Vertrekkende KPN-directeur komt in directie voormalige holding Reggefiber

KPN-directeur Eelco Blok kondigde vorig jaar zijn vertrek aan en nu is ook bekend waar hij vanaf dit voorjaar zal werken. Hij treedt in dienst van Reggeborgh, de investeringsmaatschappij die tot 2014 een groot deel van Reggefiber bezat, totdat KPN Reggefiber in zijn geheel overnam.

Reggeborgh bezat tot 2014 een groot deel van de aandelen in Reggefiber en deelde zeggenschap over de glasvezelaanbieder met KPN. Het telecomconcern onder aanvoering van directeur Blok nam vier jaar geleden het resterende deel van Reggefiber over.

De directeur van Reggeborgh, een private investeringsmaatschappij, zegt volgens het FD dat Blok voor het bedrijf 'van grote toegevoegde waarde' kan zijn. De investeerder achter Reggeborgh en Reggefiber, Dik Wessels, overleed eind vorig jaar.

Blok maakte al in oktober bekend dit voorjaar bij KPN te vertrekken. Zijn opvolger is Maximo Ibarra. Ibarra heeft in Italië de fusie geleid van Wind en H3G, wat hem deze baan mede heeft opgeleverd. De 48-jarige nieuwe directeur heeft zowel de Italiaanse als de Colombiaanse nationaliteit.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

19-03-2018 • 07:34

51 Linkedin

Reacties (51)

51
44
24
0
0
11
Wijzig sortering
Het feit dat z'n opvolger een fusie geleid heeft zorgde dat hij de baan bij KPN kreeg? Dus KPN wilt fuseren? Maar met wie, de laatste tijd leek het erop alsof ze zich exclusief op Nederland wilde richten, alle buitenlandse dochterbedrijven zijn verkocht, een fusie met een Nederlands bedrijf zit er (mededinging enzo) niet in, dus wie wel?
Eelco Blok heeft in ieder geval ervaring met glasvezel:
KPNQwest werd destijds geleid door Jack McMaster, bijgestaan door 11 commissarissen. Daar zaten ook drie vertegenwoordigers van KPN bij, onder wie Eelco Blok.
Voor deze telecomdiensten heeft de onderneming tussen 1999-2002 een modern breedbandnetwerk van glasvezelkabels opgebouwd. Per 23 mei 2002, de datum waarop aan haar surseance van betaling is verleend, beschikte KPNQwest over circa 25.000 kilometer glasvezelkabel; dit netwerk verbond meer dan 60 Europese steden in 15 landen. Ten slotte beschikte KPNQwest over trans-Atlantische communicatiecapaciteit doordat zij haar netwerk aan dat van Qwest in de Verenigde Staten had gekoppeld.
Bron: Wikipedia KPNQwest

Ik weet nog wel hoe mijn traceroutes verliepen eind '90 :)

Ook interessant:

https://en.wikipedia.org/...NSA_surveillance_requests
Dat deze man in het verleden een fusie heeft geleid wil toch niet zeggen dat hij daarom is aangetrokken. Hij kan vast wel meer dan alleen fuseren.
Dat kan die zeker, maar lees de zin nog eens goed. Die fusie zorgde hij dat hij de baan bij KPN kreeg. Wat willen ze daar mee suggereren?
Dat er redelijkerewijs een fusie aan komt :)
KPN Roept toch al jaren dat ze te klein zijn om een toekomst te hebben?
Dat KPN geen toekomst heeft geloof ik best. Ze zijn zich alleen op verouderde technologie aan het focussen. Nog even het laatste beetje uit koper proberen te persen totdat ze voorbij worden gerend door de concurrentie. Ziggo kan nu al veel snellere lijnen leveren en gelukkig lijkt E-Fiber op steeds meer plekken op te starten (doorgaan waar Reggefiber door de overname mee gestopt is?).

Ik hoop niet dat een fusie betekent dat ze nog meer glasvezel startups over gaan nemen en alle glasvezel door KPN de nek om gedraaid wordt.
Alleen jammer dat E-Fiber niet mainstream aanbieders heeft, leuk als je internet only wilt maar als je situatie gewijs op een tripleplay pakket gebonden zit, kan je er niet veel mee.

Die oude technologie waar je op doelt, is het enige wat er al ligt, en wat maakt het ons uit hoe die 100 mbit binnenkomt? - althans dit zal 7 van de 10 personen die je van de straat trekt je vermelden. Dat jij en ik weten dat glas andere voordelen heeft zal die persoon worst of kaas zijn. Als de wifi maar werkt - is de gedachtengang hedendaags.
Alleen jammer dat E-Fiber niet mainstream aanbieders heeft, leuk als je internet only wilt maar als je situatie gewijs op een tripleplay pakket gebonden zit, kan je er niet veel mee.

Die oude technologie waar je op doelt, is het enige wat er al ligt, en wat maakt het ons uit hoe die 100 mbit binnenkomt? - althans dit zal 7 van de 10 personen die je van de straat trekt je vermelden. Dat jij en ik weten dat glas andere voordelen heeft zal die persoon worst of kaas zijn. Als de wifi maar werkt - is de gedachtengang hedendaags.
moeten ze wel die 100mbit halen uberhaupt..
ik zie meer en meer locaties in grote steden die nog niet eens 50mbit halen..
Ik zit midden in Arnhem en heb een kpn bagger lijn van 29down/6up :(((((((((
29mbit bagger? Ik kan hier niet sneller dan 8...
Middenin Arnhem kun je kiezen voor Breedband Arnhem, dat graag voor jou een 500/500 fiberaansluiting levert. Dat je het weet! 😀
Heb ik al heel vaak naar gekeken, maar voor zover ik weet zijn die alleen beschikbaar op een heeeeel beperkt aantal postcodes (waar ik niet toe behoor). Ik zou maar wat graag een aansluiting van ze willen hebben.
Ah, ik dacht dat 't inmiddels zo'n beetje voor heel Centrum Arnhem gold. Fingers crossed dan maar!
Alleen jammer dat E-Fiber niet mainstream aanbieders heeft, leuk als je internet only wilt maar als je situatie gewijs op een tripleplay pakket gebonden zit, kan je er niet veel mee.
Huh? Wat bedoel je met “niet mainstream”? Het naampje van de provider? Daar geeft toch niemand wat om, zolang je maar een stabiele verbinding krijgt? Net als met tv en bellen: zolang je maar een telefoonnummer hebt waarop je bereikbaar bent en de standaard zenders in het pakket zitten zie je geen verschil met “mainstream” aanbieders. En je kan er Tweak op krijgen, die zijn toch niet geheel onbekend?

Volgens mij is het juist goed om niet iets af te nemen bij een partij die veel te veel geld in marketing en naamsbekendheid steekt. Dat kost geld die ze op jou terug moeten verdienen. Weg met dat veel te dure Ziggo...
Met main stream bedoel ik dus het zenderaanbod wat die kleine ISPs niet kunnen leveren; lees het gehele bericht aldus halve reactie te geven; leuk als je internet only nodig hebt maar gros van de bevolking komt niet alleen op Tweakers.net maw die hebben wel tv nodig en meer dan alleen basis pakket. Dan zit je al snel aan een bekendere isp selectie vast helaas die wel de uitzendrechten bezitten. Internet kan iedereen een bedrijfje in starten, tv rechten heb je niet zo 1,2,3
Geen idee waar je het over hebt. Dit is het zenderaanbod van bv Tweak. Welke mis je daar zoal in?
http://sparql.nl/zenderoverzicht.html
En anders kun je altijd gewoon satelliet nemen. Je hoeft niet perse TV bij je internetprovider te halen hoor.
Met name de prijs, je voordeel vervalt icm een losse tv dienst, vind bijv 32 euro plus daarbij internet duurder dan hoe ik het nu heb (meest uitgebreide puur alleen tv zenders) en je hebt weer een losse factuur, dat vind ik persoonlijk een puntje. Dat het los kan weet ik maar je bent per saldo dan wel vaak duurder uit.
KPN was de eerste in Nederland die met 5G PoC's ging doen. Dus hoezo verouderde technologie?
KPN doet natuurlijk meer dan alleen internet aansluitinkjes.
Het is de grootste IT bedrijf van de Benelux (ze hebben ooit Getronics gekocht!).
Dat is juist slim. Als je klanten gemiddeld geen glassnelheden willen en de regels van de ACM zijn dom, waarom zou je dan superveel geld steken in FttH terwijl koper prima werkt? Het is niet verouderd en het is wel slim.
In zekere zin klopt dat ook wel. In Nederland is KPN een grote speler, maar als je het Europees of zelfs internationaal bekijkt stelt KPN vrij weinig voor. Als KPN niet groeit, bijvoorbeeld via overnamens en/of fuseren, dan is de kans groot dat binnen een aantal jaar KPN zelf wordt overgenomen door een buitenlandse partij. En de vraag is of wij Nederlanders daar nu op zitten te wachten.
Als KPN niet overgenomen wil worden moeten ze zelf actief op zoek naar partners. Als ze samen gaan met de andere onafhankelijke incumbents in Europa (Proximus, Swisscom, Post, etc) worden ze een speler van betekenis. .Of je dat als fusie of als inkoopcombinatie doet is iets van later zorg. Maar als die kleine providers hebben hetzelfde probleem. Maar dan moet er binnen die organisaties wel een forse cultuurverandering komen. Bij al dat soort operators is de cultuur nog altijd dat ze het zelf willen uitvinden i.p.v. kijken wat er op de markt te koop is.
Ze willen natuurlijk het liefst een monopolie, maar dat zit er niet in.
Ik vind dit niet echt een nieuwtje voor tweakers, in ieder geval niet in deze vorm. Als door deze move grote veranderingen in het fiber netwerk of iets dergelijks zouden plaatsvinden, dan mischien. Dit is meer iets voor het financieel dagblad.
Tja computable & tweakers.net nieuws gaat wel eens kris kras door elkaar. Typisch computable bericht dit. Daar hebben ze ook een rubriek "wie werkt waar" wat eigenlijk ook op linked-in te vinden is.
zat ik ook al aan te denken,

nu zijn beleid over is wil de opvolger dan wel overal glasvezel neer laten leggen door reggefiber?
zodat bv eindhoven toch helemaal van glasvezel wordt voorzien?
Een quote van Trouw in een artikel over dat Reggeborgh een jaar geleden aandelen VolkerWessels wilde gaan verkopen:
Reggeborgh heeft belangen in onder meer Van Lanschot Bankiers en afvalverwerker EVI en bezit vastgoed in Nederland en Duitsland.
Kortom, ze hebben heel veel andere grote financiele belangen en zijn niet per se een telecom-investeerder...

Het is volgens mij daarom eigenlijk ook helemaal niet relevant om Reggefiber te benoemen, de belangrijkste (en enige?) link lijkt te zijn dat Eelco het met zijn vorige werkgever heeft overgenomen en dat zijn nieuwe werkgever toen de verkoper was. Of anders gezegd; wellicht kennen ze elkaar via Reggefiber, maar z'n nieuwe werkgever lijkt me niet per se opnieuw met telecom bezig te gaan/zijn.
Dick Wessels en Eelco Blok kenden elkaar al heel lang en konden zowel zakelijk als privé goed met elkaar. Geen onlogische stap. Eelco kent het reilen en zeilen bij KPN en Reggeborgh is eigenaar van een van de grootste KPN suppliers. Vwt. :-)
Zit jij voor thuisgebruik op fiber te wachten? Dat snap ik niet echt.
Als je wel eens thuis werkt of gewoon zzp'er bent...

KPN levert hier 100/10. Die 100 is prima, maar die 10 upload voldoet dus echt niet als je af en toe wat backups terug moet zetten.

Ziggo levert 400/40 particulier, maar is onbetrouwbaar. Zakelijk 500/50 maar is erg duur. En dat kunnen ze doen omdat er geen concurrentie is. En 40 of 50 upload is nog steeds behelpen.

Zou erg blij zijn met 500/500... Of 100/100 eventueel.

[Reactie gewijzigd door dimitrivisser op 19 maart 2018 12:16]

Backups terug zetten met thuiswerken? Bij ons staan die op de backup server in het datacenter niet bij mij thuis op mijn NAS of mijn werklaptop...

[Reactie gewijzigd door jongetje op 19 maart 2018 12:51]

Dat is volledig afhankelijk van waar jij de backup waarheen terug wilt zetten. Als je geen Datacenter oplossing hebt, maar wel SaaS oplossingen gebruikt, dan kan ik me voorstellen dat je backups naar ergens lokaal trekt, en als je die wil terugzetten dat je dat via de upload van je lijntje doet.

Of gewoon de backup van je VMs in je datacenter lokaal neer zet, omdat je de backup en de datastore in gescheiden lokaties wilt hebben (wat natuurlijk altijd beter is dan de backup en de datastore op dezelfde plek hebben, ook al is die plek een DC).
Dan heb je nog je backups niet lokaal maar pomp je direct van je ene naar je andere datacenter en niet via je thuis lijn.
Want als zzp-er heb je 2 datacenters... Je bent al blij als je een begroting rond kan breien waar je 1 datacenter hebt met een servertje...

Geloof me. Een offline backup van een cloud applicatie of een VPS is vaak het enige wat binnen de mogelijkheden valt.
Daar heb je heus geen FTTH voor nodig. De enige beperking ligt bij je ISP die je upload limiteert. Met Docsis 3.1 kan je over koper theoretisch 10Gbps down en 1Gbps up halen. Ik heb dan liever dat ze dit asap uitrollen voor iedereen ipv een paar prestigeprojectjes om FTTH te showen.
Dat klinkt leuk, maar schijnbaar ziet geen enkele ISP de noodzaak hier wat mee te doen. Het is de keuze tussen een gammele internet verbinding van Ziggo of ADSL met 10 mbps upload. Ik denk dat wat extra concurrentie best wel nuttig zou zijn.
Ok, maar ik geloof niet dat ze met FTTH hier wel noodzaak voor gaan zien. Het blijven de ISP's die die lijnen zullen aanbieden en ze kunnen gewoon hetzelfde gaan doen als voorheen, datalimieten, asynchrone snelheden, ..
Als je 100 down kan krijgen heb je ook ca 30 mbit upload. Staat niet in contract maar krijg je wel. Zowel bij VVDSL als op glas. Upload staat niet zo vast als download afgesteld.
Het officiele aanbod is echt met 10 mbps upload.

Kan natuurlijk om te testen wel een ADSL verbinding aanvragen om te kijken wat het wordt. Maar als ze dus leveren wat er op papier staat dan heb ik nog niets.
Met cloud-storage en dergelijke, JA! Of gewoon synchrone snelheden over de kabel, dat vind ik ook prima.
Ik zie niet in waarom dit gemind moet worden. In Amerika is kortgeleden een overname van een tech-gigant tegengehouden onder het mom van nationale veiligheid.

Ons grootste communicatie netwerk overnemen lijkt mij een punt van nationale veiligheid. Als een of ander oelieboelieland ons nationale netwerk in handen heeft, dan hebben ze geen toestemming of hack nodig om daarop te sleepnetten. Niet alleen jan modaal, maar ook interessantere figuren zoals ministers en defensie lopen dan risico.

In dat licht is KPN geen kleiner risico dan een broadcom wat overgenomen wordt.
Want KPN wordt overgenomen?
Er gaat alleen een buitenlandse directeur aan het hoofd zitten.
Lijkt mij geen nuanceverschil.
Deze man heeft al meer overnames geleid en is dan ook een voorbode
Onderbuikgevoel?
Mag je gerust hebben, maar presenteer het alsjeblieft niet als feit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee