NBCUniversal start in april volgend jaar met videostreamingdienst Peacock

NBCUniversal heeft details over zijn eigen streamingdienst bekendgemaakt. Die krijgt de naam Peacock en start in april 2020. Wat een abonnement kost is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of de dienst in Nederland en België uitkomt.

Als de dienst uitkomt zal er 15.000 uur aan materiaal op te zien zijn, schrijft NBCUniversal in een aankondiging. Het mediabedrijf bezit onder andere de rechten op de series The Office en Parks and Recreation. Ook komen er nieuwe producties die speciaal voor de streamingdienst worden gemaakt. Zo verschijnt er een reboot van Battlestar Galactica en een nieuwe serie Brave New World, gebaseerd op het gelijknamige sciencefictionboek van de Britse schrijver Aldous Huxley.

Universal Pictures gaat films uitbrengen op Peacock en komt ook met nieuwe producties voor de streamingdienst. Bekende franchies van Universal zijn onder andere de Fast & Furious, Bourne en Despicable Me. Ook animatiestudio DreamWorks is onderdeel van het concern.

De naam Peacock is verwant aan het NBC-logo dat is gebaseerd op pauwenveren. Wat een Peacock-abonnement gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt. NBCUniversal zegt daar meer details over te geven als de release dichterbij komt. Wel zegt het bedrijf dat er verschillende abonnementsvormen komen, met en zonder advertenties.

NBCUniversal kondigde begin dit jaar al aan dat het met een eigen streamingdienst zou komen en daarbij werd ook gezegd dat de dienst in Europa uit zou komen. De Peacock-website die nu in het leven is geroepen laat in Nederland zien dat de dienst niet beschikbaar is in die regio.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-09-2019 • 18:09

90 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (90)

Wijzig sortering
En weer een dienst... En weer €5 per maand... Ik ga wel weer gewoon illegaal kijken. Veel makkelijker en bijna alles is te vinden. :+
De versplintering is niet heel fijn, maar zo'n reactie slaat natuurlijk kant noch wal. Dat er heel veel te kijken valt wil niet zeggen dat je dat allemaal "hoort" te kijken of te kunnen kijken. Niemand zegt dat je al die abonnementen moet afsluiten, net zoals je in eerdere tijden ook niet elke nieuwe film, muziekalbum of tv-serie "hoorde" te kijken of bezitten. Daar zit een flink stuk "entitlement" bij in. Vóór de tijd van streaming was het ook al een kwestie van kiezen.

Het verschil is dat je eerder koos voor een specifieke film / seizoen / muziekalbum voor een eenmalig bedrag, en nu voor een hele catalogus tegelijk voor een maandelijks bedrag. Ben je iemand die maar heel af en toe iets kijkt of luistert, maar dan wel van allerlei verschillende uitgevers, dan kan het zijn dat je duurder uit bent met streaming. Maar die groep kan alsnog gewoon een handvol blurays of muziekalbums kopen per jaar en streaming achterwege laten. In het merendeel van de reële situaties is streaming goedkoper, zelfs al neem je meerdere abonnementen (maar natuurlijk niet alle).

Ik zou ook liever één abonnement afsluiten en dan alles kijken, maar als daar dan ook één commerciële partij achter zou zitten loop je vroeg of laat tegen monopolie-problemen aan. Andere oplossingen zijn voor nu niet binnen bereik; ik zou graag een breed consortium van contentmakers zien die gezamenlijk een eerlijk en open streamingplatform maakt en aanbiedt voor één prijs, met slimme verdeling van de kosten en baten op de achtergrond, maar dat is veel te communistisch gedacht voor deze industrie helaas. Het praktische alternatief is een veelvoud aan concurrerende platforms en ja, dat is wat onhandig, maar met slim kiezen hebben we alsnog meer content voor minder geld dan de situatie vóór streaming.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 17 september 2019 23:09]

Ik pleit voor een verbod op exclusieve deals. Als je een (digitaal) werk verkoopt moet je iedereen die dat wil ook een kopie geven onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde prijs. Uiteraard geldt dat alleen voor digitale goederen die je zonder verlies van kwaliteit kan reproduceren. Voor een marmeren standbeeld werkt dat niet.

Nu is het zo dat iedere videodienst op internet z'n eigen unieke aanbod heeft. De onderlinge concurrentie is eigenlijk helemaal gebaseerd op hoe groot het exclusieve aanbod is. Er is maar weinig concurrentie op prijs, en al helemaal niet op kwaliteit of service.
Ik denk dat er enorm veel ruimte is om service toe te voegen, maar dat heeft nu geen zin omdat je klanten eerst vooral naar je aanbod kijken.
Denk bijvoorbeeld aan een videodienst speciaal voor kinderen. Verschillende videodiensten hebben wel een beetje aanbod voor kinderen maar geen goede interface voor ouders om controle uit te oefenen. Niemand gaat zich daar op specialiseren want er wordt toch niet op geconcurreerd.
Een ander voorbeeld zou zijn om een videodienst te maken die zich specialiseert in aanbod voor een bepaald land. Dus alleen maar materiaal in de juiste taal, met de juiste ondertiteling, en aansluitende bij de lokale cultuur (dus geen American Football in NL uitzenden maar gewoon voetbal).
Of een dienst die zich richt op koken & eten.

Eigenlijk kom je dan weer uit bij de thema-zenders die we van kabel TV kennen. Met dat verschil dat die zenders niet gebonden zijn aan een uitzendschema van (maximaal) 24 uur per dag, en per stuk afgenomen kunnen worden.
"maar zo'n reactie slaat natuurlijk kant noch wal"

Wrong. Netflix werd de piracy killer genoemd, en dat was het ook tot de versplintering er weer kwam. Ik vind concurrentie prima, maar exclusieve deals steunen piracy. Ik moet zeggen dat ik voor het eerst in tijden ook weer nadenk om gewoon weer popcorn time te gebruiken.
Het TV landschap verandert enorm door die grote aantallen streamingdiensten.
Niemand gaat overal een abonnement op nemen, dus de ledenaantallen worden per dienst minder hoog dan wat je zou kunnen krijgen met weinig diensten.
Dit is slecht voor bijvoorbeeld Netflix en die kan hierdoor minder exclusieve hoge budget series produceren, waardoor de versplintering gigantisch wordt. Elke dienst heeft 2 grote series en als je iemand bent die voorheen gewoon 10 goede series kon volgen via 1 of 2 diensten, dan wordt dat nu 5 diensten of meer. Niet goed voor de portemonnee.
Dit bevordert piraterij enorm en zorgt alleen maar voor problemen. Je kan wel heel heilig blijven zeggen "dan kijk je het maar niet" en "je hebt niet het recht om alles te zien", maar daar heeft de halve wereld echt schijt aan. Het gaat er niet om wat ethisch verantwoord is, maar wat er gaat gebeuren. En te veel diensten is gewoon NIET bevorderlijk voor het TV landschap.
En kom op, niemand gaat wachten op de bluray als die meuk gewoon online te vinden is.. We leven in de tijd van streaming, dat sommige mensen stug aan fysieke media vast willen klampen is hun probleem, maar ook dat is echt niet meer hoe het gros van de wereld dat ziet.
Gebruiksgemak, aanbod, goedkoop, direct beschikbaar, daar gaat het om. Verzamelaars met geduld zijn volgens mij hartstike schaars.
Wordt tijd voor een Blendle-achtige oplossing, waarbij je per film, nummer of aflevering betaalt, ongeacht wie de producent/verkoper is...
Want er zijn nu nog geen oplossingen waar je digitaal een film of serie kunt huren of kopen?
Lang niet altijd, laatst nog een paar keer tegen aan gelopen dat bepaalde seizoenen van een serie bij de ene aanbieder wel te huren waren in de VS maar niet in Nederland. Dit terwijl een later seizoen wel gewoon verkrijgbaar was hier. Daarnaast is het zo dat soms verschillende seizoenen van dezelfde serie (of elkaar opvolgende films) bij verschillende aanbieders zichtbaar zijn waar sommige dan ook alleen maar goed werken in een bepaald ecosysteem (apple).

Zoals @CAPSLOCK2000 hier al aanhaalde is het dan ook meer dat de verschillende "oplossingen" concurreren op aanbod en niet zozeer op de kwaliteit van de dienst zelf.
Ik ken ze in ieder geval niet. Vraag is dus of ze wel in Nederland aangeboden worden?

@JackDashwood Prime betekent toch weer een abonnement.
Maar misschien wel een onderzoekje waard :)

@Jelv ik zei niet dat het Blendle moest worden, maar een Blendle-achtige oplossing kan zijn :)
Roku klinkt inderdaad goed, ben benieuwd of dat van de grond gaat komen.
Slecht voorbeeld. Blendle kon niet uit met losse verkoop en is een abo begonnen voor tientje per maand...

Iets als Roku of Apple tv vind ik prima oplossing. Een zoekmachine die door alle beschikbare diensten zoekt en sorteert op waar je op dat moment rechten voor hebt. Helaas zijn is de kabelaar nog niet overtuigd van deze strategie :(
Dat kan al jaren via diensten als Apple iTunes of Amazon Prime. Gewoon losse films, series of losse afleveringen kopen zonder vast te zitten aan een abonnement. Of het voordeliger is weet ik alleen niet.

[Reactie gewijzigd door JackDashwood op 17 september 2019 23:24]

Beide hebben geen volledig aanbod en soms rare gaten in series en elkaar opvolgende films. Dat betekend dat ik in het verleden er wel eens van gebruik heb gemaakt maar vervolgens alsnog via een andere aanbieder een ander gedeelte moest afnemen.
Misschien is een verplichte openstelling van content tegen een redelijk bedrag een goed idee, net zoiets als met patenten wel gedaan wordt
Dat is er al, dat noemen ze een videostreamingdienst.
De verschillende diensten concurreren uitsluitend op content. Hoe meer ze exclusief hebben, hoe sterker de positie. Als je b.v Game of Thrones én House of Cards wilt kijken, is de enige (legale) mogelijkheid een abo op HBO én op Netflix. Als je verder nog Star Wars of zo wilt kijken, komt er weer een streamingdienst bij.
Je wordt dus als consument gedwongen om een keus te maken uit het hele aanbod, waarmee je dan tegelijkertijd toegang tot andere content uitsluit. Tenzij je geld genoeg hebt om in 10+ diensten te investeren.
Daar raak je een fundamenteel punt.

"Dat er heel veel te kijken valt wil niet zeggen dat je dat allemaal "hoort" te kijken of te kunnen kijken."

Dat werkt twee kanten op. Ja een producent mag tegen mij zeggen ik verkoop deze versie/vorm of zelfs complete film/serie in welke vorm dan ook niet aan jou. Maar ik vind dat diezelfde producent dan niet moet klagen als ik wel aan een versie kom en dus zelf moeite heb moeten doen om aan de reproductie te komen. Immers, als de producent niet zo moeilijk zou doen en gewoon het product zou verkopen, dan had ik het wel gekocht.

De reden dat een producent kiest om toch zijn spullen niet te verkopen legt @Carn82 goed uit. Niet verkopen levert ironisch genoeg meer op.

En dus krijgen we de krankzinnige toekomst waar er wel een platform aan de achterkant is waar Videoland, Netflix, Pathé thuis en anderen de internationale content vandaan halen (daarom is drm en aanbod ook nagenoeg gelijk), maar dat de consument via die tussenpersonen moet gaan.

Ik zie veel liever de strategie van Netflix dat het platform zelf content maakt zonder de klassieke distributie partijen. Daardoor is een serie/film meteen wereldwijd te zien. En ligt er een directe relatie tussen makers en distributie.

Straks met Disney, Amazon, Netflix en Universal allemaal apart lijkt me een ramp tenzij je zoals op YouTube ook losse films kan kopen. Dan heb je alleen x aantal apps nodig voor volledig aanbod.
Tja, eerst kocht je een videoband of dvd los en betaalde je geld. Straks als je een film of serie wilt kijken moet je een abonnement nemen op een streaming dienst omdat de anderen het niet heeft en ga zo maar door. Leuk die steamingdiensten, maar als dit zo door gaat betaal je weer x bedrag per maand.

Waarom snappen deze bedrijven dit niet, hierdoor ga je illegaal downloaden weer naar de hand toe brengen..

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 17 september 2019 18:17]

Waarom snappen deze bedrijven dit niet, hierdoor ga je illegaal downloaden weer naar de hand toe brengen..
Waarschijnlijk omdat zelf meer controle hebben over het aanbod en hoe dat toegankelijk wordt gemaakt onder aan de streep meer oplevert, ongeacht de mogelijke toename in piraterij. Ik ben er ook geen fan van, maar ik snap het wel.

Het is wachten op een streaming-service wat een soort 'pakketten' gaat aanbieden. Dus dat je een maandje netflix/disney+/nbc/cbs/prime kan aan/uitswitchen wanneer je daar behoefte aan hebt. natuurlijk zullen ook zij een marge pakken; maar als het een goede "streaming-hub" is dan is dat fijner dan dadelijk tussen 5+ apps moeten switchen.
Tot tien verschillende aanbieders dergelijke pakketten gaan leveren, elk met een ander aanbod van diensten, zodat je zeven verschillenden moet afnemen.
Heel die industrie is verrot.
"marktwerking" de gekste :o
Marktwerking gaat op als er daadwerkelijke concurrentie is. Meerdere bedrijven die eenzelfde product aanbieden. Verschillende aardappels, pc-systemen, televisies etc.
Dat werkt met films en series natuurlijk niet zo. Breaking Bad is niet hetzelfde als Bassie en Adriaan in Amerika. En het feit dat vrijwel alle films en series beschikbaar op een dienst exclusief op die dienst te zien zijn maakt dat elke aanbieder een monopolie bezit op bepaalde inhoud. Klinkt als concurrentie, maar als consument heb je eigenlijk geen echte keuze. Wil je iets zien van aanbieder A en iets van aanbieder B dan zul je beide diensten moeten afnemen. Kunnen de aanbieders niets aan doen. Is simpelweg de onwenselijke bijwerking van compleet doorgeslagen auteurswetten waar de entertainmentindustrie niet alleen dankbaar gebruik van maakt, maar ook grotendeels verantwoordelijk voor is. Met Disney voorop.
Dat kun je doen of je wisselt de diensten een beetje af, niemand verplicht je om alle abonnementen te laten doorlopen. Af en toe eens een maandje een andere dienst nemen is toch prima.
Nee af en toe eens een maandje een andere dienst nemen is niet prima. Dat is vervelend en omslachtig. Heeft de gemiddelde consument daar zin in?

Deze consument in ieder geval niet. Ik heb netflix, en als dat te duur wordt in verhouding tot de content en zeg ik die op, ga ik wel weer lekker gamen en verdienen ze 0,0 aan me, well done boys!
Geen idee of de gemiddelde consument daar zin in heeft, ik denk niet dat Tweakers de juiste populatie daarvoor bevat maar ik vind het alvast geen probleem om eens te switchen wanneer ik een serie op een andere dienst wil kijken, en ik ben zeker dat de rest van het gezin hier hetzelfde denkt.

'Vervelend en omslachtig' is een overdrijving hoop ik. Het is inderdaad wel een beetje gedoe maar op tv elke week/dag wachten op een aflevering die dan nog eens met reclame voor, tijdens en na opgeleukt wordt vind ik nog veel vervelender. Ook net als vroeger wachten tot de dvd in de winkel ligt vind ik omslachtiger en vervelender dan even een abonnement aanpassen en dan een andere app op de tv te openen om iets te kijken...

Het is een beetje een kromme manier om goed te praten dat je liever de shows downloadt. Moet je zelf weten uiteraard maar dat rechtvaardigt het niet.
Je vergeet een ding, de programmeurs (dus personen die de programma indeling maken) van de streaming diensten stappen steeds meer af van hele series tegelijk beschikbaar maken en komen met series met 1 deel per week (en oude afleveringen blijven slechts tijdelijk beschikbaar) waardoor als je een serie leuk vindt wel een abbo moet hebben. Zowel Disney als Apple hebben dit model al aangekondigd. Anders is het ff een seizoen van je favoriete serie bingewatchen en je bent als klant weer weg. Die bedrijven zijn natuurlijk ook niet gek en dekken zich daar dus op zo'n manier tegen in ;)

[Reactie gewijzigd door zap8 op 17 september 2019 19:35]

Klopt, maar wel enkel als je meteen alle nieuwe series wilt zien. MIj stoort het nauwelijks als ik iets een paar maanden later zie, al loop ik af en toe dan wel weg van de leuke conversaties over de topshows die iedereen gezien heeft.
Het is wel duidelijk dat de filmindustrie het muziekmodel niet volgt, op de meeste muziekdiensten vind je grotendeels dezelfde content, bij de streaming diensten vind je grotendeels unieke content. Ik zou zelf wel iets meer voor bijv. Netflix willen betalen als het aanbod completer zou zijn. Niet dat ik nu kijkmateriaal te weinig heb maar bijv. Hbo heeft toch ook wel een mooi portfolio opgebouwd.
Ik snap je punt maar we hebben het niet over series een paar maanden later nog ff bingewatchen. Zoals ik al zei: oude afleveringen blijven slechts tijdelijk beschikbaar. Dat zal dus een week of hooguit een maand zijn. Wellicht maken ze series pas een jaar of jaren later in een keer totaal beschikbaar. Daarbij als series veel gehyped en besproken worden (zoals bv GOT) weet je waarschijnlijk al hoe het in elkaar zit als je hem later gaat consumeren.

Zou net als jij ook liever een dienst hebben die als het muziek model zou werken. Mensen die denken dat ze zo van de ene dienst naar de andere kunnen hoppen om snel even dit of dat te kijken gaan bedrogen uitkomen als het om TV series gaat. Wat ik al zei, die bedrijven zijn niet gek.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 17 september 2019 19:58]

Heel leuk van die programmeurs maar daar hebben we torrents voor.
...Ook net als vroeger wachten tot de dvd in de winkel ligt vind ik omslachtiger en vervelender dan even een abonnement aanpassen en dan een andere app op de tv te openen om iets te kijken...
Met dien verstande dat ik vroeger gewoon naar de videotheek of winkel ging en meenam wat me leuk leek, of waar ik soms speciaal voor naar een (willekeurige) winkel ging.
Je koopt de DVD (of zelfs videoband), in de speler en klaar.*
Nu moet ik van elke film eerst uitzoeken op welke dienst ik die kan bekijken.
Vervolgens abo afsluiten, cliënt installeren (liefst nog even oude opzeggen), audio weer goed afstellen op mijn installatie en afspelen.

Natuurlijk is het handig dat je de deur (of zelfs de bank) niet uit hoeft (behalve om je cc te zoeken), maar alleen maar beter is het met films niet geworden. Dit in tegenstelling tot audio, waar je bijna alle albums bij bijna alle diensten kunt beluisteren.

*tenzij je pech had en de boef voor je de film niet terug gespoeld had. :)
Waarom zou dat een overdrijving zijn? Ik vind het vervelend en omslachtig. Zo vervelend dat ik het niet ga doen. Ik hecht 0 waarde aan het direct zien van een film of serie en reclames zijn uiteraard irritant, maar de spoelknop werkt uitstekend, voor de tijd dat ik uberhaupt tv kijk.

Films huren of kopen deed ik ook nooit vanwege vervelend en omslachtig.

Verder mooi dat je me nog even beschuldigt van downloaden want dat noem ik nergens in mijn reactie en ben ik ook helemaal niet van plan. Ik verwacht dat je daar even je excuses voor aanbiedt.
Oei, te snel gelezen en verkeerde conclusie getrokken omdat dat te vaak de teneur is maar ten onrechte, mijn welgemeende excuses. Grot gelijk wat dat gamen betreft, doe ik ook af en toe ;)
Precies dit.
Ik ga toch niet 5 abonnementen aan en uit zetten? Dan moet ik kijken wat ik die maand heb ‘aanstaan’? Noem me een oude lul maar de videotheek was zo slecht nog niet: kijken wat je wilt op dat moment.

Stiekem worden alle diensten steeds een beetje duurder maar iedereen gaat juist z’n eigen aanbieden. Netflix wordt steeds een beetje leger.
En wat @Platpoot zegt: ik pak wel een boek, van papier. En dan kijk ik niet.
Welke dienst heeft ooit wel alles aangeboden? Toen Netflix uitkwam downloadde ik nog volop,
nu met Amazon Prime praktisch niks meer. En die twee diensten lopen bij mij in principe niet naast elkaar. Maand voor A, dan een maand voor B.


https://www.ziggo.nl/alles-in-1/max/
€87,50 en kan me prima herinneren dat het zelfs meer was met allerlei pakketten.

In de VS is het ook al heel lange tijd rond de koers van $100 dollar.

Inderdaad administratief gekloot, maar er is een verdienmodel voor de bedrijven waarbij ze alle middenlagen wegstrepen. En dat is net zo schadelijk.
Weer meerdere partijen, meer aanbod, en hopelijk meer kwaliteit. Wat Netflix uitbrengt is ook redelijk eentonig.
Zo'n onzinnige opmerking altijd.. Ja laten we 1 dienst hebben die alle streaming beheert, dat zal ten goede komen van de prijs en kwaliteit van het aanbod.
Niet 1 dienstverlener met alle aanbod, maar 10 verschillende dienstverleners die alles aanbieden en mekaar beconcurreren op kwaliteit en innovatie.
Waarom zou dat moeten? Dat bestaat nergens..

Ik hoor jullie ook niet klagen dat mediamarkt maar 15 verschillende laptops aanbiedt en dat coolblue er 17 andere aanbiedt.
Dat bestaat zeker wel.

Occasions dealers bieden praktisch hetzelfde aan.

En jouw vergelijking van Mediamarkt en Coolblue is krom; die bieden eigenlijk ook hetzelfde aan. Ja, elk hebben ze net een eigen smaakje (serienummer) om laagste prijs garantie 'te helpen'. Maar de normale consument kan naar een van beide toe gaan en kopen wat ze nodig hebben.

Eigenlijk gaat het niet eens om welk aanbod ze hebben. Ze zouden alles kunnen verkopen. De merken mogen namelijk niet zomaar hun aanbod beperken naar een bepaalde winkel.

Maar nee, "Auteursrecht" en meteen is de consument de sjaak.
Netflix, 11 euro.
Amazon prime, 8 euro
Disney, 10?
Peacock, 10?
Videoland ook zoiets..

Lekker verdelen dat aanbod. Nog even en het is weer voordeliger om bluray boxen te kopen.
Peacock wordt een gratis dienst in tegenstelling tot andere streamingdiensten.
Als je internet krijgt van Comcast of Sky, dan heb je geen advertenties. Heb je geen internet van Comcast of Sky, dan kan je met advertenties kijken naar Peacock of je kan een abonnement nemen om advertentie-vrij te kijken.
Bron

Zelf heb ik twee streamingdiensten op dit moment: Netflix, Amazon Prime en de gratis trial op Disney+.
Ik zal in de toekomst Amazon Prime opzeggen en alleen gebruiken als er een nieuwe seizoen van een serie komt, zo beperk je de kosten.
Disney+ heeft een jaarabonnement van €70, je krijgt dan twee maanden gratis.
Dit zijn allerlei manieren om je kosten te beperken.
Prime is 5,99 en Disney wordt 6,99

Als ik nou die 15 tot 20 euro van mijn Ziggo abo af kon halen voor TV, dan had ik liever die 3 diensten (met netflix). TV zenders kijk ik toch niet.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 17 september 2019 18:40]

Moet je ze even bellen, halen ze het er niet af, maar je betaalt er ook niet meer voor.

Als ze dit op een bepaald moment gaan weigeren, dan stap ik over op internet only via ADSL.
Serieus? Is dat mogelijk bij een complete pakket met 250mbit? En hoeveel scheelt dat?
Het is niet officieel een aanbieding, maar een soort van anti-overstap service.

Ik wilde opzeggen en naar ADSL (27/maand) ipv 52,50 ofzo. En toen hebben ze me een aanbieding gedaan voor 32,50 geloof ik, iets in die buurt. Zit je er wel weer een jaar aan vast.

Volgend jaar bel ik weer, weigeren ze, dan stap ik alsnog over, ik wil gewoon internet only, TV is ongebruikt.
Je kan gewoon per maand opzeggen en dan wissel je af en toe tussen de diensten.
Hoeveel tijd heb je wel niet om alles tegelijk te kijken??
Disney is 7 euro per maand, of 70 per jaar. Voor Netflix varieert het, afhankelijk van welk abonnement je hebt.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 17 september 2019 18:44]

Nieuwe bsg. Ben benieuwd of die 2005 kan evenaren want die is 15 jaar na dato nog steeds goed.
Ik ben ook wel benieuwd maar de reeks van 2005 is zeker nog niet gedateerd en ijzersterk. Ik heb ze meermaals bekeken en het blijft één van mijn favoriete shows ooit, zowel de verhaallijn, het acteerwerk en de soundtrack zijn zo goed dat de serie echt beklijft. Qua sciencefiction topt niets BSG voor mij en komen er maar weinigen in de buurt ;-)
Ben deze maand ook begonnen met herijken en het blijft idd goed.
Ben nu toevallig halverwege seizoen 2 Pegasus & Resurection ship. En je hebt gelijk.. Dacht als Star-trek fan (tng/ds9/voy) dat het niet veel beter kon maar ik had het mis..

Grotendeels te danken aan Ronald D Moore, die oa ook verantwoordlijke was voor de hele dominion-war story arc in DS9
Ik lees het alweer in de comments, mensen willen de lusten maar niet de lasten. Budgets van series hebben budgets vergeleken met blockbuster films. Netflix heeft toch wel aardig veel hoge kwaliteit series, hbo heeft ze ook. Amazon heeft z’n eerste hit met “de boys” en lord of the rings is de grootste kandidaat om het succes van game of thrones op te volgen. Dan belooft dinsey high budget marvel en star wars series te maken en ook apple gaat high budget series maken. Wat een tijd.
Ik denk dat veel ‘mensen’ 1 abbonnement om s’avonds een filmpje of serie te kijken wel voldoende vinden. Versplintering dient die groep echt niet, die gaan niet rondshoppen, dan is er gewoon minder te kijken op Netflix, en dat is jammer. Om die dan meteen als freeloaders weg te zetten gaat wat ver.
Ik denk dat het budget van Netflix het zelfde blijf, dus inplaats van één avanger film zal netflix twee minder bekende films van bijvoorbeeld Sony afnemen. Wil je dan wel een avanger film zien, dan moet je maar bij de eigenaar disney moeten zijn.

Daarnaast wordt er toch vooral geklaagd dat niet alles op netflix is te zien, het is dat er gepiraat wordt, anders hadden die mensen waarschijnlijk liever gezien dat game of thrones en chernobyl nooit hadden bestaan, omdat ze liever hebben dat andere niet kunnen genieten van een serie als ze hem zelf niet kunnen bekijken, omdat ze geen hbo willen afnemen.
Totdat Sony ook bedenkt dat het wellicht handig is om een eigen streaming dienst op te zetten.
Ik wacht wel even tot er een consolidatie in de markt optreedt. Zoveel diensten zijn op termijn niet levensvatbaar. Het wachten is daarom op één of meerdere streamingdiensten die voldoende cash op kunnen brengen om de anderen op te kopen en het aanbod samen te brengen. Ik schat in dat drie streamingdiensten (waarvan één met lokaal aanbod) de markt prima kunnen bedienen.

Tot die tijd doe ik mijn ooglapje voor en zet een papegaai op mijn schouder :+
Ik denk dat hbo, amazon prime video, disney+ en netflix het allemaal gaan volhouden.
Het word een beetje wildgroei al die streaming diensten.

Het word zo niet aantrekkelijk gemaakt de kodi box op te ruimen, eerder om hem weer aan te sluiten.
Meer series en films kan ik alleen naar toejuichen.

Meer versplintering alleen niet. Ik weet dat er leuke series op Hulu, HBO, Amazon prime en disney+ staan. Maar om nou elk abonnement te gaan nemen, dat is helaas te duur.

Heel misschien mijn piratenhoed maar weer van zolder halen en een beetje afstoffen (of al die leuke films en series gewoon niet kijken :+ ).
Dus je wilt wel de lusten maar niet de lasten.
Wie niet ;). Ik betaal nu voor Netflix en kijk ook bijna alleen maar Netflix. Mogelijk dat er nog een tweede steamingsdienst komt maar verder waarschijnlijk niet.

Een abonnement voor alle diensten zou mij teveel kosten. Daarnaast zou ik überhaupt niet de tijd hebben om alles te kijken.

Dus ja mocht er dan een veel te leuke serie op een andere streamingsdienst komen, dan of die bij iemand anders kijken, of een proefabbotje, of toch gewoon niet kijken, of misschien alleen de lusten... ;)
Je kan netflix ook voor een paar maandjes stop zetten...
Goed punt, dat kan natuurlijk ook nog :).
En zo spelen al deze mediabedrijven het illegaal downloaden weer in de hand.
Ja, want als ik niet elke film of serie kan streamen via 1 dienst á $10 per maand ga ik gewoon via weer illegaal downloaden!

Ik zie absoluut het probleem niet in van meerdere aanbieders. Je kunt nu en straks legaal voor minder dan $100 per maand toegang krijgen tot een ongekend grote digitale bibliotheek met daarin virtueel elke film of series die ooit gemaakt is en zal worden. Dat is een enorme win voor de consument die vroeger voor dat geld 5 films of 2 seizoenen van een tv serie per maand kon kopen.
Vroeger was er gewoon een aflevering per week op TV. Voor niks. 100$ per maand is absurd veel voor Nederlandse begrippen.
Het worden er wel veel zo, goed voor de concurrentie en misschien de prijzen?
Netflix doet het wat rustiger aan met de prijsverhogingen de laatste tijd, geen meerdere euros per keer bijvoorbeeld ;). https://flixed.io/wp-cont.../2019/06/netflixhikes.png
Maar NBC gaat dus abonnementen aanbieden met en zonder reclames. Ben benieuwd wat ze gaan kosten.

[Reactie gewijzigd door OneTimer op 17 september 2019 18:32]

Bij het begin ga je versplintering zien maar ook combi deals, concurrentie, nog minder lineaire tv en gaat de markt volwassen worden.
Daarna zal je zien dat er overnames gaan plaatsvinden, en dat diensten op basis van klant aantallen niet overal rendabel is en ze beter hun content kunnen verkopen.

In Nederland zie ik op den duur pathe thuis, film 1, de ziggo on Demand en waarschijnlijk ook Videoland, kijk en NPO dienst het niet redden of door niet genoeg rechten of niet genoeg klanten.

Verwacht ook dat als er zoveel legale opties zijn voor content dat ze nog meer achter piraterij aangaan en alle mogelijke opties zullen benutten.

[Reactie gewijzigd door Danos9786 op 17 september 2019 19:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee