Er zijn aanwijzingen verschenen dat Google werkt aan een project met de naam Campfire. Dat lijkt bedoeld te zijn om Chromebooks dualbootfunctionaliteit te geven, zodat ze Windows 10 naast Chrome OS kunnen draaien.
Met Project Campfire lijkt Google aan een project te werken, vergelijkbaar met Apples Boot Camp, zo beweert XDA Developers op basis van meerdere commits bij Chromium Gerrit. Die maken melding van het bestaan van verschillende varianten van Campfire, die in de masterbranch van Chromium geïntegreerd worden. Dat duidt erop dat het niet om een enkel model gaat dat ondersteuning krijgt, maar om meerdere Chromebooks.
Google lijkt bovendien te streven naar brede toepassing van de dualbootoptie. Om Campfire te activeren hoeft de gebruiker zijn Chromebook namelijk niet in de Developer Mode op te starten, die vaak nodig is voor geavanceerde functionaliteit. Google maakt bovendien het automatisch updaten van de RW_Legacy-sectie van een Chromebook-rom mogelijk, zodat een gebruiker zich niet bezig hoeft te houden met het flashen van firmware om dualboot te activeren.
De dualbootoptie verscheen eerder als Alt OS-modus en leek toen bedoeld te zijn om een ander besturingssysteem te kunnen laten draaien op een Pixelbook. Daarna verschenen aanwijzingen dat het vooral het laten draaien van Windows 10 betrof en dat het om meer dan een intern project ging.
Oudere Chromebooks krijgen waarschijnlijk niet de mogelijkheid om Windows 10 te draaien. Laptops moeten waarschijnlijk over minimaal 40GB opslagcapaciteit beschikken, waarvan 30GB voor Windows en 10GB voor Chrome OS. Oudere Chromebooks hadden vaak 16GB opslag en zelfs veel recentere modellen komen met hun 32GB niet in aanmerking. Het gaat hierbij om gesoldeerd emmc-opslag, dat niet te vervangen of uit te breiden is.
