Sony introduceert over-the-ear-koptelefoon met noisecancelling voor 150 euro

Sony heeft een nieuwe over-the-ear-koptelefoon gepresenteerd. De CH710N heeft noisecancelling en een accuduur van 35 uur. De fabrikant presenteert ook nieuwe draadloze oortjes, maar die hebben geen noisecancelling.

De CH710N lijkt in het vaarwater te komen van de MDR-ZX770BN, die sinds begin 2017 te koop is. Die heeft echter een veel mindere geclaimde accuduur van 13 uur, waar de nieuwe hoofdtelefoon het 35 uur moet kunnen volhouden. De hoofdtelefoon maakt gebruik van 30mm-drivers.

De oorschelpen zijn bovendien te kantelen om de hoofdtelefoon mee te nemen. Er is een usb-c-aansluiting voor laden en tien minuten laden moet een uur muziek luisteren mogelijk maken. Er is naast bluetooth 5.0 ook een 3,5mm-jack om apparaten bedraad aan te kunnen sluiten. De CH710N gaat 150 euro kosten.

De oortjes WF-XB700 staan ook op de Nederlandse site van Sony. Die bevatten geen noisecancelling, maar hebben wel een Extra Bass-functie en negen uur accuduur. Met het meegeleverde doosje is het mogelijk om tot achttien uur te komen. De XB700 kost ook 150 euro, staat op de site van de fabrikant.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-04-2020 • 18:01

99 Linkedin

Submitter: snippiestgem

Reacties (100)

100
99
48
5
0
45
Wijzig sortering
Benieuwd naar de noise-cancelling. Die van de voorganger zx770bn is zeer matig. En eigenlijk is die van de topmodellen (ook van andere fabrikanten) ook matig (maar een stuk beter). Niet alle geluid wordt uitgesloten. Maar ik zou hem ook graag zien naast die topmodellen: wat maakt die dan écht de moeite waard?
De Noise Cancelling van de XM3 is echt niet matig te noemen. Als ik hier in huis zit dan hoor ik echt niets meer, ook niet als ik buiten sta en er komen lawaaierige motoren voorbij. Ik was echt verschrikkelijk onder de indruk hoe veel geluid er weggefilterd wordt door het systeem. Mijn bel van de voordeur is echt heel hard, en ik heb al 2x gehad dat ik de pakketbezorger heb gemist terwijl ik in de woonkamer aan het werken ben. En ja, ik weet dat er aan is gebeld, want ik ken de bezorger.
Ja maar dat is zo'n topmodel. Logisch.

Ik heb ook ooit een goedkope hoofdtelefoon met ANC gekocht van Sony (Euro of 60). en die werkte ook waardeloos. Ik hoopte op goede ANC en middelmatige geluidskwaliteit. Maar het was gewoon middelmatige geluiskwaliteit en vrijwel onhoorbare ANC. Jammer. Waarom maken ze hem met ANC als het toch niet werkt?

Ik heb daarna toen de Bose QC25 gekocht en die kon het wel heel goed. De 35 was al uit dus hij was in de aanbieding. Bose zet die functie alleen in apparaten waar ze het daadwerkelijk in kunnen laten werken voor de prijs, dat geeft toch meer vertrouwen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 1 april 2020 21:39]

Brabbelaar geeft aan dat hij de Noise Cancelling van de topmodellen ook matig vindt. Daar reageer ik op.
Ahh ok, dat had ik niet begrepen. De XM3 heb ik ook geprobeerd en vond ik ook super.
Even voor mij als totale leek... hoe moet ik me noise cancelling voorstellen?

Ik werk in een cleanroom,altijd takkeherrie van bijvoorbeelde de afzuiging.
Zet ik die hoofdtelefoon op, ik zet em 'aan' en dan hoor ik die afzuiging een stuk minder?

Of moet ik muziek aan zetten en tijdens de muziek wordt het geluid van de afzuiging 'gedempt' ?

En hoe goed werkt zoiets?
Ik heb oorplugjes, van die schuim dingen. Als ik die een week in doe heb ik oorontsteking, koppijn en het is nog steeds herrie eigenlijk :P


Edit 02-april:

Bedankt voor de vele reactie en suggesties allemaal !
Ik zal met mijn werkgever eens praten over professionele oorbescherming/dopjes/plugjes.

En ik zal eens bij de Coolblue of zo binnen lopen om zo'n koptelefoon te proberen.
Die zal in de cleanroom niet mogen denk ik vanwege de stof(fen).
Maar dan wil ik em voor thuis :)

[Reactie gewijzigd door Noin op 2 april 2020 15:32]

Ik weet niet of het vergelijkbaar is met een vliegtuig maar ik kan eigenlijk niet meer zonder mijn XM3 voor het merendeel van een lange vlucht. Verschil is zeer groot. Met muziek of film nauwelijks door dat ik in een vliegtuig zit. Werkt uitstekend dus.
Het geluid wordt een stuk minder, ook zonder muziek. Alleen als je gaat voor gehoorbescherming is iets als een 3M Peltor met 37dB demping wel beter dan een ANC hoofdtelefoon.
Of als je overgevoelig bent voor ruis. Ik heb zelf helaas nog geen noise cancelling koptelefoon gevonden waarbij de ruis die de ANC zelf produceert voor mij acceptabel is.
Voor constante geluiden zoals afzuiging, werkt dit ideaal. Het zijn meer ploste pieken waarbij deze noise cancelling het moeilijker heeft
In de trein naar werk wist ik niet wat ik hoorde.. Eerste dagen miste ik mn station bijna. :)

De trein hoordr ik écht veel minder. (sommige "aspecten" ervan)
Het eerste: je zet hem aan en het wordt stukken rustiger om je heen. De mate van 'rust' hangt wel af van het soort geluid en de kwaliteit vd koptelefoon. Het ene geluid wordt beter gefilterd dan het andere. Bijvoorbeeld een constante toon als een vliegtuig wordt beter weggefilterd dan gepraat. Het hangt ten slotte ook af van de prijs / kwaliteit.
Heb je de wasbolletjes van Ohropax al eens geprobeerd? Ben ikzelf zeer tevreden over.
Waarom heb je dan geen oordoppen op maat / otoplastieken? Dat lijkt mij toch een must als je als professional bezig bent? Gebruik ze zelf op de motor, merk je niets van en dempt een hoop.
Constante geluiden worden enorm goed weggefilterd, plotse en luide geluiden worden gedempt. Ik stond er sceptisch tegenover tot ik een koptelefoon van een collega testte. Sindsdien draag ik er dagelijks een op kantoor (en nu thuis).
Laat een setje otoplastieken aanmeten, kost 150€ ofzo. En als ik zo je verhaal lees is gehoorbescherming iets wat je werkgever ter beschikking moet stellen gezien het geluidsniveau en de hoeveelheid tijd die je er doorbrengt. Filters kunnen ze dan ook zo afstellen dat die ventilator amper hoorbaar is, maar je wel op normaal volume een gesprek kunt voeren.
Review van 2 toppers: https://www.youtube.com/watch?v=G7l8MU8Em5I
Vergelijk ervan: https://www.rtings.com/he...?usage=9287&threshold=0.1
Oordoppen op maat: https://www.beterhoren.nl...herming/oordoppen-op-maat

Edit: de NC van de Sony M3 doet het ook zonder gekoppeld te zijn aan een muziekbron weet ik uit eigen ervaring.

[Reactie gewijzigd door Ziewel op 2 april 2020 00:22]

ANC koptelefoon lijkt een perfecte oplossing voor jouw situatie, vooral "ruis" van afzuiging e.d. wordt perfect weggefilterd. Investeer wel in een goede koptelefoon (over ear), bijv. XM3 van Sony.
Die schuimplugjes zijn niet prettig voor dagelijksgebruik.
Ik heb aangemeten oorpluggen geven een nog betere demping en krijg je geen last van.
Beetje vreemd dat je iets wat het beste is dat verkrijgbaar is, matig noemt. Maar kennelijk is complete stilte de norm voor jou? Dan werkt ANC gewoon niet voor je. Het uitsluiten van alle geluid ga je nooit bereiken, zelfs niet met oordopjes.
Beetje vreemd dat je iets wat het beste is dat verkrijgbaar is, matig noemt.
Dat geldt toch voor wel meer dingen? Ik vind de laadtijden in combinatie met bereik van de beste electrische auto's ook matig. Wanneer ik deze koop voor 150 of een alternatief voor bijna 300 wil ik toch wel weten wat enorme verschil is
Naar mijn ervaring is er sowieso een flink verschil tussen opties van rond de 250 zoals de XB900N van Sony en de Sony 1000X of QC35 van Bose. Dus dan zal de ANC van deze 150 euro-kostende optie niet veel voorstellen. Hooguit dat ze de ANC-tech van de XB900 naar deze serie brengen, die van de huidige 1000X naar de 900-serie en dan de nieuwste tech in de komende X4.

Maar ik denk dat met jouw normen, je gewoon aan earplugs moet om echt zoveel mogelijk uit te sluiten, voor zover mogelijk is. Helemaal stil wordt het nooit, aangezien je door je huid ook geluid door krijgt bijv. Echte stilte bestaat overigens niet. Op het moment dat het helemaal 100% stil is in je omgeving, hoor je namelijk je eigen lichaam nog steeds werken.
Met ACN headphones ga je nooit al het achtergrond geluid weg filteren.
Maar over het algemeen is vooral het geluid (gesprekken over zeer aanverwante onderwerpen echt storend).
Ik heb een Sony ACN: MDR-XB950N1 met ACN, waar ik lekker muziek op luister.

Regelmatig dat collega's mij moeten aantikken om reactie te krijgen.... Het is voldoende dempend om geen stemmen meer te horen, behalve die van de muziek.
Maar ik zou hem ook graag zien naast die topmodellen: wat maakt die dan écht de moeite waard?
Dat deze voor minder dan de helft van de prijs (bij introductie) over de toonbank gaat?
Ben benieuwd of die veel beter is dan WH-CH700N. Die is voor rond de EUR100 te krijgen. ANC is niet heel erg sterk, maar je merkt wel in de bus en trein dat het werkt. Met name de lage tonen in de buitengeluiden worden behoorlijk gedempt.
Verder prima geluid en accuduur.
Volgens mij is dit de opvolger van de CH700. De ZX770 is volgens mij al langere tijd niet meer te krijgen.

Dit ook omdat de ZX770 al sinds 2015 te verkrijgen is en niet sinds 2017 zoals bovenstaand gemeld is.
Klopt, dit is inderdaad de opvolger van de WH-CH700N die inmiddels niet meer af-fabriek leverbaar is (de 770 was dat al enkele jaren niet meer; je kunt stellen dat de CH700 de opvolger was van de 770).

De specs van de nieuwe koptelefoon liggen ook dichterbij de CH700N dan bij de 770.

De CH700 is m.i. een onderbelicht model in de range van Sony. Voor het prijspunt (zeker in de aanbieding soms voor rond de 100 euro te vinden) is de CH700 een goede ANC-koptelefoon met comfortabele schelpen en bijna alle features van de 1000XM2 (het tijdelijk uitzetten van de ANC om met iemand te spreken zit er niet op en alle bediening is met knopjes in plaats van touchcontrols). De ANC is ook iets minder (generatie ouder dan in de 1000XM2) en ook iets minder goed dan die van de CH900. De geluidskwaliteit is echter prima.
Ik heb de wh ch700n lange tijd gehad maar de ANC is zo goed als niet aanwezig. Waarbij het geluid bij de 900 en de 1000 reeks naar de achtergrond wordt gedrukt en je hersenen er niet op hoeven te concentreren, doet de 700 enkel sommige constanten tonen (in mindere maten) weghalen. Het geluid is inderdaad erg goed voor wat je er voor betaald. Helaas moet ik ook zeiken over hoe comfortabel die is... hoewel je oren bij alle drie de reeksen tegen het oorschelp zitten, is dat bij de 700 het ergst en dat ga je (of tenminste ik) wel voelen en moet ik hem afdoen. Ik heb kort de 900 gehad en daar was het al een stuk beter maar nu ik de 1000m3 heb, merk ik dat ik die non stop kan dragen.
Klopt helemaal! Is echt een fijne headset voor de prijs.
Jammer dat ze de WH-1000XM4 niet ook geïntroduceerd hebben, daar zit ik al een tijd op te wachten!
De verwachting is dat deze koptelefoon geintroduceerd gaat worden tijdens Sony’s pers moment in September tijdens de IFA 2020

[Reactie gewijzigd door Dragons op 1 april 2020 18:18]

Laten we hopen dat de XM4 wel multi-point Bluetooth gaat ondersteunen. Kan toch niet zo zijn dat alle fabrikanten dit al meer dan 10 jaar fatsoenlijk kunnen implementeren en Sony dit al 3 generaties niet in hun Flagship model weet te proppen...
En een betere microfoon. Geluid en mooiste cancelling is top, maar de microfoon is drama.
Anoniem: 551631
@n3z1 april 2020 19:11
Ik ga niet verkondigen dat ik een expert ben, maar wat is je vergelijkings materiaal?
Want van de bekendere nc koptelefoons kun je juist met de sony het beste gesprek voeren.

Bij de Boze's (m.u.v. de nieuwste die heb ik nog nooit op gehad) klinkt het voor de ontvanger alsof je op 10 meter afstand van je microfoon staat te praten.

De JBL die ik op heb gehad filterde soms ook het stemgeluid weg waardoor er ook niet een zinnig gesprek mee kan voeren.

De XM3 die ik heb is de 1e nc koptelefoon die ik op kan houden wanneer ik een telefoon gesprek wil voeren.
Bij de rest switch ik al heel gauw naar de telefoon aan mijn oor omdat het voor de ontanger niet te doen is mij te volgen.
En juist van die laatste Bose is de microfoon nou juist extreem goed. Hetgeen bewijst dat het gewoon goed mogelijk is. Ook bepaalde Plantronics modellen hebben het al een tijdje voor elkaar. Het is maar net waar de focus van de ontwerpers op ligt.
https://www.google.com/am...signed-microphones-review

[Reactie gewijzigd door xSNAKEX op 1 april 2020 19:29]

Anoniem: 551631
@xSNAKEX1 april 2020 19:35
Plantronics heb ik zelfs nog nooit gezien geloof ik, en die bose was nog niet beschikbaar toen ik mijn xm3 kocht. + dat ik hem afzichtelijk vind.:)

Ik moet ook eerlijk zijn dat voor mij de mic geen dealbreaker had geweest. Na mijn bose ben ik opzoek gegaan naar de nc koptelefoon die voor mij het lekkerste zat en klonk. juist omdat ik veel in vliegtuigen zit.
Dat won de Sony met gemak.

De enige die beter waren die ik ooit op mijn hoofd gehad had was de Klipsch mode M40, maar die waren toen ik er naar opjacht was al niet meer leverbaar.
Iedereen maakt zijn eigen afweging hier in natuurlijk. Zelf ben ik de NC700 aan het overwegen omdat ik vaak onderweg ben en handsfree a wil bellen terwijl ik achter mijn laptop zit. Hierbij is het in de achtergrond niet altijd heel stil.
Het alternatief is om iets als een losse Plantronics Voyager 5200 erbij te pakken puur voor bellen enzo, maar dat is toch weer een extra apparaat en ik luister ook graag naar muziek.
Als dit allemaal niet mee zou wegen zou ik inderdaad waarschijnlijk wel de Sony of een Sennheiser halen.
Ik heb de Bose 700 en deze presteert echt subliem op het gebied van spraak. Naast dat de spraak echt heel goed klinkt, wat vooral nu met video bellen etc. echt een must is, is de noise canceling op de microfoon ook super. Als je langs een weg loopt hoort degene aan de andere kant van de lijn dit gewoon niet. Bose heeft dit inderdaad echt goed voor elkaar.

Het is niet voor niets dat Bose met deze 700 Sony van de troon gestoten heeft.
Dan is het toch raar dat zelf in de tweakers test reviews: Sony WH-1000XM3 vs. Bose NC700 - Twee noisecancelling kemphanen verg... de conclusie was dat bellen een groot min punt was. Ik heb overigens op basis van die test de Sony gekocht, een collega juist de Bose. We kunnen ons beide vinden in de conclusie van de aangehaalde test.
Anoniem: 551631
@Dorank1 april 2020 19:41
Dus wat is je punt? Mensen zijn onderhevig aan menignen.
Ik uit hier mijn eigen ervaring, dat doet geen enkele toevoeging of afbreuk aan die van Paul Hulsebosch.

Ik ben geen fanboy van geen enkel merk, ik kies wat voor mij het beste uitkomt.
En dat mag jij prima raar vinden
Dat is niet raar aangezien hij zelf zegt dat hij de nieuwste van Bose nooit heeft opgehad en deze dus geen rol heeft gespeeld in het vormen van zijn mening hier over. Als je dan naar een review refereerd die hier wel over gaat is het heel duidelijk waarom deze verschilt.
Bij ons in het team heb ik een sony xm2, 2 collega’s een xm3 en de laatste een bose 35 quite comfort 2. We klinken alledrie ver weg met veel achtergrond geluid als we bellen met de sony’s terwijl de bose klinkt als onze jabra headsets van het werk, tenminste afgelopen dagen met thuis werken dan.
Dus gebruik ik mijn jabra om te bellen en de sony voor muziek en rust.

Opvallend genoeg pikt de jabra van een collega met NC (mijne is zonder) juist ook veel omgevingsgeluiden op. Als ik kuch hoor ik mezelf in de call harder via mijn collega zijn headset dan dat ik het zelf hoor.
Ik lees dat vaker maar ik snap niet zo goed waarom... Ik hoor mezelf niet natuurlijk maar ik krijg ook nooit klachten van gesprekspartners als ik hem gebruik om mee te bellen. En ik heb er een aantal keer specifiek naar gevraagd omdat ik hier vaker lees dat die microfoon zo slecht zou zijn, maar nee, zou prima zijn. En een collega van me heeft het ding ook en heeft dezelfde ervaring.
Ik krijg wel regelmatig klachten, en dan niet zozeer dat het geluid slecht is maar dat er erg veel achtergrond geluid hoorbaar is, ik zit op een afdeling waar veel getelefoneerd wordt en dat is vaak goed hoorbaar voor de andere deelnemers in de meeting. Wat mij betreft zou dat wel een van de verbeterpunten mogen zijn.
Dit is niet zomaar op te lossen. De microfoon zit bij vlak bij je oor en kan dus heel slecht onderscheiden waar het geluid vandaan komt en welk geluid weggefilterd moet worden. Het is niet voor niets dat professionele bel-koptelefoons altijd een staafje tot voor je mond hebben.

Hier zitten vervolgens vaak weer twee microfoons op, een naar je mond en een wegwijzend van je mond. Hiermee kan softwarematig goed het juiste geluid weggefilter worden.

Als je veel belt en je geen achtergrond geluid wilt is deze koptelefoon gewoon niet wat je moet kopen.
Dus wel noise-cancelling op de speakers maar niet op de microfoon...

als dat erbij komt zal die wel dubbel zo duur worden! 8)7
Ik krijg continue klachten met een XM3:
-kan je niet verstaan (als ik de enige persoon in de ruimte ben)
-te veel herrie (andere personen, mijn toetsenbord)

Bel eens een echo test en dan hoor je opeens wat er voor een rotzooi wordt opgepikt.
Hier hetzelfde verhaal
Wat is multipoint BT? Ik heb de XM3 gekoppeld aan mijn PC voor audio en tegelijk aan mijn telefoon voor eventueele telefoon gesprekken. Kwestie van alleen "phone calls" instellen voor de XM3 op de telefoon. Maar niet dat je de XM3 wilt gebruiken voor telefonie, want de microfoon is volkomen ruk.
Dat is precies het punt, je kunt wel twee devices koppelen maar niet beide voor zowel muziek als telefoon. Ik heb bijvoorbeeld een prive telefoon, werk telefoon en een computer. Allemaal tegelijk verbinden en volledig vrij zijn in wat je waarvandaan wilt horen kan bij concurrenten wel.

De ene keer wil ik een youtube filmpje van mijn PC luisteren, de andere keer muziek van mijn telefoon. Hiervoor zou ik nu veel instellingen moeten aanpassen in plaats van: afspelen = horen.
oh wow. Ziet er goed uit! Ben benieuwd naar de reviews.
Wellicht een goede vervanging voor mijn Plantronics Backbeat Pro 2
Die was wel voor een hoger segment ontworpen. Ik kan me gezien het prijssegment niet voorstellen dat deze op eenzelfde niveau zal presteren. Ik denk dat tov de adviesprijs de werkelijke prijs van deze Sony over de tijd ook een stuk lager zal komen te liggen.
Mooier design dan hun vlaggenschip model.
En betere kleuren: echt wit ipv crème en ook in blauw. Ook geen koperkleurige letters :)
Ik vindt de koperkleurige letters/aspecten juist wel wat hebben. Een premium uitstraling (waar je natuurlijk ook voor betaald). En minder saai dan volledig zwart.
Man, wat doen ze dat toch goed bij Sony. Ik heb een WH-1000XM3 en die bevalt waanzinnig. Bluetooth wanneer ik het wil, 3,5mm jack wanneer ik het wil, helemaal top. Benieuwd hoe dit nieuw aangekondigde model zich qua noisecancelling verhoudt tot de XM3.

Ben ook benieuwd hoe de XM4 dat doet, ik wil nog meer noise cancelling 😎
Extra bass... waarom? Mijn ervaring met de Sony koptelefoons is dat die extra bass niet echt nodig is.
Ook redelijk recent is de 910 uitgekomen. Zelfde nc chip als de 1000xm3 maar iets kleinere driver dus iets minder laag. Positionering van de mics is gewijzigd waardoor deze wel hoed belt.
Als je een koptelefoon met zeer goede prijs kwaliteit verhouding zoekt koop een oneaudio a9. Oa te koop op Amazon.de voor rond de 80 euro. Prima noise cancelling en prima geluid. Heb 'm zelf naast de Sony ch700. Ik prefereer de oneaudio oa om de veel betere Anc. Geluidskwaliteit identiek. Daarnaast zeer comfortabel en belkwaliteit ook in orde. Wel bt4. 1
Zie ook voor een uitgebreide review https://appmeister.nl/all...ise-cancelling-headphones

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 2 april 2020 01:06]

@pjdijkema Weet jij misschien ook of het mogelijk is die OneAudio A9 aan meerdere apparaten te koppelen?
De goedkope headset die ik nu heb moet ik eerst ontkoppelen op de laptop voor ik hem kan koppelen aan de telefoon. Als de laptop uitstaat is dat nogal omslachtig want moet eerst de laptop aan voor er ontkoppeld kan worden
Je hoeft niet perse te ontkoppelen.. Je kan de hoofdtelefoon ook opnieuw in paring mode zetten. Denk dat dit met je huidige koptelefoon ook wel werkt. Het is niet mogelijk om de koptelefoon aan meerdere apparaten tegelijk te koppelen. Maar ik vind het geen probleem om de koptelefoon even snel opnieuw in pairing mode te zetten.
Sorry, maar ik kan echt nog steeds niet wennen aan het woord "oortjes" voor mij zijn dat nog steeds een kleine versie van die vlees schelpen aan weerszijden van je hoofd.
Noem ze zelf "in ear".

Daarentegen mag ik tegenwoordig van mijn vader ook geen WIFI meer zeggen omdat dat bekakt klinkt, omdat "iedereen" tegenwoordig WieFie zegt.
Ach de Nederlandse taal....

[Reactie gewijzigd door mac5er op 2 april 2020 07:50]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee