Ontwikkelaars brengen permanente jailbreak uit voor PS Vita

De jailbreakmethode voor de PS Vita die gebruikers in staat stellen om homebrew-software te draaien, is verbeterd, waardoor deze permanent zou moeten werken. Een eerdere versie van de hack moest nog bij elke reboot opnieuw toegepast worden.

Het gaat om de zogenaamde Henkaku-jailbreak, waarvan een nieuwe versie is verschenen. Op de bijbehorende website staan de instructies om de hack toe te passen. Deze zogenaamde Henkaku Enso-jailbreak blijft actief nadat de PS Vita opnieuw wordt opgestart, in tegenstelling tot een eerdere versie van de software.

Met Henkaku kunnen gebruikers homebrew-software draaien op hun PS Vita, waaronder emulators van andere systemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de allereerste versie van Doom op de gameconsole te spelen. Het is echter niet mogelijk om gekraakte games te draaien; drm van Sony verhindert dit, en de Henkaku-software kan dit niet omzeilen.

Vorig jaar kwam de eerste versie van de Vita-jailbreak uit. Van de nieuwe versie is de broncode nog niet gepubliceerd; de ontwikkelaars stellen dat in een later stadium te zullen doen.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

30-07-2017 • 13:13

82

Submitter: Sevenanths

Reacties (82)

82
79
46
4
1
25
Wijzig sortering
Even voor de duidelijkheid:
- De Firmware Versie die benodigt is om henkaku (en dus ook ensō) te draaien is 3.60. Er boven is het niet mogelijk om homebrew te draaien vanuit de psvita modus. Er onder is te updaten via een speciale dns server die updates blokkeert en alleen 3.60 serveert (zie https://reddit.com/r/vitahacks)
- Het is mogelijk om games te dumpen en te installeren via Mai dumper, mocht je bijvoorbeeld de onderstaande SD Kaart adapter willen gebruiken ipv de gamecarts. De functie om dit te doen is alleen niet toegevoegd aan Henkaku zelf en heeft wat fiddling nodig on het werkend te krijgen.

Als laatste is het mogelijk om via Henkaku ook een SD Kaart adapter te gebruiken i.c.m. de gamecart slot. Deze adapters zijn al te koop op aliexpress voor de geïnteresseerden.

[Reactie gewijzigd door jja2000 op 22 juli 2024 21:11]

Heb je een linkje naar zo'n adapter? Vraag voor een vriend uiteraard :+
De meest bestelde op Aliexpress op het moment is deze: http://s.aliexpress.com/B7vuaI7N

Ik verwacht dat de prijs omlaag zal gaan net als dat bij de PSP was. Ik moet alleen zeggen dat het gebruik van deze adapters een plugin van henkaku nodig heeft die dus i.c.m. Ensō op boot gedraait kan worden. Zo wordt de sd kaart automatisch gekoppeld als memory card (de psvita zal dit dus zien als ux0:).
De driver vindt je hier: https://github.com/yifanlu/usbmc
Kwam al andere tegen maar die driver heb ik sowieso opgeslagen. Dit is een erg prettige combinatie met een permanente hack. Dat zijn de enige 2 dingen die op dit moment nog niet prettig waren.
Ik heb er een besteld, z'n crowdfunding adapter voor vervanging van de nutteloze 3G modem (in de OLED versie): https://www.indiegogo.com...to-microsd-card-adapter#/
Is al voorbij, maar de PCB layout is opensource.
Ben benieuwd hoeveel filmpjes ik op de SD kaart krijg. Ik gebruikte HENkaku al om games undubbed te spelen (Japans ipv Engels gesproken).

[Reactie gewijzigd door darkfader op 22 juli 2024 21:11]

Als toevoeging daar op kun je na dat je Henkaku hebt geïnstalleerd nog wel naar de PS store, want de software is instaat om het versie nummer te faken zo dat je bijvoorbeeld je gratis digitale games niet hoeft te missen etc...
Totdat Sony je account en/of account gaat bannen als ze erachter komen, net als bij de PS3 destijds. Ik ga eens opzoek naar een tweede Vita, kan ik daar wat emulatoren op draaien waar ik nu nog een PSP voor gebruik. Die reboot die de hack ongedaan maakte hield me nog tegen, maar dit klinkt goed. Hoef ik nog maar één adapter mee op vakanties :)
Het is echter niet mogelijk om gekraakte games te draaien; drm van Sony verhindert dit, en de Henkaku-software kan dit niet omzeilen.
Dat kan wel, kijk op https://www.reddit.com/r/VitaPiracy/
Dat dus. Heb ik al geprobeert en werkt gewoon perfect.
Is dit niet illegaal? :/

edit: als in, prima dat het er is maar zou je er hier op Tweakers wel naar mogen linken?

[Reactie gewijzigd door Neko Koneko op 22 juli 2024 21:11]

Weet ik niet, Maar in het artikel word beweert dat het niet mogelijk is. Wat dus niet het geval is, daarom heb ik een bron erbij vermeld.
Mooi dat een hack een device opent en toch niet mogelijk is om gekraakte games te draaien. dat is toch de hele essentie van de homebrew scene...
Anoniem: 483276 @adam7630 juli 2017 13:22
Dat is dus niet het geval. Er zijn zoveel meer redenen om homebrew te draaien buiten het spelen van cracked games. Veel betere zelfs buiten piraatje spelen en niet betalen voor je games.
Kan je dan een paar voorbeelden geven, want ik zou er zo 1,2,3 geen kunnen bedenken (behalve om je eigen geschreven software te testen)....
Emulatoren, het gebruiken van de Vita als controller op je computer, het streamen van games vanuit je computer via moonlight en het gebruiken van Discord zijn dingen die je kunt doen met de Vita.
Discord kan toch via de webbrowser? Tegenwoordig heb je https://discordapp.com/ welke je via elk apparaat met een browser kan gebruiken.
Ja maar iemand heeft een eigen homebrew versie gemaakt die gewoon op het apparaat werkt. Dat zal waarachijnlijk beter werken dan de website.
Het is wel echt een mediocre controller hoor, zeker als het allemaal door de lucht moet met eigen gebakken software.
Dat snap ik, maar als je er over na denkt zijn alle drivers voor DualShock Controllers eigen gebakken software. Voor de ene werkt het perfect, voor de andere niet...
Uiteraard is het overgrote gedeelte van de mensen op zoek naar een jailbreak om illegale games te spelen, maar de reden die er voor vele hackers aan ten grondslag ligt is: "Ik koop de hardware, dus ik moet de mogelijkheid hebben om te doen wat ik wil. Als de software mij daar in hindert, dan hack ik die."
Het is precies het tegenovergestelde van een gesloten doos kopen waarmee je alleen mag doen wat de maker vindt dat je er mee mag doen.
In het geval van de VITA vind ik de eventuele illegale Vita games niet zo boeiend. Veel interessanter is het als je een alternatieve opslag kunt gebruiken ipv die idioot dure en haast niet meer verkrijgbare Vita memory-cards.

Ten tweede lijkt het me heerlijk om er emulators op te kunnen draaien, ivm de prima D-pad, knoppen, en uiteraard het uitstekende OLED* scherm (eerste versie Vita, 1000) en de goede specs.
Paar voorbeelden die ik mij kan bedenken:
- Tooltje om screenshots te uploaden naar imgur oid.
- Degelijke browser inbouwen die gebasseerd op een latere webkit versie. De Vita browser is al eeuwen niet meer geupdate en moderne sites laden niet goed. Erg vervelend als je iets op wil zoeken over een game die je aan het spelen bent en de IGN site laadt niet goed. Daar pak ik nu vaak mijn telefoon voor.
- IRC app. De messages app is niet heel chill.

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 22 juli 2024 21:11]

Maar ondertussen staat het wel toe om emulatoren (= pirated games) te draaien......
Anoniem: 483276 @9071030 juli 2017 14:13
Emulatoren = niet perse pirated games. ;) Ik heb fysieke GBA games bijvoorbeeld en die speel ik met een emulator op mijn Vita wegens betere scherm en dergelijke. Niets pirated aan, ik bezit netjes de games en heb daarvoor betaald. Dat iets mogelijk is betekend niet dat het daarvoor bedoeld is. ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 483276 op 22 juli 2024 21:11]

Heb je die games van de cartridge gedumpt? Of van het Internet gedownload? In het tweede geval is het 100% illegaal.

Nintendo website:
Can I Download a Nintendo ROM from the Internet if I Already Own the Authentic Game?

There is a good deal of misinformation on the Internet regarding the backup/archival copy exception. It is not a "second copy" rule and is often mistakenly cited for the proposition that if you have one lawful copy of a copyrighted work, you are entitled to have a second copy of the copyrighted work even if that second copy is an infringing copy. The backup/archival copy exception is a very narrow limitation relating to a copy being made by the rightful owner of an authentic game to ensure he or she has one in the event of damage or destruction of the authentic. Therefore, whether you have an authentic game or not, or whether you have possession of a Nintendo ROM for a limited amount of time, i.e. 24 hours, it is illegal to download and play a Nintendo ROM from the Internet.
https://www.nintendo.com/corp/legal.jsp#download_rom

[Reactie gewijzigd door 90710 op 22 juli 2024 21:11]

Dat is wat nintendo er van maakt. Dat een bedrijf iets als illegaal bestempeld betekent niet dat het ook zo is.

Zo was het vroeger jn nederlands gewoon toegestaan cq gedoogd. Nu is het een heel ander verhaal.
Zo was het vroeger jn nederlands gewoon toegestaan cq gedoogd. Nu is het een heel ander verhaal.
Downloaden van software is altijd illegaal geweest. Dat er weinig / geen handhaving op is maakt het niet legaal. Je bent verward met media (video, muziek) daar is idd een tijd lang een uitzondering voor geweest.
Anoniem: 483276 @9071030 juli 2017 14:51
Downloaden van software is illegaal MITS je geen bestaande licentie hebt. Dat Nintendo daar anders over denkt doet er niet zoveel toe. Doormiddel van de cartridges heb ik een licentie en dus kan ik de roms gewoon downloaden.

Als je een betere bron hebt dan wat Nintendo vind sta ik daar volledig voor open maar wat een commercieel bedrijf over zijn eigen product vind vind ik niet zo interessant en heb ik niet zoveel vertrouwen in, die wil gewoon meer copy's verkopen. :P

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 483276 op 22 juli 2024 21:11]

Downloaden van software is illegaal MITS je geen bestaande licentie hebt. Dat Nintendo daar anders over denkt doet er niet zoveel toe. Doormiddel van de cartridges heb ik een licentie en dus kan ik de roms gewoon downloaden.

Als je een betere bron hebt dan wat Nintendo vind sta ik daar volledig voor open maar wat een commercieel bedrijf over zijn eigen product vind vind ik niet zo interessant en heb ik niet zoveel vertrouwen in, die wil gewoon meer copy's verkopen. :P
Nou ja, als je vind dat Nintendo zich niet aan de wet houdt zou je ze daarop moeten aanklagen.

Laat me aub even weten wanneer die rechtszaak is, ik wil namelijk wel even lachen. Wat je hebt namelijk is een specifieke licentie voor het gebruik van GBA Cartridge op een systeem wat ervoor gemaakt is om GBA Cartridges af te spelen en gelicensideerd is door Nintendo. Dus: GameBoyAdvance, GameBoyAdvance SP, GameBoy Player (GameCube), Nintendo DS, Nintendo DS Lite en GameBoy Micro. En verder niet.

Maar goed ik kan je bron nummer 2 geven: Stichting BREIN:
Het voor eigen privé gebruik downloaden van illegaal aanbod van muziek, film en boeken is in Nederland ook niet toegestaan. Dit volgt uit het arrest van het Hof van Justitie EU in de zaak ACI/Thuiskopie (C-435/12) van 10 april 2014 [2]. Het voor eigen privé gebruik kopiëren van games en software was altijd al expliciet verboden in Nederland.
https://stichtingbrein.nl/wat-mag-niet.php

[Reactie gewijzigd door 90710 op 22 juli 2024 21:11]

En dat is dan ook weer niet geheel correct. Zo mag je namelijk gewoon een windows cd/dvd kopieren. Ook bied microsoft gewoon downloads aan van die software om zelf te kunnen branden. Het licentiemodel gaat namelijk om het stickertje met de code en niet per se om de cd. MS kan het dan ook geen reet boeien dat je die software download als je maar die licentie code hebt.

Voor software van Apple (zoals OSX Tiger en Leopard) is het onmogelijk om legaal aan een cd te komen (worden niet meer verkocht) en dus kan je niet anders dan downloaden of van iemand anders een kopietje maken. De licentie zit daar dan ook aan de machine vast.

Het ligt er natuurlijk ook heel erg aan hoe de uitgever de software distribueert.

Overigens is dat arrest over Stichting thuiskopie 1 grote wassen neus. Wat het EU hof daarmee bepaalde was dat we onrechtmatig een regeling in stand hielden die super dubbelzinnig was en die nergens op sloeg ten aanzien van zowel consument als rechthebbende. Zo betaal je €6 voor een telefoon met 16Gb en 1,20 voor een 2TB hdd extra om een soort download vergoeding af te staan. Ik heb potverdorie €6,50 extra betaald voor m'n router omdat daar een harde schijf in zit.

Maar goed maakt ook niet uit. Dankzij de vage regelgeving omtrent die dingen is het nu nog steeds drie keer niets. Zo mag je nu in theorie nog steeds van alles kopieren voor zelfstudie doeleinden. Kom je als muzikant, videograaf en software ontwikkelaar dus feitelijk overal mee weg.
Het ligt er natuurlijk ook heel erg aan hoe de uitgever de software distribueert.
Juist. En dat is nou net mijn punt. Nintendo biedt geen downloads aan van hun oude games (muv. Virtual Console, maar die zijn dan weer gebonden aan een bepaalde machine). Dus is de bepaling van Nintendo hier leidend. Tenzij je denkt dat die in strijd is met de wet, waarop je ze kan aanklagen.
Om het even heel eenvoudig te stellen:

Downloads uit evident illegale bron zijn volgens de wet niet toegestaan.

Wat is een evident illegale bron? Elke bron waarvan je er zeker van kan zijn dat de rechthebbende geen toestemming heeft gegeven om het product op die manier te verdelen.

Dus Lars, tenzij jij mij kan aantonen waar Nintentdo toestemming geeft voor het downloaden, blijft het simpelweg niet toegestaan volgens de wetgeving. Het is ook niet omdat ik hier nog een VHS casette heb liggen van een bepaalde film, dat ik daarom ook ineens de 4K versie mag gaan downloaden via een torrent site.
Nee maar de VHS versie mag dan weer wel.

De 4K versie is immers een andere release met meerwerk door de uitgever en bijbehorende kosten.

Jij mag wel een kopie hebben van de VHS. Waar Lars in theorie een punt heeft over het downloaden van een exacte kopie is dat in nderland ondertussen weer helemaal op de schop gegaan.

Dankzij de thuiskopieheffing mocht idt namelijk wel. Op papier was het niet toegestaan, maar doordat we er allemaal voor betaalden was het nog meer toegestaan dan t gedoog beleid met wiet.
Of heb je een licentie om die cartridge te gebruiken. Andersom geldt het natuurlijk ook, dat jij vindt dat het mag wil niet zeggen dat het zo is. Uiteindelijk koop je de licentie van Nintendo en kunnen zij toch wel bepalen wat wel en niet onder legitiem gebruik valt.
Je hebt dan wel een licentie, en je mag een backup maken voor eigen gebruik. Echter moet die backup well van jouw exemplaar gemaakt zijn. Een ROM bestand die je op het internet vind is geen kopie van jouw examplaar. Dat is het punt dat Nintendo maakt. Die kopie kan immers een nieuwere versie zijn, een versie met extra inhoud (waar jij dus niet voor betaald hebt), een versie voor een andere geografische regio (extra taalkeuzes, waar je dus ook niet voor betaald hebt), enz. Alleen een kopie van jouw eigen exemplaar is dus een backup.
Jou opmerking klopt, alleen toch wel vreemd dat Nintendo zelf gewoon bij Virtual Console blijkbaar illigale content aanbied. Of mag dat dan weer wel?

Nintendo bied namelijk spellen aan op Virtual Console die geen dump zijn van een officiele source en in veel gevallen gewoon van de zelfde ROM sites komt, als dat vele mensen gratis downloaden.
en je hebt dus geen licentie om het ergens te downloaden. de licentie is voor je cartridge voor je console, met een emulator gebruik je die cartridge niet, dus speel je een game die je niet hebt betaald.
dat, en nintendo bied de roms niet aan voor downloaden dus heb je geen recht om het te downloaden.

ik weet niet hoe het zit met een rom dump, maar dat zou ongetwijfeld ook niet toegestaan worden.

een betere bron dan wat nintendo vind? wat nintendo vind is dat je de game moet kopen, en alleen op de console mag spelen waarvoor het bedoelt is en waarvoor je de game gekocht hebt. als je dan de rom ergens download om ergens anders op te spelen heb je dus 2 keer die game waar je maar 1 keer voor betaald hebt. dat is niet toegestaan volgens die bestaande licentie die je hebt.

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 22 juli 2024 21:11]

Doormiddel van de cartridges heb ik een licentie ...
Ik vraag mij af of dit klopt. Volgens mij heb je een licentie (en het recht) om met die cartridge te doen waarvoor hij bedoeld is. Je mag volgens mij (ook al heeft Nintendo dit niet graag) een kopie maken (in Nederland) als thuiskopie en deze kopie gebruiken om te spelen. Maar als je dit niet zelf kan/wil kopiëren heb je volgens mij geen recht om iets te downloaden waarvan jij denkt dat het hetzelfde is wat op de cartridge staat.

Bron thuiskopie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Thuiskopieheffing
Ik weet eigenlijk niet hoe het zit met videospellen, maar wel weet ik dat het feit dat ik een DVD bezit van game of thrones, mij dat het recht niet geeft om ze daarna te downloaden via een illegale wijze.

Vroeger was dit wel zo, maar ik geloof dat die wet een paar jaar geleden gewijzigd is
downloaden mag inderdaad niet, maar volgens mij mag kopieëren voor eigen gebruik wel (om het origineel goed te bewaren bijv.)
zelfde geld dacht ik voor pc games, als je bijvoorbeeld een iso maakt van je game cd/dvd, en die gebruikt met de licentie die bij de game hoort (dan heb je wel 2 keer de game, maar je kunt m maar 1 keer gebruiken)
Is het niet zo dat je alleen een kopie mag maken als het een exacte kopie/dump is?
dus als je de beveiliging eraf haalt is het al niet meer de origineel!
dat bedoel ik ook, als je de licentie gewoon gebruikt, ik heb een laptop zonder cdspeler, dus ik doe het altijd op deze manier, anders kan het niet (tenzij ik een externe speler aanschaf, maar voor games die de schijf nodig zijn voor spelen is niet handig)
klopt, maar het vervelende is, dat om je ISO te maken je de software al aan moet passen en dus niet meer gelijk is aan de CD/DVD die jij in bezig hebt en het dus officieel weer illigaal zou zijn. Dus je kunt er eigenlijk niet omheen dat je als je een kopie maakt/gebruikt (ookal heb je de origineel) altijd illigaal bezig bent.
Blijft illegaal hoor.
Jij hebt geen licentie betaald om dit op een ander toestel te spelen dan de GBA.
Lees nog even de post waarop je reageert.
Nee de hele essentie van homebrew is dat mensen zelf aan de gang kunnen met de software en de capaciteiten van de hardware
Maar kan je dan niet net zo goed een SDK vragen/kopen? Of zijn die dingen zo tergend duur dat dit 'rechtvaardigd'?
Console SDK's zijn inderdaad heel duur en worden alleen aan gamestudio's verstrekt. Deze bedrijven moeten zich bij Sony inschrijven en hun bedrijfsgegevens vermelden. Je sluit als bedrijf dus een overeenkomst met Sony af.
Bovendien denk ik (maar weet dus niet zeker!) dat je ook al moet aangeven wat voor soort games je wilt maken. Dit zodat je vervolgens via Sony de games op catridge / gamecards kan laten persen en in doosjes met het PS vita logo kan stoppen.
Precies, en daardoor is het dus voor mensen die gewoon leuke dingen willen doen met een heel capabel apparaat (ja de Vita had met de juiste support een echte hit kunnen zijn) gewoon niet reëel om te investeren in de legitieme versies van de firmware. Een open OS waardoor men dus gewoon met enige skills zijn eigen software op het apparaat kan laten draaien heeft dus enorm veel waarde. De PSP was ook zo'n grote hit mede doordat de homebrew scene erg groot was. Helaas wil Sony alles dichttimmeren omdat inderdaad via homebrew ook veel illegaal verkregen games gedraaid kunnen worden. Echter is dat niet het doel ervan. Het doel is om gewoon een fantastisch apparaat nog beter en opener te maken.
En daarom zou het fantastisch zijn als er wél homebrew is, maar geen piracy. Zo verdienen Sony en de game-ontwikkelaars gewoon aan de verkochte games, en kunnen tweakers die alles uit hun Vita willen halen dit ook naar hartenlust doen.

Maar ja, het is en blijft een utopie. Dat zie je al aan Firmware 3.65, waarin deze hack is geblokkeerd. Wil je dus op 3.60 blijven, kun je niet online en kunnen nieuwere games niet starten.
Of Sony combineert de twee en had het OS zo gebouwd dat legitieme games gewoon goed beveiligd waren maar dat je bijvoorbeeld kan schakelen naar een modus met extra opties zoals custom software draaien. Voor zo'n miljardenbedrijf als Sony zou zoiets echt wel haalbaar moeten zijn. Echter kiezen voor een route waarbij je het hele systeem dichttimmert en mensen enkel laat doen wat jij wil met hun dure eigen bezitting.
Ze hebben met de Vita een aantal domme fouten gemaakt. Hadden ze het systeem open gehouden en echt goede support gegeven dan had het de geschiedenis in kunnen gaan als de beste handheld ooit. De hardware was ontzettend krachtig, de knoppen en joysticks en diens bouwkwaliteit was echt high class vergeleken met de eerste varianten van de 3DS en het OLED scherm was ook erg aardig.
Ik heb er een op dag 1 gekocht en heb er echt honderden uren plezier aan beleefd. Het was echter gewoon jammer dat er gekke acties als veels te dure geheugenkaarten werden uitgehaald. Als ook het annuleren van een aantal grote titels en het tegenvallen van anderen.
Uiteindelijk heeft het apparaat toch een hele mooie bibliotheek indie games en een hoop JRPG's (van gewoon enorm goede kwaliteit tot erg matig) en is het zeker geen miskoop geweest. Echter hadden ze er met iets meer moeite en inzet een echte concurrent voor 3DS van kunnen maken.
Dat hebben ze gedaan met de PS3 en de "Other OS" functionaliteit. Resultaat: die functionaliteit is de sleutel gebleken om de beveiliging van de PS3 te kraken.
Gevalletje "je geeft ze een vinger..."

Doordat een stel rotte appels de Other OS functie gebruikten om de beveiliging te kraken zijn de legitieme homebrew gebruikers de functie kwijt geraakt. Eigenlijk hadden ze niet Sony, maar de eikels die het voor iedereen verpest hebben aan moeten klagen voor het kwijtraken van de functie.
Die was er vroeger trouwens. Heette "PlayStation Suite SDK" als ik me niet vergis, werkte op zich wel gemakkelijk (toen zelf een RSS feed -lezer gemaakt).
Zoals (andermaal) weer uit de hele thread over ROM's blijkt, wordt dat argument door velen misbruikt om alsnog illegaal spul te kunnen draaien. Ben benieuwd hoe veel mensen nu echt in de problemen zijn gekomen toen ze ineens geen Linux op hun PS meer konden draaien, en met dezelfde argumenten moord en brand schreeuwden.
Dacht alleen wat onderzoeks instellingen, aangezien die de PS3 als hele goedkope multithread computers zagen en dat alleen op Linux konden doen.
Klopt. De rest wilde gekopieerde games en emulators met gekopieerde games kunnen draaien. Zo illegaal als het maar zijn kan.
Inderdaad, je krijgt wel toegang tot het apparaat voor nieuwe opties maar de devs van officiële games hebben er geen last van.
Eigenlijk zou zoiets natuurlijk gewoon de standaard moeten zijn op alle apparaten. Wat mij betreft hoeft een fabrikant niet actief ondersteuning te geven voor homebrew, maar zou mooi zijn als ze het ook niet actief tegen zouden werken.
Ben je niet technisch dan speel je lekker de officiële games, ben je dat wel dan kan je ook je eigen content maken.
Nee, de essentie is beveiliging omzeilen en je eigen software kunnen draaien die er anders niet op draait. Vaak ports van oude games en emulators. Zo was het altijd op oa de Dreamcast, Wii en iPhone. In sommige gevallen hebben de hackers zelf nog expliciet in het begin de mogelijkheid om illegale games erop te spelen er bewust niet in gestopt.

Vaak zet het echter ook de deur open voor piracy en dat trekt uiteraard de grote hoeveelheid kiddies. Dat is echter niet de essentie. Dat suggereren is zelfs een belediging voor de mooie homebrew scenes en hackers.

De reden waarom hackers soms niet willen dat je illegale games kan draaien is omdat het er meestal voor zorgt dat de lekken snel gepatcht worden en homebrew niet meer mogelijk is.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 22 juli 2024 21:11]

Homebrew gaat over 'thuis gebrouwen' software, dingen als emulators, file-managers, vervangende browser, etc etc.

Daarbij is er direct boven jouw post bewijs dat je wel degelijk gekraakte games kan draaien ;)
Voor de Vita boeit dit mij minder, heb een stapel games liggen dus genoeg vermaak.

Maar als ik een PlayStation TV (PS Vita TV) had zou ik met deze vooruitgang erg blij zijn, je kunt namelijk via Henkaku de whitelist op de PS TV uitschakelen zodat je alle PS Vita en PSP games kunt spelen.

Punt is dat bepaalde Vita games door hardware verschillen niet op de PS TV kunnen werken, maar er zitten ook games tussen die prima zouden werken maar toch niet op de whitelist staan (zoals WipeOut 2048).

Qua PSP is het een ander vrij bizar verhaal, er is nooit duidelijk gemaakt door Sony waarom daar überhaupt een whitelist voor is.
Whitelisten kan ook (nog)op de laatste firmware.. is ook niet echt n hack.. meer een aanpassing van de psvita TV database.

http://hackinformer.com/P...v_whitelist_patch_v2.html
Ikzelf ben zo'n iemand die spelcomputers verzameld en graag alles legaal wil hebben. Ik heb toevallig een weekje geleden een nieuwe vita in de winkel zien liggen en gekocht. Zat 4gb geheugen bij, wat veel te klein is om de 5 mee geleverde spellen te installeren. Nu blijkt dat 64gb geheugen ongeveer op de 100 euro zit. Ik snap werkelijk niet dat daar geen goedkoop alternatief voor bestaat. Volgens mij versterkt dit alleen maar het platform voor illegale spellen omdat het makkelijker is via deze methode spellen erop te zetten dan legaal in de store te kopen en te kunnen installeren.
Door middel van deze hack is er juist wel een goedkoper alternatief :)

Verder bovenin heb ik wat geschreven over deze oplossing:

"Als laatste is het mogelijk om via Henkaku ook een SD Kaart adapter te gebruiken i.c.m. de gamecart slot. Deze adapters zijn al te koop op aliexpress voor de geïnteresseerden."

De adapter vind je hier: http://s.aliexpress.com/B7vuaI7N
De plugin voor Henkaku die als driver fungeert vind je hier: https://github.com/yifanlu/usbmc
OK, zo had ik hem niet begrepen. En dan wel in staat origineel spellen te kopen ed?
Niet alleen goedkoper, maar ook sneller. Volgens mij is het een van de redenen waarom de Vita niet zo'n succes was.
Anoniem: 855731 30 juli 2017 17:17
Hoeveel procent van de gebruikers gebruikt dit daadwerkelijk voor homebrew?
100% aangezien je dus geen gekraakte games kunt spelen.
Homebrew is ook de engine om gekraakte games mee te spelen ...

Ikzelf had een PSP die voor 90% met homebrew games volstond, en de andere 10% wel ja }:O Jammer genoeg heeft de PSP het laatst opgegeven ...

[Reactie gewijzigd door svennd op 22 juli 2024 21:11]

Homebrew is helemaal niet de engine om gekraakte spellen te kunnen spelen. Ik heb het idee dat jij niet weet wat homebrew is, maar ik zal me natuurlijk vergissen.
Nee dus.. Homebrew is zelfgemaakte (thuis) games en applicaties op platformen die gesloten zijn (zoals de doorsnee console) en middels hacks kunnen draaien op die platformen.
Dus hacks zijn in principe nodig om bv op deze consoles je eigen gemaakte spelletje te kunnen laten draaien.
Het nadeel is, dat je bijvoorbeeld ook niet meer kan inloggen op je PSN als ik die vita reddit mag geloven.
Idd, spoofing werkt (nog?) niet.
Jammer dat Sony indertijd de stekker uit PS-mobile getrokken had, want dat was een leuke manier om toch officieel homebrew op je PS-vita te kunnen draaien. Als de DRM zo goed is dat je er geen illegal spellen mee kunt spelen, dan vraag ik me af waarom ze niet de volledige SDK beschikbaar hadden gemaakt op eenzelfde manier als bij PS-mobile (je moest dus wel een officieel dev-account hebben, maar dat was gratis na een paar maanden, en de apps/games moesten wel digitaal ondertekend worden). PS-mobile SDK was toen de reden voor mij om uiteindelijk een PS-vita aan te schaffen (die toen ook spotgoedkoop te krijgen was).
Ik had spel wat ik wilde spelen toen begon die moeilijl te doen kon niet spelen want moest updaten
homebrew software is heel leuk enzo, maar waarom kopen we niet gewoon een console waarvoor die bedoelt is?
voor een emulator is het wel leuk, maar dan moet je net de roms leuk vinden die je legaal mag downloaden.
niet dat ik nooit illegaal verkregen roms op mn pc speel ofzo, vooral n64 roms,
maar ik zou niet een handheld console kopen als ik games wil spelen die daar niet zonder emulator op draaien. dan zou ik eerder de console kopen waar ze wel op draaien.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.