Powerbeats Pro-bluetoothoortjes met Apple H1-chip komen uit voor 250 euro

Beats, de koptelefoonfabrikant die in handen is van Apple, heeft zijn Powerbeats Pro-oortjes aangekondigd. Net als de AirPods van de tweede generatie hebben de Beats-oortjes de Apple H1-chip. De Powerbeats Pro hebben een andere pasvorm en zijn bestand tegen water.

De bluetoothoortjes van Beats hebben verstelbare haken die ervoor moet zorgen dat ze goed blijven zitten tijdens activiteiten zoals sporten. Beide oortjes hebben fysieke knoppen om het volume te regelen en om van nummer te wisselen. Gebarenbesturing zoals bij de AirPods is er niet.

Volgens de specificaties gaat de accu van de Powerbeats Pro-oortjes 9 uur mee. Dat is langer dan de AirPods, die het 5 uur volhouden. Het meegeleverde doosje kan de oortjes ook opladen; dan is de luistertijd in totaal 24 uur. Als de accu van de oortjes bijna leeg is, is vijf minuten snelladen in het doosje goed voor 1,5 uur luistertijd. Het doosje van de Beats-oortjes kan niet draadloos worden opgeladen en is ook een stuk groter dan dat van de AirPods.

Verder zijn de Powerbeats Pro bestand tegen vocht, in tegenstelling tot de AirPods. Een ipx-rating noemt de fabrikant echter niet. Net als de oortjes die Apple onder zijn eigen merknaam uitbrengt, hebben de Beats-oortjes de H1-chip, die met de tweede generatie van de AirPods werd geïntroduceerd. Die chip moet de verbindingstijd verkorten en sneller wisselen tussen apparaten mogelijk maken. Ook zorgt de chip ervoor dat de koptelefoon het stemcommando 'hey Siri' herkent.

De Powerbeats Pro kunnen afzonderlijk van elkaar worden gebruikt. Dat maakt het mogelijk om één oortje te gebruiken als bluetoothheadset voor gesprekken. Volgens de Nederlandse Apple-website komen de oortjes binnenkort uit. Ze zijn te bestellen in vier kleurvarianten voor 250 euro. Daarmee zijn ze iets duurder dan de nieuwe AirPods, die met draadloos oplaaddoosje 229 euro kosten.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

04-04-2019 • 10:52

79 Linkedin

Submitter: swimmer4

Reacties (79)

79
72
31
2
0
30
Wijzig sortering
Kan je deze nu wel dragen als je een bril ophebt? lijkt een beetje alsof ze een "brilpootje" gebruiken om deze dingen te laten zitten.
zal voor een paar minuten prima gaan maar ik verwacht dat het wel zal gaan knellen na een tijdje (bril+deze dingen)

[Reactie gewijzigd door Bazer op 4 april 2019 11:04]

valt reuze mee, maar 's avonds is het toch teveel van het goede.
Heb zelf vergelijkbare dingen in gebruik.
Ik heb de Syllable D15,welke ook een pootje heeft. Daarmee gaat het in ieder geval prima, in ieder geval in combinatie met deze bril: https://www.google.com/se...577#imgrc=3kKeox6uqRr2VM:
Met bril kan wel. Ik plaats de pootjes bril meestal aan de buitenzijde. Dat geeft wat betere beat/muziek
Dat is een Noble X prijsje voor Beats by Dre. Goed, ik zou ze eerst moeten horen om te oordelen maar ze bevinden zich in een prijscategorie met Earworkz, TDK en nog veel meer top IEM's. Toch zit er wel iemand bij Apple die serieus is over geluidskwaliteit. Dus wie weet!
Nu kan ik dit niet oordelen over deze nieuwe oortjes. Maar normaal gesproken leveren Beats absoluut niet de audio kwaliteit die je mag verwachten voor de prijs die ze er voor vragen.
Een hoop mensen zijn het met je eens. Ik persoonlijk ook. Maar niet allemaal.

Accurate reproductie van geluid is nooit het doel geweest van Dre/beats. Een bepaalde "sound" en "image" produceren die "goed zou passen" bij "bepaalde muziek" wel. En gezien de populariteit zijn ze daar best in geslaagd.

Wat mij betreft levert deze benadering een fundamenteel probleem op - namelijk dat uiteindelijke (subjectieve) "kwaliteit" van de geluidsbeleving sterk afhankelijk wordt van bedoelde afwijkingen in het gedrag van een koptelefoon. Gevolg is uiteraard dat zulke koptelefoons volledig ongeschikt zijn voor het beluisteren van muziek waar zulke afwijkingen niet bij horen. De oplossing is natuurlijk de natte droom van elke koptelefoonfabrikant: elke muzieksoort z'n eigen koptelefoon.
Zelf heb ik een iets andere mening: Als bepaalde door de artiest effecten "bedoeld" zijn dan horen ze in de opname aanwezig te zijn, en komen ze het best tot hun recht bij een neutrale weergave door een goede koptelefoon. Als er een speciale koptelefoon nodig is om muziek "beter" te maken dan was kennelijk de opname bagger. En als de opname niet slecht was, dan is de conclusie onvermijdbaar dat de koptelefoon moet verhullen dat de muziek eigenlijk niet best is.

Maar goed, de populariteit van beats bewijst dat ik niet helemaal gelijk heb. Alleen vermoed ik dat m'n ongelijk alleen bestaat uit het warme gevoel dat een bepaalde groep consumenten bij een merk krijgt.
Anders gezegd: Beats leveren absoluut wel de merk- en marketing- kwaliteit die je mag verwachten voor de prijs die ze er voor vragen
Als een consument zich daar helemaal senang bij voelt, dan is dat toch geen probleem?
Anoniem: 332561
@monotype4 april 2019 14:04
Ze zijn echter in ieder geval goed in marketing :+

De eerste 'Beats by dr Dre' zouden een kostprijs hebben van 13 Euro, maar voor ongeveer 320 Euro worden verkocht. Los van dat verhaal, als het ding dan zo populair is, en je hebt er 320 Euro voor neergelegd, ga je natuurlijk niet vinden dat de kwaliteit niet goed is. :)

Bron: https://www.demorgen.be/m...tprijs-320-euro-b8bfd604/

Edit: Wellicht een betere onderbouwing van de schatting van de eerste link.
https://www.apparata.nl/n...on-van-200-te-maken-13494

https://blog.bolt.io/how-...beats-by-dre-154aae384b36

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 332561 op 4 april 2019 14:20]

Uit je bron : "Ontwerpers van hoofdtelefoons schatten dat zo'n headset niet meer dan 13 euro kost."
Tja, als je onderdelen per 1000? stuks enkel neemt, mogelijk.
Voor de 50 euro die je grammetje wit betaalt, heb je in Columbia vast ook wel iets meer :+
En dan? Een liter coca cola kost ook maar een paar cent en wordt voor 100 keer meer verkocht. Zolang de mensen het betalen is er geen probleem.
En dan? Een liter coca cola kost ook maar een paar cent en wordt voor 100 keer meer verkocht. Zolang de mensen het betalen is er geen probleem.
Naja, er kan een probleem zijn bij de omstandigheden waaronder iets geproduceerd wordt. Zoals Foxconn + iphone in het begin veel aandacht kreeg. Nu hoor je niemand er meer over dus wellicht is het geen probleem meer of mensen zijn eraan gewend geraakt. Volgens mij heeft het in die situatie ook nooit op de verkoop gedrukt, om te concluderen dat de omstandigen die uiteindelijk leiden tot lage kosten geen probleem zijn.... Naja, laten we dan maar in het midden.
Zolang de mensen het betalen is er geen probleem.
Als mensen de informatie hebben en nog steeds die keuze maken heb je denk ik een punt. Maar het kan dus wel relevante informatie zijn voor sommigen, die op basis hiervan misschien geen Beats meer halen.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 5 april 2019 09:48]

Een kwaliteit product leveren is alleen half het werk. De mensen die achter Beats by Dre zitten leveren niet hoog kwaliteit product maar zijn geniaal op het gebied van marketing. Het success van Beats by Dre is voornamelijk door goede marketing.
Sinds Apple beats heeft overgenomen, zijn beats een stuk neutraler. Check rtings voor metingen.
Dat hangt volledig af van wat je muziek smaak is. Hou je van muziek met veel bass dan klinken Beats koptelefoons heel goed. De eerste versies waren inderdaad niet super maar sinds ze bij Apple zitten is de klank er serieus op verbeterd maar het blijft nog steeds voor de doelgroep van mensen die graag naar muziek luisteren met veel bass

Eerste reacties zeggen wel dat deze oortjes beter klinken dan de AirPods
Beats koptelefoons hebben altijd meer bas dan een ander vaak idd, maar meer bas hoeft niet ten koste te gaan van de rest van de tonen. Als de tonen in het andere segment ruk zijn, kan je dat niet compenseren met een te harde bas.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 4 april 2019 14:26]

Het gaat niet over een te harde bass. Het gaat over een beter klinkende bass. Voor mij persoonlijk klinken Beats het beste. Maar luister ik iets dat buiten mijn genre valt dan valt het wel op dat de klank niet perfect is.
Met een Lightning oplader, wel jammer. Ik had voor usb-c gekozen. Maar het is ook al fijn dat er geen microUSB op zit, zoals mijn Beat3 Solo.
Vind het verder ook wel bijzonder dat Apple de Beats lijn in leven houdt.
Waarom is dat bijzonder? Hoe meer diversiteit hoe meer winst. Er is niks wat een bedrijf doet waarvan ze weten dat ze er op achteruit gaan, en al helemaal niet Apple.
Juist in het geval van Apple is meer diversiteit niet meer winst.

Apple heeft zijn succes te danken aan een beperkt productaanbod.

Niks voor niks heb je ook het spreekwoord "door de bomen het bos niet zien"
Er zijn genoeg mensen die nooit airpods zouden willen omdat ze niet in ear zijn dus die richting wilde ik meer op ;).
Al zou je natuurlijk wel verwachten dat ze het op enig moment Apple Beats gaan noemen.
Nou, bij Apple vraag ik me dat de afgelopen jaren toch sterk af hoor.. Maar gelukkig laten de verkoopcijfers het zien.
Heb op dit moment de PowerBeats 3, ook erg prettig in gebruik al zou ik soms dat kabeltje al weg willen hebben haha.
Qua prijs wel weer een SLIK momentje :S
Bij mij stopt de muziek steeds voor 2 seconden, zodra het kabeltje nat wordt... niet handig tijdens sporten. Nu de nieuwe Airpods gekocht en nergens meer last van (al heb ik pas 1x hardgelopen, dus een goede test is het nog niet geweest).
Lijkt net op een gehoor apparaat.
'Volgens de specificaties gaat de accu van de Powerbeats Pro-oortjes 9 uur mee. Dat is langer dan de AirPods, die het 5 uur volhouden. Het meegeleverde doosje kan de oortjes ook opladen; dan is de luistertijd in totaal 24 uur.'

Dit is toch een rare opzet? Als je t oplaad via het doosje kan je weer 9 uur luisteren toch? Of moet je hem eraan hangen om 24 uur te halen ofzo :Y)
Dat wil zeggen dat er waarschijnlijk voor 15u aan stroom in het doosje zit. Je kan hem dus 1 keer volledig opladen en nog eens een keertje voor 6u
Je vraag was of je ze aan het doosje moest laten hangen om 24u te halen. Misschien volgende keer wat meer moeite doen om je punt te maken :)
Ik snapte het ook niet hoor. Hoe kunt je 24 uur luisteren als je ze na 9 uur in 't doosje moet doen?

Ik heb geen oplaadbare dopjes (en ben er dus in principe voor op de markt) en hàd totaal niet door dat dit soort oplaaddoosjes van een accu zijn voorzien.

Nâh. Ik hou het wel bij draadjes. Niet laden en niet huilen als er eens een keer eentje uitvalt en tussen de spaken van m'n fiets terecht komt. Nieuw setje dopjes kost je een fractie van zo'n draadloos setje en je hoeft ze nooit op te laden of te paren. ;-) 3,5mm jack, I love you.
Nou fractie ...
Mijn Sennheiser sports waren niet bepaald goedkoop en vroeg of laat haakte ik wel weer ergens achter tijdens het MTB'en dus weer betalen. Nu helemaal geen probleem meer want geen kabeltje, heerlijk.
Tevens groot voordeel : geen kabelruis meer !!
Ieder z'n ding.

Ik zou tijdens het MTB'en überhaupt geen muziek in m'n oren wensen. Èn als ik op de fiets muziek luister, maak ik mij niet druk om kabelruis.
Smeer jij je derailleur dan vóór of ná die magnifieke drumsolo?
8)7

Niet om 't een of ander, maar hoe serieus neem je jezelf als je de kwaliteit van bedrade oortjes ondergeschikt vind aan draadloze tijdens het MTB'en ....
Ik zou tijdens het MTB'en überhaupt geen muziek in m'n oren wensen. Èn als ik op de fiets muziek luister, maak ik mij niet druk om kabelruis. Smeer jij je derailleur dan vóór of ná die magnifieke drumsolo?
Ik fiets soms minder technisch, meer afstand. Een goede Chem Brothers of The Prodigy geeft me 25% meer vermogen op het laatste stukje.
Niet om 't een of ander, maar hoe serieus neem je jezelf als je de kwaliteit van bedrade oortjes ondergeschikt vind aan draadloze tijdens het MTB'en ....
Waar heb ik het over kwaliteit muziek? Daar heb ik een 40 mm over ears voor.
Ik ben BT gegaan omwille van de kabels die ik steeds stuk trok tijdens klimmen met fiets op schouder. Nu geen last meer van. Dus die wireless betalen zichzelf terug.

Ik kan dan weer geen muziek tijdens het lopen verdragen ....ieder zijn ding.
Enneuh, wie smeert zijn fiets tijdens het fietsen?
Kabelruis ;-)

AuGmEnTeD van de Chemical Brothers sleept mij ook heerlijk de berg op!

En ik snap heus wel dat zonder draadje voordelen kan hebben. Maar de "benodigde" geluidskwaliteit wordt mijnsinziens vaak overdreven. Als ik echt lekker muziek wil luisteren slinger ik thuis m'n platenspeler aan en zakt de naald in het vinyl en ik in de kussens. Op de fiets of tijdens het sporten gaat draagcomfort boven geluidskwaliteit. Ik kan prima leven met m'n snoertjes. Soms in de knoop. Maar nooit een lege batterij.

Je zei / kabelruis / en dat heb ik gelezen als " hoorbare ruis door de aanwezigheid van snoertjes naar je oren " maar nu begin ik te vermoeden dat je puur het gedoe met snoertjes bedoeld.

Dan snap ik het wel.
Met "kabelruis" bedoel ik het geluid van de wrijving der kabels dat soms elektronisch versterkt wordt als de helm of deel van de kledij er tegen wrijft.
Maar gedoe met snoertjes mag er ook bij, zo je wil ;)
Over kwaliteit zei ik niks : het moet boenken en hard op de fiets :P

mijn euro is net gevallen*kabelruis* :+

[Reactie gewijzigd door OxWax op 5 april 2019 08:13]

Hmmm net de Airpods 2 gekocht meer te gebruiken in één oor vooral om te bellen.

Nu toch aan het twijfelen om voor deze te gaan vooral de zit wijze spreekt mij aan bij deze oortjes.
Ik heb de Beats Powerbeats3. Het geeft nogal wat gedoe om ze op/om je oor te plaatsen.

Voor het alleen bellen zou ik eens kijken naar de Plantronics Edge (of zijn opvolger). Het zal je positief verbazen hoe goed die blijft zitten met dat 'ringetje' achtige stukje in je oor.
Die zijn mij te groot qua uiterlijk :) en achteraf zijn de Airpods toch wel de meest minimalistische hiervoor...
Als Apple nou een product als deze, of de AirPods maakt die (behalve met Apple devices) ook automatisch draadloos verbind via NFC met een Android device, dan kan Apple volgens mij heel erg veel daarvan gaan verkopen, maar daar zal Apple wel geen behoefte aan hebben.
Dit is exact het model van bluetooth oortjes dat ik wil hebben. Mijn AirPods vallen regelmatig uit mijn oren, Mijn Shure SE425's zit ik vast aan een irritante kabel en mijn Sony WH-1000MX3's zijn me te warm op de zonnige dagen. Helaas heb ik de Jabra-65t's ook al moeten terugsturen omdat ze niet goed in mijn oren zitten.

Heeft iemand toevallig een alternatief op deze PowerBeats voor een iets betere prijs/kwaliteit verhouding? Vooral in dezelfde vorm?
Prijs bij Apple is €249,95 Kan dit vermeld worden bij PriceWatch?

[Reactie gewijzigd door Jan Driebeen op 13 april 2019 08:50]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee