Proximus begint met uitrol van glasvezel in nog eens zeven Belgische steden

Telecomaanbieder Proximus en de Stad Aalst hebben het project Glasvezel voor Aalst voorgesteld. De uitrol van glasvezel in de stad in Oost-Vlaanderen begint in de komende weken. Later dit jaar worden nog eens zes Belgische steden aangesloten op de glasvezel van Proximus.

Proximus wil de Stad Aalst, dat de binnenstad en enkele omliggende wijken omvat, tegen het einde van 2020 geleidelijk van glasvezel voorzien. Het gaat om meer dan 15.000 woningen met zo’n 45.000 inwoners of de helft van de bevolking van de Stad Aalst. Ook in 84 grotere nieuwbouwprojecten en verkavelingen is de uitrusting met glasvezel gepland. In een latere fase komen de deelgemeenten aan de beurt.

In december 2016 kondigde Proximus een investering van drie miljard euro over de komende tien jaar aan om de uitrol van glasvezel in België te versnellen. In de voorbije twee jaar is al in negen steden een begin gemaakt met de aanleg van het glasvezelnetwerk. In de provincie Oost-Vlaanderen zijn volgens Proximus nu al meer dan 4000 bedrijven aangesloten of aansluitbaar op het glasvezelnetwerk, waarvan 400 in Aalst.

Met het project Glasvezel voor Aalst is Proximus naar eigen zeggen de eerste Belgische operator die glasvezel tot in bestaande woningen brengt. Concurrent Orange is begin maart ook begonnen met een inschrijfprocedure voor zijn toekomstige glasvezelaanbod. Bij deze provider kunnen voorlopig alleen inwoners van Genk hun glasvezelverbinding vooruitbestellen; binnenkort volgen nog vier steden en gemeenten.

Welke Belgische steden na Aalst aan de beurt zijn, heeft Proximus nog niet bekendgemaakt.

Proximus Aalst
De voorstelling van het project Glasvezel voor Aalst, met in het midden de burgemeester van Aalst, Christoph D'Haese

Door Michel van der Ven

Nieuwsredacteur

20-03-2019 • 09:52

80

Reacties (80)

80
78
41
4
0
32
Wijzig sortering
Man man man wanneer België wel glasvezel aanlegd en wij als echte Nederlanders laten kpn (die veel te veel glas bedrijven bezit) nog koper aanleggen. Kpn moet is heel NL glas geven zodat we voorlopen met infrastructuur.
Het aantal glasvezelprojecten in Belgie kan je op één hand tellen... je doet precies of we hebben hier overal glasvezel 8)7

Nederland staat gewoon jaren voor op ons !
In Nederland zijn er veel initiatieven geweest in kleine plaatsen en op het platteland, vooral Overijssel, Gelderland, Limburg etc. In de randstad ligt er juist weinig glasvezel en hier in België zijn ze net hele wijken van grote steden aan het voorzien. Daarbij is de aanleg in grote delen van Vlaanderen lastiger dan Nederland door de vele lintbebouwing en de meest onmogelijke plaatsen waar mensen wonen. Tel daarbij harde rotsgrond en heuvels in de Ardennen op en aanleg van infrastructuur kan soms moeilijker zijn dan in Nederland.
Maar in NL heb je tenminste 500/500 met glas, vreemd genoeg zit je bij proximus nog steeds op 250/25 of 500/50 als je meer betaald maar symetrisch is niet mogelijk :(
Met dank aan de keuze voor PON ipv AON. Een gedeeld netwerk is goedkoper in aanleg he.
Maar de keuze van het netwerk heeft weinig met symmetrie te maken lijkt mij. Je upstream en downstream zijn 2 aparte lijnen met een identieke capaciteit.
PON is vaak asymetrisch waarbij je een 10Gbit download en 2,5Gbit upload lijn met je buren deelt. Er zijn versies die symetrisch 10Gbit leveren.
Stel je maar niet teveel voor bij die "hele wijken van grote steden".

In mijn stad heeft men ook een glasvezel project... uiteindelijk is dit een huizenblok van amper 6 appartementen !
Klopt, dat is nieuwbouw. In Deurne bij Antwerpen leggen ze weldegelijk de hele buurt vol met glas.
Maar projecten van die omvang kan je op één hand tellen... glasvezel staat echt nog maar in z'n kinderschoenen dus in vergelijking met Nederland.

Hier kan je trouwens een overzicht vinden... https://www.proximus.be/e...r-availability-check.html

[Reactie gewijzigd door r2504 op 23 juli 2024 02:49]

De firma The Last Mile is anders goed bezig. Ze zijn klein maar lijken vlot glasvezel aan te leggen. Ze richten zich momenteel vooral op steden en scholen maar plannen ook FTTH.
Waar kan ik dan ergens iets vinden van hun realisaties... op hun website alvast niets.
Waar legt KPN nog koper aan dan? Die is de afgelopen 10 jaar alle verdeelpunten en uithoeken van het land aan het verglazen geweest (nog niet klaar mee). Nieuwe wijken komen al heel wat jaartjes met glas. Het grootste gedeelte van de DSL gebruikende Nederlanders zit ondertussen enkele honderden meters van zo'n verdeel punt af. Afstand tot centrale maakt ondertussen geen bal meer uit.
Dat kan in België denk ik nog relatief snel omdat een groot deel van de infrastructuur bovengronds ligt (van Telenet toch, bij Proximus ben ik niet zeker). Er hoeft vaak niet eens gegraven te worden. Fluvius is ook bezig in verschillende steden.
In Gent heeft Proximus inderdaad gewoon glasvezel kabels tegen de gevels gehangen. Dat ging heel snel, maar het kan uiteraard enkel bij rijhuizen. (De oude Proximus koper kabels liggen wel ondergronds).
Telenet heeft "gevelrecht" en je kan hen niet weigeren om die kabel en toebehoren op je gevel te hangen. In samenspraak kan je bv. wel een buis in je muur stoppen waar zij dan hun kabel door laten lopen.

Ik weet alleen niet of Proximus ook zomaar dit "recht" heeft. Wat als je bv. een buis voorzien hebt waar Telenet hun kabel inloopt en dan ineens Proximus en Fluvius ook langs je gevel willen (en geen plaats meer in de buis)...

Hoe werkt dat trouwens met glasvezel tegen je muur? Is dit dan één (dunne) kabel voor meerdere woningen waarbij een andere golflengte gebruikt wordt per woning? Had vroeger altijd het idee dat glasvezel een 1:1 verbinding was namelijk.
Bij AON is dat zo. Proximus heeft gekozen voor PON, Passive Optical Network en daarmee maken ze gewoon aftakkingen en kun je 32 oid aansluitingen op een aansluiting halen. Erg praktisch met aanleg, niet erg toekomstbestendig in mijn ogen. Maar voorlopig is er nog bandbreedte zat op fiber dus wie weet :) .
Dat gevelrecht kende ik niet. Maar das goed in een stad ofzo. Maar wie gaat de minderwaarde van de woning bekostigen bij verkoop ? Das toch altijd een twistpunt. Mijn zou het niet zo echt storen. Maar sommige mensen zullen dat dan weer wel doen.

Met crepie zou het nog wel moeten lukken om dit "onzichtbaar" te maken. Maar wel een dure grap. Dacht dat het de bedoeling was dat alles geleidelijk aan ondergronds ging en bij werken dat alles ondergronds wordt aangelegd "no matter what"

[Reactie gewijzigd door cricque op 23 juli 2024 02:49]

Ik kende dat ook niet

Of je het nu leuk vindt of niet: telecombedrijven (en andere nutsbedrijven) hebben ‘gevelrecht’. Je kan het vergelijken met erfdienstbaarheid.
Ze mogen hun netwerk aanleggen op gevels die grenzen aan de openbare weg, en zelfs werken uitvoeren op privégrond als dat nodig is.

Er zijn nog een paar plekken in Vlaanderen waar dat niet anders kan, omdat de situatie historisch zo gegroeid is. Zonder dat gevelrecht kan één iemand er voor zorgen dat een hele buurt geen telecom kan gebruiken en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
Een operator die nieuwe bekabeling wil aanleggen op een gevel, streeft in principe wel altijd naar overeenstemming met de bewoner. Je hebt bijvoorbeeld inspraak in de manier waarop een nieuwe kabel geplaatst wordt, maar je kan de werken niet weigeren.

[Reactie gewijzigd door OxWax op 23 juli 2024 02:49]

Bij renovatie van woningen plaatst men meestal een buis in de voorgevel zodat de kabel niet meer zichtbaar is.

Wat het aandeel kabels op de gevel versus ondergronds is durf ik niet te zeggen... ook in steden heb je namelijk al redelijk wat kabels in de grond zitten in plaats van op de gevel.
niet altijd, soms zijn ze ook onder de grond gegaan ,als het de gevel teveel zou ontsieren.
bvb een volledig egale witte gevel.
Laatst nog een paar dagen bezoek gedaan aan de prachtige stad Gent.
Wat afschuwelijk om dan overal aan de gevels die kabels te zien hangen.
Hangen is het juiste woord, indien er een mantelbuis gebruikt zou worden gaf dat toch een strakkere uitstraling.

Bekeken met de ogen van een nederlander :)

[Reactie gewijzigd door yalerta op 23 juli 2024 02:49]

Tip, ga nooit naar Azië. Hier is het nog proper ;)
Het is wel waar dat het voor kabelaars, zoals Telenet, niet verplicht is om hun kabel ondergronds de woning in te loodsen, in tegenstelling tot de telefoonkabel van Proximus. Bij de kabel is dit enkel het stukje tot de eindgebruiker.

Als ik het mij nog goed kan herinneren toen mijn gemeente haar kabelnet verkocht heeft, moesten er een 12-tal lussen overgeschakeld worden van operator op een oppervlakte van 7,22km² voor 56.000 inwoners.

Toch aardig wat werk als je het mij vraagt. Er is ook een regelgeving die zegt dat werken gecombineerd moeten worden met andere. Je kan dus niet een straat opengooien om 1 ding te doen. Ik weet dus niet of het zo snel zal verlopen.
De regelgeving dat men werken moet combineer met andere werken wordt dan toch niet juist toegepast in Grimbergen. Hier heeft men de straat opengegooid om regenwater en riolering te schijden. Terwijl heeft men alle nuts voorziening ook vernieuwd. Maar elk om beurd, de stoep opengegooid en afgewerkt. De dag na het afgewerkt was, kon de volgende terug openbreken. Dit voor elk type nuts voorziening om beurd, om onderling discuties te vermijden wie iets beschadigd heeft van tegels van de stoep of omheining van aangrenzende privé omheining.
Een zeer positieve ontwikkeling dat er eindelijk wat beweging komt in FTTH in België.

Maar hopelijk investeert Proximus ook eens in een upgrade voor klanten die nog niet eens 10 Mbps halen, want zo zijn er nog heel wat 'op de boerenbuiten'. Ken genoeg mensen die voor Telenet gekozen hebben hierom. Zelf haal ik 4/0,4 Mbps op Proximus' xDSL, aangezien Telenet hier ook niet deftig werkt volgens onze buren... De 4G-oplossing van Orange (kan even niet op de naam komen) kan een oplossing zijn, maar dat is dan weer op 150 GB per maand beperkt (nadien 256 Kbps).
Telenet zal altijd reageren, dus voor Telenet klanten is het ook goed.
Telenet Fibernet is - ondanks de misleidende naam - helemaal geen glasvezel tot thuis. De local loop is en blijft daar coax, waardoor je dus minder capaciteit hebt dan bij glasvezel. Voor zover ik weet biedt Telenet helemaal geen FTTH aan voor thuis.
BB is voor de last mile op coax concurrerend met FTTH. het is de backbone die het grote verschil maakt. 10Gbps kan over coax ook. Met FTTH gaan we inderdaad hopelijk eindelijk concurrentie krijgen die die naam waardig is.
Telenet zal reageren omdat heel hun marketing gebaseerd is op 'supersnel surfen' en 'het snelste netwerk'. Als proximus gelijkaardige snelheden zal beginnen aanbieden kan telenet niet anders dan er weer een flink stuk boven te gaan. Zoniet gaan hun marketingpraatjes niet meer op.
Ze kunnen misschien eerst eens zorgen voor een deftige bekabeling in de rest van het land. Wij wonen in een landelijke gemeente, en kunnen via Proximus maximum 1 Mbps halen. Eén. Megabit. Anno 2019...
Waarom zou men dat moeten doen? Men kiest er zelf voor om in een landelijke gemeente te wonen dus moet je de nadelen ervan er maar bij nemen.
Dan kan ik even goed zeggen dat stadsbewoners moeten stoppen met hun klachten over luchtkwaliteit in de stad. Als je in de stad dicht bij alle voorzieningen wil wonen moet je ook de nadelen er maar bij nemen.
Idd dat zeg ik ook. Ze gaan in Antwerpen wonen en klagen dan over fijn stof :s of ze gaan naast een luchthaven wonen omdat het goedkoper is en klagen dan over lawaai. Het ergste van alles is dat er dan in België rechters zijn die zulke mensen gelijk geven!!!
Waar ik woon kan ik zelfs geen Proximus krijgen ... Dus het kan nog slechter. En dit is gewoon net buiten Leuven en nee het is niet midden in het veld ofzo. Normale straat aan het begin van de gemeente. Echt niks op de boerenbuiten.
Ik heb ook ongeveer dezelfde woonsituatie denk ik, typische Vlaamse lintbebouwing langs een toegangsweg richting het dorp vanaf een grote steenweg.
Ik weet niet hoe de abonnementen op mobiel werken in België, en of jullie onbeperkte data kennen, maar ik haal hier mobiel al hogere snelheden dan dat. En ik zit in het buitengebied van Halle. Dus als ik jou was zou ik een hotspot maken van je telefoon, dat is waarschijnlijk sneller.

Dan kun je je kabel in principe opzeggen.
Telenet is (hoe durf ik dit zeggen :) ) dan toch gewoon de goedkoopste optie... Ik ken alleszins geen data-abonnement dat mijn telenet basic internet zou kunnen vervangen (ben geen al te grootverbruiker, dus met 150GB per maand heb ik genoeg) voor een vergelijkbare prijs (ergens rond de 25€).

Ik woon ook op de "boerenbuiten" (een gemeente langs de E19 tussen Mechelen en Antwerpen). 5 jaar oude verkaveling, Proximus levert 14kbps 8)7 (toegegeven, ze gingen eerst niets leggen, dan hebben ze toch "moeite" gedaan maar ze hadden het beter gelaten).
Orange heeft een 4g oplossing can 150GB per maand. Heb dat ook. Voldoet meer dan genoeg en is beter dan tweedraad en goedkoper dan coax.
Die kende ik niet en vind ze ook niet terug op hun website (ik zie alleen arend = unlimited voor 40 euro/maand)?

Oranje is uiteraard ook een optie via de kabel. We zitten nog een beetje “vast” aan Telenet (korting op gsm toestel van mijn vrouw), daarna overwegen we zeker om over te stappen...
Dat heeft weinig te maken met het landelijke gemeente aspect. Zelfs in een klein dorpje met ongeveer 100 huizen had ik ruim 5 jaar geleden al 100Mbps down. Zo ongeveer alle plaatsen waar er 20 of meer huizen staan binnen een paar honderd meter van een wijkkast hebben redelijk snel internet. Een alleenstaand huis in the middle of nowhere zal altijd moeilijk blijven.
Lintbebouwing zoals we dat in vlaanderen kennen is ook niet erg geschikt voor DSL technologie. Klanten zitten alleen op een rechte lijn in de plaats van een ster vorm zoals je bij woonwijken terugvind. De afstanden worden dan al snel groot waardoor je veel minder klanten kwijt kan op dezelfde wijkkast en snelheden lager worden voor de verste aansluitingen.
Coax kabels zoals telenet gebruikt hebben minder last van afstanden en zijn in principe veel beter geschikt om internet te voorzien in situaties met lintbebouwing.
Een gemeente stad van 16000 inwoners is nu niet bepaald het hol van Pluto he.

[Reactie gewijzigd door MtC op 23 juli 2024 02:49]

Het heeft inderdaad te maken met de afstanden, zoals @denBoom al aanhaalde. Voor ADSL was 4 km op koper al ganse opgave. Al heb ik ook mensen geweten met stabiele maar niet aan topsnelheid ADSL op 10km. Maar dat was dan wel op aders van 1,2mm ipv 0,5mm.
Men is dan DSLAM's beginnen te bouwen om de afstanden overal korter te maken, maar ergens halverwege dat project is men ermee gestopt, wegens te duur en al achterhaalde technologie. Dan is men fiber beginnen aan te leggen tot in de wijkkasten.
Maar die laatste honderden meters moeten dan nog op koper worden afgelegd. Als die koper niet meer van goede kwaliteit is, dan stopt het momenteel denk ik. Toen ik 13 jaar geleden nog bij proximus werkte, hadden we overal kabeldepots, maar tegenwoordig zou ik ze niet meer weten vinden.
Helemaal juist. Wij wonen inderdaad op 4,1 km van de LEX. 10 jaar geleden hier komen wonen, 10 jaar al zegt Proximus dat er geen upgrade in de planning zit. Nu, ik heb geen klagen van Telenet, dus maakt het me niet zoveel uit, maar het gaat om het principe.
Telenet werkt altijd deftig (heeft namelijk niets met afstand te maken)... zo niet moet je hen gewoon contacteren.

Van verhaaltjes "volgens onze buren" zou ik dus niet teveel geloven.
Helaas doet m'n pa dat wel :+ Maar het kan wel altijd zijn dat hun verhaal gewoon klopt.
Tot de hele buurt op de coax zit, dan hebben ze ook capaciteit te kort. Het is het een of het ander he.
Nodes zijn al lang opgesplitst... de laatste keer dat ik dan ook nog iets vernomen heb van capaciteitsproblemen is al verschillende jaren geleden. De persoon gaat in ieder geval veel meer halen dan zijn huidige 4/0,4 Mbps.

Maar momenteel is het gissen wat er fout gaat... je hebt meer info nodig dan "het werkt niet volgens de buren".
Telenet was onlangs aan het testen met 400 Mbps trouwens, en gaat "binnenkort" naar 1 Gbps.

[Reactie gewijzigd door MtC op 23 juli 2024 02:49]

Proximus zou ondertussen al moeten gebruik maken van 'Access Bonding' via de MPTCP van Tessares. Misschien zou dit jou kunnen helpen bij jouw probleem? Ik neem aan dat de 4G sterkte via Proximus ook wel voldoende zal moeten zijn :)
Zelf gebruik ik de 4G flybox oplossing van Orange. Stabiel genoeg om over te gamen/stream en te werken. Het datalimiet is wel een dingetje, ja. Daarom heb ik twee kastjes aangezien ze maar 20 euro per maand kosten.

Wel is het zo, ik woon in een buitengebied, dat Proximus de lijnen wel upgrade met glasvezel aankomend jaar. Tot die tijd ben ik wel tevreden met internet over 4G.
Wij wonen in een nieuwbouwwijk waar Proximus overal fiber aansluitingen in de garages heeft geplaatst. Grappig genoeg zit 3/4de van de buren (en wij) gewoon bij Telenet.
Wat ben je met een Fiber kabel als je de bijhorende provider niet wil. :O

Ik vind trouwens nergens prijzen voor particulieren, voor bedrijven zou het starten met 95€/maand voor 350/50Mbps :/
Aansluiting is gratis. Fiber boost zou 10 euro extra zijn.
Je snelheid wordt dan 350/50 Mbps

http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=43&t=50038
Zelfs 500/50. Da’s toch wat ik hier in huis heb (Brussel).
Aansluiting was gratis, wel een (dun) kabeltje aan de gevel maar het valt allemaal mee.
Het is inderdaad redelijk absurd. Proximus wil zijn eigen VDSL-aanbod niet 'traag' laten lijken in verhouding, dus ze doen veel moeite om glasvezel niet te veel te adverteren. Ook bieden ze geen enkele glasvezelformule aan die sneller is dan de snelste verbinding bij Telenet, waarom zouden ze. Het is heel jammer dat ze niet gewoon een 500/500 of 1000/1000 aanbieden.

edpnet is voor fiber in België iets interessanter: https://www.edpnet.be/nl/thuis/fiber.html - zelfde netwerk als Proximus, maar veel transparanter en goedkoper als je geen TV nodig hebt.
Proximus gebruikt geen fiber per persoon, maar (E)GPON, dus er worden een x aantal mensen per fiber aangesloten via passive splitters. Deze netwerken zijn meestal niet symmetrisch up en download, bijvoorbeeld 2.5 gbps downstream/1.25 gbps upstream.
Aah, daar zit wat logica in. Maar toch, het valt echt wel op dat ze nooit sneller gaan dan wat Telenet doet.
Nee, commercieel gezien is dat natuurlijk logisch, moest Proximus nu bijvoorbeeld 1 Gbps geven, dan is Telenet genoodzaakt hierop te reageren en zijn investeringen te versnellen voor Docsis 3.1. Deze wapenwedloop hebben ze beide geen zin in. Dus voorlopig uitrol glas waarmee ze wat sneller zijn dan Telenet, en heeft Telenet nog geen noodzaak direct te reageren omdat er te weinig aansluitbare plaatsen zijn. Daarom ook leuk wat Fluvius doet (iedergeval nu al met Orange), direct 1 Gbps geven, dat gaat als er genoeg mensen aansluitbaar zijn de boel wel lekker opschudden.
Je kan ook edpnet nemen op proximus glasvezel
Maar waarom zou je de kabel niet direct laten leggen? Wie weet wat de toekomst brengt?
Wij hebben Proximus fiber: € 56/maand voor 220/25. Aansluiting is gratis.
Ik woon in Portugal in een dorp van 1800 inwoners. Hier hangen (bovengronds aan palen) van 2 leveranciers de glasvezelkabels, Meo en Nos. Toevallig gisteren een foldertje gekregen, TV 141 kanalen, internet 100 Mbps en gratis nationaal bellen met vaste telefoon voor 29,99 per maand. Vaste prijs voor 2 jaar en het aansluiten (ik heb helemaal geen aansluiting) gratis.
Bovengronds kost dan ook slechts euro's per meter bekabeling. Onder grond zit je al snel op 3-4 duizend euro de meter. Bovengronds glas is hier met de hoeveelheid wind en stormen hier in NL/BE ook niet bepaald een optie.
Ik woon 20 km van de kust vandaan dus ook regelmatig veel wind op de vlaktes, en we hebben vorig jaar een uitloper van een orkaan aan land gehad. Hier en daar wat nieuwe palen zetten en een stukje kabel ertussen en het werkte weer.
Het is allemaal niet zo mooi die palen en de kabels hangen er soms als opgerolde spaghetti aan, maar het is wel gemakkelijk onderhouden :)
Glasvezel kabels zijn mij iets te gevoelig voor beweging. Laat staan als het net zo waait als de afgelopen maand.

Het is niet alleen minder mooi, hier is het op de lange termijn ook kostbaarder. 1 keer per paar decennia spul de grond in of elke herfst en lente het spul vervangen.
Hier hangen vrijwel alle kabels boven de grond, ook dwars door bossen heen en regelmatig de weg kruisen bij bochten of huisaansluitingen.
In de straten worden dan ook nog de aftakkingen gemaakt met extra stukken opgerold draad hangend aan de palen of gevels. Een wirwar van draden, maar snel bereikbaar :D
Palen meer dan genoeg hier, telefoon en internet aan houten palen, elektra aan betonpalen en middenspanning en hoogspanning aan ijzeren masten. Vooral met de laatste zijn de ooievaars blij die bouwen ze helemaal vol met nesten :)
Telefonie, coax of energie snap ik nog wel. Maar glasvezel lijkt me veel gevoeliger voor al die mogelijke bewegingen zo aan die paaltjes. Maar schijnbaar werkt het, waarom passen we dat niet toe voor de buitengebieden hier.
Ik zit zelf nog op 4G netwerk, werkt ook prima. Een klein Huawei kastje met wifi dat ik in mijn zak mee kan nemen. Geeft ongeveer 40 Mbs in mijn gebied.
Een van de grootste fibernetwerken van België is bovengronds. Je moet maar eens letten als je met de trein rijdt in België. Het hangt aan de palen van de bovenleiding. Normaal langs de buitenkant.
http://users.telenet.be/kontich/tractie/images/r3.jpg

[Reactie gewijzigd door Arator op 23 juli 2024 02:49]

Telenet is in staat om 1Gbit te leveren maar doen dat niet zolang er geen “noodzaak” is dus niet tot Proximus het ook kan. Dat is het duopolie in België.
Ze zouden beter eens hun verstand gebruiken en de gemeentes/steden aanschrijven voor een logische planning bij werken. Heel de gemeente heeft hier open gelegen: alle assen zijn opnieuw voorzien van riolering, voetpaden opgebroken, heel de hutsekluts. Ben er vrijwel zeker van dat ze binnen dit en vijf jaar alles weer open zwieren voor hun glasvezel 8)7 België...
Van alle steden....waarom aalst eerst?
Misschien een positieve houding van het stadsbestuur t.o.v het project o.i.d?
Welke stad zouden ze dan eerst moeten doen? En liefst een andere reden dan "ik woon er" want dan kun je overal gaan beginnen ;)
staat waarschijnlijk het verste achter :-).
Anoniem: 736981 20 maart 2019 19:23
Op kantoor houden ze ons al +2 jaar aan het lijntje. Nog steeds geen datum wanneer deze live zal gaan. Kabel ligt al meer dan 3 jaar in de grond...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.