Virtuele provider L-Mobi gaat prepaidsimkaarten aanbieden in Nederland

Nederland krijgt er een nieuwe virtuele provider bij. L-Mobi gaat vanaf maart prepaidsimkaarten aanbieden. De mvno gebruikt het mobiele netwerk van KPN. In België is de virtuele provider al actief.

De Nederlandse website van L-Mobi staat al online en de virtuele provider noemt daar zijn tarieven. Het bestellen van simkaarten is nog niet mogelijk. Volgens Telecompaper start L-Mobi in maart. L-Mobi rekent 1 eurocent per MB, 2 eurocent per 20 seconden bellen en 9 eurocent per sms. De virtuele provider komt ook met verschillende bundels die dertig dagen geldig zijn. Er komen bundels met data, belminuten en sms'jes en bundels met alleen data.

De oprichter van L-Mobi zegt tegen Telecompaper dat de virtuele provider is ontstaan uit zijn ervaring met Lycamobile en Lebara. De nieuwe mvno gaat simkaarten verkopen via zijn site maar ook via 'offline kanalen'. L-Mobi was al actief in België als een light mvno. Het bedrijf gaat daar ook verder als een full mvno.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-02-2020 • 12:09

100 Linkedin

Submitter: fl2001

Reacties (100)

100
97
54
3
0
31
Wijzig sortering
LMobi: 15GB voor €30 per maand
Simpel: 10 GB voor €20 per maand (jaar abbo)
Tele2: 20GB voor €19 per maand (€20 aansluitkosten)
Vodafone: 25 GB voor €31 per maand (€25 aansluitkosten)
Ik zie geen voordeel.
Het voordeel zit in de lagere bundels;

LMobi 5GB + 300 min + 50 sms voor €14,95
Voorbeelden op KPN netwerk met 1 jaar contracten, prijs per maand, excl. aansluitkosten
KPN Sim Only 5GB + 150 min/sms voor €22,50 of €17,50 met Hussel
Simyo Sim Only 4GB + 100 min/sms voor €16
Lebara Sim only 5GB + unlimited bel/sms voor €10

LMobi 2GB + 120 min + 20 sms voor €9,95
Voorbeelden op KPN netwerk met 1 jaar contracten, prijs per maand, excl. aansluitkosten
KPN Sim Only 1GB + 150 min/sms voor €20 of €15 met Hussel
Simyo Sim Only 1GB + 100 min/sms voor €15
Lebara Sim only 5GB + 50 min + 50 sms voor €7,50

LMobi 1GB + 60 min + 10 sms voor €7,95
LMobi 1GB voor €6,95 (excl. 2ct/min en 9ct/sms
Voorbeelden op KPN netwerk - ook Prepaid
KPN Prepaid Alles-in-1 Zorgeloos; 1 GB + 120 min/sms voor €14,99
Simyo Prepaid; 1000MB voor €10,00 (excl. 10ct/min/sm)
Lebara Prepaid 1GB voor €10,00 (excl. 12ct/min/sm)

Het is maar waarmee je het vergelijkt, maar voor kleine bundels zijn ze niet zo heel veel duurder denk ik. Vergeet niet dat Prepaid gebruikers juist klein verbruikers zijn en/of mensen welke geen maandelijkse factuur willen ontvangen.

De minuten bij LMobi worden per 20 seconden verrekend.
Bij Simyo word minimum van 1 minuut gerekend.
Bij Lebara niet zo snel informatie hierover kunnen vinden.
Bij KPN per seconden zonder starttarief
Zo te zien ideaal voor de telefoon van de kinderen. Een keer per 75 dagen 10€ (4€/maand), en de rest mogen ze zelf uitzoeken.
Behalve dat die bundels allemaal maar 30 dagen geldig zijn, dus dan hebben ze wel 45 dagen niets aan hun telefoon.

Ik snap overigens niet zo goed wat het meerwaarde is van prepaid bundels die dertig dagen geldig zijn boven een abonnement.
Ik dacht dat ze 75 dagen geldig waren?
Je bent prepaid met abonnement aan het vergelijken en dat is niet reëel. Een abonnement is gegarandeerd 1 of 2 jaar inkomsten. Prepaid kun je voor kiezen om ene maand meer of minder te verbruiken dus ook geen gegarandeerde inkomsten. Wel appels met appels vergelijken!

EDIT: Ja er zijn ook abonnementen welke per maand opzegbaar zijn maar die zijn vaak ook al iets duurder per maand, en een abonnement zeg je niet iedere maand op dus je hebt toch die vaste kosten. Bij prepaid heb je niet de verplichte vaste kosten per maand dus dan worden de minuten/mb's per stuk duurder niks raars aan.

[Reactie gewijzigd door harley op 17 februari 2020 17:59]

Een abonnement is gegarandeerd 1 of 2 jaar inkomsten.
Uhh nou nee. Er zijn gewoon abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn, bij bijvoorbeeld Tele2.
Het kost je wel €20 aansluitkosten, maar dan is het €27 per maand voor Unlimited 4G + Unlimited bellen en SMSen. Of dan toch liever €30 voor 15GB, zeg jij het maar. ;)
Ja maar bij zo'n maandelijks opzegbaar abonnement kan je niet zomaar even stopzetten en weer aanzetten zoals bij prepaid: dan moet je opnieuw de aansluitkosten betalen. Ook zal dit dan geen probleem geven met nummerbehoud.
Er zijn genoeg aboonementsdiensten waar je maandelijks kunt opzeggen en die alsnog een stuk goedkoper zijn.
Dan zie ik ook het voordeel niet.
Voordeel geen kredietcheck of bkr of afwijzing vanwege fraude/wanbetaling, geen registratie met persoonsgegevens en check over id. Anoniem meenemen zonder half uur in winkel te staan. Wss geen lange wachtrij of followup tijd bij een vraag of klacht bij de klantenservice. Mensen die het niet snappen, voordeel bestaat niet alleen uit geld, hence waarom er concurrentie is in elke prijsklasse. (en waarom de grote 3 die nog steeds duurder zijn dan hun budgetmerken etc, - nog steeds - de grote 3 zijn)

[Reactie gewijzigd door Asthaparhim op 17 februari 2020 13:04]

totdat je een nieuwe simkaart nodig hebt dan moet je met je id naar de winkel(iig bij vodafone het geval) op de nieuwe sim teaktiveren dus zo anoniem is het allemaal niet meer athans niet als je sim kapot gegaan is.
Je hebt meerdere providers waar je maandelijks op kan zeggen zonder een eenjarig of tweejarig contract.
" De virtuele provider komt ook met verschillende bundels die dertig dagen geldig zijn. Er komen bundels met data, belminuten en sms'jes en bundels met alleen data."

Bij de meeste providers, zoals Tele2, kun je ook per maand op en neer schalen. Enigste echte voordeel is dat je ook als je bij Lmobi nog voor de basisprijzen kunt bellen/data kunt doen, maar dan moet je echt niet zoveel willen gebruiken.
Naast dat ik hem vrij duur vind hebben ze ook geen unlimited pakket wat inmiddels wel een standaard optie is naar mijn weten. En pak je die erbij word het lijstje nog schever (wat wil je pixel, als je der meuk bij gaat betrekken die ze niet aanbieden) maar toch voor het plaatje:

Tele2, alles onbeperkt bellen, sms, mms en internet is volgens mij (?) 25euro in de maand en je kan er nog wat korting bij krijgen ook..

Edit: even vergeten mee te nemen dat dit pakketten zijn en geen abbonementen. Geen idee hoever mijn vergelijking nog opgaat, ik denk 0.

[Reactie gewijzigd door Unsocial Pixel op 17 februari 2020 12:23]

Je vergelijking gaat met jaar abbonementen niet op, maar zou niet weten waarom niet voor de maandelijks opzegbare simonly's
en vergeet tmobile niet. 35 euro per maand en dan heb je onbeperkt dus tja... dan zijn ze allemaal best wel aan de prijs....
LMobi: 15GB voor €30 per maand
Simpel: 10 GB voor €20 per maand (jaar abbo)
Tele2: 20GB voor €19 per maand (€20 aansluitkosten)
Vodafone: 25 GB voor €31 per maand (€25 aansluitkosten)
Ik zie geen voordeel.
Je vergeet de bundels dat je kunt kopen. Wat je nu benoemd zijn de maandelijkse bundels. Je kan ook een block kopen (onderste rijtje). Die zijn onbeperkt geldig. Ideaal voor mensen die soms online zijn. Je betaald wat je gebruikt.
Waar zie jij dat die pakketten oneindig geldig zijn? I kan het nergens vinden.. thanks :)
Als je niet veel data verbruikt (lees rond de 250MB), dan is dit een hele goede optie. De meeste abbonementen richten zich op grotere bundels tegen een kleine meerprijs tov het basis abbo. Echter ga je niet veel abbo's onder de 10,- per maand vinden en qua internet (als dat er al bij zit) zit je dan ook snel tegen de 1 cent per MB aan. Dan is dit prepaid de betere optie, zelfde kosten per MB, maar een variabele bundel met de optie om deze een maand wat omhoog te gooien (iets wat redelijk duur is bij de budget abbo's (10,- voor 1GB is vrij normaal))

Dus voor kleingebruikers zal dit prepaid op zijn slechtst even duur zijn als een vast abbonement :)
Mijn keuze is gevallen op een abonnementje van € 9 per maand bij Youfone. Dat verloopt ook via het KPN netwerk en daarbij krijg je 6 GB en 200 belminuten / SMSjes per maand. Voor een prepaid aanbieder, vind ik de prijzen echter zeer concurrerend. Maar vergelijken met sim-only aanbieders vind ik niet fair, want dat is een ander concept.
Of een betere vergelijking.

Lycamobile Prepaid: 30 e voor onbeperkt bellen,sms en 50 GB per maand.
Hoe kan ik dan afgelopen maand nog een 40GB hebben verbruikt?

Gaat snel met youtube namelijk.
Onlangs wat aan verbeterd dan.. laatste jaar niet meer geprobeerd

Krijg je überhaupt wel een NL ip dat is bij Lyca ook maar de vraag

[Reactie gewijzigd door boyette op 17 februari 2020 13:09]

Jemig wat is dit duur
Vergelijk het eens met Lebara Prepaid, daar betaal je voor 15GB €30.
Dan is deze goedkoper.
Maar zoals gezegd, dit is Prepaid, dat is altijd al duurder geweest dan Abbo's.
De doelgroep van Prepaid zijn niet jij en ik, maar mensen die hier geen abonnement kunnen afsluiten om wat voor reden dan ook. Bv Buitenlanders op vakantie, mensen in de illegaliteit etc.
De doelgroep van Prepaid zijn niet jij en ik, maar mensen die hier geen abonnement kunnen afsluiten om wat voor reden dan ook. Bv Buitenlanders op vakantie, mensen in de illegaliteit etc.
Nouja dat is wel kort door de bocht. Wat dacht je van mensen die gewoon een abbo kunnen afsluiten maar niet willen om wat voor reden dan ook?

Mijn moeder is al sinds halverwege de jaren '90 prepaid klant. Waarom, omdat ze niet meer nodig heeft. Ze waardeert haar 'kaart' 1~2x per jaar op en dat is voldoende.
Ze is bereikbaar (wij hebben allemaal onbeperkt bellen), kan bellen als er nood is en Whatsapp gebruikt zó weinig dat dat ook gewoon aanstaat als ze geen wifi heeft.

Ik ken ook genoeg mensen met een prepaid voor marktplaats. Niets illegaal aan maar gewoon geen zin in al die malloten op hun vaste nummer.
Ik werk in een telefoonzaak en er zijn nog steeds heel veel prepaid klanten, voornamelijk ouderen en kinderen.

Er komen genoeg mensen voorbij die 1x per half jaar een keer opwaarderen met 10 of 20 euro en hier ruim voldoende aan hebben.

Je hebt natuurlijk ook nog een groep mensen die onder bewindvoering staan en om deze reden geen abonnement kunnen/mogen afsluiten.

Deze prijzen zijn absoluut niet gek hoor zeker omdat er ook nog belminuten in de bundel zitten.
De vergelijking met Lebara klopt niet helemaal. Lebara is echt prepaid en dit zijn in feite gewoon abonnementen die je per 30 dagen op kan zeggen.
Jij gaat een abonnement voor 1 of 2 jaar afsluiten voor € 25,00 terwijl je misschien alleen tijdens de zomervakantie (ik noem even een zijweg) meer data verbruikt dan de overige 10-11 maanden waarin je bijvoorbeeld 5GB verbruikt maar liever het zekere voor het onzekere neemt en dan gewoon liever even die 1-2 maanden teveel inkoopt ?

Die 15GB zal waarschijnlijk niet echt een markt voor zijn - waarbij men structureel die 15GB nodig heeft - maar een simpele rekensom leert mij dat;

12 * € 25,00 = € 300,00 is voor één heel jaar, en
2 * 29,95 + 10 * 14,95 = € 209,40 kost.
(even uitgaande van mijn voorbeeld) en dan is die 9 tientjes toch best zonde!

Ik heb trouwens ook nog nooit een toerist een jaarabonnement af zien/horen sluiten voor die paar weken dat deze in Nederland is/zijn.

Prepaid is daarom dan dus ook niet voor de gemiddelde consument weggelegd maar meer voor die mensen die het zo af en toe n's gebruiken of juist die mensen die onder bewind staan.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 17 februari 2020 15:24]

Maar niet als je het weinig gebruikt, de doelgroep van prepaid.

Tweakers die er standaard 50GB per maand doorheen jassen zijn niet de beoogde klant.
dat klopt, het is bedoeld voor tweakers die 20 gb per maand gebruiken. Want de bundel vervalt na 30 dagen.
Het is ook niet de bedoeling dat je 12maanden per jaar zo'n bundel neemt, dan ben je inderdaad altijd goedkoper uit met een abonnement elders.

Nee dit is bedoeld voor mensen die helemaal niet veel gebruiken en met de Prepaid kosten maandelijks minder kwijt zijn dan de goedkoopste abonnementen. Als je bijv. 100MB data gebruikt en 10 minuten belt in de maand betaal je hier slechts €1,60 (0,01 per MB en 0,06 per belminuut), kan geen enkel abonnement tegenop.

Is het echter nodig dat je eenmalig één maand even flink wat meer data wil gebruiken zoals bijv. vakantie of overstap/langdurige storing aan je vaste verbinding dan heb je daar die databundels voor ;)


Heb zelf jarenlang TMobile Prepaid op dezelfde manier gebruikt, totdat ze daar anderhalf jaar geleden besloten de prijzen te verdubbelen en het niet langer goedkoper was Prepaid te gebruiken i.p.v. een goedkoop abonnement elders. Met een vaste prijs van 1cent per MB (ter vergelijking; een TMobile of KPN vraagt nu makkelijk het tienvoudige(!)) ga ik dit zeker in het achterhoofd zodra mijn abonnement afloopt :)

@Byron010
Staat toch in het artikel? De vaste prijs is 0,01 euro per MB en 0,06 euro per belminuut, wat direct afgeschreven wordt van je prepaid tegoed. De 30dagen geldige bundels zijn een extra mogelijkheid die je (tijdelijk) kunt afnemen waarbij de MBs uit die bundels niet vanaf je prepaid tegoed wordt afgeschreven, maar je hoeft deze dus niet te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door !mark op 17 februari 2020 13:30]

Zelf heb ik gewoon een abo, maar ook een prepaid. 1 keer per jaar wat tegoed op zetten (wat ik meestal niet eens gebruik). Maar zo heb ik wel een nummer die ik zonder blikken en blozen overal durf achter te laten en het kost me ~5 euro per jaar. Ik neem toch niet op als ik daar op gebeld wordt als ik het nummer niet herken of geen telefoontje verwacht.

Zo heb ik echt een "eigen" nummer voor mensen uit mijn directe omgeving of wat belangrijkere dingen zoals mijn werkgever. En een nummer voor allerlei diensten, bedrijven, overheid en anderen die daar om vragen.
Hoe wil jij 1,60 gaan betalen als de laagste optie 7,95 is? Het blijft ook maar 1 maand geldig dus buiten het feit dat je niet aan een maandelijks contract zit, moet je nog steeds de volle prijs betalen als je maar 100 MB en 10 minuten gebruikt. Gebruik je de rest niet dan valt het weg en heb je er nog steeds voor betaald..
Dit staat er in de tekst:

"L-Mobi rekent 1 eurocent per MB, 2 eurocent per 20 seconden bellen en 9 eurocent per sms."

Je kan dus ook zonder bundels gebruik maken van L-Mobi.
Maar dan is het dus geen prepaid meer, want bundels koop je vooraf, dus prepaid.
Ik zie nergens dat je een gewoon saldo kan plaatsen.
Hoe noem je opwaarderen anders?

Hoe kan ik opwaarderen?
Ga naar opwaarderen en volg deze stappen.
* Log in op je MyLmobi account. Je kunt ook als gast opwaarderen.
Als je data op is kan je heel eenvoudig opnieuw opwaarderen en weer gebruik maken van snel internet

Hoeveel beltegoed heb ik?
Om te zien hoeveel beltegoed je nog hebt kies je *100# op je toestel en druk je vervolgens op de beltoets. Je beltegoed verschijnt daarna in beeld. Als je een MyLmobi account hebt, kun je je beltegoed ook zien op de startpagina nadat je bent ingelogd.

Wat kan ik doen als mijn prepaid tegoed op is?
Als je beltegoed op is kan je heel simpel opnieuw opwaarderen en weer gebruik maken van snel internet en bellen.
bron

Dat suggereert dus in feite dat als je geen bundel neemt, je de normale tarieven betaald.

LET WEL !!!
De PrePaid overeenkomst wordt in principe gesloten voor onbepaalde duur. Het opgewaardeerde tegoed is 75 dagen geldig(te rekenen vanaf het moment van de laatste opwaardering) en verloopt na 90 dagen. Er is een buffer van 15 dagen na de 75e dag waarin er opgewaardeerd EN een keer gebeld, of gebruik van de databundel moet worden. Het tegoed dat op de simkaart staat bij het moment van aankoop is 75 dagen geldig en wordt daarna voorgeschorst. Er is wel de mogelijkheid om gebeld te worden. Tenzij in die periode Tot aan de 90e dag een opwaardering wordt gedaan. Dan is de simkaart weer volledig bruikbaar. Is het tegoed verbruikt of verlopen, dan kan de klant nog maar beperkt gebruik maken van de simkaart;

Of te wel, je bent dus verplicht om iedere 3 maanden op te waarderen EN ook nog eens gebeld of gebruik moet hebben gemaakt van de databundel.
Dat zijn wel heel treurige voorwaarden wat betreft de houdbaarheid van het beltegoed.
Maar een bundel koop je vaak met beltegoed dus het lijkt me zeer waarschijnlijk dat je gewoon saldo kunt plaatsen op de simkaart.

En als de bundel verlopen of op is moet je toch ook gewoon kunnen bellen?
Jammer is dat het dan weer 30 dagen geldig is. Dat noem ik geen prepaid maar een abonnement.
Dan weet je niet wat prepaid in houd, prepaid is in principe gewoon vooraf betalen, heeft niks te maken met de geldigheid van een bundel. Prepaid is gewoon vooraf betalen zonder dat je ergens aan vast zit.

Edit: Dat dit gedown mod word, geeft aan dat maar weinig mensen dus echt weten wat prepaid is....

[Reactie gewijzigd door fl2001 op 17 februari 2020 13:57]

Zelf zou ik prepaid toch definiëren als het kopen van het recht op belminuten, MB's, SMSjes of whatever. Eigenlijk zet ik het ene betaalmiddel om in het andere. En geld heeft geen verjaringstermijn. Zetten we geld om in een cadeaukaart vinden we het toch ook absurd dat een cadeaukaart een verjaringstermijn kent (wat die dingen vaak blijken te hebben)?
Ik zou toch naar fl2001 luisteren en prepaid als 'pre paid' (vooraf betaald) zien, waarbij abonnementen (zoals wij ze kennen) 'postpaid' (achteraf betaald) zijn.

In beide gevallen kun je wel te maken hebben met bundels en, tegenwoordig in ieder geval, betaal je bij een abonnement ook een maand vooruit. Maar bij een (postpaid) abonnement betaal je evt buiten de bundel kosten, of betaalde diensten, achteraf maandelijks via je maandfactuur (postpaid).
Bij een prepaid zet je eerst je geld om in beltegoed om je aansluiting op te waarderen en geef je vervolgens dit (al vooraf betaalde) beltegoed uit aan data, smsjes, gesprekken èn evt hele bundels.

(Ik kan een brood van de appie ook niet anders dan 'prepaid' zien, ook al hebben euros hopelijk een onbeperkte geldigheid en mijn brood niet. Ik betaal 'm vooraf en is aan mij om tijdig mn brood op te maken)
Even los van het feit dat brood na twee dagen niet meer vers is kan dit over belminuten niet worden gezegd.

Dat tegenwoordig prepaid tegoeden maar beperkte geldigheid hebben kunnen we met elkaar vaststellen. In het verleden is dit alleen anders geweest. Van een onbeperkte geldigheid is de aantrekkelijkheid van prepaid verminderd via geldigheidheidslimieten van een jaar en later een half jaar tot de huidige bundelvorm.

Mogelijk kunnen we als verzachtende omstandigheid aanvoeren dat het aantal prepaid gebruikers kleiner is geworden (mede door toedoen van toegenomen onaantrekkelijkheid) en dat het onderhoud van prepaid verbindingen daarom voor aanbieders verhoudingsgewijs duur is. De economie erachter kan ik niet wegen.

De huidige bundelvorm is echter wel een verschijnsel van dit moment. Laten we daarom met de kennis vanuit het verleden er geen geaccepteerd verschijnsel van maken. Zeker als die ontwikkeling naar die huidige vorm eigenlijk in het nadeel van prepaid gebruikers is die maar weinig data of belminuten consumeren.
Ik kan niet zeggen dat het onaantrekkelijk is als je bijna of geen data verbruikt en je mobieltje gewoon gebruikt waar die voor bedoelt is - bellen , Albert Heijn bv heeft 9 maanden geldigheid dus dat is prima te doen als je prepaid neemt van 10 of 20 euro en als je het over de maanden uitsmeert waar je met een abonnement snel aan de 8 eurie per maand zit en dan simonly hebt met nog een keer aansluitkosten etc..

[Reactie gewijzigd door wow7 op 17 februari 2020 15:16]

Dat klinkt inderdaad best als aantrekkelijk. Wel maf dat een AH zoiets wel kan aanbieden en de aan netwerken gerelateerde aanbieders niet. Dit laatste is niet waar. Bij Vodafone is gewoon periodiek op te waarderen. Al promoten ze wel het gebruik van die bundels.

Blijkbaar (maar dit is een interpretatie) is dit voor AH nog wel een interessante markt en draaien de grote netwerken bij prepaid onder eigen vlag weg. Dit laatste dan wel door prepaid gebruikers te laten wennen aan abonnementen via de bundel constructie. De groep weinig gebruikers worden alleen via die bundels waarschijnlijk niet bereikt.

[Reactie gewijzigd door teacup op 17 februari 2020 15:29]

KPN en Vodafone hebben nog steeds onbeperkte houdbaarheid van prepaid tegoed als je 1x per half jaar een smsje stuurt of belt/internet gebruikt. Bij de AH verloopt het beltegoed na die 9 maanden, ook als je het wel gebruikt.

M'n vader heeft KPN prepaid en al 10 jaar niet meer opgewaardeerd. Gewoon 1x per half jaar een smsje om het nummer actief te houden. Kosten: 13 cent.
Ik had iets onthouden van een half jaar, net zelf ook nog even gecheckt bij Vodafone. Het prepaid tegoed is inderdaad onbeperkt geldig, met dan nog wel die randvoorwaarde dat de verbinding eens in het halfjaar wordt gebruikt. Nu zou dat inderdaad nog wel moeten lukken.
Dat er een houdbaarheidsdatum opzit van 30 dagen houd in dat je er niet zoveel mee kunt anders dan weer elke maand opladen.. Dat noem ik gewoon een abonnement..

Een simonly abonnementje kun je ook nemen en meteen weer opzeggen..
Goh je kan gewoon "geen bundel" nemen en voor je gebruik betalen. Of dat voordeliger zal zijn hangt af van je verbruik.

Mijn grootouders bellen zelden of nooit, sms'en niet en gebruiken helemaal geen data. Als ze zo'n simkaartje nemen met €15 belwaarde erop, dan bellen ze aan 2ct per 20s, of 6c per minuut.

Daar kunnen ze dan weer maanden mee bellen, tot de op voorhand opgewaardeerde balans leeg is.

Gaan ze volgende maand toch veel bellen én plots data gebruiken, en hebben ze nog 12 euro belwaarde over, kunnen ze voor 7,95 een bundel afnemen met data, bellen en SMS erin zodat ze in elk geval dan goedkoper uit zijn. Nadat de bundel vervalt schiet er dan nog 4,05 euro over van die 12 euro die ze de maand erna nog kunnen gebruiken.
Correctie, je zit ook aan een maximum houdbaarheid van je prepaid tegoed zelf. Deze is bij L-Mobi 3 maanden (even afgerond naar boven). Het opgewaardeerde tegoed is namelijk maar 75 dagen geldig tenzij je tussentijds opwaardeert EN belt of data gebruikt.

Dat de bundel maar 30 dagen geldig is oké, maar met een tegoed die je iedere 3 maanden moet opwaarderen wordt deze provider zo'n beetje de duurste prepaid provider van Nederland en is deze waarschijnlijk alleen goed voor toeristen.

Helaas echter is de prepaid simkaart alleen online te bestellen, waardoor zelfs toeristen het bijna niet zullen/kunnen gebruiken met als gevolg dat het bestaan van deze provider (in Nederland) niet erg lang zal zijn.
Da's wel gemiste kans. Mijn grootouders hebben een prepaid die 6 maanden zijn saldo bewaart. 1x om het half jaar herladen voor €10 en ze kunnen er weer tegenaan.
Klopt, er zijn interessantere partijen als het alleen om bereikbaarheid gaat of af en toe eens even wat meer data gebruiken (wanneer snelheid er niet toe doet).

Hema 1x € 5,00 opwaarderen per 12 maanden.
Kruidvat 1x € 7,50 opwaarderen per 12 maanden.

Bij KPN hoef je niet eens op te waarderen maar hou je, je nummer actief door alleen al even een keer te bellen. Sure, de data bundels zijn interessant bij L-Mobi, maar als je het daarvoor doet, kun je beter een abonnement afsluiten ;-)

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 17 februari 2020 22:26]

Maar bij l-mobi kan je al opwaarderen vanaf 5 euro, dus dat komt op hetzelfde neer als 10 euro per halfjaar...
het is wel niet gemakkelijk voor hen om online te herladen, dus als ik 1x 20 euro kon doen per jaar dan deed ik dat ;)

Als je saldo kan kopen in de super dan maakt het natuurlijk al een pak minder uit.
Op de website geeft l-mobi aan dat beltegoed zowel online als in winkels te koop gaat zijn, zelfde geld voor simkaarten, dat zou dus geen probleem moeten zijn :)
Klopt, hangt het er maar vanaf welke supermarkten er aan mee doen. Ze gaan "altijd" naar supermarkt A. Vaak zijn zo'n kaartjes enkel bij supermarkt B, D en E te koop, en heeft A en C weer partnerships met andere netwerken. Toch in België.
Jij kan een appel een peer noemen, het blijft een appel .
Prepaid =/ abonnement !
Ja maar je zit hier wel vast aan die maand...

Ik begrijp zijn reactie wel van vroegah kocht je voor 15 euro beltegoed (prepaid zoals ze dat toen ook noemde) en was geldig totdat het op was (of je moest je nummer het hele jaar niet gebruiken).
Ik begrijp zijn reactie wel van vroegah kocht je voor 15 euro beltegoed (prepaid zoals ze dat toen ook noemde) en was geldig totdat het op was (of je moest je nummer het hele jaar niet gebruiken).
Euh, ja....
Dat is vandaag de dag nog steeds precies het zelfde.

De prepaid van toen bestaat nog steeds en wordt overal aangeboden, de één biedt een houdbaarheid van 6 maanden, de ander 9 en weer een ander 12. Dus dit is in feite nooit anders geweest.

Wat wel anders is, is dat je nu van je tegoed bundels kunt afsluiten. Dus in plaats van betalen per minuut, sms of Mb, vooraf betalen voor een bundel. Een bundel is natuurlijk iets wat je eigen keuze is.

Hi, KPN, Dutchtone, Telfort. Allemaal hanteerde ze in de "vroegere" periode van internet (GPRS) betalen uit de bundel. Dus ergens snap ik het probleem van hem niet, je bent zelf vrij om te bepalen of je een bundel (die voor een overeengekomen periode kan worden gebruikt) koopt of niet. Doe je het niet, betaal je wat meer. Dat zelfde geldt ook voor treinkaartjes van de NS, koop je ze bij de Kruidvat tijdens een specifieke periode, betaal je € 17,50 maar moet je het wel tijdens een specifieke periode gebruiken. Doe je dit niet, ben je het geld kwijt en is het pech (geld weg!) en kun je alsnog het duurdere kaartje kopen.
Dus een prepaid abbo met maximum bedrag per maand.
Hoe had jij verwacht dat data bundels zouden werken? Beltegoed in de vorm van data zoals jij zegt bestaat niet in Nederland. Je koopt een maand aan toegang tot een bepaald limiet ongeacht of je het allemaal op maakt anders zou je met een prepaid van 15 GB misschien een jaar kunnen als je niet veel gebruikt. Dat lijkt mij niet helemaal winst gevend voor zo'n merk en zou dus in de lange termijn data prijzen weer omhoog doen schroeven. Nee geef mij maar dit soort abonnementen en besluit van te voren hoeveel jij denkt te gaan gebruiken die maand anders zou niemand meer een abonnement nemen en iedereen over stappen op prepaid en dan alleen aanvullen als het op is.

Maar dit is ook niet bedoeld voor jij en ik perse. Dit is bedoeld voor mensen die hier op reis komen of mensen zoals mijn vader die in het buitenland wonen en soms een maandje naar Nederland komen. Als men hier in Nederland woont ben je nog altijd beter af met een sim only abonnement welke goedkoper uitvalt vooral in combinatie met je thuis netwerk en de voordelen.

Ik vindt dit een mooie toevoeging voor mensen die een goedkoop alternatief zoeken voor korte termijn. Ikzelf was persoonlijk erg lang aan het zoeken om voor mijn vader iets passends te vinden en kwam alleen uit bij Vodafone welke mij ook nog eens dwong om de prepaid bundel in de Vodafone fysieke winkel te kopen. Daar aangekomen hadden ze het prepaid kaartje met minder data niet en werd ik gedwongen om zo een grotere databundel te kopen. Allemaal smerige manieren om ons duurdere bundels te laten kopen. Ik ben blij dat we nu een nieuwe partij erbij krijgen die hierin wat tegengas geeft en concurreerd. Wellicht dat het toeval was dat Vodafone geen goedkope prepaid kaartjes meer had liggen in de winkel maar dat denk ik zelf niet.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 17 februari 2020 14:02]

Maar je zegt nu zelf al dat dit een abonnement is.. Dan moet je het niet prepaid noemen.

En dat het niet in nederland bestaat wil nog niet zeggen dat het niet op de markt gebracht kan worden. Ik zou dat serieus interesse in hebben. Niet voor mijzelf maar voor kids, opa en oma..
Noujah, het is enigzins een abonnement in de vorm van een contract wat afloopt na 30 dagen. In die zin ja. Maar kunnen we het wel echt een abonnement noemen als hier een termijn aan zit? Wellicht is het meer te vergelijken als een soort lease op voorwaarde.

Al bestaat prepaid in de vorm van wat jij graag zou willen al in de vorm van geld. 15 euro in een prepaid kaart is bijvoorbeeld X aantal MB's voor deze op gaat, echter houd dat op zodra men een vaste hoogte vanaf begin afspreekt. Zodra je 200 belminuten of 15 GB data of 1000 SMSjes ontvangt moet daar een termijn bij worden neergezet gezien je niet langer over een bedrag spreekt maar over een plafond. Hoe lang heb jij recht op dat plafond. Naar mijn idee zou het erg lastig zijn door onbeperkt een afspraak te maken.

Bijvoorbeeld je leased een auto en je mag er 50.000 km mee rijden in jouw lease termijn. Er bestaan zo ver ik weet geen leases die aangeven dat je de auto onbeperkt mag houden tot je de 50.000 km hebt opgemaakt dat zou wellicht 10 jaar kunnen duren als jij niet het type bent die veel gebruikt.

Er moet dus een termijn afgesproken worden voor de geldigheid van de deal. Beltegoed is simpelweg geld op een kaart en is jouw geld en eigendom. Data is een vorm van lease wat eigendom is van de provider en in dit geval KPN welke door verkoopt naar deze nieuwe provider en is voor hun dus niet gratis.

Ik begrijp jouw heel goed en de wereld zou een stuk makkelijker zijn maar voor in geval van kids, opa en oma blijft het wifi netwerk thuis en wellicht een beetje beltegoed voor geval dat een betere optie dan maandelijkse kosten.

edit: of een family voordeel bundel waarbij data gedeeld kan worden met gezinsleden. (ik geloof dat Vodafone dat had, geen idee hoe de voorwaarde in elkaar zitten maar volgens mij kon je tot 6 personen linken aan 1 data/bel/sms pakket)

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 17 februari 2020 14:28]

Het is wel prepaid met een geldigheid van 75 dagen, zoals op hun website staat.
Wat hierboven nog staat zijn "extra" bundels met een geldigheid van 30 dagen.
Ik kan nergens vinden hoe lang die data geldig is, want als die data ook weer maar 30 dagen geldig is, dan is dit net zoals de meeste zogenaamde prepaid-abo's gewoon dus een maandelijks opzegbaar abo en niet echt prepaid.. En bij de meeste providers kun je tegenwoordig ook gewoon maandelijks opzeggen, kost vaak 1 euro meer per maand.
Dat is een bundel voor 30 dagen
http://l-mobimobile.nl/algemene-voorwaarden/

Lees even de kleine lettertjes (artikel 3 bijvoorbeeld). Afhankelijk van je behoeftes zijn er ook virtuele providers waar je beltegoed 1 jaar geldig blijft zonder tussentijdse opwaardering.
Tegoed is dus 75 dagen geldig. Dat is behoorlijk kort, en afhangende van de minimale opwaardering hoogstwaarschijnlijk meer dan wat je verbruikt...
Het lijkt me eerlijk gezegd dat ze 75 dagen inactiviteit bedoelen? Gezien ze een soort semi-abbo aanbieden (50,- voor 6 maanden wat data, minuten en sms). Zou het vreemd vinden als de rest van je tegoed dan vervalt. Sowieso het vervallen van prepaid terwijl je SIM nog actief is moet niet kunnen naar mijn mening.

Als je opwaardering daadwerkelijk maar 75 dagen geldig is zijn dit, naar mijn mening, een stel oplichters.
Ik betaal nu 10 euro voor unli bellen + sms en 5gb met Lebara wat perfect werkt nog nooit een storing gehad
Bij l-mobi is dit maar liefst 50% duurder

Dus ik vraag me af wat men anders wil doen dan Lebara waar men kennelijk ervaring mee heeft.

Lyca dat is geen betrouwbare partij daar is dit zeker een concurrent voor maar Lebara gaat hier geen klant aan verliezen
Lyca is net zo onbetrouwbaar als Lebara.

Daar zit echt 0 verschil tussen.

Daarnaast om voor 10 euro 5GB te krijgen, moet je een 2 jarige contract nemen, niet vergelijkbaar dus.

[Reactie gewijzigd door fl2001 op 17 februari 2020 12:36]

Ik ben een oude abonnee toen was dat nog per maand opzegbaar en dus nog steeds

Niet opzegbaar scheelt 1 euro per maand

En Lyca en Lebara kun je absoluut niet met elkaar vergelijken

Lyca heb ik geprobeerd verschillende malen en is alleen maar ellende

Lebara is zo stabiel als een huis in de hele wereld

En overal goede afspraken met andere providers in het buitenland

[Reactie gewijzigd door boyette op 17 februari 2020 12:52]

Lebara heeft in het buitenland alleen 3G Internet dus welke goede afspraken?
Daar hebben ze nog 4 dagen voor om dat in orde te brengen:
nieuws: ACM geeft providers 4 weken om bij roaming in EU goed 4g-internet aan...

Daarnaast brengen ze onterecht kosten buiten de bundel in rekening wanneer je een 0900 servicenummer belt waarvoor je de 'gebruikelijke belkosten' betaalt. Daar heb ik ze al op gewezen en dat zijn ze nu aan het rechtzetten, want door die kosten buiten de bundel te laten vallen voldoen ze niet aan de wettelijke regels.
Overal in Europa 4g

Vaak moet je wel handmatig netwerk kiezen om dat te forceren bijv in België en Frankrijk

En ook in Zuidoost Azië
Thailand
Singapore en Filipijnen en turkije en het Midden-Oosten gewoon 4g andere landen heb ik niet geprobeerd

Duitsland
Tsjechië
Bulgarije

Automatisch voor zover ik heb getest

[Reactie gewijzigd door boyette op 17 februari 2020 12:46]

Vreemd, want op de website geeft lebara duidelijk aan, dat in het buitenland alleen 3G beschikbaar is
Dat kan je gewoon forceren
4g netwerken zijn niet geblokkeerd

Maar niet automatisch meestal tenzij 3g geen bereik heeft krijg je gewoon automatisch 4g

Maar je zal er geen rechten aan kunnen ontlenen dan
Dat is wel vaak wat ik inderdaad niet begrijp. Bij Tele2 heb je ook gewoon maandelijks opzegbare sim only's robinmobile ook en daar kreeg je ook gewoon forse data bundels voor een mooie prijs, waarom zou dat met 30 dagen prepaid bundels zo anders moet zijn, dat komt toch op hetzelfde neer.
Ik dacht, super interessant wanneer ik naar de prijzen keek. Maar helaas, in België zijn de prijzen hetzelfde maar hetgeen je ervoor krijgt een pak minder :(.

De Belgische website ziet er ook geweldig klungelig uit maar goed, ik heb al die extra zaken niet nodig. Ik moet kunnen bellen, surfen en mijn prepaid krediet kunnen uitgeven in xbox / psn of steam store :D.
De knop om een simkaart te bestellen is momenteel verborgen (dat was een week geleden nog niet zo).
Opvallend is wel het een week geleden mogelijk was om gratis simkaarten aan te vragen, waarbij je moest aangeven dat je akkoord gaat met het privacybeleid, die niet (volledig) op de website staat.
Het linkje verwijst gewoon naar de bestellen-pagina, en bij een zoekopdracht komt er een halve onafgemaakte privacyverklaring tevoorschijn.

Een puntje om in de gaten te houden.
Ze staan al een jaar op Schiphol met een standje tussen aankomst hal 3 en de treinen in.
klopt, maar dit zal vast een onderdeel zijn van lebara, beetje zelfde uitdrukking, zelfde kleiren en zelfde lettertype,
Onder de naam L-Mobi. Niet onder Lebara daar zijn ze al meer dan een jaar vanaf.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee