Simyo komt met bundel voor onbeperkt traag internet voor prepaidklanten

KPN-dochtermerk Simyo komt met een bundel van een tientje per maand, waarmee gebruikers onbeperkt mobiel internet met 128kbit/s kunnen afnemen. Daarmee kunnen gebruikers altijd blijven internetten, al is het streamen van video volgens de provider niet mogelijk.

Simyo noemt de bundel Onbeperkt MB's en is per keer dertig dagen geldig. Volgens de provider is het mogelijk om berichten te sturen via chatapps, navigatie en e-mail, maar voor het gebruik van sociale media, videostreaming en muziekstreaming is een bundel nodig met sneller internet. De bundel kost 10 euro.

Behalve de bundel met onbeperkt mobiel internet komt er ook een bundel van 2000MB voor 12,50 euro per maand. De provider bood al prepaidbundels van 150MB, 500MB en 1000MB. De bundels moeten per direct beschikbaar zijn voor prepaidklanten. Voor abonnees verandert er niets.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

10-12-2019 • 09:10

202 Linkedin

Reacties (202)

Wijzig sortering
Doelgroep: ouders met appende kinderen.
Onbeperkt kunnen appen buiten de deur, maar geen overschrijding in data want youtube kijken gaat niet. Dat moet dan maar thuis via wifi.
Ja, maar kinderen appen niet via Whatsapp. Die gebruiken Snapchat / Instagram / TikTok. Dan heb je niets aan deze snelheden.
kinderen appen toch gewoon met hun ouders via whatsapp?
Dus bereikbaar voor ouders.

Tja, dat ze hun vrienden niet kunnen bereiken op snapchat/tiktok etc: boeiuh
Geen idee of jezelf ouder bent, maar ik denk niet dat het altijd zo simpel is.

Maar 10 euro is best duur voor 30 dagen. Je kunt ook 2 /3 / 4 GB nemen en dan kunnen ze gewoon alles. Moeten ze er zelf maar rekening mee houden dat ze vaak genoeg op WiFi zitten of die data vretende diensten niet gebruiken als ze niet op WiFi zitten.

Hollandsnieuwe, 2Gb voor 8,50 en je kunt nooit buiten de bundel, nooit onverwachte kosten.
Maar dat zijn dan wel abonnementen. We hebben het hier over prepaid.

In een abonnement zijn eigenlijk alle providers goedkoper dan dit.
Sorry, maar een tientje per maand kun je natuurlijk geen prepaid meer noemen. Dan heb je gewoon een abonnement..
Ja maar je hoeft het niet iedere maand te doen natuurlijk. Dat is het voordeel hier van. Het is bijvoorbeeld ook leuk als je twee weken in een hutje zit en je toch mensen wil kunnen bereiken via whatsapp ofzo. Vandaar ook die exact 30 dagen geldigheid.
We proberen hier de doelgroep te achterhalen. En ik denk, aangezien het makkelijker en goedkoper is om een abonnement te nemen, dat dit voor mensen is die tijdelijk in Nederland verblijven. Buitenlandse studenten bijvoorbeeld, omdat je zover ik weet geen abo kan afsluiten voor een kortere periode dan een jaar.

Dan kan zo'n abonnement met traag internet wel een uitkomst bieden. Sommige websites slurpen zoveel data zonder dat je het doorhebt, dan is het wel fijn om te weten dat je nooit de mogelijkheid hebt om per ongeluk je hele bu;ndel te verbruiken. .
Bij Tele2 en Robin Mobile kun je maandelijks opzegbare abo's afsluiten.

Bij Tele2 kost het maandelijks kunnen opzeggen wel +-2,- in de maand extra.

Maargoed 10,- per maand voor de gemoedsrust om alltijd te kunnen appen valt wat voor te zeggen. Als je verder geen wensen hebt.
Dit geldt óók voor prepaid
Ik had het over dat hollandsnieuwe ding. Geldt dat ook voor prepaid? Want dan snap ik deze propositie helemaal niet. Prijs je jezelf direct de markt uit.
Wat is Nederland verschrikkelijk duur zeg, hier in Frankrijk gemiddeld 50 GB voor 10€, ikzelf heb een aanbieding voor het leven van 30 GB voor 5€ en maandelijks opzegbaar. En natuurlijk gewoon 4G.

[Reactie gewijzigd door edpc op 10 december 2019 14:47]

Lijkt me overdreven, eerste Franse site die ik bezoek is 50 gb 19,99 pm, de eerste 12 maanden en daarna 34,99. Dat is trouwens nog steeds voordelig. Wel vind ik de dekking in Frankrijk heel belabberd maar dat kan er ook aan liggen dat ik op vakantie in Frankrijk vooral buiten de grote steden aanwezig ben.
Ik ken in mijn omgeving nog steeds mensen die Whatsapp gebruiken hoor, is nog steeds een van de belangrijkste media naar mijn mening. Zeker wordt Snapchat veel gebruikt maar dat is vooral voor de "streaks" en niet persé snel contact met anderen.
Ooh ik gebruik zelf ook voornamelijk (alleen) whatsapp. Maar kinderen in mijn omgeving in de leeftijd 10-12 gebruiken ook erg veel Snapchat / Instagram. Vooral als ze in die leeftijd nog geen simkaart hebben moet dat wel omdat whatsapp dan niet werkt.
Aha, dat maakt in dat geval veel duidelijk.
Mijn kinderen hebben een telefoon zodat ik ze kan bereiken en zij ons kunnen bereiken met WhatsApp. Wat ze verder nog doen met snapchat of insta moeten ze zelf weten. Traag internet zou prima zijn voor bereikbaarheid. Verder klinkt 'onbeperkt traag internet' als het traagste internet in het universum :+

Alleen is die deal helemaal niet zo goed. Ze betalen nu 8 euro per maand voor 3gb per maand bij Ben die vorig jaar een aanbieding had bij een 2 jarig abonnement.

[Reactie gewijzigd door terracide op 11 december 2019 09:23]

Wat denk je dat daar voor data doorheen gaat als je die snelle 4G geeft.
Ben het helemaal met je eens dat dit een drastische maatregel zou zijn, maar na een paar maanden buiten je bundel zouden ouders dit wel eens kunnen overwegen.
Daarom juist eerder voor kinderen, dat die dingen niet de hele dag gebeuren maar alleen thuis (of plekken met wifi uiteraard).
Ik voel me zo oud, en ben nog geen 30.
Ik zou ook wel graag zo'n bundel hebben eigenlijk, om in de auto te stoppen of zo.
Precies, die zitten gewoon snapp insta tiktok en youtube te bekijken
Over het algemeen zitten jongeren op wifi dus die hogere snelheid hebben ze toch wel.
Fout, de meeste jongeren stappen over naar 4g onbeperkt omdat die of op weg zijn of ergens thuis waar die geen wifi code hoeft te vragen
Fout, de meeste jongeren stappen over naar 4g onbeperkt omdat die of op weg zijn of ergens thuis waar die geen wifi code hoeft te vragen
Dan heb je het over jongeren die dat zelf kunnen regelen, niet over kinderen voor wie de ouders over de telefonie gaan.
Ervaring uit mijn omgeving van kinderen in de leeftijd 9 - 12 jaar.
In onze omgeving wordt volop WhatsApp gebruikt.
Denk het niet.
10 euro voor onbeperkt data is nutteloos voor ouderen.
Ze hebben al moeite met voorbij de 100 mb komen, bij simyo kan je 1GB krijgen voor 4 euro.
Dus het is voordeliger om 1gb te nemen.
Het is dan ook niet onbeperkt. In 30 dagen kan er max 128/8*86400*30/1024/1024=39,55GB doorheen als je 24/7 gaat downloaden op dit abonnement.
Met deze snelheid gaat niemand voor zijn plezier de hele dag internetten, dus ga maar uit van 2 uur per dag max, zit je op hooguit 4GB per maand.

Onbeperkt traag internet is gewoon beperkt dus, pure misleiding dit.
Onbeperkt is zelden daadwerkelijk onbeperkt. In dit geval haal je gewoon niet veel vanwege beperkte snelheid, maar anders zit er een Fair Use Policy aan die zegt dat je niet meer dan x mag downloaden of je wordt gethrottled.
Marketing omtrent dit soort zaken spreekt zelden de waarheid.
Het is prima onbeperkt aangezien je altijd de vooraf aangegeven snelheid haalt. Het is anders wat als er 4g belooft word en je dan afgekapt wordt
Met mijn onbeperkt data glasvezellijntje haal ik ook maar 155TB per maand!
hier met Ziggo iets van 112TB per maand (huishouden met 4 personen) }>
Wat doe je dan allemaal op internet? De usenet server synchroniseren met je NAS?
YouTuben in 4k of 8k, netflix tegenwoordig ook 4k, games spelen. Veel facebook door mijn ma.
.ISO's downloaden
van alles dus
heb je dat daadwerkelijk getest... :P
Nee - gebaseerd op de berekening van _JGC_ maar dan met 500mbps
Onbeperkt bestaat nooit, er zit altijd een beperking op, of het nou op de tijd, snelheid, hoeveelheid, mogelijkheid tot afname, of iets anders zit.
Nou dat kun je als Tweaker ouder dus ook wel zelf doen :) telefoon rooten, snelheid zo erg beperken dat ze wiskundig niet over de bundel kunnen en je bent goedkoper uit :Y)
Die 4 euro voor 1 GB bij Simyo daar komt wel 6-8 euro bij voor bellen, afhankelijk van of je maandelijks of jaarlijks opzegbaar wilt en aan 100 of 300 minuten genoeg hebt. Voordeligst wat ik zelf heb kunnen vinden en nu dus ook heb, is Ben: 8,50 voor 500 MB data (waarvan ik maandelijks 50-100 MB gebruik - en ben ik een 'oudere' met mijn 48 jaren?) en 300 belminuten maandelijks opzegbaar.
Voor €10 krijg je bij lebara prepaid 30 dagen 2GB 500min 1000 sms en onbeperkt naar lebara nummers bellen of smsen.
Hiermee kan je in heel europa gratis gebeld worden en van die 500min naar nederland bellen + die 2G kan je ook in heel europa gebruiken.
Doelgroep: waarom? Laat kinderen lekken buitenspelen, boeken lezen, leren voor school, etc.
Ja en dan tegelijk ouders die tijd hebben voor hun kinderen en niet 2 fulltime banen + sociale "verplichtingen" jongleren tussen de opvang adressen door. :)

Zie het niet gebeuren eerlijk gezegd. :)
Ja, 30 jaar geleden kon dat allemaal ook al niet... oh wacht.
Sorry hoor maar dit vind ik een nogal naïeve opmerking.
Ik weet niet of je kinderen hebt en hoe oud ze zijn, maar buiten spelen is niet iets wat nog veel voorkomt tegenwoordig. Zeker in de winter is er voor kinderen in de stad niet echt veel ruimte om veel activiteiten buiten te ontplooien.

Ik zie bij mijn dochter (10) dat die veel speelt met vriendinnen en hun wereld draait echt wel om tik-tok, youtube, rolbox en minecraft. Dat maakt die kinderen niet minder sociaal, want ze zitten vaak zat met 3 tegelijk boven samen een game te spelen. Alleen de vorm van spelen is wel veranderd.
In de winter naar buiten houd ik van en dat wil ik ook zeker aan mijn kind meegeven. Er is echt wel genoeg te doen buiten in de winter, hoor.
Toen ik naar school ging in Eindhoven (uurtje reistijd) kreeg ik een telefoon van m'n ouders. Dat was dan voor de tijd van smartphones maar dat ding was puur bedoeld om bereikbaar te zijn voor het geval dat. Simpel toestel, simpel abbonementje. Ik zie niet in waarom dat tegenwoordig niet meer een use case zou kunnen zijn, al zijn er dan ook goedkopere opties dan deze prepaid vorm.
Ja, zo rond de middelbare schooltijd vind een simpele telefoon ook prima, hoor. En als de basisschool ver weg zou zijn ook.
Maar voor een paar euro minder kunnen zo ook bellen en snel internetten. Dat ze geen YouTube en Netflix onderweg kunnen kijken kun je z gewoon duidelijk maken. Dat doen ze maar op wifi.

Met een minibundel van 1gb kun je appen, Snapchatten en zelfs af en toe Spotify luisteren.
Bij hollandsnieuwe (Vodafone) betaal je €13,50 voor 6GB, en als je ook Ziggo hebt, dan krijg je voor hetzelfde geld 7GB. Er kan nog een euro vanaf als je voor een 2-jarig contract kiest.
Bij hollandsnieuwe vind ik het lastig dat je geen datalimiet in kunt stellen omdat je sms'jes en belminuten van je datalimiet af gaan. Geen groot probleem, maar voelt niet zo lekker.

Bij Simpel betaal je €10 voor 4GB en onbeperkt bellen 500 sms.
Lebara biedt voor €10 5GB, onbeperkt bellen en sms'en.

Simyo biedt dus niet de beste deal, en ik denk ook niet dat ze dat pretenderen te hebben.
Bij Hollandsnieuwe zit de datalimiet in je abo. Je gaat standaard niet over je bundel heen, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
Ik betaal al meer dan 2 jaar 10 euro per maand voor 5gb data, onbeperkt bellen en 1000 smsjes

edit: bij simpel

[Reactie gewijzigd door Meneer_Thomas op 10 december 2019 11:30]

ja, ik ook, dezelfde deal, maar die aanbieding was tijdelijk en nu niet beschikbaar. De prijzen die ik noem zijn de aanbiedingen die je nu kunt vinden, dus is een veel eerlijker vergelijk dan grandfathered abo's.

De huidige aanbieding (4GB etc.) loopt al een half jaar elke maand 'af' bij simpel, dus ik kijk elke maand of er een betere deal komt.
Dit gaat over prepaid, niet over abo's.
Weet ik. Alleen wanneer je een prepaid mobiel hebt, en daarbij een tientje per maand moet betalen voor internet (want laten we wel wezen, het gaat tegenwoordig om MB's, niet om belminuten, dus als de 30 dagen voorbij zijn, neem je meteen een nieuwe bundel), dan lijkt het toch aardig op een abonnement! Vandaar dat ik de vergelijking tussen deze bundel van €10 en een abonnement van €13,50 best aandurf.
Er zijn 2 grote verschillen tussen prepaid en een abonnement:
1) Bij prepaid kun je nooit meer kosten hebben dan je beltegoed. Dus geen onaangename rekeningen.
2) Prepaid kan anoniem zijn.
2) steeds vaker niet! Vooral niet bij dit soort bundels.
Bij veel abonnementen kun je instellen dat je geen onverwachte kosten krijgt. Je zet bijv. je maandelijkse overschrijding op € 0,-. Maar idd bij de goedkopere abonnementen kan je weer vaak niet op 0 stellen (minimaal 10,-). Dus je hebt zeker een argument, maar verrassende rekeningen hoeft niet.
Je betaalt hier een vast bedrag per maand, dus is het een abonnement. Dat het een abonnement is zonder belminuten en met heel traag internet verandert daar niets aan. Belminuten en snelle data kun je bijkopen zoals bij prepaid, maar providers willen een stukje vaste inkomsten, en dat hebben ze hiermee.

Dit is dus vooral interessant voor de provider, maar ik denk dat het ook een oplossing is voor ouders met kinderen die nu een smartphone krijgen voor youtube en spelletjes maar zonder sim. De kosten zijn beperkt, de kinderen zijn bereikbaar en kunnen via whatsapp/messenger lite oid hun ouders contacteren als dat nodig is.

Zoals @ikweethetbeter ook aangeeft is dit prima te vergelijken met een €13,50 abonnement met een klein beetje belminuten die ook nauwelijks gebruikt zullen worden. Andere prepaid-aanbieders, zoals Lebara, hebben al langer zoiets, je belminuten en sms'jes zijn prepaid daarbovenop betaal je voor internettoegang maandelijks bv 10 of 15 euro en dat is dan ook een soort bundel (bv 1Gb) die aan het eind van de maand vervalt als hij niet is opgebruikt. Bij Lebara kon je voorheen ook eenmalige prepaid-internetbundels kopen, maar vanaf dat ze de maandelijkse bundel introduceerden maakten ze daar geen reclame meer voor. Ook Lebara heeft liever vaste maandelijkse inkomsten.
Je betaalt hier een vast bedrag per maand, dus is het een abonnement.
Nee, je koopt een bundel die één maand geldig is, daarna 'koop' je niet automatisch / verplicht een nieuwe bundel.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 10 december 2019 14:44]

Nee, je koopt een bundel die één maand geldig is, daarna 'koop' je niet automatisch / verplicht een nieuwe bundel.
Zo lees ik het niet hoor. Lebara had toen, voor ik mijn Hollandse Nieuwe-abonnement afsloot (nu KPN) ook zoiets. Trouwens toen ik mijn eerste abonnement afsloot, in 2000 bij Ben, kon je bij KPN en Libertel (nu Vodafone) met een prepaid niet bellen in het buitenland, behalve als je voor ƒ20 een buitenland-abonnement afsloot. Binnen NL had je dan nog steeds prepaid. Een gewoon abonnement was toen ook ƒ20.

Maar voor de zekerheid heb ik even op de website van Simyo gekeken,
https://www.simyo.nl/prepaid/internet en daar staat:
...
Tegoed op: wat nu?

Als je tegoed opgaat tijdens een gesprek of een internetsessie, dan kun je de sessie of het gesprek gewoon afmaken. Het grote voordeel is dat je niet direct afgesloten wordt. De keerzijde is dat je nu kosten maakt en een negatief saldo krijgt. De nieuwe bundel gaat namelijk pas in nadat de looptijd van de oude is afgelopen. In de tussentijd kun je wel mobiel internetten tegen het pay-as-you-go tarief.

Beter is natuurlijk om het niet zover te laten komen.
...


Kortom, je hebt ene prepaid bundel die 30 dagen geldig is, en iedere maand krijg je een nieuwe bundel. Kom je tekort dan koop je bij, heb je over, dan is het weg. Dat heet wel prepaid, maar is het niet.
Je kunt je maandbundel via Mijn Simyo automatisch laten verlengen.
Het kan, maar is dus niet verplicht. Dat is het verschil met een 'traditioneel' abonnement, daar zit je verplicht 12 of 24 maanden aan vast.
De nieuwe bundel gaat namelijk pas in nadat de looptijd van de oude is afgelopen.
Wat een naaistreek zeg.
De keerzijde is dat je nu kosten maakt en een negatief saldo krijgt.
Dit is raar. Bundel op en prepaid saldo op zijn twee verschillende dingen.
Het kan, maar is dus niet verplicht. Dat is het verschil met een 'traditioneel' abonnement, daar zit je verplicht 12 of 24 maanden aan vast.
Er zijn echter genoeg constructies die prepaid genoemd worden maar waarbij de maandelijkse betaling wel verplicht is. Meestal betreft het dan een abonnement met prepaid belminuten die bij niet-gebruik behouden blijven en internet-data die na 30 dagen vervallen (en ingaan op de 1e dus bij een maand van 31 dagen ben je steeds genaaid). Simyo hanteert hier trouwens wel 31 dagen.

Anderen noemen dat dan een maandelijks opzegbaar abonnement.
Wat een naaistreek zeg.
Pas op. Binnen je bundel betaal je dus 3,3 cent per MB maar als je bundel op is en je dus negatief staat, dan gaat het tegen 15 cent per MB.
https://www.simyo.nl/prepaid/vergelijken
Prepaid internet is heel simpel. Het tarief zonder bundel is 15 cent per MB. Mét een bundel betaal je 3,3 cent per MB met een bundel van 150 MB, 1,5 cent per MB met een bundel van 500 MB en 1 cent per MB met een bundel van 1000 MB.

Behalve dan als je voor €10 de bundel Onbeperkt MB’s (lage snelheid) neemt waar dit artikel over gaat. https://www.simyo.nl/tari...en%20prepaid%20buitenland Bellen in het buitenland is trouwens ook aan de prijs, tot € 2,542/min.

Tegoed op. Wat nu?

Je Prepaid tegoed kan tijdens een gesprek of internetsessie op raken. Het is dan mogelijk de sessie gewoon af te maken. Je wordt met Prepaid van Simyo dus niet direct afgesloten. Je maakt alleen wel kosten en je saldo gaat in de min. De nieuwe internetbundel gaat namelijk pas in als de looptijd van de oude is afgelopen. In de tussentijd kun je wel mobiel internetten, maar alleen tegen het pay-as-you-go tarie
En wat als je gewoon YouTube kijkt op 240p of 144p? Dat kan dan wel? Ik neem aan dat ze niet aan packetsniffing doen en Youtube streaming in zijn geheel blokkeren?
Herinner je vroegah nog het oude inbelinternet? Zo'n 56k6 modem? En hoe erom traag dat was, en hoe enorm langzaam een web 1.0 pagina most laden? Of hoe lang het duurde om één enkel mp3'tje te downloaden? Of een Jpeg?

Het Simyo-internet is maar tweemaal zo snel als het modeminternet van toen.

Dus wat kun je dan? Video gaat niet lukken (herinner je je nog hoelang een GIFje moest laden?) Audio wel, maar 96 kb/s bitrate is wel het max (er zit nog wat overhead overheen). Een gewone website openen? En beetje pagina is al snel 500 kB groot en kost je een halve minuut om te laden.

Browsen en video is dus geen optie. Streaming audio is nog wel een optie; als je genoeg neemt met een slechte bitrate. Apps kunnen nog wel runnen zolang ze niet veel data nodig hebben. Tekst via Whatsapp kan dus gewoon, en de 9292 app zal ook geen probleem zijn. Maar Tinder kun je vergeten omdat deze plaatjes moet downloaden.

Dit is echt één stap voorwaarts en drie stappen terug....
Ik heb zelf deze bundel gebruikt (kpn)

Aangezien sommige zeggen dat je er niks mee kan, en ja de opties zijn beperkt, maar met een beetje handig gebruik kan je toch best wel wat.

Browsen: Download browser Opera Mini en stel data savings in. Daarmee kan je vrijwel elke site normaal bezoeken en lezen. (geen video streaming)

Voor social media moet je de light versie gebruiken, dan werken facebook en twitter prima.

Ik vind de light versies zelf beter, dan de normale versies, maar dat is weer een andere discussie.

Whatsapp werkt ook prima, tekts berichten komen en worden snel verstuurd. Ook fotos die je ontvangt kan je prima binnen halen. Zelfs Voice gesprekken werken.

Navigatie en internet bankieren werken ook prima.

Ik zie hier wel wat use cases voor kinderen, mensen die alleen aan streaming via wifi doen,maar ook bv voor ouderen, die misschien niet zo handig zijn met smartphones en bang zijn dat ze hun hele bundel er door heen jagen.

Het slechte van simyo is dat ze de bundel voor te duur aanbieden. Hetzelfde heb je bij T-Mobile prepaid, maar dan voor 7,50 euro per maand + 30 belminuten, die je bij simyo niet eens krijgt.
Het slechte van simyo is dat ze de bundel voor te duur aanbieden. Hetzelfde heb je bij T-Mobile prepaid, maar dan voor 7,50 euro per maand + 30 belminuten, die je bij simyo niet eens krijgt.
KPN is bekend als duur maar het verschil is dat je dan wel bereik hebt. Met T-mobile en Vodafone hier niet overal.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 10 december 2019 10:47]

Denk maar net waar je bent.
Heb dual sim. 1 Tele2 en de ander Simyo en merk zelf dat ik bij Tele2 meer en het signaal beter is dan bij Simyo. Dat is dan in Zeeland.
Is dit bericht niet ontzettend achterhaald? Ik dacht dat bereikverschil tussen providers gemiddeld genomen ongeveer gelijk waren inmiddels.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 10 december 2019 13:11]

Zelf ben ik in 2000 begonnen met Ben (toen nog niet van T-mobile). In de loop der tijd heb ik daarna T-mobile, Orange, T-Mobile, Lebara, Hollandse Nieuwe en KPN gehad met tussendoor nog wel eens een ander prepaid kaartje als 2e sim. In de loop der jaren ook heel vaak dekkingskaartjes bekeken en die klopten van geen meter.

Ja ze geven witte gebieden aan waar er echt zeker helemaal geen bereik is, zoals stukjes Veluwe, IJsselmeer, Waddenzee, Noordzee. Daarnaast hebben ze allemaal stukjes waar ze volgens de kaartjes wel, en in de praktijk geen dekking hebben. Vaak zijn dat kleine hoekjes, soms de ene kant van de straat wel en de overzijde niet. Uiteraard zal een overgrote meerderheid van de mensen dat witte plekje niet merken, maar als jij er dagelijks mee te maken hebt is het behoorlijk vervelend.

Ook langs doorgaande wegen heb je vaak een stukje wel dekking, dan een stukje geen dekking. Gaan stilstaan waar je wel dekking hebt op een 100km weg zonder vluchtstrook en maar één rijstrook in beide richtingen lijkt me echter niet verstandig, ongeacht of je nu handsfree belt, het de bijrijder is die belt of dat het de kinderen op de achterbank zijn die aan het internetten zijn. Toen ook geprobeerd te melden bij T-mobile maar als er geen postcode aan hangt dan konden ze het niet registreren. De A6, A27, N50 of N307 heb ik niet geprobeerd, de N62 gaat prima, de N258 is dus wel een probleem, althans bij T-mobile.

En terwijl ook KPN zo zijn gaten heeft zijn die bij Vodafone en T-mobile toch prominenter.
Wat betreft KPN, daarover wordt elders in de provincie dus ook al jaren* steen en been geklaagd (al zal een meerderheid inmiddels wel zijn overgestapt naar een ander die daar wel bereik heeft. Toch zou het niet mogen dat jij, als je daar toevallig bent en misschien bij de "verkeerde provider" zit, dat je geen 112 kunt bellen als dat nodig is. En dan gaat het niet om één straatje, zoals in mijn geval, maar om hele dorpen. Het gekke is dan nog dat je 1km buiten het dorp, soms zelfs op 500m, midden tussen twee akkers wel dekking hebt.
* jaren, dus ik begin met een oud artikeltje: 31-10-2016 wel met mooie rode stippen waar er geen of slecht bereik is.
* nog een van 31-10-2016 nu.nl en de bron van het nu.nl-artikel bij NOS met een mooi kaartje.
* Tweakers 28-04-2015
* een nieuwere 12-06-2018
Ik heb ook niet de indruk dat er na de uitrol van 4G tussen 2012 en 2016 nog veel is veranderd behalve dan enkele plaatsten waar de eigenaar/beheerder, zoals Rijkswaterstaat, besluit de contracten niet meer te verlengen of zelfs gelijk beëindigt:
28-01-2019 nieuws: T-Mobile moet zijn antennes van de vuurtoren in Westkapelle halen
of het vrij unieke geval van 20-02-2018 Eindelijk mobiel bereik in Wilbertoord: bewoners regelen zelf tweedehandse mast

Nogmaals Brabant: 14-03-2019
Op het speelhuisje van de kinderen klimmen om te kunnen bellen. Of honderd meter verder moeten lopen om 112 in te schakelen terwijl er iemand met een gebroken been op het voetbalveld ligt.

Tot slot, 2 maanden oud:
https://forum.kpn.com/mob...mast-in-noordbroek-481064
Ja daar komt hij ergens 2020.

En ja er zijn ook nog altijd mensen die de masten weg willen:
16-1-2019: https://www.omroepbrabant...lemaal-kanker-van-krijgen
9-2-2019: https://www.omroepbrabant...e-hem-bijna-niet-meer-weg

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 10 december 2019 16:01]

Ik ben destijds overgestapt naar KPN omdat inderdaad T-Mobile geen bereik had in mijn nieuwe woonplaats, en ik merkte direct dat het bereik veel beter was overal, ook op plekken waar ik voorheen geen bereik had. Dat was echter in 2015. Mijn inmiddels vrouw is toen overgestapt van vodafone (waarmee ze ook geen bereik had en regelmatig storing had) ook naar KPN.

We zijn inmiddels al lange tijd tevreden klant. Mij werd echter wel meerdere keren beweerd dat de "KPN heeft de beste dekking" inmiddels achterhaald is. Mijn persoonlijke ervaring is dan ook beperkt tot het bovenstaande: Terug in 2015 was KPN naar mijn ervaring de beste.

Ik ga je bronnen even bekijken, kijken of het anders is inmiddels. :) Leuk!

Overigens, 112 bellen is provider-onafhankelijk zover ik weet.

edit: Enige wat ik uit je bronnen kan concluderen: Alle providers zijn ruk in Zeeland, en waar koop je een 2e hands zendmast? :+

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 10 december 2019 16:04]

Overigens, 112 bellen is provider-onafhankelijk zover ik weet.
In theorie wel. In de praktijk zal je heel vaak eerst de simkaart er uit moeten halen voor je 112 kunt bellen omdat de telefoon de mast van de eigen provider wel ziet maar verbinding opbouwen dus toch niet lukt.

Wat ook leuk is op die N258, ben je onderweg, wil je gaan bellen, je ziet dat je signaal hebt, en zodra de verbinding tot stand is gekomen valt je dekking weg. Vervolgens zie je dat je wel maximaal signaal hebt via een mast van een buitenlandse provider, ga je daarmee bellen (ondanks de kosten toen), wederom zodra de verbinding is gemaakt en je allebei hallo hebt gezegd, valt je verbinding weg, je bent nu weer te ver van de grens.En ook gehad dat verbinding opbouwen dus helemaal niet lukt.
edit: Enige wat ik uit je bronnen kan concluderen: Alle providers zijn ruk in Zeeland, en waar koop je een 2e hands zendmast? :+
Niet alleen in Zeeland. twee artikelen gaan over Brabant (Wilbertoord,Olland), Noordbroek is in Groningen. Het NOS-kaartje is half Flevoland roze, een derde van Brabant en ook heel veel vlekjes in Drente, Overijssel, Gelderland.
In Zeeland noemt het Kattendijke, maar Kats is ook een probleem (Katseveer waar de Michelinster is, is langs de weg Goes-Zierikzee, dus daar kun je wel bellen, maar in Zierikzee is er ook een probleem.

Echter Utrecht, Zuid- en Noord-Holland, nauwelijks, alleen tussen Haarlem en IJmuiden een redelijk grote vlek en een wat onregelmatige ten oosten van Alkmaar/zuiden van Heerhugowaard.
Lijstje met de meeste klachten (staat Zeeland niet eens bij):
Top 10 gemeenten met meeste klachten over mobiel bereik
gemeente* rapportcijfer aantal reacties
1 Westerveld (Drenthe) 3,6 358
2 Sint-Oedenrode (Noord-Brabant) 3,7 162
3 Neerijnen (Gelderland) 3,8 51
4 Bronckhorst (Gelderland) 3,8 103
5 Baarle-Nassau (Noord-Brabant) 3,8 71
6 Zaltbommel (Gelderland) 3,9 35
7 Tynaarlo (Drenthe) 4 391
8 Medemblik (Noord-Holland) 4,1 29
9 Berkelland (Gelderland) 4,1 136
10 Weststellingwerf (Friesland) 4,1 28

In Zeeland zijn ze bij de omroep vaak ook vooral heel druk bezig met Zeeuws zijn, en Zeeuws doen, die klagen relatief nog weinig, en vaak alleen via Zeeuwse kanalen (omroep Zeeland, Zeelandnet, PZC).
Prima - dan neem je hetzelfde prepaid gebeuren van KPN. Kosten? 8,99 per maand inclusief 30 min bellen of 30 SMSjes.

Nog steeds goedkoper dan Simyo over hetzelfde netwerk... Dus serieus: ik snap niet waarom Simyo hier 10 euro voor moet vragen.

Overigens helemaal eens met fl2001 - voor een hele hoop doelen is 128kbit/s echt wel bruikbaar. Zelf een hele tijd gehad voor bijv. het mobiel kunnen aansluiten van een PIN automaat, WhatsApp gebruik, mail overal binnen kunnen halen en zelfs het in de auto luisteren van radiostreams. Veel radiostations hebben prima streams op 64 of 96 kbps.
Prima audio streams met 64-96 kbps?
Misschien dat "talk radio" nog enigszins gaat maar zelfs met de best case scenario van AAC+ is muziek op die bitrate nauwelijks om aan te horen naar mijn mening, prima zou ik het zeker niet durven noemen.

Om over (low bitrate) MP3 maar helemaal te zwijgen... En dat zijn toch echt de meeste streams, helaas.
Voorwaarden om op 64-96 kbps voldoende kwaliteit audio te hebben (in de auto):
* Geschikte encodering (AAC+)
* Goede encoder met fatsoenlijke instellingen (geloof me, daar is giga veel verschil in)
* Direct vanuit de studiofeed streamen naar AAC+, dus geen upload voor het station met een lossy format maar lossless
* Geen gebruik van lossy formats voor gedraaide muziek
* Rekening met AAC+ houden qua processing

Ben het met je eens dat het regelmatig beroerd klinkt (diverse stations op DAB+ hebben het ook niet voor elkaar), maar met 64 tot 96 kbps is er echt wel een voldoende kwaliteit in de auto mogelijk op de meeste standaard auto installaties.
Niet mee eens. Deze bundel biedt wat je minimaal op je telefoon nodig hebt om een beetje bereikbaar te zijn. Signal, Matrix, WhatsApp, Telegram, SMS dat soort spul.

Als je die zelfde telefoon ook wilt gebruiken voor leuke zaken als video en muziek, zal je idd aan een ander abonnement moeten.

Mij lijkt dit een stap voorwaarts voor mensen die niet veel bijzonders doen met hun telefoon. Ik bijvoorbeeld, meeste audio/video doe ik gewoon op een PC, telefoon is er vooral om bereikbaar te zijn.
Als je idd niks bijzonders doet en slechts een beetje bereikbaar wilt zijn, zal je ook weinig dataverkeer hebben.
In dat geval ben je mss beter af met een kleine beperkte databundel die 100-1000x zo snel is.
Ikzelf doe ook niks bijzonders en heb daarom Simpel 500MB 70Mb/s voor €2,50.
Dan hoef ik niet 5 minuten te wachten als ik alleen even Buienradar ofzo wil bekijken.
Dit is dan ook meer toegespitst op de mensen die geen limieten aan zichzelf kunnen toekennen. Die worden vanzelf beperkt door de snelheid, maar blijven wel bereikbaar. Geef je zo iemand een normale bundel is het in 2 dagen op.
Ok, daar kan ik me dan nog wel wat bij voorstellen.
Wel bizar, voor ongedisciplineerden die niks bijzonders willen, is het grote voordeel dus eigenlijk dat je er ook niks bijzonders mee _kunt_.
Doet me ook wel denken aan dumbphones, waarvan men de accuduur het grote voordeel vindt, wat ligt aan de beperking dat je daarbij de wifi/data niet naar behoefte aan/uit kan zetten.
Maar goed ieder zijn ding :)

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 10 december 2019 13:38]

Mijn dochter heeft een tijd gedaan met een prepaykaart zonder data. Bereikbaarheid was het doel. Bellen, sms, maar ook Whatsapp is geen probleem (buiten bundel een keer 1ct per bericht). Foto's versturen gaat dan niet.

Probleem was het systeem op haar iPhone dat data blijft verbruiken, ook al staat alles (behalve Whatsapp) uit. Waardoor ze in 2 maanden altijd door haar bundel zat, ook zonder deze te gebruiken.

Nu heeft ze daarom een abonnement voor minder dan een tientje waarmee ze alles wel kan. Een tientje voor alleen langzaam internet is veel te duur.
Muziek kan prima op je telefoon zonder datagebruik door je eigen mp3's er op te zetten. Ik stream nooit muziek met mijn telefoon. Voordat ik een Fairphone had, had ik altijd een Nokia 1100 + SanDisk mp3-speler in mijn zak. Nu vervangt de Fairphone beiden en bellen + mp3's afspelen in combinatie met offline kaarten kunnen kijken met Maps.me en lezen met MoonReader Pro is mijn voornaamste gebruik van mijn telefoon. Vandaar dat ik aan data nooit meer dan 50-100 MB gebruik. Bonus: met data-verbinding (en locatie) uit, gaat een telefoon drie maal zo lang mee op een batterijlading. Meestal laad ik mijn telefoon tweemaal per week op, in plaats van dagelijks.
Niet mee eens. Deze bundel biedt wat je minimaal op je telefoon nodig hebt om een beetje bereikbaar te zijn. Signal, Matrix, WhatsApp, Telegram, SMS dat soort spul.

Als je die zelfde telefoon ook wilt gebruiken voor leuke zaken als video en muziek, zal je idd aan een ander abonnement moeten.

Mij lijkt dit een stap voorwaarts voor mensen die niet veel bijzonders doen met hun telefoon. Ik bijvoorbeeld, meeste audio/video doe ik gewoon op een PC, telefoon is er vooral om bereikbaar te zijn.
Alleen is het wel sneu dat toen we begonnen met mobiel internet t-mobile daar 10,00 voor onbeperkt internet zonder datalimiet voor rekende. Als ik me niet vergis zaten we toen nog op 2G, maar volgens mij alsnog sneller dan deze 128 Kbits.
Volgens mij is de oer-gsm 9600 bits/sec (9,6 Kbit/sec).

T-Mobile bood vanaf 'het begin' (toen nog dutchtone) aan abonnementen al doorlopend verbinding als je bundel op was. Toen nog 64 KBits/sec.
En email. Of is dat een ouwe knarren opmerking? :-)
128Kbit/s =128kb/s oftewel ~15kB/s, knap als je daar een video over heen kunt trekken!
0Anoniem: 120539
@ard-e10 december 2019 13:30
Ach, in de tijd van ISDN konden we ook video-conferencen. Het probleem zit hem vooral in de resolutie, naast natuurlijk de audio-kwaliteit.
128kbit/s is toch al een dubbel kanaal, en constant een 128k kanaal beschikbaar hebben zou je 25 jaar geleden alleen maar van kunnen dromen.

Het kan dus best, het is alleen niet meer van wat we tegenwoordig gewend zijn.
Ik ben juist overgestapt van Simyo. €12,50 voor 2gb is toch niet meer van deze tijd... Voor slecht een paar euro meer heb je al onbeperkt bellen en 2 tot 3 keer zoveel data.
Prepaid is idd het best bij Lebara en Lycamobile.

Opzich had ik wel interresse in een onbeperkt basic internet bundeltjes, maar 128kbps is wel heel erg sloom.

Met 256kpbs had je nog wel iets gekund. Maar 10 euro voor 128kbps, nee dan kan je beter tmobile prepaid nemen, zelfde onbeperkt internet bundel maar goedkoper voor 7,5 euro.
Zelfde bij KPN, ook onbeperkt voor 7,50 euro.
Was inderdaad vroeger €7,50, is nu €8,99.
Je krijgt er nu wel 30 belminuten / smsjes bij.
Klopt, maar deze verlengt nu dus ook automatisch, dat is dan wel iets waar je op moet letten als je het voor een maand gebruikt. Ik had eerder af en toe de maandbundel onbeperkt internet, en daar kreeg ik 100 belminuten bij. Deze stopte wel na een maand. Nu is deze dus duurder geworden en je krijgt minder belminuten erbij.
Ik weet niet over welke bundel jij het hebt, de Onbeperkt Online bundel van KPN stopt automatisch na 31 dagen.
Ik zie het, er zit verschil tussen de Onbeperkt online en Zorgeloos online bundel
Nee bij kpn kost deze bundel 8,99 per maand.

Je krijgt bij kpn en tmobile ook 30 belminuten erbij.

Wat simyo dus extra duur maakt.
Bundels zijn bij Simyo duurder dan bij KPN, maar bellen en SMS zonder bundels is bij Simyo weer goedkoper.
0,17 tot 0,36 euro per minuut + 0,00 tot 0,09 starttarief afgerekend per seconde bij KPN tegen 0,10 euro per minuut afgerond naar boven op minuten bij Simyo.
0,25 (0,18 bij zorgeloos) euro per SMS bij KPN tegen 0,10 euro per SMS bij Simyo.
Het enige wat nog beschikbaar lijkt te zijn is de Unlimited Data dag (€ 2,95) en Unlimited Data weekend (€ 5,00). Dus Unlimited data voor een maand voor het bedrag die jij noemt bestaat niet meer.

Zojuist trouwens ook even gekeken op een oude prepaid kaart die ik nog heb liggen, maar inderdaad... de € 7,50 unlimited internet is niet meer af te nemen.
Waar zit jij te kijken dan, bij t-mobile bestaat de bundel nog gewoon hoor: https://www.t-mobile.nl/mobiel/prepaid/bundels#altijd
Ah shit, nog verder omlaag scrollen op de T-Mobile zelf blijkbaar. 8)7 |:(

Vreemde is dat via My Tmobile de betreffende bundel niet geactiveerd kan worden. Moet zeggen dat ik met de prepaid meuk - sinds ik een abonnement heb afgesloten voor m'n oudste met 3gig data (i.c.m. T-Mobile Thuis) en onbeperkt internet voor een tientje p/m - er nauwelijks echt meer mee bezig ben.

Zojuist ook even contact gehad - dat de optie niet in My Tmobile staat - en werd bevestigd en uitgezocht.
Heb je je simkaart al overgezet naar het kids tariefplan? Op de zelfde pagina staat uitgelegd hoe je dat moet doen.
inderdaad het is inderdaad intresanter om een andere prepaid provider te nemen.
T-mobile 128bit onberperkt + 30 min/sms (7.5€) https://www.t-mobile.nl/mobiel/prepaid/bundels#altijd
extra minuten/sms aan 0.2/0.15€

KPN 128kbit onbeperkt + 30 mm/sms (8.99€) https://www.kpn.com/prepaid/bundels.htm
extra minuten/sms aan 0.3/0.16€

T-mobile lijkt dan nog het voordeligste (tenzij je op een locatie woont vaak komt waar KPN betere dekking heeft)
Als we dan toch abonnementen erbij halen dan heeft Robin Mobile ook onbeperkt internet (op 4g) EN onbeperkt bellen/sms voor 14,99 per maand. Per maand opzegbaar dus eigenlijk vergelijkbaar met prepaid. Het enige 'beperkende' van de Robin Mobile abonnementen is de internet snelheid die je haalt en een (zeer hoog plafond) waarna de snelheid lager word.

Voor 14,99/maand heb je onbeperkt 1mbps mobiel internet en onbeperkt bellen/sms. Het plafond waarna de snelheid naar 0,5mbps gaat is geloof ik pas bij 40gb data. Ook Robin Mobile gebruikt het KPN netwerk en uit ervaring weet ik dat ze erg flexibel zijn bij gebruik in buitenland. Ons hele gezin maakt hier op dit moment gebruik van.
Als we dan toch abonnementen erbij halen dan heeft Robin Mobile ook onbeperkt internet (op 4g) EN onbeperkt bellen/sms voor 14,99 per maand. Per maand opzegbaar dus eigenlijk vergelijkbaar met prepaid. Het enige 'beperkende' van de Robin Mobile abonnementen is de internet snelheid die je haalt en een (zeer hoog plafond) waarna de snelheid lager word.

Voor 14,99/maand heb je onbeperkt 1mbps mobiel internet en onbeperkt bellen/sms. Het plafond waarna de snelheid naar 0,5mbps gaat is geloof ik pas bij 40gb data. Ook Robin Mobile gebruikt het KPN netwerk en uit ervaring weet ik dat ze erg flexibel zijn bij gebruik in buitenland. Ons hele gezin maakt hier op dit moment gebruik van.
Onbeperkt ?
40GB á 1MB/s is niet onbeperkt, dat zijn keiharde limieten
Ja, onbeperkt. die 40gb is een grens waarbij de snelheid omlaag gaat naar 512kbps en daarna kun je inderdaad onbeperkt door blijven gebruiken.

Als je valt over de snelheidslimiet dan zou je niet eens op mijn reactie moeten reageren maar direct de schrijver van dit artikel aan moeten spreken of Simyo zelf want dit hele artikel gaat over snelheids begrensd mobiel internet.
Ik zit nu bij Ben met een maandelijks opzegbare abonnement, maar neig om over te stappen naar Lebara, daar krijg ik immers meer (onbeperkt bellen/SMS bijv.) voor 11 euro dan bij Ben...

Het is wat hè, met al deze providers.

[Reactie gewijzigd door Indir op 10 december 2019 09:20]

Wees blij. Anders krijg je hetzelfde als bij de Internet-markt. 2 grote spelers, waarvan 1 een monopolie op de kabel met bijbehorende prijzen.

Nadeel van Ben/Lebara vind ik dat buitenland vaak geen 4G is, wat het bereik erg slecht maakt.
Welkom in de wereld van upselling.

Natuurlijk is dat voordeliger, maar soms staan producten gewoon in het lijstje als 'opvulling'
2 paarden en een oudtante die dit willen gaan gebruiken, maar vrijwel iedereen gaat doorrekenen, en dan is een 'hoger' abo nét wat gunstiger.

Ik heb zojuist de sim-only van mijn jongste opgezegd, 9,60 ( compleet kortingen KPN ) met 200bel/sms en geen data ( dit zet ik er elke maand op vanuit mijn eigen KPNabo's )
Naar een 'kind-sim' Ook KPN, 7,50€ en onbeperkt bel/sms + 1GB data ( tekorten vul ik weer aan uit eigen abo's )
Offtopic maar kon dat al met nummerbehoud? De afgelopen maanden was dat namelijk nog niet mogelijk, ik zit er op de wachten voor onze oudste...
Nee, staat er niet bij, is een compleet nieuw abo, zonder aansluitkosten

Ik heb het zo genomen, en de oude opgezegd.
:+ hij is nog jong genoeg om niet teveel last te hebben van een nieuw nummer
Ik was 3 jaar geleden overgestapt toen T-Mobile met Unlimited Go kwam. Ik vond de bundels van Simyo toen ook niet meer van deze tijd. Hun grootste bundel was geloof ik 4 gigabyte per maand, en ik ging er ruim elke maand met 2 gig overheen. Ik kreeg daarom elke maand rekeningen van zo'n 60 - 70 euro...
Vreemd. ik betaal 9 euro voor 4GB en 600 minuten per maand bij simyo.

Vind het prima zo. Meestal hou ik ook nog eens de helft over.

[Reactie gewijzigd door Gunner op 10 december 2019 09:53]

Hangt er vanaf hoe lang je al klant bent. Ik betaal €8 voor 2GB data, is voor mij meer dan voldoende aangezien ik bijna altijd op wifi zit.
Hier trekken ze alleen geen nieuwe klanten mee lijkt me. 10 Euro voor onbeperkt internet met 128kb/s, voor een prepaid kaartje. Zelfs het dure KPN is goedkoper met 7,50 voor een onbeperkt internet maandbundel (ook 128kb/s dacht ik), met ook nog 100 belminuten erbij.
Zelfs het dure KPN is goedkoper met 7,50 voor een onbeperkt internet maandbundel
Is dat prepaid of een abo? ;)
Prepaid. Maar ik lees net dat het nu 8,99 kost, en dat de bundel tegenwoordig wel automatisch verlengt.
...Zelfs het dure KPN is goedkoper met 7,50 voor een onbeperkt internet maandbundel (ook 128kb/s dacht ik), met ook nog 100 belminuten erbij.
Dat is vreemd, want Simyo is een (budget) merk van KPN.
Het is tegenwoordig 8,99 per maand heb ik gemerkt, maar dan nog is het goedkoper. Simyo is dan wel van KPN, maar dat wil niet perse zeggen dat ze goedkoper zouden zijn. Het kan best zijn dat KPN het juist duurder maakt zodat ze zelf meer klanten trekken, en op den duur misschien met Simyo kunnen stoppen.
Maar ik weet niet precies hoe dit zit, het kan ook zijn dat Simyo verder op zichzelf opereert en dat KPN hier verder niet veel mee te maken heeft behalve dat het een merk van hen is.
Dit gaat ook prepaid.
Zelf heb ik 10GB data p/m met onbeperkt sms en bellen voor €12.50 bij Youfone. Is wel een simonly 2-jarig abonnement, geen prepaid.

[Reactie gewijzigd door Rabliep op 10 december 2019 09:20]

Dat is niet duur. Want daar vragen ze momenteel 18,00 voor ;-)
Alles onbeperkt voor €30,- bij Tele2 heb ik.
30? Dat was toch 25 per maand? Ik betaal wel 25 in ieder geval.
Dat gaat nergens meer over. Ik betaal 16,- voor 20gb (bellen weet ik niet...doe ik niet zoveel).
Een van hun argumenten is dat ze op het KPN netwerk zitten en service bieden. Tenminste, dat werd mij door retentie verteld toen ik aan het overstappen was naar simpel waar ik per maand minder betaal dan jij, en er onbeperkt bellen met 5GB data voor terug krijg.
Niet al die kaartjes worden daarvoor gebruikt, denk maar aan bijvoorbeeld een grasmaaier die en 4g abonnement nodig heeft. Daarvoor is dit juist wel heel interessant. Want deze moeten geen videos streamen, maar sturen wel op tijd en stond een paar berichtjes naar een server. En dan is het goedkoopste wat je kan vinden meestal wel goed genoeg
Voor die toepassingen zijn er m2m simkaarten
Die zijn voordeliger te krijgen.

( tenzij je als particulier er mee speelt, maar dan hoeft die grasmaaier niet op 50km afstand nog te werken ;) )
Dan is dit waarschijnlijk niet het goedkoopste. Alleen verzenden van video of heel veel foto's heeft een databundel nodig die duurder is dan deze.
Zelf ben ik al aantal jaar lid van Simyo. Bevalt erg goed naar mijn idee.. Ikzelf ben dan vaak aan de WiFi verbonden en heb aan 2gb voldoende. En omdat ik wat langer lid ben, betaal ik minder namelijk €8,-
... al is het streamen van video volgens de provider niet mogelijk.
Telefoon connecten naar de VPN server thuis, of ze blocken dat dmv DPI.
Denk eerder dat het vanwege de snelheid niet lukt. 128Kbit/s is niet veel.
Dat heeft denk ik meer te maken met de beperkte snelheid dan dat er actief geblockt wordt.
Ik denk niet dat ze het blokkeren maar dat de bandbreedte simpelweg te laag is. 128kbit is meer de bandbreedte van een matige kwaliteit MP3, laat staan video.
Is gewoon te traag daarvoor. 16KB/s, wat doe je daar nog mee?
Dat valt nog best tegen met al die glitterplaatjes ;)
Af en toe en WA berichtje binnen krijgen en versturen, voor al het andere is het (veel) te traag.

We praten over een maximale snelheid van +/- 1MB per minuut... Bijvoorbeeld "even" navigatie app Waze (momenteel 82MB) van de Playstore binnenhalen onderweg gaat je bijna anderhalf uur kosten met deze snelheid traagheid.
Downloads kan je perfect thuis doen.

Denk wel dat waze normaal werkt met 16kbps? Feitelijk nog nooit getest hoeveel MB waze erdoor sleurt tijdens uurtje rijden met af en toe een herberekening...
Weinig, maar dat is niet mijn punt.

Waar het om gaat is dat je, buiten WA berichtjes en wat andere basis zaken die nauwelijks iets gebruiken om, helemaal niets anders kan met deze snelheid traagheid mocht je eens geen WiFi hebben maar wel iets willen/moeten wat echt internet nodig heeft.
Ik heb een sterk vermoeden dat bijna iedereen die momenten wel eens zou hebben als dit het enige internet zou zijn wat er verkrijgbaar was...
128Kbits, al zou je alles in de tunnel dik gaan comprimeren is het echt niet voldoende voor een beetje degelijke video ervaring lijkt me.
En dat 2de, over TCP443 en alle niet vpn pakketjes forwaren naar een webserver helpt vaak wel.

[Reactie gewijzigd door Core2016 op 10 december 2019 09:23]

Wat niet zou mogen volgens de huidige net neutraliteit.

Ik denk dat ze er eerder mee bedoelen, dat het niet voldoende bandbreedte is.
Het gaat er toch om dat het te weinig snelheid heeft om een video af te spelen? Dan kun je wel naar je server gaan, maar krijg je nog maar 1 frame per 2 seconden.
KPN-dochtermerk Simyo komt met een bundel van een tientje per maand, waarmee gebruikers onbeperkt mobiel internet met 128Kbit/s kunnen afnemen.
Als het een tientje per maand is dan is het toch geen prepaid meer? Het klinkt gewoon als een abonnement. En een relatief duur abonnement ook nog eens.
Tuurlijk is het wel prepaid, je betaalt vooraf en stopt er mee wanneer je wilt.
Prepaid is vooraf betalen, en dat mag je elke maand doen maar ook gewoon niet. Je kan anders moeilijk een maand onbeperkt aanbieden als er ook niet steeds (of eenmalig) voor een maand afgerekend word.
10 euro voor poeptraag internet, het zal een uitkomst kunnen zijn voor mensen die het gebruik niet in bedwang hebben maar wel berichten (moeten) kunnen sturen. Maar eigenlijk zie ik hier heel weinig use cases in. Ik vind het echt veel geld voor iets waar je praktisch niets aan hebt.

Als het nu zo was dat je een bedrag kon betalen zodat je naast je bundel altijd traag internet hebt als je bundel op is.. maar daar zou ik nog geen 10 euro voor over hebben. Hiernaast ben je genoodzaakt om nog meer te betalen als je ook wil bellen, want ook voor bellen zal deze snelheid niet geschikt zijn.

Dan zou je kunnen denken dat het handig is voor mensen die alleen berichten sturen en een beetje surfen op het web, maar dan kun je net zo goed een goedkope bundel nemen, ben je goedkoper uit. Volgens mij betaald mijn vrouw voor 2gb en 200 minuten 7,50. Dus alleen als je op alle video's klikt en jezelf niet onder controle hebt kan dit misschien een uitkomst zijn?
Lijkt mij vooral handig als je één maand per jaar traag mobiel internet nodig hebt en de rest van het jaar geen mobiel internet nodig hebt.
Waarschijnlijk heb je gelijk, het was mij volstrekt onduidelijk dat je het als een los aanbod kunt gebruiken, dus eenmalig 10 euro en dan een maand lang gebruiken waarna het weer stopt. Ik las het alsof het een abbonement was.
Prima provider, zit er al jaren maar hun bundels beginnen idd te verouderen en worden te duur. Zit te denken aan een overstap.
2GB voor 12,50 is best duur vergeleken met de 8GB voor 10,00 die bij een abbonement mogelijk is.
Aan de andere kant. Het duur ruim 35 uur voordat je die 2 GB op hebt op maximale snelheid.

[Reactie gewijzigd door jeroen3 op 10 december 2019 11:42]

Ja maar dan word alles duur xD ik heb alles onbeperkt voor 25 (kon gelijk de internet + tv de deur uit doen dus onder de streep geeft het zelfs winst in mijn geval).

*tv keek ik toch al niet en die paar mensen die eens in het jaar langs komen hebben ook gewoon een telefoon met data.
**en de tv ook gelijk verkocht whoopwhoop

Edit: wat is hier offtopic aan in vergelijking met bovenstaande comment? (like ik snap dat het offtopic is op het artikel maar niet op de comment waar ik op reageer right?)

[Reactie gewijzigd door Unsocial Pixel op 10 december 2019 10:33]

voor degene die dit overwegen zelfs een app als google maps en 9292, whatsapp, werkt al zogoed als niet meer op deze snelheid zou dit aanbod snel weer vergeten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee