Gerucht: LG geeft G-serie smartphones andere naam

LG zou stoppen met zijn G-serie van smartphones en een komend model onder een andere naam uitbrengen, zo meldt de Zuid-Koreaanse site Naver. LG brengt toestellen in die serie uit sinds 2012. Het meest recente model is de G8x van eind vorig jaar.

LG zou een telefoon maken met een optioneel tweede scherm en een soc uit de Snapdragon 700-serie, claimt Naver. Die zou uitkomen onder de naam G9 ThinQ, maar die zal nu verschijnen onder een andere naam. Dat zou een van de ingrepen zijn van de nieuwe directeur van het bedrijf. Dit jaar verscheen er al wel een V60 ThinQ in de V-serie die loopt sinds 2015.

De eerste telefoon uit de G-serie was de Optimus G uit 2012, die in 2013 ook in de Benelux verscheen. De naam Optimus verdween met de tweede versie, de G2 uit 2013. Die kenmerkte zich onder meer met knoppen aan de achterkant. De G3 was de eerste high-end smartphone met 1440p-scherm. De G5 voegde Friends-modules toe, waarna de G6 als een van de eerste smartphones de 16:9-schermverhouding losliet en naar een 18:9-scherm ging. Het meest recente model is de G8 ThinQ en de varianten G8s en G8x.

In afgelopen jaren heeft LG zijn G-telefoons proberen te onderscheiden met een focus op audio met de toevoeging van krachtige dacs voor audio-uitvoer via de 3,5mm-jack. Ook was de G5 de eerste smartphone met een camera met ultragroothoeklens, die nu op vrijwel elk nieuw smartphonemodel te vinden is. LG heeft de informatie van Naver niet bevestigd.

LG G2 uit 2013, met knoppen aan de achterkant

Door Arnoud Wokke

Redacteur

30-03-2020 • 10:21

22 Linkedin

Reacties (22)

Wijzig sortering
"LG zou een telefoon maken met een optioneel tweede scherm en een soc uit de Snapdragon 700-serie"

Hoop dat dat tweede scherm er niet per se bij zit, ik heb het in ieder geval niet nodig. Wel valt me op dat de chipset zelfs een downgrade js tov de 845 (wat ik best eigenaardig vind). Zal wel een langere batterijduur opleveren, dat is het voordeel. Jammer dat ze stoppen met 2 series aan flagships, maar ik hoop wel dat ze doorgaan met de quad dac erin te zetten (en een oledscherm)
De V series was altijd OLED dus dat blijft wel zo denk ik, de G series daartegen begon met OLED vorig jaar pas volgens mij.
De V10 die ik had heeft wel echt een IPS scherm. Pas vanaf de V30 zijn ze overgestapt op OLED, wat niet geheel vlekkeloos ging: reviews: LG V30 - Om je verlanglijstje mee af te vinken
Foutje van mij dan, ik dacht altijd dat de V serie vanaf dag 1 OLED had.
Idd. V20 heeft ook ips. Wel het eerste scherm met een notch trouwens, ware het aan de zijkant (eerder dan iPhone x, jeuh). Gebruik deze nog steeds dagelijks. Prima in bijna alle gevallen.
Dat komt omdat de 700 serie een geïntegreerde 5G modem heeft, de 800 serie heeft deze niet en moet apart toegevoegd worden (= duurder) en aangezien 5G nu hét marketing toverwoord is voor de gemiddelde smartphonekoper is dit een tactische keuze van LG.

Heb de Gpad 8.3, de G2, G3 en G6 gehad (G6 was overigens niet één van de eerste met een 18:9 scherm, maar gewoon de allereerste) en vond alle drie deze toestellen top. De G7 heb ik na een dag teruggestuurd, kon niet wennen aan de notch en heb nu een Xiami 9T (= geen notch) Ik ga niet meer terug naar LG denk ik, dat is tegenwoordig allemaal 'net niet' terwijl de prijs dit niet laat zien. Bij Xiaomi is het ook 'net niet' maar daar is de prijs dan ook naar.

Draag toch LG een warm hart toe: Ze proberen het wel steeds: Knoppen op de achterkant, Goeie DAC, 2e scherm (eerst al in het klein op de V10 en V20), Gestures, (misluke) Friends modules, als eerste een groothoek camera (G4) en ze waren de eerste met een 1440 scherm zoals aangegeven. Ze zijn wel innovatief waar anderen dit niet zijn. Ergens wel jammer dat ze het (denk ik) ook niet gaan redden tegen het marketing geweld van Samsung en de fanbase van Apple.

[Reactie gewijzigd door denonman1 op 30 maart 2020 12:55]

Alles isnhet tegenwoordig net niet helaas. LG heeft voor mij juist wel de aantrekkelijke prijs als je een halfjaartje wacht. Ik snap wat je bedoelt met de notch van de G7, die is ook geen schoonheid (alhoewel ik die liever zie dan een iPhonenotch). Ik ben daarentegen weer blij dat ze geen pop-upcamera hebben ivm waterdichtheid en lever dan maar een stukje scherm in.

Op zich zul je er niet enorm veel van merken dat de van 8xx naar 7xx gaan, maar welnjammer. 5G gaat voorlopig toch niet boeien en niemand koopt een ouder toestel van LG (laten we even eerlijk zijn). Sterker nog, de G7 is al niet meer te koop terwijl andere merken nog oudere toestellen in omloop hebben (ik zie zelfs de iPhone 7 (2016) en Samsung Galaxy S8 (2017) regelmatig voorbijkomen), maar ja, bij de 865 moet er wel een duurdere chip bij :(.

Hun zwakte is indd marketing. Ik heb nog nooit een reclame van LG voorbij zien komen, terwijl ik doodgegooid word met die van Samsung en Huawei. Daarnaast zijn ze (naast Realme) nog de enige die niet zo achterlijk zijn om de headphone jack eruit te slopen om draadloze oortjes te kunnen verkopen, wat mij bij LG houdt
Ik gebruik mijn G2 nog elke dag!
Ik heb vroeger een G2 gehad, die knop op de achterkant was best behoorlijk handig.
Prima toestelletje verder.

Doen ze die achterkant knop nog steeds?
De vingerafdrukscanner is nog aan de achterkant, maar volgens mij zijn de volumeknoppen weer aan de zijkant.

Ik vind het wel jammer dat LG geen goede telefoons meer uitbrengt in de high end klasse.

Ik was een G-serie gebruiker van G2 tot en met G6. Daarna vlakte het af met het slechte updatebeleid en de camera die telkens achterliep op de rest.
Beeld technisch waren de cameras later niet super inderdaad, maar de audio tijdens video opnames deed LG naar mijn mening wel een stuk beter.

LG maakt nog steeds prima telefoons, probleem is hun vreselijk trage update beleid, niemand die zo traag is tegenwoordig en de enige die erger zijn brengen helemaal geen updates uit.

(Ik doel op major android updates, beveiliging updates ook al lopen ze een maand achter krijg ik wel iedere maand binnen)

Vroeger was LG update technisch een stuk beter overigens.
Sinds mijn Baas de mobieltjes niet meer vergoedt ben ik over op LG. Begon met de V20 wat ik voor mij een perfect toestel vond. Veel leuke content mee gemaakt. Wat mij aantrok in LG was de aandacht voor Audio en Video. Na een jaartje voor een NoBrainer prijs een V30 overgenomen van iemand die na IOS niet aan Android kon wennen. Over deze telefoon kan ik me alleen in Superlatieven uitdrukken. Het geluid van de Quad Dac met MQA is fenomenaal en rechtvaardigt de aanschaf High End oortjes. Met een Abo op Tidal streaming met MQA was het genot compleet. De hoofdcamera's zijn ook echt top. Enige punt van kritiek vond ik de kwaliteit van de Selfiecam. Die is in bijvoorbeeld zwak kunstlicht echt ruk. Nu twee weken geleden op MP een V40 aangeschafd. Voor €200 in nieuwstaat. De V40 overtreft in alle gebieden nog de V30. Stel je hoge eisen aan Audio en Video dan is LG, met name de V serie, razend interessant op de 2e handsmarkt.
Anton Maas.
Ook een reden dat ik weer een LG heb, audio is voor mij een belangrijke aspect dus vandaar.
Valt wel mee. Ik zou in Q3 dit jaar android 10 voor mijn G7 moeten ontvangen. Is niet heel veel slechter dan amdere fabrikanten. Samsung gaat ook pas in Q3 een update uitbrengen voor de tab S5e bijvoorbeeld (en daarvan hoor ik juist complimenten over hun updatebeleid). Beiden lopen ook nog op januari 2020. Bugs lost LG tegenwpordig wel snel op voor mijn gevoel (al wacht ik nog steeds op het moment dat een screenshot maken geen 6 jaar duurt)

Beveiligingsupdates komen wisselend binnen, tegenwoordig wel vaker dan eerst. Is het goed? Nee, zeker niet perfect. Komen ze regelmatig uit? Tegenwoordig wel, maar niet elke maand altijd. Ga maar uit van kwartalen

Vroeger was het wel echt ruk. De G4 heeft geen adnroid 7 gekregen terwijl die al wel was ujtgerold in Korea, en kan me niet herinneren dat ik veem beveiligingsupdates heb gekregen. Helaas hebben ze die reputatie nog steeds
Nee het valt niet mee, de G8S wat hun topmodel was vorig jaar voor EU krijgt ook pas in Q3 android 10, als ik dan kijk naar Samsung hebben hun topmodellen al 10 (mijn partner kreeg die update in december al)

Als LG zei "de G8(S) krijgt in Q1 android 10" was dat in mijn ogen prima, maar nu krijgt hun top model voor EU de update naar 10 gewoon veel later.

Samsung was vroeger echt niet beter maar ze hebben het fors verbeterd, again LG maakt leuke telefoons maar het is best bizar dat met handjevol telefoons dat hun naar 10 upgraden dit zo lang duurt.

ik ben tevreden met Android 9 maar het gaat even om principe, je zou bijna denken dat dit zo lang duurt omdat LG 1 persoon dit allemaal laat doen

Verder herinner in mij de G4 update gedoe inderdaad, maar LG staat er wel om bekend dat Korea altijd eerst aan de buurt komt... en soms blijft het bij Korea en niet verder.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 30 maart 2020 11:53]

LG heeft toch wel door de jaren heen de G-serie enigszins om zeep geholpen. Bijv. de G2 was echt een succes door zijn prijs, kwaliteit en innovatie verhouding.

Ik snap overigens echt niet waarom veel bedrijven hun benaming en verschillende lijnen van toestellen zo onduidelijk maakt. Ik kon dat altijd van Apple wel waarderen, alhoewel ik dat ook wel iets minder vindt geworden sinds de iPhone X (met name de benaming).
Ik ben van G2 naar G4 naar V30 gegaan. Het updatebeleid van LG is inderdaad niet geweldig, ook al zou het alleen maar om securityupdates gaan en niet besturingssyteem updates. Mijn keuze voor LG is altijd geweest vanwege de headphone output, goede manuele camera interface voor foto en video (desondanks de camerakwaliteiten soms iets minder waren in vergelijking met andere telefoons) en natuurlijk een SD kaart uitbreiding mogelijkheid (De G2 niet wat jammer was).

De volumeknoppen op de achterkant is inderdaad een gemis op de V30. Voornamelijk bij het maken van een foto met de front-camera was de volumeknop op de achterkant een makkelijke manier om te "klikken". De dubbeltap to wake en sleep functie die ik sinds de G4 gebruik kan ik niet meer missen.
Al sinds de G2 erg tevreden (daarna G6 die mijn vrouw nu gebruikt, zelf heb ik nu de G7).

Het grote voordeel is wat mij betreft dat deze toestellen allemaal relatief snel na hun release in prijs dalen. De Prijs/prestatieverhouding is daardoor steeds erg goed.

Verder is de support vanuit bijvoorbeeld XDA fora behoorlijk goed zodat deze toestellen ook erg interessant zijn om te flashen met een custom ROM.
LG doet inderdaad een aantal dingen fout (software en updates niet optimaal), maar ook heel veel goed. Als groot muziekliefhebber blijf ik daarom bij LG om de volgende redenen:
- Quad-DAC + MicroSD kaart zijn toch wel een een gouden combinatie. Enorme lijsten van Spotify downloaden en in goede kwaliteit terugluisteren, welke oordoppen/koptelefoon je ook gebruikt,
- Opname kwaliteit door de verschillende microfoons, echt een wereld van verschil als je harde opnames (Concerten, geluidseffecten) probeert op te nemen. Ook handig tijdens meetings waarbij de zachtste spreker net zo goed verstaanbaar opgenomen wordt als jijzelf.

Ik snap niet dat Sony bovenstaande niet aanbied. Met al hun audio expertise vind ik het echt een gemiste kans.
Vanaf de LG g3 t/m de g5 meegedaan en ik was altijd zeer tevreden. Totdat de LG G5 last kreeg van het inbranden van het scherm. Toch mis ik de audio van die telefoon nog steeds ik had de modulaire bang & olufsen onderkant met een ingebouwde 32 bits dac versterker en dat bracht echt een compleet andere luisterervaring. Maar i.v.m updatebeleid en naar mijn mening te kleine accu de G6 en nieuwer nooit aangeschaft en overgestapt op Xiaomi.
Heb zelf G3,4,6 gehad en nu G8s als muziekliefhebber is er geen betere voor mij en zolang ze dat houden maakt het mij niet uit hoe ze het noemen
Nu nog een andere "naam" maken in je update- en servicebeleid LG. Geef dat dan ook een flinke impuls.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee