates voor het OS zijn optioneel en worden niet automatisch geïnstalleerd.

Microsoft zette de release van die updates in maart tijdelijk stil. Dat deed het bedrijf vanwege het coronavirus. Veel bedrijven moesten de overstap naar thuiswerken maken en Microsoft wilde die bedrijven ontzien door hen niet teveel optionele updates te geven.

"Gezien de feedback die we hebben gekregen en de stabilisatie van businesscontinuïteit hervatten we de optionele releases weer", schrijft Microsoft. Microsoft geeft de releases voortaan ook een nieuwe naam. Het bedrijf noemt de updates voortaan 'Preview'.

De nieuwe releases komen voor het eerst in juli 2020 uit voor Windows 10 en Windows Server. C- en D-releases worden normaal gesproken respectievelijk in de derde en vierde week van de maand uitgebracht. Dat gebeurt nu alleen in de derde week.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

18-06-2020 • 12:38

56 Linkedin

Reacties (56)

56
54
17
4
0
16
Wijzig sortering
LTSC.

Werkt al jaren prima dus :-)

Features introduceren bugs.
Ik snap niet waarom dit LTSC geroep iedere keer weer terug moet komen.

LTSC is niet bedoeld voor mainstream / thuisgebruik en zou daarvoor dus ook niet aangeraden moeten worden. LTSC is voor zaken als industriele systemen, MRI scanner aansturing en dat soort zaken.
The Long Term Servicing Channel is not intended for deployment on most or all the PCs in an organization. The LTSC edition of Windows 10 provides customers with access to a deployment option for their special-purpose devices and environments. These devices typically perform a single important task and don’t need feature updates as frequently as other devices in the organization. These devices are also typically not heavily dependent on support from external apps and tools. Since the feature set for LTSC does not change for the lifetime of the release, over time there might be some external tools that do not continue to provide legacy support.
Zie ook: https://techcommunity.mic...ld-it-be-used/ba-p/293181

Neemt niet weg dat LTSC best nuttig kan zijn in bepaalde gevallen, maar het is niet bedoeld voor bijvoorbeeld Home use. Dat het in bepaalde gevallen prima werkt doet daar weinig aan af. Er zijn ook genoeg voorbeelden van software die bijvoorbeeld niet of niet optimaal werkt op LTSC omdat je bepaalde features of driver support mist. Ook is voor zover ik weer Office 365 niet langer supported op Windows 10 LTSC versie's.
LTSC had gewoon de standaard moeten zijn. Microsoft hun gepush altijd. :(
Ben ik totaal niet met je eens, LTSC is vaak echt een draak om mee te werken, daarnaast is LTSC een versie die niet voorzien wordt van nieuwe features, api's e.d.

Dus ofwel je hebt een OS dat zeer snel enorm achterloopt in eens snel veranderend IT landschap, of wel je blijft aan het upgraden van LTSC versie naar nieuwere LTSC versie's omdat anders je software / games / hardware op den duur niet meer werkt.

Nee, LTSC is perfect geschikt voor systemen die worden neergezet, 5 jaar een machine aan moeten sturen en dan vervangen worden en in de tussentijd alleen security updates krijgen.
Nu ben ik toch wel benieuwd wat ik dan zou missen en als LTSC de norm zou zijn, dan zou alle hardware/software gewoon werken.
Als er zoveel onderdelen missen in de LTSC versie dan wil dat gewoon zeggen dat het product nog niet af was bij release.

Wat een typisch verschijnsel is van “agile-development” |:(

Daarenboven “een draak”, de eerste versies van windows10 waren gewoon goed, ik zou echt niet weten waarom ik een nieuwe versie zou willen hebben.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 18 juni 2020 19:33]

Als LTSC de norm zou zijn, zouden er veel meer bugs in zitten bij een nieuwe LTSC release, omdat er maar een heel kleine groep de releases test.
Als LTSC de norm is, dan heeft iedereen deze versie.. dus ik begrijp niet echt je redenering.

Daarenboven bugs worden verholpen met patches.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 18 juni 2020 19:51]

Kijk bijvoorbeeld naar recente office 365 versie's, niet supported op LTSC. Ook genoeg games die niet werken op LTSC of (veel) slechter draaien omdat LTSC niet alle recente zaken op dat gebied support. idem met zakelijke applicaties.

Het probleem met "een draak van een applicatie" is niet bij release, LTSB destijds bijvoorbeeld was best leuk bij release. Echter zie je langzaam maar zeker meer en meer problemen met compatibilitiet met nieuwe hard en software waardoor je alsnog moet gaan upgraden of je bent heel de tijd brandjes aan het blussen op support vlak omdat LTSC verkeerd gebruikt wordt (als daily driver) terwijl het ontwikkeld is als een Windows versie die tijdens de gehele levensduur statisch blijft en dus niet bedoeld is om continue gebruikt te worden met nieuwe software.
Dit is toch kip of ei verhaal.
Als 95% van de gebruikers de LTSC versie heeft dan zal alle hardware/software compatible zijn met deze versie.
Sterker nog LTSC zou de enige desktop-versie moeten zijn.
Ik had bijvoorbeeld met W10 LTSC dat sommige spellen niet wilden draaien.
Nu W10 enterprise (voor dat beetje extra power user) zonder problemen.
Zou niet weer ltsc draaien.
Wist ik niet. :'(

[Reactie gewijzigd door FerOne op 18 juni 2020 13:35]

Precies als gamen niet belangrijk is, heeft MS liever dat je op Linux overstapt.

Qua priviacy maakt LTSC sowieso weinig verschil met de andere edities, dan zou je beter de "China Government Edition" kunnen pakken, maar die is enkel bedoeld voor gouvermentele niet-westerse organisaties die Chinees zijn. Anders raadt MS Linux aan als een beter alternatief.

Wil je wel privacy-bewust gamen dan raadt Microsoft een Linux PC aan in combinatie met een Xbox of Playstation.

Ben je een bedrijf en je wil je hardware kunnen vervangen zonder je systeem up te graden dan kan je de LTSC versie niet meer gebruiken. Ook dan raadt Microsoft Linux aan.

Microsoft heeft Open Source echt omarmd en wil nu ook Linux gebruik stimuleren.

[Reactie gewijzigd door Elefant op 18 juni 2020 19:58]

waar raden zij dat aan?

@Elefant... :/

wat nota's bij die afbeelding die je daar misbruikt, want dat gaat over iets anders. Bijgevolg ook in de verste verte geen antwoord op mijn vraag.
https://cloudblogs.micros...06/microsoft-loves-linux/
https://pulse.microsoft.c...rosoft-loves-open-source/

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 18 juni 2020 20:35]

Je gaat je grote liefde toch niets misgunnen?

[Reactie gewijzigd door Elefant op 18 juni 2020 18:51]

Anoniem: 1330988
@Dennism18 juni 2020 23:58
Niet bedoeld en niet geschikt zijn niet hetzelfde ding. In het verleden heb ik ook een jaar of 2 LTSC gedraaid op mijn desktop, wat toen overigens nog LTSB heette. Ik was die halfjaarlijkse upgrades zat die soms ook veel te lang duurden en op de meest irritante momenten werden opgedrongen. Ik wil als gebruiker eerst en vooral een werkend systeem dat mij in staat stelt om zonder afleiding productief te zijn. Verplichte upgrades zijn dan een grote stoorzender.

3 jaar geleden ben ik permanent overgestapt op Kubuntu. Van alle Ubuntu-smaken is wel een voor thuisgebruik bedoelde LTS-versie. Zo is bijv onlangs versie 20.04 LTS uitgekomen waarmee ik weer wat jaren vooruit kan. Je hebt als Linux-gebruiker dus gewoon de keuze tussen regelmatige feature updates of alleen security updates, bug fixes en ander algemeen onderhoud. Waarvoor in het geval van Linux 9 van de 10 keer ook niet eens een reboot vereist is. Mijn computergebruik is hierdoor een stuk prettiger geworden.
LTSC komt wel vaker voorbij in deze berichten en het lijkt me slim om dan in elk geval te vermelden dat deze NIET voor consumenten bedoeld is. Ook voor bedrijven is deze alleen maar bedoeld in specifieke situaties zoals in deze quote vermeld:
he Long-Term Servicing Channel (LTSC) is designed for Windows 10 devices and use cases where the key requirement is that functionality and features don’t change over time. Examples include medical systems (such as those used for MRI and CAT scans), industrial process controllers, and air traffic control devices. These devices share characteristics of embedded systems: they are typically designed for a specific purpose and are developed, tested, and certified before use. They are treated as a whole system and are, therefore, commonly “upgraded” by building and validating a new system, turning off the old device, and replacing it with the new, certified device.
Vooral bedoeld voor kritische systemen in specifieke gevallen die ook niet zomaar een upgrade krijgen maar een hele validatie en rebuild/nieuwe hardware krijgen.

Wat meer informatie is hier te vinden: https://techcommunity.mic...ld-it-be-used/ba-p/293181

Voor de consument/thuis gebruiker is het niet eens een goede optie omdat je over het algemeen niet in aanmerking komt voor de Enterprise Licensing waar LTSC onder valt.
Dat lijkt me nu niet echt een legale wijze om deze software te activeren. Ik verwacht eigenlijk niet dat het noemen van dit soort zaken hier de bedoeling is.
Je leest eigenlijk nergens hoe dan wel legaal aan Windows 10 Enterprise te komen als je het echt zou willen. Dat kan via CSP abonnement. Geen idee of de firma's hieronder de beste keus zijn om mee in zee te gaan, maar die stonden bovenaan die populaire zoekmachine en komen beiden zo rond de € 5 ex. BTW per maand:
https://www.dsaict.nl/mic.../windows-10-enterprise-e3
https://www.senetic.nl/product/39504991-553B_12M
Dat is Enterprise, niet perse LTSB / LTSC, Enterprise is er in meerdere smaken zie ook https://docs.microsoft.co...10-enterprise-e3-overview
When you purchase Windows 10 Enterprise E3 via a partner, you get the following benefits:

Windows 10 Enterprise edition. Devices currently running Windows 10 Pro, version 1607 can get Windows 10 Enterprise Current Branch (CB) or Current Branch for Business (CBB). This benefit does not include Long Term Service Branch (LTSB).
Volgens mij kan je LTSC (vroeger LTSB genaamd) alleen via volume overeenkomsten legaal verkrijgen. Iets dat niet direct is weggelegd voor de thuisgebruiker.
LTSC niet inderdaad, daar mag al genoeg over gezegd zijn. Ging me even over die opmerking van niet in aanmerking komen van Enterprise Licensing, nog even los van het stukje waar LTSC onder valt. Windows 10 Enterprise kan ook sommige security/privacy aspecten net wat beter/geavanceerder ingesteld krijgen. Wil je die Enterprise features heel graag, dan kun je die nog altijd wel krijgen zonder Volume License Agreement.
En met vele nadelen. De LTSC release wordt niet aanbevolen om te gebruiken als dagelijkse werk PC maar is eerder bedoeld voor systemen zoals POS en signage. De meeste bedrijven die LTSB/LTSC ooit uitgerold hebben op hun kantoorcomputers zijn er terug van af gestapt.
De meeste bedrijven die LTSB/LTSC ooit uitgerold hebben op hun kantoorcomputers zijn er terug van af gestapt.
Dit zijn bedrijven die niet naar MS hebben geluisterd, en opeens tegen problemen aanlopen doordat bepaalde dingen opeens niet meer werken (Office, om maar een klein voorbeeld te noemen). Het uitrollen van LTSC naar een KA omgeving is in mijn ogen dan ook iets dat door luie beheerders gedaan wordt, want dan hoeven ze niet mee te doen in de reguliere cyclus van MS.
Dat bedrijven er vanaf stappen? Omdat er simpelweg zeer regelmatig issues optreden met hardware / drivers en / of software. Bedrijven dachten "he LTSC, dat is handig, dat gaat ons veel beheer schelen", echter is algemeen gezien het beeld dat door alle hande issues LTSC als "daily driver" gebruiken alleen maar meer beheerstijd kost en dus stappen ook onze relaties veelal gewoon weer terug over naar de SAC releases.

De besparing die ze dachten te realiseren is veelal simpelweg een extra kostenpost die ook nog eens nadelen heeft op het gebied van hardware en software ondersteuning.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 18 juni 2020 14:07]

Microsoft heeft alle onderdelen die op de een of andere manier nog wel eens van functionaliteit willen veranderen uit de LTSC versie gehaald, zodat je gegarandeerd 10 jaar lang een OS hebt dat niet veranderd qua functionaliteit. Ze hebben het specifiek in de markt gezet voor gebruik op computers die gezien moeten worden als appliances, en uitdrukkelijk niet voor KA systemen:
The Long Term Servicing Channel is not intended for deployment on most or all the PCs in an organization. The LTSC edition of Windows 10 provides customers with access to a deployment option for their special-purpose devices and environments. These devices typically perform a single important task and don’t need feature updates as frequently as other devices in the organization. These devices are also typically not heavily dependent on support from external apps and tools. Since the feature set for LTSC does not change for the lifetime of the release, over time there might be some external tools that do not continue to provide legacy support.
bron

[Reactie gewijzigd door the_shadow op 18 juni 2020 13:49]

Microsoft bied geen support voor LTSC installaties op standaard desktops (vuistregel: geen desktops met office erop). Net zoals je geen support krijgt/kreeg als je bepaalde server applicaties op een VM draait.
LTSC is inderdaad wel fijn, echter als je een 3900x hebt heb je niet de nieuwe scheduler voor de CPU. Ik draai daarom op Windows 10 Pro.

Op de Microsoft Store komen ook steeds vaker exclusives uit. Heb er maar voor gekozen om Pro te behouden
Veel mensen zijn die apps gewoon zo zat in Windows 10 dat ze toch de LTSC versie proberen, dan zijn ze er eindelijk vanaf, sommige apps zijn wel te verwijderen maar komen steeds terug, en dat van die 3900x wist ik dus niet, goede tip ik heb een AMD Ryzen 9 3900X.
Vind ik knap dat mensen het proberen op LTSC te installeren.

Om LTSC te kunnen installeren heb je een VLC contract nodig. Het is niet zo dat je een key kan kopen bij Microsoft. Daarnaast kan je bepaalde software niet eens op een LTSC versie draaien omdat er componenten uitgehaald zijn door ms die deze features wel willen gebruiken.
Je kan gewoon op Ebay een licentie aanschaffen tegen een geringe prijs.
Anoniem: 1350842
@FerOne18 juni 2020 15:31
Maarja dat iets kan wil niet zeggen dat het mag, en aangezien je prima kunt weten dat deze keys niet verkocht mogen worden is dat niet helemaal moreel goed (als het al niet onder heling valt). De releases zijn gewoon niet voor consumenten en consumenten moeten ze dan ook niet gebruiken.
Jij hebt het over de apps op Windows 10, ik gebruik er precies 0 en installeer gewoon wat ik nodig heb, hoe kun je een optie zat zijn? Even los van de vage term 'veel mensen' die waarschijnlijk slaat op jij en vocale minderheid aan mensen die het icoontje contacten onmogelijk kunnen negeren.

Maar goed, dit alles is natuurlijk een nutteloze discussie omdat het feit is dat illegaal keys kopen precies dat is, illegaal. Prima dat jij dat doet, maar je kan niet zeggen dat een fiets zonder bel jatten een betere optie is dan een fiets met bel kopen omdat jij de bel niet gebruikt.
Dat zou kunnen dat via niet officiele kanalen een licentie key kan bemachtigen.
Echter LTSC(hanel) was is trouwens LTSB(ranch) in 2018 :) ....

LTSC is alleen officieel verkrijgbaar via een Volume License Agreement. LTSC valt ook onder Enterprise en niet onder professional.. Educatie en SMB kunnen geen gebruik maken van LTSC versies van MS Windows 10. Daarnaast kost een LTSC versie aanzienlijk meer dan een current branch versie. je moet dus de Enterprise licentie hebben en daar bovenop komen extra licentie kosten voor het gebruik van LTSC per device.

Anyway, via ebay een licentie key bemachtigen dat kan.. echter of dit legaal is kan ik je iig vertellen dat is het niet. Dat de key's werken.. Ja dat klopt.. Gezien deze devices vaak ook niet aan KMS servers hangen. Geeft MS hiervoor MAK key's uit of wel.. 1 licentie key is vaker te gebruiken.. deze key's zijn vaak voor 500, 1000 of zelfs 5000 activaties mogelijk.. de key's verlopen ook nadat de eigenaar van de key de stekker trekt. ze moeten namelijk per jaar betalen voor de key, wordt de stekker getrokken is je versie ook niet meer geactiveerd en moet je op zoek naar een nieuwe key..
wordt de stekker getrokken is je versie ook niet meer geactiveerd en moet je op zoek naar een nieuwe key
Dat is dus niet waar, deze fout wordt wel meer gemaakt, als je OS eenmaal geactiveerd is permanent en mocht de betreffende MAK key tot nul activaties zijn, dan blijft je OS permanent geactiveerd, wel kan je met de productkey geen nieuwe OS installs, zoals clean install, meer uitvoeren.
Klopt mijn fout. Als Windows gebruik maakt van de KMS server en deze heeft ineens geen connectie meer met de KMS server zal de cliënt zich deactiveren na 90 dagen.

Wij hadden onze LTSC clients in een apart VLAN. Zitten we kwamen er pas na maanden achter dat deze clients na plaatsing niet opnieuw konden valideren. Gevolg clients waren gedeactiveerd.

Spoed change losten het op om vanuit het VLAN firewall richting de KMS te openen :-)
Zie deze reactie, via CSP abonnement kun je die als kleiner bedrijf of die-hard alsnog legaal krijgen.
OruBLMsFrl in 'nieuws: Microsoft hervat release van optionele niet-beveiligin...
CSP == Cloud Solutions Provider.

Je kan dan via zo’n leverancier B.V. een VDI laten hosten met Windows 10 Enterprise.

Het is niet de bedoeling om deze licentie op je lokale pc te installeren. Daar gaat het in deze context om. Dat je enterprise Ook als consument zou kunnen gebruiken door een VDI te nemen bij een cloud provider staat daar denk ik los van.
Windows 10 Enterprise E3 is juist bedoeld voor apparaten van eindgebruikers, cloud VDI type license (VDA) is andere en duurdere licentie:
https://www.dsaict.nl/mic...dows-10-enterprise-e3-vda

Microsoft geeft ook aan tot 5 devices bij de basis Windows 10 Enterprise E3, net als Office365 duidelijk dat het dan om laptop, smartphone, tablet, etc... gaat.
https://docs.microsoft.co...10-enterprise-e3-overview
Previously, only organizations with a Microsoft Volume Licensing Agreement could deploy Windows 10 Enterprise to their users. Now, with Windows 10 Enterprise E3 in CSP, small- and medium-sized organizations can more easily take advantage of Windows 10 Enterprise features.
...
Devices currently running Windows 10 Pro, version 1607 can get Windows 10 Enterprise Current Branch (CB) or Current Branch for Business (CBB). This benefit does not include Long Term Service Branch (LTSB).
...
Deploy on up to five devices. For each user covered by the license, you can deploy Windows 10 Enterprise edition on up to five devices.
Ik weet niet wat je precies wilt zeggen en zou willen bereiken.

Je krijgt niet zomaar een Volume License Agreement van Microsoft. Je moet daar aan bepaalde voorwaarde voldoen eer dat je VLA kan afsluiten.

Ik ken die hele dsaict partij niet. In iedergeval als jij binnen licenties wil aanschaffen op enterprise omgevingen. MS heeft daar hele cursussen en certificering voor opgezet. Kan zijn dat deze partij SAAS levert. Je kan namelijk niet bij MS een paar maandjes een licentie aanschaffen. Eenmaal een licentie gekocht en je mag jaarlijks betalen.

Ik heb een prijslijst liggen en weet de prijzen. Maar als ik een RDS server voor 20 man wil opzetten en daar Office op wil draaien en cals nodig heb voor AD en cals voor Exchange. Uhhh gelukkig hebben wij een klein team dat licentie beheer doet.
voor de mensen die net als ik niet wisten wat dat was: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/whats-new/ltsc/

windows enterprise long term servicing channel
Het gaat hier om optionele verbeteringen. Op servers kan dat B.V. een bug opgelost worden in DFS-R of AD. Wat niet direct de beveiliging van deze services raakt.

De optionele updates komen ook vrij voor LTSC versies.

LTSC worden geen nieuwe features geïntroduceerd zoals B.V. edge of cortana of een hele nieuwe zoek machine in Windows. Maar de bestaande varianten blijven wel bug fixes en security updates krijgen.
Gewoon even wachten met installeren van grote/feature updates (/je hoeft niet gelijk op de download/install knop te drukken van feature updates, wat MS blijkbaar nu standaard doet met een berichtje dat aangeeft dat pc's (o.a. mijn eigen laptop) nog niet klaar is voor versie 2004), alleen de kleinere/beveiligingsupdates regelmatig laten installeren.

[Reactie gewijzigd door ochhanz op 18 juni 2020 16:13]

C- en D-updates voor het OS zijn optioneel en worden niet automatisch geïnstalleerd, dus geen idee wat je loopt te bazuinen, waarschijnlijk heb je zelf zelfs geen systemen die op LTSC draaien
First, in response to feedback, these validated, production-quality optional releases will be now called "Preview" releases for clarity, and will be offered only for Windows 10 and Windows Server, version 1809 and later.
Ik vind Preview toch een rare naamkeuze hiervoor, dat voelt een beetje alsof je een beta-versie van een update aangeboden krijgt op je server.
Opzich is die naam zeer logisch, de C en D releases zijn immers previews van bepaalde fixes die ze de maand erna willen uitrollen in de normale release op patch tuesday (de zogeheten B release).

Zie ook: https://techcommunity.mic...icing-cadence/ba-p/222376
The “C” and “D” releases occur the third and fourth weeks of the month, respectively. These preview releases contain only non-security updates, and are intended to provide visibility and testing of the planned non-security fixes targeted for the next month’s Update Tuesday release. These updates are then shipped as part of the following month’s “B” or Update Tuesday release.
Ah, dat is in het Tweakers-artikel niet direct duidelijk, en in de bron maken ze er ook niet echt melding van. Bedankt voor de aanvulling! :)
Ook gekend als het beta testen. ;) Daarom heb ik afgeleerd om nooit op de Windows Update knop te klikken de 3de en 4de week vd maand. Ik wil geen beta tester zijn. |:(
Het is ook bedoeld dat je alvast je acceptatie systemen kan voorzien van deze updates. Zodat je de benodigde tijd hebt om problemen te fixen bij de volgende patch ronde waar deze updates dan wel mandatory worden meegenomen.
Wat heeft corona te maken met updates?

Als je te weinig sysadmins hebt, dan kun je zelf toch ook optionele updates uitvinken?.. Ik vind het een beetje een merkwaardige keuze.
Omdat de development capaciteit onder druk stond aan de kant van Microsoft, omdat deze deels andere prioriteiten kregen door de Corona situatie. (Omdat continuïteit op Azure en Office 365 bijvoorbeeld een hogere prio kregen).

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 18 juni 2020 18:47]

Volgens mij heeft Microsoft een commissie die bepaald hoe bugfixes genoemd moeten worden, zonder dat de woorden 'bug' en 'fix' daarin voorkomen. En dan het liefst zodanig dat gemiddelde gebruiker geen idee heeft waar het over gaat....
Vanochtend kreeg ik Edge ongevraagd in mijn gezicht geduwd na een update. De browser startte zelf op, begon met een setup scherm dat niet af te sluiten was, en pas als ik voorbij het eerste scherm ging kon ik de setup en 'overname' van mijn standaard browser afbreken. Dat zijn toch niet echt praktijken waar ik op zit te wachten.
Het ging erom dat ze bepaalde patches/updates niet gingen pushen zodat o.a systeembeheerders plots geen onbruikbare -remote- systemen moeten gaan fixen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee