Kodi 19 komt ook beschikbaar voor tvOS-platform van Apple TV-mediaspelers

Kodi-versie 19 gaat ook ondersteuning bieden voor tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV-mediaspelers. Zowel de Apple TV uit 2015 als de Apple TV 4K worden ondersteund, al vergt het gebruik van Kodi 19 wel een jailbreak of het sideloaden van de mediacentersoftware.

Het team achter Kodi schrijft dat onder meer de Top Shelf-functionaliteit binnen tvOS wordt ondersteund, waarmee gebruikers een fullscreen-afbeelding of -video te zien krijgen zodra ze over het icoontje van een app zweven. Ook de Siri-afstandsbediening wordt ondersteund in Kodi 19.

De toevoeging van de ondersteuning van tvOS betekent dat de 32-bit-versie van iOS niet langer ondersteund zal worden vanaf Kodi 19. Deze gebruikers kunnen nog wel gewoon gebruikmaken van Kodi 18. De oudste iOS-apparaten die vanaf Kodi 19 nog ondersteund worden, zijn de iPhone 5s, iPad Air, iPad Mini 2 en de iPod touch van de zesde generatie.

Volgens het team achter de opensource mediaspelersoftware was het laten vallen van deze iOS-ondersteuning geen eenvoudige keuze, maar is er toch voor gekozen om zaken 'houdbaar' te kunnen houden. Het team wijst erop dat het over een beperkte groep vrijwilligers beschikt en dat daarom de balans moet worden bewaakt tussen het onderhoudbaar houden van het werk en de tijd die het kost om nieuwe functies toe te voegen.

Door Joris Jansen

Redacteur

16-03-2020 • 19:43

56 Linkedin

Reacties (56)

56
56
31
4
0
15
Wijzig sortering
Er is ook de fork MrMC, grootste verschil is het ontbreken van downloadbare plugins ivm Apple regels.
Ben benieuwd of het Infuse kan overtreffen. Ik heb Kodi sinds de eerste Apple TV nooit meer aangeraakt omdat het ouderwets aanvoelde. Infuse sprong goed in het gat.
Kodi (XBMC) vroeger veel gebruikt, op Mac en PC, nu slechts op een MacBook staan, maar het zit vol bugs: bibliotheek wordt niet ververst, dat soort dingen.

Ze moeten Infuse overtreffen, anders kunnen ze wegblijven!
Dan heb je Kodi nooit goed gebruikt.....
Daar ga je dan misschien ook al. Infuse, bibliotheek toevoegen, klaar.
Kodi moet je nog wel veel zelf aan doen. Het is ook wel krachtiger maar heb je dat nodig. Infuse werkt gewoon perfect.
Precies dat. Als je de login van je netwerkschijf weet is Infuse plug and play. Kodi is dat niet.
Geen idee waar je het over hebt, da's ook het enige dat ik hoef te doen om Kodi werkend te krijgen. IP-adresje van NAS toevoegen aan library, username/wachtwoord erbij en klaar.
Dat klopt waarschijnlijk wel.

Vroeger XBMC op Mac en PC gebruikt, had wat beperkingen, maar werkte goed.

Nu Kodi op een MacBook. Kan in principe meer, maar heeft redelijk wat onhebbelijkheden. Ik merk dat ik Kodi niet meer start, maar naar de juiste map navigeer en VLC gebruik om het af te spelen.

Ik ben technisch redelijk onderlegd, maar na verschillende vergeefse pogingen om Kodi te laten doen wat ik wil, wil ik er geen tijd meer aan besteden.

"Vroeger" werkte sideloaden op een Apple TV best goed. Je kon de apps toen 90 dagen gebruiken. Nu is dat geloof ik een week; dat gaat niet werken, te bewerkelijk.

Dat, en Infuse overtreffen, dat zijn de uitdagingen die Kodi op een Apple TV heeft.
Kodi (XBMC) vroeger veel gebruikt, op Mac en PC, nu slechts op een MacBook staan, maar het zit vol bugs: bibliotheek wordt niet ververst, dat soort dingen.
Kwestie van goed instellen, nooit een issue geweest.
Je kan automatisch bij opstarten, of op basis van een timer - of er zijn watchdog plugins die nog meer mogelijk maken.
Ze moeten Infuse overtreffen, anders kunnen ze wegblijven!
Zolang ze niet in de appstore komen, zal dat nooit gebeuren.
Ik gebruik het al vanaf de eerste Xbox en nog steeds, en voor mij is het perfect. Van bugs heb ik weinig last.

Maar ik moet toegeven dat het gewoon veel en veel te ingewikkeld in elkaar steekt.
Die onhandige libraries, het je bestanden moet organiseren(d'r zit gewoon helemaal geen slimmigheid in) zelf het type content en de scraper instellen, het is gewoon niet te begrijpen voor de gemiddelde mens. En je krijgt 0.0 hulp vanuit het programma zelf.
Gebruik Kodi sinds de eerste X-box en gebruik het nog steeds op mijn Android Sony tv maar idd voor IOS is Infuse toch wel de beste oplossing. Vroeger nog wel een jailbreak gedaan op mijn iPhone en Apple TV maar dat is gelukkig niet meer nodig. Wel netjes dat na al die jaren de Kodi ontwikkelaars nog steeds zo actief zijn! Hulde!
Kodi in de beginjaren gebruikt totdat ik Plex tegenkwam. Daar kan eigenlijk niets aan tippen imho.
Idem, Kodi kom niet overweg met HDR.
Plex toch ook niet? Of nu wel?
Kodi kan toch ook gewoon al jaaaaaren HDR.
Waarom kan Kodi niet gewoon geïnstalleerd worden eigenlijk?

Software als TV Mosaic of Emby staat gewoon in de AppStore. Die hebben wel een backend server nodig, maar kunnen uiteindelijk in basis hetzelfde?

Zonde van alle tijd en vrijwillige capaciteit als slechts een kleine groep mensen de software kan/wil installeren.
Omdat Kodi een plugin systeem heeft met een soort van eigen appstore. Dat mag niet volgens de richtlijnen van Apple.

Er is een Fork zonder plugins die gewoon in de appstore staat: Mrmc.tv
Dat heeft Emby ook, maar dan serverside.
Ja en Plex ook. Maar die producten zijn niet vergelijkbaar met Kodi. Kodi heeft geen "server" nodig maar kan direct streamen vanaf NFS/SMB/HTTP etc zonder dat je daar een serverside app voor hoeft te draaien.

Ideaal dus voor streamen van een "domme" NAS of een via USB aangesloten storage device.
Infuse Pro speelt alles af, van een domme NAS, zelfs van een USB schijf die aan je router hangt (als je router dat ondersteunt).

Geen plugins, wel alle functionaliteit die je van een mediaspeler mag verwachten: alles afspelen wat je erin gooit: mkv, mp4, h.264, h.265, bd&dvd iso's en mappen, vlot, grafisch sterk, houdt bij waar je bent gebleven via iCloud, dus je kunt verder kijken op een andere ATV of je iPad, subtitles on the fly, ...

Eigenlijk alles wat MrMC niet is...
Infuse heeft gewoon geweldige ondersteuning voor (bijna) alle formaten, iets wat andere players vaak ontbreekt.

Sinds een paar maanden draai ik echter plex in een online omgeving, wat geweldig werkt ( vooral omdat we met meerdere personen kijken )
Maar als je als enige bent, is Infuse handiger dan een hele plexserver in te richten
Plex heeft een (zware) server nodig, een sterke NAS of een pc die altijd aan moet staan. Ik heb een simpele NAS, daarop staan films en series, en die bekijk ik op 2 Apple TV's en iPad met Infuse, of laptops met VLC (en Kodi). Bevalt me prima. Maar Plex zal ongetwijfeld ook bevallen, als je toch al een server hebt die altijd aan staat.
Dat ligt helemaal aan de formaten van je bron en je speler. Met de juiste formats heb je echt geen sterke PC nodig, want je hoeft nooit te transcoden.
Wat ik bedoel met een sterke pc is dat een simpele netwerkschijf / NAS niet volstaat. Plex gaat redelijk snel transcoderen, tenzij de clients krachtig genoeg zijn, maar dan heb je eigenlijk geen Plex nodig.
Behalve dan dat je zonder plex kunt gaan klooien met laptops aansluiten op de TV. Ziet er toch wat rommelig uit.
Als je een netwerkschijf hebt met de juiste formaten is een Pi al vlot genoeg.
1 op 1 afspelen werkt dan super, maar de Pi3 kan bijna geen HEVC afspelen.

Heb je alleen IOS apparaten wordt het wat lastiger ( airplay het hele scherm streamen ) is niet handig, dan is plex en infuse net wat handiger
Onze TV is een 'domme' geen apps, geen netwerk en tot een paar maanden geleden alles met de Rpi en kodi gedaan.

Er zijn vele mogelijkheden allemaal voor en nadelen
Ik sluit (thuis) nooit laptops aan op een tv. Daarvoor heb ik een Apple TV! Deze zit (via mijn receiver) aangesloten op de tv. Het scherm van mijn MacBook krijg ik middels AirPlay op mijn tv.

Vorig jaar mijn MacBook meegenomen op vakantie. Met een HDMI kabel aangesloten op de tv die in het appartement stond, en toen via Kodi (eerst alle voorkeuren weggegooid en opnieuw ingesteld om refresh te forceren) gekeken. Werkte perfect, zag er goed uit!
Kun je dan met de afstandbediening van de TV vanaf de bank lekker door je series en films heen scrollen? Met Plex namelijk wel
Ben niet zo'n fan van Kodi maar ja dat kan wel. Heel erg vergelijkbaar met windows media center. Wat ik nog steeds gebruik met mijn Sat ontvanger. EPG is nog steeds geen probleem (14 dagen)

Maar het ligt wel klaar inclusief de sat software.
Waarom denk je at dat niet zou kunnen?

De Apple TV komt met een RF afstandsbediening, die werkt probleemloos. En hiermee kan ik ook het volume van de tv wijzigen als ik dat wil.

Mijn Logitech Harmony kan mijn Apple TV bedienen; die AB gebruik ik ook voor mijn tv (en alle andere AV apparatuur).

Sterker nog, ik kan zo ongeveer elke IR remote gebruiken om mijn Apple TV te bedienen, want hij kan IR commando's leren. Dus ook jouw tv remote zal werken. Maar het zou wel zo praktisch zijn dat de menu navigatie van jouw Apple TV niet ook de menu navigatie van jouw tv is, dus een tv remote met ondersteuning voor andere apparaten heeft dan wel de voorkeur. Maar dat is voor 99% van de tv remotes geen issue.

Tot slot kan ik ook een iPhone, iPod Touch of iPad gebruiken voor de bediening van mijn Apple TV. Er zijn ook steeds meer tv's die te bedienen zijn met een app.

Zo kun je op je makkelijke bank blijven zitten en met één apparaat zowel door je films op je Apple TV heen bladeren als je tv bedienen.
Geen RF maar een Bluetooth remote....
BT is ook RF, RF hoeft niet noodzakelijk BT te zijn. Gevalletje "vogel - mus". Mijn punt: hoeft niet line-of-sight te zijn, wat je met IR wel hebt. Sterke IR wil het met reflecties ook nog wel eens doen.
Klopt, mijn trigger was het RF is niet altijd BT deel van jouw reactie :)
Ik draai een Plex server en om alles af te spelen gebruik ik MrMc. Werkt prima. Ook Infuse Pro werkt goed.
Inderdaad! Zelf 2 jaar Infuse Pro, voorheen Plex op een oude DS1511+. Via Plex kon ik in huis (dus via Wifi) geen films afspelen. Welke resolutie/compressie ik ook gebruikte, goed afspelen lukte gewoon niet op mijn iPhone. Met Plex steamen via een Mediaspeler op tv ging prima.

Ik kan nu met Infuse Pro zelfs buitenhuis vanaf mijn NAS films kijken. Geen gedoe, geen vreemde instellingen, speelt perfect af! Thuis via Wifi hetzelfde, direct perfect geen gehakkel of wat dan ook. Gebruik nu een Apple TV 4K (uiteraad met Infuse Pro) om te steamen vanaf mijn NAS.

Enige wat ik nog mis in Infuse Pro is de mogelijkheid om mijn FLAC/MP3 verzameling af te spelen.
Enige wat ik nog mis in Infuse Pro is de mogelijkheid om mijn FLAC/MP3 verzameling af te spelen.
Inderdaad, dat mis ik ook! Heb daar nog OneVideo voor op m'n Apple TV staan, maar als dat ook in Infuse kan, kan die app eraf.
Serverside betekend geen enkele mogelijkheid om op het iOS apparaat iets onprettigs te veroorzaken.

Het is Apple niet te doen om de plugins, het is ze te doen om de ervaring op hun hardware. En niets of niemand mag daar tussenin komen.
Omdat ze python veelvuldig gebruiken voor addons en dat betekend een interpreter voor arbitraire code. Daarom heeft MrMC het er ook allemaal uitgesloopt.
Ik heb toevallig Kodi eens geïnstalleerd op mijn nieuwe tv, maar voor mijn gevoel is Infuse toch echt een stuk moderner en gebruiksvriendelijker. Had nou niet gelijk een reden om over te stappen.
Ik gebruik kodi en emby.
Voordeel van kodi is dat het , zeker sinds versie 18, alles afspeelt. Van dvd tot films / series in rar formaat.
behalve goede HDR ondersteuning op sommige apparaten ( windows apparaten),
Daarvoor gebruik ik JRiver Media Center ( en voor mijn muziek collectie).

Is niet gratis, maar het waard... voor mij dan
Ow dus HDR op windows wordt wel goed afgspeeld met die JRiver Media Center ? Is idd nog een probleem op windows. Ik hoop met kodi 19 dat het is opgelost.
Ik heb een windows media speler gebouwd en deze op mijn 4k tv aangesloten.
JRiver gebruikt MADvr om dit goed te doen. Ik hoef in windows zelfs niks voor te bereiden.
Kodi is eigenlijk de BBM, Plex de Whatsapp.

Kodi had(&heeft) een paar voordelen. Echter kwam Plex met een veel software dat op veel meer apparaten werkte en kinderlijk simpel is. Plus een simpele (default) UI. Kodi is daar helaas in blijven hangen. Toch wel goed dat er nog steeds alternatieven zijn. Dat wel.
Ik vind Kodi veel prettiger en gebruiksvriendelijker dan Plex. Ergerde me altijd dood aan instellen van de librairies waarin je de taal niet kon aanpassen. Kortom is veel simpeler, toen tenminste. En Plex vereiste veel meer cpu kracht van je server want Kodi was heel simpel in te stellen via RPi.
Terwijl XBMC vroeger hetzelfde idee had qua eenvoud als Plex nu heeft. Wat heb ik daar vroeger jarenlang van genoten zeg, heel m'n eerste Xbox gemod en uren lopen kloten met XML.
Hopelijk gaan ze een keer kodi voor Samsung Tizen beschikbaar maken.
Zelfs voor zo'n groot platform als de PS4 is geen Kodi, omdat er geen open source SDK van is.
Hetzelfde bij Tizen. Gek genoeg is er wél een SDK beschikbaar voor de PS3 maar ook die heeft geen Kodi (en wel tientallen miljoenen verkocht). Op PS3 is er Movian, welke ook goede plugins heeft maar niet dé mega populaire plugins.

Kodi heeft ook geen fatsoenlijke Chromecast support omdat dat ook closed source is.
Het enige waar ik Kodi nog wel voor zie komen is voor LG webOS in de toekomst aangezien er deels open source van is.
Dat zit er voorlopig echt niet in.
Is het iemand gelukt om met de laatste Kodi op de nvidia shield (2017), ondertitels transparant in te stellen? Alleen de randen kun je transparant instellen en de kleur grijs is niet echt grijs, maar nog redelijk fel. Een plugin hiervoor krijg ik ook niet gevonden.

Netflix doet doet dit wel goed en kijkt prettiger op een oled scherm.
Plex icm de experimentele player (plex pass nodig) werkt voor mij perfect, incl 4K content.
Sinds een paar dagen ook een Plex Pass, alles vanaf m'n NAS wordt in 4K zo naar m'n familie op TV gestreamed. Kodi heeft geen app voor LG Web OS dus dan houdt het gewoon al op.
Dus iedereen moet een lg tv hebben.....
Hé jongens, laten we vanavond plezier hebben! Mijn sexy foto's en contacten hier >> http://dirtytinders.ml/helkiarasi Meld je aan en vind me.
Ja idd. Gebruik kodi op mijn shield 2019 en tv i.c.m. lgoledc9pla. HDR werkt perfect hoor.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee