TP Vision komt met draadloze Philips PH805-koptelefoon met noisecancelling

TP Vision heeft op techbeurs IFA de Philips PH805 aangekondigd. Deze noisecancelling-koptelefoon krijgt vier microfoons om achtergrondgeluid te onderdrukken en gebruikt touchbediening voor het volume. De PH805 is vanaf november te koop voor 180 euro.

De PH805 krijgt 40mm-drivers met een frequentiebereik van 5Hz tot 40kHz. Voor de noisecancelling gebruikt de koptelefoon volgens TP Vision active noise control-technologie, wat wil zeggen dat er vier electret condenser-microfoons aanwezig zijn die bijdragen aan het deels onderdrukken van achtergrondgeluiden. Twee van de vier ecm-microfoons werken als feedbackmicrofoons aan de binnenkant van de oorschelp; de andere twee fungeren als feedforwardmicrofoons aan de buitenkant van de schelp. Op die manier wordt volgens TP Vision 95 procent van het achtergrondgeluid onderdrukt. De oorkussens zijn gemaakt van zacht traagschuim, wat volgens de fabrikant ook moet helpen met het onderdrukken van ruis.

Voor de bediening maakt de koptelefoon gebruik van een combinatie van aanraakgevoelige knoppen, fysieke knoppen en spraakbediening. Gebruikers kunnen omhoog of omlaag vegen over de rechteroorschelp om het volume aan te passen. Spraakbediening kan ook op die manier worden geactiveerd. Een enkele tik op de oorschelp schakelt de noisecancelling aan of uit. Met de fysieke knoppen kan muziek worden gepauzeerd of kan een volgend of vorig nummer worden gekozen.

De over-earkoptelefoon weegt 235 gram en is opvouwbaar. Voor de draadloze verbinding kan de PH805 gebruikmaken van bluetooth 5.0. Wat voor accu er in de koptelefoon zit, maakt TP Vision niet bekend. Wel zegt het bedrijf dat de koptelefoon dertig uur meegaat op een acculading en dat de accu na vijf minuten bijladen weer voor twee uur te gebruiken is. Ook kan de telefoon met kabel gebruikt worden om naar muziek te luisteren. Of het hierbij om een usb-variant of de 3,5mm-kabel gaat, is niet duidelijk. De koptelefoon is vanaf november verkrijgbaar in België en Nederland voor een prijs van 180 euro.

Door Hayte Hugo

Redacteur

05-09-2019 • 15:57

58 Linkedin

Reacties (58)

58
58
35
1
0
18
Wijzig sortering
Nou nog een product dat 1 op 1 met een TV (bijvoorbeeld) kan verbinden (met BT bijvoorbeeld) zonder een extra apparaat ertussen...

Ter illustratie:
 • Ik koop een TV.
 • Ik heb een BT-koptelefoon.
 • [...] geen verbinding mogelijk.
Dat verbaasde me echt het meeste over mijn TV-aankoop van 1,5 jaar geleden. Hoe dan? :?

Ik had het niet uitgezocht, maar het leek me echt een no-brainer. Mijn Sony Android TV geeft niet-thuis in elk geval. Wel draadloze speakerverbinding, geen draadloze koptelefoonverbinding. :(

Ik heb het opgelost met dit apparaat:
https://images-amazon.amzbegin.com/images/I/51RUkFK%2BvPL.jpg

De markt wordt inmiddels wel goed bediend met diverse koptelefoons met NC- dat is in elk geval winst.

[Reactie gewijzigd door Ramzzz op 5 september 2019 16:32]

Op basis van ervaring met mijn iPhone heeft dit volgens mij een flink nadeel: De vertragng. Er zit dik een halve seconde vertraging bij mijn oortjes, wat lipsync en spelen van sommige games onmogelijk maakt. Ik ga er nu vanuit dat je headphone dat niet kan corrigeren.. Je TV in ieder geval niet. Input lag de verkeerde kant op..is dat dan output lag eigenlijk? ;)
Idem op mijn Android telefoon naar een Bose QC35ii, genoeg vertraging in de audio om de lipsync volledig in de soep te laten lopen.

Apt-X Low Latency zou hiermee moeten helpen, maar die heeft zowel mijn koptelefoon als telefoon helaas niet.
Klopt. Maar verschilt ook per headset. Maar aptx zorgt voor veel minder vertraging, maar aptx LL is het beste.

Zie voor een overzicht van verschillen qua latency: https://www.rtings.com/headphones/tests/connectivity/latency.

Ik ben benieuwd wat deze koptelefoon ondersteund. Hij ziet er strak uit en doet mij stiekem denken dat Philips inspiratie heeft gehaald uit de koptelefoons van Sony.
Probeer eens opnieuw te verbinden. Heb het ook wel eens, maar sporadisch. Het is in ieder geval geen inherent probleem met Bluetooth.
Bedankt voor de tip, maar het blijft voor komen (zelfs op verschillende firmwares, reinstalls en dergelijke). Dit strookt ook met de latency uit het artikel wat @Bliksem B heeft gelinkt (helaas!)
het is wel een probleem gerelateerd aan bluetooth... de bandwidth is niet genoeg om de data stream te verwerken en daardoor komt de lag/latency. Met kabel met dezelfde hoofdtelefoon is het probleem er niet. ApptX maakt het beter maar lost het niet op. YouTube Video en andere video apps hebben het meeste last hiervan. Reddit staat er vol over en ook die link van Bliksem toont de latencies. Het is een probleem waar de grote merken niet veel aan doen, alle reviews zijn GELUID beluisteren niet video. Reden om voor mij alle apparaten terug te sturen na meerdere testen. Opnieuw verbinden lost het niet op. De latency zit in de verwerkingssnelheid van de chip en de bluetooth verbinding.
Het is inderdaad een probleem dat alleen optreed bij Bluetooth, ik bedoelde dat het niet een probleem is wat per definitie optreed bij Bluetooth.
Welke telefoon ik heb hier geen last van met mijn "Android" telefoon. (One Plus 6, Motorola G6 Pluz iPod Touch en iPhone 7 Plus) i.c.m. met Bose Quiet Comfort 35 en JBL Elite Active 65.
Pocophone F1 met LineageOS 16. AAC staat aan, trouwens.
Dit herken ik totaal niet? :?
Hmm. Misschien dan toch per model verschillend? Ik heb twee bluetooth sets op mijn telefoon gehad, de EOZ Air en een Wish-merk waar ik de naam niet van onthouden heb (verloren tijdens de vakantie).
Kan me wel weer voorstellen dat de Apple Airpods zo goed zijn dat dit geen issue is bijvoorbeeld.
Ik heb diverse merken in huis van Philips, JBL, Teufel, zowel 'over ear'-modellen als 'oortjes', en alles werkt prima met iPhones...
Misschien ben je niet zo kritisch? Er zijn veel mensen die zich niet storen aan lip-sync problemen.
Persoonlijk trek ik het ook heel slecht en vind ik Netflix kijken met bluetooth koptelefoon onmogelijk. Voor muziek maakt het natuurlijk niet uit, maar beeld en geluid samen is een no-no.
Ik ben juist kritisch, zowel op geluidskwaliteit als synchronisatie.

Een latency van 'dik een halve seconde'? No way dat ik dat zou accepteren. ;)
Ik merk tussen mijn AirPods en Galaxy A8 geen wezenlijke vertraging. Tussen mijn Sennheiser HD4.40BT en Galaxy A8 ook niet. De Samsung heeft geen aptX geloof ik.
Kijk dan bij Latency Ik had de Sony WH-1000XM3 maar die heb ik om die reden terug gestuurd want dat was echt een aanfluiting, goedkopere merken doen dat ook nog eens beter.
Mijn LG met webOs kan dit. Via bluetooth.
Heb t op 3 tvs werkend draadloos. Oudste is 5 jaar. Wel allen samsung
Wilde dit ook altijd al. Uiteindelijk Apple TV 4 gekocht. Werkt gewoon uitstekend met mijn Bluetooth koptelefoons! Geluid loopt altijd goed synchroon met het beeld.

Maar zal inderdaad een hele oplossing zijn als meerdere tv modellen Bluetooth direct zouden integreren.
Voor tv kijken is een (analoge) FM draadloze koptelefoon nog altijd de beste optie ivm lipsync.
Ik snap eigenlijk niet zo goed (afgezien van royalties) waarom Philips nog wil dat dit spul onder zijn merknaam uitgebracht wordt. Ze dragen er namelijk niets aan bij op technisch of innovatie vlak.

En hoewel Philips vroeger een premium merk was, met zat innovatie en super betrouwbaar (Heck, ik gebruik nu nog bij mijn HiFi set de FR966 receiver die ik 20 jaar geleden kocht, al stuurt hij nu Jamo S608 zuilen aan) twijfel ik toch aan hoe TP-Vision zich verhoudt tot Sony/Bose/etc. De TV's worden meestal ook niet al te lovend gereviewed, en welke reputatie en kennis heeft TP-Vision nu helemaal in de audiomarkt?

Maar goed, laten we de tests afwachten, misschien verbazen ze me.

EDIT:

Wel respect dat de productpagina, handleiding en brochures nog steeds online staan, dat dan weer wel
https://www.philips.nl/c-p/FR966_00S/-

[Reactie gewijzigd door KnoxNL op 5 september 2019 16:57]

Ze hebben nog een compleet archief, ze respecteren hun verleden wel maar weten ook dat er geen droog brood meer in te verdienen valt. Tijdperk van goed audio apparatuur ligt alweer een kleine 20 jaar achter ons.
Dat begrijp ik. Daarom is mijn stelling dat het wellicht beter is de activiteiten helemaal te stoppen. Al snap ik dat de Philips merknaam op deze manier nog geld in het laatje brengt.
Ach ja easy money is nog nooit iemand slechter van geworden. En t werkt nog ook. Philips personeel bijvoorbeeld blijft t kopen. Philipswinkel in philips stadion bestaat ook nog steeds misschien zit daar wel iets achter. Hoop personeel en oud personeel blijft t kopen. Maar er is niemand meer die nog in die sectot zit. Ja collega van mn pa beheert t archief waar ook de handleidingen onder vallen. Misschien nog wat juristen die de patenten bewaken en dan houdt t wel op
Ja, maar als ik in de Philips winkel van nu kom, is het ook anders dan vroeger.

Als klein mannetje altijd mee met opa en pa die bij Philips werkten, en de honderden pagina's tellende catalogus doorbladeren vol met de laatste tech.

Ach, misschien word (ben) ik gewoon oud :)
Misschien dat het goeie reclame is voor phillips als er nog producten in de schappen ligt van phillips.
idd je gaat je afvragen wat nou echt een Philips product is als er zoveel door Tp vision wordt uitgebracht.

Stel je voor dat de philips sonicare opeens ook van tp vision komt. (Ok, sonicare was ooit opgekocht door philips.)

Of dat er een voor een meer medische philips apparatuur nu van tp vision zijn. Zijn opeens alle andere medische apparatuur opeens minder waard. Dat is wat gebeurd is met audio/video producten. Ze spelen in op sentiment en onwetendheid. Toch jammer vd naam.
Op de foto's is duidelijk te zien dat de telefoon aangesloten kan worden met een 3,5mm kabel, lijkt me sterk dat het ronde "INPUT" gaatje voor USB is :)
Het zou kunnen dat de kabel aan de ene kant 3,5mm heeft en aan de andere kant USB. Echter verwacht ik inderdaad dat het gewoon 3,5 naar 3,5 zal worden.
USB is digitaal en 3.5mm is analoog, dus zo een kabel die jij beschrijft makes no sense at all.
En alle dongles die fabrikanten meeleveren met hun toestellen die geen headphone Jack meer hebben dan?
Daar zit een DAC in, die digitaal omzet naar analoog.
Daar zit een DAC in, die digitaal omzet naar analoog.
Maar het kan dus wel. ;) Mijn usb-c -naar-jack doet het in elk geval goed.
Niet altijd, een analoge headphone output is ook mogelijk op de USB-C connector. Het verloopkabeltje is dan helemaal passief. Zie b.v. https://www.soundguys.com/usb-audio-explained-18563/
Zoals Ossi al zegt hebben die een ingebouwde DAC, maar je punt is dan inderdaad wel terecht, want zo zou het inderdaad dus ook wel kunnen werken.
Nu in de context van het artikel is de opmerking van @Br4mmie natuurlijk volkomen terecht, want op de foto's is het duidelijk dat het een 3.5mm input is, terwijl het artikel zich afvraagt of het 3.5mm of USB is. Dat je aan de bron-kant USB kunt gebruiken met zo'n dongle is in deze niet relevant.
Dit gaat nog een tegenhanger van de Sony WH 900 n serie worden!
Mn zoon heeft de WH900n. Als hij thuiskomt na een openbaar vervoersrit van ongeveer 80-90 minuten en de koptelefoon af zet, zijn er 2 grote zweterige rode ringen om/op zijn oren te zien. De schelpen vind ik erg plastic. Hier lees ik "De oorkussens zijn gemaakt van zacht traagschuim.". Ik hoop dat dat beter is dan die van Sony.
Voor mensen bn met kleinere oren is de Sennheiser HD4.50BT een goed alternatief. Ik heb de HD4.40BT (model zonder NC omdat ik dat niet kan verdragen) maar ben verder erg tevreden over comfort.
Hoezo kun je NC niet verdragen?
Ik krijg enorme oorpijn in één oor. Ik heb vroeger veel oorontsteking gehad, een krijg ook snel oorpijn bij grote drukverschillen.

Ik ben denk ik een beetje een edge-case.
Dan heb je dat toch ook bij normale muziek?
Nee, daar heb ik geen last van. Ik luister overigens meestal hoorcolleges/audioboeken/podcasts. Minder dan 5% is muziek, denk ik.

Ik ben trouwens niet de enige die dit heeft:

https://www.reddit.com/r/...l/noise_cancelling_hurts/
https://www.howtogeek.com...-headphones-hurt-my-ears/
https://community.bose.co...hen-using-QC35/td-p/45027

[Reactie gewijzigd door Bark_At_The_Cat op 6 september 2019 22:58]

Hele sjieke specs & design voor zo'n prijsstelling!

Ben heel erg benieuwd hoe deze zich verhoudt t.o.v. de concurrentie van Sony & Bose.
Ik kijk ook uit naar een gedegen review met vergelijking!
Idd, hij gaat tot 5 Hz laag en dat zal veel bas opleveren.
Dit kan denk ik de opvolger worden van mijn huidige Philips draadloze koptelefoon.
Het design is naar mijn mening mooi! Als hij nu ook goede geluidskwaliteit heeft en een beetje degelijke NC, kan dit zomaar eens een goede prijs-kwaliteit koptelefoon worden die het opneemt tegen de modellen van Sony, jbl etc. Die meestal toch al snel boven de €200.- zitten.
Ligt het aan mij of lijkt het opvouwsysteem toch wel heel erg op dat van de sony wh1000xm2. Tel daarbij de vorm van de schelpen en de touch-bediening en ik zie een mogelijke oem-deal.
Mooie koptelefoon voor die prijs. Al geniet ik nu nog van mijn JBL, noicecanceling niet echt nodig met het volume waarmee ik mijn futurehouse afspeel :/
Jij bent gewoon langzaam permanente noise canceling aan het toepassen op jezelf :Y)
Of juist noise aan het creëren op langere termijn. Je wordt niet alleen doof/hardhorend van te harde muziek, maar je kan ook oorsuizen (van lichte suis tot aan het geluid van piepende krakende treinremmen) of hyperacusis ontwikkelen. Ik zet mijn koptelefoon daarom altijd op zijn zachtst mogelijke setting.
Jij bent gewoon langzaam permanente noise canceling aan het toepassen op jezelf :Y)
Totdat het overgaat in tinnitus, dan 'hoort' hij in elk geval nog wat. 24/7

zoals @altijdprijs ook zegt

[Reactie gewijzigd door stresstak op 5 september 2019 17:50]

laat ze maar eens eerst philips TV's fatsoenlijk draaien, slome rot dingen.
heb een TV gekocht van bijna 2 duizend euro en het is ontiegelijk sloom
Nou, de 55" philips tv van mijn ouders van een paar jaar terug reageert goed hoor.
Lijkt me een hele mooie koptelefoon voor 180 euro. Normaal betaal je het bijna het dubbele voor een high-end draadloze NC koptelefoon. Veel aandacht gaat naar de koptelefoons van ~350 - 400 euro, maar koptelefoons zoals deze kunnen echt goud zijn. Zelf heb ik de sony mdr100, een modelletje onder hun high-end model, op de kop getikt voor ~220 euro. Een van de beste aankopen die ik ooit gedaan heb.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee