Corsair introduceert mechanische K70 RGB MK.2- en Strafe RGB MK.2-toetsenborden

Corsair heeft twee nieuwe mechanische toetsenborden aan zijn assortiment toegevoegd. Het gaat om de MK.2-versies van de K70 RGB en Strafe RGB. De fabrikant voorziet beide modellen van Cherry MX-switches.

De K70 RGB MK.2 heeft een behuizing van geanodiseerd aluminium met toetsen voor de bediening van media en een scrollwieltje voor volumeregeling. Er is 8MB geheugen aanwezig om tot aan drie profielen op te kunnen slaan. De rgb-verlichting is te bedienen met de iCue-software van Corsair. Er is een usb-poort voor pass through aanwezig en het toetsenbord is volledig n-key rollover. De afneembare polssteun is 25 procent groter dan die van de originele K70.

De K70 RGB MK.2 wordt niet alleen in het zwart verkrijgbaar, er verschijnt ook een SE-variant in het zilver, met witte toetsen. Die wasd-toetsen zijn van een textuur voorzien, wat vingers een betere grip zou geven. Corsair levert het toetsenbord met MX Red-, Brown-, Blue-, Speed- en Silent-toetsen van Cherry.

De Strafe RGB MK.2 heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de K70 MK.2, maar de behuizing is van plastic en van dit model verschijnt geen zilveren SE-versie. Bovendien levert Corsair dit toetsenbord alleen met de Cherry MX Silent en MX Red.

Beide toetsenborden staan in de Pricewatch voor een prijs vanaf 169 euro.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-06-2018 • 12:42

45 Linkedin

Reacties (46)

46
43
24
1
0
18
Wijzig sortering
Ziet er allemaal mooi uit, leuk...

Maar voor 169 euro... had ik toch graag een paar programmeerbare toetsen gezien!
Corsair heeft ook de K95 in het assortiment die 6 programmeerbare toetsen heeft. Zit bovendien rond het door jouw aangegeven prijspeil.

Nu ik het toch over de K95 heb, er is weinig (geen?) verschil tussen de K70 MK2 en de K95 op de aluminium backplate na, prijs is ook nagenoeg gelijk. Blijft mij enigszins een raadsel waar Corsair dit binnen hun assortiment plaatst...

[Reactie gewijzigd door Bojan023 op 22 juni 2018 12:56]

Voor dat geld kan je een volledig programmeerbaar keyboard kopen (weliswaar in het 60/65% segment). Dat is wel een ding wat ik me de laatste tijd afvraag: waarom is het zo moeilijk voor dozenschuivers om een programmeerbaar keyboard uit te brengen? Aangezien dat nogal een hot item is in hobby land. Custom layouts etc.
Je kan alle Cue 2.0 compatible Corsair toetsenborden (vanaf K55) volledig herprogrammeren, tenzij je 2 Corsair toetsenborden gebruikt. Taran Van Hemert, een editor bij Linus Tech Tips, heeft hier een video over gemaakt (https://www.youtube.com/watch?v=BuLyxcyhbLQ).

[Reactie gewijzigd door BlueKingNL op 22 juni 2018 14:27]

Kijk, dat is dan een ding wat ik blijkbaar mis in de reviews van Corsair toetsenborden, hoe uitgebreid de Cue/iCue software is en dat je dan wel je hele keyboard kan remappen. Wordt zo een map/profiel dan ook geupload naar het keyboard? Of blijft het beperkt tot de pc waarop je de map gemaakt hebt/gebruikt hebt? (want dan is het nog steeds niet veel anders dan wat een gemiddelde windows key remapper tool kan, alleen heb ik daar als hardware dvorakker niks aan :D)
Alle Corsair toetsenborden (K55+) hebben ingebouwd geheugen, en worden dus opgeslagen op het toetsenbord :)
Ik heb een k95 rgb en hoewel het bord zelf en de speed mx switches gewoon perfect zijn voor mij. Echt ik zou niks anders meer willen. ..
De cue software is ronduit shit.
De kleuren van de rgb hebben 2 modus waarbij de normal mode vrij basic is. Een regenboog enzo.. De advanced mode laat je veel meer doen en per key kleuren en effecten toewijzen. Helaas na een periode spelen krijg ik enorme input lag waarbij toetsaanslagen niet geregistreerd worden of de release ervan niet.. in rocket league denk je snel een mooie move te doen. Blijft je wagentje ineens vol gas vooruit rijden als je je gas los laat... Dus de corsair software afsluiten. Spring dat ding weer in basic mode ipv mijn custom layout. Maar heb ik iig geen lag hiervan.
Heb dit meerdere malen gemeld bij corsair maar nog nooit response gehad.

Tldr
De hardware is echt goed. De software is ronduit shit.
Support lijkt niet aanwezig.
Je kan een keymapping/config naar toetsenbord downloaden. Best wel grappig, had mijn K95 een keer meegenomen naar een LAN party en kon met profiel toets schakelen tussen een aantal game profielen. Overigens, de detectie van de game doet ie zonder software niet.
Ik kon zelf ook geen keyboard vinden die bij mij past en volledig programmeerbaar is dus heb ik de DIY route genomen.

Ik heb een KBD75 Kit genomen een compacte TKL layout. En de beste is de behuizing is van volledig aluminium en heeft RGB voor de jongens die van kerst lichtjes houden.

Met QMK kan ik alles aan mijn keyboard lay-out veranderen en macro's maken. PS je kan boven de 10 layers uitkomen als je wilt maar dat is volgens mij overkill :P .

Dit is wat ik heb gemaakt :).
https://cdn.discordapp.co...b7b-859f-72ad65ee680c.jpg
je kunt in de iCUE ook toetsen her programmeren indien je de originele keybinds niet leuk vind. Maar echte macro keys heeft hij idd niet.

OT:
Heb zelf een K70 RGB v1 en bevalt me héél erg goed (hoewel ik achteraf gezien liever browns had ipv reds), zou geen ander toetsenbord meer willen. Deze nieuwe ziet er zeker ook goed uit, ik heb nog één waarbij het logo boven aan het toetsenbord die tramp-stamp was, dit ziet er toch een stukje cleaner en netter uit
En voor mij nooit meer een Corsair toetsenbord. De software is zeer mooi en uitgebreid mits die het toetsenbord herkent, helaas dat doet die dus nauwelijks. Zoveel klachten op de fora (incl. me) dat als de computer uit stand-by komt het toetsenbord pas reageert na 5-8 seconden en de software het toetsenbord niet meer herkent tot aan een herstart van de computer.

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=171638

In een andere thread staat het ook bij het K55 toetsenbord, echter is dit al een half jaar zo...
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=138472
-Corsair K55 Keyboard Disconnects

This is a known issue and a fix is being worked on. [Main Thread]
Try setting the lighting to high.
PM Corsair James for a beta firmware build.
Volgens Corsair ligt dat niet aan hun omdat zij de juiste implementatie van USB toepassen en de andere hardware niet.... right.

:(

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 22 juni 2018 13:01]

Ik heb al een k70 rgb sinds hij uit was in de US en van de problemen die jij omschrijft heb ik nog nooit last gehad.
Ik heb een k65 lux en hier ook wel eens last van gehad maar het heeft me nooit gestoord. Software gebruik ik toch nooit.
Ik heb ook zo'n K keyboard en dat ding wordt ook niet gevonden door Corsairs software. Ook niet na die update van een maandje of wat geleden.
Oei, dat lijkt me vervelend! Gelukkig heb ik zelf geen vervelende ervaringen met onze 3 corsair toetsenborden (ik en mijn vriendin hebben beiden de Strafe RGB en ik had hiervoor de Knogwat).

Ik heb zelf juist hele nare ervaringen met de Razer muizen... ook allemaal software gezeik, DPI dat random wijzigt zodra je wisselt tussen muis & draad; dat soort dingen

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 22 juni 2018 13:27]

Zou nog eens mooi zijn om dit soort hardware te kunnen gebruiken zonder al die hippe benodigde software. Dat maakt je m.i. onnodig afhankelijk. Waarom kunnen ze standaard het geheugen niet zo groot maken en incl. wat sneltoetsen zodat je het tobo zonder software naar wens kunt instellen? is mij een raadsel.

Ik heb zelf een CM Masterkeys Pro L (white led). Daarbij zit geen software en de verlichting stel je gewoon in via het toetsenbord, uit/aan, helderheid, specifieke toetsen, etc. Werkt prima, geen software gezeik, geen compatibiliteitsproblemen nu en in toekomst etc. Daarvoor had ik een Corsair K40 ter test. Maar o.a. vanwege de softwareafhankelijkheid toch weer teruggestuurd.
- Je kan het toetsenbord (de Corsair's dan) instellen met externe tools ook, niet alleen met Corsair's eigen software.
- Het toetsenbord heeft eigen geheugen; profielen worden opgeslagen en de software hoeft niet geïnstalleerd te zijn voor de functionaliteit. Alleen om wijzigingen te maken heb software nodig.
En ik heb weer hele slechte ervaringen met de software van Logitech... waarschijnlijk kun je van elk merk wel horrorverhalen vinden.
Ik gebruik een oudere K70 RGB RapidFire onder Linux, en ik herken een vergelijkbaar probleem; bij het hard-rebooten van de computer springt mijn toetsenbord in demo-modus, en weigert daar nog uit te gaan tot ik hem opnieuw aansluit.

Dergelijke problemen-na-reboot zijn inderdaad veelvoorkomend met de Corsair toetsenborden.
Ik heb ruim 3 jaar een K95 RGB en ik lees hier met verbazing voor het eerst over die problemen. Ik wilde destijds een K70 (eerst de Gunmetal, later de RGB) maar het ding bleef zolang "niet leverbaar" dat ik uiteindelijk een K95 heb gehaald. Het enige "probleem" wat ik er mee gehad heb, waren onverwachtte kleuren uit de leds na een plens koffie.

Die software is trouwens helemaal niet mooi. Het kan vast wel alles, maar is een verschrikking om te bedienen, zo onintuitief. Wellicht is het inmiddels verbeterd want ik heb er ruim een jaar niet meer naar gekeken...
The meest recente update werkt geweldig imo en heeft heel veel goed gemaakt ivm eerdere versies.
Dat lijkt me inderdaad vervelend, had dat met een versie van de Cue Software van twee maanden geleden. Die had echt super veel issues, niet herkennen van toetsenbord, dpi switch op mijn Glaive die niet werkte.

Het niet herkennen van de toetsenbord echter heeft achteraf een andere oorzaak. ASUS tooling. Met name de ASUS GPU Tweak II. Deze had een bug (die er al 2 jaar in zit), welke er voor zorgde dat andere USB devices pas herkend werden nadat ze opnieuw aangesloten werden NA starten van de bijbehorende software. Sinds 2 maanden is dit opgelost in de laatste versie van GPU Tweak.

Workaround was Cue software pas een minuut te laden NA laden van GPU Tweak.

Daarnaast ontzettend onder de indruk van de Support van Corsair. Had een mechanisch probleem met mijn Glaive RGB. Ticket aangemaakt, muis als RMA netjes in Almere afgeleverd afgelopen dinsdag middag om ~16:15. Donderdag morgen om 10:00 lag de nieuwe muis al klaar op het DHL afhaalpunt.

[Reactie gewijzigd door Wim-Bart op 22 juni 2018 17:48]

Ah dit verklaard een hoop! Ik heb een k95 platinum en heb die samen met mijn muis aangesloten aan mijn monitor Nu kan ik het probleem snel verhelpen door mijn monitor aan/uit te doen. Maar als je dit aan je PC hebt gekoppeld en dit steeds moet unpluggen dan is dat niet fijn natuurlijk.
Ik heb toevallig de MSI motherboard bios geupdate... stond USB 2.0 response improvements after waking up from sleep. En jawel, dit was wat het probleem oploste... Fijn!
Over zijn voorganger ben ik enorm te spreken, daarvan vind ik overigens de polssteun mooier. Dit is er zo een als bij de K95 zit. Ik heb die juist vermeden vanwege de berichten over dat hij zo snel vet en goor werd. Dat heeft die van de 'oude' K70 niet. Maar misschien zit hier wel weer een andere/nieuwere coating op, waarmee ze dat issue aangepakt hebben.
Gezien de huidige prijs van de K95 Platinum hebben deze toetsenborden nauwelijks bestaansrecht gezien hun prijs hoger is dan die van de superieure K95.

Daarnaast is het vreemd dat een toetsenbord van plastic net zo duur is als zijn aluminium tegenhanger... 8)7
Klopt, zal ook gewoon naar 149 (moeten) zakken. Anders zitten ze enkel zichzelf in de weg met de K95 Platinum, K70, K68, etc.
Hmmm 169 euro...Ik heb 179 euro betaald voor mijn K95 Platinum en die heeft 6 macrotoetsen erbij...voor die 10 euro zou ik dan niet weten in welk "marktsegment" de K70 RGB MK2 zou moeten vallen?
Wat de K95 platinum beter kan maken is dat er een dedicated bios switch op het tobo zit voor compatibiliteit met oudere moederborden; het komt wel eens voor dat ik niet de bios in kan komen op mijn Gigabyte Z68XP-UD5 mobo, omdat de K95 nog niet zover is blijkbaar. Dan moet je met een toetsencombi (F1 + hardware button meen ik) een andere bios in het K95 tobo activeren en dan kan 't wel. Maar die functionaliteit zie ik zo 1,2,3 ook niet op dat nieuwe K70 tobo...
Op kantoor zit ik achter de Corsair K90 en ben echt fan van de media bediening en de kwaliteit van het toetsenbord, dat was zijn geld wel waard.

Thuis heb ik de Corsair Strafe RGB, gekozen vanwege zijn helderde RGB verlichting.
Ik mis daarop wel de media bediening.

de K70MK2 met witte switches ziet er wel erg mooi uit, maar de prijs is voor mij te hoog om mn strafe te gaan vervangen ;)
Daarnaast wil ik zelf Draadloos RGB mechanische toetsenbord hebben, maar die zijn nog niet op de markt

[Reactie gewijzigd door Pykow op 22 juni 2018 13:42]

Ziet er niet slecht uit maar ik ben van plan om de keyboard van cooler master te kopen die wat ze bij Computex lieten zien. Want die lijken op een mac toetsenbord een beetje.
Prima product. Corsair moet eigenlijk nieuw soort toetsenbord uitbrengen met schermpje
Ik wil graag MEER compact low profile chiclet style keyboards met een kabel en rgb back light, ik wordt moe van die overload aan kolossale ramplanken met schakelaars zo groot als die op de muur...
WAAROM is de Blue Switch nooit beschikbaar in Nederland? 8)7 8)7 ;(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee