Life is Strange-ontwikkelaar komt met nieuwe game Tell Me Why

Dontnod, de ontwikkelaar van de episodische game Life is Strange, werkt aan een nieuwe titel. Tell Me Why is volgens de makers een mysterieus verhaal, met de tweeling Tyler en Alyson in de hoofdrol. De game gaat over hun band en hun herinneringen.

Tell Me Why speelt zich af in een klein dorp in Alaska. De speelbare personages zijn de tweeling Tyler en Alyson Ronan. De speciale band die zij hebben en de manier waarop ze herinneringen beleven, is volgens de makers het belangrijkste onderdeel van de game. Keuzes die spelers in het spel maken, beïnvloeden de sterkte van de onderlinge band van de tweeling.

Dontnod ontwikkelt het spel in samenwerking met Xbox Game Studios en heeft ook samengewerkt met de Amerikaanse lgbtq-belangenorganisatie Glaad. Het personage Tyler is transgender en de samenwerking is opgezet om dat authentiek weer te geven. Microsoft steunt de game in het kader van zijn Gaming for Everyone-initiatief.

Tell Me Why is een episodische game die uit drie delen bestaat. De makers beloven met een duidelijk schema te komen, zodat spelers weten wanneer ze nieuwe hoofdstukken kunnen verwachten. Het hele verhaal moet in de zomer van 2020 uitkomen. Tell Me Why verschijnt voor Windows op Steam en in de Microsoft Store. De game komt ook uit voor de Xbox One en wordt onderdeel van het Game Pass-abonnement.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-11-2019 • 10:42

32 Linkedin

Reacties (32)

32
31
14
1
0
9
Wijzig sortering
Date hele episodic release snap ik niet helemaal. Wat is het punt om een spel in 1 keer helemaal uit te brengen? In dit geval kan het niet zijn om aan de andere delen te werken terwijl de eerste uit gebracht wordt, want ze komen allemaal binnen enkele weken van elkaar uit.
Ik denk persoonlijk dat ze dit hebben overgenomen van Telltale. Zelfs hun eerste game Sam & Max bestond uit episodes, terwijl het origineel op MS-DOS nog 1 hele game was.
Zelfs vind ik het niet echt storend, want je kan gewoon een stuk spelen en daarna wachten op het vervolg. En iedere keer een kleine investering doen ipv gelijk het hele bedrag voor de volle game (die vaak later als full pack te koop is).
Ook heb je een beetje het spannende van wekelijks een serie kijken. Open einde en weekje vol spanning wachten.

Verder enorm tof dat dit soort games weer een markt hebben, grotendeels te danken aan Telltale, maar ook vele indie devs die het adventure point and click genre nieuw leven hebben ingeblazen.
MS-DOS tijdperk werd je dood gegooid met dit soort games, waar van de meeste ook nog eens geweldig waren om te spelen.
Monkey Island, Police Quest, Space Quest, Sam & Max, Goblins, Kings Quest (al moest je daar zelfs typen ipv alleen klikken).
Die leuke games begonnen al in het Commodore 64 tijdperk: Eerst de tekstadventures en daarna de wellicht twee bekendsten Zak Mccracken en Maniac Mansion. Zo Jammer dat Lucasarts er op een gegeven moment mee stopte. In het MS vervolg van Maniac Mansion: Day of the Tentacle, zit Maniac Mansion als Eester Egg in het spel verstopt.
En wat ik een hele goede vond, was Blade Runner.

[Reactie gewijzigd door ruftman op 15 november 2019 11:47]

Maniac Mansion was geweldig en zeker niet makkelijk. Je moest ook echt de juiste karakters in je team hebben. De remastered versie van Day of the Tentacle laatst nog uitgespeeld, blijft geweldig.
Een van de eerdere 3D versies van dit soort spellen die ik enorm kon waarderen vanwege de humor en sfeer was Grim Fandango. Heeft ook een remaster geloof ik.

Blij dat dit soort spellen zullen blijven dankzij remasters, GoG releases, etc.
Grim Fandango was inderdaad ook leuk (volgens mij is de film Coco door dit spel geinspireerd?).
Laatst heb ik ook de remaster van Full Throttle gespeeld. Maar die vond ik achteraf gezien een beetje simplistisch.
Het Commodore 64 en MS-Dos tijdperk overlapten natuurlijk grotendeels wel... De twee games die je noemt zijn ook voor beide platformen uitgekomen (hoewel Maniac Mansion net ietsje eerder voor C64 dan dos, maar scheelde weinig).
Ik weet het, maar destijds was een MS Dos PC veel duurder dan een C64 en zeker het geluid van een C64 was destijds veel mooier. Dat was ook even slikken toen ik na mijn C128D een MS Dos PC had gekocht, maar nog verder moest sparen voor een geluidskaart.......

[Reactie gewijzigd door ruftman op 15 november 2019 12:32]

Ten eerste geeft dat meer het televisieserie gevoel. Je wacht met spanning op de volgende aflevering en dat kan ervoor zorgen dat de speler geinvesteerder is. Bij mezelf merk ik ook dat dit games zijn die ik graag een paar uurtjes speel om vervolgens even pauze heb. Dat voorkomt dat ik hem ga 'bingen' en ik het halverwege beu ben.

Voor de ontwikkelaar heeft het ook voordelen. Tijdens de ontwikkeling komen er al inkomsten binnen voor verdere ontwikkeling (zeker bij de kleinere studios als deze), en ze kunnen gewoon doorontwikkelen tijdens de release per aflevering. Bovendien kunnen ze de feedback van gamers gebruiken om toekomstige episode aan te passen.
want ze komen allemaal binnen enkele weken van elkaar uit.
In een paar weken kun je best veel doen.
Anoniem: 160587
15 november 2019 10:49
Gezien de fantastische verhaallijn in Life Is Strange ben ik zeer benieuwd naar deze game.
De trailer ziet er interessant uit met nog de nodige mysteries.
Hoop niet dat het weer zoals Life is Strange 1 wordt, hier hebben ze de laatste episode moeten afraffelen door tijdsdruk en budgetdruk vanuit Square Enix waardoor je uiteindelijk maar twee eindkeuzes in het spel had, ongeacht alle keuzes die je ervoor had gemaakt. Zonde want het was een goed spel.
Met soundtrack van Anita Meyer? :+
Is zij geen icoon in de lgbtq gemeenschap? Dan is de cirkel weer rond.
Hopelijk brengen ze dit keer iets meer geloofwaardige personages en aard het niet zo extreem in de 'ik ben een tiener en ik ben een rebel' verhaalvertelling als de laatste episodes van LiS.
Life is Strange vond ik nog wel leuk, maar heb nu het idee dat de studio gewoon wat spellen aan het spuiten is. Lekker meeliften op het #metoo en genderneutraliteit-stuff enzo. Snel geld in het laatje, hoppa.
Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn de de makers dit belangrijke onderwerpen vinden om iets mee te doen, en daar zijn zij ook geheel vrij in. Het zou ook kunnen dat het slechts om een cynische, financiële reden is gedaan. Hoe dan ook, ik zou me er in ieder geval niet zo druk om maken. Net als andere vormen van media worden ook games steeds diverser, met steeds meer verschillende onderwerpen en niches, dingen die gemaakt zijn voor een groot publiek om geld te verdienen, of juist kleine projecten voor een kleiner publiek. Fijn toch? Zo is er voor ieder wat wils.

[Reactie gewijzigd door Nopreview op 15 november 2019 12:53]

In Remember Me hebben ze moeten vechten voor Nilin, een toevallig vrouwelijk actieheld, verder niks bijzonders aan. Het zou met niet verbazen als zoiets hier ook van toepassing is.
Ik begrijp je sentiment (ik word ook wel is moe van het hele gedoe er omheen), maar als de maker er daadwerkelijk een goed verhaal omheen kan maken en de beleving van de persoon goed weet over te brengen zoals dat met LIS gebeurd, ben ik toch zeer nieuwsgierig.
#metoo en genderneutraliteit
Zit je dat dwars?
Ik kan me voorstellen dat het hem dwars zit als dat als kip met de gouden eieren wordt gezien, zelf vind ik dat ook storend.
Ik word ook een beetje moe van al dat bomengeknuffel, maar in deze situatie vind ik dat niet van toepassing en klagen daarover kinderachtig.

Het voelt een beetje alsof je zo'n onderwerpen al helemaal niet meer mag aanhalen of er zijn mensen op de tenen getrapt. Als je dingen gaat veranderen om die reden, prima. Maar niet als er gewoon een verhaal wordt geschreven en er wordt je niks opgedrongen. Moeten ze RuPaul's Dragrace dan ook maar van Netflix halen?

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 15 november 2019 14:10]

Het voelt een beetje alsof je zo'n onderwerpen al helemaal niet meer mag aanhalen of er zijn mensen op de tenen getrapt
Serieus? Bijna alle nieuwe games, series en films worden verpest door die gender agenda, en je ziet het constant op de tv en in reclames, dus het is niet heel raar dat mensen daar wat zat van worden.

Edit: Ik mag dit niet zeggen blijkbaar, sommige mensen zijn erg getriggered. :X

[Reactie gewijzigd door david_again op 15 november 2019 21:06]

Noem eens een aantal games die hierdoor verpest worden...
En mijn standpunt blijft, je kan het niet eens meer aanhalen of er zijn blanke kerels die zich aangetast voelen.

Nogmaals, ik word ook een beetje moe van het bomengeknuffel, maar daar vind ik dit niet onder vallen. Het is een belangrijk punt in het verhaal, niet een geforceerde toevoeging.
Wolfenstein YoungBlood is er een van
Maar wordt dat hierdoor verpest? Of is het gewoon niet zo'n goede game?
Jij zegt dat je het overal ziet (je post hierboven vooral), maar ik zie het eerlijk gezegd niet... omdat ik me er domweg niet mee bezig hou. Ik vind het niet interessant dus het stoort me ook niet. Een game als Youngblood schijnt niet zo goed te zijn, ok haal ik die niet, klaar. Ze moeten zo nodig een ghostbusters met vrouwen maken? Als hij goed was geweest had ik daar geen problemen mee gehad. Het is een slechte film, dus reken ik hem af als slechte film, boeien dat er toevallig vrouwen in zaten.
Ok, de game lijkt mij er niet door "verpest"... Maar zijn er nog meer dan?
Ach klaag niet.
Niks van aan trekken en het spel spelen of niet spelen wat je zelf wilt
Dit geld btw voor ieder spel/film met LGBTQ erin
Mij lijkt het spel wel interessant 8-)
Ik vind het concept tweeling altijd wel interessant en dat er misschien iets van LGBTQ in zit lekker boeiend
Je snapt het niet.
Nee, ik ben het niet met je eens, dat is iets heel anders. Het is heel irritant dat je tegen mensen met een andere mening gaat roepen dat ze het niet snappen.

Zoals ik nu al meerdere keren gezegd heb, het bomengeknuffel komt mij ook de neus uit. Het punt dat ik probeer te maken is dat er a place and a time is.
(Tussen haakjes, Bruce Jenner is een idioot en neem ik niet serieus.)

Je haalt een heel verhaal erbij, en een verhaal waarmee je mijn punt juist bewijst. Ik zeg:
Als je dingen gaat veranderen om die reden, prima. Maar niet als er gewoon een verhaal wordt geschreven en er wordt je niks opgedrongen.
Ik zeg daarmee dus dat niet alles OK is en dat niet alle ontwikkeling positief is. Het wordt op veel plekken inderdaad geforceerd, ik heb daar ook een hekel aan. Ik zie liever dat het natuurlijk gebeurt, zoals bijvoorbeeld in ST Discovery. Een van de weinige keren dat ik in mainstream media iets LGBTQWERTY (of hoe je het ook moet noemen) zie waarvan ik vind dat het goed gedaan is. Hier staat tegenover dat ik me voor elke keer dat het goed gedaan is, vijf keer zie dat het geforceerd en/of uit SJ moet. Zeker als retroactief ineens characters gay ofzo zijn. Dat is inderdaad irritant. Net als dat "Dames en heren" nu ineens "beste reizigers" moet worden. Dat bij de oscars niet meer gezegd mag worden "the winner is", want dat "impliceert" dat rest losers zijn. Ik heb een absolute hekel aan die jankcultuur. Maar dat is wat anders dan een game maken die om gay characters draait. Als je daar niks mee hebt, ben jij gewoon niet de doelgroep. Net als dat je waarschijnlijk niet de doelgroep bent voor sappige romantische huilfilms, of welk 'normale' genre dan ook waar je niks mee hebt.

Mijn punt is dus dat het prima is dat er een game (of iets anders) gemaakt wordt dat hierom draait of een belangrijk plotpunt is. Net zoals er series zijn als RuPaul's Drag Race, daar is toch niks mis mee?

De wereld is niet zwart/wit, maar het is wel zo dat veel mensen die met dit soort dingen zitten langzaam steeds meer uit de kast durven te komen. Dat betekent dus ook dat er meer content voor deze doelgroepen gemaakt wordt. En dat juich ik alleen maar toe. In een game als deze wordt het niet geforceerd, nee, het is een onderdeel van de game. Dat is iets anders dan zeiken dat Doomguy niet gay is. Om over een game als deze te zeuren is hetzelfde gedrag vertonen als waar je nou juist zo'n hekel aan hebt.

"Het mag niet omdat ANDERE mensen me het door de strot duwen", dat is effectief wat je zegt.
Dan ben ik van mening dat jij nog steeds niet het probleem onder ogen wilt zien. Simpel.

Overigens zijn we het grootendeels eens, ik zie het alleen meer dan jou schijnbaar omdat ik er ook oplet. Persoonlijk heb ik met allerlei personages gespeeld, maar sinds de geforceerde 'inclusivity' politiek in USA, is het toch anders. (wist je dat the simpsons APU hebben verwijderd vanwege dat sommige het racisme, wat is Homer dan de stereotype blanke man?)


Van Ghostbusters, tot Batwomen,tot Star Wars, tot series die door massahysterie aangevallen worden,youtube channels die kapot gemaakt worden, en allerlei andere 'enge' dingen in de naam van 'wokeness' . (Er is een saying, 'go woke, get broke'.

En zeg vooral niet dat Bruce Jenner niks speciaals is, (erger nog, je mag geen namen meer noemen van voor dat ze transeksueel worden op Twitter want dat is ook schijnbaar discriminatie. Doe je het toch en komt het aan het licht, je wordt opgezocht en helemaal kapot gemaakt, of bedrijven die WOKE doen en dan totaal niet globaal voor die waarden staan (kuch blizzard kuch).

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 17 november 2019 10:03]

Edit: Dubbel

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 15 november 2019 11:56]

Na het zien van de video ook maar even door het bericht heen gescrolled. Jammer van de identiteitspolitiek. Hoop dat het wellicht nog wat wordt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee