Twee nieuwe Wear OS-smartwatches van LG duiken op bij de FCC

LG lijkt van plan te zijn binnenkort twee nieuwe smartwatches uit te brengen met Wear OS. Documentatie voor beide apparaten werd gevonden bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. Een releasedatum is nog niet bekend.

Het gaat om de modellen LM-W315 en LM-W319, zo ontdekte Android Police op basis van informatie die de FCC online heeft gezet. Gezien het feit dat de modelnummers dicht bij elkaar liggen, gaat het mogelijk om twee verschillende versies binnen dezelfde serie. Van de specificaties is echter nog weinig duidelijk, behalve dat de software is gebaseerd op Wear OS van Google; de foto's tonen een deel van de interface.

Verder stelt de FCC dat er draadloze verbindingen gelegd kunnen worden via bluetooth en wifi. Van zaken zoals gps of lte wordt geen melding gemaakt. Van andere specificaties zoals de gebruikte processor of de afmetingen van het scherm is niets gezegd.

Eerder dit jaar kwamen er geruchten naar buiten over een mogelijke nieuwe smartwatch van LG. Deze smartwatch zou een combinatie zijn tussen een mechanisch horloge en een volwaardige smartwatch. Het apparaatje zou beschiken over 4GB opslag, 768MB lpddr3, Qualcomms Snapdragon 2100-soc, en een 1,2" rond scherm. Mocht het om dezelfde smartwatch gaan als degene die is genoemd in de FCC-documentatie, dan is het aannemelijk dat LG dicht bij een aankondiging is. Dat is overigens iets dat ook al in geruchten werd gemeld.

Door RoD

Admin Mobile

10-06-2018 • 12:36

43 Linkedin

Reacties (43)

43
42
37
1
0
4
Wijzig sortering
Ik begin me toch behoorlijk te ergeren aan het steeds maar blijven gebruiken van de Snapdragon 2100. Die chip is inmiddels 2,5 jaar oud en als er een apparaat is wat gebaat is bij een nieuwe SoC dan is het een smartwatch wel. Niet zozeer qua rekenkracht maar meer dat de accu langer dan 1,5 dag mee gaat. Dat ding is gebakken op 28nm ffs. :?
Ars heeft hier ook een erg goed artikel over geschreven:Maar gelukkig wordt er aan gewerkt:Ik hoop zelf in ieder geval op een 10nm SoC (7nm is waarschijnlijk nog te nieuw), Cortex-A35- en -A55-processorkernen en LTE-M connectiviteit (langzamer maar vooral veel zuiniger dan regulier LTE).
Het is natuurlijk eenvoudig om de schuld volledig bij Quelcom te leggen, maar je kan ook vragen waar blijft de competitie?
Kunnen bedrijven weinig aan doen gezien er nog niet echt nieuwere chips zijn. Daarnaast, wat is er.mis.met een accu dan 1,5 dag? Mijn Gear S3 gaat zelfs 3 dagen mee maar laad hem evengoed dagelijks op.

Zolang slapen met een watch niet comfortabel is door de grootte, dan zal een langere accuduur niet echt zin hebben.
Wat er mis mee is? Heel veel... Ik ken veel mensen met een horloge, maar die mensen vinden het al storend genoeg om hun telefoon iedere dag (meerdere keren per dag in mijn geval) op te moeten laden. Als je ook nog je horloge kunt vergeten om op te laden is dat erg storend. Het horloge dat ik nu heb heeft iedere 2-3 jaar een nieuwe knoopcel nodig. Wat maakt het voor mij dan om een smartwatch te kopen? (geplande veroudering, risico op het niet krijgen van updates etc. etc) ;)
Vergeten op te laden is echt onzin. Vrijwel iedereen heeft zijn telefoon lader naast zijn bed, dan kun je die van je watch er net zo goed bij leggen. Vergeten op te laden? Dan vergeet je je telefoon ook gezien die ernaast ligt.
Ik heb al jaren een smartwatch en het enige probleem is wanneer je een weekendje weg gaat en je lader vergeten bent.

Niet elke dag laden, maar 1x per week oid lijkt mij pas vervelend, dan moet je er op letten dat je dat altijd vrijdag ofzo doet. Nu is mijn Apple watch ook mijn wekker en leg ik hem standaard elke avond op zijn standaardje ( https://www.appelhoes.nl/.../MaxContent/225180925.jpg ). Werkt perfect!
Nee dat is niet vervelend. Het fijne aan wekelijks laden is dat je bijvoorbeeld bij 20% gaat laden (doe ik met mijn Fitbit). Stel dat ik het vergeet, dan kan hij op die 20% nog makkelijk een dag (2 zelfs) mee, dus dan laad ik hem de volgende dag alsnog op :)

Vergeten te laden met een apparaat dat slechts 1 dag (met moeite) kan draaien op een accu betekent dat je er de hele dag niks aan hebt, als je de kabel niet bij de hand hebt.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 10 juni 2018 16:06]

Behalve met moeite de dag doorkomen, veroudert de accu ook sneller, daarom is bij 20% opladen inderdaad al een hele stap! (Ik heb nog nooit een écht kapotte accu gehad, behalve bij een oude HP Compaq laptop die ik tweedehands had gekocht)

Hoe kleiner de cyclus, te beter... Al zou je hem nog iedere ochtend opladen van 50 tot 70, als je daar een dag mee kan doen, kun je hem nog steeds iedere dag inpluggen (mits je daarvan houdt) meer stamina is beter, in de huidige stand van zaken zou ik in ieder geval nooit een smartwatch kopen. 400 euro om je notificaties en de tijd te kunnen zien ;( ik heb toch de meeste notificaties uitstaan (Social media)
Ik laad mijn telefoon 80% van de tijd op in de auto, 's nachts gaat ie uit. Voor mij zou het echt wel een extra handeling zijn, en is een wat langere accuduur gewoon een stuk fijner.
Je telefoon uitzetten of in een speciaal bakje leggen in de auto kost anders net zoveel tijd als hem op je nachtkastje in pluggen/ leggen (draadloos opladen).

Hoezo extra handeling?
Volledig <OFF-TOPIC>... Maar m'n horloge met zonnecellen en synchroniseert met wat zenders, hoeft nooit opgeladen te worden en loopt altijd op tijd (in Europa). Dat is precies wat ik van een horloge verwacht.
Ik ben geen Dick Tracy.
Voor e-mail etc heb ik wel iets anders.
Maar ik ben een fossiel in deze wereld. Wel een fossiel dat z'n eerste cursus programmeren al meer dan 50 jaar geleden had.
</OFF-TOPIC>
Naast je bed? Serieus? Ik moet er niet aan denken. Dan wordt ik 's nachts wakker omdat een of andere idioot nog wakker is die appjes gaat sturen. Of een app die notifications stuurt die ik vergeten ben uit te zetten. Ik hoef niet zo'n tikkende tijdbom op mijn nachtkastje.
Ga nou niet smartwatches met traditionele horloges vergelijken. Jij wil graag kunnen klokkijken, mensen met een smartwatch willen graag klok kunnen kijken en achthonderdduizend andere dingen doen. En dat laatste vergt nou eenmaal iets meer van de batterij.
Pardon? Ik mag een smartwatch niet met een traditionele horloge vergelijken? Als ik hem zou dragen, moet ik daarnaast dan ook nog een traditionele WATCH dragen om de klok te kunnen kijken? Zoals eerder al werd beschreven worden er vaak oude SOCs gebruikt, welke minder energiezuinig zijn... Hoe vaker je moet laden = des te eerder je door de cycli heen bent ;) (is eerder een versleten batterij)

En ja 800.000 dingen die je ermee kan doen, maar voor 80% kun je beter je telefoon erbij pakken want dan is het sneller gebeurd, ik moet de bubbel nog zien... Vooralsnog is het zelfs voor de techgeek niet interessant ;)
Ik mag een smartwatch niet met een traditionele horloge vergelijken?
Niet als je het over batterijduur hebt, nee.
Als ik hem zou dragen, moet ik daarnaast dan ook nog een traditionele WATCH dragen om de klok te kunnen kijken?
Hoe kom je daar nou weer bij?
Zoals eerder al werd beschreven worden er vaak oude SOCs gebruikt, welke minder energiezuinig zijn... Hoe vaker je moet laden = des te eerder je door de cycli heen bent ;) (is eerder een versleten batterij)
Klopt.
En ja 800.000 dingen die je ermee kan doen, maar voor 80% kun je beter je telefoon erbij pakken want dan is het sneller gebeurd, ik moet de bubbel nog zien... Vooralsnog is het zelfs voor de techgeek niet interessant ;)
Kan, maar dan moet je wel eerst je telefoon erbij pakken. Gemak dient de mens, en dat is weer subjectief.
Ik ben zelf ook de gelukkige eigenaar van een Gear S3 en laadt deze ook dagelijks op. Hiervoor heb ik een jaar een Asus Zenwatch 3 gehad. Ondanks de claims moest ik deze gedurende de dag al weer opladen. Een hele dag redde ik niet. Ik ben dan ook klaar met de 2100 soc.
gedurende de dag.. da's wel heel straf ja. Heb een Nixon gebaseerd op zelfde soc. 36 uur red ie prima. Zou een nieuwe soc zeer waarderen voor 1x per week te laden. maar geloof er geen ene moer van dat ze dat al gaan redden.
Dat is wel apart, ik heb een Asus ZW3, een Diesel OnGuard en een Armani connected, alle drie met een 2100 en alle drie houden ze het zonder problemen een dag uit. Alleen de Asus moest ik een factory reset uit voeren aangezien deze te snel leeg liep, maar daarna was het weer goed.
Zo rond de week opladen bevalt me anders prima met mijn pebble time. Niet elke dag hoeven opladen en als de batterij melding komt nog ruim een dag door kunnen is echt ideaal in mijn ogen.
Mja. Ik doe 'm 's avonds toch af. En of ik 'm nou op mijn oplaadpunt leg, of er net naast, dat maakt mij niet uit.
Ik doe mijn horloge bijna nooit af, dus ik vind dagelijks laden echt verschrikkelijk irritant. Mijn Fitbit hoef ik ook maar eens per (ruime) week op te laden. Dat doe je dan standaard in het weekend als je 's avonds toch aan bankhangen doet :P Nee, dagelijks laden van een apparaat dat je nota bene draagt hoef je bij mij niet mee aan te komen.
En jij dacht dat nieuwere chips niet door bedrijven gemaakt worden? Tuurlijk kunnen bedrijven er wat aan doen. Samsung gebruikt chips in zijn smartwatches van zijn eigen (zuster) bedrijven en die stammen ook allemaal uit 2014. Dat is knap oud.

De gear s3 zit overigens al wel op 14nm, maar de gear fit pro 2 brachten ze eind vorig jaar nog rustig met cpu op 28nm uit.
Kunnen de OEM's ook niet veel aan doen; een opvolger is nog onderweg.
Anoniem: 343919
10 juni 2018 13:35
De smartwatch bestaat denk ik al sinds ongeveer 2012? (Pebble was een beetje de gamechanger) maar tot vorig jaar zag ik er maar bar weinig van in het wild. Zag vooral sporters met fitnesstrackers/sporthorloges maar daar bleef het dan ook bij. Is natuurlijk anekdotisch maar ik heb het idee dat er sinds dit jaar steeds meer mensen een smartwatch kopen. Grotendeels zijn Apple Watches maar zie steeds meer Samsungs en Fitbits.

Wordt het dan toch meer geaccepteerd door de massa? Worden ze ook beter ondersteund door apps? (hoewel steeds meer appfabrikanten ermee lijken te kappen voor de Apple Watch? https://www.onemorething....ft-stopt-apple-watch-app/)

Ik vind het mooie techniek maar zie mijzelf nog steeds niet met een smartwatch lopen. 30 jaar geleden zei men dat ook over de mobiele telefoon. Maar ik ben nu nog vooral sceptisch voor de kwaliteit/aanbod van apps, maar ook hoe erg ik afgeleid wordt. De drempel is echt heel laag om toch je notificaties te bekijken.


Ik vind het lastig. Kan in mijn ogen nog steeds 2 kanten opgaan.
misschien in jouw kennissenkring, hier zie ik nog steeds vrijwel niemand -behalve enkele apple adepten- met een dergelijk horloge.
Het kan er natuurlijk ook aan liggen dat je niet weet dat het een smartwatch is. Bij de Apple Watch is het duidelijk maar genoeg zien er gewoon uit als een normaal horloge. Ik werk nu bijvoorbeeld met iemand aan een project en ik weet alleen dat hij een smartwatch heeft omdat hij het er een keer over had. Daarvoor leek het op een simpel horloge.
Dat dacht ik ook. Maar ik heb er sinds kort een en ben echt meer dan tevreden met mijn Apple Watch. Sure ik wissel hem soms om voor een analoge automaat. Maar voor op het werk enzo vind ik de Apple Watch prima. Hij geeft bijvoorbeeld ook meldingen als je al een uur niet gestaan hebt en houd je activiteiten in de gaten.
Ik draag zelf een jaartje of 3 een smartwatch(iWatch) In mijn omgeving (sportschool) zie ik regelmatig wat fitbits en iWatches voorbij komen. De Android smartwatches zie ik echt nooit.
Van mijn Fossil Q Founder zie je ook niet dat het een smartwatch is :) En ik zie eigenlijk wel veel Android smartwatches, ligt ook waar je mee om gaat natuurlijk :)
Ik moet zeggen dat ik ze erg veel zie, vooral de Apple Watch. De smartwatch zal ook niet meer verdwijnen.
Appfabrikanten stoppen in sommige gevallen omdat een specifieke App vaak niet nodig is, gezien standaard notificaties etc prima worden ondersteund wanneer de App op de iPhone draait.

Hoewel je gelijk hebt dat de drempel laag ligt om notificaties te bekijken, geeft een Watch bij mij juist meer rust. Het voorkomt dat je steeds naar de smartphone grijpt. Nu is het even heel snel kijken en negeren wanneer het niet belangrijk is. De afleiding kan dus wel eens minder zijn.
De snapdragon 3100 komt pas op het eind van dit jaar uit. Helaas nog steeds op het 28nm proces. Maar met allerlei optimalisaties.
Deze chip gaat in de google pixel smartwatches gebruikt worden.
Heb je een bron voor dat 28nm? Volgens mij is er nog echt niks bekend behalve dat er een opvolger komt.
Niets definitief of officieel natuurlijk, maar dat is de Qualcomm Snapdragon Wear 3100 evenmin: http://winfuture.de/news,103172.html
Qualcomms eigen woorden geven me toch een ander idee:
"The 2100 came built on a 28nm process, which was oddly outdated at the time, but Kedia said that we can expect something more front-line on the next platform."
https://www.wareable.com/...n-smartwatch-wear-os-2018
Hmm dit artikel van xda gebruikt dezelfde bron als winfuture van @tjorim.
Er staat 'As previously reported', maar ik kan dat vorige rapport niet vinden. Alleen dit artikel waarin staat dat de 2100 nog gebasseerd is op 28nm https://www.xda-developer...snapdragon-chips-wear-os/.
Zou kunnen dat ze de chip hetzelfde houden en alleen een zuinigere co-processor erbij doen voor 'always on' functionaliteit, maar ik hou hoop dat het echt een goede verbetering is.

In het artikel van xda die jij aanhaalt zijn ook veel reacties die dit gedeelte van het nieuws in twijfel trekken.
Echt, ook die nog 28nm...
Zo veel verstand heb ik er niet van, maar de 1e watches gebruikten allemaal een snapdragon 410. Kunnen ze er nu niet een 625 ofzo inzetten dan? Of een 450. Iig iets wat kleiner gebakken is.
Zolang er nog steeds een 2100 chip in zit die al verouderd was toen die 2.5 jaar geleden op de markt verscheen waag ik mij absoluut niet aan android wear. Ieder model is traag en snel leeg.
Ik had geen last van traagheid op mijn fossil q explorist. Ging 2 dagen mee op een accu, maar iedere avond voor het slapen gaan op oplader gooien is geen moeite. Ik heb hem weggedaan wegens inbranding, dat is een groter probleem.
Jammer dat ze niet vast bleven houden aan WebOS. Vond het wel wat hebben dat er qua wearables wat meer fragmentatie was en ruimte voor meer eigen ideeën.
Ik heb kort geleden weer geprobeerd met WearOS op een Huawei Watch 2 sport, en had ik niet alleen de zelfde problemen die ik had met een LG G Watch R in 2015, sommige dingen zijn slechter geworden.

Kwa hardware, inderdaad de chipset is een deal breaker, vooral als je naar de radio specs kijkt, wifi ja, maar alleen 2,4Ghz, bluetooth verbinding met een headset was super instabiel.

Dan de software: navigatie is slechter geworden imo, Google vindt dat scrollen in een 1,5" ronde scherm goed werkt, maar ik denk van niet, je vinger zit continu in de weg, en de dikke randen rondom de scherm zorgt dat je scroll oppervlakte veel kleiner is.

Daarnaast heeft Google sommige select knopjes kleiner gemaakt, bijvoorbeeld met muziek control, op de G Watch R was het scherm in 4 gedeeld, links en rechts is om muziek te skippen or herhalen, boven en onder was volume control.
Nu zijn de muziek controles kleine knopjes die ik vaak mis.

Mijn ervaring is ook dat WearOS trager is geworden, minder snel reageert en terwijl je meer apps heb, werken de apps maar half of helemaal niet (Ik kreeg Spotify niet aan de praat).

Net zoals Google Assistant, werkt nu ivm Google Now/Voice commands op de G Watch R veel langzamer en slechter.

Alles dat voeg toe dat ik mij zeer goed af vraagt, waarom zou iemand z'n horloge kopen.

Voor fitness is het nog steeds dramatisch slecht, op de Huawei Watch had ik zowel Google Fit als Huawei health, ik kreeg altijd compleet verschillende data van mijn activiteiten en bewegingen, en bij actief een van die twee openen om een activiteit te opnemen had ik soms dat tussendoor hartslag data niet opgeslagen werd, of dat de tracking uit zichzelf gestopt was.

Als iets om notificaties sneller te lezen en beantwoorden werkt ook niet supper door de interface design, lags, slechte apps en apps integraties en slecht werkende spraak commando systeem, heb sinds kort een Bose QC35 2 en het maakt een veel betere wearble voor notificaties dan de smartwatch, dit is als iedereen mij in het Engels zou schrijven, helaas is dat niet zo.

Persoonlijk had ik het aangeschaft om mijn sport sessies op te nemen en als een Spotify speler zodat ik mijn 6" telefoon niet bij moet hebben in de gym zaal.
Direct was het mislukt omdat ik Spotify niet werkend kreeg. Dan maar als fitness tracker en muziek control zodat ik mijn telefoon niet altijd uit mijn broekzak moest halen... Maar je moet dan je pols met wat kracht na je toe trekken, wachten tot dat het scherm actief is, op volgende drukken en wachten tot dat de horloge de actie verwerkt en uitvoert.... Kost mij minder tijd om mijn telefoon uit mijn broekzak te halen, unlocken en zelf een nummer kiezen.

Voor nou, beschou ik wearOS als een dode iets.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee