Schade of letsel veroorzaakt bij het rijden op een hoverboard op de openbare weg, is vaak niet gedekt. Bijna een derde van de verzekeraars geeft aan dat de aansprakelijkheid voor schade niet gedekt is. Andere verzekeraars stellen eisen.
Er is volgens Independer, die een rondgang deed langs verzekeraars, sprake van willekeur wat de omgang met de aansprakelijkheid voor hoverboards betreft. Een derde van de ondervraagde verzekeraars biedt helemaal geen dekking. Andere verzekeringsbedrijven bieden wel dekking, maar alleen onder voorwaarden.
Zo biedt ABN AMRO alleen dekking voor aansprakelijkheid bij schade mits de hoverboard niet harder dan 16km/u reed, terwijl Reaal alleen dekking biedt als de gebruiker op eigen terrein reed, met een maximale snelheid van 6km/u. Bij andere verzekeraars is er onduidelijkheid over de dekking. Zo stelt ZLM dat er wel dekking is voor hoverboards als kinderspeelgoed, maar dat een volwassene uitgesloten kan worden.
Het advies luidt aan consumenten om zich te informeren bij hun verzekeraars voordat ze de weg op gaan met een hoverboard en bovendien beducht te zijn op boetes, omdat gebruik op de openbare weg verboden is. Het gaat hierbij om hoverboards, zogenaamde airwheels en andere elektrische voertuigen zonder stuur. Segways, en elektrische steps en scooters zijn wel toegestaan op de openbare weg.