'Google Home ligt vanaf 24 oktober in Nederlandse winkels'

Googles Home-smartspeaker zal vanaf 24 oktober in Nederlandse winkels te koop zijn. Dat blijkt uit een e-mail die Google verzonden heeft naar partners die werken aan Google Assistant-ondersteuning voor hun diensten.

In de e-mail, die Tweakers heeft gezien, schrijft Google dat de slimme speaker op 24 oktober in de winkels zal liggen, maar ook dat er een mogelijkheid tot pre-order zal zijn. Dinsdag 9 oktober zal de introductie officieel bekendgemaakt worden, samen met de functies van de slimme speaker die dan beschikbaar zullen zijn voor de Nederlandse consument.

De aankondiging op 9 oktober zal hoogstwaarschijnlijk samenvallen met meerdere evenementen die Google gelijktijdig over de wereld zal houden. Naar verwachting zal Google op deze evenementen zijn nieuwe Pixel 3-telefoons, de Google Home Hub-speaker met scherm, de Pixel Slate, de Pixelbook 2 en een nieuwe Chromecast aankondigen. Of al deze apparaten net als de Google Home ook in Nederland uit zullen komen is niet bekend.

Dat Google Home op termijn ook naar Nederland zou komen was al bekend. Toen de zoekgigant eerder dit jaar de Nederlandse versie van Google Assistant voor telefoons uitbracht, meldde het bedrijf al dat de spraakassistent later dit jaar ook op de Home-speakers moest werken en sinds de zomer liep er een test. Een Vlaamse versie van de Google Assistent is nog niet beschikbaar.

Desgevraagd laat Rachid Finge, woordvoerder van Google Benelux, weten dat het bedrijf niet kan reageren op speculaties en geruchten.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

05-10-2018 • 16:42

156 Linkedin

Reacties (156)

156
144
77
1
0
41
Wijzig sortering
In hoe verre is de Goolge Home beter dan de Amazon Alexa Dot? Kan iemand mij dat vertellen. Ik ben namelijk zeer tevreden over mijn Amazon Alexa Dot.
Je vraagt naar vergelijking van een Home en een Dot; ik heb een Home Mini en een Dot. Voor mij is de ring van de Dot fijner: ik kan vanaf afstand beter zien dat Alexa luistert: bij de GH mini zitten de leds bovenop, en als ik dan op de bank zit, zie ik niet of de GH mini luistert. Ik vind de microfoons van de Dot beter dan van de GH mini. Ik vind het bij de Dot handig dat ik alleen "Alexa" hoef te zeggen, tov "Hey Google". Verder ligt het er natuurlijk aan waar je het voor wil gebruiken. Onze Dot staat in de keuken, en mijn vrouw gebruik Alexa graag voor timers. Alexa heeft soms iets meer humor. Maar ze ontlopen elkaar niet veel. Ik vind het wel leuk om ze allebei te hebben... Ik heb ze allebei gekoppeld met Home Assistant op een Raspberry Pi met oa Hue lichten/sensors/plugs (Osram) en een Harmony remote
just so you know, je kunt instellen dat de GH mini een pingeltje geeft als ze je hoort hè.
op die manier weet ik dat ze mij hoorde en ik een commando kan geven.
De ene is niet echt beter dan de andere. Google home schijnt het wel goed te doen met het herkennen van accenten ten opzichten van de concurrentie, maar het verschil is klein. Alexa is weer ietsjes beter in andere dingen.

Ik zou niet overstappen van een product waar je tevreden mee bent
leuk als je alleen bent, dan heb wel nog aanspraak.
Ik heb sinds gister een Google Home Mini EN al een tijdje een Alexa maar het geluid van de Google Mini is vele malen beter! Alexa gaat dus de deur uit.
Google werkt met een chromecast. Heb niet de dot maar de gewone Alexa. Microfoons van de echo werken veel beter en het geluid is ook een stuk beter. Ik gebruik dus de echo voor Home Assistant commands en de mini voor Netflix op m'n chromecast.
Yes, hopen dat de mensen die al een Google home hebben al vanaf 9 oktober de Nederlandse versie kunnen gebruiken. Zodat er miss nog wat bugs uit gehaald kunnen worden. (en ik gewoon reuze benieuwd ben)
Ik hoop het ook, had de beta al aanstaan maar tot toe nu nog geen NL mogelijkheid.
Ben benieuwd of het nodig zal zijn om het preview programma aan te hebben staan. Ik heb het gevoel dat ik in een jaar nog geen enkele preview heb ontvangen.
precies, ik had me ook meteen aangemeld, nog geen beta firmware gezien.
Ben ook aan het wachten, wij gebruiken het thuis regelmatig voor Spotify ( soms irritant omdat iedereen Google vraagt een ander nummer op te zetten.....) en Netflix. Maar lijkt mij handig ook agenda items, etc te kunnen aansturen via Home.
S'avonds in bed Google vragen het licht uit te doen: de ultieme WAF!
Dat is toch wel de laatste plek waar ik een google home wil hebben. Dat ding neemt altijd op hè.

Ok correctie: Hij neemt niet altijd op maar vangt soms toch op dat je "ok google" of "hey google" zegt ZONDER dat je dat zei!
Dus op dat moment neem hij wel degelijk even geluid op.
Bron: ik heb er zelf 1.

[Reactie gewijzigd door PuckStar op 5 oktober 2018 23:04]

Google assistant neemt pas op na de sleutelwoorden OK Google of Hé Google. De microfoon staat dus wel open, maar tot die tijd wordt er niks opgenomen en verwerkt.
De microfoon staat altijd aan, en al het geluid wordt altijd opgenomen in een circulair buffertje, waarvan de inhoud overschreven wordt als er niks wordt gezegd dat op "Google" lijkt.

Om de herkenning te verbeteren worden er wel statistieken bijgehouden: wat is het geluidsniveau gedurende de dag, wat voor geluiden zijn er, zijn er geluiden die mogelijk stemmen kunnen zijn, indien er stemmen zijn, dan wordt er heel actief geluisterd: stemmen worden geïsoleerd van de achtergrond, woordherkenning wordt gestart.

Je wordt altijd afgeluisterd, maar als het goed is, wordt er zelden iets naar Google gestuurd.
Ok correctie: Hij neemt niet altijd op maar vangt soms toch op dat je "ok google" of "hey google" zegt ZONDER dat je dat zei!
Dus op dat moment neem hij wel degelijk even geluid op.

Bron: ik heb er zelf 1.

[Reactie gewijzigd door PuckStar op 5 oktober 2018 23:03]

Nee, dat doet het niet. Het heeft een lokale chip die enkel naar "OK Google" luistert. Dat is eenvoudig te verifiëren door naar het data verkeer te kijken en door het feit dat OK Google ook offline werkt.
Ik heb zo'n actie erin gemaakt als we goodnight zeggen dan doet ie de lichten overal uit, de TVs gaan uit krijg het weerbericht en agenda van de dag erna en het licht gaat aan gedimmed in de slaapkamer. Echt handig.
Ik verwacht dezelfde functionaliteit die GA op Android nu biedt.
Het is nu vooral lastig Engels te moeten spreken tegen een Google Home en Nederlands tegen de telefoon :)
Haha klopt. Televisie snapt m'n Google Home weer moeilijk en Television m'n Google Assistant weer. Kan niet wachten wat dat betreft. Al vind ik de Nederlandse stem wel minder fijn.
TV is een mooi universeel word, toch?

Ik ben het ook eens met wat je zegt over de Nederlandse stem. Het verbaasd me eigenlijk dat niemand daar nog iets over heeft gezegd.

Zodra je de Nederlandse stem hoort knijp je meteen al je tenen bij elkaar een voelt het ook direct als een robot..
Wat Google Home/Assistent juist nu (in het Engels) mij helemaal niet doet overkomen!

"een-fijne-dag-nog.." *beep*
Vast wel. Die van mij snapt al Nederlands...

https://youtu.be/Xx-OmX0p1UU
Heb je daar iets bijzonders voor gedaan?
Ik verbaas me erover hoe makkelijk men bedrijven als Google vertrouwt met alle data die ze binnenharken en waar jij als gebruiker niet de klant maar het product bent. De Oost-Duitse autoriteiten hadden hiervan niet durven dromen, en nu doen we het allemaal massaal én vrijwillig.
Ik schrik hier ook van de reacties, er zijn gewoon Tweakers die hem zelfs in de slaapkamer neerzetten. Dat zou wel de laatste plek zijn waar ik hem neer zou zetten. Ja, hij neemt niet op, maar het is wel mogelijk, straks zit dat ding door een bug of een virus of wat dan ook wel alles op te nemen.

Voor in de woonkamer is het misschien wel handig, ik heb ook google music e.d. en het zou wel heel fijn zijn als ik vanaf de bank kan roepen naar mijn ipad (die aan de stereo gekoppeld is) wat ik wil luisteren, maar op ios is het volgens mij wat lastig allemaal.

Bedenk me wel dat ik in de slaapkamer een nvidia shield heb met android tv en google spraakassistent volgens mij standaard ingebouwd... mmmm....

[Reactie gewijzigd door Hobbykok op 5 oktober 2018 22:59]

En je telefoon ligt ook naast je bed waarschijnlijk elke nacht ;)
Moet je wel eerst de shield controller in Google Assistant modus zetten. Dan nog moet deze niet te ver van je afliggen.
Mooi! Wanneer kunnen de huidige Google Home gebruikers overschakelen naar NL?
waarschijnlijk vanaf 8 oktober lijkt me, omdat dan het Google event is.

Ik heb al een tijdje een Google Home Mini (vanuit Duitsland) en Engels werkt goed. Maar m'n Google Assistent op m'n mobiel vind ik vooralsnog erg tegenvallen...

[Reactie gewijzigd door Boy op 5 oktober 2018 16:52]

Dat hoopte ik ook al. Engels vind ik geen issue, gebruik het al een tijdje. Maar soms iets zeggen of vragen in NL is toch wel fijner. Denk dat mijn vrouw het dan ook vaker gaat gebruiken.
Mijn vrouw niet, die wil dat ding dat altijd luistert niet in de woonkamer :/ begrijp d'r stiekem wel...maar ja, het is leuk spul
Mijn vrouw niet, die wil dat ding dat altijd luistert niet in de woonkamer :/ begrijp d'r stiekem wel...maar ja, het is leuk spul
Je hebt een erg verstandige vrouw, jammer dat de meeste mensen zo er niet over denken, en met een smartphone kan je gewoon het uitzetten, dat ze geen toestemming hebben om zo maar je microfoon en camera te gebruiken, dat is iets wat je niet heb met dit apparaat, want anders heb je er geen bal aan.

Nee bij mij thuis zal ook absoluut niet zo een apparaat komen.
Anoniem: 310408
@Boy5 oktober 2018 18:16
Dan heeft ze ook geen smartphone zeker?
ze was wel heel erg van 'ik wil locatie uit hebben staan' en toen opeens 'hey, hij weet wel waar ik ben!?'
Maar ze begint Google Maps nu wel te waarderen met aangeven waar files staan en zo...

Ze is Android gewend en wil eigenlijk geen iPhone, alhoewel ik wel denk dat dat mss beter zou zijn met haar denkbeeld.
Wat betreft meeluisteren wel. Of je vertrouwd de leverancier dat ze pas gaan verzenden na keywoord herkenning, dan maakt de Smart speaker niet uit. Of je bent bang altijd afgeluisterd te worden, en dan doet je smartphone exact hetzelfde.
Nee wat betreft meeluisteren is dat niet zo, je kan dat allemaal uit zetten, iets wat je niet kan met deze apparaat, en als dat wel ken heb je helemaal niks meer aan deze apparaat.
Er zit wel een knop op die het luisteren uitzet op mijn home Mini
Ja en wat heb je er dan nog aan?

Het gaat er toch om dat je lekker op je luie reet kan blijven zitten en Google Home (Mini) wat vraagt wat je wil weten of dat hij moet doet, zo niet kan je net zo goed je smartphone gebruiken.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 7 oktober 2018 16:03]

Bij de Google Home staat het ook uit, totdat het keywoord wordt herkent (dmv het keywoord zet je het tijdelijk 'aan'). Eerder verlaat er niets het apparaat. Als je die functie niet vertrouwt, waarom zou je jouw telefoon dan wel vertrouwen?
Simpel, hij MOET luisteren om je dmv het keywoord te horen, ik kan zeggen en schreeuwen wat ik wil maar me telefoon doet niks als ik dat niet wil, en Google en Amazon verdient ONTZETTEND veel aan alles afluisteren en opslaan, daarom gebruik ik ook nooit Google translatie met me stem, ja heel soms type ik een Engelse woord, om te weten hoe je dat moet typen, heel soms, dat is het verschil.
Of je begrijpt simpelweg niet hoe Google Home werkt (zoals gezegd, Google Home stuurt NIETS naar Google totdat je dat aanzet dmv het keywoord noemen, en het keywoord wordt lokaal op het apparaat herkent, zonder tussenkomst van Google online). Of je vertrouwd de Google Home software niet, terwijl je Google phone (Android) software wel vertrouwd.

In beide zit software welke niets naar Google stuurt, tenzij je dit expliciet op het apparaat aanzet (op de telefoon via touchscreen pixels, op de home via lokale keyword herkenning).

Het verschil is overigens wel dat Google Home via lokale netwerk werkt en je extern kan controleren (wat ook vaak gedaan is) en Android je moet aannemen dat er niets gestuurd is, wat technisch behoorlijk ingewikkelder is om te controleren.
waarschijnlijk vanaf 8 oktober lijkt me, omdat dan het Google event is.

Ik heb al een tijdje een Google Home Mini (vanuit Duitsland) en Engels werkt goed. Maar m'n Google Assistent op m'n mobiel vind ik vooralsnog erg tegenvallen...
Tegenvallen? Ik vind het gewoon slecht werken, heel veel commando's werken niet of verwijzen naar het internet. Wat heeft zo'n Google Home dan voor meerwaarde?

Vind om de stem van Google Assistant het minst ten opzichte van concurrenten.
Zou inderdaad gaaf zijn om google home met nederlandse stem te gebruiken :) :+
Best lastig hoor om engels te gebruiken, daar ik niet altijd de juiste engelse benaming weet en mijn hue lampen bijvoorbeeld ook allemaal een nederlandse naam hebben.
Precies ja. Woonkamer lukt je niet in Engels fonetisch... lol... maar werkt verder wel goed met Engels, Nederlands erbij zou gewoon natuurlijker zijn.
Dan geef je al je lampen/apparaten toch (tijdelijk) een Engelstalige naam?
Toevallig werkt dat dus sinds vandaag :-). Zonet Nederlands aangezet als eerste taal en Engels als tweede. Eindelijk!!!
gister geprobeerd, maar kon nog nergens Nederlands kiezen. Heb je nog iets speciaals gedaan vtv?
Nee ik denk dat het langzaam aan actief wordt gemaakt. Heb wel de optie aangezet dat ik ook beta zaken wil uitproberen.
Blijkt inderdaad een trend in 2018. Iets verkopen wat nog niet (helemaal) werkt.
Google heeft de Google home nooit officieel uitgebracht in Nederland. Dat mensen/bedrijven. Hem importeren kan Google niets aan doen.
Het geeft wel aan dat er vraag naar is of wellicht een markt voor hier in nederland.
Mijn google home mini werkt prima...
Ik denk dat NL gelijk ondersteund wordt, althans dat hoop ik, NL is namelijk ook al beschikbaar voor de app, of is dat totaal verschillend?

[Reactie gewijzigd door SgtElPotato op 5 oktober 2018 17:37]

ik heb zelf besloten om toch de home te kopen ook al was er nog geen NL. met engels heb ik wel kunnen stoeien enzo. Het is leuk. Nu eindelijk dan NL. Hierdoor is het wel makkelijker aan te bevelen aan andere mensen. Je hebt al ermee kunnen spelen.
Wel eens gekeken op https://myactivity.google.com/ ?
Daar vond ik allemaal korte geluidsfragmentjes die op onverwachte momenten bij mij waren opgenomen en op de server van Google stonden. Voor het verbeteren van de stemherkenning o.i.d. maar toch niet prettig dat er van alles op een server staat dat is opgenomen zonder dat je er weet van hebt,
Toen ik dat zag heb ik toch de boel maar dicht gezet, geen 'Ok Google' voor mij dus...
Hoe heb je dit uitgefilterd? ben wel heel benieuwd nu.. Ik heb interesse in de google home mini, maar mijn vrouw vind het niets ivm Google.
je kan filteren op spraak en audio
Persoonlijk krijg ik enkel resultaten te zien die ik insprak na de magische woorden: hey google
Dus niks verbetering stemherkenning...
tot die conclusie kwam ik ook, dus ik was benieuwd of ik iets over het hoofd zag
Wel eens wat verder nagedacht dan "Help, Google is me aan het afluisteren"? :P Google assistent heeft een "Continued Conversation" instelling: nadat je bijvoorbeeld "play next song" zegt, luistert Assistent (wat te zien is aan de knipperende lampjes) even of je nog een opdracht geeft. Kun je weer "next" zeggen zonder dat je er "hey google" voor hoeft te zeggen. Je kunt het ook uitzetten in Settings - Preferences van Google Assistant.

Zeg je echter niks, dan krijg je een opname met wat willekeurig geluid en de aanduiding "no transcript available". Staat er bij mij ook tussen op https://myactivity.google.com/item?product=29. Niks bijzonders.
Zal wel weer een 'bug' zijn die wonderbaarlijk genoeg alleen in het voordeel is van Google, net als al die andere 'bugs'.
Een paar maanden terug heb ik dit eerder benoemd, toen werd ik voor gek verklaard dat Google dat nooit zou doen.
En bedankt voor de tip. Alu-hoedje op en wissen maar!
Zou Google dan toch een groot deel van haar diensten in Nederlnad gaan aanbieden? Deze week kreeg ik een melding in GMail over betalen en betaalverzoeken per E-Mail, allemaal keurig in het Nederlands. Dit is echter alleen mogelijk i.c.m. Google Pay. Zou dit dan betekenen dat Google Pay ook op korte termijn ook in Nederland beschikbaar wordt? :D
Dat zou zeker heel fijn zijn. Wat dat betreft is het jammer dat Nederland zo'n klein land is en diensten hier soms laat (of in afgeslankte vorm) uitkomen.
Hoop het zo ben er al zo lang op aan het wachten.
"Een Vlaamse versie van de Google Assistent is nog niet beschikbaar."

Wil dat dan zeggen dat die er sowieso komt?
Google herkent Vlaams als een Nederlands "accent". Het wordt dus wel voor een groot deel herkend, maar er is geen Vlaamse stem.
Die zal er inderdaad ooit nog wel komen, vraag is alleen wanneer.
De Nederlandse assistant is zodanig aangepast naar typische Nederlandse uitspraken. Dit kan men dus niet zomaar kopiëren naar de Vlaamse versie aangezien ook hier specifieke aanpassen voor moeten gebeuren.
Ben benieuwd of ze de functionaliteiten ook uit zullen breiden, ik heb toen mijn Home op Engels stond shortcuts en routines in kunnen stellen, maar die zijn nu niet meer te vinden en in te stellen. De oude commando's werken nog steeds, maar ik kan bijvoorbeeld niet mijn nieuws provider aanpassen in mijn 'Goodmorning/My Day' routine.

[Reactie gewijzigd door paralyz3 op 6 oktober 2018 09:47]

Goed om te weten dat nog niet alle functies vertaald zijn. Ik blijf voorlopig nog even op Engels. Werkt voor mij prima.
Volgens mij gewoon terugzetten op English (US) dus, tijdje wachten, en de routines zijn er weer. Dan instellen en weer naar een andere taal zetten (in mijn geval English (NL)) en de routines blijven gewoon werken. Lijkt me dat dat met Nederlands ook zo is.

En ongetwijfeld worden de nieuwe functies vanzelf in NL uitgebracht. Maar vaak wel wachten...
Dit klinkt misschien een beetje paranoïde, maar ik heb altijd met Google het idee dat als ik in de buurt van zn speaker zeg dat ik nadenk over een baby, er op elke vorm van social media dan ook babyspullen voorbij gaan komen.

Ik hou het wel bij in elke kamer een HomePod met Siri, met de nieuwe shortcuts apps kan ik nu gewoon zeggen "Siri, start a movie night" en de lampen worden gedimd, de rolluiken gaan dicht, de tv en apple tv gaan vanzelf aan.

Of ik zeg "Siri, good night". en mijn telefoon gaat op niet storen, shortcuts leest mijn agenda voor morgen voor en zet in dien nodig een wekker, de lampen gaan uit en de tv in de slaapkamer springt aan.

Of ik zeg "siri, good morning" de lampen gaan aan, theewater gaat koken, Q music gaat spelen, mijn agenda wordt voorgelezen en niet storen gaat vanzelf uit.

Het enige jammere is dan dat het nu nog in het engels moet, maar daar komt hoop ik binnenkort ook verandering in.

[Reactie gewijzigd door mijansen1987 op 5 oktober 2018 21:15]

En dat kan ook allemaal met de Google home/assistent.
En nee hij luistert niet constant mee er wordt alleen geluisterd naar "hey Google" en er wordt daarna pas een verbinding gemaakt, en dat is pas duizend keer verteld hier onderhand. :+
En nee hij luistert niet constant mee er wordt alleen geluisterd naar "hey Google"
Hij moet wel constant luisteren om te weten dat er 'hey google' gezegd wordt..
Dat er daarna pas verbinding gemaakt wordt is iets anders, maar luisteren moet-ie.
Pfff okay Ik dacht dat mensen hier wel zouden snappen hoe het werkt maar het moet uitgespeld worden uiteraard anders gaan we er alles aan doen om het maar verkeerd op te vatten.

Nou hier komt ie dan, goed opletten hé.

Google home luistert continu offline mee naar de de keywords "hey Google" en "okay Google" tot hij die woorden hoort luister hij dus enkel offline en wordt er niks naar Google gestuurd. Wanneer een keyword gehoord wordt gaat hij verbinding maken en dat wat gesproken is analyseren en hopelijk op antwoorden of uitvoeren.

En je kan in het log zien wat er allemaal naar Google gestuurd wordt. Het is allemaal niet zo heel eng hoor, ik snap dat je van je privacy houd, dat doe ik ook, maar er is een verschil in kritisch zijn wat je bereid bent door te geven en een complete angsthaas worden ivm privacy.
Uhuh, maar wat je zegt gaat naar GOOGLE, en GOOGLE leeft van advertenties, dus ga er maar vanuit dat alles wat je inspreekt opgeslagen wordt.
Nee slimmerik, hij blijft offline totdat hij "hey google" hoort het continu luisteren gebeurd offline tot die tijd wordt er niks verstuurd naar google tot je "hey google" zegt. En je kan zelf eenvoudig zien wat er uiteindelijk allemaal naar Google gestuurd is in het verleden.

Maar volgens mij interesseert het je niet zo en vind je het veel te leuk om te blijven herhalen dat "google je afluisterd omg omg" ;)

Wel apart overigens dat je Siri wel volledig vertrouwd en google assistant niet. Google is open over het feit dat ze verdienen aan advertenties en is dan evil, Apple houdt het stil dat ze bovenop de bizarre marges ook nog eens aan advertenties verdienen (want winstmaximalisatie) en die geloof je op hun blauwe ogen?

Ben altijd wel een beetje jaloers op mensen die hun eigen wereld kunnen creëeren zoals het ze zelf het beste uitkomt.

[Reactie gewijzigd door Flagg op 6 oktober 2018 09:58]

Enkel wat je inspreekt na 'hey google'.
Heb je alleen het idee dat je altijd als over baby's praat je op elke vorm van sociale media reclame krijgt over baby's ?
Maar nooit uitgeprobeerd?

Je gaat eerst fantaseren over , Google Home, baby's en reclame op alle sociale media, om daarna de shortcut mogelijkheden van je, in elke kamer aanwezige, Homepod te bespreken.

Ik begrijp uit je verhaal dat je Apple wél vertrouwd en Google, of hij nu wél of niet Nederlands begrijpt, niet. En dat je nooit een Google Home zal kopen.
En dan weer alleen bij bol, coolblue en mediamarkt zeker zodat we het volle pond mogen betalen omdat concurrentie onmogelijk wordt gemaakt en prijzen hoog. Net als met google wifi destijds.
Anoniem: 310408
@h3nk135 oktober 2018 18:15
In Duitsland werden ze bij de mediamarkt gratis meegegeven bij het besteden van een bepaald bedrag en waren ze op eBay te koop voor 10 euro op een gegeven moment. Ik heb er toen 6 gekocht voor 50 euro. Ik denk dat iets dergelijks in Nederland ook wel gaat gebeuren.
Duitse Media Markt heeft ze vaak in de aanbieding. Ik heb een keer de GH mini samen met een Chromecast voor 40 euro kunnen kopen daar.
Ik heb liever dat mijn vrouw luistert, in plaats van de verlichting, de tv of de stofzuiger.
Dat hangt er van af wat het resultaat is. Als ik Google home vraag het licht uit te doen of de kamer te zuigen gebeurt het tenminste ook. Meer kan je niet vragen toch?
Haha als je vrouw jouw bericht leest kun je het wel schudden.
:) Maar dat gaat niet gebeur nie. Ik houd van mijn privé.
Anoniem: 219080
@stresstak5 oktober 2018 23:10
Why not both?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee