Door Joris Jansen

Redacteur

Rare brengt trailer van piratengame Sea of Thieves uit

15-03-2018 • 15:31

57 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Ontwikkelstudio Rare heeft een trailer uitgebracht voor de piratengame Sea of Thieves. Spelers kunnen in deze game een open wereld verkennen, die ook door andere spelers wordt bevolkt. Onderlinge conflicten, bijvoorbeeld op zee, zijn dan ook moeilijk te vermijden. Daarbij kan er met andere spelers worden samengewerkt en dat is geen overbodige luxe, want wegvaren gaat niet zonder bijvoorbeeld de zeilen te hijsen en het anker te lichten. Verder kunnen er ook quests worden uitgevoerd op land. Sea of Thieves komt op 20 maart beschikbaar voor de Xbox One en pc en is crossplatform speelbaar.

Reacties (57)

Wijzig sortering
Goed om erbij te vermelden is dat als je een Xbox Game Pass abonnement afneemt je voor €9,99 per maand allerlei games kan spelen waaronder Sea of Thieves (na de release, uiteraard). Dit scheelt je dus 50 euro om de game in ieder geval te proberen voor een maand. Als je het abonnement voor de eerste keer afneemt kun je zelfs 14 dagen gratis proberen voordat je je eerste betaling moet doen. Met andere woorden, je kan relatief goedkoop deze game uitproberen voordat je hem koopt. De game is namelijk eigenlijk alleen leuk door de draai die jij en je vrienden eraan geven. Echte single player is er niet, je kunt hem uiteraard zonder "crew" spelen maar het vergroot wel de moeilijkheidsgraad. Ik kan me voorstellen dat er zat mensen zijn die hier, net als in Minecraft, duizenden uren in kunnen verliezen. Echter ken ik bijvoorbeeld mezelf en zou ik deze game eerst op proef nemen via Xbox Game Pass om te bepalen of het echt wat voor mij is of niet.

[Reactie gewijzigd door Craimasjien op 15 maart 2018 15:38]

En de game is ontzettend leeg.. heel weinig te doen..
Wordt hier goed uitgelegd. Iets meer diepgang zou zeer welkom zijn, al weet ik niet in hoeverre ze nieuwe zaken hebben toegevoegd de afgelopen tijd. Wat ik tot nu toe gespeeld/gezien heb heeft dit spel te weinig in zich om het geld wat ze er voor vragen te verantwoorden.

https://www.youtube.com/watch?v=Vf-lpz9I1kI

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 15 maart 2018 16:04]

Diepgang komt er aan, althans ik weet niet wat jouw definitie van diepgang is.
Maar hier is een lijst van alles waar ze zich met release en komende maanden op focussen.

En daarna gaan ze weer nieuwe dingen bedenken of mee bezig houden, het blijft er dus niet bij.
ligt eraan hoe je het bekijkt, je betaalt niet alleen voor de game hoe die nu is maar ook de uitbeidingen die daarna komen.

Dus je kan het zien als een game as service waarbij je of maandelijks (Game pass) of 1 keer kan betalen.

Natuurlijk moet iedereen de koop voor zichzelf rechtvaardigen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 298195 op 15 maart 2018 16:14]

Het is ook niet een game die primair wordt gedreven door statische content zoals quests. Deze game moet het vooral hebben van de interactie tussen de spelers waarbij de statische content alleen maar een middel is om alles in beweging te krijgen. Kijk je alleen naar de statische content en niet het dynamische gebeuren dan kan het je wellicht tegenvallen.

Dat gezegd te hebben lijkt het erop ook een soort pay for service game te worden met grote uitbeidingen elke 3 maanden (gratis), wekelijks content uitbreiding en dagelijkse/wekelijkse/maandelijke evenementen (live campaigns) waaraan iedereen kan meedoen.

Ik heb me in iedergeval met de Beta vermaakt en heb er geen moeite voor om de volle prijs voor te betalen, een frisse wind in de "loot" gedreven game markt vind ik erg aangenaam.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 298195 op 15 maart 2018 16:11]

Juist omdat het spel het zo moet hebben van de interacties tussen spelers is het vrij raar dat per wereld maar weinig crews zijn. Als PC gamer is juist dat punt gecombineerd met de flinke prijs een van mijn redenen om hem nu niet aan te schaffen.
de basis is interactie met je crew en daarnaast hebben zorgen ze ervoor dat je gemiddeld om de 15-30 minuten een andere crew tegenkomt als PvP element.

Servers met 20 schepen zouden waarschijnlijk veel te chaotisch worden en constant 1 groot PvP gevecht worden wat weer tenkoste gaat aan de PvE elementen.
Ze hebben wel aangegeven dat ze mogelijk meer schepen per map toelaten wanneer de map groter wordt gemaakt.

Je kan gebruik maken van de 14 day trial of de xbox game pass waardoor je een klein bedrag per maand kwijt bent, deze kan je na een maand ook weer opzeggen.

Het is een beetje zonde om de game te laten liggen omdat je op papier meer crew per server wil hebben.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 298195 op 15 maart 2018 20:19]

Op papier? Dit is gewoon mijn ervaring uit de beta's. De basis interactie heb ik sowieso in welke game ook als je met vaste vrienden speelt.
Jammer dat een genuanceerd tegengeluid niet gewaardeerd wordt.
Dat kon ik niet opmaken vanuit je reactie. maar mijn 2de reactie gelt nog wel dat je ook tegen een klein bedrag per maand het eerst kan spelen, msichien dat het dan beter bevalt ;)
De xbox game pass werkt helaas niet voor PC, wat CEx bedoelde gok ik. Als je dus PC gamer bent zul je gewoon volle mep moeten betalen
Dat werkt juist wel ! Het is een crossplatform play anyware titel.
"Can I use Xbox Game Pass on my Windows 10 PC?

Xbox Game Pass can only be used on Xbox One consoles."

Bron: https://support.xbox.com/...ptions/xbox-game-pass-faq
Oh raar dat ze dan tegensprekende informatie hebben, maar dit is wel goed nieuws inderdaad!
Ja wel raar dat die FAQ niet is bijgewerkt.
Helemaal met jou eens!

Gewoon leuk een spel die vooral gericht is op samenwerking tussen spelers.
Dat is ook mijn conclusie, maar ik kan me voorstellen dat als je de juiste mensen bij elkaar haalt het zeker erg leuk kan zijn. Voor mij is het gebrek aan een "doel" een grote show-stopper. Ik vind alles aan die game heel intrigerend maar ik ben niet iemand die het leuk vind om altijd maar met 3 mensen *te moeten* spelen om het naar mijn zin te hebben. Daarbij komt het feit er nog eens bij dat er inderdaad weinig "te doen" is in de game anders dan ergens heen varen, wat NPC's en/of spelers neerknallen, schatkistje oppakken en terugvaren.
Het is (tenminste in de beta) inderdaad nogal een sandbox game die het leukste is met anderen. Echter vond ik het met 2 ook al leuk om te doen. Een sloep is met 2 personen prima te doen.

Ik ben dan ook benieuwd of er ook wat langere en complexere quests in het uiteindelijke spel komen.
Ik vond het ook erg leuk spelen om gewoon in mn eentje of 2-en op een sloop door de wereld te varen op zoek naar schatkisten :)
Ik dacht dat ze in de open beta niet alle spelelementen toegevoegd hadden?
klopt, in de full game zit onderandere een kraken die zich elk moment op 1 plek in de wereld begeeft om de spelers het leven zuur te maken door middel van gaten in hulls maken en spelers over boord gooien.

Verder was de trading alliance alleen in de laatste beta beschikbaar, en in de full release krijg je naast de traders en gold hoarders ook nog de order of souls.
Naast deze functionaliteiten is er nog extra customization die in de beta's niet beschikbaar waren.
en last but not least hadden we in de laatste beta een voorproefje van de 'skelly forts' welke volgens Rare de laatste puntjes op de I hebben gekregen door middel van wat bugfixen
en er komen ook nog "live campaigns" bij wat een soort dagelijks/wekelijkse/maandelijks events worden.
Met als het goed is unieke loot die alleen in bepaalde periode te krijgen is.
Feit blijft dat de game niet meer is da gold farmen voor consumables zonder stats. Dat noem ik geen diepgang en al zeker niet andere content. Alleen maar meer van hetzelfde.

Leuk voor een paar uurtjes maar de grootste aanwas van spelers zal snel weg zijn helaas.
Ik denk dat je nogal onderschat. Jouw definitie van fun kan heel anders dan voor een andere groep spelers. Er is een reden waarom spellen als Minecraft enorm populair zijn.
Klopt. Maar Minecraft heeft nog een verzamel en bouw element. Vooral die laatste mag je niet onderschatten.

Ik heb het al vaker gezegt. Ik hoop voor iedereen dat ik het mis heb, maar als de devs al komen met meer van hetzelfde en het verkopen als dat er meer te doen is. Dan is het vaak niet veel. Hebben we vaker gezien
Dat is enkel helaas alleen voor op de Xbox One.

Voor windows zal je hem alsnog moeten kopen, wat ik dus enorm spijtig vindt.

[Reactie gewijzigd door Ienni1983 op 15 maart 2018 16:02]

Nee, dat is niet waar. Als je Xbox Games Pass hebt kun je hem óók op PC spelen dankzij het Xbox Play Anywhere programme.
Dat was dus voor de closed beta nog niet het geval.
Mijn excuses voor de verkeerde informatie.

As we head into Closed Beta, our next step is to fully enable Xbox Play Anywhere. We're delighted to announce that starting in Closed Beta on January 24th, you can jump between any device and continue your journey to becoming a pirate legend, whether that's on a Windows 10 PC, Windows 10 laptop, Xbox One, Xbox One S or Xbox One X. And with cross play, you'll always have a friend to sail with, regardless of where they play.
Super tip! ik twijfel heel erg. Ik ben bang dat het alleen leuk is met 4 vrienden anders is het waarschijnlijk zonde van je geld.
Dat gevoel heb ik ook heel sterk, vandaar m'n tip/comment.
Of met zn 2en

Een sloop is veel makkelijker te besturen dan een galleon.
Precies! Ideaal om uit te proberen via de Gamepass (welke ik toch al gebruik).

Heb zelf mee gedaan aan de Alpha's toen het nog héél karig leeg was tot aan de laatste Beta. Opzich vermakelijk, maar ik ben ook bang dat het qua content nogal "kaal" zal zijn uiteindelijk.

Thans, Ik zie mezelf dit niet weken/maanden spelen. Of ze moeten nog heel veel content achterwege hebben gelaten voor de release (KRAKEN!) ; maar dat betwijfel ik eerlijk gezegd.

Desondanks ga ik 20 Maart helemaal los met "mijn" crew hoor! :)
Kan je het dan ook op de PC spelen? Dan vind ik het wel het overwegen waard.
Hoewel ik heb genoten van de verschillende Beta periodes, was ik nog niet overtuigd dat ik het spel zou gaan kopen voor de volle 60 euro. Ik merk dat dit ook een veelvoorkomende kritiekpunt op het spel is, want hoe leuk het spel ook is, zie ik ook weer in deze trailer niet genoeg extra's naar voren komen wat het spel weken/maandenlang speelbaar houdt.

Wat daarom een aanrader is voor anderen die met hetzelfde punt zitten; het spel is ook (volgens mij) direct beschikbaar met Xbox game pass voor 10 euro per maand, en is dit 14 dagen gratis uit te proberen, waardoor het spel uit te proberen is. Ik ga denk ik voor deze optie, om te kijken of de functionaliteiten die nog niet in de Beta zaten, overtuigend genoeg zijn.
Als hij op de Xbox One speelt, is Sea of Thieves te koop voor 60 euro ;)

https://www.bol.com/nl/p/...158dba72.1.2.ProductTitle
Toch is het krom dat een download 10 euro meer kost dan een retail versie, zou je eigenlijk andersom verwachten.
De retailversie is enkel voor Xbox One en deze kan je dus niet spelen op Windows 10. De versie die je in de Microsoft/Windows Store vindt ondersteunt Play Anywhere. Ik vind het zelf ook krom dat er geen versie bestaat voor alleen Windows 10.
Het leukste is zelfs dat hij in Amerika 50 dollar is en in Hongkong omgerekend 36 euro ofzo.

Wij betalen de hoofdprijs :(
Leuke trailer, maar is het raar dat ik een kleine afkeer heb ontwikkeld puur door de customisation mogelijkheden? 8)7

Of ze nu betalend zijn of niet, de affaire lootboxes en DLC en micro-transacties made me this way |:(

edit: typo's

[Reactie gewijzigd door djgerry300 op 15 maart 2018 15:37]

Draag jij in het echte leven geen kleding die je zelf mooi vindt? Koop je niet een auto in de kleur die jij zelf mooi vindt?

Ik neem aan van wel en zo kan je dat hier ook zien. Je draagt de kleding die je zelf mooi vindt en je geeft je schip de kleur die je zelf mooi vindt. Alleen betaal je bij Sea of Thieves alleen voor de base game en niet los voor de kleuren van je vlag.

Tenminste voor nu:
https://www.vg247.com/201...ll-never-have-loot-boxes/

[Reactie gewijzigd door Larcorba op 15 maart 2018 15:43]

wat hij bedoeld is dat je denkt dat je kleding koopt die je mooi vindt maar erachter komt dat ze je extra laten betalen voor de knopen en rits
Ik denk dat je dan een verkeerd beeld hebt bij de Studio Rare. Rare zoals het er nu uit ziet is niet happig op Lootboxes en dergelijke. Tevens is de bedoeling dat er genoeg in game customisation content in de game komt die onbetaald is.

Ik vindt Micro-Transacties persoonlijk niet zo erg zo lang het geen Pay-to-Win systeem is of het op een andere manier game breaking wordt. Als Rare besluit om een paar jassen en laarzen met een ander kleurtje toe te voegen voor geld, dan is dat maar zo. Ik zal het nooit kopen en dus veranderd het voor mij ook niks aan de game :)
Verschillende Beta periodes al gespeeld met vrienden, kan niet wachten tot ie Maandag/Dinsdag uitkomt!
Open beta gespeeld met een groepje vrienden... Heerlijk. Eindelijk een beetje mijn droom als piraat kunnen spelen.

Geeft een goede sfeer en gaf mij het gevoel echt een stel piraten te zijn. Schatkisten zoeken, schepen enteren of kapot schieten, mensen tegen komen en samenwerken/muziek maken, ouwehoeren.

De PVP is goed gedaan, lijkt jammer dat er maar 6 schepen per server zijn, gameplay wijze merk je hier niets van en kom je vrij regelmatig gewoon anderen tegen. Met een samenwerkende groep op een Galleon zijn de gevechten en encounters erg gaaf. Wat Tweakers eerder reviewde klopte ook wel "ANGLE THE MASTS" "GO LEFT" "ANCHOR!!?!" wat je door de voice heen en weer schreeuwt. Als je solo of duo gaat, kan je het zo spannend maken als je wilt. Zo'n sloepje ontwijk je vrij makkelijk de gevechten mee. Zelfs met een Galleon kom je nog vrij makkelijk weg. Als 3 man crew ben je in georganiseerde zee gevechten wel erg in het nadeel.

Vind wel gezien de features de prijs best stevig, vooral gezien er nog microtransacties bijkomen (zonder was het echt minder een issue geweest), ook al is het cosmetics, gaat om het idee. Ga het eerst nog met de game pass proberen om te zien of dat gevoel blijft of dat ik wacht tot die wat goedkoper wordt. Want ik vraag me af of na een tiental uren het niet gaat vervelen. De open beta bevat van wat ik op Reddit heb gezien, wel 90% van de gameplay. Dus dit kan heel erg afhankelijk worden van wat Rare er op termijn nog mee van plan is. De basis is verder wel helemaal dikke prima.
De beta's waren inderdaad echt tof om te spelen met vrienden. Inderdaad is de wereld wel leeg maar de fun met pvp maak je zelf. Hoop wel dat rare nog wat meer missies in doet dan alleen kisten opgraven en skeleton forts.
Ik kijk al hele lang uit naar dit spel.
Al sinds de eerste Alpha heb ik mij heel goed vermaakt met dit spel!

- Het is echt super om met een groep vrienden op Galleon een zee battle uit te voeren!
- Sfeer is echt heel goed gedaan in het spel
- Geen pay to win.. je kunt alleen uiterlijk unlocken
- Casual gameplay, maar je kunt wel je skills verbeteren

Hier mijn laatste sessie met de final beta:
https://www.youtube.com/watch?v=yBWORTERpOw

Edit: Als je nog een crew zoekt.. zie youtube & twitch voor een discord linkje

[Reactie gewijzigd door galadril op 15 maart 2018 16:08]

Zalige game. Must buy voor elke sandbox / pirate fan.
Hier lijkt me echt geen bal aan. Sorry.
Dit is echt een 'Try before you buy' titel. Ik was ook heel enthousiast geworden na het zien van de streams, maar toen ik het zelf speelde (Open Beta test weekend) had ik een overweldigend gevoel van: "Okay. En nu?". De interface voelt enorm console achtig en daar kan ik als die-hard PC gamer moeilijk aan wennen. Jammer, want ik waande me heel even in een Monkey Island achtige open world MMO. Een coop campaign ontbreekt helaas.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee