Tv's Samsung kunnen iTunes-films gaan tonen door samenwerking met Apple

Smart-tv's van Samsung kunnen na een update dit voorjaar films en tv-shows gaan tonen uit iTunes. Dat is mogelijk door een samenwerking tussen Samsung en Apple. Met de stap wil Apple mogelijk zijn komende streamingdienst op meer apparaten laten draaien.

De update voegt ook ondersteuning voor Apples streamingprotocol AirPlay 2 toe aan tv's, meldt Samsung. Het beeldmateriaal van iTunes zal beschikbaar zijn in honderd landen, AirPlay 2 zal werken in 190 landen, aldus de tv-fabrikant. De functies zullen werken op tv-modellen van 2018 en 2019. Op eerdere tv's van Samsung zal de ondersteuning niet komen.

De ondersteuning voor iTunes en AirPlay valt samen met geruchten over een komende streamingdienst voor films en series. De iPhone-fabrikant laat al een tijdje shows produceren die alleen te zien zijn op zijn eigen platforms, zoals streamingdienst Netflix dat ook doet. Apple heeft al een streamingdienst voor muziek, Apple Music. Dat is een van de weinige Apple-diensten die ook werkt op het concurrerende Android.

Apple iTunes op Samsung-tv's

Door Arnoud Wokke

Redacteur

07-01-2019 • 06:44

43 Linkedin

Submitter: VirinR

Reacties (43)

43
40
17
1
0
22
Wijzig sortering
Wat ik me afvraag is wie de app maakt. Maakt Samsung de app op basis van specificaties voor Apple. Of heeft Apple nu ergens in Cupertino een Tizen team?

Vanuit Apple snap ik de stap overigens wel die hebben al vaker aangekondigd om zich meer te richten op diensten. De keuze om bij marktleider Samsung te beginnen met de uitrol van iTunes is een slimme zet.
Schiet me nog iets te binnen, wat betekent deze stap voor Apple TV en TVOS? Je kannibaliseert immers je eigen product door je software op meerdere platforms te verspreiden.
Wees maar zeker dat Apple deze app maakt, zoiets gaan ze niet uit handen geven.

Daar ze zelf geen TV's maken en hun concurrenten (Amazon) ook ingebouwd worden in TV's moeten ze wel volgen. Mensen hebben ook wel meer dan één TV in huis en als je voor elk ervan een Apple TV moet kopen is dat een pak duurder dan een ChromeCast.

Dit betekent waarschijnlijk wel dat we niet snel een Apple TV Mini of AppleCast gaan zien. Had men die weg gekozen dan was er geen app nodig.
Apple maakt deze app gewoon zelf, lijkt me. Zo werkt dat volgens mij et het Tizen platvorm sowieso.

Apple TV is veel meer dan iTunes. Zeker voor mensen in het ecosysteem kan een smart TV echt niet op tegen een Apple TV.
@nexhil dat is gelijk ook het nadeel van smart tv's, wat mij betreft.
Beetje jammer dat dit alleen voor 2018/2019 tv’s geld. Dit kunnen de Samsung TV’s van 2016 ook makkelijk. (De films van iTunes weergeven)

[Reactie gewijzigd door nexhil op 7 januari 2019 06:57]

Samsung is best wel slecht als het komt aan ondersteuning van haar smartTVs imo.

Spotify heeft de ondesteuning voor mijn 2015 tv beëindig, bij Samsung gevraagd, ze gooien het bij Spotify, dat hun beslissing is, Spotify zegt dat het komt omdat Samsung die tv's niet meer wilt updaten met nieuwe drms en protocollen (iets in die richting, de antwoord was niet echt duidelijk).

Maar de consument is dus de gedupeerd... Hopelijk gaan ze dat beter aanpakken met de nieuwere modellen.
Als je geen ondersteuning en software paches krijgt moet je zo ie zo een apparaat niet aan het internet hangen! Er zijn bergen hackers opzoek naar onveilige IOT apparaten die lange tijd geen beveiligings updates meer krijgen om ze te exploiteren. Ik heb aan mijn oude smart tv een Chrome cast hangen deze krijgt wel updates . En mocht ondersteuning vervalen koop ik gewoon een nieuw model voor een paar tientjes .
Hoewel je gelijk hebt vwb. onveilige IOT apparaten ligt het gros van de problemen bij UPnP.

En Chromecast is juist een voorbeeld van een eenvoudig hackbaar apparaat...

https://gizmodo.com/dual-...r-to-hijack-de-1831446345
https://www.androidplanet...mecast-hack-ontdekt-2019/
Dit artikel meldt juist dat het probleem ws niet bij UPnP ligt?
Mogelijk. Maar wie gaat er nou doelbewust die twee genoemde poorten (8008, 8443) forwarden naar z'n Chromecast in z'n router? Dat moet je doelbewust aanzetten, terwijl UPnP dat voor jou beslist.
De vraag is of de gehackte Chromecast die poorten openzet (dan ligt het probleem niet bij UPnP) of dat dit van buiten richting de router is gebeurd (dat zou wel een UPnP bug zijn).
Bij de meeste moderne routers staan deze poorten gewoon dicht , bij oude routers zou het kunnen dat die poorten open staan. Probleem zit hem in het protocol niet in de chromecast . Misschien kan er een update komen om het protocol uit te zetten.
Dat is niet de hoofd reden dat ik een Chromecast heb, maar ja heb je gelijk in.

Terwij de TV os zelf al lang geen updates meer krijg, het voelt gewoon dat de menu steeds langzamer wordt, dat was al reden genoeg om een Chromecast te kopen (+ het integratie met Google diensten).

Maar ja, voor de normale consument blijft dat een probleem, verschillende consumenten organisaties hebben al kritiek geuit over de software van smartTVs, vooral dat bepaalde diensten best wel snel onbruikbaar worden na het aanschaf van de tv, maar vooralsnog is er weinig gebeurt kwa verplichtingen.

Ik zou graag een high end non-smart tv willen kopen, en inderdaad elke jaar of 4 een Chromecast kopen, vind ik prima.
Dat is bij andere merken niet anders.
Ik heb op mijn smart TV van Philips sinds augustus 2017 geen updates meer gekregen.
Toen was hij nog geen jaar oud. En het was niet uit de budget-lijn zeg maar.
Welkom in de wereld van smart tv's waar je omwille van de software elke 3 jaar een nieuwe tv moet kopen. Zelf heb ik een LG uit 2017 waarvan, ten tijde van verkoop, een update naar de volgende OS werd belooft maar nooit is gekomen en zelfs al bepaalde apps die niet meer werken oa NPO. En dan nog maar niet te spreken over de apps die spontaan afsluiten of zelfs niet meer willen opstarten en dan als advies krijg je, de factory reset en je mag alles weer opnieuw gaan instellen. Ik hoop dat hier binnenkort regelgeving over gaat komen.
Itt Philips die dan voor een 10 jaar oude TV nog ondersteuning biedt en als het niet lukt een Chromecast gratis opstuurd.
Ik heb een Samsung tv van 2014 en die ondersteunt nog steeds Netflix hoor. Spotify op de tv, wat doe je daar mee...

[Reactie gewijzigd door Dvamber op 7 januari 2019 20:15]

Airplay 2 weergeven ook dacht ik zo. Heb ook een 2016 model.
Ik heb een Samsung F7000 die in 2013\2014 is uitgekomen (high-end model). Daar draait Netflix best aardig op. NPO app bijvoorbeeld helaas niet meer...

Ik sluit mij aan bij alle andere opmerkingen dat support op deze TV's erg slecht is.
Deze TV zou nog makkelijk de nieuwere apps aan kunnen.

Nu zat ik snel te kijken en ik zag een tweetal evolution kits. Octa-core an Quad-Core variant.
evolution-kit-sek-3000
Ben benieuwd of zo'n kit wel airplay 2.0 kan gaan ondersteunen..
Echt goedkoop is het niet (ruim 200 euro).
Indirect beloon je Samsung voor hun slechte updatebeleid
Mijn Samsung TV krijgt geen updates meer voor het Smart gedeelte dus dan koop ik maar een los Smart kastje van Samsung zodat mijn TV kan wat hij in eerste instantie sowieso al had moeten kunnen doen.
8)7
Beetje jammer dat dit alleen voor 2018/2019 tv’s geld. Dit kunnen de Samsung TV’s van 2016 ook makkelijk. (De films van iTunes weergeven)
Apple brengt ongeveer elke 2 jaar een nieuwe Apple TV uit.
Nvidia doet ongeveer hetzelfde met z'n Shield Android TV.

Deze apparaten worden tot in lengte van jaren ondersteund met de nieuwste versies van het OS en de software.

Samsung brengt jaarlijks vele tientallen verschillende tv's uit. Per regio. Deze ondersteunen ze niet langer dan strikt noodzakelijk.

Ik pleit daarom ook al jaren voor domme tv's. Laat een tv gewoon een scherm zijn dat beeld weergeeft, zoals een speaker alleen geluid weergeeft, en gebruik een eerder genoemd kastje voor het slimme deel.
Ook ik zit met smart te wachten op een OLED monitor van ongeveer 47" met HDMI, HDR, Dolby Vision, ..., dus alle zaken die met beeld te maken hebben, zodat ik 'm op m'n receiver aan kan sluiten.
OLED hoeft voor mij juist helemaal niet want ik koop een tv echt wel voor de komende 12 jaar. De marketingmachines van de fabrikanten zijn onvoorstelbaar, maar feit is gewoon dat OLED inbrandt. Of je nou witte OLEDs met kleurenfilter gebruikt (LG panelen) of 3 kleuren OLEDS (alle andere panelen). Het brand in.

Jij zou juist kunnen kijken naar de Sony 49" met FALD, die staat in de pricewatch. Heeft subliem beeld, zeer goede zwartwaardes en voldoet (op die 2 inch extra na) aan je eisen.. heeft helaas wel Smart mogelijkheden denk ik.. wellicht zelfs AndroidTV.
OLED is niet heilig. Smart liever niet, maar als ik er geen last van heb als ik het niet gebruik, dan is dat goed. 2" maakt me weinig uit, ligt ook een beetje aan de rand. 55" vind ik wel erg groot, dan is het net of je zithoek altijd om de tv draait, terwijl ik ook graag muziek zit te luisteren of gezellig zonder tv zit te kletsen met bezoek.
Ik had 8 jaar een plasma. Die branden zogezegd ook in. Nooit iets van gemerkt. Liever OLED dan het fake Qled. Dat is gewoon lcd met wat marketing rond.
Wat gebruik je nu, tot je die monitor kunt kopen ?
Een Sony W7 32" fullHD uit dec-2014 die mee is verhuisd :) Indertijd een topmodel in dit formaat.

Doel was deze in de slaapkamer te hangen maar bij gebrek aan alternatieven voor de woonkamer staat hij er nog. Op zich is het formaat nieteens zo klein, eigenlijk prima voor de kijkafstand (max 3 meter) vanaf de bank. Alleen vanaf andere plekken in de woonkamer is het wel te klein.

Ik bedoel trouwens deze Philips 436M6VBPAB: volgens een uitgebreide Engelse review van pcmonitors.info perfect mits je hem minder fel instelt. Maar zwart en na mailen en bellen met Philips blijkt dat er geen zilveren versie komt.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 7 januari 2019 11:41]

Wat gebruik je nu, tot je de zilverkleurige monitor kunt kopen ?
Hoop heel erg dat dit ook naar LG komt (heb wel 2017 C7).
Een Apple TV werkt ook goed. Maar het zou inderdaad wel leuk zijn. Of het gaat komen, zal ook afhangen van de afspraken tussen Apple en Samsung, denk ik.
LG heeft al een partnerschap met Apple voor computer monitoren, dus zou niet zo gek zijn.

Het is een slimme move van Apple, na jaren geruchten over de TV van Apple, denk ik dat het gewoon aan de "experts" laten en samen gaan werken om haar diensten te integreren in die producten.
Same here. Massaal aanvragen bij LG :)
Er is al jaren speculatie van een echt tv toestel van Apple en de series zouden dan het uithangbord zijn, maar dit bericht duwt dat scenario echt weg.

Ik vraag me af welke technische beperkingen er zijn voor de 2016/2017 tv's of is het gewoon een te grote effort voor te weinig kijkers.
Er is veel speculatie geweest over een TV toestel van Apple maar het is ook nooit duidelijk geweest of Apple ook echt een TV plande te bouwen. Het is op die speculatie dat TV fabrikanten trouwens begonnen zijn met smart TV's en als je bekijkt wat dat heeft opgeleverd snap ik waarom er nooit een TV van Apple is verschenen. Niks dan miserie met die dingen
Ik ben al blij met de beperkte streamingcapaciteit. Skype, browsen, etc dat valt allemaal wat in het water.

Een TV-toestel bouwen heeft voor Apple ook complicaties: de refresh cycle is veel te lang (5 of 7 jaar, er zijn mensen die blij zijn met hun HD toestel), de speakers zijn rotslecht ook al steek je er wat snufjes in dun = slecht geluid en met HDMI 2.0 is er altijd compromis op refresh rate, resolutie of chroma. De hoge kwaliteitseisen van Apple kunnen technisch nog niet gehaald worden.

En de winst zit er nauwelijks in nu er meer cable cutters zijn die dan maar hun laptop of zelfs iPad nemen om te streamen. Er is nog een historische massa van mensen die uit gewoonte tv kijken maar met de heel trage ontwikkelingscyclus van Apple komen die veel te laat (net als die Homepod).

En een "Apple prijs" van 7500 euro (vergelijkbaar met design brand Loewe) voor 65 inch, denk niet dat er een erg grote markt voor is. Zeker niet met erg goede tv's zoals de LG OLEDs die voor 2000 euro hetzelfde doen, kan je er 3 voor kopen of zelfs richting 88 inch gaan. Volgens LG zijn er in het 1e semester van 2018 1,3 miljoen panelen verscheept dus schatten we zo'n 2 miljoen, dan is het veel research voor een erg kleine markt (er van uitgaande dat Apple eigenlijk van scratch begint en zelf niet levert aan andere merken om daarop te gaan teren zoals LG OLED voor Sony, Panasonic, ...)

[Reactie gewijzigd door algalid op 7 januari 2019 13:56]

Ik denk dat Apple gewoon nooit van plan was een TV uit te brengen maar door die geruchten zitten we nu wel met die brakke "smart" TV's van de TV fabrikanten.
De Samsung tv van mijn ouders (2013) heeft bijvoorbeeld geen NPO gemist ondersteuning meer. Aangezien mijn stiefvader geen smartphone heeft of wilt, is een chromecast geen optie. Dus hij heeft het al opgegeven om NPO gemist te kijken (hij wilt ook geen android kastje erbij kopen o.i.d.). Wat ik hiermee o.a. mee wil zeggen, is dat Samsung echt slecht is qua lang ondersteunen van producten. Ik heb zelf overigens een Nvidia Shield om dit probleem in de toekomst op te vangen. Al was Airplay wel fijn geweest om films van mij ipad te streamen zonder ee Apple tv te kopen.
Om deze reden heb ik bij mijn ouders gewoon de Horizon-decoder laten staan.
Die van mij werken nog met een CI module. Mij stiefvader heeft sowieso het liefst zo weinig mogelijke apparaten. Hij gebruikte de NPO app alleen omdat het zo makkelijk was. Bij iedere extra stap haakt hij al af. Daarom snap ik wel dat veel oudere mensen met een smart tv toch wel balen als apps ineens niet meer werken. Vooral de generatie die een tv koopt om er 10 jaar mee te doen en verwacht dat alles ook 10 jaar blijft werken.
Mijn ouders hadden eerst een niet-smarttv met de decoder. Nu hebben ze een nieuwe televisie die wel smart is, maar omdat ik geen zin had om van alles uit te leggen en ze te laten wennen aan iets dat over twee jaar misschien niet meer werkt, heb ik de decoder laten staan.

Mijn ouders werken al met een los kastje sinds de invoering van digitale televisie.

De Horizon-decoder zuigt enorm; traag, energiehongerig, niet intuitief, weinig echte functies. Maar hij blijft wel ondersteunt worden. En tegen het einde, stuurt Ziggo weer wat anders.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee