Google heeft Chrome-apps uit zijn Web Store voor Windows, Linux en macOS gehaald. De apps zijn alleen nog te installeren op Chrome OS, Googles eigen besturingssysteem. De zoekgigant stopt met de apps, omdat vrijwel niemand ze gebruikt.
In de Web Store zijn op overige besturingssystemen alleen nog extensies en thema's te vinden, maar het tabblad voor apps is verdwenen. Ontwikkelaars hebben een mail gekregen waarin staat dat de installatiebestanden begin volgend jaar daadwerkelijk van de servers af zullen gaan.
De Chrome-apps bestaan in twee varianten. 'Packaged apps' en 'hosted apps'. Die laatste zijn weinig meer dan favorieten die fullscreen openen als de gebruiker erop klikt, maar 'packaged apps' hebben daarnaast toegang tot systeemfuncties als apparaten die gebruikers in usb-poorten steken.
Google raadt ontwikkelaars aan om over te stappen op 'progressive web apps'. Die zal de zoekgigant vanaf medio 2018 ondersteunen, meldt Ars Technica. Onder meer de Samsung-browser op Galaxy-smartphones en Firefox op Android ondersteunen die webapps al, net als Microsoft in Windows 10.