Nintendo toont nieuwe Kirby, Yoshi, Fire Emblem en Xenoblade Chronicles

In een online persconferentie vlak voor de opening van gamebeurs E3 toonde Nintendo een nieuwe game met Kirby in de hoofdrol, een game rondom Yoshi, Fire Emblem Warriors en Xenoblade Chronicles 2. Alle games verschijnen voor de Nintendo Switch.

Nintendo richtte zich in zijn persconferentie op games voor de Switch. Onder de games die Nintendo toonde, waren eigen producties als de game rond Kirby, die ook enkel de naam van het roze hoofdpersonage draagt. Het gaat om een sidescroller die met maximaal vier spelers in co-op gespeeld kan worden. Kirby verschijnt in 2018.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Ook de game rond Yoshi draagt enkel de naam van de hoofdrolspeler. Het gaat om een 2,5d-sidescroller die veel weg lijkt te hebben van Sony's LittleBigPlanet-serie. Ook Yoshi verschijnt in 2018. Verder toonde Nintendo twee games die door externe ontwikkelaars gemaakt worden. De komst van Xenoblade Chronicles 2 was al bekend en Nintendo bevestigt dat de game nog steeds dit jaar in de winkel verwacht wordt. Verder toonde de consolebouwer Fire Emblem Warriors. Beide zijn klassieke Japanse rpg's.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

13-06-2017 • 19:44

49 Linkedin

Reacties (49)

49
45
30
5
1
10
Wijzig sortering
Wat wel op valt is, dat deze en andere games (zoals Pokémon RPG) waar veel likkebarend wordt uitgekeken, pas in 2018 uit komen. Is het wel zo financieel gunstig dat Nintendo Sinterklaas en Kerst dit jaar "overslaat"? Kunnen de andere games waar meer in Azië belangstelling voor is de klap genoeg opvangen?
Een nieuwe 3D Mario is echt niet "overslaan".
Ik vind het jammer dat je omhoog wordt gemod voor deze onzin.

Het is ok dat niet alle games die uitkomen je ding zijn, maar om te zeggen dat Nintendo niks heeft, is complete onzin.

ARMS komt deze week uit, Splatoon 2 volgende maand, Mario + Rabbids in Augustus. Pokken DX in September, Mario in Oktober, en ergens tussenin of erna nog Xenoblade en Fire Emblem Warriors. Dat betekent praktisch een AAA exclusive elke maand dit jaar. Wat wil je nog meer? Ter vergelijking, de PS4 had er 6 het eerste jaar, waarvan een paar toch wel van discutabele kwaliteit (Knack, Driveclub).

Ook zitten er veel meer dan 15 games in de store, en bijna geen apple/android ports. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_Switch_games heeft al meer dan 40 games erin, en het is niet eens een complete lijst (ik zie ARMS niet erin bijvoorbeeld). Again, het hoeft niet je ding te zijn, maar laten we wel eerlijk blijven.

En de switch heeft al online, je kan gewoon online met MK8, ARMS, en Splatoon (en andere games), de service eromheen is er alleen nog niet. Dat komt nog wel.
dan moet je dus 7 maanden wachten na release voordat er een fatsoenlijke game uit komt.
Want Mario is de enige fatsoenlijke game? Hou toch op man. Nogmaals, de games hoeven niet je ding te zijn, maar elke maand een AAA exclusive is iets wat niet vaak meer voorkomt.

Mario games komen ook zelden bij launch uit voor een systeem. Mario 64 was praktisch de enige. Dus waarom je die nu wel bij launch verwacht, is mij een raadsel.
Daarnaast moet Nintendo in mijn ogen die troep in de store in een aparte rubriek zetten en niet tussen de tripple A games. maar ja als ze dat momenteel doen staat er niets in de "normale store" alleen Zelda en mariokart.
En het is ook gewoon niet nodig. Jij vind het troep, dat is je goed recht, maar dat is wel jou mening. Veel mensen zien wel veel waarde in die games, en het arbitrair moeilijker maken die te vinden is onzin.
Ik ben echt een super grote Nintendo fan. Maar het is gewoon ruk waar ze mee komen! Dat is ook de reden waarom ze zo ver achter blijven op de concurrentie. keer op keer maken ze verkeerde keuzes in mijn ogen.
In jouw ogen wel ja, maar de Switch verkoopt prima, dus blijkbaar zijn het niet zulke verkeerde keuzes.

En weet je, als Mario zo belangrijk voor je is om bij launch te hebben, had je maar gewoon moeten wachten met een Switch te kopen.
Je vergeet Arms, Splatoon 2 en Xenoblade. Genoeg te spelen, maar het kan natuurlijk zijn dat het niet je ding is.. dan heb je inderdaad wel pech. Eerlijk is eerlijk, dat mag na een console of 4 waar het zo gaat toch geen verrassing meer zijn.. 3rd parties en Nintendo zijn geen vrienden..
En dan is er straks ook nog Monster Hunter XX, en Skyrim. Persoonlijk vond ik I am Setsuna ook wel aardig (in ieder geval niet zoals sygys zegt "indie troep"), en Snipperclips is erg grappig met zijn tweeën. Snakepass mag dan een indiegame zijn, het is zeker geen troep, en Rime schijnt ook een mooie game te zijn waarvan ik hoop dat ie deze maand nog op de eShop staat. Ik vind het allemaal wel meevallen, genoeg te spelen tot oktober!

Werd ook wel blij van wat er met E3 aangekondigd werd. Leuk om meer te zien van Xenoblade 2, en ik heb nu al zin in die pokemon rpg voor de switch. Wel jammer dat er niks gezegd werd over GC virtual console.
Splatoon is die er al dan? volgensmij niet.. en arms vind ik geen "echte" Nintendo game.die moet zich eerst nog maar eens bewijzen.

[Reactie gewijzigd door sygys op 14 juni 2017 10:17]

Volgende maand is Splatoon er, deze week ARMS.

Kun je geen echte Nintendo game vinden, maar dat is het wel en hij krijgt ook prima reviews (8+).
Ja maar die zijn er dan nu toch nog niet? Ik zeg juist dat er momenteel niet genoeg games zijn. ik kan als Nintendo zijnde 3000 games aankondigen die over 3 jaar uit komen. Maar daar hebben gamers bij release van de console toch niks aan nu.
Volledig eens dat je er niets aan hebt, maar we zitten nog binnen het lauchwindow en we hebben al 2 GOTY contenders.. Mario Odyssey en Zelda BOTW. Daarnaast een nieuw IP (ARMS), een 2e deel van een hooggewaardeerd nieuw IP (Splatoon 2), een dijk van een populaire action-RPG in het verschiet (Xenoblade) en een blik op een mooie toekomst (Metroid 4, Pokémon maingame).

Ik zou zeggen dat Nintendo het prima doet. Tuurlijk is er momenteel weinig beschikbaar, maar dat is toch verder 100% een verwachtte situatie? Ik heb niets anders meegemaakt tijdens de launch van de Xbox One, PS3, X360, WiiU, Wii, GameCube, N64, PS2, PS1...?
Voor al die consoles heb ik het internet, gameblade en stad en land afgestruind om maar wat te kunnen spelen tijdens de launch..
Op zich ben ik het met je eens: er zijn niet heel veel spellen voor de Switch en er is veel gerecycled spul dat al op allerlei andere platforms is uitgekomen.

En toch ben ik blij met het beperkte aanbod. Hierdoor speel ik Zelda nu helemaal.
In het verleden had ik vaak dat ik spel 1 kocht en heel veel speelde. Tot de volgende maand spel 2 kwam. Dan begon ik met spel 2 en kwam spel 1 bijna niet meer de kast uit. En een maand later kwam dan spel 3... Enzovoort.
Dat is nu anders: ik blijf lekker Zelda spelen en wissel dat af en toe af met Mario Kart en Puyo Puyo Tetris (meestal met vrienden).

Er is nu dus een kans dat ik Zelda ook echt uit ga spelen!
"Wat een ongelofelijke domme manier van een console op de markt zetten."

Ja, daarom verkoopt de Switch zo gigantisch goed. :+
Geen idee of ze het bewust doen of dat ze gewoon de titels niet op tijd klaar hadden en toch hun console al wilden verkopen, maar ik vind het juist wel wat hebben dat er nog zo 'weinig' te krijgen is. Het geeft me echt weer de rust en focus om een spel helemaal suf te spelen. Ik speel elke avond met de zoon van mijn vriendin Mario Kart. Al sinds de release. Blijft leuk. Tuurlijk, we kijken met smacht uit naar Mario Odyssey. Liever vandaag nog dan 27 oktober, maar het er naar uitkijken heeft al weer zijn charme. Iets dat we, in deze moderne tijd van instant gratification, al lang niet meer gewoon zijn.

Op Steam, Spotify, Playstation, etc. weet ik soms van gekkigheid niet meer wat ik moet kopen: zoveel is er te krijgen. Op de Switch weet ik nu al precies welke titels ik wil gaan kopen en welke niet.
Ik zie heel veel persoonlijke argumenten, geen gaan op voor het overgrootste gedeelte van de doelgroep van Nintendo, dus ze doen het gewoon prima.

Als je weet dat er alleen zelda op de markt is, en het niet leuk vind, waarom koop je dan een switch? Dan ben je toch gewoon zelf dom bezig?

Je wordt zeker oud, een oude zeurpiet die zeurt om het zeuren zonder echt goede argumenten te geven ...
Er is gewoon een trailer van Fire Emblem van de E3:

https://www.youtube.com/watch?v=R8Ia_PCKPpY

En voor Xenoblade ook:

https://www.youtube.com/watch?v=xksPVZptPGM

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 juni 2017 20:53]

het nieuwe kirby spel ziet er anders erg mooi, leuk en grappig uit. Kreeg echt een nostalgie gevoel. Ook grappig om te zien dat je vriendjes kan maken die mee vechten, weet niet of andere delen dit ook hadden maar tijdens het super nintendo tijdperk niet dacht ik.
Anoniem: 328088
@mugenmarco13 juni 2017 19:57
Precies wat ik dacht! Net als vroeger maar dan mooier.
Kirby ziet er veel belovend uit.

Yoshi ook maar tot nu toe lijkt me wooly world nog onovertroffen :)
Some things never change, en bij Nintendo is dat volgens mij altijd positief :)

Ben echt benieuwd of al die iconen van Nintendo uberhaupt ooit zullen verdwijnen.
F-Zero is nagenoeg verdwenen...
Die kwam toch nog wel eens op een handheld uit?
Ik mis Starfox :'(

Ik ben aangenaam verrast door de trailers. De games zien er stuk voor stuk goed uit en vooral het co-op gedeelte van Kirby spreekt mij erg aan.
Star Fox is recenter uitgebracht op de 3DS (en WiiU!) dan F-Zero :|
Zelfs de vijanden zijn oude bekenden van Kirby op de SNES en eerste Gameboy games! _/-\o_
Zo ook de 'deur' tussen de levels in. En nu nog met wat extra's zoals AI-coop!
Laat ze deze game aub ook voor de Wii U uitkomen! dan kan ik mijn vriendin wat jeugdsentiment laten zien!

[Reactie gewijzigd door un1ty op 13 juni 2017 22:45]

Op de Wii U kan je Kirby Return to Dreamland (Wii) spelen, hier thuis wordt dit spel nog veel gespeeld op de Wii :*)
Over een paar jaar heeft de Switch een prachtige game library en gaat het een feestje zijn om aan te schaffen! Voor nu wacht ik nog even :)
Dat zei men van de WiiU ook en daar sta je dan met je console.
Deze games hadden ook perfect gekund op de wiiu
Heb ik ook aan het eind van de levensduur gekocht en een aantal topgames op gespeeld. Daarna weer fijn verkocht. Prima deal.
ik vind het behoorlijk schandalig dat Nintendo zijn eigen console al na 4 jaar niet meer ondersteunt.
Beide klassieke RPGs? Fire emblems warriors is een dynasty warriors clone en heeft niks te maken met een klassieke JRPG.
Ze bedoelen dat het een klassie RPG-serie is door vele geliefd; Fire Emblem bestaat al sinds 1990.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 14 juni 2017 00:34]

Nintendo blijft in dit soort genres toch heer en meester.
nostalgie, deze games vroeger veel gespeeld op de snes!
blijven goede platformers :)
Ik speel ze sinds kort op de snes. Ver voor mijn geboorte maar een heerlijke ervaring ;)
Little big Yoshi.

Spel draait overigens ook op de Unreal Engine.
Dat Kirby spel ziet er toch wel erg gelikt uit.
Het is dat ik geen switch heb, anders had ik deze toch wel gekocht.

Heb de eerste Kirby pas nog uitgespeeld op mijn NES Classic Mini, dit is toch wel een flinke grafische stap :+ .

[Reactie gewijzigd door Jvann op 13 juni 2017 20:06]

Nintendo komt weer op gang!

Man man man wat een strijd, vorige maand dacht ik nog aan een PS4 Pro, toen vanmiddag aan een Xbox one X, en nu lijkt een Switch ook zo verkeerd niet haha
Ik blijf toch echt even met me Nintendo 3ds(de aller eerste nog) zolang die de spellen aan kan ben ik een gelukkig persoon :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee