Gerucht: Surface Go 2 verschijnt in de lente met dunnere bezels en Core m3

Microsoft wil naar verluidt deze lente een nieuwe Surface Go-tablet uitbrengen. Deze zou een iets groter scherm hebben, maar dezelfde afmetingen als de eerste Go, wat mogelijk is door de schermranden smaller te maken.

Door de schermranden bij de Go 2 iets te versmallen, is het scherm wat te vergroten terwijl de afmetingen gelijk kunnen blijven, schrijft Windows Central. Dat maakt dat accessoires voor de eerste Surface Go, zoals het toetsenbord, ook voor de tweede generatie kunnen worden gebruikt. Wanneer de Surface Go 2 precies verschijnt, meldt Windows Central niet. De vorige verscheen in juli 2018.

Niet alleen is het scherm iets groter, maar ook de resolutie zou toenemen, van 1800x1200 naar 1920x1280 pixels. De processor is bij het standaardmodel iets krachtiger; de tablet krijgt de Intel 4425Y waar de vorige de 4415Y had. Daarnaast komt echter een configuratie met een krachtigere Core m3-8100Y en deze variant krijgt 8GB ram, een ssd van 128GB en optioneel een 4g-modem.

De startprijs van het standaardmodel van de Go 2 zou identiek zijn aan die van de eerste Go. In de Benelux was dat 449 euro. Dat is voor de versie met Pentium Gold 4425Y, 4GB ram en 64GB emmc-opslag. Wat de duurdere versie met Core m3 gaat kosten, is nog niet bekend in het geruchtencircuit.

Specificaties Microsoft Surface Go 2 volgens geruchten
Besturingssysteem Windows 10 Home in S mode
Scherm 10,5 inch (1920x1280 pixels)
Processor Intel Pentium Gold 4425Y
Intel Core m3-8100Y
Graphics Intel HD Graphics 615
Intel UHD Graphics 615
Geheugen 4GB
8GB
Opslag 64GB emmc
128GB ssd
Opslaguitbreiding micro-sd
Beveiliging Windows Hello-gezichtsherkenning
Poorten 1x usb-c, 1x audiojack, 1x Surface Connect
Kleur 'Platinum'
Startprijs 399 dollar (449 euro?)

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-04-2020 • 10:50

48 Linkedin

Reacties (48)

48
48
31
1
0
12
Wijzig sortering
Ik werd kort enthousiast, maar dat zakte al weer snel weg...

4GB ram en 64GB emmc?
Een 2 jaar oude cpu voor het higher end model?

Zo loop je bij release eigenlijk al achter de feiten aan...

Voor ik mijn tab s6 kocht was ik ook aan het kijken naar de surface go maar bezels/looks en traagheid deden me toch verder laten kijken, deze 2 versie lijkt (op looks na evt) daar absoluut geen verandeiring in te brengen.

Gecombineerd met de prijs (mag er vast nog een losse pen en keyboard cover bij kopen) wordt het nou niet heel interessant lijkt me.
Een 2 jaar oude cpu voor het higher end model?
Wie heeft het over een 'higher end' model? Het is een ander model met iets krachtiger specs voor nog steeds een niet super dure x86 tablet. En als je even zelf had gekeken naar de specs van deze CPU dan had je gerealiseerd dat er geen goed vervangend model is dat nieuwer is. Ga eens zoeken naar een nieuwere Core i3 met maar 5W aan TDP... Right tool for the job, ook al is deze nu (al?) anderhalf jaar oud.

Een Tab S6 is significant duurder dan zelfs de huidige duurdere Surface Go tablet, maar ik ben ook zeker van mening dat als je alleen een tablet nodig heb die 'tablet' dingen doet, je ook geen Surface (Go) moet kopen. Ga alleen een Surface (Go) kopen als je x86 zaken moet doen op een tablet welke je niet kan met een vervangende Android/iOS app.

Ik wilde al een Surface Go naast mijn iPad Air, voor x86 applicaties, een mogelijk iets snellere versie dit jaar is welkom. Maar ik wacht zeker eerst de reviews af.
Wie heeft het over een 'higher end' model?
Ik :)

ik zeg ook niet high-end, ik zeg higher-end... Als ik een model zie met een pentium gold 4425y, 4gb ram en een 64 GB emmc en ik zie een ander model met m3, 128gbssd en 8gb noem ik dat higher end. Krachtiger, beter, whatever.

En ik weet dat er helaas geen alternatieven zijn, maar dat betekent niet dat ik de beschikbare versie niet teleurstellend vind.

Een Tab S6 is ~649, de surface go 499 zie ik. Vergeet alleen niet dat bij de S6 de pen inbegrepen zit, die zou je bij de service nog bij moeten kopen... 80-100 euro extra oid? Dan is het verschil al een stuk minder, niet gek als je meeneemt dat de surface go ook ruim een jaar ouder is. Krijg je bij de S6 nog een mooi oled scherm ook (ok, persoonlijk of dat een voordeel is maar voor velen wel) en een compacter apparaat.

Verschil tussen de nieuwe surface go 2 en de tab s6 zal ook niet zo enorm zijn, helemaal niet voor het duurdere model (waarvan we uberhaupt nog niet weten wat het gaat kosten, maar ik gok eerder richting de 600 oid).

Ben zelf voor de tab s6 gegaan omdat de surface go voor mij juist tekort kwam, had wellicht liever een windows tablet gehad (voor die specifieke apps waar ik geen android alternatief voor heb), maar de s6 was het beste totaal pakket.

Overigens dacht ik destijds in de reviews te hebben gezien dat de standby tijd van de go ook niet denderend was?

Hoe dan ook, ik vind de surface go een heel interessant apparaat maar te licht voor het geld/mijn doel. De surface pro varianten zijn juIst weer te groot/duur (vooral te groot). Voor mij is die 10-10.5" de perfecte sweetspot qua portabiliteit, aantekeningen maken, beeldscherm grootte, etc.
l
[...]

Hoe dan ook, ik vind de surface go een heel interessant apparaat maar te licht voor het geld/mijn doel. De surface pro varianten zijn juIst weer te groot/duur (vooral te groot). Voor mij is die 10-10.5" de perfecte sweetspot qua portabiliteit, aantekeningen maken, beeldscherm grootte, etc.
Ik ben ook uit aan het kijken naar soortgelijke 10.5 tablet, Heb de Tab S6, Surface Go op het oog, maar kijk momenteel vooral ook uit naar de in Mei uitkomende Lenovo Ideapad Duet . Met de recente touch updates in Chrome OS, verwacht ik dat dit een meer veelzijdiger apparaat is dan wellicht de Tab S6 van Samsung.
Ah, interessant... zie alleen een mediatek chipset. Niet perse slecht, maar een charme van chromeos was voor mij de mogelijkheid van draaien van ook linux apps, maar dat werkt alleen met een intel cpu.

Maar voor die prijs, leuk.

Heb kort een hp chromebook gehad, maar al met al toch net niet. Vond het echt een leuk dingetje, maar te duur en lomp. Mochten er betere varianten uitkomen zeker een interessante optie!
Er is een LTE modem, wat hem weer mega interessant maakt.
Het enige alternatief is de Surface Pro X, maar zolang Office 365 nog niet native ARM is, vind ik die te beperkt. Volgens mij is de Go ook passief gekoeld. De doelgroep hoeft denk ik niet de allermodernste CPU.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 21 april 2020 11:44]

Wat voegt een LTE modem nu nog toe in deze tijd vraag ik me wel eens af. Je kunt toch ook via je telefoon een internet verbinding opzetten met de hotspot functie?
De constructie die jij bedoelt heeft nogal wat nadelen:
1. Latere snelheid. Wireless Fidelity is in de praktijk bijlange na niet zo snel als LTE, zeker niet vanaf een telefoon hotspot.
2. Always-on. Zeker voor Intune toepassingen wil je niet afhankelijk zijn van een externe device voor connectiviteit, maar always-on zorgt ook zeker voor user happiness.
3. Accuverbruik van twee apparaten versus accuverbruik van een apparaat.
4. Afhankelijkheid. Je moet je telefoon ergens in de buurt hebben.
5. Bellen en internetten tegelijk werkt niet altijd even goed.
6. LTE bereik van een Surface is doorgaans beter dan dat van een mobiele telefoon. Dat komt ook de snelheid weer ten goede. Op de Surface Pro 5 kun je de antenne heel duidelijk zien zitten. Het is de bovenste rand die een iets donkerder kleur heeft. Het bereik van de Surface LTE modems is merkbaar beter dan dat van een mobiele telefoon.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 21 april 2020 13:40]

Voordeel van WiFi hotspot; Alle providers berekenen je €5-10 per maand en je verbruikt uit dezelfde hoeveelheid per maand.

Ik ben sindsdien overgestapt op tablet via de WiFi. Geen zin om nog eens extra te betalen. Dan maar 0,1-0,3 seconden langer wachten op mijn website.
De huidige Surface Go met LTE is alleen verkrijgbaar als zakelijk model. Tenzij je een kleine zelfstandige bent, maakt de kost voor een extra dataverbinding niet zo uit. Als ik voor mijn werk op de baan ben, zit ik er niet op te wachten dat mijn tablet/laptop geen internetverbinding heeft wanneer ik telefoon krijg. Privé zit ik daar ook niet zo mee in en zou ik ook geen extra lopende rekening willen (en heb dus een Surface Go wifi).
Het maakt voor iedereen uit, af en toe is het om moedeloos van te worden dat mensen bij grote bedrijven automatisch denken dat het geld daar tegen de plinten klotst.

Je moet gewoon fatsoenlijk omgaan met je geld. €5-10 per maand is toch €5-10 per maand.
Non-argument. Want als iemand bewust kiest voor een Surface Go met LTE, die significant duurder is (800+ euro) als de non-LTE versie en idd alleen zakelijk verkrijgbaar is. Dan kiest die persoon ook bewust voor de extra maandelijkse kosten voor een sim-kaart. In jou voorbeeld €5-10 per maand.
Bovendien is het wachten en hopen op een werkende verbinding duurder dan een werkende verbinding. Als ik met mijn uurtarief een helpdesk moet gaan bellen omdat een hotspot weer eens niet werkt, dan wordt de opdrachtgever niet blij. Die betaalt graag een beetje extra voor iets wat gewoon werkt.
Dat is leuk voor de consument maar Surface is Enterprise gericht, dan wil je niet tegen je personeel gaan zeggen van hey, pak even je telefoon en zet een hotspot op. Want dan moet dat een bedrijfstelefoon zijn en dan nog is het een heel gedoe.
Daarnaast wil je dat die tablet continu online is zodat hij ook kan praten met een AD (al dan niet in de cloud) zodat de mensen daadwerkelijk kunnen inloggen op het ding.

En dan zit je nog met gedeelde tablets, dat word leuk, zoek maar u samsung tussen de lijst van de 50 gekende samsung telefoons. Op den duur kan je er beter een telefoon aanplakken met ducktape.

Uiteraard als het een kantoor gebouw betreft, geen issue maar neem pakweg een terminal, al eens gekeken hoe groot die zijn en dat staat dan nog vol met containers, veel geluk met daar een deftige wifi dekking te krijgen.
€449,- voor een tablet laptop is anders een behoorlijke budget segment en in dat segment zijn dat hele acceptabele specs. Vergeet daarnaast niet dat een Surface standaard 3 jaar garantie heeft.

Vind zulke specs en 3 jaar garantie maar eens in een vergelijkbare tablet met Windows. Die zijn er gewoon niet.
Maar als volwaardige laptop/tablet wil je er lijkt me ook een toetsenbord bij, kom je ook zo op 100-150 euro extra. Pen erbij, normaal gesproken ook weer 100 euro.

En 450 zal voor het absolute minimum zijn, dan heb je waarschijnlijk alleen de tablet en dan met 4GB ram en een 64GB emmc (en die pentium gold, welke ook geen hoogvlieger is). Ik zie dat toch niet echt als 'hele acceptabele specs'.

Het LTE modem welke @Trommelrem hieronder noemt is eventueel wel een meerwaarde en uiteraard hoeft het allemaal niet het snelste van het snelste... maar een beetje meegaan met de tijd is wel fijn. Then again, waarschijnlijk zijn er helaas geen betere alternatieven op dit moemnt (idd, passieve koeling is ook een groot pluspunt maar brengt dus weer beperkingen met zich mee)
8GB versie met 128GB SSD in gebruik gehad voor een poosje; voelt gewoon allemaal net te traag (irritant) aan.

De nieuwe Pentium CPU lijkt me voor wat betreft specs navenant gelijk waardig aan de oude.

Core M3 vast ruim voldoende power, behalve dat die flink aan de prijs zal zijn naar verwachting.
Hopelijk met de m3 wat vlotter dan de huidige, ik had de 8gb maar voor dat geld echt veel en veelste traag.
Ik heb de 8GB voor mijn vader gekocht, ding is best wel snel. Ben er zelf zeer tevreden over, goede batterijduur, goed scherm, hardware doet het prima, lekker klein.
Het is dan ook alleen bedoeld voor wat office werk.
Ik vond het toch te traag. In dagelijks gebruik heb je geen quad core nodig, maar je merkt wel echt dat de pentium geen turbo heeft. De m3 processor zou daarom een erg goede upgrade zijn.
De Pentium Gold 4425Y klokt op 1700 Mhz (100 Mhz sneller dan de huidige 4415Y). De m3-8100Y klokt met turbo tot 3400 Mhz. Dat merk je in de praktijk echt.

Iets kleinere bezels is ook een goed idee. Voor de rest is de Surface Go eigenlijk prima. Toetsenbord en touchpad doen nauwelijks onder voor de Surface Pro en ook de bouwkwaliteit en de kickstand zijn uitstekend.

Kortom, goede verbeteringen
Ik heb ook een surface en dat voldeed prima.
Totdat we dat ding gingen gebruiken voor thuiswerken.
Skype, Teams, hangouts is toch net te veel gevraagd voor de surface, snel kunnen wisselen van werkzaamheden is niet te doen.
hmm, ik gebruik de surface go 4GB variant als dedicated conferencing unit voor MS Teams, Jitsi, Skype, Kaltura Lightroom enzovoort. Dat werkt uitstekend.

Ik gebruikte het apparaat ook op reis als laptopvervanger, voor het lichte kantoorwerk en een filmpje enzo. Werkt ook uitstekend. Als primair device is het apparaat echter minder geschikt. Daar gebruik ik dan een lichte laptop voor of m'n desktop.
Wat mij bevalt aan deze 'laptops' is de schermverhouding die is 3:2 en dat is echt veel fijner dan 16:9
Waarom bestaat 16:9 eigenlijk? Destijds was 16:10 toch ook een betere verhouding? De professionele fotografiewereld werkt toch het liefste met 1:1? 3:2 komt dan wel lekker in de buurt.
16:9 is er alleen gekomen omdat als je films afspeelt je geen zwarte balken wilt zien?
Op een notebook?!
Nooit gesnapt die rare keuze.

Zo zit ik nog op een HP EliteBook 8740 te werken omdat die 16:10 1920x1200 heeft.
Alle nieuwere modellen hebben 16:9 1920x1080. Dat scheelt 120 pixel in de hoogte.
Zelfs de allernieuwste Zbook heeft 16:9.
Jammer anders had ik die al 1 gehad.
Een Pentium Gold klinkt als hardware van voor de eeuwwisseling of heb alleen ik dat? :+
Als je even kijkt is het gewoon een processor die in q1 afgelopen jaar uit is gekomen. Gewoon een simpele dual core met hyperthreading. Leuk voor een aperaatje wat 400 euro zou moeten gaan kosten.

https://ark.intel.com/con...5y-2m-cache-1-70-ghz.html
Ik heb de huidige versie net gekocht, als aanbieding bij de Amazon.nl launch. Basismodel 4gb en 64gb. Prachtig toestel voor die aanbieding. Vlot in gebruik en helder scherm. Alleen wat mager aan de aansluitingen, maar ideaal voor wat surfen en film kijken. Best een aanrader. Geheugen onmiddellijk een microSD van 128Gb er bij in gepropt en we kunnen er toch een hele tijd tegen.
De huidige Surface Go is via de distri wel met 256 GB verkrijgbaar, maar de 256 GB wordt niet genoemd bij de consumentenshops. Komt er van deze ook een 256 GB model via de distri?
Jammer dat ze het instap model weer met 4GB RAM en 64GB eMMC hebben uitgerust :O
Dat begrijp ik ook nog steeds niet helemaal, als ze bij Microsoft met de Surface-lijn de 'ultimate windows experience' aan de man willen brengen kunnen ze een model met Pentium processor en eMMC drive veel beter schrappen.

Het verschil tussen het instap model en de 'upgrade' 8GB/CoreM/SSD is nu al dag en nacht...
Voor de 'ultimate windows experience' zou ik persoonlijk niet voor een instap Surface GO gaan...

Net als ik voor de 'ultimate race ervaring' zou gaan, niet een step zou kopen.
Dat is volgens mij precies wat hij zegt.

Hoe dan ook is de GO een raar ding. Het is een goedkopere manier om een Surface te kopen, maar anders dan dat de instap-iPad een goedkope manier is om een iPad te kopen heeft Surface veel directere concurrentie met andere merken en form-factors
Jammer dat ze het instap model weer met 4GB RAM en 64GB eMMC hebben uitgerust :O
Omdat...? Nogal kort door de bocht hoor |:(
4GB is eigenlijk te weinig voor W10, althans dat vind/merk ik. Windows zelf gebruikt al meer dan de helft er van en zou graag meer gebruiken, dan heb je ook nog de browser en paar andere programma's en wordt het heel krap.
Jammer dat ze het instap model weer met 4GB RAM en 64GB eMMC hebben uitgerust :O
4GB is eigenlijk te weinig voor W10, althans dat vind/merk ik. Windows zelf gebruikt al meer dan de helft er van en zou graag meer gebruiken, dan heb je ook nog de browser en paar andere programma's en wordt het heel krap.
Dat snap ik nu echt niet. Lees de eerste comment nog eens. Men geeft namelijk zelf al het antwoord. Men klaagt dat het instapmodel te weinig RAM en opslag heeft. 8)7 Dan ben jij dus duidelijk niet de doelgroep voor dit instapmodel. Dan moet je gaan voor een 'beter' model als dit niet voor jouw werkt. Want voor velen die niet zo veeleisend zijn, is dit gewoon meer dan genoeg. Maar voor jou dus niet, maar daarom is dit dus niet 'jammer' zoals dit bestempeld wordt.

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 21 april 2020 12:08]

Mensen (en bedrijven) kopen vaak de goedkoopste configuratie, want het is toch een mooi zakelijke laptop maar goedkoop. Dan hebben ze dus 4GB ram en een matige ervaring met het product, dat vind ik erg jammer want als 8GB minimum was zou de ervaring vele malen beter zijn geweest.
Inderdaad. Het doet afbreuk aan de ervaring en geeft de productlijn daarmee een slechte naam.
Inderdaad. Het doet afbreuk aan de ervaring en geeft de productlijn daarmee een slechte naam.
Geeft de productlijn een slechte naam? Aan de Surface GO productlijn? Als je een beetje nadenkt, weet je dat je hier een 'goedkopere variant' van de hoofdlijn koopt. Binnen budget is dit een toestel dat voor velen zal voldoen. Of denk je dat deze tablet, die na een aantal gebruiksmaanden trager wordt, ook afbreuk doet aan de naam Galaxy van Samsung?. Neen, want de doelgroep waarvoor deze tablets bedoeld zijn, nemen genoegen met 'tragere' hardware. Want voor hun werkt dat gewoon goed.

Of gaat deze laptop de HP Probook ook een slechte naam geven?

Of gaat deze smartphone de Samsung Galaxy ook een slechte naam geven?

Of gaat deze laptop de Lenovo Ideapad een slechte naam geven?

Mogelijk wel, maar dat maakt het niet anders voor deze Surface Go, waar het ook in de naam al gezegd wordt. Als je dit toestel koopt, weet je wat je koopt en er 'maar' voor betaald. En de meesten zijn niet bezig met die 'earvring'.
Ja zo werkt het bij veel mensen wel. Net zo als dat slechte laptops Windows een slechte naam geven. Toegegeven mijn vrienden zijn niet echt slim wat dit betreft maar vergelijken een 300 euro kostende laptop van jaren oud met een macbook air van 1200. En android/windows telefoons van 100 euro met iphones van 800 etc.

@MrAndy9797 Nee ze doen juist tegen overgestelde. Ze nemen de prijs niet mee in hun overweging maar kijken alleen hoe het functioneert. Voor bepaalde mensen functioneert een Macbook beter dan een welke laptop dan ook, ongeacht de prijs van de laptop. Maar om deze te vergelijken met een 300 euro kostende netbook oid is niet helemaal terecht.

[Reactie gewijzigd door CR35 op 21 april 2020 12:37]

Ja zo werkt het bij veel mensen wel. Net zo als dat slechte laptops Windows een slechte naam geven. Toegegeven mijn vrienden zijn niet echt slim wat dit betreft maar vergelijken een 300 euro kostende laptop van jaren oud met een macbook air van 1200. En android/windows telefoons van 100 euro met iphones van 800 etc.
Klopt, die praten uit ontwetendheid, en denken te weten waarover ze praten. Helaas vind je die mensen overal. Dat ze zichzelf belachelijk maken tegenover anderen die wel weten waarover het gaat, hebben ze zelf nog niet door.

De beste voorbeelden van wat jij hier zegt, vind je op sociale media. Wanneer een nieuwe telefoon gelanceerd wordt en provides beginnen te adverteren voor deze nieuwe telefoon. De reacties die je daar tegenkomt, geven perfect aan wat jij omschrijft.

Maar dat is wel het omgekeerde effect. Ze gaan de goedkopere toestellen de hemel in prijzen ten opzichte van de duurdere varianten of modellen. Waarom? Omdat dit toestel voor hun voldoet, en ze niet meer nodig hebben dan dat ze nu effectief hebben. Ze geven het zelfs een goede naam, ookal is de vergelijking niet correct.
De matige ervaring komt in dat geval door het eMMC geheugen, niet door de 4gb ram :).

Windows10 draait met aanzienlijk minder ook. Dan merk je dat 'het OS' opeens < 512mb pakt bij het opstarten. Mensen die zeggen dat Windows zelf al gelijk een paar GB pakt, is gewoon de disk cache.

Windows10 draait juist bijzonder lekker met weinig RAM, en ik zou een configuratie met snelle SSD en weinig RAM liever hebben dan 8GB ram met eMMC of erger - een SD kaartje - voor opslag.

Ja natuurlijk, meer dan 4GB ram is nog steeds aan te raden. Maar als instapmodel _voor een tablet_ lijkt het me niet zo gek.

Het jammere aan de Surface is dus de opslag, en dat die alleen te krijgen is in het duurdere model. Oftewel, je moet kiezen uit een 'rare' Windows10 tablet, kaal, voor het niet zo gekke prijs.

Of een verrassend vlot werkende convertible van < 12", maar dan _moet_ je ook het duurdere model + keyboard cover hebben wat de prijs net een beetje drukt naar 'meh'. Voor dat geld heb je ook 'echte' laptops die wat minder minpunten hebben en niet eens zo zwaar zijn.

Maar ik heb een tijdje een Surface Go (8gb + SSD + keyboard cover) gebruikt als tijdelijke vervanging van m'n werklaptop om web-ontwikkeling op te doen (VSCode voor Javascript dingen) en het was een (verrassend) fijne ervaring. Ding voelt zeer degelijk, typt erg lekker en is _licht_.

Als er nou net wat meer performance voor hetzelfde geld in zou zitten zou ik het nog een daily dev-driver kunnen vinden ook (dus ja, ik kijk uit naar de surface go 2)
Mensen (en bedrijven) kopen vaak de goedkoopste configuratie, want het is toch een mooi zakelijke laptop maar goedkoop. Dan hebben ze dus 4GB ram en een matige ervaring met het product, dat vind ik erg jammer want als 8GB minimum was zou de ervaring vele malen beter zijn geweest.
Ja, als het het beste van de wereld moet zijn maar het mag niks kosten, dan krijg je dergelijke toestanden inderdaad, maar dan is dat je eigen schuld als je je niet informeert. Een goede IT'er op het werk voorkomt zo'n zaken.

Mensen (particulieren) die de goodkoopste configuratie kiezen, zullen ook niet de veeleisende gebruikers. Dan is een simpel systeempje 'dat werkt' voldoende, ookal is het 'trager' dan jouw computer. Voor hun is dat gewoon een systeem dat werkt, de 'matige' ervaring die jij omschrijft doet hier niet toe voor hun. Dat jij dat jammer vindt, vind ik dan weer vreemd. Want als de mensen tevreden zijn van hun systeem met 'maar' 4GB, wie ben jij dan om dat jammer te vinden? 8GB is voor hun dan ook een meerprijs die in hun ogen geen meerwaarde heeft.

Wat bedrijven betreft, laten ze zich vaak wel adviseren. Hoe groter het bedrijf wordt (en de nood naar nieuwe systemen er komt), zal door de grootte van het bedrijf meestal wel een IT'er aangesteld zijn die kennis van zaken heeft en dus dergelijke 'teleurstellingen' op zakelijk vlak kan voorkomen. Als hij dat niet kan voorkomen doordat de baas alsnog beslist om voor de goedkopere oplossing te gaan, rest er de IT'er niks anders dan hem erop te wijzen wat de gevolgen gaan zijn van de goedkopere toestellen. Wat de baas ermee doet, is aan hem, als hij het beter denkt te weten. Als het een klein bedrijf is, en de eigenaar koopt dit toestel en het bevalt hem niet, is dat ook zijn eigen fout omdat hij zich niet liet informeren om het juiste toestel bij zijn noden te kiezen.

Maar wat jij dus nu wilt suggereren is, dat het instapmodel niet mag bestaan volgens jou. Het basistoestel moet betere hardware bevatten zeg je. Je weet zelf ook dat 1 + 1 = 2, en dat het dus ook geldt voor de prijs. Hogere beginprijs van dit product waardoor je de doelgroep van dit apparaat dus buitensluit omdat het te duur wordt voor hun. Puur omdat volgens jou mensen verkeerde keuzes zouden maken (dat overigens niet altijd zo is, zoals ik in mijn voorbeelden aanhaal).

Als IT'er én detailhandelaar in IT, waar mijn ervaring dus op gebaseerd is, kan ik de mensen inderdaad een beter systeem aanraden voor een langere levensduur van hun toestel. Maar de klant kiest nog altijd zelf, maar hij heeft zich wel laten informeren. Dit basismodel mag er dus gerust wel wezen voor de mensen die met deze configuratie voldoende hebben.

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 21 april 2020 11:50]

Vind ik niet. Ik heb slechts 8 GB aan RAM en ik draai vaak een Hyper-V guest die 4 GB RAM heeft toegewezen. Ondanks dat ik een 7e generatie i5 en alleen passieve koeling heb, werkt het apparaat gewoon vloeiend. Ik ben echter geen veeleisende gebruiker, maar een sysadmin. Meer dan Office 365, PowerShell en een webbrowser heb ik dus eigenlijk niet nodig. 4 GB RAM is voor veel moderne sysadmins wel voldoende. eMMC Vind ik echter wel een beetje twijfelachtig, maar voor een kiosk user is eMMC prima.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 21 april 2020 11:43]

Als je de tablet voor internet, onenote en netflix gebruikt is 4gb en een core m3 zat. Uit ervaring met een surface pro 5, emmc is wel een nadeel. Veel programma's, en windows, hebben meer last van langzame opslag dan een gb meer of minder ram.
Ugh, waarom toch alleen altijd in die spuuglelijke 'zilver'. De eerste surface (RT) was tenminste nog mooi mat zwart/donkergrijs. Anders zou ik nog best deze nieuwe surface overwegen.
Dbrand skin eroverheen, heb ik ook gedaan met die van mij - en matched het met de zwarte keyboard cover.
ugh, dan moet je weer gaan kloten met skins die OF een extra dikkere laag van maken OF niet goed er op krijgt met kreukels OF dus weer dat niet alles bedekt kan worden en dat je het alsnog ziet als je bv een schanier ergens hebt. Nee, moet gewoon van fabriek af een andere kleur zijn. Gebruik zelf dus ook al geen extra hoesjes bij mijn smartphone, alleen een stoffen sleeve (Adore June) voor onderweg.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee