Epic kondigt Chapter 2 voor Fortnite aan

Epic Games heeft zoals verwacht dinsdag Chapter 2 voor zijn populaire game Fortnite aangekondigd. Het hoofdstuk laat spelers op een nieuw eiland spelen waar onder andere water een rol speelt.

Epic Games zet de wijzigingen van Chapter 2 ten opzichte van het eerste Fortnite-hoofdstuk op zijn site op een rij. De update is sinds dinsdagmiddag te downloaden voor Windows, macOS, de Xbox One, de PlayStation 4 en de Nintendo Switch, en op mobiel voor Android en iOS. Op de pc neemt de update zo'n 15GB in beslag.

Het nieuwe hoofdstuk introduceert watergameplay met boten, vissen en zwemmen. Nieuw is ook dat spelers elkaar kunnen verzorgen door met een bazooka verband af te vuren en gewonden kunnen wegdragen. Daarnaast zijn er nieuwe emotes zoals high-fives. Verder zijn er verstopplekken waar spelers uit kunnen springen.

Epic Games heeft het progressiesysteem op de schop genomen, waardoor er volgens het bedrijf meer manieren zijn om te levelen. Spelers kunnen xp en medailles verdienen met in-game activiteiten als het zoeken naar schatkisten, het uitschakelen van tegenstanders en het doorlopen van challenges.

Met de komst van de update komt er een einde aan meer dan een dag downtime voor Fortnite. Zondagnacht ging het spel offline. Het spel werd toen als het ware opgeslokt in een zwart gat.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

15-10-2019 • 14:54

86 Linkedin

Submitter: robje50

Reacties (86)

Wijzig sortering
Wat mij opvalt is dat er in de trailer helemaal niets van de “building mechanics” voorbij komt. Dat was namelijk wat mij niet aansprak aan Fortnite. Als je de trailer zo ziet dan zou je zeggen dat het er helemaal uit is gehaald.
Maak je geen illusie. Het is nog net zo'n build game als altijd. Wordt je beschoten? Vierkant bouwen en wachten.
Als dat zo is durf ik t wellicht weer eens te proberen. Maar ik kan het me haast niet voorstellen.

Ik vond dat zoooo slecht. Met een zeis een stenen huis kapot slaan????? Kom op man!! Instant een muur voor je bouwen terwijl de tegenstander op je aan t schieten is? Kom op man!!

Ik snap oprecht niet waarom mensen daarvan kunnen genieten.
Idem hier. Eerste potje wat ik speelde lukte het mij (had al wat PUBG ervaring) om de top 6 te bereiken. Paar tellen later zie ik ineens een 4-tal torens de lucht in schieten en wordt ik van alle kanten bestookt met raketten. :F
Zo'n muur wordt zo verschrikkelijk snel kapot geschoten… Het is juist een unieke en speelse toevoeging aan het spel! Maar daar denkt iedereen weer anders over.
Ja als realisme je ding is, dan zou ik inderdaad geen Fortnite gaan spelen...
Heb het spel nog nooit gespeeld dus maar op zich lijkt het me wel geinig. Ik ben alleen niet meer van de multiplayer. Een spel blijft natuurlijk een kwestie van smaak. En ik snap je redenering hoor. Het is ook niet realistisch. Maar door het bouwen heeft het spel wel iets uniek. En technisch gezien zijn de meeste games niet echt realistisch. Als ik bijvoorbeeld denk aan Red dead redemption 2 is het heel realistisch maar uiteindelijk toch niet alles. Sommige ramen van huizen kan je kapot schieten en andere dingen weer niet (inclusief ramen van andere huizen). Uncharted 4 (volgens mij): hoe realistisch is het dat een paar honderd jaar oude lift door een oude beschaving gemaakt nog steeds werkt. Onrealistisch maar wel leuk bedacht.

En wat je zei over de zeis makkelijk een stenen huis kapot maakt: Kogels zouden ook niet veel schade mogen doen aan het huis. Ja tuurlijk kan een kogel steen kapot maken. Maar hoeveel kogels zou je dan wel niet nodig hebben. Dan zou bijna alleen nog granaten en raketten werken. En bij andere spellen: hoe onrealistisch is het dan dat raketten vaak niet veel van de omgeving vernielingen. Als je echt op realisme gaat kijk zullen er maar weinig spellen zijn die overblijven.
Nah het hoeft echt niet realistisch voor mij te zijn, dat bouwen trekt me gewoon niet. Als andere mensen het willen spelen moeten ze dat uiteraard zelf weten.
Het ziet er naar dat je nog kan bouwen, ik zie een gebouwde hutje op 1:27.
Fortnite is meer dan battle Royale met bouwen.
Probeer de creative eens. Kun je je eigen spel bouwen.
En trouwens oefening baart kunst.
In battlefield e.d zijn er ook altijd mensen die beter kunnen schieten dan ik.
Poohh gelukkig maar, al die kids die nu herfstvakantie hebben zaten al zwaar in de stress :+

Ik vind het wel een van de betere stunts van de afgelopen tijd, zeker gezien de grote hoeveelheid media aandacht het heeft gekregen.
Het is wel heel slim bedacht, want waarschijnlijk is het spel een paar dagen niet beschikbaar, om zo de grote update voor te bereiden. Ze hebben het nieuws er zelfs mee bereikt.
Het is al weer beschikbaar ondertussen. ;)
Inderdaad; als de NOS hier al een nieuwsitem aan waagt is de impact toch wel groot :)
Serieus? De NOS zelfs? Damn gaat wel ver dat bereik van fortnite :)
Moet er gezegd worden, volgens mij NOS en rtl nieuws posten wel vaker over dit soort nieuws om hip te blijven.
beetje offtopic maar de NOS probeert inderdaad wel iets te hip te zijn, best pijnlijk soms.
Nos heeft tegenwoordig een hoog televaag gehalte, tendendieus en vaak biassed
Inderdaad de NOS, RTL en Nu.nl hebben er aandacht aan besteed. Maar ik denk dat dat meer voor de ouders is, zodat ze beter begrijpen waarom hun kroost doelloos over straat loopt
PR stunt well done. Complimenten voor Epic Games. Je weet pas wat je mist als je weg is :)
Ben benieuwd of het nieuwe levelingsysteem de game wat interessanter maakt voor mij als 34 jarige, zeer casual, zeer slecht in bouwende gamer. Ik vind het concept van BR heel erg leuk maar ik haak vaak al af omdat ik niet in 3 seconde een toren van 50 meter hoog uit de grond kan stampen.

Wat alternatieve manieren om de game uitdagend te houden zijn meer dan welkom!
Schijnt skill based matchmaking in te zitten tegenwoordig dus als het goed is kom je ook tegen andere die geen 50 meter hoge toren in 3 seconde bouwen.
O dan is het zeker de moeite waard om weer eens te proberen? Hoe werkt dat als andere in mijn team een hogere skill hebben; wordt dan een gemiddelde genomen of kiest hij de hoogste of laagste?
Hoe ziet het skill based matching systeem dan dat je slecht in bouwen bent? :?
Die mensen winnen stukken minder.
Want alleen met bouwen kun je winnen?
Euhm, Jaa daar komt het wel aardig op neer. Tenzij je allemaal beginner bent valt het wel mee.. Maar wie bouwt die wint
Ik denk niet dat het alleen om bouwen gaat. Ik verwacht dat ze wel op meer dingen kijken zoals hoeveel kills je maakt, hoe precies je ben met richten, hoevaak je dood gaat, hoe vaak je wint en misschien zelfs hoeveel/hoe snel je bouwt.

Je kan natuurlijk heel goed zijn in bouwen maar als je niemand dood krijg dan zal je vaak niet ver komen.
Helaas zijn er nauwelijks andere BR games... Waarom wil je fortnite spelen als je het onderscheidende aspect niet leuk vindt?
Wat mij aan Fortnite bevalt is dat de game soepel speelt, logisch in elkaar steekt en 'af' voelt.

Wat betreft andere BR games die ik heb geprobeerd:
- BFV: Firestorm: ik vind te tijd tussen de potjes te lang, vaak zijn de potjes niet boeiend, TTK/TTD voelt vreemd
- H1Z1: van voor tot achter bagger
- PUBG: speelt op console niet lekker, op PC jaren geleden een keer geprobeerd maar de PC trok het slecht toen
- CoD BR (weet de naam zo niet): heb de game niet en ben ook niet van plan om deze vlak voor release van een nieuwe titel in de reeks aan te schaffen

Enige BR die ik nog regelmatig speel is DayZ, echter is de opzet van deze game dusdanig anders dat het niet te vergelijk is met bovenstaande populaire BR titels. Voor DayZ ga ik rustig een avondje zitten, Fortnite is juist lekker voor een paar potjes tussendoor.
En apex legends al geprobeerd?
Niet de OP, maar ik vind zelf Apex niet heel erg leuk om te spelen vanwege de verschillende champions. Ik heb ook Islands of Nyne: Battle Royale geprobeert, dat was voor mij echt de beste BR die ik gespeeld heb omdat het puur gaat om (arcade) gunplay en niet om extra mechanics die toegevoegd zijn á Fortnite, Apex. Game is echter dood, devs hebben zichzelf failliet verklaard en de playercount staat nu op een whopping 4 spelers.

BFV's firestorm draait op mijn computer niet lekker, idem met Blackout (gevalletje i7-4790k houdt het niet meer bij). PUBG speelt voor mij net te tactisch en de potjes duren te lang. Ik weet niet echt of er voor de rest nog BR's zijn die niet dood zijn en alleen draaien om gunplay? Ik zie eigenlijk door alle gimmicks een beetje het bos niet meer. :?
probeer ring of elysium op PC eens, 1000+ uur of pubg maar wat kapot is blijft daar kapot, ROE is technologisch zoveel beter maar wordt helaas maar door weinigen gespeeld maar met ons groepje PUBG veteranen zijn we het allemaal eens dat ROE vele malen beter is. Free to play, pass voegt enkel cosmetics toe maar met 1 pass te kopen (8€) krijg je genoeg kansen om de volgende pass steeds gratis te krijgen via relatief eenvoudige challenges.
ROE leek me ook interessant tot ik de steam reviews las ivm de TOS. Dit moet iedereen voor zichzelf uitmaken, maar voor mij was het genoeg om dit niet te installeren.
Ik zat precies in dezelfde situatie als jij! Vond het battle royale principe interessant, begon met Fortnite, kwam niet vaak aan het eind van een match door mijn gebrek aan bouwskills. Ben na 3 maanden geswitched naar Apex Legends en speel het nu nog steeds een aantal keer per week: De game speelt meer als een shooter (zoals Battlefield) doordat het een FPS is en de legendaries/heroes zorgen voor genoeg diversiteit om zich te onderscheiden als game. Ook is er genoeg diversiteit om elke paar weken weer terug te komen voor nieuwe dingen. Inmiddels een uurtje of 100-200 in zitten en zit nog steeds in de middenmoot qua skill, maar voor mijn gevoel kan ik hier wel een stuk hoger komen door wat tactieken uit andere games te gebruiken, daar ik het gevoel had bij Fortnite dat het vooral op je bouw-skills aankwam om ver te komen.

En ohja, veel meer kiddo's in Fortnite..

[Reactie gewijzigd door Mirula op 15 oktober 2019 23:41]

Nee nog niet! Zal het eens een keer bekijken
Ik raad je zeker aan PUBG nog eens te proberen. Ik speel het spel sinds early access en hoewel er natuurlijk altijd zaken zijn die beter kunnen, is de game enorm veel beter dan toen je het jaren geleden probeerde en ik vind het allround de leukste battle royale game die ik heb gespeeld (ik heb alle door jou genoemde games gespeeld, alsmede Apex Legends en Ring of Elysium).

Welke game mij verder positief verrast heeft is Hunt: Showdown. Deze game speel ik de laatste tijd het meest. Hoewel dit niet zozeer een Battle Royale game is, heeft het wel veel overeenkomsten, gecombineerd met PvE eigenschappen. Het is spannend en uitdagend en ik vind het leuk dat het type wapens heel anders is. Geen machinegeweren met 30 kogels in een magazijn en schieten maar, maar revolvers, bolt-action geweren en ander 19e eeuws wapentuig. Mocht je interesse zijn gewekt, raad ik je aan de launch-trailer te bekijken, kost je 2 minuten van je tijd: https://www.youtube.com/watch?v=lO4-ZV7oDgU

Edit: spelfoutjes

[Reactie gewijzigd door wjgboerma op 19 oktober 2019 14:53]

Thanks voor de tips! Ga het bekijken
Je hebt PUBG en APEX. PUBG is best hardcore ala militairy sim maar je kan casual goed uit de voeten op de Sanhok map, snelle rondes met veel actie. APEX is wat meer casual en iets toegankelijker maar vereist wel een groep om mee te spelen.
Kan me hier inderdaad bij aansluiten. Ik vind Fortnite qua playstyle en uiterlijk leuk. Het speelt soepel weg, en is inderdaad een leuk spel. Maar ik vind het bouwen echt verschrikkelijk en is de reden dat ik ook bij het spel wegblijf.
Ik vind het een prachtig stukje marketing van Epic Games. Gisteren ochtend was het zelfs een topic op Studio Brussel, dat een van de meest populaire spellen (bedoeld) onbeschikbaar was, inclusief de reacties van gamers etc.
Ook op veel andere nieuws sites waar amper over dit spel geschreven zou worden zijn er nu reeds 1 of meerdere artikels aan gewijd.

Bon, ik ben blij dat de spelers van Fortnite weer aan de slag kunnen :)
Of je Fortnite nu wel of niet goed vindt... De manier waarop ze keer op keer events maken in de game wereld (tussen de seizoenen in) is echt geniaal! Ook is het leuk dat zelfs tussen de seizoenen door er voldoende 'verhaal' wordt verteld of hints worden gegeven, zo veranderd meer dan regelmatig het laadscherm (als je deze niet customised). Er veranderd ook soms tussen de seizoenen door plots iets op de kaart wat weer hint naar nieuwe zaken (of veranderd de map of een object/plaatsing op de map zelfs tijdens het spelen).

Marketing wise hebben ze echt goud in handen :-) (verder ook met de game natuurlijk) De lore gaat in ieder geval dieper dan je in een enkele spelsessie bij je neefje zal zien ;-)
Toch wel bijzonder hoe Epic het voor elkaar krijgt, om deze beperkte game zo lang relevant te houden.
Games als counterstrike en Quake zijn zo ongeveer 10 jaar relevant gebleven. League of Legends nu ook 10 jaar oud.

Fortnite moet het nog wel een poosje volhouden voordat het indrukwekkend is dat het nog relevant is.
Counter-Strike is al sinds 1999 relevant. Sterker nog het is groter dan ooit tevoren. Af en toe nummer 1 game op steam. Altijd top3.
Ja, maar zijn dat niet iets van 4 games samen?
De oudere versies van CS worden nauwelijks nog gespeeld.
De oude versie van FIFA ook niet
Anders pakken we de "Nieuwste" Counter-Strike game: Counter-Strike:Global Offensive, die is uitgebracht in 2012 en heeft nog steeds tot op deze dag een redelijk actieve user-base.
Die heeft een actie user-base van 483,706 gebruikers.

Bron: https://steamcharts.com/app/730#48h
Volgens jouw link 409,484 gemiddeld en 732,808 max de laatste 30 dagen.
Zijn Quake en counter strike niet meerdere versies van games? Trouwens world of warcraft is ook nog steeds heel groot. Maar het bijzondere aan fortnite is, is dat het eigenlijk helemaal niet echt een hele goeie game is. Maar ondertussen vinden kinderen het geweldig om naar een streamer te kijken, die tijdens het spelen van Fortnite de dansjes na doet.

Trouwen vind ik Minecraft misschien nog wel het meest indrukwekkend.
Maar het bijzondere aan fortnite is, is dat het eigenlijk helemaal niet echt een hele goeie game is.
Zegt wie? Of probeer je soms je mening te presenteren als feit? ;)
Wat is er dan zo goed aan? de dansjes?

De graphics zijn vrij eenvoudig, een gemiddelde shooter heeft betere gunplay dan fortnite, wanneer je op iemand schiet veranderd hij in een kasteel, je zit weet ik niet hoeveel tijd in een game dom aan het rond struinen.
Lol.... gaan we nu echt deze discussie voeren? Cmon...

Of iets goed of leuk is, hangt vooral af van de smaak van iemand. Niet wat Nieuwevolger er van vind. Jij vind het een saai spel, maar dat betekend nog niet dat andere dat dan ook meteen vinden. Tis nog altijd een kwestie van een smaak en geen feit.
Ik vind het helemaal niet saai, het kan best leuk zijn met wat andere gasten te spelen. Maar kwalitatief vind ik er niks bijzonders aan.
En daar zijn we dan, jij vínd het niet zo'n goeie game. De overige miljoenen actieve speler zijn het daar niet mee eens. (en dan niet de stream kijkers meegerekend die het ook wel leuk vinden)
Ja. Fornite is toch ook meerdere versies van 1 game. Die updates liegen er ook niet om. Maar omdat het verdien-model natuurlijk compleet anders is, worden nieuwe versies niet in een nieuwe doos gestopt en voor 50 euro in de winkel gelegd.

Dit is hun manier om relevant te blijven en het lukt ze inderdaad vrij goed.
> Maar het bijzondere aan fortnite is, is dat het eigenlijk helemaal niet echt een hele goeie game is.

Dit is natuurlijk jouw mening. Ik deel deze misschien wel, maar wat wel of niet een hele succesvolle game is wordt niet bepaald door wat jij of ik goed vinden, maar door wat de massa van de gebruikers goed vindt.
League of Legends heeft echter onderhand zo veel veranderd dat het qua gameplay en balance totaal niet te vergelijken is met 10 jaar geleden. Zelfde voor bijvoorbeeld WoW.
Beperkt? Candy crush, F1 of Fifa zijn pas beperkt/statisch en die blijven ook onverminderd populair.

Bij Fortnite veranderd er juist heel vaak zaken. Items, wapens, stukken eiland, maar ook complete game types. En die verdwijnen ook weer. Elke paar maanden een nieuw seizoen. Daar zit eerder de kracht van het spel.

Volgens mij is het meer een kwestie van smaak.
Trouwens het masteren van een digitale F1 auto is echt een hele klus hoor. Maar goed, fifa speel ik nu ook al jaren, en als je er aan denkt heb je het gevoel dat je al jaren het zelfde aan het doen bent. Bij candy crush ben je eigenlijk ook altijd het zelfde aan het doen.

Laat maar zien, hoe veel mensen blijven aan een vertrouwend en herkenbaar concept blijven spelen.
Het voelt alsof we zijn terug geworpen naar pre season 1. De wapens zijn echt om te huilen. Ze hebben niks geleerd.
Is dat niet fijn? dan krijg je weer een soort nostalgie kick alsof de game nieuw is :+

[Reactie gewijzigd door JohnnyDon op 15 oktober 2019 16:06]

En chapter 6 dan?
Epic Games heeft het progressiesysteem op de schop genomen, waardoor er volgens het bedrijf meer manieren zijn om te levelen. Spelers kunnen xp en medailles verdienen met in-game activiteiten als het zoeken naar schatkisten, het uitschakelen van tegenstanders en het doorlopen van challenges.
Epic Games heeft dus gekeken naar wat de grootste concurrent zoal voor features heeft en daarvoor eigen implementaties gemaakt omdat het toch een andere dynamiek toevoegt aan de game.

Ik ben zeer benieuwd wanneer PUBG eea weer overneemt vanuit Fortnite. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 15 oktober 2019 16:14]

Want XP, challenges, missies, levelen zat nog niet in PUBG?
Dat is dus precies mijn punt. ;) Ook daar is het trouwens later pas in de game erbij gekomen.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 15 oktober 2019 17:35]

Huh? Volgens mij komt het "battlepass' idee toch van Fortnite? Met bij bijbehorende missies, activiteiten en challenges.
Jammer dat de matchmaking zoveel bots toevoegt. Echt niet normaal hoe vaak ik nu binnen eerste 5 minuten 5 kills heb. Gewoon 'mensen' die terwijl ik schiet een muur blijven doorhakken. Jammer. Denk dat ze de ratio echt tegen bot wat klein hebben gemaakt (of ik moet in eens heeeel goed zijn geworden :D).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee