Asus ROG Phone komt volgende week uit voor 899 euro

De Asus ROG Phone, de gamesmartphone van de Taiwanese fabrikant, komt in Nederland op 14 november uit en kost 899 euro. Het toestel wordt alleen via provider Vodafone aangeboden, zowel los als in combinatie met een abonnement.

Het toestel dat Vodafone aanbiedt, heeft 128GB opslagruimte, blijkt uit een specificatiepagina die de provider online heeft gezet. In een persbericht meldt de provider dat het toestel 899 euro gaat kosten. In andere landen zijn ook varianten met 256 of 512GB opslag verkrijgbaar, maar die uitvoeringen lijken niet naar Nederland te komen.

Wanneer de accessoires voor het toestel beschikbaar komen, is nog niet duidelijk. Asus gaat die zelf verkopen via zijn webshop. Bij de presentatie van de gamesmartphone toonde Asus diverse hulpstukken, zoals een grote controller met een tweede scherm, een controller die aan de zijkanten kan worden bevestigd en een dockingstation, zodat het toestel in combinatie met een toetsenbord, muis en extern scherm kan worden gebruikt.

In september verscheen de Asus ROG Phone al in China. Het toestel wordt daar aangeboden vanaf 5999 yuan. Omgerekend met btw is dat ongeveer 912 euro. De gamesmartphone heeft een Snapdragon 845-soc, 8GB ram, een 4000mAh-accu en een oledscherm met een verversingssnelheid van 90Hz. Het toestel komt uit met Android 8.1 en daaroverheen een schil van Asus. Tweakers publiceerde eerder een preview van de Asus ROG Phone.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

07-11-2018 • 11:26

65 Linkedin

Reacties (65)

Wijzig sortering
Moet je nou voor die controller met tweede scherm twee van ROG phones hebben? :?
Nope, het onderste scherm zit in de behuizing. De telefoon klik je erboven in.

Zie ook de review van LTT waarin ze alle hulpstukken bij langsgaan:
https://www.youtube.com/watch?v=oqv7bm5nbC4
Ja, maar aan de andere kant heeft hij Minecraft op het onderste scherm en PUBG op het bovenste scherm, dus het lijkt toch erg op een tweede telefoon die ingebakken zit. Denk ik? Vreemd ding in ieder geval.
en als je goed kijkt zie je er een Camara in zitten in het onderste scherm.
Weet niet of daar een camera zit, kan ook zijn dat ze gewoon dezelfde screen assembly hebben gebruikt om de kosten wat te drukken oid. Zie wel een venstertje waar een camera achter zou kunnen maar de foto maakt voor mij niet duidelijk of er ook daadwerkelijk een achter zit. Speakers lijken bovendien ook iets af te wijken van wat op het toestel zit.
Nee, die case heeft een build in tweede scherm.
Zeker weten? Op de 9e foto lijkt er wel degelijk een telefoon in het onderste gedeelte te zitten, kijk maar naar de front-facing camera.

In het bovenste gedeelte zit niets op die foto.
Zeker weten. Linus heeft een paar dagen geleden een review geplaatst waarin hij ook alle accessoires uitprobeert. Het kost wel bijna zoveel als een tweede telefoon, en het practisch nut lijkt zeer beperkt, dus of dat een succes gaat worden betwijfel ik, maargoed. De controller-accesoires zijn dan wel weer bizar nuttig als je mobile games speelt, dat mag je wel haast valsspelen noemen.
Valsspelen vind ik een beetje overdreven. Een stick-controller bij vliegspellen zouden dan ook als valsspelen gezien kunnen worden. Het is 'mogelijk' en legaal voor iedereen om met een controller te spelen, dat jij kiest* geen controller te gebruiken maakt het nog geen valsspelen.

*Natuurlijk is er de mogelijkheid dat mensen de controllers niet kunnen betalen, echter zijn er ook cheap knockoffs om met usb of bluetooth te verbinden.
Die knock-offs werken alleen als het spel daar toestemming voor geeft. De Asus controllers verbinden op zo'n manier met de telefoon dat ze touch-input op het scherm nabootsen; je kan een "mapping" maken waarbij een fysieke knop op de controller overeenkomt met het aanraken van het scherm op een bepaald punt. Het is voor het spel onmogelijk te zien of jij met je handen het scherm aanraakt of deze controller gebruikt. Dat geeft een sterk voordeel ten opzichte van normale gebruikers.

Het argument "dat kan iedereen doen" is ook een beetje dubieus. Iedereen die counter-strike speelt kan ook een aimbot installeren om altijd headshots te raken, maar dat beschouwen we toch echt als valsspelen.

Nu neemt niemand mobile games serieus, maar stel dat ik een mobiel spelletje zou spelen tegen een vriend en die makker klikt zulke controllers in zijn telefoon, zou ik het in elk geval niet leuk meer vinden. Dat je die persoon niet in het echt kan zien maakt het alleen maar stommer: ben jij nou zo slecht in de game, of heeft die persoon die je net neerknalde een enorm voordeel?
"Het argument "dat kan iedereen doen" is ook een beetje dubieus. Iedereen die counter-strike speelt kan ook een aimbot installeren om altijd headshots te raken, maar dat beschouwen we toch echt als valsspelen."


En toch vind ik het niet te vergelijken met een aimbot maar eerder te vergelijken met een Razer Naga waarmee ik vele malen sneller ben in een PvP in een MMO (vooral Blade and Soul) dan anders. Combo's maken gaat daar vele malen beter, soepeler en sneller dan dat ik toetsen moet in drukken op het toetsenbord. Eveneens met een stick-controller in een vliegspel vs muis+keyboard.

Mensen die meer uitgeven aan accessoires hebben altijd al de bovenhand gehad, hogere resolutie, betere accessoires, hogere framerate noem maar op.

[Reactie gewijzigd door Chris van der G op 7 november 2018 14:14]

Combo's maken gaat daar vele malen beter, soepeler en sneller dan dat ik toetsen moet in drukken op het toetsenbord
En daarom wordt dat ook als cheaten gezien in sommige games.

Anders gezegd, denk jij dat je op een professioneel tournooi aan kan komen zetten met deze telefoon plus accesoires, als de rest van de competitie op het touchscreen speelt? Denk jij dat als je tegen je vrienden speelt en zij gebruiken het scherm en jij deze controller, dat je vrienden je nog uitnodigen om de volgende keer met ze te spelen? Zie je echt niet dat er nogal een verschil zit tussen "mijn muis is iets beter dan jouw muis" en "ik heb een muis terwijl jij met je vingers op een stukje glas loopt te schuiven"?

Als jij jezelf een enorm voordeel geeft ten opzichte van de gemiddelde speler, wat is er dan nog de lol van spelen aan? "Jeuh, zie mij eens goed zijn, met al mijn hulpmiddelen pwn ik alle n00bs!", nou gefeliciteerd...
Ook hierbij.

Dat ik 12 knopjes op mijn muis heb, betekend niet per definitie dat ik een macro gebruik. Maar dit geeft wel een bevordelijk voordeel tegenover een speler die deze muis niet heeft. Dat is echt geen lullig verschil.. Buiten het wel hebben van lol of niet. Hierdoor vind ik het gebruik van een controller op een telefoon geen valsspelen. Iemand met voetbalschoenen met noppen heeft ook een voordeel tegenover iemand met gewone sneakers op een grasveld. Het enige verschil is dat bij een wedstrijd, iedereen voetbalschoenen met noppen heeft. Dus heeft iedereen in een game toernooi ook dezelfde hardware. Het gewoon spelen van een game is ook te zien als het gewoon voetballen met je vrienden (en je maat heeft noppen en jij niet), niet als een toernooi.

Iedere "sport" e.d. heeft dit "probleem". Zo ook Formula 1, Dakar en een basketballer die 10cm langer is.

In de source hebben ze het over macro's en die zorgen ervoor dat er een reeks aan knopjes worden ingevoerd met één druk op de knop, echter zijn de 12 knopjes in mijn muis gewoon "1, 2, 3 etc." zoals ook word getoond op de muis. Maar hierdoor kan ik met een kleine duimverplaatsing hetzelfde knopje indrukken als waarvoor ik normaal helemaal naar rechts moet op het toetsenbord om de "9" in te drukken. Dit zorgt voor een veel vlottere gameplay en kan ik vloeiend lopen en mijn combo's doen (combo's als in 3, 8 en 1 indrukken met 3 verschillende toetsen en dus niet als "macro" met 1 toets). Dit mag wel in games (ook in starcraft).

Better yet, op professionele toernooien worden ook dergelijke keyboards etc. gebruikt (kijk bijvoorbeeld naar het voordeel dat je hebt met een mechanisch toetsenbord bij starcraft). Echter worden deze tussen alle partijen gebruikt wat het weer eerlijk maakt. Dus dit punt gaat niet mee. (ook hier weer, toernooien. Ander gebruik dan gewoon een potje gamen met elkaar).

Nogmaals mijn voorbeeld:
Heb jij een hogere resolutie dan mij, ben jij dan ook een cheater? Jij ziet mij dan namelijk wanneer ik jou nog niet zie en dat is alleen maar omdat jij betere hardware hebt.

[Reactie gewijzigd door Chris van der G op 7 november 2018 16:08]

Ach, wat is valsspelen? Voor mensen met een 3 jaar oude midrange telefoon speel je al vals door het überhaupt hebben van dit ROG toestel...
Als je naar de speaker grills kijkt onder dan zie je een verschil met die op het toestel zelf
Plus een extra batterij. Ik geloof 6000mAh.
Na het lezen van de specs op de website zelf is het een build in scherm.
Wel jammer. Ik zou liever daar gewoon controlers hebben. Dat speelt toch vlotter dat touch screen controls niet ?

[Reactie gewijzigd door Boermansjo op 7 november 2018 12:15]

In de case kun je de smartphone klikken. Het andere scherm hoort bij de dock. In mijn blog heb ik een hoop plaatjes van de dock gemaakt:
https://www.kiswum.com/if...sus-en-nog-meer-hardware/
Nee, dat scherm krijg je er bij (https://www.youtube.com/watch?v=oqv7bm5nbC4).
Zeker dat het er bij zit? Reviewers krijgen namelijk meestal de meest luxe uitvoering om te reviewen, inclusief alles wat erbij te krijgen is (tegen een meerprijs voor de gewone consument). Dus zou er nog niet vanuit gaan dat het erbij zit.

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 7 november 2018 12:25]

De dock zit niet bij de telefoon inbegrepen maar het scherm zit wel in de dock. Dat is ook op de extra accu na het hele idee van dat ding.

Dat het geheel compleet nutteloos is komt er helaas wel bij.
Vooral omdat je de controller attachement hebt die wel nuttig is en je geen van die dingen op deze dock terug ziet (op schouderknoppen na).

Ik snap niet echt waarom er een 2e scherm in zit en geen joystick en buttons.
De controller is voor een hoop mobile games bijna cheaten, denk aan PUBG of Fortnite.
dat 2e scherm zie ik ook niet zo 1 2 3 iets heel nuttigs voor.
Je kunt al 5 jaar+ een controller aan je Android-telefoon hangen met USB OTG. Overigens kun je dit met PC games ook beweren over ultra-wide schermen, keyboard macro, hogere FPS, betere muis, betere headset etc.
Je bent in principe kansloos tegen iemand die deze setup heeft. Een betere muis geeft je misschien iets van voordeel maar en een keyboard macro kan ook helpen (al kun je dat eigenlijk ook op elk keyboard instellen met wat software).

Ik weet niet of je met een losse controller even goed bent als met dit, zeker als het spel geen ondersteuning voor een controller heeft.
Macro ligt er weer aan, games met anti-cheat zullen software flaggen door de gebruikte hooks, maar hw macros vanaf het toetsenbord weer niet. Ik neem aan dat een spel ook controller-ondersteuning moet hebben voor deze twee controllers?
Een marco is doorgaans meerdere toetsaanslagen na elkaar. Daar zijn geen hooks voor nodig.

En nee voor deze controllers is geen support nodig. Asus heeft een systeem ingebouwd waarmee je de touch UI van het spel kunt mappen op de controller. En bij Linus zag het er absurd simpel en doeltreffend uit.

Dus je hebt behoorlijk voordeel op mensen die niet zo een telefoon hebben.
Daar zijn geen hooks voor nodig.
Wel als software deze functie moet emuleren. Binnen Windows wordt dit meestal via een generieke .dll gespeeld.
Het lijkt er wel op, deze hebben beide een Camera naast de schermen, of het onderste scherm is je telefoon en het bovenste een verlenging met camera.

als je in deze controller nu ook meteen een Battery-Pack van maken kan je aan een stuk door gamen.
Doe er dan ook meteen de Ventilatie in en je hebt alles in 1 pakket :P
Wat ik van andere begrijp zit er een 6000mah accu in de controler, 10A totaal dus als je phone ook vol is...
het lagere beeld is een scherm, de telefoon gaat er bovenin.
Cool, SLI-phone :P
Volgens mij stuurt je mobiel een 2e scherm aan die in de controller zit, ze zien er ook net iets anders uit...
Bij de presentatie van de gamesmartphone toonde Asus diverse hulpstukken, zoals een grote controller met een tweede scherm.

Dit staat gewoon in het artikel..Geen tweede phone nodig, scherm zit aan de controller.

Dit is een mooie telefoon voor Diablo Immortal straks ! (/sarcasm..)

[Reactie gewijzigd door Odysseus87 op 7 november 2018 11:36]

Nee, scherm zit ingebouwd in de controller!

https://www.asus.com/us/Phone/ROG-Phone/

Onder aan de pagina zie je de controller
Neen, tweede scherm is geïntegreerd in de dock.

ik quote de preview die hier eerder verscheen:
"Het scherm dat op de controller zit, is hetzelfde scherm als dat in de smartphone zelf: een 90Hz-oledpaneel met een resolutie van 2160x1080 pixels. Daarnaast zitten er nog twee luidsprekers in het dock, gecombineerd met die van de telefoon goed voor een totaal van vier. Ook heeft het dock extra trilmotoren."

reviews: Asus ROG Phone - Vernuftige gamesmartphone


Over het toestel zelf... Nja, qua uiterlijk en elegantie is het geen partij voor Galaxy S9 varianten en Iphone X varianten... Maar als het je echt om mobile gamen gaat is het wel een knap alternatief voor dat geld.
Maar ik zou het niet kunnen... ik vind de helft van dat bedrag al gekkenwerk voor een beldoos but that's just me...

[Reactie gewijzigd door YourMom op 7 november 2018 11:38]

Voor mobiel gamen vind ik dat er wel een erg zwakke CPU in zit. De 845 is net ietsje sneller dan de low-power cores in the A12. Als je serieus mobiel wil gamen (als zoiets al bestaat) ben je beter af met een iPhone XS en een losse MFi gamepad.
Nee, dit is gewoon een accessoire met ingebouwd scherm. :P Wel een dure, waarschijnlijk...
Ik vraag me echt af of deze dingen aan gaan slaan. Dit meer omdat de ontwikkelingen van mobiele telefoons veel sneller gaan dan spelcomputers en er daardoor dus langer spellen worden ontwikkeld voor bijvoorbeeld een Nintendo Switch dan voor zo'n toestel. Hiernaast of er genoeg spellen uit gaan komen die zo'n dure telefoon echt waard zijn, aangezien je dit toestel meer zal nemen omdat je van gamen houdt.

Ik bedoel het voegt wel wat toe maar of het het waard is en dus een grote publiek gaat bereiken, ik denk het niet. Dit heeft niets te maken met het feit dat mobiele games geen grote publiek aanspreken, dat zeker wel.
Ik denk dat het vooral de manier is waarop je voor een spel betaald die het lastig maakt. Op de Switch koop je doorgaans een spel, maar op een telefoon wil men er meestal niet voor betalen en zit dus alles vol met microtransacties en reclames.

En je zit ook nog eens met input. Je kunt er niet vanuit gaan dat iedereen een controller (attachement) heeft, terwijl je bij een switch dat wel weet en dat ook als primaire input kunt gebruiken. Je zult dat altijd een touch interface moeten bouwen die dus leidend is.
Ja idd, Misschien dat dat gaat veranderen over een tijdje maar ik denk dat er eerst meer ports moeten komen van games als pubg, fortnite etc die het ook echt waardig zijn om met een controller te spelen. Die spellen kan ik juist weer niet spelen met een touchpad.
Het is een beetje kip en ei verhaal, maar ik denk dat er zeker wel markt voor is, of komt.

Uiteindelijk zou zo'n telefoon met echte knoppen/thumbstick/dpad minstens zo goed moeten zijn als een Nintendo 2/3DS waarvan er tientallen miljoenen verkocht worden.
Wat een gaaf stuk hardware. Ik game niet genoeg om er iets aan te hebben en ik ga dus ook maar niks zeggen over of dit ding goed is voor gamers, maar als innovatief concept vind ik het prima.
We zitten al een tijdje in een overgang waarbij telefoons steeds meer werk van PC's overnemen. Onder andere omdat zich telefoons snel zijn blijven ontwikkelen terwijl de PC min of meer stil stond.

Mobiel gamen is altijd een lastig compromis tussen performance, scherm en batterij, sterker nog dan bij andere mobiele apparaten waar het niet zo erg is om af en toe 100ms te haperen.

Ik voel nog altijd veel voor het model waarbij iedereen een telefoon bij zich draagt die je overal waar je bent kan koppelen aan de lokale hardware als scherm, toetsenbord en/of GPU. Misschien is het tijd voor een universele standaard voor het docken van mobiele hardware als telefoons, tablets en laptops.
Misschien is het tijd voor een universele standaard voor het docken van mobiele hardware als telefoons, tablets en laptops.
Die is er min of meer al. Met USB-C kan dit gewoon. De Nintendo Switch, bepaalde Dell laptops en MacBooks (2016+) dit al via USB-C.

Voor docken van telefoons naar werkplek zullen er heel wat slagen gemaakt moeten worden, voor zowel iOS als Android. Op werkplekken waar mensen geforceerd met iPads+toetsenbord moeten werken, is het toch vaak wel drama. Het werkt gewoon niet lekker. Ik kan me ook niet inbeelden dat ik een huidig mobiel OS als desktop OS zou kunnen gebruiken. Vooral van fabrikanten die de gehele UX van base Android uit het raam donderen en hun eigen smaakje aan Android geven.
USB-C is inderdaad een goed begin, maar er is ook een standaard nodig zodat je zo'n apparaat in één beweging in een handig dock kan klikken. Iedere keer met de hand een USB-C kabeltje insteken is niet ideaal. Misschien dat we het in de toekomst allemaal draadloos gaan doen, maar voorlopig hebben we nog ene fysieke aansluiting nodig, en liefst een die handig en universeel is.
Al kan ik zo snel niks bedenken dat universeel genoeg is om zowel met laptops als met telefoons te kunnen werken, zeker als je het scherm ook nog wil kunnen gebruiken.
De vormgeving van de stekker zou niet belangrijk moeten zijn, maar ook met USB-C kun je in 1 beweging een device docken. Zie de Nintendo Switch. Vooral de vormgeving van het dock zal hier de winnende factor zijn. Juist om versplintering te voorkomen zou je geen proprietary stekker willen.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 7 november 2018 14:11]

Bijna 1000 euro voor de telefoon, en dan mag je nog eens een paar euro per uur aftikken om de "spelletjes" (of wat ervoor door moet gaan, Bejeweled clones en dime-a-dozen tower defense) fatsoenlijk te spelen. Wat wordt "Gaming" toch verschrikkelijk verkeerd gedaan anno 2018 :/

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 7 november 2018 12:44]

Semi mee eens, maar er word toch vooral met shooters gegooid. PUBG, Fortnite en in het geval van asus promo's FreeFire.

Daarnaast zijn er ook race games die steeds beter beginnen te worden zoals Asphalt 9.

Maar persoonlijk hou ik het liever bij mijn Switch voorlopig.
Er zijn inderdaad wel wat zeldzame uitblinkers, maar de toon voor mobile gaming is al gezet. Niemand wil up front 20-30 euro betalen voor een game van goede kwaliteit. Enkel door psychologische oorlog te voeren op het volk (SUPER MEGA GRATIS! REGISTREER OP FEESBOEK VOOR GRATIS 10 LOOTBOXEN! met stiekem voor alles wat je echt wil hebben 1-100 euro en gokken!) krijgen ze nog games aan de man.

Er is een beetje een soort stalemate. Ondanks dat de hardware het kan, publiceren weinig studio's top-titels naar mobieltjes (maar wel naar Switch) omdat ze weten dat bij die eerste, niemand het geld wil betalen, en het publiek enkel behoefte heeft aan geestdodende content die ze snel weg kunnen spelen in de trein/bus.
Indien achterzijde van glas was dus ondersteuning voor draadloos opladen had dan was dit voor mij een instant buy geweest.
Inderdaad wel een beetje jammer, maar volgens mij is dat niet gedaan vanwege de koeling en de mogelijkheid om de telefoon aan de zijkant op te laden en ook daar 3.5mm aan te sluiten.
Is zo een detachable controller eigenlijk universeel? Zo niet weten jullie een goede? Want bepaalde spellen met touch screen spelen gaat toch echt in tegen mijn natuur...
Er zullen er vast zijn maar deze is niet universeel. Hij gebruik namelijk ook de USB-C poort, en er zit een 3.5mm jack op. Hij is volgens mij ook redelijk op de afmetingen van de telefoon gemaakt.

Ook zit er bij deze telefoon software om de controller te mappen naar on screen controls zodat het spel geen ingebouwde support hoeft te hebben.
Dus eigenlijk een PSP/DS met belfunctie en powerbank voor mobile games/gamers.

Misschien interessant als combi deal met Diablo Immortal :+
Al jaren Vodafone klant, maar op de een of andere manier hebben ze daar moeite om een website overzichtelijk te houden. Het is dat de link naar de telefoon in dit artikel wordt vernoemd, want het is op de website van Vodafone zelf niet te vinden |:(
Wat ik zo bij de LinusTechTips review zag zijn de meeste dingen vrij nutteloos. Vooral dat 2e scherm voegt weinig toe en je mist fatsoenlijke controls.

De controller attachment daarentegen is absurd goed. Je kunt touchscreen controls mappen naar de controller en is het praktisch cheaten in shooters.

O ja, de meeste attachments vond ik absurd duur boven op de prijs van de telefoon.

Edit:
Staat hier nergens maar het scherm was ook 90hz.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 7 november 2018 12:52]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee