Beats onthult Studio 3 Wireless-koptelefoon met W1-chip van Apple

Beats, de fabrikant van hoofdtelefoons die eigendom van Apple is, heeft een nieuwe koptelefoon gepresenteerd. De Studio Wireless 3 bevat een W1-chip van Apple en heeft volgens de fabrikant verbeterde ruisonderdrukking en accuduur.

De nieuwe bluetooth-hoofdtelefoon ziet er wat ontwerp en materialen betreft vrijwel exact hetzelfde uit als de voorganger, de Studio 1 en 2. Via de chip van Apple kan de koptelefoon eenvoudig worden verbonden met bijvoorbeeld iPhones, iPads of MacBooks. De Studio 3 maakt in tegenstelling tot de Studio 2 gebruik van technologie die continu het omgevingsgeluid monitort en op basis daarvan de ruisonderdrukking dynamisch aanpast. Daarnaast moeten de over-ear-oorschelpen helpen om het horen van omgevingsgeluid zoveel mogelijk te beperken.

De draadloze koptelefoon maakt zoals andere headsets met ruisonderdrukking gebruik van twee microfoons die omgevingsgeluid registreren. De Studio 3 Wireless maakt daarbij gebruik van wat het noemt Pure Adaptive Noise Canceling, of Pure ANC. Dit zijn algoritmes die in realtime de door de ruisonderdrukking aangepaste muziek vergelijkt met het originele geluidsbestand dat wordt afgespeeld. Daarbij wordt ook gescand hoe goed de oorschelpen passen; de ruisonderdrukking past zich aan op basis van eventuele geluidslekken.

Eventuele digitale artefacten worden daarbij zoveel mogelijk weggehaald. Dergelijke artefacten zijn bijvoorbeeld pieken in de lage tonen, veroorzaakt door het wegfilteren van laagfrequente tonen zoals het gebrom van een bus. De calibratie van Pure ANC gebeurt 50.000 keer per seconde, en zou een betere geluidservaring moeten opleveren waarbij meer dan alleen de lage tonen worden geblokkeerd.

Als deze ruisonderdrukking aan staat, is de accuduur 22 uur; dat is ongeveer 10 uur meer dan zijn voorganger. Als de ruisonderdrukking uitstaat, gaat de draadloze koptelefoon in totaal 40 uur mee. Er is ook een snellaadfunctie die ervoor zorgt dat de koptelefoon weer 3 uur meegaat na 10 minuten te hebben geladen. Er zijn bedieningsknoppen aanwezig op het apparaat, onder andere voor het aanpassen van het volume of het inschakelen van stemassistent Siri.

De Studio 3 Wireless komt beschikbaar in zes verschillende kleuren en is via de website van Beats te bestellen voor 350 dollar. De koptelefoon moet vanaf halverwege oktober leverbaar zijn.

Door Joris Jansen

Redacteur

05-09-2017 • 10:46

106 Linkedin

Submitter: Johannes77

Reacties (106)

106
96
42
6
0
40
Wijzig sortering
Daarnaast moeten de over-ear-oorschelpen helpen om het horen van omgevingsgeluid zoveel mogelijk te beperken.
Eigenlijk is dit dan toch hartstikke gevaarlijk om in het openbaar te dragen of ben ik dan ouderwets? Je schakelt gewoon 1 van je zintuigen uit.
Ouderwets, of misschien gewoon een stukje betutteling . Ik roep waarschijnlijk reacties over me af nu maar ik doe niets anders dan met een hoofdtelefoon op mijn porem rondfietsen. (ben 31)
Het probleem is niet je gehoor afsluiten, het probleem is het niet compenseren voor het afsluiten van je gehoor door niet extra goed uit je doppen te kijken. Iets waar zeg maar de jeugd doorgaans de fout maakt en waar waarschijnlijk dat "problematische" stigma vandaan komt.

Zou wat zijn als je met een gehoorprobleem gelijk niet meer mobiel kan zijn... maar gehoor is gelukkig geen noemenswaardige factor in het verkeer. Alles wat je hoort kan je immers ook gewoon zien.
Op gehoor werken is sowieso listig met dat groeiende aandeel elektrische auto's die je gewoon niet tijdig genoeg hoort als fietser.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 5 september 2017 11:37]

Knap dat je een weggebruiker van achteren ziet aankomen...
Ik heb er de pest aan die scholieren die mij niet meer horen aankomen en ik dan moet claxonneren om er voorbij te komen (en zij zich dus kapot schrikken en boos op MIJ worden...).

Gehoor is weldegelijk ZEER belangrijk in het verkeer.
Wat te denken van spoeddiensten (ambulance, brandweer, politie).
Dus dan zit of jij op het fietspad of die scholier (te ver) op de weg.
Het probleem daarin is dus wederom niet die hoofdtelefoon. Scholieren zijn een apart slag fietsers waar iedereen (ook fietsers) last van hebben. Vooral als ze vier breed gaan rijden en pertinent weigeren om aan de kant te gaan. (dat doen ze) Er mankeert genoeg aan hun weggedrag maar dat is niet de eventuele aanwezigheid van muziek.
Als je een beetje omgevingsbewust bent en een beetje normaal weggedrag vertoont is er niets aan de hand en hoef je helemaal niet te weten wat er achter je gebeurd totdat je gaat oversteken o.i.d. en dan kan je gewoon omkijken.

Sirene's hoor ik overigens prima door mijn muziek heen, net zoals dat bij jou door de radio komt.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 5 september 2017 13:24]

In deze situatie heb ik het over scholieren die alleen fietsen.

Het is een weg waar je 60 mag en aan beiden zijden zijn fietsdelen waar zij rijkelijk buiten fietsen zodat ik er niet langs kan (uiteraard rij ik dan net zo snel als de fietser).
Aangezien ik geen elektrische stille auto rijd, maar een 3 liter diesel die je duidelijk hoort als je geen hoofdtelefoon op hebt, ligt het dus echt aan die scholieren...

Overigens zie ik ook zat volwassenen met hoofdtelefoons op fietsen.
Een auto die van achteren nadert hoor je op de fiets echt pas op het laatste moment. 3 liter diesel of niet. geluid 'waait' immers naar achteren weg als je fietst.
ANC koptelefoons filteren maar tot een bepaalde frequentie. Scooters, ambulances en claxons hoor je gewoon nog steeds net zo hard.
Koptelefoon heel hard aan hebben staan is vele malen erger dan een koptelefoon met noise cancelling

Maar ik vind het heel knap als jij op de fiets een andere fietser van achteren HOORT aankomen. Of een ebike of electrische scooter (of als het hard waait uberhaupt scooters). Daarom moet je ook die 2 doppen aan de voorkant van je hoofd gebruiken en je nek kan je omdraaien. Ik weet het, vreemd concept. Maar op de fiets heb je aan geluid als zintuig uberhaupt niet zoveel.
Hier ook iemand die fietst met een koptelefoon op. Alleen zorg ik er voor dat ik ook nog kan horen wat er om me heen gebeurt, wat in de auto al helemaal niet mogelijk is.
Daarom heb je in een auto ook allerlei spiegels, zodat je zonder al teveel moeite bijna geheel rondom je voertuig kunt kijken.
Op de fiets heb je volledig 360 graden zicht, je kunt over je schouder kijken en alles zien. Beetje een non-argument imo. Op de motor zie je ook veel meer dan in de auto, en kun je ook niks horen.
Een beetje misschien, maar in de auto heb je zicht naar achter zonder dat je je zicht naar voren hoeft op te geven. Je kunt dus iets in de gaten krijgen in je ooghoek (spiegels) terwijl je op de weg voor je let. Dat kan niet op een fiets, tenzij je natuurlijk spiegels installeert ;)
Niet mogelijk? Raam op een kiertje of dakraam open.
Fijn bij een beetje snelheid of kou. Niet echt een goede optie.
En dan nog je belangrijkste zintuig in t verkeer, de oren
Ik rij in de auto regelmatig met noise cancelation aan, zeker op lange ritten. Het is net minder vermoeiend omdat de ruis is weggenomen. Andere geluiden komen wel gewoon door. Het is zelfs zo dat je de sirene van een Brandweerwagen of ziekenwagen net van verder kan horen aankomen omdat het letterlijk 'stiller' is in de auto. Die hoge tonen worden niet weggefilterd maar je hebt wel een rustiger gevoel zodra de noise canceling afspringt hoor je plots de rijgeluiden weer. (ik heb een bose over ear)

Met de fiets is het een heel ander verhaal. Daar voelt het aan alsof je iets onnatuurlijker aan het doen bent. Het geruis van een aankomende auto hoor je niet meer. Je voelt je een detached. Maar sowieso zijn de elektrische fietsen en elektrische brommers en auto's zo stil dat je ze echt niet meer kan horen aankomen zoals dat met een gewone auto/moto/brommer het geval is.

Een leuke feature zou zijn dat auto's, elektrische fietsen een Bluetooth 5 bacon signaal uitsturen om hun komst te verraden. Dat signaal kan je dan in auto's (op op je hoofdtelefoon) omzetten in een aangenaam geluid. Beetje zoals het geluid van anti gravity auto's in sci-fi films. Tesla kan nu al een aanrijding voorspellen dus waarom niet een alarmpje sturen naar de fietser of voetganger als je op rampkoers zit? Op een lichte zoom zodat de fietsen met oortjes weet dat er een stille auto aankomt.

Of dat hoofdtelefoons een microfoon hebben om de omgeving te analyseren zodat rijgegeluiden van andere weggebruikers mee worden versterkt zodat je nooit volledig bent afgesloten van de buitenwereld.

Ter info: Bluetooth 5 heeft in een open vlakte een bereik van 400meter. Niet om HD-muziek te streamen maar wel voldoende om een paar kilobyte aan informatie te verzenden zoals positie, snelheid en richting of een alarmcode. Mss ook ideaal voor motor rijders en doorwinterde fietsers die sowieso hun oren bedekken met een muts en helm.

Mss moeten we het probleem opentrekken want ik rij vrij regelmatig met de fiets en je kan niet geloven hoeveel keer per week dat ik zwaar moet uitwijken voor een voetganger, een andere fietser, een brommer, auto, vrachtwagen omdat ze mij niet opmerken en plots mijn baan kruisen.

Maar langs de andere kant zou ik als autobestuurder bij het afslaan in een straat wel verwittigd willen worden dat er een fietser aankomt. Zeker als het fietspad achter een rij geparkeerde auto's ligt is soms moeilijk om ze te spotten. Volgens mij gebeuren er genoeg fietsongevallen om de problematiek eens te bekijken. En ipv oortjes te verbieden mss eens te kijken of oortjes net niet kunnen helpen om de veiligheid te verhogen.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 5 september 2017 12:33]

Voor motoren gaat er gelukkig al iets komen ;)
https://www.youtube.com/watch?v=gmybg6_68co
Ben t met je eens hoor, aan sommige dingen moet eigenlijk een eind komen, maar dat is natuurlijk weer de politiek die t op de lange baan schuift, maar oortjes/headfoon in t verkeer is voor mij een no go ;)
[..]
Een leuke feature zou zijn dat auto's, elektrische fietsen een Bluetooth 5 bacon signaal uitsturen om hun komst te verraden. Dat signaal kan je dan in auto's (op op je hoofdtelefoon) omzetten in een aangenaam geluid. Beetje zoals het geluid van anti gravity auto's in sci-fi films. [..]
Dit bestaat dus al voor hulpvoertuigen. Beschikbaar via een eigen app en via oa Flitsmeister.. (Artikel op T.net)

Afgezien van het feit dat ik het zelf ook doe (iets met risco erkennen en dat voor lief nemen) ben ik wel van mening dat je niet volledig je gehoor moet afsluiten; wat voor fancy techniekjes je ook bedenkt. Een medefietser die terwijl ie je inhaalt van z'n trapper schiet en schreeuwt kun je als je je koptelefoon op hebt nooit op anticiperen zeg maar.. ;)
Dove mensen krijgen een rijbewijs, blinden daarentegen niet... Het belangrijkste zintuig is dus het zicht, met als tweede het gehoor. Een hoofdtelefoon met ANC kan echter verstandig gebruikt worden om het achtergrondlawaai terug te dringen, zodat je je meer bewust bent van je omgeving dan met oortjes waar je de muziek harder moet zetten om wat te horen.
Voor de normale mensen is t oog en t oor t eerste zintuig ;) steek maar eens over en let dan maar op wat als eerste zintuig wordt gebruikt, je oren erna gelijk je ogen ;) En daar gaat t hier om,headfoon in t verkeer :D
Er kan er maar één het eerste zijn, en geef zelf toe... hoe rijd jij het liefst op de fiets (en niet achter op een tandem): met de ogen dicht of met doppen in de oren?
Dit is vooral bedoeld voor het vliegtuig, in de bus, in de trein, dat soort plekken. In het verkeer gebruiken is inderdaad een slecht idee, maar dat is elke koptelefoon wel eigenlijk
Helemaal mee eens, gelukkig werken de modellen die ik heb beluisterd nog niet dusdanig dat ze al het geluid blokkeren / wegfilteren, waardoor een claxon er nog wel doorheen zou komen, maar ik ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

Ik zie het nu ook al vaak genoeg, dat mensen compleet in hun telefoon opgaan, en absoluut geen aandacht meer hebben voor de omgeving. Zal alleen maar erger worden ben ik bang.
Dat valt eigenlijk aardig mee... Motorgeluid en rolgeluid wordt dan wel grotendeels onderdrukt, maar een fietsbel of toeter dan weer niet, omdat deze frequenties relatief hoog zijn.
Als je het lagere niveau van het omgevingsgeluid gebruikt om je muziek ook een heel stuk zachter te zetten, kan je zowel de muziek als de 'belangrijke' geluiden horen. Als je je daarbij ook nog bewust bent van wat je wel of niet hoort, en je gedrag aanpast is daar niets mis mee.

Ik heb hem ook wel eens op in de auto, waar ik dan de muziek ook zacht zet, en ik dus met door de demping van vooral de lagere frequenties dingen als sirenes van prioritaire voertuigen en getoeter beter hoor dan wanneer ik mijn autoradio voldoende luid op heb om van de muziek te genieten. Als je na een uutje te hoofdtelefoon afneemt, valt je pas op hoeveel omgevingsgeluid er eigenlijk is :)
Heb zelf altijd noise cancelling altijd een beetje risky gevonden maar aan de andere kant vind ik het zelf ook soms fijner/meer ontspannen luisteren.
Ik verwacht in de nabije toekomat wel meer hardware met een schuif balk waarop je de noise cancellation van 0 naar 100% kan aanpassen. :)
In mijn JBL Elite 700 zit een technologie genaamd "Ambient Aware" hierbij kan ik instellen hoeveel ik aan elk oor wil horen, en laat hij door middel van een microfoon geluiden van buiten de koptelefoon door naar binnen.
Wat is nu werkelijk de toegevoegde waarde van de W1 chip?
Als het gaat om probleemloos koppelen met Apple producten: het is toch idioot dat je daar een chip van Apple voor nodig hebt?
Nee je hebt geen W1 chip nodig om probleemloos te koppelen met Apple producten.
Het pairen met de W1 maakt het echter nog veel gemakkelijker. BT devices pairen is nou eenmaal niet het meest vriendelijk gebeuren en dat heeft Apple aangepakt.
Ik heb zelf de Airpods en het pairen is gewoon zoals het eigenlijk moet zijn.

Andere voordelen zijn de stabiliteit van de connectie, energie besparing,de reikwijdte, en het bereik (die echt waanzinnig ver is op de eerste Beats modellen met de W1 chip)
Oa de zeer stabiele verbinding met je apparaat. Heb nog nooit enige vorm van storing gehad omdat er andere apparaten oid in de buurt waren.
Maar het blijft gewoon Bluetooth. Ik heb zelf JLab Epic2 wireless oordopjes en heb ook nog nooit storing meegemaakt. Pairen is ongelooflijk simpel. Maarja N=1 met mijn toestel werkt het toevallig maar het kan dus wel zonder speciale chip.
Pairen tussen verschillende apparaten ?
Met de W1 ben je er vanaf.
Bij de zoektocht naar een goede bluetooth koptelefoon met noise cancelling kwam ik (uiteraard) uit op de toppers: Bose QC35 of Sony MDR1000x. Echter haakte ik voor de uitgave op het laatste moment af aangezien een (slimme MediaMarkt) verkoper mij erop wees dat mijn telefoon (Samsung S8) na Android 8.0 ondersteuning heeft voor Bluetooth 5.0. Dan zou een aankoop van een bluetooth 5.0 koptelefoon slimmer zijn aangezien alle bluetooth 4.x koptelefoons gelijk 'oud' zouden zijn en zonde van de aankoop. Hij verwachtte dat de IPhone 8 bluetooth 5.0 zou ondersteunen en dus ook Apple accessoires zoals Beats daar gebruik van zou gaan maken, met de eerste kans: de nieuwe Studios3.

Mijn vraag in het kort; is er bekend of deze Bluetooth 5.0 ondersteund?

Ook begreep ik dat de lange batterijduur van de nieuwe Beats door de W1 chip komt en dus enkel te halen is op Apple producten. Gebruik icm Android zal minderen batterijduur geven.
De W1 chip ondersteunt volgens mij Bluetooth 4.1

Verder wel een beetje kort door de bocht, dat de 'oudere' headphones dan opeens zonde van de aankoop zouden zijn.

Voor mij zou BT5 eigenljik geen toegevoegde waarde bieden :)
Bluetooth 5.0 gaat niet een wereld van verschil zijn. Voornamelijk het bereik, energieconsumptie (marginaal) en minder storing met andere signalen de voordelen.

Dus niks wordt verbeterd aan de kwaliteit van je geluid. Ik zou er niet op wachten om eerlijk te zijn.
Bereik en storing zijn juist belangrijk bij Bluetooth dus mij lijkt het verstandig wel te wachten inderdaad. Veel Bluetooth koptelefoons beginnen in drukke stadscentra toch te haperen. Soms is zelfs het verschil tussen telefoon in linker of rechter broekzak al voldoende voor een probleem. Nee ik zou met Bluetooth 5 in het achterhoofd wachten met zo'n toch wel forse investering.
Die vindt ik pas echt interessant worden als Bluetooth daadwerkelijk de volledige bitrate van een bron kan meesturen. Tot nu toe wordt dat afgeknepen. Het grootste verschil in kwaliteit, ga je daar merken. En dat zal niet verbeteren met BT 5.
Dat zijn voor mij best punten om op te wachten, zo zie je maar weer dat het per persoon verschilt. :)
Wel, BT 5 heeft niet echt verbeteringen voor de audiokwaliteit blijkbaar (bron: https://smartphones.gadge...nes-sound-better-0175490/). De verkoper heeft je dus weggejaagd om iets dat weinig uitmaakt.
Je zou mogelijk wel een iets groter bereik krijgen, wat mooi meegenomen kan zijn, maar da's nog af te wachten.

Ik het zelf de QC35 en de combinatie van het prima draagcomfort, de zeer goede ruisonderdrukking, meer dan 20 uur op een lading en ook de geluidskwaliteit (misschien niet de beste, maar zeker wel goed) maken het voor mij het beste toestel. De regelbare ANC heeft het recent nog net wat beter gemaakt.

De Sennheiser momentum 2 Wireless OTE heb ik zelfs niet aangezet, zo oncomfortabel was die voor mij met mijn grote oren :+
De Sony MDR1000x was voor mij ook duidelijk minder comfortabel, maar klonk zeker goed. De laatste Parrot Zik paste me ook niet zo goed, en de ANC was duidelijk minder goed.
Ben benieuwd of ze de geluidskwaliteit nu een keer op orde hebben. Ik heb er een vrij hard hoofd in, aangezien de vorige beats generaties allemaal waardeloos waren, maar toch. 't zijn op zich mooie dingen die goed werken, maar het hoofddoel van goede geluidskwaliteit voorbij schieten.
Wat was er mis mee dan? iedereen klaagt over de overdreven bass, maar zelf vind ik dat eigenlijk wel meevallen. Het ligt er ook aan hoe de equalizer settings staan in je telefoon. Zelf heb ik ook 2 beats studio's gehad en nu een sony mdr-1000x. Bij de beats studio was de standaard equalizer prima, maar bij bv de mdr-1000x moest minstens loudness aan of bass boost, anders hoor je totaal geen bass. Nu is de standaard van de koptelefoon ingesteld zoals beats denkt dat iemand graag muziek luistert, en kan je dit gelukkig in elke telefoon aanpassen naar je eigen wensen. Nu heb je ook nog type muziek, die op sommige typen headphones ook totaal niet klinken. Ik weet niet op welk genre beats zich focust, wellicht normale pop muziek. Persoonlijk vond ik de beats studio prima klinken. Alleen de noise cancelling is echt heel slecht vergeleken met de sony mdr1000x
Beats leuk als je naar... beats luistert maar als je naar een stukje van pink floyd luistert dan klink het gewoon nergens naar. oordopjes van de action zijn dan zelfs beter
Leuk dat je Pink Floyd aanhaalt, aangezien dat me favoriete muziek was om juist op de beats te beluisteren. De bass is standaard bij pink floyd wat mager wegens oude opnames, of w/e the reden ook is. Maar juist op die beats dreunt de bass drum lekker mee op de muziek. Zo zie je maar ieder zijn smaak, maar het maakt beats niet persee slecht.

[Reactie gewijzigd door magnat505 op 5 september 2017 12:18]

Haha, Beats geeft vaak een reproductie die niet lijkt op het origineel. Gelukkig is smaak persoonlijk, en jij vindt dat blijkbaar mooi. Veel mensen hebben liever een hoofdtelefoon die een wat meer natuurgetrouw (neutraal) klankbeeld hebt.

Overigens komt gebrek aan bass vaak ook omdat een koptelefoon niet goed afsluit.
"maar bij bv de mdr-1000x moest minstens loudness aan of bass boost, anders hoor je totaal geen bass" kan ik het echt totaal niet mee eens zijn. Ik, en andere zelfbenoemde audiofielen, vinden juist dat sony (bij oa de mdr1000x) te veel bas heeft tegenwoordig om de westerse markt aan te spreken.
Het standaard geluid uit de koptelefoon heeft naar mijn idee een echt onhoorbare bass, ik moet wel heel goed focussen wil ik er iets van mee krijgen. Hiervoor heb ik heel wat andere koptelefoons versleten, maar geen 1 had zo'n slappe en zachte bass als deze sony, zelfs sony's eigen line-up. Het probleem is hem voor mij ook, dat mijn set-up in de kamer. 2x magnat quantum 1009, met de rotel RC1590 en RB1590B een veel dieper en zwaarder geluid geven, en natuurlijk is er verschil met koptelefoon. Maar met de Sony is het verschil zo groot, dat minstens loudness aan moet.
Inmiddels ben ik het met je eens. Via bluetooth is de bas inderdaad minder. Een equalizer helpt wel om de bas levendiger te maken, maar het wordt niet mooi punchy.

Ik merk dat de hoofdtelefoon bekabeld en aan (maar met nc uit) een stuk beter geluid geeft.
De vorige generatie was nochtans heel goed van geluidskwaliteit. Je moet je wel tot de doelgroep behoren natuurlijk. Ik luister veel naar R&B en dance en dat klinkt geweldig door de Beats Studio.
Ik begrijp dat denk ik niet dan, je wil toch naar die muziek luisteren zoals de artiest dat bedoeld heeft? Juist niet een koptelefoon die de boel aandikt? Het hoeft van mij niet 100% neutraal te zijn, maar wat beats doet vind ik overdreven.

Ik heb de afgelopen Beats studio ook beluisterd, en het is het zelfde als altijd. Teleurstellende mids en een te harde bas. 't is wel verbeterd, begrijp me niet verkeerd, de eerste generatie beats vond ik onluisterbaar, deze gewoon zeer matig.

Voor mij de ideale koptelefoon:
- Comfort van een Bose of een Beats
- Geluidskwaliteit van een goeie Sennheiser of een goeie Sony, die het geluid weinig tot niet kleurt
- Draadloos

'
Ik begrijp dat jij de doelgroep niet bent want nee ik wil muziek niet beluisteren "zoals de artiest dat bedoeld heeft". Ik wil een warme bass sound voor de muziek waar ik naar luister. Het moet voor mij dat boombox gevoel geven en dat doet Beats heel goed.

Maar ik snap volledig war je bedoelt als jij de muziek wil beluisteren zoals ze bedoeld is en daar zijn andere koptelefoons voor. Probleem is dat je nooit gaat horen wat de artiest bedoelde. Ik ben zelf muzikant en heb mijn eigen homestudio en die klinkt anders dan andere studio's. Geen enkele studio klinkt gelijk dus het is een beetje bizar om te zeggen dat je het wil horen zoals de artiest bedoelde want dan zul je volledige studio's moet nabouwen om dezelfde klank te krijgen die de artiest hoorde.

En dat is nu net wat je niet begrijpt aan Beats. Het is een heel simpel concept eigenlijk Welke sound wil jij? Beats doet zijn hoofdtelefoons klinken als Hiphop/R&B/Dance studios. Rock klinkt niet echt denderend op Beats hoofdtelefoons maar dat is niet de doelgroep. .
Ik snap dat niet elke studio hetzelfde klinkt. Wèl wordt er bij elke studio afgemixt op apparatuur die zo neutraal mogelijk klinkt. Op die manier kan de artiest, wanneer ze een dikke bas willen, de bas in het nummer aandikken. Wanneer jij die met een vrij neutrale headphone weer afspeelt, komt dat dicht in de buurt bij hoe de artiest het bedoeld heeft.

Een goede koptelefoon heeft geen (hardcoded) equalizer nodig vind ik, die klinkt goed zoals ie is, en laat zo accuraat mogelijk het bronmateriaal horen.

Als jij een aangedikte bas mooier vind, vind ik dat prima, maar dan behoor ik schijnbaar inderdaad niet bij de doelgroep. Ik begrijp het alleen niet :P
Je begrijpt het niet omdat je met een mythische fetisj zit. Apparatuur die zo neutraal mogelijk klinkt? Denk je echt dat artiesten zo denken? Waarom wil een artiest zijn album afmixen in studio X maar niet in studio Y? Waarom zweert de ene technieker bij compressor A en een andere technieker bij compressor B? Omdat ze een unieke klank hebben. De akoestiek van de ruimte waar de opname wordt opgenomen is zowat de belangrijkste handtekening van een studio. Dat zijn allemaal zaken de je niet hoort in een koptelefoon. Fabrikanten kunnen je wel wijsmaken dat een koptelefoon geluid geeft zoals de artiest het bedoelde maar dat is een marketing praatje. Artiesten verplichten je echt niet om naar hun muziek te luisteren in dezelfde omstandigheden. Het kan een artiest geen zak schelen hoe je naar hun muziek luistert zo lang je het maar goede muziek vind. Zelfs de slechtste speaker kan een luisteraar de mooiste ervaring van zijn/haar leven geven als de omstandigheden perfect zijn.
Je snapt me niet denk ik. IK wil zo dicht mogelijk bij het bronmateriaal komen door een zo neutraal mogelijk geluidsbeeld te krijgen. Niet zozeer de artiest. Ik heb het niet over opnames, compressors of wat dan ook, maar gewoon over hoe ik de data in het bestand dat ik binnenhaal, zo accuraat mogelijk afspeel. (Dus inclusief compressor A of B ).

Dat kan een beats koptelefoon niet, want die dikt de bas aan. Dat wil ik niet, en ik snap zelf niet waarom iemand dat zou willen. Misschien zorgt die aangedikte bas wel dat ik andere dingen in de muziek minder goed hoor. Meer niet, ik heb niets tegen mensen die dat wel willen, ik begrijp ze alleen niet.

Ik heb ook niets tegen mensen die macaroni in hun waterkoker stoppen overigens, ook al is die waterkoker daar niet voor bedoeld. Fabrikant van de waterkoker boeit het ook geen reet, en verplichten je ook niet om dat niet te doen. Zolang jij maar tevreden bent met die waterkoker.

[Reactie gewijzigd door WCA op 6 september 2017 11:41]

Het hangt vooral af van de stijl van muziek af die je luistert. Als je naar een opera luistert dan wil je die horen zoals die in een opera gebouw klinkt. Luister naar je live muziek dan zal je liever hebben dat het als een concertzaal of festival weide klinkt. Als je R&B en dance luistert dan wil je de atmosfeer van een club nabootsen en dat laatste is waar Beats koptelefoons heel goed in zin. De bassen klinken zoals in een club. Dat is iets waar weinig koptelefoons in slagen vandaar dat Beats hoofdtelefoons zo populair zijn.
Anoniem: 599181
@WCA5 september 2017 11:46
Je moet eens de shure srh1540 testen als je kan, qua geluid lekker neutraal met een leuke warme bass, maar niet overdreven, een beetje zoals boxen. En dan qua comfort de HD 700 en hoger vzn Senheisser is moeilijk om de verslaan.
Ziet er prachtig uit, en shure kennende klinkt ie ook heerlijk, maar een beetje buiten mijn budget en ook niet draadloos helaas.
Anoniem: 599181
@WCA5 september 2017 21:26
ja jammer genoeg niet draadloos en de kabel die erbij zit is enorm kort 1m denk ik.
Wat denk je van de Sony XB650BT? Draadloos, haalt makkelijk 30u als geadverteerd en goede bass. Beste <100€ die ik ooit aan een headphone heb uitgegeven :)
Een XB is precies -niet- wat ik wil, ik wil geen aangedikt geluid :)
Hun producten zijn gericht op mode, niet op kwaliteit
Exact. Het logo is belangrijker dan de kwaliteit. En die kwaliteit is best ok. Maar niet bepaald waar voor je geld als je puur kijkt naar (geluids)kwaliteit.... Bijvoorbeeld een B&W koptelefoon is dan stukken beter (en vind ik persoonlijk ook nog mooier om te zien - maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak... Ik wil echt niet met zo'n Beats ding rondlopen :P )
Alleen de eerste generatie is qua audio kwaliteit slecht. De sec gen en nieuwere zijn veel beter.

Ik vond de Solo2 Wireless perfect qua audiokwaliteit.
Beats koop je niet voor het geluid. Dat is m.i. ook nooit zo geweest en zal allicht niet veranderen.
De mensen die voor beats gaan hechten veel meer waarde aan de naam en het design immers voor de prijscategorie van bijvoorbeeld die studio's heb je gewoon superieure feitelijk professionele modellen die een veel beter gebalanceerde geluids reproductie hebben.
Maar die zijn dus niet mooi.
Jij misschien niet, maar er zijn anderen die een beats wel voor het geluid kopen, want er zijn nou simpelweg mensen die van het beats geluid houden. Niets mis mee, ieder zijn keus.

Mensen kopen een beats voor geluid, uiterlijk, misschien nu ook vanwege goede BT door de W1 chip etc.

De professionele headset zijn toch heel vaak niet erg gericht om onderweg te gebruiken.
Tsja, dat weet ik wel, maar ik vind het gewoon jammer. Het aanbod van goeie draadloze koptelefoons is gewoon wat teleurstellend, ik zou graag wat opschudding zien in de markt :)
Dat ben ik dan wel met je eens.
Vooral in te prijscategorie tussen de 50 en 100 euro valt veel te winnen.

Daar zat tot voorkort allicht het geld niet aangezien mensen die dingen van 200+ euro gewoon blijven kopen om één of andere reden maar gezien het feit dat steeds meer telefoonboeren die headphone jack achterwege laten wordt dit allicht wel boeiend...

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 5 september 2017 11:48]

ik was zowel over de solo 1 als solo 2 erg tevreden hoor, plus dat hij gewoon mooi is in het goud, zwart/goud is nog mooier
Als reactie op iemand die vindt da je naar muziek MOET luisteren "zoals de muzikant dat heeft bedoeld"

Als een schaap, zonder eigen inbreng of voorkeur braafjes doen zoals je denkt dat het hoort.
En dan ook nog eens de audiopedant uithangen.

Muziek hoor je te luisteren zoals je zelf wil, en op de manier zoals je die zelf het meest bevalt en vooral op de apparatuur die jij prettig vindt en kan betalen.
muziek moet je luisteren zoals de muzikant/maker het bedoeld heeft, en niet met "toevoegingen" zoals deze fabrikant het maakt...
De voortganger van Studio heeft een probleem.

Wanneer ANC aan staat en je hebt even geen muziek aan staan hoor je nonstop "bzzzzz" hopelijk is dat dan gefixt.

Dit hoor je ook als een nummer eindigt en naar een ander nummer moet springen, hoor je dat even.

Ik heb alleen de Solo3 wireless gebruikt tot nu toe en ben zeer tevreden over de audio kwaliteit. Hopelijk zal de audio kwaliteit van deze nieuwe Studio net zo goed zijn of beter zelfs.
Dat is een gebruikelijk effect wat je ook bij modellen van andere fabrikanten in meer of mindere mate zal horen. De zoem is het gevolg van imperfecties in het antigeluid, wat door verschillende oor-vormen en andere variabelen niet te voorkomen is.
Wanneer ANC aan staat en je hebt even geen muziek aan staan hoor je nonstop "bzzzzz" hopelijk is dat dan gefixt.
Precies de reden dat ik mijne heb teruggestuurd. De koptelefoon was niet fijn te gebruiken als je geen audio draaide. Echter, ik gebruik hem veel in het vliegtuig om gewoon geluid weg te filteren, ook als ik geen audio draai.

Ik heb uiteindelijk de product: Bose QuietComfort 35 gekocht. Te krijgen rond de 300,- met fijne audio en super ANC. Een andere optie is pricewatch: Sennheiser Momentum Wireless (Zwart) Deze heeft een hogere kwaliteit audio, maar weer iets mindere ANC.

Beide zijn wat mij betreft nu qua prijs en kwaliteit superieur, hoewel Philips en Sony rond de 200 ook wel fijne modellen hebben.

En wat deze allemaal niet hebben, is die vervelende ruis die de Beats wel heeft. Tot nu toe dan, wat deze nieuwe doet is even afwachten.
Kan je een koptelefoon wel terug opsturen?
Ik wou die van mijne ook terugsturen. Ik had nog garantie. MediaMarkt accepteerde het niet. Ze gaven aan dat ze zelfs binnen 14 dagen niet eens accepteren omdat koptelefoons onder "hygiënisch" product vallen wat gewoon niet terug mag. Behalve als het ongeopend in doos nog zit.

Ik werd wel hard belazerd. Ik kwam binnen 14 dagen terug met bon en gaf aan dat het pijn deed aan mijn oren. Medewerkers zeiden dat ik het langer moest gebruiker en dat het wel goed zou komen. Nou niet dus. Ik kom terug en ze accepteren het niet meer omdat het gebruikt is, wtf

Ik koop nooit meer van die winkel. Ze doen altijd moeilijk.
Geluid is iets suggestiefs. De één vind het niks en de ander vind het geweldig. Iedere heeft ander referentie kader. Persoonlijk vind ik het geluid van de beats nog niet zo heel erg slecht. Het is niet mijn smaak, maar ieder zijn eigen wensen.

Koppelen met behulp van de W1 gaat wel erg prettig. Gebruik de AirPods voor het bellen en dat werkt wel erg fijn.

[Reactie gewijzigd door Daan_ op 5 september 2017 11:10]

Wordt beats toch nog bijna interessant.
Open blijven staan voor verandering mensen ;)
Je wordt niet gedownvote omdat je Beats en iPhone gebruikt, maar omdat je ongenuanceerd commentaar levert.

1. Omdat mensen iets mooi willen. Qua uiterlijk.
niet iedereen gaat voor mooi, veel mensen kiezen liever kwaliteit. Al is geluid vrij persoonlijk, dus sommigen vinden beats wel kwaliteit.
2. Apple is de enige die dit kan geven
er zijn genoeg bedrijven die en kwaliteit en design kunnen combineren. Zeker op het niveau van Beats.
Ik heb geleerd dat je over smaak juist wel moet twisten. Daar leer je van argumenteren en je gaat je eigen voorkeuren kritischer beschouwen.
Tja ik ben een groot Apple fan, maar vind de beats headphones echt 10x niks qua geluidweergave. Als je die gaat vergelijken met een goede Senheiser of B&W koptelefoon dan merk je hoe groot het verschil eigenlijk is.
Beats is onlangs de te hoge prijzen een mode accessoire voor tieners, scholieren en andere merkgevoelige en hippe jongelui. Apple krijgt dat imago niet weg gepoetst met welk capriool dan ook.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee