Sea of Thieves wordt crossplatform speelbaar op Windows en Xbox One

Tijdens de persconferentie die Microsoft gaf in de aanloop naar de Gamescom, maakte ontwikkelaar Rare bekend dat zijn Sea of Thieves crossplatform speelbaar zal zijn tussen Windows en de Xbox One. De piratengame wordt begin 2018 op de markt verwacht.

Rare had voor de persconferentie van Microsoft Ted Timmins, hoofd van het pc-team binnen de studio, en executive producer Joe Neate afgevaardigd. Zij maakten bekend dat Sea of Thieves online crossplatform speelbaar zal zijn tussen de twee platforms waarvoor de game verschijnt: Windows 10 en de Xbox One. Timmins lichtte verder toe dat het team veel onderzoek heeft gedaan naar de balans tussen spelers op beide platforms. "Na de recentste test hebben we geconstateerd dat spelers op de pc 4,5 procent effectiever zijn in het omleggen van de wandelende skeletten in de game en dat voelt aan als een redelijk percentage, hoewel we de balans willen blijven verbeteren."

Timmins maakte verder bekend dat het player-versus-playergedeelte van de game veel aandacht krijgt van het team. Dat maakt bijvoorbeeld dat het team veranderingen aangebracht heeft in de manier waarop geweren werken in de game. "Voorheen voelde een geweer eerder aan als een laserwapen dan als een antiek, met buskruit aangedreven donderbus."

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Co-opgameplay in Sea of Thieves

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

21-08-2017 • 11:15

60 Linkedin

Submitter: dusty-2011

Reacties (60)

60
59
30
3
0
24
Wijzig sortering
Het blijft een raar besluit van Microsoft. Om bijna geen console exclusieve games meer te maken en als ze een titel in handen hebben die het kan zijn dan worden ze toch ook beschikbaar gesteld voor de PC. Hiermee kannibaliseren ze ongetwijfeld hun eigen Xbox markt (waar ze toch al zwaar achterlopen op Playstation). En de weinige kansen die ze hebben om een Xbox exclusive neer te zetten wordt bijna iedere keer een multiplatform (Xbox + PC).

Daarnaast natuurlijk wel tof dat cross-platform werkt. Bij een spel als deze kan het denk ik zeker goed werken. Al twijfel ik wel aan de gameplay. Zal het spel wel leuk zijn om te spelen... Tijd zal het leren.
Daar ben ik het niet zo mee eens. De strategie achter exclusives is een beetje achterhaald en mensen kopen tegenwoordig niet specifiek een console alleen om de exclusives. (en als ze dat al doen, dan is het vaak een 2e handsje als het alleen om die paar exclusives gaat) Ik heb bijvoorbeeld zelf de Playstation 4 gekocht omdat mijn broer en vrienden er ook een hebben terwijl ik jarenlang een Xbox gamer ben geweest (hoofdzakelijk PC masterrace, maar af en toe console is ook leuk) Halo 5 heb ik dan maar moeten missen, tja jammer dan. Als ik Halo online wil spelen boot ik Halo 2 PC wel op en als ik het verhaal van Halo 5 wil volgen kijk ik wel een lets play op Youbuis. Stel het was andersom geweest had ik een letsplay van Zerodawn gekeken.

Wat voor Microsoft een groter gevaar is, is Linux. Linux wint de laatste jaren veel meer terrein bij bedrijven die hun typmiepen er van overtuigd hebben dat Open office ook prima is. Als Linux gaming ook mainstream gaat worden dan heeft Microsoft een enorm groot probleem. Daarom proberen ze maar zo veel mogelijk ''Windows Exclusives'' uit te brengen met een flinke anti-wine DRM zodat Windows toch masterOS blijft op PCmasterrace.

De Xbox is de laatste jaren ook steeds meer op een Windows box gaan lijken dus ik denk dat Microsoft de Xbox als ''sole console'' concept achter gaan laten, als je de Xbox kan verkopen als goedkope game PC maak je ook genoeg money.

Sony heeft geen populair OS op PC's en die kunnen dus exclusives uitpompen wat ze willen. Maar ook zei zien in dat exclusives niet het enige middel is om mensen naar hun kant te halen. Sony zal ook flink moeten innoveren om bij te blijven anders gaan ze te weinig games verkopen.
"Sony zal ook flink moeten innoveren om bij te blijven anders gaan ze te weinig games verkopen."

Sony verkoopt momenteel wereldwijd ongeveer drie keer zoveel consoles dan Microsoft, dus ik denk dat ze zich voorlopig weinig zorgen maken ;)
IBM verkocht op een gegeven moment in de geschiedenis ook 3 keer meer PC's dan all hun concurrentie bij elkaar en we weten allemaal hoe dat afliep.

In 5 a 10 jaar kan er veel gebeuren in PC/Console land dus dat ze het nu goed doen is geen garantie voor de toekomst.

Ook moet je kijken waar ze het goed doen. In Japan bijvoorbeeld is de Xbox nooit echt goed van de grond gekomen en is de Switch toch weer ''anders'' PS4 is in die regio de absolute winnaar.
Natuurlijk niet. Sony zal inderdaad haar best moeten blijven doen om te blijven verkopen. Maar dat doen ze imo ook door een constante stroom van diverse exclusives van hoge kwaliteit uit te brengen.

Het idee van Microsoft is goed, maar de uitwerking dmv de mobile-achtige Windows Store en Xbox app trekt nergens op. De kans dat Xbox op pc een succes wordt is op dit moment zo goed als onbestaande.
Natuurlijk wel. Exclusives zijn een vorm van zwakte om mensen te verplichten hun console te gebruiken.
Blijft dat een Xbox een console is. Een simpel, makkelijk te gebruiken, aan de TV in de woonkamer, single controller device met een vaste configuratie en prijs in de winkel. Daarom alleen al kan een Xbox (überhaupt console) prima naast een Laptop/PC blijven bestaan.
Je begrijpt me verkeerd denk ik. :) Ik zeg niet dat de Xbox console geen toekomst heeft, want dat is vast en zeker wel zo. Een groot deel van de gamers kiest nog steeds voor het gemak van een console.

Mijn opmerking ging dan ook enkel over het Xbox ecosysteem op pc, dat momenteel bijlange niet aan de wensen van pc-gamers voldoet en op zowat elk vlak sterk achterloopt op de concurrentie.
Tevens zie je toch duidelijk dat de PCmasterrace booming is op dit moment. De verkopen stijgen, Microsoft is al hen eigen PC platform aan het maken in samenwerking met de Windows store. Aangezien vooral dankzij steam mensen weer games zijn gaan kopen, is er gewoon grof geld te halen bij de PC gamers. Ik zag laatst een grafiekje, waar gewoon duidelijk te zien was dat er meer geld binnenkomt via pc gamers dan via de console gamers.
Ik denk dat het een beetje met het succes van Steam te maken heeft. Microsoft heeft daar gigantisch veel geld laten liggen en mogelijk hopen ze nu weer een beetje marktaandeel af te snoepen van Steam, middels hun Store.

Sowieso heeft iemand toch een voorkeur om te spelen op console of PC. Ik heb geen console (behalve de switch) omdat ik dergelijke games liever op een PC speel. Daarom ben ik blij dat dit spel ook uitkomt op de PC. Daarbij kan cross-platform multiplayer voorkomen dat je straks geen medespelers kunt vinden doordat er bijna niemand meer op één van de platformen speelt.
Als Microsoft ook maar een beetje wil concurreren met Steam, dan zullen ze toch iets anders moeten verzinnen dan hun games te verkopen als encrypted "apps" met een prijskaartje van maar liefst €70. Slechts weinig pc-gamers hebben behoefte aan een door Microsoft gecontroleerde walled garden. Die cross-platform multiplayer is dan ook broodnodig, aangezien de online community van Windows Store games die dat niet hebben zo goed als onbestaande is.
Voor mij is de Windows Store ook geen optie. Ik heb ooit één app uit die store gehaald; de NFL Game Pass app. Die werkte destijds op een aantal systemen niet goed en nu werkt deze helemaal niet meer. Sure, Microsoft ontwikkeld niet zelf die Apps, maar ze sponsoren wel de NFL en zij hosten die store...

Dit alles neemt niet weg dat er veel potentie ligt bij de store. Zij kunnen één store bouwen voor apps, zowel op PC, laptops, tablets als phones. Wanneer ze dat een keer goed van de grond krijgen (fat chance), hebben ze wel goud in handen. Ik verwacht niet dat het ze lukt, maar ik begrijp wel dat het hun ambitie is.
Zo'n overkoepelende store zal wel een plus zijn voor casual gamers die zonder veel moeite Candy Crush willen installeren. Maar voor pc-gamers zie ik weinig voordeel. Het feit dat Microsoft de voornaamste voordelen van pc-gaming negeert (goedkope games, mods en onbeperkt tweaken) maakt de Windows Store voor mij absoluut niet aantrekkelijk.
Iedereen ziet dat als een probleem behalve MS. Phill Spencer was tijdens de E3 nog bij The Giant Bomb/Beast Cast (helaas weet ik niet meer welke aflevering) en het was wel duidelijk dat het vooral om sales van games gaat bij MS. Of dat dan op de Xbox is of op de pc dat maakt ze weinig uit. Je moet ook niet vergeten dat je Win 10 moet hebben en dat is toevallig een besturingssysteem wat MS heel graag op je pc wil hebben. Je moet er altijd maar vanuit gaan dat MS een bedrijf is dat weet hoe je geld moet verdienen ;)

Edit :

https://www.youtube.com/watch?v=KYph4FCz8AE

Dit is het geloof ik (kan nu even geen video kijken).

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 21 augustus 2017 11:43]

Ook kan je PSNow op je PC spelen, en dus Playstation 4 games spelen op je PC. Dus ook Sony wil een stukje van de PC taart.
Ja, maar helaas niet het stukje taart dat ik lekker vind ;) Dat streamen is het nog steeds niet helemaal. Zou leuk zijn als ze een (beperkte) downloadoptie geven zoals MS nu heeft met die abbo dienst.
Nee maar mijn punt is: PC taart is lekker en zowel Sony als MS willen er van snoepen ;).
I see what you did there :D :p
Ik heb een boek over Microsoft gelezen. Inmiddels al een beetje ouder dus de visie kan wat gewijzigd zijn. Maar Microsoft heeft van het begin af aan altijd software verkocht. Ze hebben hardware gemaakt om andere fabrikanten te motiveren dezelfde soort hardware te gaan maken om daar vervolgens weer Windows op te zetten..

Microsoft probeert gewoon zo veel mogelijk platformen te maken waar hun software op draait. Dus of jij die game nu op een xbox draait of op een. Pc Windows maakt ze niets uit.
Niet heel gek dat Microsoft zoiets zegt toch? :P
Ze rapporteren console sales al niet meer. Microsoft is niet het type bedrijf dat zoiets doet als ze met kop en schouders boven de rest uitsteken. Ze verleggen gewoon de aandacht en niet heel heel subtiel. Bijna genant.

Want, uiteraard gaat het om game sales. Dat geldt ook voor Sony en Nintendo. Een gigantische installbase helpt daarbij, dus het is wel degelijk relevant... Wat Microsoft ook zegt.

Dat Microsft de dienst begint is niet eens zo gek. Ik ben vooral benieuwd hoe ze die propositie weg gaat zetten. Om te beginnen met.. Welke games dan. Want door cross W10 te gaan krijgt Mircosoft gewoon Steam erbij als concurrent. Waarom koop je een game in de Microsoft store in plaats van bij Steam?
- een betere store (als dit voor iemand relevant is)
- scherpere prijs
- cross Xbox (maar die groep hoef je niet over te halen, want die zijn er al)
- omdat Steam de game niet heeft.

Die laatste lijkt mij by far meest interessant. Dan heeft Microsoft wel iets meer nodig dan Sea of Thieves. Want je doel kan niet zijn om 1 game te verkopen, maar DE online gaming store te worden voor W10.
Je denkt teveel op gamegebied naar mijn idee. Natuurlijk gaat een bedrijf niet slechte verkopen verkondigen, maar ik denk dat bij MS de hele gametak een ondergeschoven kindje is tegenover de rest van de verdiensten. Voor MS is het veel belangrijker dat jij met Win 10 werkt dan dat je daadwerkelijk een console van ze koopt.

Dat het ergens down the line fout is gegaan dat is wel duidelijk en dat begon al bij de aankondiging van de Xbox One, maar de console verkoopt alleen maar slecht als je het tegenover de PS4 zet. Volgens mijn info zijn er ondertussen ergens tussen de 25 en 30 mil verkocht wat ze net onder de Genesis zet en boven de originele Xbox en Gamecube om maar wat te noemen. Lijkt me allemaal nog steeds rendabel genoeg, maar de strijd tegen de PS4 is simpelweg verloren. Maar tel je daarbij de mensen op die de Forza's en Gears of Wars alleen op de pc kopen dan is het verschil misschien wel veel minder. Terwijl ze voor die mensen helemaal geen nieuwe console hoeven te ontwikkelen wat ook een vrij dure hobby blijft. Van dat laatste heb ik geen cijfers gezien dus dat is puur een aanname.
"Maar tel je daarbij de mensen op die de Forza's en Gears of Wars alleen op de pc kopen dan is het verschil misschien wel veel minder. "

Het aantal pc-gamers die Forza en Gears kopen in de Windows Store is te laag om een verschil te maken hoor. Exacte cijfers zijn er weliswaar niet, maar bij de cross-play test van Gears 4 speelde er nog geen 10% van de spelers op pc. En Gears 4 werd dan nog gratis gebundeld bij een reeks populaire videokaarten.
Nee. Geloof me. Ik denk echt niet alleen in 'gamegebied' bij een bedrijf dat meer dan 20 miljard betaalde voor LinkedIn en waar ik zakelijk vaker tegenaan loop dan als het gaat om games. Ik ben me zeer bewust van Microsoft's prioriteiten :) en waar ze relevant zijn. Even 'goed' in het midden gelaten (Microsoft CRM, killll me nowww).

Maar dit is precies de reden waarom ik nog minder interesse heb in hun gaming divisie dan eerst (oud 360 gebruiker). Het lijkt er niet toe te doen.

Als we nu vaststellen, Microsoft geeft en geen ruk om want ze verdienen via andere kanalen al voldoende, vind ik dat ook prima.
Maar in je eerdere post zeg jij juist dat het MS te doen is om game sales. Ik durf wel te zeggen dat ze hard falen op dit moment en ik twijfel of de W10 gaming dienst dat ineens wel gaat doen, met een Steam ernaast.
Aah dan ben ik niet duidelijk geweest. De gameverkoop was een windows 10 versie tegenover een Xbox One versie (dus geen dure console ontwikkelen) en daarna schakelde ik inderdaad over naar dat ik de gametak er volgens mij niet echt toe doet bij MS. Zelf zit ik al een tijdje te azen op Forza Horizon, maar zolang ze die €70,- houden in de store dan kunnen ze me wat. Genoeg andere spellen te spelen en dan ben ik al niet iemand die op zijn geld zit dus ook dat nemen ze niet erg serieus. Zie er ook erg weinig promotie voor.
Het lijkt mij dat ze dit vooral doen om hun Windows Store van de grond te krijgen.
Daar is veel geld mee te verdienen.
Windows 10 =/= Windows Store; kans is wel degelijk aanwezig dat de game ook speelbaar wordt op Steam.
Alleen Gears of Wars en Forza zijn op dit moment nog Windows Store exclusief.
Voor Microsoft is Windows 10 wat gaming betreft wel degelijk gelijk aan de Windows Store. De kans dat Sea of Thieves speelbaar wordt op Steam is extreem klein. De enige reden waarom Microsoft 1st party games uitbrengt op pc is juist om pc-gamers in de Windows Store en het Xbox ecosysteem te lokken. Enkel 3rd party xbox excusives zullen naar Steam komen als ze floppen in de Windows Store (Quantum Break) of over hun hoogtepunt heen zijn (Killer Instinct).

Dat Halo Wars remastered naar Steam kwam is eerder een uitzondering, en vermoedelijk bedoeld om pc-gamers warm te maken voor de Halo franchise, in de hoop dat ze Halo Wars 2 zouden aankopen in de Windows Store. De online community van Halo Wars 2 is namelijk zo goed als onbestaande op pc.
Die kans is bijna niet aanwezig, sorry. Ik weet dat de Steamfanboys dat vaak pushen (Ja ook steam heeft fanboys :( ), maar de MS published titles die ook op steam zijn komen niet uit eigen studios. Die komen uit third parties van MS waar MS de publishing voor doet. Die willen graag ook op steam uitkomen, en dus laat MS dat toe. Deden ze dat niet, dan kwam de titel helemaal niet uit op de Windows store of Xbox. Dus MS heeft geen keuze in dat geval.

Maar hun eigen titles komen niet vaak op steam, tenzij ze al op Steam zaten, zoals Rise of Nations en Age of Empires.

Zo zal Sea of Thieves waarschijnlijk ook niet uitkomen op Steam.
Het maakt Microsoft niet heel veel uit of je voor xbox of pc gaat, het belangrijkste is dat jij win10 op je gameding hebt. Als xbox hierdoor minder extra spelers krijgt dan als het geen exclusive is, is het waard omdat Sony door dit spel helemaal geen extra spelers krijgt. Dit is nogsteeds een exclusieve maar dan niet op console gebied maar besturingssysteem, hoe je het ook went of keert MS krijgt alleen maar meer users het platform maakt momenteel niet uit.
"Het maakt Microsoft niet heel veel uit of je voor xbox of pc gaat"

Dat is niet volledig correct. Als jij een Xbox koopt, dan krijgt Microsoft een dikke 30% van elke game die je koopt (inclusief 3rd party games) + dan nog eens €60 per jaar voor Xbox Live Gold. Van pc-gamers heeft Microsoft enkel inkomsten van hun handjevol 1st party games. Ze verdienen immers geen cent aan je als je al je andere games op Steam koopt.

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 21 augustus 2017 12:11]

https://www.youtube.com/watch?v=KYph4FCz8AE

Het maakt ze echt niet uit. Platform keuze (win 10) is waar het ze om gaat.
Het gaat niet om 'direct money' in dit geval, tegenwoordig is informatie heel veel waard. Met Windows 10 verzekeren ze zichzelf dat ze veel info over jou krijgen maar ook dat jij later weer andere dingen van Windows koopt. En dit is ook een gevalletje van eigen store promoten, Windows is van plan om zijn store een belangrijkere functie te geven en meer te gaan pushen, games zullen daar ook een aandeel in moeten vervullen.
Feit. Windows 10 is voor Microsoft ongetwijfeld véél belangrijker (en winstgevender) dan Xbox.
Ik moet juist zeggen dat ik hier echt tevreden mee ben! Ik heb zelf alleen maar een PC staan hier en als je voorheen exclusives wilde spelen moest je een PlayStation 4 (nog steeds) of Xbox One kopen. Nu Microsoft games voor multiplatform maakt (Xbox One + Windows 10) hoef ik geen Xbox One meer aan te schaffen voor deze games.
Om bijna geen console exclusieve games meer te maken en als ze een titel in handen hebben die het kan zijn dan worden ze toch ook beschikbaar gesteld voor de PC. Hiermee kannibaliseren ze ongetwijfeld hun eigen Xbox markt
Toch moet je er niet zomaar van uitgaan, dat als een game voor XBox + PC uitkomt, dat de XBox daar altijd onder lijdt.

Er is namelijk ook een grote groep consumenten die niet voor een PC wil zitten gamen, maar voor de grote tv, en als het even kan met hun fijne home theatre audio.
Daarnaast heb je ook de families met kinderen, die ook liever gamen op de grotere tv (vooral bij games waar meerdere mensen tegelijk op het scherm kunnen spelen).
Tenslotte zie je ook steeds minder snelle desktops in huishoudens, maar gewoon een simpel laptopje voor email en wat zaken zoeken/regelen op internet. Deze consumenten willen geen vette game PC hebben en bij elke nieuwe AAA-game onderzoeken of ze weer honderden euros moeten investeren in een upgrade. Een game console voorziet daarin, dat elke game die ervoor uitkomt - ook de Play Anywhere titels - gewoon meteen speelbaar is.

Voor deze groepen maakt het dus echt niet uit als de game Play Anywhere ondersteunt. Zij kopen een Xbox voor hun praktisch gemak, niet omdat de Xbox bepaalde game exclusives heeft. Een exclusive kan dienen als lokker, maar dan hadden ze al gekozen voor het gemak van de grote tv in de woonkamer. Daarna kopen ze games gewoon voor hun Xbox - ongeacht of dat Play Anywhere is.
wat je zegt inderdaad, het spelen op een console is een bewuste keuze. Ik denk dat microsoft daar momenteel erg handig op in aan het spelen is en in ieder geval het experiment aan durft te gaan om dit te bewijzen.
Vind heel sea of thiefs een leuk origineel idee en het ziet er naar uit dat het geweldig wordt uitgewerkt, maar maak mij grote zorgen over de houdbaarheid. Ik krijg bij het zien van de gameplay beelden sterk het gevoel dat ik het na een paar potjes wel gezien heb.

Kan er naast zitten natuurlijk, we gaan het zien over een klein half jaar!
Er van uit gaan dat de release date niet NOG een keer uitgesteld word is wel erg optimistisch. Maar laten we het hopen...
Komt dit ook in VR beschikbaar? dat zou wel vet zijn!
Dat was ook mijn gedachte ja.
Ik zit sinds dit weekend in de alpha tech tests! :-)
Lijkt mij echt een heel leuk spel
Is het zeer zeker! Ik zit al een aantal maanden in de Alpha tech tests en heb me kostelijk vermaakt ermee met een groepje.

Het enige wat je wel echt nodig heb is een team mét microfoon. Teamplay is een must in deze game. Zonder microfoon werkt het simpelweg niet. Zeker omdat het de enige manier van communiceren is.
Plus deze game draait volledig om teamplay. Als kapitein zie je bijvoorbeeld niet waarnaar je toe vaart. Dus degene in de crowsnest (of voorin het schip) moet je wel vertellen "ok nu naar links/rechts/etc.". Of wanneer het anker uit moet etc.
Misschien moet ik jou team maar joinen dan haha..
Ik zit op discord al in de sea of thieves groep, en mic is geen probleem natuurlijk
Wellicht! Speel zelf via de XB1. Had een vast groepje engelsen om mee te spelen, maar die zijn de afgelopen tijd niet meer online geweest.

Als je via de PC speelt weet ik even niet hoe we het moeten doen qua microfoon. Néém aan dat dit gewoon ingame kan. Toch ook wel een must om het in-game te doen. Erg leuk om je vijanden te 'spooken' als je dood bent :+
Ben benieuwd :) ken je discord niet? je hebt daar een sea of thieves reddit channel waar meer mensen aan het zoeken zijn naar groepjes + chat:
https://www.reddit.com/r/..._thieves_discord_channel/

[Reactie gewijzigd door galadril op 21 augustus 2017 16:34]

Ik kan zo hard niet wachten op deze game.

Eindelijk weer eens met 4 man een actief co-op potje spelen. Ben inmiddels zwaar uitgekeken op LoL, PubG, Battlefield of CSGO. Waardoor mijn interesse in gaming sterk af is aan het zwakken.

Dit is gewoon weer heerlijk no nonsense avontuur :)

Yaaarrr!
Op de een of andere manier doet de cartoon-ish look mij gelijk denken aan de Monkey Island series.
Lijkt een beetje op de stijl van 'Legend of Zelda Wind Waker'

:)
W...wat?

Dat zijn twee hele verschillende titels man, zelfs in artstyle.

Dit is meer qua style "Grabbed by the Ghoulies" dan Wind Waker.

Omdat het niet realistisch getekend is, en het op zee afspeelt, betekent niet dat het gelijk hetzelfde is. Anders is the "Wind Waker" een Rip off van Skies of Arcadia :(. En ga zo maar verder.

Sorry vond Zelda: TWW een fantastische titel, die niet genoeg eer krijgt in de media, maar niet alles op zee met een niet realistische stijl is automatisch TWW.
Lijkt een beetje op de stijl....

Ik zou op je bloeddruk letten en het niet te serieus nemen...
Oh, ik ben heel rustig, maar ik weet dat gedachten zoals die van jouw leiden tot steeds minder cartoon achtige games. Mensen kijken naar de stijl en gaan "Ooh dat is the WindWaker, vond ik niks! Nou, Boem Boem Terroristje 35! Moet je kijken hé Das pas realistisch!" denken. Ook vind ik dat er best nagedacht mag worden over goede games in het verleden die geen realistische stijl najaagden. Stilistische graphics zijn vaak beter dan ultra realisme. Duidelijker speelbaar, duidelijker zichtbaar en beter bekend wat je moet doen.
Dus je kan ook gedachten lezen? En ik ben debit aan dat er minder cartoon achtige games gemaakt worden? Ik zou eens met iemand gaan praten!

FYI ik vond, vind WW nog steeds een geweldig spel!
Zeg ik niet, ik vind gewoon de gedacht "A = C because A contains 1 and C contains 1" gewoon te ver gaan.

Het lijkt er niet eens op man, het water alleen al is heel anders, de bomen, de gezichten, de kleuren, de weer effecten.
Hopelijk begrijp je het zelf nog wel.
Lekker gedachten voor andere invullen.... succes
Heerlijk dit, ideaal dat je een game kunt spelen op de PC & Xbox met elkaar. Mooi om te zien dat je niet meer echt platformgebonden bent als je met je vrienden wil gamen.
"Sea of Thieves wordt crossplatform speelbaar op Windows en Xbox One"

Maar... Wat is hier de nieuwswaarde van dan? (serieuze vraag)
Microsoft heeft eerder toch bevestigd dat ALLES cross W10 ging zijn?

Zelfde geldt voor veel reacties die ik lees waarin wordt gesuggereerd dat het wachten is tot Microsoft Xbox One X specifieke exclusives komen.
Microsoft heeft, net als Sony, toch een belofte gedaan dat er geen exclusives gaan zijn binnen de Xbox One familie. Dus wel op Xbox One X, maar niet op Xbox One S zou dus niet mogelijk zijn.
Dit is nieuws, omdat het hier gaat om de cross platform multiplayer, dat is zeker niet gebruikelijk en al helemaal niet tussen pc en console, daarom noemenswaardig.

Microsoft maakt niet alles crossplay mogelijk, maar heeft wel de intentie om alles cross platform uit te brengen.

PUBG bijvoorbeeld, die zal echt niet cross platform multiplayer gaan ondersteunen, de pc gamer zal dan een te groot voordeel hebben t.o.v. xbox spelers.
vet! mag vanaf morgen alpha testen :) kan niet wachten

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee