Gerucht: Microsoft werkt aan draadloze oortjes

Microsoft zou werken aan zijn eigen versie van draadloze oortjes. Het bedrijf presenteerde vorig jaar zijn eerste draadloze hoofdtelefoon en zou die expertise willen gebruiken om ook een ander draadloos audioproduct te maken, meldt de website Thurrott.com.

De codenaam van het product is Morrisson, vermoedelijk genoemd naar The Doors-voorman Jim Morrisson, claimt Thurrott.com. De uiteindelijke naam kan zoiets worden als Surface Buds, maar dat staat nog niet vast, zegt de site. Ook wanneer ze precies uitkomen is onbekend, maar een release dit jaar zou tot de mogelijkheden behoren.

Het is onduidelijk waarmee Microsoft zijn oortjes zou willen onderscheiden van de concurrentie. Vermoedelijk bieden ze Cortana-integratie en noise-cancelling. Ook moet er een modus zijn om het lezen van dingen op de telefoon makkelijker te maken, vermeldt het artikel, maar details zijn er niet. Microsoft bracht vorig jaar zijn Surface Headphones aan en bracht eerder bedrade oortjes uit voor zijn Zune-muziekspeler.

Microsoft zou niet de enige zijn die werkt aan draadloze oortjes. Amazon zou er ook aan werken. Er zijn al meer bedrijven op de markt met een dergelijk product. Samsung heeft sinds een paar jaar zijn Gear IconX-lijn en sinds kort de Galaxy Buds, terwijl Huawei de FreeBuds maakt en er veel alternatieven zijn van kleinere fabrikanten. Marktleider is Apple met zijn AirPods.

Niet het echte product, maar een voor het artikel gemaakte impressie. Bron: Phone Designer, Thurrott.com

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-04-2019 • 06:54

160 Linkedin

Reacties (160)

160
123
30
0
0
16
Wijzig sortering
Eigen versie van airpods of gaan ze gewoon draadloze oortjes ontwikkelen.... Komop zeg.. ;(
Ga er maar vanuit dat ze een eigen versie van de Airpods gaan maken.
Ga er maar niet vanuit dat ze een eigen versie maken.
Zoals bijvoorbeeld ook Anker gedaan heeft. Die ik nu heb, zie ook korte review (pricewatch: Anker Soundcore Liberty Air (Zwart)) Man, naast een lagere prijs in alles beter. Gelukkig heb ik beide een tijdje kunnen uit testen.

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 17 april 2019 00:48]

Opvallend inderdaad hoe Apple vaak met een product een markt weet ontsluiten en de rest er achter aan hobbelt. Of ze zo goed worden als de airpods vraag ik mij af. Ik heb die dingen zelfs in als ik slaap zonder dat ze irriteren. Producten van de concurrentie lijken tot nu toe op het eerste gezicht wat lomp daarvoor. Noicecancelling zou mooi zijn want airpods met omgevingslawaai is 3x niks.
Ik heb nu Liberty Airs en die blijken beter in alles. pricewatch: Anker Soundcore Liberty Air (Zwart)
Ik geloof er eigenlijk helemaal niets van. Een van de aspecten die Airpods succesvol maken is de integratie met andere Apple producten en services. Microsoft werkt niet meer aan een mobiel OS, doet niets in het watch segment en ze hebben geen muziek streaming service meer. Voor wie is dit product bedoelt? Voor de Windows gebruikers? Als dit doorgaat wordt dit het zoveelste visieloze product van Microsoft dat binnen een paar jaar uitgefaseerd wordt.

[Reactie gewijzigd door pBook op 16 april 2019 09:28]

Een goede onderscheidende feature van deze doppen zou een vervangbare batterij zijn, zodat ze na 10 jaar nog steeds goed te gebruiken zijn.
Oordoppen van 150€ + die je na 2 jaar kan weggooien? Waarom is dat überhaupt legaal.
Voor iedereen die moeilijk doet over de vergelijking met de Airpods in de naam van het artikel, dit maakt het referentiepunt makkelijker. "Draadloze oordopjes" (of vergelijkbaar) is wat universeler. Ik heb zelf een setje van JBL die nog met een kabeltje met elkaar verbonden zijn. Zo heb je meerdere varianten. Met het gebruik van deze titel weet de lezer direct waar het over gaat. En regel één in journalistiek is dat je alleen door de kop te lezen precies weet waar het over gaat.
Bovendien is een hele tijd elke fps een Doom-clone geweest en elke draagbare cassettespeler een Walkman. Dus waarom is het nu een probleem als dat gebeurt?

Anyway, ik vraag me af of dat een mockup foto is. Ik vind dit design wel strak. Zoals deze eruit ziet zit het betreft ontwerp tussen de Airpods en Gakaxy buds in. Wel meer in-ear dan de Airpods, maar niet direct zo formfitting als die van Samsung. Jammer dat mensen in een catagorie als deze niet direct aan MS zullen denken, want ik denk dat ze best wel eens een leuk product op markt kunnen zetten.

Edit: Nav reactie @Iva_Bigone

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 16 april 2019 11:17]

Tweakers is het er zelf niet mee eens want voor Amazon kan het blijkbaar wel door gewoon te zeggen wat het is in plaats van een ander bedrijf in de titel te zetten dan waar het artikel over gaat: nieuws: Gerucht: Amazon brengt voor einde van dit jaar draadloze oordopjes uit.
Redacteuren hebben geen spiekbriefje naast zich liggen om te kijken hoe ze ooit elk product omschreven hebben. Ik vind dit persoonlijk een beetje kinderachtig.
Tweakers is niet 1 persoon he?

Iedere schrijver schrijft op zijn eigen manier.
Nouja draadloze bt oortjes is toch duidelijk?
Met het gebruik van deze titel weet de lezer direct waar het over gaat.
Dit is tweakers.net, niet libelle.nl :P
Anyway, ik vraag me af of dat een mockup foto is. Ik vind dit design wel strak. Zoals deze eruit ziet zit het betreft ontwerp tussen de Airpods en Gakaxy buds in.
Staat nb ín de foto en ook nog eens eronder dat het een mockup/concept is gemaakt door Phone Designer in opdracht van de schrijver van het artikel op Thurrott.com...ik snap nu wel waarom je vindt dat Airpods in de titel makkelijker is ;)
Waarom is de titel AirPods? Is Apple zo innovatief dat draadloze oortjes nu allemaal namaak AirPods zijn?
Sorry maar dat is onzin.
Dit is het referentiepunt.

Bluetooth streamen naar hoortoestellen kan al vele jaren. Batterijduur dagen. Geen aanstellerige, kijk ik heb Apple, stengels.
Bluetooth streamen naar hoortoestellen? Heb er wel eens van gehoord, maar ze zijn er geen vele jaren. En die ik kan vinden zijn wel dik 600 euro duurder (op z'n minst). Bovendien koop je die niet puur voor je multimedia, en qua geluidskwaliteit zal het ook niet echt op muziek gericht zijn.

Voor zo'n artikel kan het in ieder geval geen referentiepunt zijn, want het brede publiek kent die hoortoestellen niet. Airpods daarentegen kent iedereen zo'n beetje, dus dat is een goed referentiepunt (en dat waren ook zo'n beetje de eerste losse draadloze oordopjes, pas na de airpods kwamen er meer merken mee, zonder een kabel ertussen).
Iemand die ik ken doet dat al sinds 2012. Dus ik weet niet wat jij "jaren" vindt :P Maar 7 komt redelijk in de buurt imo
Met een beetje verder zoeken kom ik wel iets tegen uit 2014 (resound), dus ze waren er toen wel blijkbaar.
Bluetooth streamen naar hoortoestellen? Heb er wel eens van gehoord, maar ze zijn er geen vele jaren.
Even gekeken wanneer ik mijn eerste BT headphones kocht : 2013 via iBood aan 35 euro :)
Het ging om hoortoestellen he. Bluetooth oordopjes waren er al wel, maar die hadden er een draad tussen.
Zag het te laat , sorry :z
Telefoneren lukt ook goed met die dingetjes, veronderstel ik? 8)7 #mic
In alle hoortoestellen zit een microfoon, dus theoretisch moet dat kunnen ja. En bij beterhoren noemen ze dat ook specifiek: https://www.beterhoren.nl/hoortoestellen/kenmerken/bluetooth
Ik denk dat ze hier geschikter voor zijn dan voor het luisteren van muziek.

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 16 april 2019 08:21]

Nee sorry dat is simpelweg niet waar.
'Draadloze oortjes' ipv "Airpods".. was een betere benaming geweest immo. Apple krijgt al genoeg aandacht.. Dat ook niet alleen, Airpods is niet de beginner van het draadloze geluid ofzo.

[Reactie gewijzigd door Tweakez op 16 april 2019 08:23]

Het gaat er toch niet om wie aandacht krijgt? Als we dat als uitgangspunt gaan hanteren krijg je hele scheve berichtgeving.

Daarnaast is het heel gewoon dat bepaalde merken die later komen zoveel succes hebben dat hun naam als synoniem word gebruikt, heeft niets met Apple te maken.
Of gewoon "earbuds" , BT oortjes , ...

[Reactie gewijzigd door OxWax op 16 april 2019 08:38]

I agree! Het lijkt er in dit geval op dat onze Tweakers meer aan de kant van Apple staat en geen neutraal standpunt inneemt. Waardoor ze op deze manier indoctrineren bij de onwetenden die naar de winkel gaat en zegt "Waar liggen de AirPods" en de medewerker gelijk je doorverwijst naar de Apple afdeling. 8)7
Het gaat hier om een speciaal type bluetooth earbuds, en die van Apple zijn populair, dus gemakkelijk om mee te vergelijken/naar te refereren. Kijk hoe de meeste er uit zagen vóór AirPods.
(Waarom moet een referentie naar een product van Apple altijd verantwoord worden? :X Alsof we allemaal gedachtenloze drones zijn die klakkeloos de marketing van Apple overnemen.)
Ha ha met een grote foto van de AirPods erbij! :)
Eens. Dat was ook mijn eerste reactie. Ik snap dat je op een gegeven moment in de tijd een 'standaard begrip' krijgt. Denk aan 'even googlen' als je iets wilt zoeken of bij niet Tweakers een tekst als 'heb jij al een ipod?' toen de mp3 speler markt gedomineerd werd door Apple.
Ik vind het persoonlijk echt veel te vroeg om nu al te praten over airpods=draadloze in ear koptelefoons. Vind het daarmee redelijk neigen naar een click bait. Hopelijk wordt het nog aangepast.
Waarom zou het veel te vroeg zijn. Het gebeurt al steeds meer, mensen kennen airpods, dus dan worden draadloze oordopjes vanzelf standaard al airpods genoemd. Daarbij gaat het ook niet om een eigen versie van draadloze oordopjes, want het zíjn draadloze oordopjes.
Het gaat altijd snel. Kijk naar de release van de eerste ipad, al snel ging het over een ipad in plaats van een tablet, ook al bestonden tablets al veel langer (zelfs nog met windows 95, misschien nog wel eerder). Dat is met airpods dan nog gemakkelijker, want andere merken kwamen later met hetzelfde principe.
Het probleem is dat dit alleen wordt veroorzaakt door taalgebruik in de media. Waarom zou je als objectieve media merkspecifeke benamingen gebruiken voor een generiek product? Ik snap daarom ook niet dat we niet gewoon over tablets zijn blijven praten, hetzelfde zie je hier nu dus weer gebeuren. Uiteraard reteslim van Apple, maar als media val je voor mij wel aardig door de mand.
Dit is niet wat door Apple word gedaan maar ontstaat door het succes van het product.

Als Apple de formule van dit succes zo goed in de vingers had hadden ze het overal op toegepast maar je ziet dat niet al hun producten even succesvol zijn.
Ze hebben wel het grootste marktaandeel draadloze in-ears. Dus de vergelijking is makkelijk te maken.
Misschien wel een deel van apple marketing machine. Misschien betaalt apple tweakers wel als de naam van een apple product in de titel of bericht valt?
Na de eerste keer is het toch gewoon oordoppen aan en gaan? De oordoppen en de telefoon maken vervolgens zelf automatisch verbinding. Het enige wat de AirPods doen is het koppel proces wat éénmalig doorlopen moet worden te vereenvoudigen.
Niet helemaal. Als je je AirPods opbergt of uitdoet, wordt automatisch de verbinding verbroken. Snel switchen van oordopjes naar telefoonspeaker (als je belt) en weer terug is met AirPods heel eenvoudig, met bluetooth oordopjes was dat in het verleden alles behalve het geval.

[Reactie gewijzigd door TMC op 16 april 2019 10:45]

Mijn jabra doen dit op Android en iOS. Uniek nee.
Ik snap nog steeds niet wat de AirPods daarmee zo bijzonder maakt :?

Mijn Bose oordopen verbreken automatisch de verbinding als ik ze opberg en maken automatisch verbinding (met het laatst verbonden apparaat, niet gevonden gaan ze de volgende in rij proberen, etc) wanneer ik ze uit het hoesje haal. Volgens mij deden de Samsung IconX (die voor de AirPods uitkwam) dit ookal.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 16 april 2019 10:57]

Het verschilt per product natuurlijk, maar mijn ervaring uit het verleden was dat het nooit 100% soepel ging en dat ik vaak genoeg handmatig verbinding moest maken en/of verbreken, ondanks dat 'in theorie' de verbinding automatisch gemaakt of verbroken zou moeten worden. Bij de AirPods gaat dit in 100,00% van de gevallen seamless en daar ben ik erg blij mee.

[Reactie gewijzigd door TMC op 16 april 2019 11:13]

Lang geleden blijkbaar. Gaat al ff automatisch. Zeker met BT5. Ik heb inmiddels deze ter vervanging van mijn oude airpods. Die geven veel te veel omgevingsgeluid door dat de muziekkwaliteit er onder te lijden heeft. Deze Liberty Airs blijken nu al beter in alles. En staan tenminste ook niet als tandenborstel opzet stukjes waar ik veel commentaar om kreeg. En ja, ook vlekkeloze pairing.
pricewatch: Anker Soundcore Liberty Air (Zwart)
Nee, andere merken hebben toch altijd moeite bij het koppelen.

Het zou inderdaad probleemloos moeten zijn in theorie, maar zoals wel vaker met computers en software werkt theorie en praktijk anders.
Onzin bt koppelen werkt tijloos

[Reactie gewijzigd door tailfox op 16 april 2019 11:42]

"De codenaam van het product is Morrisson, vermoedelijk genoemd naar The Doors-voorman Jim Morrisson, claimt Thurrott.com"

Alleen heette de zanger van de Doors niet Morrisson, maar Morrison.
Opmerkelijk dat draadloze speakertjes of trilplaatjes voor in het oor 'oortjes' worden genoemd.
Draadloze oortjes. Superhandig!

Kan je tenminste weglopen en wat anders gaan doen terwijl je toch kan blijven luisteren naar wat er gezegd wordt. :+
Tot wanneer gaat microsoft die rommel ondersteunen? Tot de een of andere VP niest?
Sorry - maar met Microsoft ga ik liefst niet meer in zee. Ze hebben ons genoeg genaaid.
Ik vergeet nooit, ik vergeef nooit.

[Reactie gewijzigd door mutley69 op 16 april 2019 19:38]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee