Gesloten bèta Sea of Thieves begint op 24 januari

De gesloten bèta van Rare-adventuregame Sea of Thieves gaat op 24 januari van start en duurt tot 29 januari. De test is opengesteld voor iedereen die zich tijdig heeft ingeschreven voor het Insiders-programma van de game en voor hen die een preorder plaatsen.

De bèta vindt plaats op zowel de Xbox One als Windows 10 en staat open voor leden van het Insider-programma van Sea of Thieves, zolang zij zich voor 1 december hebben ingeschreven. Verder zijn preorders van de officiële Xbox- en Windows-stores geldig en bij fysieke preorders moet de code van een preorderbonus verzilverd worden, zoals beschreven in de bèta-faq. De bèta zal niet de volledige game bevatten; Rare stelt dat het nog het een en ander aan verrassingen wil bewaren voor wanneer het spel daadwerkelijk gereleased wordt, op 20 maart.

De Britse gameontwikkelaar Rare was in het verleden verantwoordelijk voor games als GoldenEye 007, Banjo-Kazooie, Donkey Kong Country, Killer Instinct en Perfect Dark. De studio heeft in 2002 ook een overname door Microsoft en in 2007 het vertrek van de twee oprichters doorgemaakt. Tweakers heeft ten tijde van E3 2016 een preview van Sea of Thieves gemaakt. Van Sea of Thieves is ook bekend dat het een Xbox Play Anywhere-titel is en dat het crossplatformmultiplayer zal hebben.

Terugkijken: de videopreview van Sea of Thieves (E3 2016)

Door Mark Hendrikman

Redacteur

10-01-2018 • 12:00

38 Linkedin

Reacties (38)

38
36
20
3
0
16
Wijzig sortering
Ik heb de Alpha gespeeld en hij is erg leuk! Je kan eindeloos rondvaren in de wereld en missies en gevechten uitvoeren. Het is vooral fun, de setting (graphics/gameplay/geluid) is daar ook naar. Maar goede samenwerking met teamgenoten is erg belangrijk. Headset verplicht! Het besturen van een boot doe je namelijk niet makkelijk alleen. 1 persoon stuurt, de anderen bedienen de zeilen.

Beetje jammer van de prijs. In de Windows Store staat hij als pre-order voor 70 euro(!!). Leuke game, maar te hoog geprijsd.
Kan ik beamen, ik heb me erg vermaakt met de alpha.
Wat ook leuk werkt is dat je makkelijk met randoms kunt spelen en op avontuur kunt gaan.

Als het goed is zal de game wel iets meer om het lijf hebben dan wat er in de alpha zat. Of dat 70€ waard is, is de vraag.
Dan ben ik benieuwd waar je dat gedaan hebt
Microsoft store Hong Kong. :Y) (giftcard)
Is dit gewoon toegestaan? Ik zit ook te kijken naar Sea of Thieves (ook alpha speler hier), maar die 70 euro houdt me echt tegen.
Weet ik niet, zie het denk ik als belasting ‘ontwijking’. Ik koop een giftcard online. Daarmee op die Microsoft site in dit geval Hong Kong. Ik betaal dus wel en de maker krijgt zijn geld. Maargoed.
Ik zat ook al te kijken, maar dan naar de US store waar hij 50 euro is (had hem niet goedkoper gezien). Het lijkt me ook weer niet illegaal aangezien het gewoon in hun eigen store is.
US zou ik niet doen, al die rottige state taxes. Komt dus op een heel ander bedrag uit.

Zie hier lijst van alle stores incl. prijzen.

Via die pagina zoek ik meestal de games, veel keren koop ik ze op de Turkse microsoft store. Vaak goedkoopste, scheelt me toch vaak ruim 50% en heb er netjes voor betaald. :Y)

[Reactie gewijzigd door slijkie op 10 januari 2018 20:11]

De alpha was lachen. Vraag me alleen wel af hoe lang dit leuk zal blijven om te spelen.
Na een paar dagen schepen zinken, schattenzoeken en alles volledig geuprade te hebben had ik het wel weer gezien. Het blijft leuk als je nog wat aan al je goud hebt, dus ik hoop dat ze het mogelijk maken om grotere of mooiere schepen te kopen, betere kanonnen/levelen van je schip zoals in Black Flag mogelijk was bijvoorbeeld. Of een fortress die je kunt aanschaffen of eigen eiland, dat lijkt mij helemaal geweldig.

Als ze het in de huidige staat uitbrengen dan zal ik hem niet aanschaffen, 70 euro terwijl ik het na een paar dagen weer gezien heb, nee hoop dat ze wel zorgen dat je ergens naar kan streven.
De ontwikkelaars zijn zeer duidelijk over het standpunt van progressie. Er komen geen upgrades die je een voordeel geven over spelers die duidelijk minder spelen. (dus GEEN P2W)

Geen grinders die elk gevecht winnen omdat ze oneindig veel goud verzameld hebben en doordoor de beste cannons / ships hebben.

De bedoeling is dat je met de progressie betere "voyages" unlocked die je dan ook meer goud opleveren per run.

Zo kan iemand die veel speelt gemakkelijk een vriend meenemen die veel minder speelt op een voyage van een hogere tier.

Met het goud wordt vooral gedacht aan cosmetische items die gekocht kunnen worden. Ze houden nog veel zaken achter. De alpha was inderdaad vooral een technische test van de servers, verbindingen en stabiliteit.

Ik heb veel leuke momenten met zowel vrienden als vreemden gehad in deze game... een van de beste ervaringen met spelvertier zonder compititiedrang...

Ik heb alvast gepreordered...
Wil er wel even op inhaken dat als men door tijdsinvestering betere spullen heeft dan de ander, dan is dat niet "P2W."

Ik vind juist wel dat je grotere schepen e.d. moet kunnen bouwen. Daarmee hou ik een ander niet tegen. Anders wordt het meer een arcade spelletje zonder beloning voor tijdsinvestering.
Dat valt op zich te begrijpen als het een duidelijk voordeel geeft tegenover anderen, mijn punt is vooral dat er genoeg progressie moet zijn. Alleen cosmetische items en nieuwe voyages gaat niet op bij mij.
Ze zouden best verschillende soorten schepen kunnen toevoegen met elk hun eigen voordeel, man o'wars die traag maar krachtig zijn, lichte snelle schepen etc. Of schepen met meer cargo of etctec.

Er is genoeg te verzinnen wat het spel wel in balans kan houden, ik heb er ook wel vertrouwen in dat ze dat zullen doen.
Joe Neate (producer) heeft de afgelopen dagen genoeg gezeik over zich heen gehad met betrekking op content, maar er werd enkel gezegd dat we moeten wachten.
Het was dan ook een Alpha die je gespeeld hebt, dus is niet representatief voor de uiteindelijke gameplay, events en content.

De Beta is een ander verhaal, zeker omdat daar geen NDA meer voor geldt.

Desalniettemin ben ik het met je eens dat ook ik 70 euro nu teveel geld vind. Ik wacht daarom eerst de Beta af. Als die net zo goed bevalt als de Alpha, dan denk ik dat hem wel aanschaf.
Overigens dit ook al besproken in het topic Sea of Thieves
Mensen lokken met een preorder, zodat je closed beta kan spelen. Op een spel dat al 2 jaar (misschien zelfs meer) als teaser word gebruikt. Ik weet nog dat ik die E3 livestream keek en totaal hyped was voor het spel. Heb een jaar lang de boel lopen volgen maar werd keer op keer teleurgesteld. Nu heb ik nagenoeg alle interesse verloren en is de kans dat ik dit spel ga kopen totaal afhankelijk van of hij in de online afgeprijsde "intertoys" afgedankte game bak terecht komt (aka steam sale van 70% of meer).
je had je kunnen inschrijven voor hun insider program en dan had je gegarandeerd ergens in 2017 kunnen spelen.
Volgens mij heb ik me toen inderdaad ergens voor ingeschreven nu je het zegt. Kan het alleen nergens terugvinden.
Die tool om in te schrijven die zo lekker half bakken werkte? Ik kon heel lang niet inschrijven. Geen idee waarom niet, kreeg geen info terug daarover, ook geen foutmelding.

Uiteindelijk is het wel gelukt, overigens, maar toen was de alpha al gestart.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 10 januari 2018 18:10]

Eerste keer dat ik daar iets over hoor, zelf geen enkel problemen mee ervaren.
Heb een jaar lang de boel lopen volgen maar werd keer op keer teleurgesteld.
Waardoor dan als ik vragen mag? Ik heb de beta al mogen spelen en vind het spel voor een beta al geniaal afgewerkt, de samenwerking met vrienden is super leuk en vooral dat je maar met 3 boten in een server zit maakt de spanning die oploopt en het hunten naar anderen echt geweldig. Ook de balans is super, met zn tweeën een galjoen van 4 personen laten zinken geeft echt een overweldigend gevoel.

Wat ik wel echt jammer vind is dat je voor 1dec 2017 ingeschreven moest zijn, had het nog graag me 2 anderen gespeeld maar dat kan dus helaas niet meer omdat hun zich er net na ingeschreven hadden.
70 euro het spel kopen vind ik ook een beetje belachelijk.
[...]
Waardoor dan als ik vragen mag?
Aangezien er maanden lang niet veel communicatie vanuit de developers was. De site werd maar niet geupdate en het was een tijd lang moeilijk om ook maar iets aan footage te vinden (voornamelijk in de maanden na de eerste teaser op E3). Toen daarna druk geweest met afstuderen en niet echt meer omgekeken naar het spel toen ik hoorde dat ze hun eerste release date niet gingen halen.
Ik vond er in de alpha al geen reet aan. Denk ook niet dat ze nog veel progressie gaan boeken. Ja je kunt varen, schatzoeken en whatever, maar het wordt al snel saai en 9/10 gevechten gaan hetzelfde: zoveel mogelijk achter de kanonnen en uiteindelijk zink je beiden. AI is niet veel aan en ook de omgevingen zijn vrij snel leeg en saai. Ja het speelt makkelijk en je hebt niet veel uitleg nodig, maar alsnog is dat ook meteen de grootste belemmering: zodra je door de eerste paar uur heen bent, is er gewoon weinig nieuws meer te ontdekken. Alles lijkt op elkaar met hier en daar een kleine aanpassing. En het hele systeem hoe je dood gaat en weer respawned is eerder irritant dan leuk en duurt ook veel te lang.

Zoals zoveel projecten van rare de laatste jaren die wel of niet zijn uitgekomen is het idee leuk, maar de uitwerking gewoon bar slecht. Dit zal echter wel weer de Nintendo-kant op gaan waarbij de naam Rare sommige mensen bijna doen klaarkomen en alles wel prima is en de nadelen verwaarloosbaar, maar als je er een beetje kritisch naar kijkt zie je gewoon een game met weinig content, veel herhaling, grote beloftes die totaal niet ingevuld worden en overall je nooit het gevoel geven met een toptitel te maken te hebben ondanks dat het de prijs er wel naar is
Ben het deels met je eens over de herhaling van deze game, echter draaide de Alpha (wat trouwens al erg stabiel draaide) versie voornamelijk over het testen van de technische kant en er ontbraken features zoals: Je boot customization, wapens etc en de grote inktvis die je boot doet zinken (als je trailers mag geloven) en noem maar op. Het is afwachten wat de beta gaat doen met deze feautures en over een kleine 10 weken dan de final versie.

Wij speelden de Alpha versie met vier man met een microfoon, dat maakt dag en nacht verschil. lekker bootjes kapen en op elkaar schreeuwen omdat het zeil niet in de juiste richting zat of de kanonnen bijna op waren en we mochten hozen omdat onze boot bijna zonk :) kan niet wachten op 24 februari.

[Reactie gewijzigd door rudyman85 op 10 januari 2018 13:42]

Als aanvulling hierop zit je gewoon met een aantal aspecten die je in een multiplayer game eenmaal hebt.
Bijvoorbeeld het respawnen na je dood.. Wanneer je met een crew vs crew battle bezig was, vond ik de respawn juist te snel. Je kon het schip van de tegenstander niet fatsoenlijk plunderen. Wanneer je er 2 dood had, stonden de andere 2 al weer achter je rug te springen.

Natuurlijk moet er een balans zijn tussen ganken en fun. En hier zijn ook meerdere oplossingen voor te bedenken, maar goed. Om nou te zeggen dat er geen reet aan was na technische alpha tests, dat vind ik wat te kort door de bocht.
Eerst de Beta maar is afwachten :Y)
Leuke game, hoewel het altijd maar afwachten is of je met een leuke crew op een boot zit. Voicechat wordt sterkt gestimuleerd en dat is met sommige mensen leuker dan met anderen :P

Nou maar hopen dat hij een beetje redelijk geprijsd wordt, want de huidige 70 euro is veel te veel voor dit spel. Ik ben benieuwd!
We kunnen vast een tweakers leden crew creëeren! :Y) arr
Alle 1st party games van Microsoft zijn €70 bij release in de Windows Store. We kunnen maar hopen dat PC gamers hun verstand gebruiken en hier niet aan toegeven, of andere uitgevers zullen ongetwijfeld ook hun prijzen verhogen.
De huidige Rare is allang niet meer hetzelfde team dat al die leuke spellen van vroeger had geproduceerd. Dus de naam Rare zegt mij niet veel meer. Ik heb het spel nog niet gespeeld dus daar heb ik dan ook geen mening over. Het ziet er leuk uit qua design, en de gameplay lijkt ook wel fun.
Hyped voor deze game, open wereld pirate game met een focus op co-op!
Kan bijna alleen maar tegenvallen haha :9~
Ik was na het kijken van wat gameplay beelden ook erg enthousiast. Helaas komt de game niet naar steam.
Ik denk dat ik m een keer uit de budgetbak vis
Heb de alpha mogen spelen. Het spel zelf is erg leuk. Leuke muziek, grappige artstyle en mooie omgevingen. Moet zelf zeggen dat ik tijdens deze alpha erg weinig bugs ben tegengekomen.

De developers hebben zelfs de alpha een aantal keer uitgesteld omdat ze actief crashes monitorde en erachter kwamen dat er een grote fatale bug was ingeslopen tijden de week van Paris Game Week. Zelden een developer gezien die zo actief bezig was om een goed functionerend spel uit de alpha te laten komen.

Ook een erg actief forum, veel mensen die actief bugs zoeken en melden. Hiervoor hebben zij ook de Pioneers verzonnen. Dit zijn mensen die actief zijn gebleken op het forum en in het spel. Zij kregen de alpha voordat de insiders dit kregen om de meest heftigste bugs eruit te halen voordat de massa het kon spelen.

Ben erg benieuwd hoe ze verder gaan en wat de developers gaan doen met cross platforming en dergelijke. Zeker eentje om in de gaten te houden in de toekomst!
Het is een erg leuke game om te spelen, maar 70 euro....nee. Mag hopen dat er tzt keys voor minder te vinden zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee