Specificaties van HTC Desire 20 Pro komen naar buiten

Er zijn een aantal specificaties gevonden van de HTC Desire 20 Pro, een nog onaangekondigde smartphone. Het toestel krijgt vermoedelijk een Snapdragon 665-soc, vergezeld van 6GB ram. De software is gebaseerd op Android 10.

De smartphone is door HTC nog niet aangekondigd, maar kwam enige tijd geleden al in geruchten naar buiten. Veel details waren er echter nog niet. Nu zijn een aantal technische specificaties naar buiten gekomen via de Google Play Console, zo merkte Android Police op. Uit die gegevens blijkt onder andere dat HTC naast de Snapdragon 665-soc kiest voor een scherm met resolutie van 2340x1080 pixels en een pixeldichtheid van 400 dpi. Daarnaast wordt melding gemaakt van 6GB ram, een Adreno 610-gpu en Android 10.

Het apparaat zou er volgens de bron uitzien 'als een OnePlus 8 aan de voorkant en een Mi 10 aan de achterkant'. Er zijn echter nog geen afbeeldingen verschenen van de HTC Desire 20 Pro, en het is niet bekend wanneer HTC de aankondiging zou willen doen.

HTC heeft in het verleden veel Android-smartphones uitgebracht, maar in de afgelopen jaren zijn activiteiten op een lager pitje gezet. Google nam een deel van het bedrijf over, en vervolgens werd een groot deel van het personeel ontslagen.

Door RoD

Admin Mobile

06-06-2020 • 12:23

51 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (51)

Wijzig sortering
Als dit toestel ook nog een interessante prijs heeft zou die het wel eens goed kunnen doen denk ik. Ik ben in ieder geval zeer nieuwsgierig.

Als het net zoals hun vorige telefoons overpriced is, dan wordt het natuurlijk niks. Ze zullen denk opnieuw marktaandeel moeten winnen door goedkopere mid-range telefoons uit te brengen. Met premium smartphones komen ze nu niet meer weg.

Daarnaast ben ik wel benieuwd of ze nog steeds HTC Sense hierop zullen zetten en hoe dat er tegenwoordig uitziet. Vond het altijd super software.

[Reactie gewijzigd door keranoz op 6 juni 2020 12:27]

Ik denk dat ze aardig wat moeten bijspijkeren om hun software op niveau te krijgen met de concurrentie als je ziet dat ze er nu dus een paar jaar geen reet aan gedaan hebben. Stilstand is achteruitgang.
Software was het probleem niet bij HTC, de schil Sense was zeer goed(licht en snel). De hardware daarentegen was slecht. Heb mijn One S vroeger twee keer moeten terugsturen. Daarom geen HTC meer voor mij.
Ze kunnen best met premium smartphones weg komen, maar dan moeten ze onder de nu premium prijs gaan zitten. Zullen ze dat doen? Denk het niet. Ben bang dat het voor ons te dure midrangers worden, er is veel concurrentie daar.
Wat zou dit toestel nou de "pro" geven in de naam?
Je bedoelt Pro net als de OnePlus 8 Pro, Huawei P40 Pro, Apple iPhone 11 Pro etc.

Is gewoon een marketing trucje om een veel te hoge prijs te rechtvaardigen.

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 6 juni 2020 22:20]

Bij die telefoons is het omdat het een betere versie is van de standaard versie. Maar bij deze heb je volgens mij geen standaard versie.
Inderdaad. Dit terwijl de naam Desire juist terug lijkt te refereren aan de telefoons van HTC uit het verleden met een zeer nette prijs/kwaliteitsverhouding. Vreemde combinatie, vind ik.
Teminste bij die merken zie je ook dat ze een betere hardware inzitten dan Htc.
hetzelfde wat zowat 95% van alle dingen waar dat in de naam staat: puur marketing
GAMING RAWR!!! xD
Het is het nieuwe Turbo van de jaren 80.
Als de pro nu op een Snapdragon 865 zou duiden met 5G functionaliteit oké dan heeft HTC iets om naast Sony, Samsung en co echt een anno 2020 model te releasen. Maar wat maakt het een pro met niet pro SoC? 6GB ram is ook al niet langer het meest premium/lro met 10/12GB in andere toestellen. Wellicht dan de camera module. Maar als ie daarin ook niet kan opboksen tegen een Samsung Galaxy S20 en co tja: net als LG ooit met hun V serie: ze hobbelen achter de groep aan zonder onderscheidende functie.
Dat doen ze helaas al jaren, daarnaast betekend "pro" in de mobiele wereld tegenwoordig helemaal niets. Het is enkel marketing.
Waarom zet je een telefoon met een 665 snapdragon tegenover telefoons met highend specs?

Deze telefoon valt echt in een geheel andere klasse.

En qua telefoons heeft HTC de slag geheel genist

En doe achtervoegsels. Pro, Plus, Super, etc etc zijn verkooptermen, marketing. Niets meer niets minder. Je kunt ze alleen vergelijken met een model uit dezelfde serie.
Heb nu een maand of 2 een Samsung A71 waar je bijna een rugzak voor nodig heb om mee te nemen. Maar mis nog steeds het stereo geluid van mijn HTC M8 die gebruikte ik ervoor. Geweldig toestel gewoon en met metalen achterkant ook zeer goed bestand tegen vallen. Beetje jammer dat ze na de M8 niks goeds hebben uitgebracht. Waarom er daarna gekozen voor een achterkant van glas is me een raadsel.
Geeft je gelijk een zekerheid dat als je de telefoon laat vallen dat je deze sws moet laten repareren.
Weet niet welke HTC's van glas je bedoeld maar de HTC M9 en HTC 10 waren 'gewoon' van metaal hoor.
De eerste serie met een achterkant van glas was volgens mij de HTC U11.
Mijn HTC U12+ had dat ook, is 3 weken oud geworden voordat die achterkant aan diggels lag op de badkamer vloer... Doe mij maar lekker ouderwets HTC's met metalen behuizing hoor. Jammer dat ze er niet meer aan te pas komen.
M9 scheen niet zo geweldig te zijn en M10 heb ik waarschijnlijk gemist inderdaad, kon mijn abbo verlengen met u11 en u12 en deze waren van glas. Ben toen maar overgegaan op sim only
Heyo! Misschien een goede oplossing voor jou: koop een Pixel 3! Niet al te groot, goede accu, geweldige camera en niet duur! Plus de stereo is mij erg goed bevallen :D
Oh en hij is niet heel duur meer

[Reactie gewijzigd door Vyrvs op 6 juni 2020 23:50]

HTC is bij mij een beetje uit de gratie geraakt. De Desire HD was een erg fijn toestel en gebouwd als een tank. Daarna vervangen voor een HTC one wat al een flinke stap terug was, behalve op audio vlak. De HTC 10 was m'n laatste toestel van die fabrikant, maar die heeft de twee jaar ook maar net aan gehaald tot ik het beu was.

Als ze een mooi toestel voor een mooie prijs weten te maken, ben ik wel weer geïnteresseerd, maar vooralsnog kijk ik het met argusogen aan.
HTC one was Juist het model wat HTC sterk maakte. Alle andere hadden op dat moment geen schijn van kans.
Hele vette mini docu over dat moment van HTC: https://youtu.be/5md3d2hDKdM
Coldfusion is echt doorgegroeid naar een gave docu maker.
Dat kan, maar kwam dat omdat de 10 zo goed was, of de concurrentie zo matig? Ik vond destijds vooral het tweede. Eigenlijk had je een middenmoter voor een premium prijs, maar omdat de concurrentie niet beter was, was het de betere keuze.
Verkeerd gelezen, misschien heb je wel gelijk en was de one beter dan ik me herinner. Ik vond in elk geval de audioweergave echt high-end, zowel de speakers als de 3,5mm jack. Het toestel was echter een stuk minder degelijk gebouwd en de camera was echt heel slecht met die paarse gloed.

Ik heb nu de xiaomi pocophone en die voldoet prima. Wellicht op een aantal punten gelijkwaardig en op sommige punten beter dan de htc10 en dat voor minder dan de helft van introductieprijs.

[Reactie gewijzigd door LA-384 op 6 juni 2020 14:37]

Volgens mij heeft @theduke1989 het over de HTC One (M7) en niet over de HTC 10. De One (M7) was best een baanbrekend toestel, alleen de UltraPixel camera was geen succes.
Je hebt gelijk, hoe kom ik in hemels naam bij de 10? :?
De HTC 10 was juist een geweldige telefoon. Zwaar ondergewaardeerd naar mijn mening.
Ik hoop dat HTC nog eens sterk terug komt, maar de kans daarop lijkt steeds kleiner te worden.
De HTC One had ook een hoop hardware gebreken: de camera gaf een paarse tint bij velen door een sensor mankement, het toestel werd vaak te heet, USB poorten waren slecht en vroeg of laat drongen ze gebruikers Blinkfeed advertenties op die er bij verkoop niet in zaten.

De HTC One was een beetje het begin van het einde voor HTC voor veel HTC fans.
Tja, helaas is een top toestel van HTC verleden tijd en dat enorme verloren terrein winnen ze nooit meer terug.
Mede te danken aan het feit dat ze zich geen moer aantrokken van de grote schare fans en ideeën en oplossingen die deze aandroegen.
Vanaf 2006 t/m 2017 was ik erg actief binnen de custom rom beweging van HTC op XDA en zat toen mede in het team dat met de Pokemon rom kwam wat later Viper ging heten.
Hele custom rom gebeuren ligt nu ook al zo'n 3 jaar op z'n gat want dev's willen niet meer daar geen gebruikers meer over en dat komt ook niet meer terug.
Jammer, een baanbrekend merk dat door het management om zeep geholpen is.
Heb wel nog regelmatig contact met enige oud dev's waaronder LlabToofeR.

[Reactie gewijzigd door snah001 op 6 juni 2020 15:18]

De rechtzaak tussen Samsung en Apple was de grooste marketing truc ooit in de wereld van mobile devices. Andere merken bestonden haast niet meer omdat het alleen maar over Apple vs Samsung ging.
Dacht je aan mobiele telefoons en tablets dan warenndit de twee merken die wereldwijd iedereen zo kon noemen.

Dieselgate heeft met Volkswagen ongeveer hetzelfde gedaan.
Oke misschien omdat ik iets meer in de auto wereld zit dan de tech wereld, is het voor mij miss anders, maar in welk opzicht is dieselgate positief voor volkswagen geweest?
VW heeft juist meer auto's verkocht dan ooit sinds dieselgate.
HTC maakte ooit legendarische toestellen. Ik heb er een aantal gehad. Helaas heeft men wat minder goede keuzes gemaakt waar Samsung heel hard van heeft geprofiteerd. Ze kunnen wel weer toestellen gaan makan maar of ze in de huidige tijd nog dezelfde status kunnen behalen, ik denk het niet.
Zijn ze zelf schuld geweest. Ik zat bij de eerste 50 van HTC Elevate. Was de bedoeling dat we hun zouden helpen verstandige besluiten te maken. Maar we werden continue genegeerd door hogerop. Dus tja.
Ik heb altijd zeer genoten van mijn HTC toestellen aan het begin tot het midden van het vorige decennium. Heb de Legend, One X en M8 gehad. De M8 van mij had geen problemen maar heb van meerdere mensen gehoord dat daarna de klad erin kwam en dat de M9 een notoire miskoop was op hardware niveau. Persoonlijk ben ik daarna naar OnePlus overgestapt.

Gun HTC wel een goede phone maar wat ze vanaf de 10 hebben neergezet geeft het weinig hoop. Misschien komt er dankzij Google's invloed wel wat goeds uit maar ik betwijfel het.
Welke OnePlus heb je gehad? Ik gebruikte al jaren HTC, toen ben ik na de One M7 naar de OnePlus Two gegaan en dat was zo'n grote verschrikking dat ik direct weer ben teruggegaan na HTC :P

Ik zie dat de OnePlus 8 een punchhole heeft. Hopelijk lijkt de voorkant van de Desire 20 daar niet op.
De OnePlus 2 was precies die OnePlus die je niet wilde hebben. Vooral door de slechte SD810 erin, die bij veel telefoons problemen opleverde qua hitte en verbruik.
Het ging mij vooral over de vreselijke software. Met de officiële software had ik last van dat de telefoon heet werd en de batterij binnen een kwartier leeg was in mijn broekzak. En er waren meer rare problemen in de software. Het zou uiteindelijk vele maanden duren voor het gefixt werd, dus ik moest gewoon een custom rom gebruiken. En niet alleen liet OnePlus zo lang op zich wachten met fixes, het heeft nooit een bericht gestuurd met een verontschuldiging o.i.d. Met zo'n bedrijf wil ik gewoon niet meer in zee gaan :)
Met de 2 had je pech, is de slechtste uit de Op reeks. Ik heb de 3 gehaald, dat was een uitstekende phone. Lang mee gedaan, daarna naar Xiaomi overgestapt. Dat was een MI Mix 2S, beviel minder omdat ik Miui niet zo'n succes vond. Nu naar OPPO (terug) gegaan met de Reno 2. De haaienvin vind ik ideaal, alleen is het wachten op Coloros 7.
Wordt de Coloros 7 er zo een met een uitschuifcamera? En dus zonder punchhole of notch? Dan ben ik ook wel geïnteresseerd!
De OPPO Reno 2 en 2 Z hebben al deze uitschuifbare camera's. Ik vind het heerlijk werken omdat ik maximaal een keer in de twee weken misschien een selfie maak. Optimaal schermgebruik zonder notches. De software is redelijk met Coloros 6. Deze maand de upgrade naar 7, met Android 10. Royaal laat dus, maar dat komt gedeeltelijk door het Coronavirus. Wanneer Android 11 uitkomt gooi ik er wel een andere ROM op denk ik.
Voor mij exact hetzelfde. Ook een Legend, One X en One M8 gehad. Daarna een OnePlus 3T gehaald, nu een 7 Pro.
Indruk die ik van HTC telefoons heb is dat ze goede luidsprekers hadden maar dat de accu op één lading niet zo lang meeging. Tevens was de argumentatie dat er betere alternatieven waren voor dezelfde of zelfs lagere prijzen.
Ik gebruik nog steeds de HTC U11. Ik heb meerdere HTC telefoons gehad en vond het altijd prettig werken. Ik vond het wel jammer dat het zo slecht ging met HTC en dat er geen vlaggenschip meer wordt gemaakt.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee