Albert Heijn test thuislevering met slim deurslot bij afwezigheid van bewoner

Albert Heijn is in de regio Alkmaar gestart met het testen van een nieuwe leveringsmethode. Via een slimme deurbel en een smart lock kunnen de boodschappen voortaan ook aan huis worden geleverd wanneer de bewoners er niet zijn. AH volgt hiermee het voorbeeld van Amazon in de VS.

De supermarktketen testte de leveringsmethode sinds afgelopen zomer al op kleine schaal. Een select testgezelschap ontving toen een slim deurslot van Nuki. De nieuwe testfase is uitgebreider en duurt in totaal acht weken. Wanneer de bezorger van Albert Heijn arriveert belt hij aan via een slimme videodeurbel van SecuFirst. De klant ziet op zijn smartphone wie er voor de deur staat en kan de voordeur via het smart lock van Nuki vervolgens op afstand openen. De bezorger legt de boodschappen die koel moeten blijven in de koelkast en vertrekt weer. Met de apps van de deurbel en het slimme slot kan de klant het hele leveringsproces op de voet volgen.

Tijdens de testperiode, die tot half december duurt, zal veel aandacht worden besteed aan de ervaringen van klanten en bezorgers. "Mensen zijn het nog niet gewend dat hun boodschappen in hun huis worden geleverd terwijl ze er zelf niet zijn. Onze belangrijkste doelstelling is inzicht krijgen in de perceptie en de mening van zowel klanten als bezorgers bij deze nieuwe leveringsmethode”, zegt Julie Kuipéri, innovation specialist bij Albert Heijn. Studies wijzen uit dat meer dan vijftien procent van de consumenten geïnteresseerd is in de thuislevering van voedingsproducten.

Thuisbezorging AH

Door Michel van der Ven

Nieuwsredacteur

21-11-2018 • 10:53

250

Reacties (250)

250
241
116
8
0
95
Wijzig sortering
ik denk dat er nog wel enkele dorpen in Nederland bestaan waar dit goed zal werken en waar het ons kent ons principe nog steeds werkt maar in de randstad dan wel grote steden (waar ik mijzelf bevind) zou ik het niet aandurven als ik nu al zie hoe bezorgers met enige regelmaat omgaan met mijn "dure" goederen.

Durf ik het echt niet aan dat deze mensen zich in mijn woning gaan begeven en zich met mijn voordeur, koelkast, en eventueel andere apparatuur gaan bezighouden en dan inderdaad het probleem hebben dat als er iets kapot gaat of zoek raakt dat de verzekering zegt ja geen sporen van BRAAK dus pech.

Daarnaast heb ik thuis een collectie staan die mij zeer dierbaar is en zou het vervelend vinden als er door een smart lock of een persoon met toegang tot mijn woning (via smart lock) deze collectie aan de zijne zou toevoegen?

ik zal vast een doem denker zijn en geen vertrouwen hebben in de mensheid maar zoals al eerder aangegeven is dit puur uit eigen ervaring dat mensen al niet zuinig zijn op andermans spullen buiten mijn deur dus waarom zouden ze dat wel zijn binnen mijn deur?
Ik zou denken dat een smart-postbox beter zou werken. Natuurlijk passen grote TV's er dan niet in, maar voor kleine tot middelgrote paketten zou het handig kunnen zijn. En dan heb je niet een vreemdeling binnen je huis.

Voor extra veiligheid:
  • Code generatie die 2-3 dagen goed blijft die de bezorger kan gebruiken om iets te deponeren (code moet worden doorgegeven aan bezorgdienst/webshop)
  • Een 2-delige opslag. Als een pakketje is gedetecteerd in vak 1 wordt hij doorgegeven aan vak 2 die echt alleen door de eigenaar open kan worden gemaakt
  • Verbinding via een app zodat de eigenaar weet wanneer iets geponeerd wordt
  • Sterke behuizing om inbraak te voorkomen
Zou wss super duur zijn en niet immuun voor hacks, maar dan is een slim deurslot volgensmij niet beter.
Ook in dorpen kan de bezorger asociaal zijn, er worden voor dorpen niet extra nette bezorgers ingezet.
Wij wonen in een ons kent ons dorp, we hebben eenmalig gebruikt gemaakt van de bezorg service. Dat beviel uitstekend, de bezorger was een aardige knul maar niet iemand uit het dorp :)

Dus tot zo ver de garantie dat een bekende de bezorging doet, zelf zou ik er zeker oren naar hebben, maar dan zou ik wel het bezorg proces binnenhuis ook willen volgen. Niet alle woningen lenen zich daar voor, bij ons staat er een extra koelkast in de garage, en de toegang tot de garage is van buitenaf reeds bewaakt door een camera, daar zal er dan binnen nog één aan toegevoegd moeten worden om het waterdicht te krijgen.

Bovenstaande word naar mijn weten bij bijvoorbeeld bezorgingen aan apotheken ook toegepast. Met behulp van een extra voorportaal.

Edit, pakketjes die doorgaans niet gekoeld hoeven te worden worden door de bezorger nu 'bewaakt' onder de carport voor de garage gelegd bij niet thuis.

[Reactie gewijzigd door DjaRoel op 23 juli 2024 04:44]

Voordeur met digitaal slot -> halletje -> deur naar je huis met analoog slot

als de AH bezorger de voordeur kan openen dan kan hij wel het pakketje in de hal leggen maar niet in je huis, enkel in je hal.

Je zou ook een luik kunnen maken aan de voorzijde van je huis waarin je pakketjes kan deponeren en dit enkel in eenwegsrichting werkt
Denk niet dat ze staan te wachten dat ieder huis zijn eigen handleiding heeft.
kom ik aan met 14 uur die ik vandaag moet werken en de bezorger van appie komt om 9 uur al langs met een kratje vol met producten die gekoeld moeten worden (melk, yoghurt, kip, gehakt etc...)

op zich nu nog niet zo probleem de hal word nu de kachel uit staat 18 graden maar in de zomer als het 30+ buiten is word dat halletje ook 30+ en dan is 14 uur oude kip die op 30+ graden is verwarmd een lekker bakje gratis salmonella geworden :)

voor een normaal pakketje een leuk idee maar voor boodschappen zoals hierboven word beschreven niet echt een optie.

de optie die ik nog wel overweeg is naast mijn voordeur een aparte pakket "brieven" bus dus gewoon een extra grote brievenbus met een soort val luik systeem waar het pakketje in kan maar niet uit kan zonder mijn sleutel. kost wel iets en 100% veilig is het zeker niet maar ja nu legt de bezorger de pakketjes voor me deur op de deur mat wat nog een heeeeel stuk onveiliger is :)
Ik zou zon slot dan ook op de berging/fietsenschuur zetten.
Ik heb al eens gekeken naar die Nuki sloten maar dat gaat dus totaal niet werken bij mij. De moderne huizen en dus ook die van mij zijn voorzien van meerpunts-sloten waarbij je de klink omhoog moet trekken om hem daarna op slot te kunnen zetten (sleutel/knop draaien). Doe je dat niet dan kun je de sleutel dus niet draaien en blijft de deur dus gewoon "van slot" en dat wil je uiteraard niet als je niet thuis bent.
Volgens mij is dit soort veiligheidssloten nu standaard bij nieuwbouw (achter)deuren dus Nuki werkt alleen maar op een beperkt aantal sloten waar dit dus niet op zit. Voor sloten met een draaiknop moet je ook kijken of daar een aparte variant voor te leveren is want de standaard Nuki sloten eisen dat je altijd 1 sleutel aan de binnenkant in het slot laat zitten. Je bent dan dus ook altijd 1 extra sleutel kwijt in het Nuki opzetstuk en als je een cilinder hebt waar je niet tegelijk een sleutel binnen en buiten kunt insteken dan kun je er nooit met een sleutel vanaf de buitenkant in. Kans op jezelf buitensluiten is dan reeel als je de Nuki niet op afstand open krijgt.
Daarbij zit ik niet te wachten op een vreemde die de voordeur opendoet en vervolgens door het hele huis kan zwerven zonder dat je weet wat hij doet. Ik zeg niet dat ze de boel leegroven maar in theorie kan men de achterdeur openzetten en zijn maten de tent leeg laten halen zonder dat jij iets in de gaten hebt. Geloof niet dat je dan een goed verhaal hebt bij de verzekering als je hem zelf binnengelaten hebt. Leuk idee maar niet veilig genoeg voor mij....
Geen schijn van kans dat ik hieraan mee zou doen. Alles wordt tegenwoordig 'smart' genoemd maar die dingen doen alleen wat er in geprogrammeerd is, dus beter er voor zetten 'slave' ... Bovendien ik ken de meeste bezorgers totaal niet zovele verschillende zie je steeds rondrijden.
De bezorger legt de boodschappen die koel moeten blijven in de koelkast en vertrekt weer. Met de apps van de deurbel en het slimme slot kan de klant het hele leveringsproces op de voet volgen.
Dus naast een 'smart' slot moet je ook investeren in andere beveiligingsmaatregelen in de woning. 8)7 Let ook op dat schade niet onder een inbraakverzekering zal vallen. Immers is er geen sprake van inbraak.

AH betreft een fysieke winkel die vaak tot 21:00 of later open is. Even langs bij de Appie kost echt niet zoveel tijd. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 04:44]

Het is dan wellicht geen inbraak, maar wel diefstal. Je hebt beelden van degene die in je huis is geweest en AH weet wie dat is. Ik denk dat je best ver gaat komen met een civiele rechtzaak (en aangifte gevolgd door een evt. artikel 12 procedure).
Het is dan wellicht geen inbraak, maar wel diefstal. Je hebt beelden van degene die in je huis is geweest en AH weet wie dat is. Ik denk dat je best ver gaat komen met een civiele rechtzaak (en aangifte gevolgd door een evt. artikel 12 procedure).
Je komt helemaal niet ver. De bezorger van AH heeft namelijk niets gedaan. Die komt een half uurtje later, belt keurig aan, en dan realiseer jij je dat de eerste bezorger helemaal geen bezorger van AH was, en dat ie wel je huis leeggehaald heeft.

En een camerasysteem heeft ook geen zin. Als ie enigszins voorbereid was, dan heeft de nep-bezorger maar 30 tot 60 seconden nodig, en kun jij op je telefoon machteloos toezien hoe jouw TV van eigenaar verandert. En tegen de tijd dat de politie er is, is de nep-bezorger al weer weg.
AH stuurt een sms (een uur/kwartier?) voordat ze langskomen.
Dan zou het wel heel knap zijn als een persoon weet dát ze op die dag langs zouden komen én in welk tijdvak (én wanneer het sms'je gestuurd is).

Dan vraag ik me af hoe je dat allemaal kunt weten.
we hoeven enkel het smsje te onderscheppen....
Teveel moeite voor dit soort dieven.
Wil niet zeggen dat als het echt loont en er op marktplaats kant-en-klaar kits komen om SMS te onderscheppen. Want ze zeggen dat SMS onveilig is en onderschept kan worden, maar verder zijn nog niet echt veel toepassingen op de markt die hiermee bezig gaan. Daar is de opbrengt ook te laag voor.
Heb je een linkje naar een site waar de gelegenheidsdief een simpel SMS intercept doosje kan kopen?
Als je een beetje oplet in de buurt weet je welke busjes van welk bedrijf zijn. Dus kun je voor dat het busje er is (moet eerst naar een paar andere adressen) al aanbellen en binnen komen. Vervolgens als "bewoner " de boodschappen aan nemen en vervolgens rustig alles in je eigen busje stoppen. Geen SMS onderscheppen nodig,.
Dus dan moet de crimineel alle smsjes van AH onderscheppen tot er een is bij hem in de buurt. Hij heeft immers maar 10 minuten om er te komen. Dan nog moet het potentiële slachtoffer over voldoende waardevolle spullen beschikken om de moeite waard te zijn. En hij kan er niet te lang over doen om te zoeken, want de echte AH bezorger kan ook een paar minuten vroeger zijn...
De beveiliging hiervan kan heel simpel. Tijdens de bestelling geef je een eigen code in, die alleen op de bestelling vermeld wordt. De bezorger meld dit als hij voor de deur staat. Dan pas laat je hem binnen.
Dat laatste is prima, zou mooier zijn als de slimme deurbel voice recognition heeft en de.code kan bevestigen
Meestal is dat (wekelijks?) op hetzelfde moment. De tijdsindicatie in de SMS'jes zijn niet erg accuraat over het algemeen (+/- 1 uur speling heb ik zelf gemerkt).
Ik bestel er niet veel online maar zover hier is er een speling van 15 minuten in de sms. En kreeg ook netjes een andere bericht toen de bezorger het niet in die tijd kon redden. Zal misschien wel liggen aan hoeveel mensen er meestal bestellen, waar je woont (hoe groot de stad is en hoe makkelijk ze er rond kunnen rijden) en hoeveel bezorgers er zijn.
Ik heb iemand tegenover mij wonen die standaard op woensdag 19:00 Albert Heijn langs laat komen.
afhankelijk van gekozen bezorgtijdvak, des te kleiner betaal je meer (8-12 was vroeger bijv 6 euro, wilde je tussen 11 en 12 dan betaalde je 9 euro, aangezien de bezorgers hun route van bezorgingen op de levertijden aan moeten passen. Ik bestel al jaren niet meer bij AH, maar hun concurrent, 1 standaard tarief en vaak met actieproducten voor langere periodes, en over het algemeen lagere minimum bestelbedrag. Persoonlijk zie ik alleen maar risico's met een slimslot. je kan dan beter een bezorgtijd kiezen tussen 18:00 en 22:00 of in het weekend. dan dat je uit "gemakzucht" het laat bezorgen als niemand thuis is,
Het wordt wat lastiger als AH, PostNL en UPS bij je binnen zijn geweest en iedereen ontkend
Als je iemand zelf (in dit geval op afstand) binnenlaat, dan wel hem of haar zelf de gelegenheid biedt om je huis te betreden, en deze persoon steelt iets, dan heet dat insluiping en geen inbraak. Het is precies hetzelfde als wanneer je je huis verlaat en een raam open laat staan waardoor iemand naar binnen kan komen zonder braaksporen achter te laten.
En tenzij je tussen je videodeurbel en de route naar de koelkast een camera hebt hangen, zodat je deze persoon te allen tijde kunt volgen, zul je nooit het bewijs van diefstal kunnen leveren. Niet voor de verzekering, en zeer waarschijnlijk juridisch evenmin.
Vooralsnog zou ik dringend adviseren niet mee te doen aan dit soort ridicule experimenten, totdat e.e.a. verzekeringstechnisch en juridisch dichtgetimmerd is.
Vooralsnog zou ik dringend adviseren niet mee te doen aan dit soort ridicule experimenten, totdat e.e.a. verzekeringstechnisch en juridisch dichtgetimmerd is.
En dan nog zit ik niet te wachten op al die sores. Procedures, emoties, rompslomp. En dat omdat een blauwgejast jochie door mijn spullen struint nadat hij mijn bier bracht ?!
Als het bij struinen blijft dan er maar het beste van maken en vriendelijk via de intercom vragen of ie hetgeen in handen meteen even wil schoonmaken. Kom je thuis, lekker biertje (zetten ze dat ook in de koeling trouwens?), wat minder schoon te maken en als je er tegen kan een mooi verhaal rijker :Y)

On-topic: in het huis van de toekomst hadden ze een fysiek dropbox systeem voor in de gevel bedacht. Zo'n locker systeem zou met een basis koelelement in één van de (afsluitbare) vakjes koude spullen kunnen ontvangen. Dan hoeft de bezorger niet meer het huis in tot bij de koelkast, maar enkel tot bij het locker systeem. Dan moet je zelf bij thuiskomst de spullen wel nog even van de locker naar de koelkast brengen, maar die twee kun je dan zelf afwegen. Heb echter nooit in een normaal woonhuis zo'n systeem gezien, geen idee wat de bouwkundige en energielabel impact zou zijn.
Zal ook aan de verzekeringsmaatschappij liggen.

Zelf geval gehad van een 'witte werkster' waar regelmatig geld uit huis verdween.
Lok portemonnee neergelegd op het moment dat zij er alleen kon zijn en geld verdwenen.

Aangifte gedaan, bleek dat er tegen mevrouw meerdere aangiften liepen.
Na iets meer dan een jaar (!) keurig briefje van het OM dat er geen verdere stappen werden ondernomen wegens gebrek aan bewijs.

Wel binnen een week het geschatte bedrag plus kosten nieuwe sloten van de verzekering gestort gekregen.
Hoefde niets te specificeren omdat het onder een grensbedrag lag, Was ook pas de eerste keer dat ik iets claimde.
Ik denk toch dat het aardig lastig word. Op het moment dat jij andere toegang verleent tot jou huis of auto is het namelijk al weer lastig.

Misschien zegt de bezorger dat jij hem toestemming hebt verleent om het een of ander mee te nemen. Daarom word jou ook de domme vraag gesteld als bijvoorbeeld je auto is gestolen of jij iemand toestemming hebt gegeven om hem mee te nemen. Zijn er geen sporen van braak dan word het al snel een lastige zaak. Daarom keert de verzekering ook niet uit zonder sporen van braak want voor hun is het lastig om ooit iets van dat geld terug te krijgen.

En wat nu als een ander persoon als een AH bezorger zich toegang tot het systeem weet te verschaffen en gewoon deuren met dit slot kan openen. Dan heb jij leuk iemand met een bivak muts op je camera beelden, en de verzekering keert je geen cent uit.

Sowieso zou ik nergens een slot installeren dat niet door de verzekeraar is goed gekeurd.
Ik denk toch dat het aardig lastig word. Op het moment dat jij andere toegang verleent tot jou huis of auto is het namelijk al weer lastig.
Dus als je schoonmaakster of je verjaardagsvisite spullen meejat dan zijn ze ook niet straf- of vervolgbaar? :P Je hebt nu nog beter bewijs ook, namelijk beeldmateriaal en je weet wrs precies wie het is. Alleen de verzekeringskwestie kan moeilijker zijn.
Dat zegt ie niet. Het gaat er niet om of de dader vervolgbaar is maar of je de schade bij de verzekeraar kunt claimen. Een civiele procedure opstarten kan natuurlijk altijd!
Maar er is in dat geval toch een spoor van braak? In het normale geval is het openen en het sluiten van het slot een paar seconden uit elkaar (Deur open, pakket neerleggen, deur dicht en weer op slot)

Als er opeens 30 min tussen die twee events zit, dan is er zeker sprake van een spoor. Er is geen enkele reden waarom die bezorger 30 min in jou huis moet zijn om een pakket bij je voordeur te leggen. Je huis leeg roven gaat ie echt niet in een paar seconden doen hoor.
Nee in dat geval is er geen spoor van braak, als iemand jou sleutels steelt en je huis leeg haalt is er geen spoor van braak.

Het zelfde als dat iemand met een range extender jou keyless auto open maakt. Geen spoor van braak.

Dat jij kunt aantonen dat er iemand binnen is geweest en diefstal heeft gepleegd doet er niets aan af. Als er een raam open staat of geopend kan worden zonder iets te beschadigen is er geen spoor van braak.

Als jij dit slot installeert en het heeft geen keurmerk van dat de verzekering accepteert en je hele huis word leeg gehaald dan betaald de verzekering jou 0 euro uit omdat je niet voldoet aan de voorwaarden.
Het is dan geen spoor van braak maar wel een spoor van onrechtmatige toegang verschaffen. Je hebt immers toestemming gegeven voor de toegang om een paar seconden een pakketje te neer te leggen, niet om een half uur binnen te zijn.
Ja, maar dat is ook zo als je voordeur wagenwijd open staat.
Alleen valt hacken ook onder inbreken, dus inbraak.
Klopt niet. Het wordt wel computerinbraak genoemd, maar de officiële term is computervredebreuk.

Bij inbraak (in de juridische zin, en dat zal een verzekeraar ook aanhouden) moet er echt sprake zijn van iets kapotmaken om binnen te komen.
Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Inbraak
Google: rechtspraak inbraak computer. Wordt in de digitale wereld binnen het recht dus ook gewoon inbraak genoemt.
Hoe dan ook niet van toepassing, want het gaat hier om binnenkomen in een huis.
Door een computer voor de gek te houden.

De fysieke wereld staat niet meer los van de digitale wereld.
Dat je de bezorger toestemming zou hebben gegeven om dingen mee te nemen is natuurlijk een onaannemelijk verhaal. “Bedankt voor de boodschappen. Nu je er toch bent, neem dan meteen die laptop maar mee.” 8)7
Voor UPS is het niet eens zo'n onredelijk scenario: "als je er toch bent, dit pakketje mag naar het distributiecentrum".
Doen wij bijna dagelijks met UPS inderdaad..
Anoniem: 469447 @LOTG21 november 2018 14:24
Volgens mij is diefstal simpelweg gezegd diefstal. Stel je nodigt iemand uit op de koffie, je gaat zelf naar de keuken en ondertussen steelt de bezoeker je portemonnee. Inbraak? Dat niet. Maar diefstal zondermeer. Mocht er zich een jurist in de comments verschuilen dan kan die misschien inhaken.
Ik denk toch dat het aardig lastig word. Op het moment dat jij andere toegang verleent tot jou huis of auto is het namelijk al weer lastig.
Helemaal niet. Als ik een klusjesman mijn huis binnenlaat en hij steelt wat shit zodra ik mijn rug draai is dat niet plotseling legaal.
De discussie gaat er niet over of het legaal is, maar of je dergelijke gevallen op de verzekering kunt verhalen. En ook in het geval van jouw klusjesman is dat maar de vraag.
Als die bezorger beweert dat hij toestemming had, moet hij dat bewijzen. Daarnaast is diefstal ansich natuurlijk al voldoende om strafbaar te zijn. Braak/binnendringen van een huis is daar helemaal niet voor nodig
Volgende keer iemand bij jou uitgenodigd wordt, raad ik hen aan hun bestelwagen vol te laden. ze aanklagen wordt volgens jou toch 'lastig'. Als ze echt zin hebben, mogen ze meteen de boel kort en klein slaan ze zijn immer toch uitgenodigd...

Zo werkt het dus niet. Net zoals bijvoorbeeld spullen meenemen op je werk, is dit diefstal en wordt het mede door het misbruik van vertrouwen zwaar bestraft.
Bestraffing is een heel ander verhaal. De persoon in kwestie had het over hoe het verzekeringstechnisch zit, en dat klopt: dat wordt lastig. Bestraffen middels een rechtszaak is natuurlijk altijd mogelijk.
Het is dan wellicht geen inbraak, maar wel diefstal. Je hebt beelden van degene die in je huis is geweest en AH weet wie dat is.
Als je investeert in een binnenshuis camerasysteem. Ook in mijn eigen huis word ik niet graag gefilmd.
Ik denk dat je best ver gaat komen met een civiele rechtzaak (en aangifte gevolgd door een evt. artikel 12 procedure).
Of een ander gek idee: laat het gewoon niet zover komen.
Je kunt er toch voor zorgen dat de camera's pas gaan filmen als je afwezig bent? maar inderdaad ik zou ook bij voorkeur geen camera's in mijn huis willen hebben.
De vraag is zelfs of dat wel mag, anderen filmen in jouw eigen huis. Ieder mens heeft een grondrecht op privacy, dus ik vermoed dat je daar niet zomaar groen licht voor krijgt, des te meer wanneer je die beelden ook nog zou willen opslaan en bewaren om achteraf terug te kunnen kijken. Nog even los van het ongemakkelijke idee en de vragen van al het andere bezoek dat die camera's ook ziet hangen. Je zult thuiskomen met een date... dan toch maar jouw huis? ;)
Veel verzekeraars keren pas uit als er aantoonbare braakschade is.
Ja, en? Ik had het niet over de verzekering maar over of je je schade kunt verhalen bij de veroorzaker.
Succes met je peperdure civiele procedure! Gewoon niet zo'n 'slim' slot nemen. Ik zou maar zorgen dat je gewoon thuis bent om de spullen aan te nemen. Voorkomt een boel ellende.
Ik woon in een vrij nette buurt, wat mij betreft zijn er genoeg leveringen die gewoon in de voortuin kunnen. Daar staat mijn fiets tenslotte ook en zo stevig is het slot daarvan ook weer niet. Als ik 2 zakken hondenvoer bestel, dan vind ik het risico dat iemand daarmee vandoor gaat echt niet zo ernstig.

Jammer dat "leg maar bij de voordeur" niet kunt aangeven als optie.

Zelfs toen ik nog in een portiekflat woonde, werden er genoeg pakjes bezorgd die wat mij betreft gewoon in een bak in de hal hadden gekund. Sterker nog, in een wat kleiner appartementencomplexje van 6 eenheden waar ik woonde, was dat de standaard: iedereen nam de pakketjes aan en legde die in de gedeelde hal. Geen publieke toegang weliswaar, maar genoeg gasten en incidentele werklui (monteurs, glazenwassers, etc.).

@The Zep Man Doen ze ook voortdurend (aan alle behulpzame buren van Nederland: dank), maar dat vind ik eigenlijk vervelend voor hun. Ik doe het ook voor hun met plezier, maar ze zijn niet mijn persoonlijke pakkettendienst.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 04:44]

Ik woon in een nette buurt, wat mij betreft zijn er genoeg leveringen die gewoon in de voortuin kunnen.
Als je in een nette buurt woont dan kunnen je buren ook pakjes/boodschappen voor je accepteren. ;)
Als je in een nette buurt woont dan kunnen je buren ook pakjes/boodschappen voor je accepteren. ;)
Dat kan in een minder nette buurt ook. De vraag blijft of je de pakketjes dan alsnog krijgt.
In een minder nette buurt zal de betreffende pakketdienst ingrijpen en de postcodes op een blacklist zetten, zodat daar niet bij de buren bezorgd kan worden. Dat kost initieel een paar pakketten (voordat het op de zwarte lijst staat), maar is op de lange termijn geen probleem.
Dat kost initieel een paar pakketten
En daar wil ik niet bij horen.
Overigens zijn er zat woningen met dezelfde postcode en een database incl huisnummer lijkt me ook privacyschendend en -gevoelig.
Dat gaat bij mij in het dorp prima. Als je zo'n Ring deurbel hebt, zeg je gewoon tegen de postbode: "Zet maar achter je, tussen de klikos".
Dat doen ze eigelijk allemaal, tenzij er voor ontvangst getekend moet worden, dan niet.

Ben het wel met je eens dat als er een nieuwe TV bezorgt wordt, ik hem niet tussen de klikos laat zetten, dan ben ik gewoon thuis.
AH betreft een fysieke winkel die vaak tot 21:00 of later open is. Even langs bij de Appie kost echt niet zoveel tijd. ;)
Dit is bij mij in de buurt ook, maar lang niet overal. Buiten dat heeft de webshop altijd (vrijwel) hele assortiment wat de lokale filialen niet hebben.

In Engeland dragen de bezorgers een body-cam, en na bezorging krijg jij toegang tot die beelden. Zo kan je dus zien wat de betreffende persoon in je huis heeft gedaan.
In Engeland dragen de bezorgers een body-cam
De bezorger speelt lokaal met iemand onder een hoedje die precies achter hem aanloopt en achter zijn rug om de woning binnenloopt.

Nee, bedankt. Bovendien is dat extra werk (controleren), en dat kan niet de bedoeling van 'gemak' zijn.
Dan heb je nog de slimme deurbel indien voorzien van camera lijkt me dat ook geen issue (maar ken geen smartdeurbel die geen camera heeft).

Daarnaast zou ik (kan niet voor anderen spreken) als ik zou investeren in een slim slot (200-ish euro) ook een ip camera aanschaffen, die binnen in de gaten houdt.

[Reactie gewijzigd door CanoCookie op 23 juli 2024 04:44]

Dus 200,- voor je smart slot, 100,- voor je IP camera (of je neem een met veel te lage resolutie die goedkoper is...) en zoveel honderd euro voor een NAS om de beelden op te slaan...
600,- om een vreemde in je huis te laten zodat je niet thuis hoeft te zijn...
of gewoon voor 40 euro een 1080p xiaomi pan tilt camera met bewegingsdetectie die beelden naar je telefoon stuurt dan is het 240 euro (ow en 100-150 voor een videodeurbel)
Die wil je niet in je huis hebben met de 'leuke' cloud functie en ontbrekende beveiliging... Lekker gratis een videostream aan het internet hangen van je huis, dat is dus geen Tweakers-waardige optie ;).
zover had ik het niet onderzocht, bedoel alleen dat het natuurlijk ook anders kan en niet perse 600 hoeft te kosten
Bovendien: als het gestolen object van onvervangbare waarde is (bijv. een handgemaakt schilderij van je grootvader), dan kunnen die beelden je gestolen worden, want jij wilt alleen je unieke object terug en niet de 200 euro die het misschien waard was van je verzekeraar.
[...]In Engeland dragen de bezorgers een body-cam, en na bezorging krijg jij toegang tot die beelden. Zo kan je dus zien wat de betreffende persoon in je huis heeft gedaan.
De Engelsen zijn al wat beter geconditioneerd mbt cameratoezicht.
Die hebben al sinds de jaren '70 te maken hiermee, vooral in het kader van 'terrorisme' en 'veiligheid'

Ik deel de mening van @The Zep Man ... gewoon niet zover laten komen, bezorgen op momenten dat je thuis bent, anders afhalen.
Onze lokale appie heeft ook niet alles op voorraad, maar wil het best bestellen ( of klaarzetten via AH.nl )

Ik snap de wens achter deze manier, gemak .... maar ik hou persoonlijk meer van de stap terug nemen, we haasten ons al genoeg.
Morgen kan, maar Overmorgen net zo goed
De vraag is dan alleen... wie ziet de beelden nog meer?
Buiten dat heeft de webshop altijd (vrijwel) hele assortiment wat de lokale filialen niet hebben.
Al waren ze 24 uur open. Ik laat dingen brengen omdat ik ze niet wil of kan halen.
Snap best dat sommige mensen er huiverig voor zijn maar in de VS (waar mensen minstens zo argwanend zijn) is het gewoon een goed succes. Ik heb veel vrienden die er gebruik van maken en zou er zelf ook absoluut geen probleem mee hebben. Er komen hier elke dag meerdere pakjes aan en alle bezorgers die ik meemaak zijn gewoon aardige mensen die ik best zou vertrouwen.

Amazon en AH zijn niet gek he?
En dan zijn er dit soort verhalen. Nee, bedankt.

Een 'smart' TV met ingebouwde camera en microfoon aangesloten op het Internet werkt ook voor veel mensen goed, maar laat ik ook niet in mijn huis. Achteraf gezien een wijze keuze.

Het is niet alsof ik tegen nieuwe technologie ben. Wel ben ik tegen zaken die de persoonlijke levenssfeer beïnvloeden, waar ik zelf geen invloed op heb. Vreemden over de vloer via een 'smart' slot vallen daar ook onder.

Iedereen heeft zwakke momenten in het leven, inclusief bezorgers Graag ben ik geen onderdeel van die momenten.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 04:44]

En dan zijn er dit soort verhalen. Nee, bedankt.
Ach ja, op het internet kan je altijd wel een artikel vinden om je standpunt te staven he?

Prima dat jij het niet wil, als er maar genoeg klanten zijn die het wel willen zal het een succes zijn. Ik heb ook dogwalker die mijn sleutel heeft. Feit is dat Amazon en AH niet gek zijn en het niet zouden testen als ze niet denken dat het in Nederland ook een succes zou worden.
het is een 'oplossing' voor een niet bestaand probleem;

in US is het redelijk gebruikelijk dat een koeriersdienst, de levering buiten bij jouw deur zet (we kennen allemaal de filmpjes waarbij die paketjes door vreemde worden meegenomen). smart-key/deur kan daarin helpen

maar.....

Wij wonen niet in de US; onze pakketjes worden niet onbeheerd bij de voordeur achtergelaten; niet thuis, dan bij de buren, is dat gene optie, retour of ophaal punt.

Ik zou echt niet weten waarom ik een (van die veelal ... bepaalde personen) in mijn huis zou laten ...voor een pakketje. Zeker met die dropoff points en mogelijkheden om zending nog 'on the fly' te wijzigen ...

oplossing voor niet bestaand probleem :+

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 23 juli 2024 04:44]

Ik zou niet willen zeggen dat het geen bestaand probleem is.
Jij doet het wel erg rooskleurig voorkomen met 'on the fly' wijzigen..
Neem een voorbeeld aan de fijne vrienden van DHL.
Eerste levering kan ik niks wijzigen...ze leveren standaard altijd onder werktijd..want ja, wie werkt er nou overdag? Tweede levering gewoon weer dom, next day, onder werktijd. Maar gelukkig kan je die dan wel wijzigen...naar 's avonds of ophalen in één of andere louche tabakszaak.
Of nee, afspreken online dat PostNL tussen 18:00 en 20:00 langskomt en dan vrolijk eenmaal thuis een bericht krijgen dat je niet thuis was...om 17:00.

Ik zie wel degelijk het probleem. Ik vind sowieso dat pakketleveranciers er van uitgaan dat we allemaal maar de hele dag thuis kunnen wachten op een levering.

Ik zou dit persoonlijk (als eenpersoonshuishouden) dus wel zien zitten.
Bij mij gaan zowel postnl als dhl gewoon bij de buren aanbellen als ik er niet ben, en zo niet dan brengen ze gewoon direct na een afhaal punt.
Maar weinig mee gemaakt dat ze de volgende dag opnieuw kwamen.
Dat is bijzonder. DHL mag dat niet doen tenzij je het aangeeft. en in geval van post waar een handtekening voor nodig is mag ik toch hopen dat ze het niet zo maar bij de buren afgeven.
Ik zit daar echt niet mee dat mijn buurman tekent voor mij, je moet je buren wel een beetje kennen.
En dat mag dus niet. Aangetekende post mag niet door buren in ontvangst genomen worden, daar kan de bezorger voor ontslagen worden.
Ik vertrouw mijn buren prima met normale pakketten, maar als de bezorger een pakket door iemand anders laat tekenen, of erger nog, zelf tekent, ben ik de eerste die een klacht indient.
DPD is ook niet alles, vandeweek afleveradres laten wijzigen, volgende dag pakketje afgeleverd... op oude adres... gelukkig was mijn zoon thuis. Het lijkt zo makkelijk maar tegelijk is het zo moeilijk.
DPD is sowieso slecht. Vorig jaar een pakketje via DPD en de bezorger claimde te hebben aangebeld, maar dat was helemaal niet zo. Hij deed alleen een briefje in de bus met "ik heb niemand thuis aangetroffen, haal het maar op bij een afhaalpunt".
naar 's avonds of ophalen in één of andere louche tabakszaak.
Haha, die louche zaak hebben we hier ook. Ik heb DHL nog gemaild toen ik daar een keer moest zijn. Of ze echt met die zaak geassocieerd willen worden. Mistige clientèle, begrepen niets, spraken amper Nederlands.
"Wij wonen niet in de US; onze pakketjes worden niet onbeheerd bij de voordeur achtergelaten;"

Oh nee? In dat geval heb ik dus gedroomd toen de PostNL-bezorgster in mijn wijk laatst een keer een pakketje voor mijn deur zette toen ik niet thuis was? Nu woon ik wel in een appartementgebouw, dus het stond niet open en bloot in de voortuin (want die heb ik dus niet), maar het is wel degelijk zo gebeurd, ik heb dat niet gedroomd. Dus ook in NL komt het incidenteel voor.
veelal ... bepaalde personen
Wat bedoel je hiermee?
Ach ja, op het internet kan je altijd wel een artikel vinden om je standpunt te staven he?
Net als dat er op Internet altijd argumenten zijn van mensen met "veel vrienden", wat helemaal nietszeggend is.
Prima dat jij het niet wil, als er maar genoeg klanten zijn die het wel willen zal het een succes zijn. Ik heb ook dogwalker die mijn sleutel heeft. Feit is dat Amazon en AH niet gek zijn en het niet zouden testen als ze niet denken dat het in Nederland ook een succes zou worden.
Nergens omschrijf ik dat dit geen succes gaat worden. Wel zijn er mensen die op een natuurlijke manier ellende aantrekken, die vaak van dit soort oplossingen gebruik maken.

Zoals je aangeeft, ik kies mijn eigen gevechten. Een bezoekje naar de supermarkt zie ik als een veel lager risico dan vreemden vrij in mijn huis rond te laten lopen zonder dat ik erbij ben.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 04:44]

Het gaat erom dat vanuit beiden kanten goede en minder goede argumenten(verhalen) zijn aan te halen en te vinden op internet. Iedereen beslist gewoon voor zichzelf wat hij of zij daarmee doet.

@Anoniem: 310408 bedoelt dus gewoon dat je niet je mening moet gaan versterken door zo'n artikel aan te halen, vanwege bovenstaande reden wat ik aanhaal.

Gewoon aangeven dat jij het geen prettig idee vindt, is meer dan voldoende en volledig te begrijpen. :Y)
Ik heb ook dogwalker die mijn sleutel heeft.
In welke wereld komt dit ook maar in de buurt van een vergelijking met een smart lock wat via internet te opnenen is? (en we weten op een site als tweakers allemaal dondersgoed dat alles wat via internet te benaderen is, ook te hacken is)
Jij ziet alleen de buitenkant van een bezorger, maar qua inhoud weet jij niks. Althans ik heb geen privé gesprekken met mijn bezorgers. Dus een bezorger kan in het kader van zijn/haar werk een aangenaam schijngezicht opzetten.
Daarom stel ik voor om die bezorgers een VOG te laten aanvragen bij de gemeente, dit is voor de meeste belangrijke banen ook voldoende.
Mochten ze geen VOG krijgen vind ik dat ze niet mijn huis in mogen, anders durf ik het wel aan.
(ik moet er wel bij zeggen dat ik in een flat woon waarbij mijn buren ook mijn voordeur kunnen zien, maar wel met open trappenhuis).
Nou zal dat ook te maken hebben dat de bezorgers in Amerika je pakketje anders gewoon buiten voor de deur leggen als je niet thuis bent, ipv ze weer mee te nemen of bij de buren te bezorgen.

Ik zou de AH bezorgers ook wel vertrouwen, maar het gaat toch wel net iets verder dan deur op een kier, pakketje naar binnen, deur weer dicht...
Ook in de VS zijn verhalen dat het wel mis gegaan is, kat op spek binden is de uitdrukking....

Ik denk dat er wel degelijk mogelijkheden zijn, maar alleen een slot en deurbel om mee te kijken zou ik toch uitbreiden met camera in de toegankelijke ruimte(s) en alarm plus sloten op de deuren naar andere ruimtes dat de bezorger alleen daar bij kan waar die bij moet.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Anoniem: 31040821 november 2018 11:25
Amazon en AH zijn niet gek he?
Dat heeft weinig met gek zijn te maken maar alles met een risico analyse; wat kost misbruik en hoe vaak komt dit voor tegen de baten. Zo simpel is het in feite. Gaat het vaak goed? Zeker. Gaat het soms fout, ook dat is zeker maar zolang de schade minder is dan de baten is er een business case te maken.
Staat gewoon in het artikel, wordt voor je in de koelkast/vriezer gelegd.
Dat zou ik al helemaal niet hoeven, een bezorger die ook nog mijn koelkast in komt delen. Krijg al een hartaanval als de boter niet op de juiste plek staat :+

[Reactie gewijzigd door TweakingRens op 23 juli 2024 04:44]

Staat gewoon in het artikel, wordt voor je in de koelkast/vriezer gelegd.
Dan gaat het bij mij niet door. Mijn koelkast staat in de keuken en niet achter de voordeur.
Dan kun je nog steeds van deze service gebruikmaken; moet je alleen goed opletten dat je geen gekoelde artikelen bestelt.

(Ik vraag me af of dit de opkomst gaat betekenen van kleine koelkasten die je pal naast je voordeur neer kunt zetten...!?)

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 23 juli 2024 04:44]

Anoniem: 310408 @feuniks21 november 2018 11:15
Er zijn trouwens nog andere redenen waarom ik iets als AH nooit via een slim slot zou gebruiken: Wat doe je met spullen die gekoeld (of diepgevroren) bewaard moeten blijven? Stel dat AH om 9:00 uur de spullen bij mij afleverd en ik pas om 18:00 uur thuis ben? Zelfs in een koelzak, zijn mijn Magnums dan geworden tot Chocomel..
Lees het bericht nog eens en je weet het antwoord!
Wat doe je met spullen die gekoeld (of diepgevroren) bewaard moeten blijven? Stel dat AH om 9:00 uur de spullen bij mij afleverd en ik pas om 18:00 uur thuis ben? Zelfs in een koelzak, zijn mijn Magnums dan geworden tot Chocomel..
Staat in het artikel.
De bezorger legt de boodschappen die koel moeten blijven in de koelkast en vertrekt weer.
Die worden dus gewoon in je koelkast gelegd.
Mocht je ook een vriezer in de keuken hebben, lijkt het mij dat ze de bevroren spullen hier inleggen. Zou sneu zijn als ze de gekoelde spullen in de koelkast leggen en de bevroren spullen op je aanrecht.
het doel is natuurlijk om deze winkels in de toekomst te slutien
Er zijn wat meer beren..
Ideaal is een woning met een tussendeur die ook op slot kan. Dan komen ze niet verder dan de eerste 2 meter in de gang.
Maar er zijn ook appartementen. Dan moeten ze dus eerst nog door de gezamelijke duer.
Ik werk vaak tot laat en in nederland zijn de winkels zo vroeg al dicht.
Dus jij werkt 7 dagen per week van 06:00 tot 21:00 ( inclusief reistijden )

Dan moet je bij jezelf ten rade gaan OF het probleem niet bij jezelf ligt
Vele ah’s zijn gewoon tot 22:00 open.

We gaan met z’n alle wel een aparte manier van leven op, als deze trend zich aanhoud.

Zal wel aan mij liggen, maar wat is nou de geote moeite om naar een winkel te gaan, en het artikel daar te betalen?

Mensen lopen vaak wel te klagen dat er minder winkels komen etc. maar we hebben zelf de hand hier ook in. Nog effe, en je pak melk kan alleen nog maar bezorgd worden. Bleh
Ik merk op dat jullie allemaal vooral uit een stad komen. Ik kan mij wel leven in Casper.. de AH bij ons is ma-za 08:00 - 20:00 (uitzondering op vrijdag dan 21:00), zondag is dicht.

Als jij specifiek iets morgen nodig hebt .. dan kan het natuurlijk zijn dat je het dan niet kan halen, omdat je te maken hebt met overmacht reistijd + files..

Ik zou het dan ook laten bezorgen op mn werk en anders wel gewoon ophalen, maar het gaat mij er meer om dat ik mij wel kan voorstellen dat niet iedereen met luxe te maken heeft betreft een winkel die tot 21:00 of misschien later open is... en/of dat je dus misschien niet dicht bij je werk woont en daardoor dus zoekt naar andere oplossing zoals dit nieuwsitem aangeeft.
Wij wonen in het buitengebied, in het dorp gaat de spar om 20:00 dicht, en ook alle steden om mij heen zijn op zondag dicht. Werken beide gewoon 40 uur in de week, maar ik kan toch echt een keer savonds of zaterdags de tijd vinden om ff boodschappen te doen.

Echt niet moeilijk hoor.
Luiheid, dat is hier voornamelijk aan de orde volgens mij.
Ik zou het eerder gemakzucht noemen :P
Natuurlijk kan ik naar de winkel om mijn boodschappen te doen, maar waarom zou ik dat doen als ze het (over het algemeen) gratis aan mijn voordeur af komen leveren?
Als je zo dichtbij woont dat ze het komen brengen (bij mij kan ik namelijk bij geen enkele supermarkt laten bezorgen) kan je net zo goed zelf even rijden..
Ik woon in de stad en heb daarom geen auto. Fiets kan wel, maar dan moet ik veel vaker naar de winkel dan wanneer ik het laat bezorgen. Oftewel, gemakzucht.
Mensen lopen vaak wel te klagen dat er minder winkels komen etc. maar we hebben zelf de hand hier ook in. Nog effe, en je pak melk kan alleen nog maar bezorgd worden. Bleh
Inderdaad,
Alles moet goedkoper en sneller.
Prima .. maar bedrijven moeten daarop inspelen, wil je goedkoper, dan kost dat service - het duurste onderdeel van de keten -> minder mensen / vestigingen.
Zal wel aan mij liggen, maar wat is nou de geote moeite om naar een winkel te gaan, en het artikel daar te betalen?
Met een gezin van vijf zou je vast anders piepen. Wekelijks gaat het dan om 3 ramvolle boodschappentassen vol met artikelen die je vijf keer in je handen hebt (schap uit, kassa op, kassa af, in auto, uit auto), nog voordat je de zaak thuis opbergt. En hierbij gaat het om 80% van wekelijks dezelfde artikelen. Kratjes bier, wijn en frisdrank heb ik niet meegerekend. Dan is een boodschappendienst een uitkomst.
Sterker nog.

Kom uit een gezin van 10.

We hebben volgens mij 1 keer x aantal jaren geleden online bootschappen gedaan.
Achteraf alsnog naar de winkel gemoeten.

*elke dag bijna een tas, anders redden we het niet :p
Voordeel, bijna elke dag vers brood haha.

En het halen van boodschappen kan de 1 als een probleem zien, de ander weer niet.
Bij ons word het overlegd. Iets niet in huis? Wie is er nog niet thuis? Bla bla. Het is echt prima te doen.
Ja maar wanneer moet je dan je Instagram-account verrijken met foto's van je kont in de sportschool...!?
Supermarkten bij ons in de buurt zijn van 08:00 tot 21:00u geopend van maandag t/m vrijdag. Op zondag van 10:00-18:00u. Dat zijn 74 uur per week, tijd genoeg om te gaan winkelen.

Of je werkt heel veel, of de winkels in je buurt hebben korte openingstijden.
Mocht het het eerste zijn en je werkt (+forenzen) 11 uur per dag 7 dagen in de week (oké 8 uur op zondag), dan zou ik toch niet graag met je willen ruilen.
Ik gok dat Albert Heijn wel een clausule heeft toegevoegd ivm schade veroorzaakt door bezorgers. En daarnaast is het niet voor niets een test hè.
Niet iedereen woont middenin de stad. De dichtstbijzijnde AH voor mij zit 9 kilometer verderop, en dan ook een totaal andere kant op dan waar ik heen moet voor m'n werk. Dus ja voor mij zit de AH toch echt wat te ver om ff iets op te pikken. Gewoon 's avonds bezorgen, is een veel betere oplossing. Dan zijn de meeste mensen thuis.

Maar zo'n smart slot komt er bij mij van z'n lang zal ze leven niet in. Onzinnig, en jezelf allemaal moeilijkheden op de hals halen voor niets. Daarnaast is het ook nog niet eens veilig...
Er zijn naast AH nog veel meer supermarkten :+
Als ik op een boerderij woon, en het eerst volgende dorp zit 9 kilometer verderop dan zijn ook die supermarkten minstens 9 kilometer weg. Ook al zouden het er 100 zijn.
Er zijn naast AH nog veel meer supermarkten :+
Naast mijn AH niet; alleen een pakeergarage. :) Maar het onderwerp is AH en de slimme bezorging.
Niet Aldi, Deen, Wibra, Action of Kruidvat.
AH betreft een fysieke winkel die vaak tot 21:00 of later open is. Even langs bij de Appie kost echt niet zoveel tijd. ;)
Dat verschilt van situatie tot situatie.
"Let ook op dat schade niet onder een inbraakverzekering zal vallen. Immers is er geen sprake van inbraak."

Onzin, maar ik neem het je niet kwalijk want deze urban myth blijft maar rondgaan in Nederland.

Simpel feit: er is geen braakschade nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de verzekering in het geval van diefstal. Je kunt alle deuren wagenwijd open laten staan en dan nog keert iedere verzekeraar in Nederland uit. De enige uitzondering hierop zijn bijgebouwen, zoals schuurtjes.

Stop dus ook met je eigen ruitjes ingooien om een inbraak na te bootsen, het is niet nodig.
Studies wijzen uit dat meer dan vijftien procent van de consumenten geïnteresseerd is in de thuislevering van voedingsproducten.
Albert Heijn werkt samen met Centraal Beheer, dus het is gewoon verzekerd. In een ander persbericht staat dit ook https://twinklemagazine.n...-heijn-deurslot/index.xml
Hierbij is diefstal, maar ook schade verzekerd. Overigens hebben veel mensen een all risk inboedel verzekering. Dan wordt ook zogenaamde insluiping verzekerd, daar lijkt me hier sprake van.
Het gaat niet om de tijd die het kost maar sommige mensen hebben gewoon een hekel aan boodschappen doen. Als jij van vroeg in de morgen tot laat in de avond werkt is het een goeie optie... Tuurlijk de bezorger kan snel je iPad die je in de keuken heb liggen meenemen. Maar als je dat soort dingen gewoon even veilig wegstopt zullen ze het echt niet zo snel stellen en hun baan riskeren.
Als ze hierdoor enkel in de bijkeuken kunnen komen dan vind ik het wel handig
Dat ligt dus helemaal aan je huis. Of je moet ook op elke tussendeur sloten maken. Daar heb ik persoonlijk geen zin in.
En als je al geen tijd kunt maken voor boodschappen dan moet je denk ik eens serieus naar je daginvulling gaan kijken.
Iedereen heeft het werk eens druk, maar als dat je standaard is ben je niet gezond bezig in mijn opinie.
Ja maar SOMS is het handig om
Gebruik van een functie te maken. Stel je bent een x hee druk, (ben jij vast ook wellis) en je hebt die dag toevallig geen eten meer, bijvoorbeeld omdat je niet ervan houdt veel dingen in huis te hebben ivm bederven, dan kan je hiervan gebruik maken!
Dan is er thuisbezorgd.nl De mac of de chinees/frietzaak
Komop! Niet zo conservatief, je bent immers op tweakers.
Nee, want ik doe bulkboodschappen en ik kook altijd teveel. Wat overblijft verdwijnt de diepvries in.
Dus bij mij is de kans 0 dat ik niets te eten heb omdat ik 1 dag niet boodschappen kan doen. Ik kan me ook geen scenario bedenken waarbij je alleen maar voedingsmiddelen in huis hebt die het maar 1 dag volhouden zonder te bederven.

Komt nog eens bij dat voor SOMS dit wel een erg grote investering vereist en ik simpelweg mijn voor- en achterdeursloten zeker niet verbonden wil hebben met het internet. Want vroeg of laat komt er wel een securityissue uit de mouw.
Naja goed, mensen verschillen haha. Kennelijk is er vraag naar.
Het is niet perse tijd maken voor boodschappen.
Ik heb bv geen auto en zware boodschappen(met de supermarkt wat verder weg) is erg lastig en een service zoals PicNic is ideaal voor de zware spullen, het verse spul vindt ik fijner zelf uit te zoeken en doe ik er dan ook nog regelmatig naast.

Ontopic:
Zoiets als dit zou ik absoluut niet willen tenzij ik een aparte berging had waar vanuit je niet de woning in kunt, koelboxen/'oude' vriezer en koelkast en gaan.
Of garage. Zet daar een koelkast in en je schermt je huis af.

Ik vind de teneur van de reacties wel erg negatief. De huidige bezorging is ook niet perfect, 2x langskomen en dan mag je het voor 2 weken ophalen in een depot. Ik snap dat bezorgers ook "normale" werktijden willen hebben en niet precies in het tijdvak van 19:00-20:00 alle pakketjes kunnen bezorgen ... dit lijkt een groot aantal van de negatieve reacties heel makkelijk en ook wel egoïstisch te vergeten.

Ik heb 3 van die mooie kliko's staan, daar zou van mij ook wel een delivery box mogen staan. Voor voedsel niet geschikt maar voor al die andere leveringen zou dat toch echt een uitkomst zijn. Helaas ondersteunt geen elke bezorgdienst deze functionaliteit. Digitaal tekenen op afstand nadat jij de bezorger toegang hebt gegeven tot de box ... tja en dan alsnog kan er iets fout gaan met een kwaadwillende bezorger maar dat had hij in mijn ogen al gedaan toen hij de pakketjes in zijn auto had liggen.

Angst of kans ... geef mij de kans maar.
Of garage. Zet daar een koelkast in en je schermt je huis af.
Alleen hebben de meesten in Nederland geen garage, of bijkeuken of berging die ervoor geschikt is.
Het valt mij op dat de meeste reacties op Tweakers altijd negatief zijn... Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken het is een test en mogelijk een optie in de toekomst....
Ik zie ook wel voordelen met een (inpandige) berging
Niet iedereen heeft een bijkeuken en deze moet je fysiek dan weer afsluiten van de rest.
Klinkt heel leuk, heel Amazon ook. Maar er komt echt niemand in mijn huis op deze manier.
Ik geloof ook meer in de manier van Picnic: vast bezorgtijden, geen run op populaire momenten maar een vaste levertijd, één uur waarin ze komen + een bericht als ze er bijna zijn.
Precies! Wil echt niet een vreemde op die manier in mijn huis. Vind een hotel waar je kamer wordt opgeruimd altijd al een ding, dan zorg je dat alles van waarde in de kluis ligt of uit zicht. Daarnaast kent iedereen wel de verhalen van de schoonmaakster thuis die toch dingen meenam. Je weet wie het heeft gegaan, wordt vervolgd, maar je spullen (mogelijk met emotionele waarde) zie je vaak niet meer terug! Dan zou je weer allerlei camera’s moeten ophangen, laat maar. Dan zou ik eerder een gekoelde ruimte bij het huis plaatsen, net als een pakketjes kast/Luik.
In een hotel moet je je spullen gewoon kunnen laten liggen. Als je professioneel personeel niet kunt vertrouwen, heeft het hotel geen recht van bestaan. In Japan, waar ik altijd heen ga, komt diefstal in de praktijk zelden voor, dus wat dat betreft is het misschien makkelijk gezegd. Maar als je weet wie er in je huis is geweest, weet je ook wie er verantwoordelijk is geweest voor de diefstal. Dus ik zou verwachten dat ze het wel uit hun hersens laten.

En ja, hotels dekken zichzelf altijd in "we zijn niet verantwoordelijk voor diefstal van eigendommen" en dat soort geblaat. Maar in the end zijn ze dat gewoon wel. Als hotelstaf in jouw kamer komt, en er wordt iets gestolen, heeft die schoonmaker gewoon een misdrijf gepleegd en is dus gewoon strafbaar zoals iedere andere dief.
Als hotelstaf in jouw kamer komt, en er wordt iets gestolen, dan heeft die schoonmaker gewoon een misdrijf gepleegd en is dus gewoon strafbaar zoals iedere andere dief.
Maar dan moet je wel eerst aantonen dat er iets gestolen is, én je moet aantonen dat die medewerker het gedaan heeft. Dat zal in de praktijk lastig zijn.

En dan kun je alleen die medewerker aanklagen. Het hotel aanklagen kan waarschijnlijk alleen als ze erg onzorgvuldig zijn geweest. Zijn ze dat niet (of kun je het niet bewijzen), dan is het hotel niet aansprakelijk, en sta je letterlijk en figuurlijk met lege handen.
Het hotel vind zichzelf misschien niet verantwoordelijk, maar dat zijn ze wel. Als een hotelmedewerker iets van je jat, dan is de medewerker wettelijk aansprakelijk omdat ie een misdrijf heeft gepleegd. Maar het hotel is verantwoordelijk voor z'n staf, en daarmee mede-verantwoordelijk voor de diefstal (hoewel niet wettelijk aansprakelijk - dat is wat anders).

Ik verwacht in zo'n situatie dat de rest van het personeel zich diep zal schamen voor die medewerker en er alles aan zal doen om mij te compenseren voor wat ik heb moeten doormaken.
Ik weet niet hoe het in de praktijk gaat, maar als het hotel zorgvuldig handelt bij de aanname van mensen, en goede procedures heeft om met dit soort situaties om te gaan, en tevens mensen waarschuwt om waardevolle zaken in aanwezige kluisjes te stoppen, dan vraag ik me af hoeveel aansprakelijkheid er in de praktijk over blijft. Zeker als ze in het boekingscontract de verantwoordlijkheid afwijzen. Dan zie ik nergens enige echte verwijtbaarheid. Daarnaast wéét jij, weet iedere gast, dat anderen ook toegang kunnen hebben tot de hotelkamer. Dus het is onverantwoordelijk om dan waardevolle spullen onbeheerd op je kamer achter te laten.

De zaak ligt anders als het hotel bijvoorbeeld regelmatig meldingen krijgt van diefstal uit kamers, en daarmee nooit iets gedaan heeft. Of als de sleutels regelmatig onbeheerd ergens liggen, zodat eenieder ze kan gebruiken. Dat soort dingen lijkt me onzorgvuldig. Maar dat moet je dan nog wel zelf bewijzen...

En sowieso moet jij aantonen dat er inderdaad wat gestolen is. Misschien weet je gewoon niet meer waar je het hebt neergelegd bijvoorbeeld.
Let wel, verantwoordelijkheid is iets anders dan aansprakelijkheid.

Je zou simpelweg een foto kunnen maken van de belangrijkste spullen die op je kamer liggen. En dan tegen het hotel zeggen: zorg maar dat het weer terecht komt, anders ligt er een aanklacht voor jullie klaar.

Jij huurt op dat moment een kamer, een verblijf. Je weet weliswaar dat die kamer wordt schoongemaakt, maar je mag er redelijkerwijs vanuit gaan dat er niets gestolen wordt. Dus er wordt niet ingebroken, maar je kunt ook iets stelen zonder in te breken. Het hotel kan zich wel indekken, maar zo kan ik me ook indekken als ik met een mes loop te zwaaien door te zeggen "ik ben niet verantwoordelijk als iemand tegen mijn mes aan loopt". Dat kun je wel leuk zeggen, maar je bent dan nog steeds keihard aansprakelijk.
Tsja, Japan.
Respect voor het nationale decorum. _/-\o_

"Als hotelstaf in jouw kamer komt, en er wordt iets gestolen, heeft die schoonmaker gewoon een misdrijf gepleegd en is dus gewoon strafbaar zoals iedere andere dief." Maar het Hotel is niet verantwoordelijk dan. De medewerker op persoonlijke titel wel.

Maar ik zou ook niet zomaar iemand in mijn huis laten voor een pakje. Zeker als je ziet hoe deze mensen die pakjes bezorgen worden uitgemolken. Breng maar bij de buren. 8-)
In een hotel moet je je spullen gewoon kunnen laten liggen. Als je professioneel personeel niet kunt vertrouwen, heeft het hotel geen recht van bestaan.
Daar heb je helemaal gelijk in. In de praktijk is echter vooral het schoonmaakwerk de sluitpost op de begroting. De schoonmakers wordt het minimum betaald en er worden onrealistische eisen gesteld voor hoelang het schoonmaken van een kamer mag duren. En wanneer er zonder wetten te overtreden niet genoeg bespaard kan worden, wordt het werk uitbesteedt aan schoonmaakbedrijven/ uitzendbureaus die hun personeel nog verder uitknijper en daarbij wel de wet overtreden of zelfs illegale arbeiders inzetten, maar het hotel buiten schot houden. Van dat soort personeel kun je weinig loyaliteit verwachten en voor hen kan het wel erg verleidelijk zijn wanneer er iets kostbaars voor het grijpen ligt.
Allemaal waar. Maar het hotel is dan aansprakelijk. Zijn personeel heeft immers iets misdaan. Het hotel is verantwoordelijk voor het personeel, of het nou uitbesteed is of niet, dat maakt geen zak uit.

Als je als IT bedrijf een stukje werk wat je niet kan, uitbesteed aan een derde partij, en die verstiert het, dan heb je dezelfde situatie. Je bent dan nog steeds verantwoordelijk, ook al heb je het uitbesteed. Het is gewoon een keuze om tot uitbesteden over te gaan, en je hebt daarmee gekozen voor de bijkomende risico's.

In weet niet hoe het juridisch zit, maar ik ben opgevoed met verantwoording. Als je iets verstiert, dan moet je het ook oplossen. Simpel zat. En het maakt niet uit of je dat direct of indirect hebt gedaan.
Klopt. Het hotel is en blijft aansprakelijk. Wanneer je kunt aantonen dat iets is gestolen maakt het voor jou niet uit wie dat heeft gedaan of dat die persoon het niet meer kan teruggeven of vergoeden. Voor de schade heb jij enkel te maken met het hotel.
Het maakt daarbij ook niets uit hoeveel bordjes het hotel heeft neergehangen dat ze niet aansprakelijk zijn voor diefstal. Ze zijn gewoon aansprakelijk. De enige beperking is wanneer je zelf heel onachtzaam bent geweest en bv. dure juwelen op het nachtkastje hebt laten liggen. Dan is er nog steeds geen enkel excuus te bedenken dat dat zomaar mag verdwijnen, maar dan kan het hotel wel zeggen dat je met zulke waardevolle zaken extra voorzichtig moet zijn. Wanneer ze weigeren de juwelen in dat geval te vergoeden is er een grote kans dat de rechter daar in mee gaat.

Maar de strekking van mijn eerdere reactie is dat wanneer je je personeel te weinig betaalt en te hoge eisen op legt, dan is de kans erg groot dat je personeel last van lange vingers krijgt.
Als gast kun je daarom maar beter zorgen dat er niets interessants voor het grijpen ligt, want voorkomen dat er iets gestolen wordt is nog altijd beter dan achteraf het hotel ervan te proberen te overtuigen dat het aansprakelijk is voor de diefstal.
Het wordt lastiger als je bijv een (dure) laptop bij je hebt. Die laat je natuurlijk op je kamer, die neem je op je dagtrip niet mee (ik in elk geval niet). Maar zo'n ding past ook niet in de kluis, dus het beste wat je kan doen is je laptop in je koffer stoppen of em evt met een kensingtonslot aan het bureau/tafeltje vast maken.

Maar als een laptop gewoon op het bureau ligt of in de koffer zit, vind ik dat eigenlijk best onachtzaam. En een rechter zal dat wellicht ook vinden.

Met dure cameragear, die je op je dagtrip niet nodig hebt en dus liever ook niet mee wil sjouwen, is het nog lastiger, want daar kun je meestal geen slotje op aansluiten.

Gelukkig ga ik vnml naar Japan, waar dit nog nooit een probleem is geweest, in de 100+ hotels die ik al bezoht heb. En het lijkt niet uit te maken of het een 1-ster hostel is, of een 4-sterren luxehotel, of een ryokan (traditionele accommodatie), of een minshuku (een soort hotel bij iemand thuis). Ze komen niet aan je spullen.
Ik zie wel mogelijkheden.

Koelkast en vriezer in de garage, en dan alleen toegang tot de garage verlenen. Dan heb je toch lekker je boodschappen in huis, kunnen ze bezorgen wanneer ze willen, en zijn ze niet echt in je huis geweest. En je kunt natuurlijk altijd nog een camera ophangen als je het echt niet vertrouwt.

Picnic is voor mij echt geen optie, die hebben besloten dat mijn wijk wel handig is van 14.00 tot 16..00 ofzo. Daar heb ik dus helemaal niets aan.
Dat zou een optie zijn inderdaad. Bij ons zou dat de portiek zijn. Alleen bied AH mij geen handige opties, sowieso haal ik de 75 euro bijna nooit.
Picnic biedt bij ons elke dag een andere tijdslot aan. In de middag, vooravond of later. Voor mij ideaal: elke week op een vast tijdstip, vanaf 25 euro en gratis. Nooit gedoe om een tijdslot (waarvoor je ook nog moet betalen!)
Sowieso wil ik niet perse mijn Boodschappen alleen bij de ah halen, ze zijn vaak duurder dan andere supermarkten.
Je moet inderdaad ook tot een bepaald bedrag minimaal bestellen, anders betaal je nog bezorgd/verzendkosten volgens mij(Waar ik sowieso niet eens op kom).
ze zijn vaak duurder dan andere supermarkten
Ja, maar als de boodschappen van AH je geen tijd kosten, en de boodschappen van die andere super 10 euro goedkoper zijn, maar jou wel een uur kosten (inclusief heen en weer rijden), en je hebt toch al een drukke baan en een druk gezin, dan koop je voor de 10 euro wel een uur vrije tijd. En zijn zat mensen 10 euro voor een uur vrije tijd een heel goede deal vinden.
Ja maar naar een supermarkt gaan die goedkoper is, hoogvliet voorbeeld kan je ook laten bezorgen.

https://www.hoogvliet.com/online-bestellen

En wellicht wel meer supermarkten op lidl/aldi na.
Ik heb niet gezegd dat je voor die 10,- je enige uurtje vrije tijd in de week koopt. Alleen dat je een uur koopt. Een extra uur dus. Dat lijkt me logisch.
Of mensen willen dat uurtje vrije tijd gewoon niet aan boodschappen doen besteden en hebben daar 10 euro voor over ...
Koelkast en vriezer in de garage,
Wiens garage ? Hebben we allemaal een garage ?
Dat hoeft toch ook niet?
Of moet alles wat verzonnen wordt gelijk voor iedereen toepasbaar zijn?

Het was slechts een voorbeeld waarin ik me wel kon voorstellen dat het handig was. Zelf heb ik ook geen aparte garage aan het huis.
Ik weet niet. In mijn garage ligt voor honderden euro's aan gereedschap en 4 dure MTBs. Ik zou ze eerder toegang tot mijn huis geven, mijn Plasma TV mogen ze wel meenemen.
Ik denk dat voor de meeste mensen het een groter probleem is om vreemden onbegeleid in hun huis toe te laten, dan ze in een ruimte buiten het huis toe te laten waar dure dingen staan.
Je weet wie er binnen gekomen is en je kunt het naar binnen en buiten gaan volgen op de camera, dat zal genoeg zijn om de bezorgers er van te weerhouden iets mee te nemen. Je kunt altijd nog een camera binnen in de schuur ophangen.
Ervaring met beiden, maar vind de flexibiliteit van de meerdere bezorgblokken van AH toch fijner dan slechts 1 (heel soms 2) momenten per dag dat Picnic biedt. En ja, soms moet je er wel effe op tijd bij zijn om te voorkomen dat je gewenste tijdslot vol is, maar zeker hier in Leiden bieden ze wel tot 10 bezorg momenten per dag aan, dus er past er altijd wel 1.
En ook AH stuurt een smsje ongeveer een half uur van te voren hoe laat ze er zullen zijn.
De bezorger legt de boodschappen die koel moeten blijven in de koelkast en vertrekt weer.
Dat is dus wel wat meer dan een pakketje achter de deur/in de hal zetten. Ook maakt dat je lastig om het hele proces te controleren. Wat als een gedeelte van de bestelling mist? Is moeilijker op te merken als deze bestelling tussen de rest wordt gezet. En wat als de bezorger gelijk dat wisselgeld in de buurt van de keuken als fooi meeneemt? En wat als de koelkast/diepvies al zo vol is dat het bijna niet meer past?

Bij mij mag je ongeveer het hele huis door om bij de keuken te komen, dus ben je al snel 3 camera's verder als ik het zo in de gaten zou willen houden...

[Reactie gewijzigd door Groentjuh op 23 juli 2024 04:44]

In Engeland dragen de bezorgers een body-cam, en na bezorging krijg jij toegang tot die beelden. Zo kan je dus zien wat de betreffende persoon in je huis heeft gedaan.

Het is onder aan de streep natuurlijk een vertrouwenskwestie en de bezorger weet ook hij/zij al snel de schijn tegen zich heeft. Maar goed. Als iemand het geen fijn idee vindt, moet ie het niet doen :)
In mijn geval heb ik een ik veel supermarkten in de buurt zitten: 450 meter naar de AH, 500 meter naar de Jumbo en 700 meter naar de Lidl. (Avond winkeltjes op 180 meter en 300 meter.) Ik zal niet snel boodschappen thuis laten brengen.
Camera toezicht installeren, en digitaal betalen bij de bestelling beperkt dat risico.
Voldoende ruimte is een afspraak die je kan maken tussen klant en leverancier waarbij de klant er voor moet zorgen dat die ruimte er is, en zo niet dat het risico voor de klant is. Idealiter met een meldplicht als de bezorger tegen het probleem aan komt opdat je tijd hebt naar huis te gaan om het op te lossen voordat het bederft.
Dit gaat (mij) te ver. Veel in het leven en de maatschappij is gebaseerd op vertrouwen, en daarom zal ik NOOIT een bezorger binnenlaten. Dit 'slimme-alles' gaat te ver. Slimme stroommeters, slimme lampen (ok, zie ik nog wel het nut van), slimme speakers die alles van je weten, slimme tv's, slimme thermostaten... Ik snap best dat voor alles een use-case is te maken, maar een electronisch slot op je voordeur? Never.
Ik lees toch vooral heel erg veel wantrouwen zonder onderbouwing. Het grappige is ook dat als AH eenzelfde emotionele reactie zou hebben op dit project als jij, m.a.w. als zij de klant net zo zou wantrouwen als jij AH, dan zouden ze hier ook niet aan beginnen. Zij hebben namelijk in hun risico-analyse het volgende scenario vast wel bekeken: klant besteld doos etenswaar, bezorger komt aan, belt aan, klant laat hem binnen, bezorger zet spullen netjes in koelkast, meldt zich af en rijdt weg. Klant komt paar minuten later, slaat ruitje in bij de achterdeur, pakt zijn nieuwe tv netjes in, verkoopt hem aan de buurman en claimt bij AH dat de bezorger zijn tv heeft gejat. Klanten zijn namelijk ook niet te vertrouwen.
Het feit dat zo'n slot aan internet hangt, ofwel met Bluetooth danwrl NFC te openen is, maakt het voor mij reden genoeg wantrouwend te zijn. Alles is te hacken, en dat gaat voor mijn voordeur dus te ver.
Ik ben zelf eigenaar van een clouddiensten aanbieder, ik zie dus best het nut van cloud toepassingen. Echter zoals ik al aangaf, het connected-anything hoeft voor mij niet zo.

Thermostaten zijn gehackt, electrische auto's zijn al vaker gehackt, en ja, ook Smart locks zijn gehackt: https://www.getkisi.com/b...ocks-hacked-bluetooth-ble.

Dit is vast een ander type slot, maar nee, voor mij een deur te ver.
Een slotenmaker kan mijn voordeur ook openmaken. Volgens mij is het makkelijker om slotenmaker te worden dan om de know-how te hebben om zo'n smart-lock te hacken.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @kruimel021 november 2018 12:17
Vergeet niet dat wanneer je een smartlock middels een electronische gebaseerde exploit kunt openen dit al snel via bv goedkope hardware of zelfs een appje kan en er waarschijnlijk geen braakschade is.
Met het verschil dat wanneer een type slot gehackt is je (afhankelijk van het type hack) in al die huizen zo binnen kunt wandelen, zonder dat je lockpicks nodig hebt.
Ieder zn mening, ik persoonlijk vind het gevaarlijk.
Een slotenmaker kan mijn voordeur ook openmaken. Volgens mij is het makkelijker om slotenmaker te worden dan om de know-how te hebben om zo'n smart-lock te hacken.
Het is inderdaad makkelijker om slotenmaker te worden, dan om te leren zo'n slot te hacken.

Het verschil is dat een slotenmaker redelijk in de buurt van het slot moet zijn, én er ook fysiek naar toe moet. En hij moet genegen zijn aan illegale zaakjes mee te werken. Voor digitale sloten die aan internet hangen is dat allemaal niet nodig. Het is voldoende als er ergens op de wereld een of een paar mensen is dat zich daarin wil specialiseren. En meer is ook niet nodig. Niets lokale slotenmaker. Die experts kunnen over de hele wereld op zoek naar dat soort sloten. Als zo'n slot dan door zoiemand gehackt is, dan biedt hij die informatie te koop aan. Een lokaal lid van het inbrekersgilde koopt die informatie, rijdt naar jouw huis, opent het slot met zijn speciale app, en neemt wat hij hebben wil.

Of het lokale lid van het inbrekersgilde geeft het adres zelf door aan die expert (die dus in rusland zit bijvoorbeeld, of in brazilië, of zo), betaalt een bedrag, en de volgende dag kan hij met de speciale smartphone app ook weer zo bij jou binnenwandelen.
Het is zoals met zoveel van dit soort ontwikkelingen: het gaat om risico-inschatting. Kennelijk schat jij het risico vele malen hoger in dan ik. Of misschien beter: ik vind de voordelen (gemak) opwegen tegen de nadelen (risico van inbraak). En jij niet.

Misschien omdat ik in een dorp woon, waar de pakjesbezorger zijn pakjes bij ons in het tuinhuisje legt, of onder het afdakje naast het huis. Sterker: we hebben de garagedeur niet altijd op slot en ik heb wel daar ook wel eens pakjes gevonden.
Ik snap niet dat er geen druppel systeem bij zit, nu kun je dus met een Appie jas bij mensen naar binnen?

Doe dan een druppel die gescant moet worden en dat de klant dan een pasfotje ziet en kan vergelijken met de persoon die voor de deur staat.
En hoe komt die druppel dan bij de juiste bezorger? Hangen die dan allemaal in het magazijn bij de AH te wachten totdat jij een bestelling doet?

Je weet toch wanneer je hebt besteld en de bezorger komt? Vervolgens zie je hem via de cam de spullen naar binnen brengen? Lijkt me een stuk veilig er een RFID tag ergens te hangen waarmee de deur direct opengemaakt kan worden zonder controle.
Nee ik bedoel dan meer met verificatie, dus de bezorger houdt de druppel voor een scanner, de bewoner krijgt een melding pietje staat voor de deur en de bewoner krijgt tevens een pasfoto te zien van pietje , en dan kan de bewoner beslissen om de deur wel of niet open te maken.
Wel leuk maar ik ben persoonlijk nog niet zo ver dat ik bezorgers via zo'n slim slot in mijn huis laat. Een heleboel van die slimme dingen zijn mij nog niet veilig genoeg.

Niet iedereen is hetzelfde gelukkig dus ik hoop dat er mede-tweakers (en mede landgenoten) zijn die dergelijke dingen terdege gaan uitproberen.
Amazon heeft als vereiste dat je een beveiligingscamera hebt hangen als je van hun dienst gebruik maakt.

Albert Heijn lijkt dat niet te doen. Gaat denk ik tot gedoe lijden: als je thuis komt, je boodschappen liggen in de koelkast, maar de vaas ligt stuk op de vloer, was het dan de kat of de AH bezorger? Wat gaat AH doen als je dat aangeeft? Om maar niet over diefstal e.d. te spreken.
Het wordt steeds gekker haha!
Nou nee, bedankt! Dan liever bij de buren laten bezorgen(als die wel thuis zijn), die vertrouw ik nog meer dan een koerier.

[Reactie gewijzigd door H.Boss op 23 juli 2024 04:44]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.