TransIP kondigt einde aanmeldingen voor gratis Stack-opslag van 1TB aan

TransIP stopt met de aanmeldingen voor gratis 1TB online opslag van zijn Stack-dienst. Volgens de dienst is de ruimte voor de gratis versie bijna vergeven. Het bedrijf blijkt een maximum van 250.000 aanmeldingen gehanteerd te hebben.

Volgens TransIP is er nog een beperkt aantal invitecodes voor 1TB gratis Stack-opslag beschikbaar. Het bedrijf heeft een teller op zijn site gezet, die op iets minder dan tienduizend invites staat en afloopt. Als de teller op nul staat heeft TransIP in totaal een kwart miljoen invites uitgestuurd.

"Iedereen die al op de wachtlijst staat ingeschreven, ontvangt uiteraard ook nog een Stack-invite", volgens TransIP. Voor gebruikers die al een gratis account met 1TB opslag hebben, verandert er niets. Ook belooft het bedrijf nieuwe functies uit te blijven brengen. Naast de gratis accounts biedt de hoster ook betaalde Stack-pakketten aan.

Het bedrijf rekent 10 euro per maand voor 2TB en 50 euro per maand voor 10TB. Of het 1TB-pakket blijft bestaan in een betaalde vorm, is niet bekend. TransIP begon in oktober 2015 met het aanbieden van gratis 1TB aan opslag in Nederland en begin 2017 in België. Daarbij maakt het bedrijf niet duidelijk dat het om een actie met een beperkte hoeveelheid invites ging.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

24-04-2018 • 16:24

159 Linkedin

Reacties (159)

Wijzig sortering
er zijn geen invites meer beschikbaar.
Ik vind het ook nogal wat.. 250.000 keer 1 terabyte weggeven, 250 petabyte aan opslag gratis..
Wat zou dat nou kosten voor TransIP? (5 miljoen per maand ofzo? of sla ik door?)
Er zijn geen reklames te zien bij TransIP dus gratis lijkt gratis. Hopen ze dan dat er genoeg mensen alsnog naar betaalde abo gaan ofzo? Wat zou hun model zijn qua inkomsten voor dat stukje?
Allereerst is er natuurlijk een grote overboeking, lang niet iedereen zal zoveel opslag gebruiken. Waarschijnlijk komen de meesten niet eens in de buurt van 200GB.

Daarnaast denk ik dat ze veelal hun oude, HDD, storages ingezet hebben. Die werden niet meer gebruikt voor de VPS diensten (wat volledig SSD is geworden), maar waren ongetwijfeld ook nog lang niet afgeschreven.

Als laatste zit het verdienmodel natuurlijk in de extra's. Van een domeinnaampje erop (waar ze actief mee adverteren als je inlogt) tot andere producten. Als je tevreden bent over de storage, dan ben je ook geneigd andere producten af te nemen.

Ik denk dat het ze weinig kost en veel oplevert.

[Reactie gewijzigd door 5183 op 24 april 2018 16:36]

Vergeet Data Deduplication niet.
Dus zelf van de pak hem beet 10% vulling, word ook nog een groot deel weggesnoept.
Kan je encrypted data ook deduplicaten?

Volgens TransIP: "De veiligheid van je data vinden wij erg belangrijk bij TransIP en daarom is je data ook versleuteld met een 256-bit AES sleutel."

Als dat kan, bespaart dat inderdaad ook bergen ruimte.
De privacy en encryptie op STACK:
Dit betekent dan ook dat de encryptie sleutel in bezit is van TransIP en deze wordt los van de storage server opgeslagen.
[...]
Wij hebben een strikte procedure in het geval er toegang tot deze keys noodzakelijk is (waar wij om veiligheidsredenen geen verder informatie over kunnen geven).
Ik meen dat Stack gebaseerd is op OwnCloud Enterprise. In de Administration Manual is meer te vinden over de encryptie, waaronder:
Encryption keys are stored only on the Nextcloud server, eliminating exposure of your data to third-party storage providers. The encryption app does not protect your data if your Nextcloud server is compromised, and it does not prevent Nextcloud administrators from reading user’s files. This would require client-side encryption, which this app does not provide.
Gezien de informatie bij OwnCloud zelf en de ietwat summiere informatie bij TransIP, gebruiken ze enkel de server encryption. Zowel OwnCloud als diens fork NextCloud hebben ook de mogelijkheid voor end-to-end encryptie, maar dit staat expliciet uit bij Stack:
Hierdoor kunnen wij alleen server-side encryptie toepassen en geen end-to-end encryptie.
Tl;dr TransIP kan sowieso bij de data die op Stack gehost is. Afhankelijk van de configuratie en mogelijke aanpassingen, kan het zijn dat het per-user encryptie is (elke gebruiker een andere sleutel) of een globale encryptielaag (een sleutel per server, netwerk of complete Stack infra) - welke van de twee het ook is, toegang door TransIP medewerkers is mogelijk.

OwnCloud lijkt geen ondersteuning van deduplicatie te hebben, hoewel het goed mogelijk is dat dit in Stack op filesystem-niveau gebeurd.

[Reactie gewijzigd door jurroen op 24 april 2018 17:42]

Leuk dat ze bij mijn encrypted schijf image kunnen. _/-\o_
Ach, die paar accountjes waar ze niet bij kunnen.. Vallen weg in de marge.
Naast de TransIP versleuteling komt mijn data al versleuteld aan bij TransIP door Duplicity. Ik wil mijn backup niet onversleuteld "in de cloud" hebben staan. brrrr
Daarom ben ik ook wel erg blij met TransIP. Geeft toch een veiliger gevoel dan Google, Dropbox of andere grote data graaiers.
Daarom ben ik ook wel erg blij met TransIP. Geeft toch een veiliger gevoel dan Google, Dropbox of andere grote data graaiers.
Wat hebben die twee dingen met elkaar te maken? Je kan toch net zo goed versleuteling toepassen op bestanden die je op Dropbox of Google Drive zet toepassen?
Vaak encrypten ze per block en voeren ze dan deduplicatie uit. De keys zullen niet verschillen per klant (daar is de dienst te goedkoop voor)
Deduplication zal alleen per klant werken vanwege de encryptie, maar het scheelt allicht iets. Wel zullen ze de boel zippen en dat kan een hoop schelen soms. Al is het juist bij de grote dataverbuikers zoals audio en video dan weer weinig. Al met al zal het me idd niet verbazen als ze minstens 1:10 kunnen overboeken al met al.

Zelf zit ik bij Backblaze, een iets ander concept, is echt puur als backup eigenlijk. Voor $5 per maand onbeperkte opslag, met 1TB red ik het helaas niet.
Klinkt goed, $5 per maand voor unlimited zou ik er zeker voor overhebben.

Maar moet je dan per se custom sync/backup software van Backblaze zelf gebruiken? Of zijn er ook opties om gewoon zelf bestanden te uploaden naar je online backup? Bijvoorbeeld via (S)FTP of SSH of desnoods via een webpage.
Even snel gekeken op de site en duplicity met de b2 backend wordt ondersteund.
En als het toch meer gaat kosten dan dat het oplevert kunnen ze er ook altijd nog geld voor gaan vragen voor de bestaande gebruikers.
De kans dat ze oude opslag voor de gratis stack inzetten is groot. Men is al een aantal jaar geleden begonnen met het geven van de uitnodigingen. Die werden maar mondjes maat uitgedeeld. Zo nu en dan weer een serie. Wellicht stond dit telkens gelijk aan het aantal hd systemen wat voor andere zaken buiten dienst werd gesteld.
Dit is wel een leuke manier om klanten te trekken en wie eenmaal binnen is stapt makkelijker over naar een betaalde dienst. Zo trekt men klanten zonder veel reclame te maken. Wat techniek betreft is het niet het meest moderne of het meest veilige, maar voor een online backup werkt het prima. Betrouwbaar is het zeker. In al die jaren dat ik Stack gebruik heeft het er maar één keer uit gelegen. Toen lag de stroom er in half Amsterdam (waar het datacentrum zich bevind) er uit.
Al met al een leuke manier om klanten aan zich te binden zonder al te veel kosten.
Hoeveel van al deze gebruikers hebben daadwerkelijk 1TB in gebruik?
N=1
Ik gebruik op dit moment 982 van 1017 GB in gebruik
Ik heb een Gig of 50 erop staan. Nog niet echt veel.
laatste keer dat ik keek een 887GB....dus idd nog geen 1TB ;)
Dat zullen er zéér weinig zijn denk ik.
250.000 invites. Laten we eens zeggen dat vier op de vijf daadwerkelijk hun account registreert.
Dat zijn 200.000 accounts. Ik denk dat minimaal de helft daarvan er eens naar gekeken heeft en er verder weinig tot bijna niets mee doet, want *gratis dus registreren*.

Dan blijven er nog 100.000 accounts over.
80% zal het gebruiken voor de backup van hun essentiële data. Een stapel word en excel documenten en wellicht wat verdwaalde fotootjes. Laten we eens zeggen gemiddeld 4GB?

De overige 20% zal meer gebruiken, omdat ze toevallig wat meer foto's hebben en wellicht een verdwaald video bestand opslaan. Laten we eens zeggen dat die 20% is opgedeeld in 15% van gemiddeld 20GB en dat slechts echte grootgebruikers zijn met een gebruik van gemiddeld 800GB.

Do the math yourself ;) Maar dat klinkt al heel anders dan 250.000.000 GB ;)
Ik zie wel degelijk reclame van TransIP zelf staan op de Stack indexpagina. Ik neem aan dat ze gebruikers van de gratis dienst proberen over te halen om ook hosting of domeinnamen af te laten nemen bij hun. Lijkt me een logische tactiek die waarschijnlijk ook nog wel eens succesvol kan zijn.
Domeinnaam kost ook niks, 8 euro per jaar, eerste jaar zelfs 4 euro. Is best leuk, 1TB eigen cloud storage met een eigen domein eraan. Ik gebruik het o.a. om m'n VPS'en ernaartoe te laten back-uppen.
Je kunt je stack toch ook zo koppelen aan je VPS, op FS niveau? Dat doe ik. Let wel, VPS'en zijn ook gehost bij TransIP, dus dat scheelt.
Jep, same here. Dat is zelfs 1 van de oplossingen die Trans IP in de documentatie van Stack aanhaalt, hoe je 'm kan koppelen binnen je distro om backups te maken.
Het scheelt nogal dat het dynamisch geallocate wordt, dus je bent alleen in het 'slechtste' geval 250PB kwijt. Een hoop stacks staan misschien maar voor 10% of minder vol.
Die van mij op 0%.
Ze komen er regelmatig mee in het nieuws, ook nu dus weer. Het levert weldegelijk wat op zo.
Daarbij natuurlijk de hoop dat Stack goed bevalt en je ook andere diensten bij TransIP gaat afnemen.
Dit...

Ik ken Transip van Stack maar grote kans dat ik na mijn volgende hosting contract overstap naar Transip :)
klopt...had eerst alleen stack....mijn domeinen inmiddels overgeheveld en een tevreden gebruiker van een VPS :)
Gratis reclame? Zie dit artikel bijvoorbeeld. Naamsbekendheid is toch wel relevant.
Van exposure kan je geen kilobyte opslag kopen.
Maar wel andere diensten verkopen.
You sure? Wat denk je dat een reclamecampagne kost per view? Daar zul je ook nog stevig van schrikken.

Van exposure koop je dan misschien niets, maar van de omzet van je nieuwe klanten wel. Zeker als je een low-spec storage systeem gratis aanbied, dat je opbouwt van je oudere troep (lees HDD na de ssd upgrades), dan zit je alleen nog met een stroomrekening.
Maar die exposure genereert wel omzet in andere delen van je bedrijf, en met de extra winst uit die extra omzet zou je dan je 'gratis' dienst aan kunnen bieden.
Vergeet niet dat ze MAXIMAAL 250 petabyte uitgedeeld hebben straks. Ik heb bijvoorbeeld ook maar ongeveer 50GB in gebruik i.p.v. de maximale 1TB
Denk je echt dat al die 250.000 klanten hun 1 TB vol hebben? Ik heb zelf maar 8 Gb in gebruik.
Ik heb van een Transip ontwikkelaar begrepen, dat opslag ontzettend goedkoop is, en dat ze met de naamsbekendheid de kosten er blijkbaar al mee uithalen.
Wat dacht je van de server van Yahoo for Flickr? Dat is in principe ook onbeperkt.
Je kunt er files van maximaal 4GiB opzetten, bij grotere files gaat het mis...
Ik heb er vanmiddag nog een file van 15gb opgezet zonder problemen.
Dan is het handig als je aangeeft hoe
Ik gebruik zelf Goodsync, al m'n Veaam backups (50-80GB) worden prima weggeschreven
Ik gebruik het ook als ofsite storage voor mn Veeam backups gewoon via de stack client. Werkt idd prima! Met de timemachine backups van de Xpenology heeft hij nog wel eens moeite. Dat zijn ook veel kleine bestanden die steeds aangepast worden.
Die Stack client werkte verschrikkelijk in W2K16, toen maar over gegaan op een alternatief. Helemaal omdat ik toch al naar meerdere storage providers wil back-uppen
Hij loopt inderdaad wel eens vast maar ik heb gezorgd dat hij elke dag om 15:00 even de app reboot omdat er toch geen backups draaien dan. Dan blijft hij wel prima werken op WS 2012R2.
Op mijn Mac kan ik de Stack mounten als een externe schijf. Daarna is het "gewoon" sleur en pleur om er bestanden op te zetten.
Wekt ook onder Windows 10. Windows 7 wil niet zo, transfers die failen de hele tijd en de verbinding valt hier en daar weg. Ik mount met WebDAV en de implementatie onder 7 schijnt erg gebrekkig te zijn, ik heb er verder niet naar gezocht.
Nou onder windows 10 heb ik anders ook regelmatig dat, vooral als ik meerdere bestanden van een paar MB upload, niet goed worden weggeschreven. Ze krijgen dan bestandsgrootte 0.
Gebruik Mountain duck om Stack als driveletter in verkenner (total commander) te krijgen.
Probeer even via de cliënt. Via de browser/webdav wil er idd nog wel eens een limiet opzitten.
Dat ligt aan je eigen instellingen, ik heb er vele files van 8GiB en meer op staan namelijk. No problem.
Via de client kun je alleen een sync map instellen. Dus daar heb ik niets aan. Dat is niet een externe schijf, want de ruimte die je synct heb je lokaal ook in gebruik. En je kunt maximaal maar 4 GiB bestanden uploaden als je hem mapped als een netwerk drive.
De webinterface slikt met gemak bestanden van meer dan 4 GB.

En het andere wat je zegt klopt ook niet, volgende keer even zoeken? Zie dit artikel bij nota bene TransIP zelf: https://www.transip.nl/kn...ing-downloaden-bestanden/
Dat heb ik gelezen en ik heb het over de netwerk drive, niet over de client of de webinterface (die de laatste keer dat ik hem gebruikte geen meerdere bestanden tegelijk kon uploaden, dus daar heb ik ook niets aan).
Er staat letterlijk over de download: "Omdat het register 32-bit is, kun je deze waarden maximaal maar verhogen naar 4GB (dus 4000000000 bytes)." Dat geldt echter ook voor de upload via netwerk drive...
en vooral het uploaden van veel gegevens gaat vaak mis. Duurt lang maar uiteindelijk werkt het wel.
Wel mooi dat je het kan koppelen aan een NAS met automatisch overschrijven.
Ik heb er een bestand van 98,1GiB op staan, gewoon geüpload via de desktop client.
4gb is een bekende browser limiet
Alleen met de client software kan je groter dan 4GB uploaden. Bij mij gaat dit altijd goed.
Ik gebruik het al vanaf dag één als mediaserver-opslag

Mijn files gaan naar de stack, nooit een limiet gezien.
Kodi op windows, rpi en androidbox lezen het als een webdav, dus streamt direct vanaf stack, ideaal, waar ik ook ben.

Verder is het mijn dropboxvervanger, alles wat die deden, doe ik nu op stack.
Ondertussen maar 2x een uitval gehad, maar altijd in de nachtelijke uren, vast een update oid, en na en uurtje weer bereikbaar.
Ik draai veel grotere bestanden zonder problemen.
Oh? Ik heb er files van ~12 GiB opstaan, zonder issue. Gekoppeld op FS niveau aan m'n server en cp'en / rsync'en maar
Heb op 12 maart al een aanvraag gedaan, helaas nog niks binnen.
Ik hoop dat dit alsnog waar wordt gemaakt. :)
Hier volgens het artikel wel

"Iedereen die al op de wachtlijst staat ingeschreven, ontvangt uiteraard ook nog een Stack-invite", volgens TransIP.
Had ik al gezien inderdaad, maar ik hoop dat ze dit waarmaken gezien er nog minder dan 10000 invites zijn.
Sta al een half jaar ervoor ingeschreven. Nog niets ontvangen :z Ik wacht rustig af. 1TB is fijn om te hebben. Ik overweeg ook de betaalde versie nog. Moet nog eens kosten/bate analyse maken :Y)
Ik gebruik het geruime tijd en momenteel 402 GB in gebruik voor de diverse externe back-up sets en opslag van de beveiligings beelden. Vooral via webdav zeer handig!
Dus je kunt de beelden gewoon naar de cloud streamen/wegschrijven?
Dan zou ik even een berichtje sturen via het controle paneel
Thx, will do!, misschien is het omdat ik niet bij jullie ben komen werken uiteindelijk ;-)
(En tof dat jullie zelf ook meekijken!)
Groeten aan Hugo!

[Reactie gewijzigd door gitaarwerk op 24 april 2018 17:02]

Dat is ook gek. Mijn vrouw heeft afgelopen week nog een aanvraag gedaan en had binnen 24 uur een invite. Ook voor@VirinR

[Reactie gewijzigd door Donstil op 24 april 2018 17:20]

Ja idd. Heb zelfs mijn OneDrive moeten upgraden naar 50GB voor €2,- per maand.
Wel is OneDrive integratie in de office apps voor iOS en Android weer handig, keuzes :X
Ik heb me juni 2016 ingeschreven, heb nooit een invite ontvangen. Ben wel benieuwd of ik die ooit nog ga krijgen..
Dan zou ik het eens opnieuw doen, want die van mij was binnen 48u binnen vorig jaar..
En het zelfde voor alle familie en vrienden die het ook gebruiken.

[Reactie gewijzigd door VNA9216 op 24 april 2018 19:41]

Dat is nog niks. Ik heb op 22 februari een aanvraag gedaan en ook ik heb nog niets binnen. Maar hopen dat dat nog komt.
ik heb 2 invites gehad, herl snel telkens, de eetste had ik laten verlopen
"Iedereen die al op de wachtlijst staat ingeschreven, ontvangt uiteraard ook nog een Stack-invite"

Edit: @RobbyTown was mij al voor. :)

[Reactie gewijzigd door jesse! op 24 april 2018 16:35]

Ik heb zelf m'n aanvraag sinds 11 april uitstaan... Ben benieuwd ;)
Ik gebruik het als backup voor wat extra spul. Maar meer statisch. Verder doe ik alles in OneDrive en Dropbox.
Je wordt als irrelevant gemod, maar zonder verdere integratie met de rest van de workflow heeft het weinig zin buiten een archief. Daar is Dropbox, Google Drive en OneDrive beter voor geschikt inderdaad. Voordeel van Stack is wellicht betere privacy van je gegevens op servers die in NL zijn gevestigd?

[Reactie gewijzigd door GeforceAA op 24 april 2018 18:41]

Je kan het ook mounten met davfs2 in Linux.
Kan een voordeel zijn, ware het niet dat stack erg langzaam is met veel kleine bestanden. (Half jaar geleden iig)
Kan ook in Linux overigens.
transip stack is owncloud
Nu ook, heb het een dik jaar. Erg teleurstellend.
Gemount via WebDAV in Windows
Kan je vertellen op welke manier het teleurstellend is? In verband met de snelheid wat @twicejr aangeeft?
Het is een tijd geleden maar dit staat me bij:
Snelheid; fluctueert en traag.
Problemen met de connectie. Hij maakt niet automatische verbinding, je moet de netwerk schijf nog eens (of meerdere malen) aanklikken voor hij verbind. In tegenstelling tot bijvoorbeeld mijn XS4ALL webspace. Indertijd geprobeerd dit te verhelpen zonder succes.
In het begin heb ik geprobeerd de stack vol te pompen maar daar had ik ook problemen mee. Na 300GB kwam er melding dat hij vol (of iets dergelijks vermoed ik). Een paar dagen later kon er weer een paar 100GB bij.
Ook werkte het bestandsdelen niet altijd. Helemaal vervelend als je daar voor teleurstellend lang moest wachten om het te uplouden.

Intussen heb ik wel een domeinnaam bij ze ;-)

[Reactie gewijzigd door Peran op 24 april 2018 19:10]

Vervelend zeg! Dat maakt inderdaad dat het een teleurstellende ervaring is. Ofja, ik kan het goed inbeelden.

Ik heb zelf een beetje het vermoeden dat TransIP uitgefaseerde hardware inzet voor Stack. Ik bedoel, anders is het echt niet rendabel om aan te bieden. Dan is het flink geld bij stoppen. Dat, gecombineerd met overselling, maakt het traag als dikke stroop.

Mag ik je een advies geven? Probeer zelf eens NextCloud! Als je het met PHP7, APCU en Redis doet, heb je geen dikke hardware nodig om het te draaien. Bovendien is NextCloud ook veel uitgebreider en zijn er apps voor vrijwel elk gewenst scenario. Tot en met volledige ondersteuning van MS Office bestanden.

Er zijn ook Nederlandse, commerciele aanbieders. Zelf geen ervaring mee, maar lijkt mij dat die meer performance kunnen bieden ;)

Via federatie kun je zelfs een off-premise server naadloos linken met een on-premise server, voor extra redundacy en/of uitbreiding.
federatie synced toch niets? Dus geen redundancy dan. Met federatie kun je wel de ene nextcloud aan een andere knopen en je kunt al ge bestanden via welke server dan ook raadplegen. Maar de bestanden staan alleen op 1 server tenzij je ze dus kopieerd.
Zo begreep ik het federatie gedeelte iig ;)
Klopt. Federatie is geen synoniem voor synchronisatie, maar een koppeling tussen twee of meer instances.

Het geeft wel de mogelijkheid om te kopieren, voor veiligheidsredenen een kopie te maken naar een andere instance. Natuurlijk kan zoiets ook via andere middelen opgezet worden. Bijvoorbeeld een rsync cronjob. Meer wegen die naar Rome leiden!
Ik heb zelf een beetje het vermoeden dat TransIP uitgefaseerde hardware inzet voor Stack. Ik bedoel, anders is het echt niet rendabel om aan te bieden. Dan is het flink geld bij stoppen. Dat, gecombineerd met overselling, maakt het traag als dikke stroop.
Daar is - niet gecontroleerd - best wat informatie over te vinden, naar mijn weten klopt het precies wat je zegt
Mag ik je een advies geven? Probeer zelf eens NextCloud! Als je het met PHP7, APCU en Redis doet, heb je geen dikke hardware nodig om het te draaien. Bovendien is NextCloud ook veel uitgebreider en zijn er apps voor vrijwel elk gewenst scenario. Tot en met volledige ondersteuning van MS Office bestanden.
Oplossing waar ik het een en ander aan Apps of andere extra applicaties voor 'nodig' heb ken en heb ik voldoende. Het is precies wat ik wil verminderen en helaas iets wat minder makkelijk kan met de gratis stack van TransIP.

Dank je wel voor je uitgebreide reactie!
Dat het op NL Servers staat is voor mij ook 1 van de redenen dat ik daar naartoe een back-up van mijn NAS heb lopen. Voor dagelijks gebruik is het inderdaad onhandig, al hebben ze wel gewoon een iOS (android denk ik ook?) app en werkt de service stabiel en snel.
Voor dagelijks gebruik is het inderdaad onhandig
Wat is er onhandig aan? Ik maak zelf elke dag gebruik van NextCloud, wat een fork is van OwnCloud. Stack is gebaseerd op OwnCloud Enterprise. Ik heb geen ervaring met Stack, puur kijkende naar NextCloud/OwnCloud:
 • Voor automatische synchronisatie zijn er apps, voor iOS, Android, Windows, Mac en Linux. De desktop apps zijn pure synchronisatie tools, de mobiele apps zijn stukken uitgebreider.
 • Met de mobile clients is het mogelijk om automatisch foto's te uploaden en desgewenst te groeperen op jaar/maand.
 • Via WebDav, CalDav etc kunnen agenda's, contacten, todo's etc worden gesynchroniseerd tussen verschillende devices.
 • Met een 'secure drop' kunnen mensen veilig bestanden naar jou versturen; die link kun je aan iedereen geven, niemand behalve jij (en eventueel mensen met wie je het deelt) kunnen bij die bestanden
Ik zit dan niet elke dag IN NextCloud, maar ik gebruik het wel elke dag! NextCloud heeft apps, waardoor de meeste gewenste functionaliteit op te zetten is. Maar dat is offtopic en heeft Stack waarschijnlijk niet.

[Reactie gewijzigd door jurroen op 24 april 2018 18:32]

Het zijn wel echt 2 verschillende dingen hoor. Stackstorage is puur opslag. Ja er is WebDav, en dat is handig omdat ik het kan koppelen in mn Synology NAS. Maar CalDav is er niet. Zoals ik al zei, de apps zijn inderdaad top, daar was in het begin erg weinig functionaliteit, maar dat is onlangs met een grote update verholpen, maar het is gewoon anders dan dropbox of onedrive. Qua ervaring en mogelijkheden.
Jammer, erg jammer! Ik denk dat als ze het iets beter hadden opgezet, voor een klein bedrag, dit een veel fijnere ervaring zou kunnen zijn!
Dan wordt het echt een Cloud diensten geen simpele Cloud opslag, zoals het nu is. Dan moet de support er natuurlijk zijn voor als iets niet werkt voor meerdere onderdelen en moet de kennis er zijn bij TransIP om dit op te zetten en te beheren. Denk dat dat een dienst wordt die zij wel hadden kunnen leveren, maar een dienst zal worden die niet echt in hun line of business ligt, omdat ze dan gaan concurreren met andere Clouddiensten die niet alleen maar opslag bieden, waarbij dat - denk ik - niet in hun voordeel zal zijn.
Wellicht alleen op kleine schaal in Nederland, omdat alles in Nederland staat, maar dat voor de opzet zoals jij schetst, te kleinschalig zijn.
Wat ik een groot voordeel vind, is dat ik gewoon kan zeggen "synchroniseer folder x" en op mijn PC veranderd er niets. Ik hoef niet alles in een map te pleuren zoals bij Onedrive, wat imo erg onhandig is.
Ene gedeelte staat op schijf a, andere gedeelte op schijf b. Met een SSD heb je soms gewoon de ruimte niet.
Ik gebruik het vnml voor de cloud opslag/sync van foto's vanaf mobiele devices. Gebruikte ik voorheen Dropbox of Onedrive voor, totdat die opeens geld gingen vragen na x jaar gratis storage aangeboden te hebben. Grootste nadeel van Stack is eigenlijk de mobiele client. De Android versie is met foto sync zo buggy als wat, en het alternatief, de Ownclient beta client gaat ook regelmatig door een update kapot of stopt spontaan met automatische foto upload onder Android. Jammer. Mocht iemand goede alternatieven hebben voor Android sta ik open voor suggesties. 😁
Ik gebruik nog geen 100GB, ik gebruik het alleen als backup namelijk.

Ik vind het enorm zonde dat iemand nu niet gratis gebruik kan maken van deze dienst omdat ik als free member 1TB reserveer. Zonder dat ik dit van plan ben te gebruiken.

Zou het prima vinden als ik mijn plan kan downgraden naar 200GB oid. Dan komt er 800GB vrij. Dan kan ik als één persoon al 4 soortgelijke verbruikers gratis helpen.
Dat is toch flink wat.

Zou het dan ook nog te maken hebben met het aantal gebruikers ansich, ipv alleen de ruimte die ze reserveren?
Er is heus geen 1TB voor jou gereserveerd ;)
Als je alles optelt en deelt en weet ik wat meer dan kom je op een veel lager benodigde storage uit.
Je kan ook je 1TB verdelen. Ik heb voor mij stiefvader, een eigen login naam+wachtwoord. Hij heeft 100GB van mijn 1TB waar ik verder niet bij kan.
Je kunt extra accounts aanmaken, de extra ruimte voor een ander. Mijn broer heeft 250GB, of en hoeveel hij gebruikt geen idee.
22 februari Stack aangevraagd, maar helaas nog steeds geen code. Net nog een code aangevraagd voor m'n ouders.

Had dit veel eerder moeten doen. Geen zin meer om te betalen voor Google Drive, waarbij je 20 euro per jaar betaalt voor minder opslag en minder privacy..

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 24 april 2018 17:06]

Raar dat het zo lang duurt bij jou, ik was begin februari bij iemand op de bezoek, die persoon had toen STACK aangevraagd en kreeg binnen 3 dagen een invite.
Hoe kan dat dan? Ik ben niet de enige zo te zien (kijk maar naar de andere reacties onder dit artikel). Je hoeft toch geen account aan te maken voordat je het aanvraagt? Heb namelijk nog geen account en om nu een account aan te maken om contact op te nemen. Zie ook m'n bericht hier: https://gathering.tweaker...message/54999841#54999841

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 24 april 2018 17:27]

Ik vermoed dat ze een leuk algoritme hebben dat een selectie maakt
Denk ik ook, ik was al klant bij TransIP en had destijds vrij snel een invite. Dat is denk ik toch al een jaar of twee geleden.

Maar ik denk zeker dat ze een algoritme gebruiken.
Apart. Ik was al klant met een tweetal VPS'en en een drietal domeinen en ik had m'n invites (meervoud) binnen 20 minuten binnen.
Hebben ze een goede app?
ja ze hebben eigen app,
maar je kunt ook de owncloud app gebruiken
Dank, ga dit meteen testen. Gebruik de android app om automatische backup van foto's en video's te maken maar loopt om de paar weken in de soep.
Als Flickr (Smugmug) een betaalde versie wordt dan zou ik voor Stack kiezen. Dus maar even afwachten wat er gebeurd in opslag land. Mijn vrouw en ik hebben allebei 1 Tb opslag vandaar, Die staan beide voor een 1/3 bezet
Flickr blijft toch ( voorlopig iig ) nog bestaan voor huidige gebruikers, alleen als je het niet met msugmug eens bent, kan/moet je je spullen offline halen.

Natuurlijk bestaat de kans dat Flickr stopt, maar dat was altijd al zo, het blijft een gratis service, en ben je afhankelijk van de ideeën van de exploitanten.

Ik vermoed een langzame transitie van Flickr naar Smugmug ... en over 1 jaar of twee is er smugmug free, 1TB opslag, en verschuiven hun Personal en Pro een trede omhoog.
btw - 40€ per jaar voor onbeperkte opslag is niet eens slecht te noemen natuurlijk.
één stapje hoger, 60€/j heb je net wat meer mogelijkheden qua design, maar dan kom je echt in het domein "heb ik de eyecandy nodig"

Ik heb ook Flickr, en de 1TB volstaat ( net zoals de Stack volstaat )
Sommige features van Flickr zijn beduidend beter dan foto-mogelijkheden op Stack ( wat gewoon basic storage is )
twee verschillende producten, alletwee online en extern, dus géén macht over WAT en hoelang het beschikbaar is.
Al jaren trouwe klant van Transip, niet goedkoop, maar wel goede producten en vooral topservice en helpdesk. Maar ik vraag me af of die 1TB gratis blijft. De meeste andere 'gratis' opslag werd later toch vaak betaald (tenzij google en andere mega bedrijven.)
Zodra de 1TB betaald moet gaan worden, wordt het een afweging.
Is het nodig, is er elders 'beter' ( goedkoper ) te krijgen ?

Persoonlijk is mijn ervaring met opslag de afgelopen jaren net zoals met torrent-sites, er is altijd wel een nieuwe speler in de markt.
Er was dropbox, met 2GB en mogelijkheden om uit te breiden ( mijn DB heeft 35GB permanent nu )
Toen kwam er
Onedrive ( 30GB als je op tijd was )
Magentacloud ( T-Mobile ) (https://www.magentacloud.de ) met 25GB
Copy.com, welke ondertussen ook weer gestopt/overgenomen is
Wuala ( ongelimiteerd, als je maar zelf ruimte beschikbaar stelde )
Mega ( 50GB )
CM-Cloud, hier heb ik 5TB, dankzij de imageviewer Qikpic op android, alleen is de onlinedienst niet echt 'user-friendly' ;)

kortom, waar de één stopt, komt een ander wel naar voren.
Alleen moet je bij ELKE onlineservice in het achterhoofd houden, dat het vluchtig kan zijn, morgen kan het verdwenen zijn.
Voor mij zijn alle genoemde diensten "online usbsticks" prima om wat op te zetten, maar geen backupplan voor langere tijd

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee