Digital Foundry: verbruik nieuwe versie Nintendo Switch ligt veel lager

De nieuwe versie van de Nintendo Switch heeft een stroomverbruik dat bij gamen vaak 40 tot 50 procent lager ligt dan de originele versie. Dat claimt Digital Foundry. De nieuwe Switch heeft onder meer een ander scherm en geüpdatete processor ten opzichte van de eerste variant.

Digital Foundry laat in een video zien dat de nieuwe versie van de Switch in de racegame Fast RMX vaak rond 6 of 7W verbruikt, terwijl diezelfde game op hetzelfde punt met de originele Switch rond 12 of 13W zit.

In de geschreven review blijkt dat de accu het bij volle schermhelderheid ongeveer 78 procent langer volhoudt. Nintendo claimde zelf al dat de accuduur van de revisie veel beter is dan die van de originele variant. De revisie heeft een vernieuwde versie van de Nvidia Tegra X1-soc, T214 Mariko. TSMC maakt die op een 16nm-FinFet-procedé, in plaats van het oudere 20nm. Het beschikt daarnaast over lpddr4x-geheugen, in plaats van lpddr4-geheugen. Daarnaast is het scherm anders, zo concludeert Digital Foundry. Het gaat mogelijk om igzo-lcd's van Sharp.

Nintendo zei eerder dat de nieuwe Switch in september beschikbaar komt. Hij zou een andere doos hebben, met veel meer rood aan de voorkant dan die van de originele Switch. Op het gebied van functies is er verder niets veranderd aan de draagbare gameconsole.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-08-2019 • 18:08

96 Linkedin

Reacties (97)

97
86
26
4
0
50
Wijzig sortering
Eerlijk gezegd verwacht ik van de pro versie die uit komt (volgend jaar ?) dat die dan door de 65% zuinigere chip wellicht een 1080p scherm gaat krijgen.
Ik zag ook in dezelfde video van Digital Foundry dat de prestaties bij deze nieuwe Switch ook iets beter zijn, getest met Zelda Breath of the Wild. Waar ze vaker op het 30FPS target bleven steken dan de vorige versie.
Nintendo gaat geen pro versie uitbrengen. Dat is niet ‘des’ Nintendo’s.

Dat denk ik.
Het “Pro” noemen is niet ‘des Nintendo’s’, maar incremental upgrades van handhelds wel.

Game Boy -> Game Boy Pocket -> Game Boy Light
GBA -> GBA SP 001 -> GBA SP 101 (veel beter scherm) -> GBA Micro
DS -> DS Lite -> DSI
3DS -> 3DS XL -> New 3DS

Van deze apparaten kon alleen de New 3DS iets spelen dat de voorganger niet kon spelen maar toevoegingen waren dingen als een backlight, een beter scherm, zuiniger (inclusief de mogelijkheid om op minder batterijen te draaien).

Ik betwijfel dat ze iets gaan maken dat niet volledig compatible is met de aanzienlijke install base maar het gebruiken van extra capaciteit om meer frames te pushen is geen rare gedachte. Zeker omdat de games docked al 1080p kunnen draaien.
vergeet niet de gameboy color, welke in principe nog in de gamebo serie zat, maar wel veel exclusives had, desondanks hebben deze jaren naast elkaar bestaan
Nee hoor. Voor de DSi waren exclusives in de e-shop. 8-)

En de volgende fysieke releases:
https://www.giantbomb.com...xclusive/3015-3774/games/

https://m.youtube.com/watch?v=EBFGB1jOFik

[Reactie gewijzigd door Flozem op 21 augustus 2019 22:15]

Met die DS-serie waren ook zo veel varianten dat het nauwelijks bij te houden was. Er komt altijd een nieuwer (beter) model. Vraag is welk labeltje ze daarop plakken
Mijn verwachting is dat er geen betere Nintendo Switch komt met (aanzienlijk) betere hardware waardoor het een andere naam gaat krijgen. Hoogstwaarschijnlijk slechts revisies zoals nu het geval is en een simpeler model. Eigenlijk precies zoals ook het geval was bij de Nintendo 3DS, 3DS XL en de 2DS.

De DS heeft een paar iteraties gehad, maar er was nooit iets wat de andere niet kon op een camera na. De 3DS was dan ook een totaal nieuwe handheld die de oude lijn moest gaan opvolgen, zoals je ook de GameBoy > GameBoy Color > Gameboy Advance had.

De DS-lijn even op een rijtje:
 • Nintendo DS - Eind 2004 tot 2008
 • Nintendo DS Lite - Q1 2006 tot Q2 2011 - kleiner en lichter
 • Nintendo DSi - Eind 2008 tot Q2 2013 - eShop support, iets groter scherm en camera
 • Nintendo DSi XL - Eind 2009 tot Q2 2013 - groter scherm
Dit waren allemaal verbeteringen of revisies van een voorgaand model maar nooit een opvolger een een 'pro' uitvoering.

[Reactie gewijzigd door D3F op 21 augustus 2019 19:26]

De New 3DS (en 2DS) konden andere software draaien die niet geschikt was voor de gewone 3DS. Denk aan Xenoblade Chronicles of Fire Emblem:Warriors.
Wat @DigitalExcorcist zegt. De new 3ds had ook in monster hunter betere textures en was gewoon sneller.

Het is een beetje koffiedik kijken, maar ik denk dat Nintendo er nog wel mee weg kan komen zoals het nu is. Digital Foundry heeft al gedemonstreerd dat de huur) huidige switch gewoon hoger geklokt kan worden, binnen de Nvidia specs. Kost je alleen meer power, dus slechter battery life en thermals.

Voor de nieuwe is dat dus stukken beter te doen dus ze kunnen het voor beide modellen zonder een nieuwe uit te brengen die alleen dat doet.

Vraag is of dat gebeurt maar het zorgt er ook wel voor dat je geen split in je user base creëert.
De DSi was 2x zo snel als normale DS en had 4x zo veel ram.
De New 3ds was ruim 2x zo snel als normale 3ds en had 2x zo veel ram.

Voor beide systemen zijn titels die dit gebruiken, Nintendo heeft dus al langer “pro” modelen.
Ik denk dat Nintendo geen Switch gaat uitbrengen die games kan spelen die de huidige Switch niet ook kan afspelen. De New 3DS werd relatief zo weinig gekocht dat de meeste developers geen games wilden maken voor het relatief weinig verkochte apparaat.

Dat gezegd hebbende kan Nintendo wel degelijk een paar dingen doen in zo'n Pro-model waar mensen naar speculeren. De vorm-factor zal ongetwijfeld hetzelfde blijven zodat bestaande docks en joy-cons ook met die Pro kunnen werken. Wat ze wél kunnen veranderen is zo'n beetje alles binnenin. Een Tegra Xavier in plaats van de huidige X1, meer geheugen, een scherm waarop je handheld in 1080p kan spelen, meer interne storage en misschien zelfs Bluetooth audio support zijn zomaar wat dingen die Nintendo kan toevoegen/veranderen waarmee games beter draaien of sneller laden of waardoor de Switch handheld gebruiken net wat prettiger wordt zonder dat game-makers speciaal dingen moeten maken voor dit nieuwe model.
Precies, die 'pro' gaat er helemaal niet komen. Sterker nog, die nieuwe is de pro. Alleen dan niet meer performance, maar wel zuiniger. Prima uitgedacht van Nintendo.
Zuiniger en hoogstwaarschijnlijk ook goedkoper te produceren.
wordt wel op gespeculeerd en komt geloofwaardig over. Heb er zo even geen bron voor.`Of dit was de zogenoemde Pro versie. Hoe dan ook, er ligt nog veel performance op de tafel. Lijkt me raar dat dat niet ooit benut gaat worden. Maar ja, Nintendo, je weet maar nooit.

[Reactie gewijzigd door TJRef op 21 augustus 2019 18:30]

Is toch juist veel mooier als het steeds zuiniger word? Kan op een gegeven moment de ventilator er uit, kan het nog compacter etc. Er is nog genoeg te benutten inderdaad, maar denk zelf niet dat ze voor performance gaan.
Precies, Nintendo is nooit voor performance gegaan. Hun kracht licht in het innoveren. Het op een nieuwe manier gebruiken van al bestaande tech. Kijk naar de Gameboy's met klapscherm, de DS met een touchscreen, de Wii met motion sensors, de Switch die zowel handheld als console kan zijn. Ik ben benieuwd naar de toekomst van Nintendo, het verrast steeds weer.
Zodra de next gen consoles uitkomen met next gen titels en Nintendo wil het 3rd party success gestand houden zullen ze wel moeten.
Waarom dan? Volgens mij maakt het soort hardware helemaal niks uit namelijk, als er maar genoeg gebruikers zijn dan is het voor ontwikkelaars interessant om er games voor te ontwikkelen.
Witcher 3 is 1 ding, maar Cyberpunk 2077 is een andere. Volgend jaar wordt het andere koek en wil de Switch niet verworden een veredelde 3DS zullen ze toch mee moeten gaan met de rest en hun game uppen.
Klopt, Nintendo was er niet blij mee dat we het nieuwe model als "Pro" in ons systeem hadden staan, dus hebben we de titel aangepast.
komt dat omdat "pro" niet des Nintendo is, of omdat er nog een pro versie uitkomt en dus verwarring wil vermijden?
nieuws: Digital Foundry: verbruik nieuwe versie Nintendo Switch ligt veel lager

Er is niks "pro" aan hij is alleen wat zuiniger in stroomverbruik. Ik verwacht dat de nieuwe Switch uberhaupt geen "pro" gaat heten, de Ps4 Pro heet al zo... Net als de Xbox One X, die heet ook geen Xbox One Pro..
Eerlijk gezegd verwacht ik van de pro versie die uit komt (volgend jaar ?) dat die dan door de 65% zuinigere chip wellicht een 1080p scherm gaat krijgen.
Nee dankje. 720p is prima voor het scherm formaat, 1080p zal onnodig veel GPU resources opeisen. Heb veel liever dat ze er een fatsoenlijk scherm in zetten, eentje die ook daadwerkelijk buiten (zoals in de tuin |:( ) te gebruiken is.
Dit dus. Het beestje schaalt de kracht ook terug om die batterijduur te behouden en 720p ziet er prima scherp uit op een schermpje van wat, 6-7"?
Een Pro versie met OLED zou ook wel fijn zijn geweest.
ouch op 47" wil ik anders wel graag 1080.
Niet iedereen gebruikt enkel het "kleine" scherm.
Dan zit je ook minder met de limitaties van portable mode ;)

De resolutie van het scherm op de switch zegt niks over de render en output resolutie wanneer de switched in de dock zit.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 22 augustus 2019 09:30]

de output resolutie is nog steeds 1080p in docked mode, waar zit je met je verstand?
de output resolutie is nog steeds 1080p in docked mode, waar zit je met je verstand?
ik reageer op : Nee dankje. 720p is prima voor het scherm formaat, 1080p zal onnodig veel GPU resources opeisen
daar zit ik met mijn verstand, maar dat was blijkbaar te moeilijk om te volgen.
Ik hoop dat ze hem dan Super Nintendo Switch noemen :+ .
Lijkt mij sterk dat ze een pro versie gaan uitbrengen, anders heb je het zelfde verhaal als met de New Nintendo 3Ds, waarbij je sommige spellen niet op de oude Nintendo 3Ds kan spelen. Wat dus ruk is voor mensen die de oude 3Ds hebben.
Als het bv alleen resolutie verhoging is? Of 60 fps ipv 30 fps? Plausibel toch? Hoeft verder niks anders te zijn.
Net zoals Sony met PS4 Pro doet: een update die van de extra capaciteit gebruik maakt voor bestaande software. Dus zowel downward compatibel voor de games en upward compatibel voor huidige games in de vorm van updates.
Ik denk dat de kans reeel is dat Nintendo met een versie komt die de zelfde prestaties als we nu in docked mode halen in handeld mode kan halen. Compatibiliteit is dan geen issue en met een beter 1080p scherm en een in handeld hoger geklokte switch moet dat zeker te doen zijn.
Anoniem: 498327
@TJRef22 augustus 2019 06:41
Zou er niet te veel vanuit gaan. Nintendo en goede schermen dat gaat al sinds de Gameboy niet samen. Volgens mij is er een keer een batch 2DS XLen geweest waar het op orde was, verder niet veel soeps van hun verwachten. Knakenmobieltje is helaas tegenwoordig qua scherm veel beter.
was de oudere versie niet al een paar jaar op de markt waardoor die niet echt zuinig was vanaf de beging?
Destijds was die erg zuinig. Nu met nieuwere dingen niet meer. Techniek gaat snel.

Wilt Nintendo switches blijven verkopen moeten ze wel met de tijd meegaan. Dat doen ze gelukkig ook :)
Hmm ik voel me best wel een beetje "genaaid". Ik heb 2 maanden geleden zo'n ding gekocht en hij voelt nu al verouderd. Nu is dat wel vaak met hardware zo maar met game consoles meestal niet. Kan ik toevallig mijn Switch ook omruilen?
Ik snap dat je je zo voelt, maar eigenlijk is dat niet nodig. Behalve batterijduur is er eigenlijk weinig verschil dat je in de praktijk gaat merken. Die 'oude' Switch is prima!
Sorry, maar de speculaties zijn er echt al máánden. Het is niet dat deze release als een verassing komt.

Overigens heb ik zelf mijn Switch ook pas 6 maanden. Tsja, ik wilde gewoon niet wachten. Hoort erbij.
Nee dat kan niet. Jij hebt al wel 2 maanden lol kunnen hebben met je Switch. Of koop je ook altijd een telefoon als je weet dat er binnen afzienbare tijd een opvolger komt?
Ja waarom niet? Dan is ie vaak goedkoper
Ja maar over 3 maanden komt er een nieuw model, dus dan maar even wachten... ja maar die wordt na 3 maanden goedkoper... en na hoogstens 6 maanden komt er weer een opvolger... etc
nieuws: Nintendo ruilt in sommige gevallen Switch om voor nieuwere versie - u...

Voor 17 juli zeker? Dan helaas niet ben ik bang.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 21 augustus 2019 18:27]

Ja die had ik gezien, ik heb hem een week daarvoor besteld
Nintendo heeft dat ondertussen ook alweer ontkracht, er is geen officieel omruil programma. Wel kun je in de VS bij ik meen gamestop je oude omruilen voor een nieuwe met bijbetaling (65 dollar als ik me niet vergis uit mijn hoofd). Misschien gaat de game mania hier ook zoiets doen. Kost wel geld maar als je echt graag de nieuwe wil...
In Amerika is wel een omruilprogramma geloof ik, maar dat is vanaf het moment van de aankondiging half juli. Helaas, pech! Het enige wat je zou kunnen doen is hem nu gunstig tweedehandse van de hand doen en dan straks de nieuwe kopen. Dan zit je wel even zonder waarschijnlijk.
Of mischien dat ze uit coulance iets kunnen regelen. Nee heb je ;)
Ja ik zal eens een mailtje sturen. Ik denk het niet hoor. Het was zo'n pokemon bundle met pre installed game erop.
Uh... PlayStation Anyone...

PS2 tal van versies
PS3 dik, dun... goedkoper...
PS4 release, goedkoper, slim, goedkoper, Pro
Anoniem: 498327
@KaiTak21 augustus 2019 21:09
Maar die draaien geen van allen op een accu.
Dan pakken we toch gewoon de psp er bij die heeftwel een accu.
Het komt vaker voor dat er meerdere revisies zijn. Ps4 naar de ps4 pro recent nog.
Maar ik neem de ps1 even als vb: https://en.m.wikipedia.org/wiki/PlayStation_models
Het is natuurlijk niet aangenaam zo kort na je aankoop.
Daar kan ik zeker inkomen.
Nu is dat wel vaak met hardware zo maar met game consoles meestal niet.
Ook met game consoles gebeurt dit vaak, maar vaak heb je het niet door ;) Zo krijgen over het algemeen alleen de revisies met een nieuw uiterlijk of nieuwe specs (lees: krachtigere CPU, GPU, ram, etc zoals XB1X, PS4Pro, new 3ds, etc) wat trom geroffel.

De Xbox 360 heeft bijvoorbeeld zes(!) verschillende revisies gehad voordat het eerste slim model op de markt kwam. De PS4 zo'n vier stuks en de lijst gaat door ;)
Mwoah, er doet één game review website een claim dat het stroomverbruik bij een X aantal games 40%-50% lager ligt. Als ik zo de video zie, is het verschil qua framerate tussen de apparaten 5%-3%. Leuk, maar niet echt om je net nieuwe Switch volledig af te schrijven. Ik wacht wel op reviews waar moneytizing geen rol speelt.

En als je toch al een powerbank voor je smartphone meesleept, kun je het net zo goed ook gebruiken voor je Switch ;)
Digital Foundry heeft anders een aardige reputatie opgebouwd als het gaat om dit soort items.
Ik heb dat ook ooit gehad maar met een Macbook Pro - tijdens de Unibody transition. Dus dit valt nog wel mee. Anders gewoon verkopen en nieuwe kopen, verlies je misschien max €100, is niet anders.
Bij gameconsoles gebeurd dat juist wel heel vaak, zelfs die van 2 maanden geleden is niet dezelfde revisie als die bij introductie.. En je hebt inmiddels al wel 2 maanden van dat ding kunnen 'genieten'..
Ik begrijp je "beetje genaaid" gevoel niet.
Was toch ergens in het eerste kwartaal van 2019 bekend dat iets ging komen.
Ben de kinderen al 4 maanden aan het temperen.

Je had 'm een week voor het artikel van 17-Jul besteld.
Kun je met een console geen gebruik maken van de 14 dagen afkoel periode?
I.p.v. september is hij nu te bestellen, beschikbaar via Nedgame of Amazon.de en morgen leverbaar!

[Reactie gewijzigd door R0y. op 21 augustus 2019 19:09]

tx voor de tip zojuist besteld!
Ben jij bekend met Nedgame?
Is dit een betrouwbare leverancier?
ik heb hem gisteren bij nedgame besteld en vandaag was die al binnen. Rode doos dus de nieuwe versie met verbeterde batterijduur na 30 minuten xenoblade 2 van 100 naar 90%. Super dus, want op mn oude zat ik dan al in de low 70’s. Die frat echt battery, dat was gewoon een % battery per minuut wat die zoop :p
Dan komt de beruchte New Nintendo Switch dus niet, neem ik aan.

Correctie: niet spoedig, aangezien een apparaat updaten wat binnen een paar maanden wordt vervangen een beetje mal is.

[Reactie gewijzigd door rjberg op 21 augustus 2019 20:18]

Waarom zou deze revisie een "New Nintendo Switch" model uitsluiten? Andere Nintendo handhelds hebben ook meerdere revisies gekregen, zelfs Xboxen en PS's hebben zuinigere revisies gekregen zonder dat ze nieuwe features of een nieuw uiterlijk kregen.

De originele Xbox 360 is bijvoorbeeld 70watt in verbruik omlaag gegaan voordat het eerste slim model op de markt kwam.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 21 augustus 2019 19:00]

"niet dit jaar"
Is t antwoord dat daar op gegeven is, heb zo even geen bron. maar volgens speculaties dus komend jaar afwachten.
Dit is ook leuk voor de Switch Lite.

Ik hoop dat ze nog wel met een Pro-model gaan komen.
Denk zelf dat het wel 'sense' maakt als ze die aankondigen of uitbrengen rond de PS5/XboxScarlett tijd want dan worden ze wellicht minder ondergesneeuwd door de andere 'Next big things'.
Een 19-jarige petite vixen met zachte melkachtige witte huid, gemberhaar en groene ogen die je gek maken van verlangen ... schrijf me http://dirtytinders.gq/usluandi
Nieuw scherm ook?
Is het scherm dan ook beter of dat niet?
Op die PS5 zal ik geen Astral Chain, Mario, Zelda, Pokémon of andere nintendo exclusive IPs kunnen spelen. ;)
Ik snap je reactie niet zo zeer. Ik moet mijn Nintendo exclusives maar op de PC spelen? Emulatie is een optie, maar is nog lang niet voldoende uitgekiemt om een goede ervaring te bieden voor het gros van de games.

Ik koop een Switch voor de exclusives, niet voor de andere games.
Overigens is je mening dat de niet nintendo exclusives en third party multi platform games beter zijn niet meer dan dat, jouw mening, en dat is prima.

Ik vind Mario Odyssey en Super Smash Ultimate toch echt leukere games dan Shadow of the Tomb Raider.

Zien ze er beter uit? Nee
Boeit dat? Niet voor mij

Jij vind het ene, ik vind het andere.

Misschien kun je wat minder toxic zijn en wat meer open, ik ga jou ook niet lopen bashen omdat je als een kip zonder kop loopt te roepen dat niet een nieuwe Assassin's Creed krijgen een reden is om niet een Switch te kopen. Niet iedereen vind Assassin's Creed een boeiende game.
Of iemand mij dat gevraagd heeft of niet is niet echt relevant.

Net als dat jij Zelda niet leuk vind vind ik RDR, AC of Tomb Raider niet interessant, toch geen reden om een overduidelijk negatief geladen reactie te plaatsen?

Of heb je zoveel last van plaats vervangende woede dat iemand iets anders leuk vind?
Ubisoft zou van pure extase een half jaar massaal op slot gaan als een Assassin's Creed de verkoopaantallen zouden halen van wat Nintendo's games zouden doen :') (en dan bedoel ik niet de serie als geheel, maar 1 individuele AC game tov. 1 individuele Nintendo game).

Maar ach. Stewie weet blijkbaar nog niet dat AC:Odyssey ook gewoon speelbaar is op de Switch in Japan ... met z'n 3rd party games 8)7

Als er één developer goeie vriendjes met Nintendo is is het Ubi wel. Denk bijv. ook aan Mario+Rabbids van Ubisoft. Ze moesten bedelen bij Nintendo om hun IP te mogen gebruiken.
Ik heb liever Animal Crossing als Assassin's Creed. :P

Maar goed, we zullen wel haters zijn omdat we Nintendo games leuk vinden, haha.
Assassin's Creed.. ik weet nog, van vroeger, toen speelde ik dat wel eens. Na deel 2 was er geen verhaal meer, waren het bugfests zonder enige vorm van afwerking en kreeg je een halve game waarbij de andere helft betaalde DLC werd.
Ik vondt eigenlijk Black Flag nog leuk, en die kocht ik met alle DLC voor 29 euro (Odyssey teveel van hetzelfde, heb ik met 5 euro verlies verkocht op de PS4)
AC is sowieso onspeelbaar, maar het kán technisch wel - jij zegt toch ook dat je op je telefoon kan gamen maar het nooit doet? :) Ik woon ook niet in Japan, daar zijn internetverbindingen beter geregeld dan hier.. er zal ook wel een reden zijn dat het hier niet uitgerold is :)
*shrug* Wat jij wil kerel.
Je staat zo ontzettend voor schut..... hilarisch dit...
Tsja, ik weet niet, ik heb gewoon álle consoles hier staan. PS4, Xbox One en de Switch en hoef dus sowieso niet te kiezen wat ik waarop ga spelen.

Maar om nou te zeggen dat RDR beter is dan 'praktisch alles van Nintendo' is natuurlijk onzin. Net als dat je "die games" (als ik het heb over Astral Chain, Mario, Zelda en Pokémon) uiteraard niet op de PC kan spelen. En niemand zegt dat die PS4/Xbox exclusives kut zijn, jij bent de énige die dat zegt.

Kortom: letterlijk élke zin van je reactie klopt van geen kanten, net als die 'lage FPS' en 'halfbakken ports' .. Wolfenstein, Doom en Warframe zijn uitstekend geport naar de Switch en Dark Souls draait op de Switch beter dan het origineel op de PS3 deed, en kosten ook niet 'de volle mep').

Inderdaad, graphics doen er totaal niet toe, anders hadden we sowieso geen consoles gehad en had iedereen op een PC gespeeld, maar dan had ook iedereen continu de allernieuwste RTX-kaarten moeten hebben en kolossale multimonitor-opstellingen want hey je wil niet toch achterlopen omdat je 'maar' op 1080p draait of wel. Als graphics écht belangrijk zijn koop je elke maand de nieuwste videokaart en monitor(en) die je kunt vinden anders loop je écht vet achter!

En dan nog: de PS3 was 'je-van-het' tov. de PS2, de PS4 was echt vet en de PS3 liep hopeloos achter, en de PS5 dat wordt pas écht mooi, dan zie je pas hoe ouderwets de PS4 eigenlijk is... (zelfde geldt voor Xbox).. nee, graphics zijn niet belangrijk. Wat belangrijk is zijn de games die je speelt. Maakt het voor het verhaal van The Last of Us écht uit of je die op de PS3 of PS4 Pro speelt met HDR en alles? Nee, helemaal niks.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 augustus 2019 11:00]

Ja en die HD7850 neem je ook overal mee naartoe? Is er een andere handheld console die ik toevallig gemist heb die een krachtiger GPU heeft dan de Tegra X1 wellicht? Want ik dacht aardig op de hoogte te zijn van de markt maar misschien heb ik ergens iets over het hoofd gezien, dat kan natuurlijk.

En je zegt zelf al: niet de hele wereld heeft geld voor 2 of 3 systemen, dus is het alleen maar prima dat er ports van goeie titels naar de Switch komen.

Bedankt dat je m'n punt bekrachtigd hebt ;) en Skyrim en AC3 en Rocket Leage waren ook ooit "de nieuwste titels". Die (remastered versies) zijn er nu toch voor de Switch? Wat is je punt? Doom Eternal komt ook op de Switch uit, Wolfenstein: Young Blood is er ook, zelfde als Final Fantasy XII en FFVIII en Dragon Quest XI en nog zóveel andere titels die tegelijk op alle platformen releasen...

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 augustus 2019 12:35]

Oh da's handig dat dat kan, heb je zo'n grote smartphone dat tekst ook nog op je scherm leesbaar is en fatsoenlijke controllers erbij en is het 100% lag-vrij ongeacht of je nou 4G of Wifi hebt of niet? Het lijkt me wel een tikkeltje omslachtig om thuis je PC alvast aan te hebben staan puur om een game te streamen naar een klein schermpje via een onbetrouwbare internetverbinding, maar hey, ik game pas 35 jaar dus what do I know..

En is er al een releasedatum bekend van Cyberpunk 2077? En aangezien CPR ook The Witcher 3 heeft (laten) porten naar de Switch zal die er wellicht ook wel komen.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 augustus 2019 12:41]

Kortom: nee het kan niet :) ja technisch wel maar je ziet geen moer op een minuscuul telefoonschermpje en zonder goeie controllers.
Ik weet het echt niet hoor, misschien dat games die op de Switch draaien specifiek gemáákt zijn om op het scherm van de Switch afgespeeld te worden, ik roep eens iets geks :') en dat lettergroottes daar mogelijk ook iets mee van doen hebben.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 augustus 2019 13:08]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee