OnePlus brengt Android 8.0-update uit voor 3- en 3T-smartphones

OnePlus is begonnen met het verspreiden van de stabiele versie van de Android 8.0-update voor de OnePlus 3 en 3T. De update is nog niet officieel in Nederland te downloaden, maar via een vpn kunnen gebruikers hem al wel installeren.

De update staat klaar voor een klein aantal gebruikers, meldt OnePlus. Volgens diverse tweakers in een topic op GoT is het mogelijk om de update te downloaden door een vpn-verbinding op te zetten naar Duitsland of Canada. Het is niet nodig om de hele update via een vpn-verbinding binnen te halen. Nadat het downloaden is begonnen, kunnen gebruikers de vpn uitzetten en de download hervatten. De update is bijna 1,5GB groot.

Behalve de update heeft OnePlus ook functies toegevoegd, waarvan parallelle apps de belangrijkste is. Daarmee kunnen gebruikers van een app twee verschillende uitvoeringen maken, om bijvoorbeeld te kunnen whatsappen via de accounts die gekoppeld zijn aan de verschillende simkaarten. Veel fabrikanten, waaronder Samsung en Huawei, ondersteunen die functie ook.

Het uitbrengen van de stabiele update gebeurt iets meer dan een maand na de release van de publieke bèta. Ondanks dat het gaat om een stabiele versie, ondervinden diverse tweakers nog bugs. De update voor de OnePlus 5 en de 5T volgt tegen het einde van het jaar, zo zegt de fabrikant.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

20-11-2017 • 09:43

112 Linkedin

Submitter: dragonsoldier

Reacties (112)

112
110
70
4
1
25
Wijzig sortering
Ik krijg deze melding op mijn OPO3, enig idee hoe ik dat kan fixen? ik maak gebruik van TWRP 3.1.1-2
"this package is for "oneplus 3" devices; this is a ""."

EDIT: nieuwe TWRP nodig: https://forum.xda-develop...velopment/kernel-t3404970

[Reactie gewijzigd door Simkin op 20 november 2017 10:38]

(TWRP) Bluspark v50 downloaden, XDA ;) ( die checked niet op die rare prereq)
Ik ben geen fan van die bovenstaande link btw..

[Reactie gewijzigd door Punkbuster op 20 november 2017 10:27]

Slecht idee om die checks gewoon te skippen. Die zijn er voor een reden en die is dat je niet software van een heel andere telefoon erop zet.

Een voordat het argument "maar ik let goed op" tevoorschijn komt, ongelukjes zitten in een klein hoekje.
Die check werkt alleen in de stock recovery.. dus als je root met twrp en een zippushed.. dan moet je wel weten wat je doet.
En zelfs dan is het nog steeds een slecht idee om het gewoon helemaal uit te zetten. Laat dan de goede properties zien aan de OTA vanuit je TWRP build of flash even de stock recovery terug.
Top ik zocht al naar de full zips zodat ik mn beta kan overschrijven.
Heb jij ook dat "error code 7" gebeuren op twrp?
Bluspark lijkt me een kernel? Heb het al gefixt door de updater script aan te passen, en de check te wissen. Ik heb nu een probleem waarbij er na de boot wordt gevraagd om een "password", mijn lockscreen PIN, noch de "default_password" encryption key doen het. Enig idee waar dit aan kan liggen? TWRP doet het wel gewoon met mn lockscreen PIN (wat ook tegelijk mn encryption key dus is).
Ik had hetzelfde probleem.
Bij mij hielp upgraden van TWRP naar 3.2.0-0
https://dl.twrp.me/oneplus3/
Heb hem gisteren geflashed en direct geroot met de laatste Magisk beta (14.3). Werkt uitstekend hier! Bliksemsnel en nog geen rare bugs tegen gekomen. Accuduur kan ik nog weinig over zeggen.

Lekker dat die GPS bug nu iig weg is. Ook parralel apps draaien is heel fijn (heb nu een Whatsapp voor werk en eentje voor privé, heerlijk dat het nu zo kan zonder vage third party apps).
Kan je met root tegenwoordig ook automatische updates / ota-update uitvoeren?

Kan mij in het verleden herinneren dat bij een community build er het eea mis ging :+
Niet geroot maar verder helemaal met je eens!
Mooi dat de GPS bug gefixt is.
Ik draai nu OP3T_O2_Open_18 hoe kan ik nu updaten naar de volledige versie. Of moet ik geduld hebben :z
Dan zou je eerst 4.5.1 moeten flashen en dan updaten naar 5.0. Het beste zou je dan wel een factory reset kunnen doen.
Is dit de enige oplossing of is wachten ook een mogelijkheid? Ik heb namelijk vorige week een reset gedaan en net alles op orde ingesteld.. :(

Bedankt
Ja, dat is helaas de enige oplossing. Stable > bèta = geen probleem. Bèta > stable = verplichte data wipe.
Das balen! Bedankt voor de bevestiging! ;-)
Als je dit gaat doen, wel even opletten hoe je dit doet.
Hier wat forum threads die dat uitlegen:
https://forums.oneplus.ne...or-the-oneplus-3t.681172/
https://forums.oneplus.ne...6-to-stock-nougat.661713/
Ik ben benieuwd wat deze update doet qua batterij verbruik. Ik meende dat dit vooruit zou moeten gaan met Android O.
Ik ben van 's nachts 30 procent gemiddeld verbruik, naar 2 procent gebruik gegaan.

Nu is mijn voorbeeld misschien wat extreem, maar het is zeer zeker heel erg verbeterd.
Tijdens gebruik moet ik nog meemaken, ik heb de update sinds gisteren pas dus een volle dag gebruik zat er nog niet in
Dat is waar. Heb je een datawipe gedaan na de upgrade eigenlijk? Sowieso moet de update nog even 'inwerken' voordat je representatieve resultaten hebt.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 20 november 2017 10:12]

Ik heb een complete reset gedaan.

TWRP -> Stock recovery
ROM flashen via ADB
TWRP weer terugflashen via ADB
Magisk flashen via ADB

Ingesteld als nieuwe telefoon
Geen backups (behalve foto's, whatsapp, en game saves) teruggezet
Een complete reset is vaak wel aan te raden bij Android upgrades (van de ene, naar de andere release). Het is goed dat je dat vermeld!
Had je voorheen ook al een keer een reset gedaan om de batterydrain proberen op te lossen? De oplossing kan door Oreo zijn gekomen, maar mogelijk ook door de factory reset.
Ik had zo'n beetje alles geprobeerd ja, inclusief de genoemde stappen. Het probleem bleef zich echter zelfs voordoen toen ik een nieuwe telefoon kocht (Samsung Galaxy S6 > Oneplus 3T). Dash charge op de Oneplus verzachte de pijn gelukkig :P

Een upgrade zonder clean install is bij mij zowel op Android als bijvoorbeeld Windows, nog nooit goed gegaan. Zelfs op mijn iPhone (iPhone 4/4s tijdperk) was nooit erg vloeiend na een upgrade (weet niet hoe dat bij moderne iPhones is tegenwoordig)
Ik ervaar hetzelfde, ik ben van de laatste stable (7.1.1) naar de eerste beta met Orea gegaan (ik denk 25?). Daarna telkens upgrade tot nu beta 27. Sinds beta 27 is het standby verbruik ENORM vooruit gegaan.

Ik ben een middelmatige gebruiker denk ik en geraakte weinig tot aan 4u SOT, vooral omdat het gebruik heel verspreid was over de dag. Zo kwam ik 's avonds vaak in de problemen terwijl ik amper 2u - 2u30 SOT had, maar wel 10-16u los van de lader.

Sinds beta 27 (en dus hopelijk ook in de nieuwe stable) is het standby verbruik zoveel afgenomen dat het bijna niet te geloven is waar ze dit verschil gehaald hebben. Heel vlot 36u op één lading met 3u30-4u SOT.

Ik zit nu bijvoorbeeld op 60%, 1u55 SOT maar de telefoon is ondertussen wel 17u los van de lader. Bij normaal gebruik van vandaag vermoed ik tegen vanavond op te moeten laden. Ik verwacht dan +-24u zonder lader en +- 4u SOT.
Klinkt goed! Zelf haal ik tussen de 4 en maximaal 5 uur op één lading. Wel moet ik erbij zeggen dat ik mijn telefoon niet zoveel gebruik, maar hij wel vaak wakker gemaakt wordt (WhatsApp Web). Op kantoor ligt hij namelijk de hele dag op m'n bureau and that's it. En het verbruik tijdens het gebruiken, is dat ook verbeterd?
Ik weet nog niet wat ik daar op moet antwoorden. Ik heb de update (beta27) geïnstalleerd net voor het weekend, en aangezien het een zeer rustig weekend is geweest heb ik de telefoon ook amper gebruikt.

Het enige wat mij opviel is dat ik dus deze ochtend bijna 2u SOT had, met een totale tijd los van de lader van 17u en nog 60% over had. Voor deze beta had ik in een gelijkaardige situatie waarschijnlijk deze ochtend ergens rond de 25-35% gezeten.

Als ik moet gokken denk ik dat bij intensief gebruik er weinig veranderd is, en de totale SOT gelijkaardig zal zijn. Alleen vroeger haalde ik alleen 4u+ SOT wanneer ik dit deed over een korte tijdspanne (bv. 4u SOT over 7u) .
Meestal duurt het eventjes voor verbruik na een update betrouwbaar is
Waarom toch die malle geografische beperkingen? En waarom oudere toestellen eerst en later je flagship toestel pas?

Ik ben zo blij dat Apple z'n updates altijd wereldwijd vrijgeeft en ook nog eens voor de gehele lineup van supported telefoons (dus vanaf de meest recente versie tot (meestal) toestellen van een jaar of 5 oud)...
Omdat je niet wilt, als er een ernstige bug in blijkt te zitten, al je klanten met die bug wil laten zitten. Nu zijn er 'maar' 2 landen (Canada en Duitsland) waar de update begint. Zo beperk je de schade.

Om het vertrouwen te wekken en om het een en ander uit het verleden goed te maken. Je kunt Apple niet met Android vergelijken, en andersom ook niet, punt. Apple heeft z'n eigen systeem, waarbij fabrikanten een schil bouwen om Android. Bovendien zijn er honderden Android-toestellen die Google daar werkend voor moet krijgen en Apple heeft maar 5 toestellen (gokje) te ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 20 november 2017 09:52]

Ik heb het ook niet over Google/Android in het algemeen maar over Oppo/Oneplus. Ik snap niet dat je begint met je oudere toestellen te updaten. Apple stuurt toch ook niet iOS eerst alleen uit naar z'n SE toestellen en later pas naar de 8 en X?

En qua bugs: sja, kwestie van goede betatests doen/laten doen. Maar Apple heeft daar natuurlijk ook last van, kwestie van snelle patches maken daarna.
Dat is inderdaad niet logisch. Dat ben ik met je eens, maar dat komt omdat OnePlus wilt laten merken dat ze ook nog om de users van de wat oudere toestellen geven. Omdat de OnePlus 2 en X een flop waren en daar de support is verslechterd. Met de 3 en 3T hebben zij zich prima herpakt, en dus vandaar ook deze actie.

Ook Apple heeft er last van inderdaad. Even een snelle zoekopdracht: https://tweakers.net/nieu...M-UYiWraCUTS11jQ1MLpdhaAA

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 20 november 2017 09:59]

Dat hoef je mij niet te vertellen hoor, Apple is bijna berucht om de bugs in dotzero releases. Ik probeer deze releases te mijden als de pest, tenzij ik de beta al tijden gedraaid heb op mijn test toestel. En zelfs dan gaat dat nog wel eens fout, aangezien dat een ouder toestel is (en dus ook andere bugs kan triggeren). Maar Apple geeft z'n gebruikers tenminste de keuze... Bij OnePlus zou ik een gevoel hebben van "waarom de duitsers wel en ik niet?"...
Oke oke :).

Eigenlijk is er geen goed en fout, want als de OnePlus 5T als eerste de update zou krijgen, moet je de OnePlus 5, 3 en 3T -gebruikers dan eens horen..
Dus doen zoals Apple doet: worldwide en voor alle courante modellen :-)
Nogmaals, en dat heb ik nu al 2 of 3 keer gezegd: je kunt iOS niet vergelijken met Android.. Meteen wereldwijd verspreiden kan funest zijn voor de gebruikers als er een keer iets mis is met een update.
Waarom kan Apple dat wel en Oneplus dat niet (en normaals: ik heb het niet over Android/Google, ik heb het over Oppo/Oneplus)?
Omdat Apple ongeveer 200 x zoveel gebruikers heeft dan OnePlus?
Om nog maar niet te praten over de aanschafprijs.

Dan snap je toch wel dat ze iets meer budget hebben om alles voor elkaar te hebben?
... en dat is ook bij Apple al een paar keer flink misgegaan.
Oh absoluut. Ik zeg ook niet dat het zaligmakend is. Wat ik eerder al zei: ik mijd dotzero releases van Apple over het algemeen als de pest: ze slagen er altijd weer in om oude bugs nieuw leven in te blazen somehow :)
Dan beantwoord je zelf je vraag toch al? OnePlus wil niet dat je het hoeft te mijden en dus releasen ze gefaseerd zodat ze bij elke release er voldoende aandacht aan kunnen besteden. Apple is kwa bedrijf wel even wat groter dan OnePlus.
Het eerder updaten van de OP3/T heeft vooral te maken met het testen van de software en het beta programma. De closed en open beta programma's stonden al voor de OP3/T en daar is dus ook begonnen met het testen van Oreo. Nu is die stabiel genoeg bevonden en uitgebracht.

Informatie uit de launch van OP5T:
Voor de OP5 willen ze nog deze maand de eerste Open Beta uitbrengen, closed beta is uiteraard al eerder begonnen. De OP5T Open Beta moet nog in december uitkomen. En in Q1 2018 willen ze beide devices de stable (officiële) OTA geven.
Heel simpel: de beta voor de OnePlus 3/3T heeft veel meer toestellen dan die voor de 5. Dus is de kans om een stabiel system te porten groter op de 3/3T. En dus gaat die eerst. Of op een andere manier gezegd: de 3/3T mag proefkonijn spelen voor de 5/5T.

[Reactie gewijzigd door pepsiblik op 20 november 2017 10:50]

Ik snap je redernatie, maar ik ik blijf het frappant vinden dat een fabrikant als Apple het wel voor elkaar krijgt om een release in een keer op al haar courante toestellen te kwakken. Zoveel verschilt het niet: beide fabrikanten hebben een lijn van toestellen en geven betas uit (die logischerwijs op meer oude dan nieuwe toestellen komt, simpelweg omdat er meer oude dan nieuwe toestellen in omloop zijn).

Volgens mij is de verklaring gewoon dat OnePlus het risico niet aandurft, op zich een valide reden. Neemt Apple dan zoveel risico's met haar uitrol? Of is Oneplus te voorzichtig?
Apple steekt veel meer tijd en resources in testen, zodat meestal de nieuwe software vrij goed werkt (na een aantal publieke betas). Dat Apple get risico neemt om bij een bug (wat al vaker is gebeurd) meteen miljoenen gebruikers de pineut te laten zijn vind ik desalniettemin een rare keuze. Je zou de release makkelijk maar naar bv. 1% kunnen pushen en pas na een week aan alle gebruikers aanbieden. Iemand die de update meteen wil kan hem dan handmatig zoeken.
Het is niet zo dat iedereen meteen een popup krijgt met "HIER, slik effe de nieuwste iOS". Wat dat betreft zit er al een spreiding in. Echter, als je naar de nieuwste update zoekt dan krijg je hem meteen...
Aaaah ok, dat wist ik niet. Ik heb maar korte tijd een iPhone gehad.
Da's niet mijn redenering, dat is het officiele antwoord van OnePlus als je hen deze vraag stelt.

Risico is een afweging die elk bedrijf anders maakt.
Wel een stuk meer toestellen als je ook alle verschillende storage versies meetelt. Verder hebben ze de laatste jaren telkens 2 a 3 toestellen uitgebracht. En apple geeft veel langer updates dan welke android fabrikant dan ook.
Dus ik denk meer iets van 10-15 toestellen. Nog steeds bijna niets vergeleken met bijvoorbeeld Samsung, maar wel meer dan oneplus
Ja, zo lust ik er ook nog wel een paar: de OnePlus 3 kon je in 64 en 128GB opslag krijgen. De 3T ook. De 5 in 6GB/64GB, of 8GB/128GB. Zelfde met de 5T. Nogmaals: je kunt Apple niet vergelijken met Android, of vice-versa.
dus je hele punt van dat er honderden android toestellen zijn klopt dan niet. als het gaat om apple vs oneplus dan heeft apple veel meer te ondersteunen dan oneplus.
Zoals ik hier zeg: En nogmaals, wat ik echt al tig keer heb herhaald (ook in andere reacties): iOS is niet te vergelijken met Android, punt.
Je kunt het wel herhalen, maar dat maakt het nog niet tot waarheid. Waarom kan het niet? Oneplus kent de architectuur van zn toestellen kan een Android release x gewoon in een keer geschikt maken voor al z'n courante toestellen en ook in een keer wereldwijd vrij geven. Dat kan technisch prima, dat heeft niets met Android of iOS te maken.
Muggenziften om te muggenziften is ook een kunst. Je bevestigt zelf dat er vaak bugs in .0 releases en vraagt je dan af waarom Oneplus i.t.t. Apple niet die .0 in één keer op al zijn toestellen uitrolt. Blijf dan niet vragen waarom het niet kan. De kans is groot dat het wel kan, maar dat het risico niet genomen wordt (en daar ben je zelf al achter gekomen)
Ik hou van muggenziften :-)
Apple heeft z'n eigen systeem, waarbij fabrikanten een schil bouwen om Android. Bovendien zijn er honderden Android-toestellen die Google daar werkend voor moet krijgen en Apple heeft maar 5 toestellen (gokje) te ondersteunen.
jij vergelijkt nu 1 fabrikant (apple) met een heleboel fabrikanten. het maakt dus niet uit dat apple zn eigen systeem heeft, je zou kunnen zeggen dat elke fabrikant van android telefoons hun eigen systeem hebben, met al hun aanpassingen.

wat bedoel je met dat google honderden android-toestellen er werkend voor moet krijgen? google hoeft alleen te zorgen dat android beschikbaar is, en verder hebben ze er niks meer mee te maken. de fabrikanten moeten er zelf maar voor zorgen dat het werkt.

en waar apple maar 5 toestellen heeft te ondersteunen heeft oneplus er maar 3 geloof ik.
(en als je alle verschillende versies qua opslag meerekend heeft apple er nog steeds meer dan oneplus)

kortom, het enige probleem hier is waarom er die geografische beperkingen zijn. ik denk dat dat makkelijker en goedkoper is omdat je dan minder servers nodig hebt

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 20 november 2017 11:06]

Ja, omdat dat ook maar de enigste vergelijking is om te maken. Bij Android kan je als fabrikant een softwareschil eromheen bouwen. Dus is dat weer een extra handeling stap, wat de Android-ervaring vaak verbeterd. Het is dus nog steeds Android, maar met een eigen versie van het OS. Zie het als een Linux-distributie waarbij er ook tientallen, al dan niet honderden van zijn.

Google heeft met de fabrikanten een contract over Android. Is een bepaalde licentie. Wat dacht je van drivers? Die moeten ook per toestel gemaakt worden. Het meeste werk wordt gedaan bij de fabrikant zelf en niet bij Google, maar Android moet zo worden afgesteld dat het op meerdere toestellen werkt dan alleen die van Google.

En nogmaals, wat ik echt al tig keer heb herhaald (ook in andere reacties): iOS is niet te vergelijken met Android, punt.

Factor die je daar aanhaalt zal mogelijk ook wel meespelen.
dat is niet de enige vergelijking om te maken. de vergelijking die wordt gemaakt gaat om apple en oneplus, niet apple en alle fabrikanten van android telefoons.

het ging erom dat apple hun updates wel wereldwijd vrijgeeft, en oneplus niet.
het maakt voor android helemaal niks uit dat dat moet worden afgesteld, want dat is al gebeurt, anders was de update er nog helemaal niet.

als de update er is, dan kunnen ze het in principe prima wereldwijd vrijgeven. dat doen ze alleen niet, misschien door de servercapaciteit, of voorkomen van problemen wereldwijd, dat weet ik niet
Omdat het waarschijnlijk goedkoper is om de updates regionaal uit te brengen. Allereerst heb je dan minder servers nodig, verder heb je ook nog wel eens specifieke problemen per land. Ik meen me te herinneren dat one plus afgelopen jaar nog een speciale update heeft uitgebracht voor een van de toestellen om de compabiliteit met een van de Nederlandse providers te verbeteren. Dan heb je nog dat je kunt besluiten om een update niet verder uit te rollen omdat er teveel bugs blijken te zijn.
Ik ben bang dat we een een proeftuin zijn voor OP. Na een beta die nog vol bugs zat opeens een stable. En ja, ik weet dat niet alle features uit de beta naar stable komen.
Vreemd gevoel bij wat ik nu met updates voor dit toestel moet. Eerst maar een minor afwachten (mits ze nog zin hebben die te maken). GPS probleem vond ik ook slordig om niet op te lossen. Eerst maken ze iets stuk en dan hoor je niets meer.
VPN instellen op Duitsland en je hebt de laatste versie. Ik heb altijd dezelfde dag laatste versie draaien.
Nice! OnePlus is weer lekker snel met updates :)
Maar nog niets voor de 5, ook geen beta :'(
Het zal vast niet lang meer duren
Klopt, deze maand nog als het goed is. Stable komt in begin 2018.
According to OnePlus, it will be launching a beta program of Android Oreo on the OnePlus 5 starting later this month. The company says that it wouldn’t launch a new update like this “without feedback from the community,” so the program will be available as a download in OnePlus’ forums. The beta will be open to anyone willing to install the update as well.

With the beta launching in November, you’d likely expect the final release to arrive not too long after, and you’d be right. OnePlus says that it’s aiming for a final Oreo release in “early 2018.” That’s not too specific, but it at least gives us a general timeline for when to expect the update to arrive.
Dat is op zich wel uniek, normaal brengen fabrikanten liever alleen updates uit voor de nieuwste telefoon omdat je dan direct gratis reclame maakt voor je nieuwste toestel :P

Ik hoop dat de 5T met 8.0 ge-released wordt, anders snap ik niks meer van de bedrijfsvoering van OnePlus 8)7

[Reactie gewijzigd door MrFax op 20 november 2017 09:57]

De 5T wordt niet met Oreo gereleased en krijgt de bèta eind december. Het is inderdaad jammer, maar goed, je moet je trouwe users van de OnePlus 3 en 3T ook zoet houden.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 20 november 2017 10:05]

Oneplus wil hier vooral het Oneplus 2 update debacle vermijden waarmee het toch best wel wat klanten verloren is qua vertrouwen. Alleen maar positief voor OP3(T) gebruikers dus idd!
Nee standaard komt deze met 7, omdat 8 pas volledig in begin 2018 uitkomt. Zoals je hierboven kan lezen, beta komt er wel binnenkort aan dus zou je die wel op je 5T of 5 kunnen zetten.
Is, voor zover ik weet, ook direct de laatste versie-update voor de 3(T). Zit je dan met je jaar oude 3T :)
Android versie ja. Gewone OxygenOS updates ga je nog wel krijgen maar dit is inderdaad de laatste major android update ja.
En security patches? Ik wil switchen binnenkort vanuit een iPhone 6. Ik herinner me nog de slechte updates by Android. Maar met security patches ben ik even blij.

[Reactie gewijzigd door Mayonaise op 20 november 2017 13:52]

Je blijft gewoon security patches krijgen. Maar als je nu nog wilt switchen zou ik zelf kijken naar de 5/5T :).
Ik was inderdaad van plan om te switchen naar de 5T :P
Van de switch naar Android zal je geen spijt krijgen. Ik kom ook net van ios. Geef het echter wel een paar weken aangezien je aan het begin dingen van Iphone gaat missen (swipe left bijv.). Maar zodra je Android naar je eigen wens hebt ingericht is het geweldig. In mijn visie beter dan iOS
Hopen dat de kernel sources ook snel worden vrijgegeven, op dit moment is alleen 8.0 beta beschikbaar :'(

https://github.com/OnePlu...eplus/QC8996_O_8.0.0_Beta
Nog geen 5 seconde verbinding via VPN en update staat al klaar. VPN meteen weer uit, werkt prima zo.
Snelheid valt me ook niet tegen.
Ben benieuwd.
Bij mij gaat het precies ook sneller als ik mijn vpn uitzet.
Hier geïnstalleerd (via VPN-truc op OP3). Werkt vooralsnog als een zonnetje. Iets meer lag dan 7.1.2, maar misschien gebeurt er nog van alles op de achtergrond.
Hier ook! Overigens werkte het wel met een Canadees IP en niet met een Duits IP. Ik gebruik Vypr VPN.
Werkt super hier, gisterenavond de update binnengehaald via een VPN.
Niet echt veel verschillen merkbaar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee