Telenet introduceert internetbundel met tv via Yugo-app

Telenet brengt volgende week een internetbundel met tv uit waar geen digicoder voor nodig is. Abonnees kijken dan televisie via de Yugo-app. Bij de bundel krijgen klanten ook een vaste internetverbinding en een mobiel abonnement met een of twee simkaarten.

Met het aanbod mikt de Belgische provider naar eigen zeggen op 'millennials en digital savvies' die voor hun entertainment continu wisselen tussen schermen en platforms. Via de app zijn twintig zenders te bekijken, met onder meer de Belgische zenders Eén, Canvas en VTM, en de internationale zenders Comedy Central , Nickelodeon, Nick Jr, Viceland, Fox en National Geographic. Ook het Play-pakket zit in de app, waarmee HBO-series te kijken zijn. Programma's zijn live te bekijken, maar terugkijken tot maximaal zeven dagen is ook mogelijk.

Gebruikers kunnen series opnemen, maar die blijven dan wel op de servers van Telenet en zijn dan zestig dagen beschikbaar. Het is op dit moment nog niet mogelijk om programma's op voorhand te downloaden en onderweg te bekijken. Telenet belooft zijn aanbod verder te laten evolueren, zodat er waarschijnlijk nog nieuwe functies aan worden toegevoegd. Er is nog geen tablet- of smart-tv- app, wel kunnen gebruikers via de app naar Chromecast of Apple TV casten.

Onderdeel van het abonnement is een vaste internetaansluiting van 200Mbit/s zonder datalimiet; op mobiel is er een maximum van 20GB en 150 belminuten. De data kan over een of twee simkaarten worden verdeeld, de belminuten zijn per kaart. Data via de Yugo-app telt niet mee bij het mobieledataverbruik. De provider hanteerde die werkwijze al eerder met een ander abonnement en daar kreeg het toestemming voor van de telecomregulator. WhatsApp en Messenger tellen volgens Telenet ook niet mee voor het dataverbruik. Gebruikers kunnen een of twee simkaarten krijgen. De app is vanwege veiligheidsmaatregelen niet te gebruiken op toestellen met roottoegang. Yugo is vanaf dinsdag 19 februari te verkrijgen voor honderd euro per maand.

Door Hayte Hugo

Redacteur

12-02-2019 • 16:49

92 Linkedin

Submitter: M_K_

Reacties (93)

93
89
28
2
0
56
Wijzig sortering
Telenet WIGO kost 103euro/maand (80euro promo momenteel), en daarvoor heb je onbeperkt data, 9gb mobiele data over 2 simkaarten, onbeperkt bellen, en wel een digicorder.
Dus zonder digicorder en zonder onbeperkt bellen (maar wel 11gb meer mobiele data) betaal je toch dezelfde prijs... ?

Leuk aanbod, maar niet voor die prijs!
Vergeet niet de films en themakanalen die ook zijn inbegrepen.
Kan je met WIGO trouwens zonder meerbetalen tot 7 dagen terugkijken?
Nee, maar via de zenders zelf kan je nog langer terugkijken. Vrtnu, stievie, vier, vijf…
Ik neem aan dat je het wel kan door meer te betalen dan als optie bij WIGO?
Heb zelfd een CI+ dus heb geen idee wat er nu wel kan met die decoders...
Play als optie bij Wigo kost 11,95€ per maand maar toen ik het getest heb enkele jaren geleden was de kwaliteit van het beeld niet om over naar huis te schrijven. Bovendien kon je vanaf een bepaald moment bij de zenders van medialaan de reclame niet meer doorspoelen. Ik heb trouwens zelf nog een whoppa ondanks herhaalde pogingen van telenet om me een wigo aan te smeren.

[Reactie gewijzigd door StGermain op 13 februari 2019 01:24]

Zet bij die onbeperkt data maar een flinke asterisk bij
Je verliest nog meer :

Het aantal TV zenders wordt sterk beperkt van circa 100 > 20 zenders.
Dat wordt dus verplicht reclame kijken want via het Play pakket kan je de reclame niet doorspoelen.
De vaste telefoonlijn zit niet in het pakket ?

De extra mobiele data is meegnomen als je de databundel over 3 of meer gsm's kon spreiden.
Telenet Play is ook inbegrepen, die kost standalone 12 Euro.
Leg het allemaal maar neer elke maand. Het stopt ook niet bij het internetabbonnement. Tegenwoordig lijkt alles een service. 10 euro voor een zender, 10 euro voor een softwarepaketje te mogen gebruiken, 10 euro voor een beetje on-line opslag. Voor je het weet ben je elke maand honderden euro’s kwijt aan enen en nullen.
Ik betaal er niet voor een gebruiksrecht, maar dat had je wellicht al door. Mijn principe is dat het werk betaald moet zijn voor het zweet is opgedroogd. En in veel gevallen is het zweet al heel lang vervlogen. En je hebt gelijk dat het vaak om entertainment gaat, maar soms gaat het ook om software waar mensen hun brood mee moeten verdienen. Dan voelt het toch niet erg comfortabel om het lot van je broodwinning in de handen van een onberekenbare onbekende te leggen, al loopt het al jaren goed.
Had enorme interesse toen ik dit begon te lezen, tot ik bij de prijs terecht kwam...
Sorry, ik pas.
Betaal nu 35 euro voor edpnet, geen limiet. En 2x 15 euro mobile vikings voor gsm. (ok, die service laat het wat afweten laatste tijd).
Maar dat is samen 65 dus. En ik kijk ook alle vlaamse zenders, gewoon online via hun website. Nooit realtime, klopt, maar daar heb ik geen nood aan.
Heb ook geen tv, kijk alles op beamer met een chromecast.
Als je meer wil kan je nog altijd voor stievie gaan ook, is ook nog goedkoper.
Er is nog wel geen Telenet Play of equivalent streaming abonnement in jouw berekening, met een digibox kost Play €11,95. Aan een Netflix abonnement zou je ook zoiets kwijt zijn.

Bandbreedte is ook wat waard, edpnet heeft misschien geen limiet maar is een stuk trager dan 200mbps. Ik weet niet of je effectief die 100mbps bij edpnet haalt, ik haalde bij proximus een 3 jaren geleden max 75mbps.

Een abonnement waar je 150 minuten per SIM kaart mee kan bellen kost bij Mobile Vikings meer dan €15. Om iets vergelijkbaar als het Yugo abonnement te hebben bij MV zou je 2 abonnementen van €25 moeten nemen. Met MV bel je wel onderling gratis dus je hebt minder minuten nodig, het kan moeilijk één-op-één vergeleken worden. Ik hecht meer waarde aan het totale aantal belminuten dan aan de bonus, maar dat is persoonlijk, toen ik en mijn vriendin allebei bij MV waren, zou ik het omgekeerde gezegd hebben. Het gaat ook over 20GB aan data (in totaal), dat kost je bij MV minimaal €20 per sim (10GB per sim).

Maar zoals je zegt kan alles teruggekeken worden op de websites van de Vlaamse zenders. Dus heel veel meerwaarde geeft het niet dat je met Yugo tot 7 dagen kunt terugkijken terwijl ik met VRT Nu een maand of soms langer kan terugkijken.

Ik moest ook even slikken van die prijs, maar het mobiele abonnement is wel heel ruim. En er is ook een promo dat je een Chromecast voor €5 kunt krijgen. Een versie zonder mobiel abonnement zou ik misschien nog overwegen (voor de HBO reeksen en omdat ik toch al een internet-only 200 mbps abonnement heb bij Telenet), een mobiel abonnement heb ik niet nodig omdat we dit allebei al van onze werkgever hebben.
Bandbreedte is ook wat waard, edpnet heeft misschien geen limiet maar is een stuk trager dan 200mbps. Ik weet niet of je effectief die 100mbps bij edpnet haalt, ik haalde bij proximus een 3 jaren geleden max 75mbps.
Ja 200 mbit is leuk, maar wanneer heb je dat nodig? Ik ben van telenet geswitched naar Scarlet: 200 mbit naar 50mbit, en de surfervaring is identiek. 4k streaming op netflix gaat ook even vlot. Games downloaden gaat wat trager ja, maar dat is me absoluut niet de 500 euro (!) extra per jaar waard wanneer ik internet+gsm zou overzetten naar telenet.

Telenet is jaar na jaar duurder geworden, en vandaag de dag zijn ze ruimschoots de duurste. Dat ze zoveel klanten kunnen houden is een knap staaltje marketing.

[Reactie gewijzigd door boe2 op 12 februari 2019 18:28]

Als je denkt dat Telenet de duurste is moet je de wigo's toch maar eens vergelijken met de tutimus' van Proximus. Die kosten nog meer zonder de premium snelheid...
Kom Riddle007, dit is een beetje flauwe zever wat je zegt. Ik hoop dat het je al opgevallen is dat zowel Telenet en Proximus elkaar volgen in prijszetting (dat heb je met een duopolie). Ze zijn beide zo slim om bepaalde combinaties verschillend te houden waardoor een echte vergelijking nooit werkt. Afhankelijk van de gezinssituatie (aantal gsm's en data nodig), benodigde features is zowel telenet of proximus goedkoper. Maar wat zeker is: ze zijn beide te duur. In mijn geval (4 personen) is proximus +/- 10 euro goedkoper als ik al hetzelfde zou nemen bij telenet. En qua premium snelheid (met 3 gamers / 4 netflixkijkers) heb ik niet echt een probleem, wel met de datalimiet maar die kan je gelukkig gratis verhogen bij proximus.
Vorige week zelf nog gekeken. Wat heb ik nodig? Internet + tv + vaste telefoon + gsm met min 5GB data + gsm met min 2GB data
Telenet: WIGO met 2 Sims en 9 GB data (gedeeld): 103€
Proximus: Tuttimus (zonder tv content) met 1 sim met 10 GB data en 1 sim met 3 GB data: 111,98 €

Beide te duur maar Proximus nog duurder voor een (in mijn ogen) kwalitatief minder product
Zoals ik al zei is het echt gezinsafhankelijk en afhankelijk van features en data :
In jouw voorbeeld: totaal abbo met +/10GB data nodig

gezin met 2 personen:
wigo 9GB 2 sims 103 Euro
Tuttimus 111,98 Euro

single persoon
wigo 9GB 2 sims 103 Euro (1 sim van 10GB bestaat niet)
Tuttimus 10GB 1 sim 95.99 Euro

Het is maar wat je nodig hebt en dan vergelijken. In jouw geval ben je beter af met Telenet, maar elk geval is specifiek.
True, maar ik wou alleen maar aangeven dat Telenet niet ruimschoots de duurste is zoals boe2 beweerde. Proximus is zeker zo duur
Wie verzint in godesnaam de namen bij de Belgische internetproviders mijn god wat een kinderachtige en onduidelijke bende 8)7 .

Om over de prijzen maar niet te spreken.
Opgepast, straks krijg je ook een -1 ;)
Je zou nochtans niet veel knappe staaltjes verwachten van een marketingafdeling die met namen als "wigo" naar buiten komt.

Edit: Excuses aan wie zich aangevallen voelt en een -1 geeft omdat we van mening verschillen.

[Reactie gewijzigd door bandidoloco op 13 februari 2019 17:36]

Als je het fonetisch gaat lezen, krijg je We Go (voor de gezinnen) en You Go voor de koppels of singles. Toch niet slecht gevonden vind ik...
Had ik wel door hoor. Van een speelgoedfabrikant had ik dit ook best wel origineel gevonden. Van een internetprovider vind ik dit toch iets te simpel. Smaken verschillen.
Voor de prijs ook weggegaan van Telenet. Nu Scarlet.

Ps. De prijs is echt belachelijk, lees: gericht op millennials... Met Netflix en VRT Nu heb ik momenteel genoeg ook.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 13 februari 2019 01:10]

Is enkel interessant als je echt tv zenders wilt kijken maar als ze cord cutters willen verleiden denk ik niet dat ze die groep gaan bereiken.

Je kan nl. terug kijken via de sites van VTM, Vier en VRT Nu, dan heb je toch de belangrijkste. De rest valt wat uit de boot.

De bundel is nog niet eerder geprobeerd dus het is een gat in de markt, maar denk niet dat er veel kopers zijn, zal wss wel stil afgeschaft worden na 2 jaar. Telenet heeft de voorbije 20 jaar al evenveel producten gelanceerd, het is een kakafonie van oude wijn in nieuwe duurdere zakken.
Anoniem: 706671
@algalid12 februari 2019 17:28
De belangrijkste?

Wel dan val ik altijd uit de boot met discovery channel ffs...

Die is nergens legaal voor een deftige kwaliteit te krijgen buiten de grote providers. En laat dat nu net de zender zijn dat ik het meest kijk.
Zit Discovery niet in het Stievie pakket?
Dan moet je voor de premium versie kiezen welke 9,99 euro per maand kost
Gelukkig is de kwaliteit van het sarcasme hier beter dan ;)

Terechte opmerking. Ik had over het stukje "deftige kwaliteit" gelezen. Het is toch vooral half werk en damage control bij de klassieke aanbieders.
Discovery US kun je toch via internet stream bekijken.
Ja ik heb net dplay ontdekt :)

Fat is misschien een optie.
Als de kwaliteit van het streamen wat meevalt lijkt me dit wel interessant.
Laat dit nu net het probleem zijn van Telenet. Abonnees van van Play More betalen 25 euro per maand voor streamen van films welke vol zitten van macroblocking.
Met de nieuwe Telenet TV app die er aan komt is de kwaliteit al een pak beter
Een native app voor op je smart tv? Yelo play verdwijnt dan?
Neen, Yelo wordt vervangen door Telenet TV... gewoon nieuwe app met betere kwaliteit.
Hopelijk, wat een gedrocht...
Dit zonder de SIM kaarten (en serieus lager in prijs) zou ik wel willen.
Wij kijken zelden tv en vinden digitale tv vreselijk duur (internet €25 + analoge tv €15 + digitale tv €8) maar vermoeden op termijn dat analoge tv geschrapt zal worden.

Nu is dan de oplossing om goedkoop internet te nemen en dit te combineren met de apps van de tv zender voor die ene Vlaamse reeks die je wel wilt volgen. Al zijn er sommige (Vier dat overigens eigendom is van Telenet) dat een goede integratie met Chromecast niet ondersteund (al hebben ze wel een website waar al veel beschikbaar is maar vereist dan een PC aan je tv te koppelen).
Ik stream via website naar Chromecast. Gewoon chrome fullscreen zetten en dan vraagt hij om de optimaliseren. Dan werkt het gewoon perfect
Je pc moet dan toch blijven opstaan (mirroring van het scherm dus)? In mijn situatie zou dit geen verbetering zijn.

Heb nu 2 computers in de woonkamer staan. Eentje die bedoeld is om gewoon op te werken (en dus minder ideaal is vanwege geluidsproductie) en eentje (die veel minder geluid maakt) die aan de tv hangt (staat Plex + media center op en wordt bedient via een Logitech Harmoney).
Wil ik eens naar gewone tv kijken dan gebruik ik de app van de zender en Chromecast (en blijft de Plex pc uit staan), maar bij Vier is het dan die ene pc dat aan de tv hangt en even een muis op aansluiten. Dat laatste is dan best vervelend omdat je niet echt vanop afstand kan werken (tenzij je de muis mee in de zetel neemt, maar dat is nu niet zo efficiënt).
Is geen mirroring van scherm meer dan. Probeer het eens zou ik zeggen :-)
En op Ali koop je voor enkele euro een airmouse

[Reactie gewijzigd door telenut op 12 februari 2019 22:14]

Betaal nu €55 voor basic internet en een gewoon digitale tv-abonnement inclusief de huur van de digibox. Mobiel abonnement hebben zowel mijn vriendin als ik bij mobile vikings, waar we elks met €15 per maand toekomen. Het hele artikel klonk erg interessant, maar €100?! Laat maar
inderdaad 100€ kansloos.
redden waarom ik internet only ging was net omdat de prijs voor TV niet in verhouding staat met wat je ervoor krijgt.
als ik bij mijn huidig abbo, tv extra neem dan betaal ik wss iets van een 20a30€ meer.
dus als ze mensen als ik als klant erbij willen, dan zullen ze de prijs onder de 20€ moeten zetten.
Onderdeel van het abonnement is een vaste internetaansluiting van 200Mbit/s zonder datalimiet...
Data via de Yugo-app telt niet mee bij het mobieledataverbruik.
Vraag is nu of de data van de Yugo-app meetelt voor het dataverbruik van het vaste internetabonnement. Want hoewel er bij staat dat dat 'zonder datalimiet' is is er wel degelijk een limiet van 750GB waarna ze je afknijpen in de piekuren.
Zou liever zien dat ze met een trager(goedkoper) ongelimiteerd abonnement komen. Fibernet100 snelheid, maar dan ongelimiteerd(of toch een stuk hogere limiet dan de huidige 200 GB. Denk dat bijna niemand dat abonnement neemt. Basicnet biedt maar 50 GB en 50 Mbps minder aan voor een stuk lagere prijs. )

Wij hebben nu al geen TV abonnement meer. Kijken alles via de sites van de zenders/Stievie/Netflix

Misschien als Orange deze zomer met hun internet only abonnement komt. Zal daar wel ongelimiteerd aan 100 Mbps zijn.

[Reactie gewijzigd door skelleniels op 12 februari 2019 18:26]

er zou een nieuw formaat moeten komen voor de 'Onbeperkt' zooi. hoge en lage snelheid vermelden.
200/2 down en 10/0.5 up of iets dergelijks, dat zou al wat meer zeggen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee