Ziggo stopt met verkoop mobiele abonnementen

Kabelaar Ziggo is gestopt met de verkoop van mobiele abonnementen. Huidige klanten van de provider krijgen later dit jaar een aanbod om over te stappen naar Vodafone. Ziggo en Vodafone hebben sinds begin dit jaar een joint venture en vormen dus één bedrijf.

Ziggo verkocht tot in het paasweekeinde de mobiele abonnementen, maar op de site van Ziggo Mobiel staat nu een melding dat de kabelaar is gestopt. "Ziggo verkoopt geen eigen mobiele abonnementen meer. Waarom zouden we ook? We werken samen met Vodafone."

Vodafone en Ziggo vormen sinds begin dit jaar een joint venture en klanten die een vast abonnement bij Ziggo combineren met een mobiel abonnement bij Vodafone, krijgen extra's als dubbele data en korting tijdens de looptijd van het abonnement. Huidige klanten krijgen volgens de kabelaar later dit jaar een 'speciaal aanbod' om over te stappen op Vodafone. Wat dat precies zal inhouden, is vooralsnog niet bekend.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

18-04-2017 • 15:20

161 Linkedin

Submitter: sambalbaj

Reacties (161)

161
159
80
6
1
45
Wijzig sortering
Valt me op dat de combideal Vodafone-Ziggo is gewijzigd: ze passen nu ook €5 korting toe.
En wat wil het 'toeval': de abonnementen van Vodafone zijn vandaag €5 duurder dan gisteren (cache)
€5? Sommige abonnementen zijn €23,- duurder.

http://i.imgur.com/tp8fBjn.png
Zoals op je screenshot is te zien gaat het op de linker pagina om aktieprijzen.
Nou is een aktieprijs in sommige gevallen niet meer dan een marketing-lokkertje, maar in dit geval lijkt er dus een verschil te bestaan tussen het aktietarief en de "normale" prijs.
Tot dit weekend hadden ze officieel de actie dat je 50% korting kreeg, daar heb je gelijk in. Maar zoals je in de vergelijking ziet is er niet zo extreem veel gewijzigd, op die uitschieter na. De 50% korting is niet ineens opgeheven. De doorgestreepte 'vanaf'-prijs is ook nog hetzelfde.

De rest is met €5 - €7 verhoogd, na aankondiging van die korting van €5. Gewoon flauw.

[Reactie gewijzigd door Tralapo op 18 april 2017 16:24]

Dat maakt toch niet uit? Sinds jaar en dag wordt bijna elk abonnement van Vodafone verkocht met de een of andere korting. Waar het om gaat is dat de prijzen die je daadwerkelijk betaalt flink gestegen zijn voor de duurdere abonnementen.
De letter 'c' is de meeste nutteloze en verwarrende letter in het Nederlandse alfabet. :)
Meh K# clinct zo raar...
SeeSharp is veel duidelijker!
Hoewel ik voor uw ergernis over het gebruik der Nederlandsche taal in de berichtgeeving op dit publieke forum eenig begrip kan opbrengen, vind ik dat het geen inhoudelijke bijdrage is voor waar het de hierboven vermelde kwestie betreft.
Met gevoelens van de meeste hoogachting, uw d.w. Piet Koopt Hooge Schoenen
-)

[Reactie gewijzigd door PKHS op 19 april 2017 16:53]

Dat klopt zeker, daar was ik me van bewust. Maar nu is jouw bericht net zo goed offtopic en zelfs niet relevant. Net zoals dit bericht. :)
Dit is wel een heel duidelijk voorbeeld van hoe verminderde concurrentie zorgt voor hogere prijzen. De telefoonmarkt is al zo'n oligopolie, en met een fusie als deze wordt het nog erger...
Maar je krijgt de korting alleen bij een nieuw abonnement na 18 april.. De bestaande klanten krijgen niet deze €5,- korting..

Dus waarschijnlijk heb je gelijk over de prijzen, al wordt het (zoals Peidur aangeeft) marketing technisch weer tactisch verbloemd. |:(
Klanten die Vodafone op het oog hadden en al Ziggo hebben gaan inderdaad hetzelfde betalen als abonnees die afgelopen weken een abonnement hebben afgesloten.

Heb je geen Ziggo en wil je wel Vodafone? Dan betaal je sinds vandaag ineens een 'boete', zo lijkt het wel.

Helaas werkt het vaak zo met 'aanbiedingen', nu viel het mij toevallig overduidelijk op.
Véél erger vind ik het feit dat bestaande klanten die voor de extra's al trouw klant zijn, weer eens 'gestraft' worden dat ze al klant zijn.

Wat ik al tijden raar vind, is dus dat Ziggo bij een bestaande klant prijsverhogingen mag doorvoeren.
Maar de bestaande klanten krijgt geen recht op een extra korting of een extra voordeel die bij een nieuw klant wel aangeboden wordt.

Ik denk dat als je de tijd en moeite neemt om hier een rechtszaak van te maken.. je een heel eind zou moeten komen. Want echt zuivere koffie kan het niet zijn, om een bestaande klant alleen maar nadelen te geven en geen voordelen (zoals een maandelijkse korting als nu bij Vodafone).

(Al weet ik dat ze ook wel voordelen in snelheidsverhogingen doorvoeren, maar toch.. op de één of andere manier voelt het niet correct dat ze maar wijzigingen aan mogen brengen, aan een afgesloten contract.
Mja, ze zullen wel weer iets hebben staan in de voorwaarden van het contract.. )
Dat is een kwestie van contact opnemen met Ziggo. Ze hangen het niet aan de grote klok, maar even bellen en dan kan je als vaste klant ook korting krijgen. Zelf onlangs gedaan en ik zit nu met mijn maandbedrag toch een stukje lager dan de standaard abonnementsprijzen.
Ergens zou het niet hoeven toch?
Stel ik wordt vandaag een nieuwe klant bij Ziggo, dan krijg ik korting. Moet ik dan een jaar later klagen dat een ander korting krijgt en ik niet? Terwijl ik dus (stiekem, want dat moet je dus snel vergeten ofzo lijkt hier wel) ook gewoonweg een korting gehad heb.

Stel je leven bestaat uit kortingen, dan kunnen ze net zo goed alle prijzen omlaag kwakken. Waarom dan nog een hogere prijs aanbieden indien iedereen non stop, de rest van hun leven, een korting wilt?

Een korting is er om nieuwe klanten te trekken, zo'n nieuwe klant krijgt dus een korting, waarom dan een jaar later weer een nieuwe korting?

Ik zie nu ook weleens kortingen voorbij komen bij Ziggo, maar ook ik heb ''vroeger'' als nieuwe klant leuke kortingen gehad, en tijdens mijn verloop bij Ziggo (upc/ziggo, al jarenlang) tussendoor ook weleens leuke kortingen gehad..

Ja oké ziggo is zo gek om ook bestaande klanten dezelfde korting aan te bieden als nieuwe klanten (sinds mei 2015 of 2016 volgens mij), maar waarom? Tsja, waarschijnlijk voor het soort volk zoals je hier voorbij ziet komen xd.

Wellicht indien klanten gewoon trouw aan een bedrijf zouden zijn indien men tevreden is (oftewel: niet alleen maar dreigen met opzeggen en overstappen, puur om kortingen te krijgen, typisch Nederlands..) dan gaan vanzelf de prijzen omlaag.
Nu willen mensen die en een jaar lang korting gehad hebben, en genieten van alle services, alsnog een nieuwe korting, anders stapt men wel zogenaamd over (naar wat? dsl? glas? xd).
Ziggo zal zich ook wel indekken door de prijzen omhoog te gooien, want men zal doorgaan totdat ze een korting krijgen, nja is goed, abo 2 euro omhoog, dan krijg je 2 euro korting, nu blij? Ja zo werkt het wel, klant is blij want die hoort het zinnetje: u krijgt een korting.

1x in Turkije op vakantie geweest, uiteraard de markt bezocht.. En wat zag je overal om je heen de Nederlanders doen? Kortingen vragen op een broek van 5 euro. Ik moet dan wel lachen om alle turken die roepen: kijken kijken, niet kopen ha? of nee nee geen korting, goeie prijs haha.
Daar loop je dan als beschaafde Nederlander je kapot te schamen om je landgenoten.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 18 april 2017 17:49]

Elk jaar vaste prik bel ik Ziggo op, elk jaar krijg ik gewoon weer korting. Helemaal prima :P
Je hebt nou eenmaal altijd mensen die brutaal genoeg zijn om te vragen om korting en ja die worden dan beloont. Andere zijn misschien "niet zo slim" en betalen dus gewoon het volle pond. De wereld is aan de brutale en wie niet vraagt...
Je snapt er niet veel van dat is duidelijk.
Waarom associeer je kortingen alleen met nieuwe klanten?
Nooit van klantenbinding gehoord?
Er zijn ook vele vormen waarbij alleen leden kortingen krijgen.

In de regel betaal je als klant over een langere periode berekent altijd meer dan zou hoeven. Kortingen ed zijn een marketingspelletje van verkopers.

Afdingen in het buitenland is volstrekt normaal. Nederlanders doen dat vaak alleen bij grote bedragen echter in het buitenland is het juist een spel voor de verkoper om dat ook bij kleine bedragen te doen.
Ik snap er niet veel van, hm oké :P
Ik associeer kortingen met nieuwe klanten aangezien de discussie daarover ging. Men vind het niet leuk dat de korting alleen voor nieuwe klanten van toepassing is, terwijl, toen ze zelf nieuwe klant werden ook een korting gekregen hebben.

Als je niet het bedrag wilt betalen waar je voor zou moeten betalen, dan kan je toch beter een goedkoper abonnement nemen die wel aansluit bij jouw budget?

Men wilt bijvoorbeeld een pakket bij Ziggo die 60 euro in de maand kost, echter wilt men geen 60 euro in de maand betalen. Dus gaat men dreigen met opzeggen, overstappen en etc.. Maar waarom? Jij wilt iets wat 60 euro kost, maar je wilt niet 60 euro ervoor betalen.
Waarom snap ik er dan niet veel van? Volgens mij snappen deze mensen het juist niet. Als jij (of men..) geen 60 euro wenst te betalen voor zijn abonnement, dan pak je een goedkoper abonnement wiens maandprijs wel bij jou aansluit.

Stel je wordt een nieuwe klant, je krijgt de eerste 6 maanden (helft van het contractduur) 50% korting. Dan weet je dat na die 6 maanden een bepaald bedrag moet betalen, dat weet je alvorens je dat contract aangaat. Toch lijkt men niet bereid om gewoonweg dat bedrag te gaan betalen dus gaan ze dreigen.

Het is precies zoals ik ook zei; kortingen zijn marketingtrucjes, en daar heb ik genoeg van. Als men gewoonweg eens eindelijk het bedrag wilt betalen als waar ze akkoord mee gegaan zijn, dan zouden deze vieze spelletjes niet nodig zijn. Ik ga hun niet elk jaar opbellen om de boel te bedonderen met leugens (als: ik ga overstappen, ik ga weg bij jullie, in de hoop een korting te krijgen). Ik heb coax, dsl en glas tot mijn beschikking, de enige die aan mijn wensen voldoet is Ziggo. Nou als ik de 56 euro per maand zo'n grote ramp zou vinden (iets als het einde van de wereld) dan zou ik wel overstappen naar een budget dsl provider. Ik ga de boel niet beliegen omdat ik voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten.

Als alle providers gewoonweg direct zouden stoppen met kortingen nav een dreigement (hun weten ook wel dat ze simpelweg gewoon weer een loos dreigement te horen krijgen) maar wel weer gaan concurreren met de prijs, tsja dan wordt het voor de beschaafde mensen ook weer wat leuker.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 19 april 2017 09:55]

Je kan het ook omdraaien!!!

Jij als leverancier wilt mij als klant hebben. Om langer aan mij te kunnen verdienen. Nu heeft de klant uit keuze tussen verschillende aanbieders die een zelfde dienst leveren. Maar iets goedkoper.

Waarom zou ik dan als leverancier dan niet deze klant iets korting geven zodat hij langer bij mij blijft, ipv de klant te laten vertrekken naar een concurent? Wat mij dus eigenlijk meer geld zou kosten dat dat ik hem een korting zou geven!!
Ik zou het kunnen omdraaien inderdaad indien ik de cijfers zou zien wat ze verdienen aan een klant die een fikse korting heeft.
Indien een klant met een fikse korting 2 uur per maand naar de helpdesk belt, dan zijn ze de abonnementskosten al kwijt aan de helpdesk medewerkers. Ze kunnen niet tegen dit soort klanten zeggen: ja sorry u kost ons teveel geld, we ontbinden het contract omdat je ons teveel belt.
Ik weet niet of hun ''zoveel'' winst maken op klanten met een korting, de korting is er natuurlijk om een klant daar te krijgen en te verdienen aan de periode na de korting. Neem anders klanten die alleen kabel tv afnemen voor 18 euro in de maand, er zullen er genoeg bij zitten wienst hobby Ziggo bellen is. Die klanten kosten je bakken met geld, dat kan je niet rechttrekken door je volledige klanten database een korting te geven..
Althans, het kan wel, maar dan moet je wel elk jaar de abonnementsprijzen omhoog gooien om nog winstgevend te zijn (moet je de tweakers eens zien indien het met 50 cent omhoog gaat per maand)..

Het is niet dat het bedrijf 100% draait op computer systemen waar je 1x in investeert en vervolgens bijna 100% winst draait.

Ik als klant wil bepaalde diensten hebben, wel wil ik de diensten kunnen betalen. Kan ik de diensten niet betalen dan neem ik het niet af, of ik neem een alternatief die past bij mijn budget.
Dat mensen maar 2x nadenken alvorens ze een abonnement afsluiten die ze plots/spontaan/zomaar na de korting te duur vinden.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 19 april 2017 11:50]

Mooi verhaal :) , maar wat nu als je al standaard het basis pakket had en wilt hebben? Dan kun je helemaal geen stap terug doen. Hier valt je redenatie dus in duigen.

Je link met beschaafde mensen die geen korting bedienen vind ik niet kloppen. Als je beschaafd bent en je met een smalle beurs moet leven en door kortingen te vragen tientallen tot honderden euro's kunt besparen op jaarbasis ben je juist intelligent bezig. Ik trek het kortingsgebeuren ook breder dan ISP's. Kortingssystemen zie je overal in onze maatschappij, bijv bij energieleveranciers is veel te halen. Kortingssystemen zijn lucratief voor de verkopende partij, waarom zou ik als consument die dan niet zoveel mogelijk voor mezelf uitbuiten? Doe ik dat niet dan ben ik een dief van mijn eigen portemonnee, toch?

Ik ben het wel met je eens dat het systeem van kortingen en de marketing truukjes erachter zouden mogen stoppen. Ik ben zelf voor een eerlijker maatschappij waar mensen niet constant op het verkeerde been worden gezet en door de commercie aan alle kanten gemanipuleerd worden.
Ja jij ook, mooi verhaal :)
Als bestaande klant doe je gewoon weer een jaar contract afsluiten... Ze kunnen natuurlijk ook gewoon je huidige abonement aanpassen. Maar dat doen ze niet.
Is leuk geintje inderdaad wat ze altijd flikken. Ik heb mij eens een verhaal laten vertellen bij UPC met zo'n truuk.

Nieuwe klanten kregen het eerste jaar korting. Hij was al paar jaar klant, dus heeft de klantenservice opgebeld "doe mij die korting ook maar". Maar u bent al klant? "Ja, nou, ik wil ook wel naar een ander toe hoor, die heeft namelijk eenzelfde aanbieding". Ze waren snel overstag.

Ik denk inderdaad het juridisch wel een punt te maken valt. Het stoort mij in ieder geval sowieso mateloos dat (altijd) alle abonnementen in de 'aanbieding' zijn, met lage prijzen of dat er 'gratis 50% extra data!'.

Vertel gewoon dat de abonnementen helemaal geen 30 euro per maand kosten, maar wat ze echt kosten. Hopelijk maken mensen dan meer rationele keuzes. Nu hoor je regelmatig nog het inkoppertje: 'we weten niet wanneer deze aanbieding stopt'. |:( Het is haast alsof je een boete betaald als je trouw klant blijft, ipv elk jaar wisselt.

[Reactie gewijzigd door Hans1990 op 18 april 2017 16:58]

Daar kan je wel over klagen maar het feit is dat consumenten geen principes hebben en alleen op de beste deal uit zijn.

Als het je niet aanstaat wat een bedrijf doet wordt daar dan ook geen klant. Zolang er maar genoeg mensen dat doen dan gaan bedrijven heus wel veranderen. Maar mensen lullen een hoop maar ondertussen tikken ze altijd weer die 4 tientjes per maand af. Voeg dan daad bij het woord en zeg die meuk gewoon op tot ze veranderen.
Probleem zit hem er natuurlijk juist in dat jij als klant geen echte keuzes/alternatieven hebt, en dat weten zij ook.

Ik wil gewoon betrouwbaar snel internet en TV via de kabel, en waar ik woon is dat eigenlijk alleen via Ziggo mogelijk.

Ik kan dus wel dreigen dat ik weg ga, maar ja, en dan!? KPN!? Nee dus. Dat is namelijk ook waardeloos.
Doet mee denken aan South park
Tja dat maak jij ervan dat je geen echte keuze hebt. Je hebt wel degelijk keuze maar zoals ik al zei hebben bijna alle consumenten geen principes omdat ze niet bereid zijn om met minder genoegen te nemen en dus hun principes laten vallen.

Principes hebben dat houdt in dat je dus bijv. helemaal geen internet neemt of bijv. via je telefoon gaat tetheren en tv van digitenne afneemt. En ja, dan ga je er flink op achteruit. Maar het is nu eenmaal zo dat je voor principes soms offers moet brengen.

Zo heb ik heel wat klanten gehad in mijn werk die klaagden over privacy inbreuk. Dan kwamen er hele verhalen over wat het bedrijf allemaal flikte en dat dat niet zou mogen, zij er niet achter stonden etc etc etc. Maar als ze dan simpelweg voor de keuze kwamen dat de deal dan niet doorging dan gingen zelfs de grootste voorvechters van privacy overstag. Slechts 1x heb ik iemand meegemaakt die ook handelde naar zijn principes en daardoor dus geen klant werd.
Hoe zuur dit ook is, is dit helaas wel hoe het in elkaar zit ja. je tekent namelijk een contract waarbij je een prijs overeenkomt. In de voorwaarden is meestal wel opgenomen dat ze de prijs een X aantal keer per jaar mogen wijzigen. Met het tekenen van het contract ga je akkoord met de genoemde prijs en het feit dat die prijswijzigingen doorgevoerd worden X aantal keer per jaar. Als jij aan het contract een bepaling weet toe te voegen dat je recht hebt op de in de toekomst geldende kortingen, dan heb je daar natuurlijk recht op. Ik vermoed alleen dat geen enkele ISP hier gehoor aan zal geven ;).

Dit is overigens ook de reden dat ik vrijwel altijd na 1 jaar overstap of mijn huidige provider een belletje doe. Slapende klanten zijn namelijk goudmijnen voor een ISP!
Véél erger vind ik het feit dat bestaande klanten die voor de extra's al trouw klant zijn, weer eens 'gestraft' worden dat ze al klant zijn.
Hou er wel even rekening mee dat verlengingsaanbiedingen geen verplichting is voor providers maar een service. Providers zijn helemaal niet verplicht jou een goed aanbod te doen om jou als klant te behouden!
Wat ik al tijden raar vind, is dus dat Ziggo bij een bestaande klant prijsverhogingen mag doorvoeren.
Ja, en de klant hoeft daar niet mee akkoord te gaan en mag dan gewoon opzeggen zoals in de wet staat voorgeschreven. Dat er geen alternatief is, is een heel ander verhaal. Dit geldt overigens niet alleen voor Ziggo maar in feite voor alle partijen ongeacht of het in de telecom branche is of niet.
Maar de bestaande klanten krijgt geen recht op een extra korting of een extra voordeel die bij een nieuw klant wel aangeboden wordt.
Dat heet service en zodra jij belt naar Ziggo en kiest voor opzeggingen (afd. retention) dan kunnen ze (afhankelijk van de medewerker) nog wel eens aan aanbod doen. Zeg ze eventueel dat je overweegt over te stappen naar NLE en dat je daar misschien 100/10Mbit kan halen voor maar € 29,95 als ze niet overtuigd genoeg zijn je een aanbod te doen, en wie weet ;-)
Ik denk dat als je de tijd en moeite neemt om hier een rechtszaak van te maken.. je een heel eind zou moeten komen. Want echt zuivere koffie kan het niet zijn, om een bestaande klant alleen maar nadelen te geven en geen voordelen (zoals een maandelijkse korting als nu bij Vodafone).
Wat voor rechten heb jij als bestaande klant meer? Jij hebt in het verleden een korting gehad, zo niet heb je pech gehad. Een verlengingsaanbieding is geen enkel bedrijf verplicht te bieden. Er is een verschil tussen wettelijk verplicht en coulance (of service) en jij haalt hierbij echt beide enorm door elkaar.
(Al weet ik dat ze ook wel voordelen in snelheidsverhogingen doorvoeren, maar toch.. op de één of andere manier voelt het niet correct dat ze maar wijzigingen aan mogen brengen, aan een afgesloten contract.
Daarom heb jij (en dat is weer wel wettelijk vastgelegd), het recht om de overeenkomst te ontbinden als je het er niet mee eens bent of contact op te nemen en te vragen om een coulante compensatie. Nee heb je, ja kun je krijgen. Maar als ze niet akkoord gaan staan ze volledig in hun recht.
Mja, ze zullen wel weer iets hebben staan in de voorwaarden van het contract.. )
Nee hoor, en ik quote
Ik ben het niet eens met de wijziging van mijn contract. Wat kan ik doen?
Verhoogt uw aanbieder de prijs van het abonnement? Of schrapt uw aanbieder televisiezenders? Dan mag u het abonnement direct gratis opzeggen. Daar moet uw aanbieder aan meewerken. U kunt hiervoor onze voorbeeldbrief gebruiken.

Bron: Consuwijzer
Prijsverhogingen tijdens het contract mag niet, tenzij je het contract kunt opzeggen.

Contracten zijn individueel. Vodafone mag met eenieder andere afspraken maken.

Na mijn contract ben ik in ieder geval weg bij Vodafone.
Alweer flikken ze dit, een paar jaar geleden had ik een UPC abonnement, en ook daar zijn ze toen ter tijd mee gestopt, ik denk dat hier flink aan verdiend zit.......
Ze gaan cashen en hebben al berekend hoeveel klanten het gaat kosten en wat de opbrengsten zijn. Ziggo investeerd keihard om klanten terug te winnen en dat betaald zich wel terug met het aantal klanten dat wegloopt.

De vraag is alleen of de nieuwe klanten voor de oude klanten gaan betalen en of de oude klanten zo ook die 5 euro korting krijgen of dat deze eerst moet overstappen naar een nieuwe abonnement.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 18 april 2017 22:45]

Ondertussen bijna 2 jaar bij Ziggo Mobiel SIM Only. Eigenlijk nooit problemen mee gehad en de prijs beviel me altijd best gezien het voordeel dat ik kreeg. Ben benieuwd met wat voor actie ze gaan komen.

Zitten er meer mensen in hetzelfde schuitje? Waar zitten jullie te overwegen om naartoe te gaan verhuizen?
Same here, ik zit nu ook dik 2 jaar bij Ziggo Mobiel sim only. De meeste Ziggo Sim Only abonnees zitten ook voor Internet + TV bij Ziggo vanwege de 5 euro korting die je krijgt. Vodafone heeft sinds kort tevens een actie voor Ziggo Internet + TV & Vodafone Sim-only houders: https://www.vodafone.nl/z...p=meer-info-gratis-extras

Kort samengevat: 5 euro korting/maand, dubbele data, gratis Ziggo Sport Totaal, Movies of Kids.

Ik zit er daarom over na te denken om nu alvast naar Vodafone over te stappen, bovenstaande extra's zijn best leuk. Al loont het misschien ook wel om het 'speciale aanbod' van Ziggo af te wachten.. Lastig. Ik wil in ieder geval best op het netwerk van Vodafone blijven, heb altijd bereik en 0 klachten tot dusver.

[Reactie gewijzigd door stin00 op 18 april 2017 15:54]

Voor mij is het grote probleem dat de abo's bij Vodafone gelijk voor 1 of 2 jaar zijn, terwijl Ziggo mobiel altijd al maandelijks opzegbaar is geweest.

Als ik me bij het 'speciale aanbod' ook moet verbinden aan Vodafone voor 1 of 2 jaar, dan ga ik toch echt wel even shoppen voor alternatieven (temeer omdat TV en dus ook een extra pakket me toch geen zier interesseert).
Kijk ook eens naar Ben. Euro goedkoper per maand dan Ziggo en maandelijks opzegbaar.
Meh, nadeel is dan Ben het T-Mobile netwerk heeft. Prima in 95% van NL, maar bij ons in het dorp gewoon knudde. Daarom was ik destijds best blij met Ziggo Mobiel als alternatief.
Ik ben dus benieuwd hoe het 4G bereik van Vodafone is.

Ik ben ook Ziggo mobiel klant vanaf het prille begin. Moest helaas zelf uitvinden via Tweakers dat ze 4G waren gaan aanbieden en de abbo's verruimt waren met een 4G bundel. Ook fijn dat ze dat uit zichzelf hebben laten weten, had imho een stukje service geweest maar goed.
Daarnaast heb ik een OnePlus One met beperkt 4G. Meestal zit ik dus op 3G maar daar is het netwerk regelmatig om te huilen. Ik ken ondertussen hele gebieden waar ik amper tot geen bereik heb (Alsin edge/GPRS of helemaal geen bereik) en dat is echt niet alleen in een uithoek van het land maar gewoon plaatsen met 45k inwoners in de Randstad.

Dus mits het 4G netwerk van Vodafone wel een beetje fatsoenlijk is én ze een fatsoenlijke aanbieding doen ben ik weg.
Vind die smart bundel (goedkoopste) niet heel interessant. Met korting nog iets duurder dan wat ik nu heb, wel meer data maar dat is wel nodig als ik de wifispots van ziggo mobiel verlies :(

De wifispots waren ook één van de redenen waarom ziggo mobiel ideale was. Ooit het enorme brakke router gedeelte uit laten zetten (bridge mode) en toen de wifispots geïntroduceerd werden kreeg ik doodleuk te horen dat ik daardoor daar geen recht meer op had (toffe keuze, wifispots en elke dag de boel resetten of werkend netwerk en geen spots). Uiteindelijk kreeg ik 4 apparaten bij ziggo mobiel dus was ideal maar dat vervalt denk dus. Tja dan heb je die dubbele data wel nodig :(

En dan hebben we nog het maandelijks opzegbaar vs. 1/2 jaars contracten...

Jaaaa fijn vooruitzicht tot nu toe!


Wat gebeurd er trouwens als je geen gebruik wilt maken van de overstap aanbieding? Laten ze je abbo doorlopen? Krijg je nog de tijd om wat anders te zoeken (ivm nummer behoud)?
Zal wel gewoon de actie zijn die ze nu hebben. 5 euro korting, dubbele data, en gratis zenderpakket extra.
Die 5 euro korting is alleen op de Smart en Red-abo's. Volgens mij waren veel Ziggo Mobiel-gebruikers mensen die 5-15 euro per maand betaalden, die categorie moet het doen met zeer karige Start-abo's zonder korting.
Ik heb een abbo van 9 euro van Ziggo, 300 mb en 75 min(?) bellen. Zit vaak toch op de wifi dus veel mb's heb ik niet nodig. Iets meer zou wel handig zijn, zat eigenlijk te hopen dat Ziggo de limieten eens een beetje omhoog gooide.

Maar de Start abbo's van Vodafone zijn toch niet zo karig? Start L lijkt me een prima optie, 3x zoveel data voor 3 euro. Of Start M, met 200 mb meer voor een euro extra.
Mocht je de overstap overwegen, kijk dan eens op directsales.vodafone.nl :)

En karig is wellicht wat overdreven - maar er bestaan gewoon goedkopere en completere sim-only's. Ben, Simpel, Simyo, Hollandsnieuwe bieden volgens mij allen abonnementen aan voor minder dan een tientje per maand. In het geval van Simpel kan je 1 GB + 100 minuten krijgen voor 7,50 per maand, bijvoorbeeld.

Sowieso is prepaid op dat gebied ook steeds interessanter. KPN heeft een onbeperkt internet abo (op 4G, maar wel extreem traag capped) voor een paar euro per maand.
Ik ben destijds bij Ziggo uitgekomen omdat ze relatief goedkoop 4G aanboden. Ook omdat ik niet zo veel mb nodig had.
Ik vind het belangrijk om gewoon te kunnen bellen/gebeld worden maar dat is tegenwoordig zo algemeen (ga ik vanuit) dat voor mij het data-abonnement het belangrijkst is, snel, en 4G.

Ik wacht denk ik de aanbieding van Vodafone/Ziggo af en zal dan toch eens bij de providers kijken die je noemde.

[Reactie gewijzigd door Aardappel op 18 april 2017 18:41]

O niet doen simpel wat een problemen gehad voor 7,50 dubbele afschrijvingen dure telefoontjes maken hiervoor. Uit eindelijk betaalde ik tot 20 euro per maand vanwege het dure betaalnummer ,en alles beloven maar niks waarmaken.
Ik zit nu bijna een jaar in hetzelfde schuitje als jij, Ik wacht wel op het aanbod en kijk dan wel wat ik ga doen.
Yep, hier een sim only 3G van 7,50 en een 4G sim only van 9,-
En nog nooit problemen gehad, dit in tegenstelling tof VF.
Ik ook ongeveer evenlang. Gestart met 15 euro/maand, jaartje terug gedowngrade naar 9 euro/maand abo.

Aanbiedingen met dubbel data of belminuten interesseren me weinig. Ik gebruik elke maand ongeveer 250MB en 50 minuten, en nu zou ik 2 euro per maand (1 jaar contract) meer moeten betalen voor vervulling van hetzelfde doel. Ik kan ook iets minder betalen, maar dan heb ik geen data. Onder die steen wil ik nog net niet gaan wonen.

Ik wacht hun (hopelijk passend) aanbod wel af, maar met sim-only ben ik vrij om te wisselen als het mij niet bevalt. Het laatste wat ik eigenlijk wil is meer betalen voor een 'aanbieding' over iets dat ik niet nodig heb. Al helemaal niet als het abo van maand naar jaar contract wordt omgezet.

[Reactie gewijzigd door Hans1990 op 18 april 2017 16:46]

Ik zit er ook al een paar jaar zonder veel problemen. De prijs is goed, maar vooral de mogelijkheid om maandelijks te veranderen en maandelijks te kunnen opzeggen spreekt me aan.
Bij Vodafone heb ik nog geen vergelijkbare aanbieding kunnen vinden. Nu is het 500 belminuten en 1.5 Mb voor 15 euries.
Mocht ik als trouwe klant (zowel mobiel als all-in-one) slechter uit zijn ga ik op zoek naar een andere aanbieder. Ook voor de all-in-one. Ik ben gekke Gerritje niet.

[Reactie gewijzigd door Frits28 op 18 april 2017 18:09]

Ik heb onbeperkt bellen en smsen plus 1,5 gb data voor 18 euro, ik weet niet of nog is maar ze geven bij Vodafone al aantal maanden 50% korting.
Ik heb nu dus ook nog eens door dat ziggo thuis heb data verdubbeling, dus 3gb internet in plaats van 1,5gb.
Ik ben naar Vodafone gegaan. Vanuit Ziggo 300 minuten en 1GB 3G naar onbeperkt bellen en 3GB 4G (Ziggo dubbel data) voor een euro of zo meer dan de 15 euro die ik bij ziggo betaalde. Blij dat ik die heb want de prijs van 25 euro die ik nu zie is geen pakkende actie prijs.
Blij dat ik die heb want de prijs van 25 euro die ik nu zie is geen pakkende actie prijs.
Dan vergeet je er de €5 korting vanaf te trekken als je ook digitale TV en internet afneemt bij Ziggo. Sterker nog, voor €26 heb je dan een 2 jarig Red Super (24GB data + onbeperkt bellen en SMSen) als je 'm afsluit via F&F

Ben het verder met je eens, zonder de Ziggo deal is het een trieste bedoening. Eigenlijk zijn de prijzen weer vrijwel terug bij af.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 18 april 2017 16:45]

Je krijgt geen 5 euro korting als je ziggo thuis heb en vodafone mobiel, dit was alleen als je ziggo mobiel had en ziggo ook thuis had.

Ik heb zelf ook vodafone mobiel en ziggo thuis internet plus tv, en krijg geen 5 euro extra korting nooit niet gehad.
Je krijgt geen 5 euro korting als je ziggo thuis heb en vodafone mobiel, dit was alleen als je ziggo mobiel had en ziggo ook thuis had.
Onwaar (plaatje)
Mm oke ik krijg geen 5 euro korting deze maand is weer 18 euro, al moet ik zeggen nog niet verkeerd 50% korting heb ik(Abbo in februari verlengd).

Misschien krijg ik het pas met de rekening van volgende maand, aangezien het pas net ingegaan is ben benieuwd.
Ik heb al wel het extra tv pakket en de dubbele data, dus benieuwd of er volgende maand nog 5 euro extra vanaf gaat.

13 euro voor 3gb data en onbeperkt bel en sms klinkt toch wel heel mooi :D

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 18 april 2017 17:50]

Het gaat op voor abonnementen afgesloten vanaf 18 april :). Dus effectief na het aflopen van de kortingsactie.
Jammer weer nou ja goed extra data heb ik al die ik toch niet gebruik, en het films/seriepakket maar genomen wat ik toch niet kijk.

Had liever meer korting gehad :P
F&F is leuk maar moet je wel aan een code kunnen komen ;)
Je kunt gewoon je eigen emailadres invullen op de site en dan krijg je er een 8)7
Ik zat in hetzelfde schuitje. ben al overgestapt naar Vodafone en heb nu, omdat ik ook Ziggo thuis heb data verdubbeling en een extra pakket (sport totaal). Ben van 1,5 gb naar 5 GB gegaan, wat nu 10 GB wordt en onbeperkt bellen en SMS voor 21 euro.
Zelfde hier. In die zin: Ik zit ook al 2 jaar bij Ziggo Mobiel en het bevalt goed. Inmiddels is 1.5GB wel te weinig geworden. Ik overwoog T-Mobile Go Up. Dan krijg ik onbeperkt bellen en 10GB NL + EU, incl. €5 samenkorting en €25 vriendenkorting. Dan heb ik voor €24 bij 1 jarige-contract wel een klap meer waar voor m'n geld. Daar kom ik met de berekeningen op uit dit artikel ook op met Vodafone (10GB / onbeperkt bellen / €24). Morgen eens bellen of bij hun winkel langs. Ik wil eigenlijk per direct over, dat moet kunnen lijkt me.

[Reactie gewijzigd door Barns op 18 april 2017 18:18]

Ik ben vorig jaar met het hele gezin over gestapt van vodafone naar Ziggo mobiel omdat ze daar een family abbo hebben waarin ik 9GB data heb en onbeprekt alles voor de rest met mijn hele gezin. Mijn reden van overstappen was dat vodafone dat niet heeft. Ik ben heel benieuwd wat ze mij gaan bieden.

Nu betaal ik 60 euro voor 3 abbo's...
Benieuwd of Vodafone ook snel de extra frequentieruimte van Ziggo gaat benutten. Daarmee kunnen ze snelheden lekker verhogen, met name in stedelijke gebieden.
Dat zou leuk zijn, behalve dat Ziggo geen frequentieruimte heeft. Ziggo bood abonnementen aan op het netwerk van Vodafone.
Ziggo heeft wel frequentieruimte, alleen nooit heel actief gebruikt voor de eigen mobiele abonnees. Ze hebben ruimte op de 2600 MHz-band. Vrij veel ruimte ook, 20 MHz (Vodafone en KPN hebben ieder maar 10 MHz daar).

Ze voldoen aan de minimale dekkingseis door een paar hoge locaties verspreid in Nederland, maar het netwerk is in feite eigenlijk niet in gebruik. Vodafone zou de ruimte over kunnen nemen.

Het idee was voorheen dat ze net als Tele2 wel van MVNO naar MNO zouden gaan, maar dat plannetje is nooit doorgegaan omdat het financieel niet voldoende haalbaar werd geacht. Achteraf een goede keus gebleken blijkt achteraf!
Wat ik kan vinden zegt echter dat Ziggo interesse had, maar niets gekocht heeft. Ze hadden inderdaad dezelfde plannen als Tele2, maar hebben daar van afgezien omdat ze het te prijzig vonden.
Het 2600mhz spectrum is al eerder geveild in een andere veiling (2010). Daarbij heeft Ziggo wel een frequentieruimte binnengehaald. Deze hoge frequenties zijn veel minder handig voor een landelijke dekking (geringe bereik) en daardoor een stuk goedkoper in prijs. De veiling met oa de 800 en 900 mhz band waar jij het over hebt is de grootte veiling enige tijd later, waarbij Ziggo uiteindelijk niks heeft bemachtigt.

Bron: https://www.agentschaptel.../veilingen/veiling-26-ghz
De veiling waar jij het over hebt: https://www.agentschaptel...uimte/veilingen/multiband

[Reactie gewijzigd door Kopje_Koffie op 18 april 2017 16:00]

Het hele spectrum is in 2012 geveild. Er is in 2010 geen veiling geweest zover ik weet(?), wel dat de veiling van 2012 ruim eerder plaats had moeten vinden.
De veiling van frequentieruimte voor mobiele breedband-toepassingen in de 2,6 GHz-band is gehouden van 20 april tot en met 26 april 2010.

https://www.agentschaptel.../veilingen/veiling-26-ghz
Ze hadden destijds met UPC de holding ZUM die behoorlijk wat 2.6GHz spectrum had gekocht, ik neem aan dat dat nog steeds in handen van Ziggo is.
Ze hadden interesse, maar hebben zich teruggetrokken. Zie ook mijn bericht hierboven in de discussie.
Ziggo heeft wel degelijk frequentieruimte in de 2.6 Ghz band.
De MCC/MNC code daarvan zijn:

204/15 Ziggo Ziggo B.V. Operational LTE 2600

https://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_country_code
De MCC/MNC code moet je ook wel hebben maar dat is nog niet per definitie het hebben van frequentieruimte.

Het hebben van een MCC/MNC houdt niet in dat ze een frequentieruimte hebben bemachtigd. Als je goed kijkt, zie je n.l. ook bedrijven als Mundio Mobile, welke een MVNO is. Een MVNO is een Mobile Virtual Network Operator, of te wel... een provider die helemaal geen eigen netwerk bezit. Ook wel neerkomende op het niet hebben van ook maar enige frequentie maar volledig afhankelijk zijn van de fysieke provider.

Mundio is bijvoorbeeld het bedrijf achter o.a. Vectone Mobile die uiteindelijk weer gebruik maakt van het KPN Netwerk. MVNO lijst.

Overigens kun je beter uitgaan van Agentschap Telecom dan van enig andere bron daar Agentschap Telecom (AT) over de veilingen en uiteindelijke verdeling van het frequentiespectrum gaat.
Nope. Ze hebben 4 licenties gekocht voor in totaal 2x 20MHz ruimte. Zie: Kopje_Koffie in 'nieuws: Ziggo stopt met verkoop mobiele abonnementen'
Ik heb blijkbaar inderdaad niet gelijk. Er zijn echter ook genoeg sites die zo aardig zijn om dit stukje frequentieruimte te vergeten...
Dat mag volgens mij niet van de ACM, maar zelfs als t wel mag kan t rekenen op rechtszaken fun. Dat spectrum was immers verkregen met een voordeelpositie tegenover destijds Vodafone, KPN en T-mobile. Als Vodafone dan opeens die 40Mhz bij krijgt lijkt me dat benadeelde concurrentie... Denk niet dat de ACM/agentschap telecom dat goed gaat keuren.
Het is een joint venture toch? En als het een koop was, dan was het een behoorlijk bedrag. Ik zie het probleem niet tenzij er expliciet iets tegen in de wet / veilingregels staat.
Omdat Vodafone het spectrum gaat gebruiken. Dit spectrum was niet bedoeld voor Vodafone, en Ziggo kreeg voorrang en extra ruimte (en goedkoop ook) als nieuwkomer. Als dat overgeheveld wordt naar het Vodafone netwerk, terwijl die geen nieuwkomer is en die voordelen helemaal niet zou mogen hebben, dan worden KPN en T-Mobile dus benadeeld want die hebben wel de volle pond betaald en waren aan restricties onderworpen. Het enige eerlijke zou zijn is als die ruimte dan opnieuw geveild wordt, anders heeft Vodafone ook opeens jarenlang veel meer extra ruimte dan de rest - en dat was niet de afspraak en ook niet bekend ten tijde van de veiling. Ze betalen honderden miljoenen voor spectrum voor x jaar, dan zou dit toestaan erg oneerlijk zijn en een enorm voordeel aan Vodafone geven.
Nou eerlijker zou zijn als ZIggo, als Vodafone het niet namens hun mag gebruiken, die ruimte zelf kan verkopen/verhuren en wanneer er een nieuwe veiling op stapel staat (zit toch een eindtijd aan de gebruiksduur in zo'n veiling) gaat hij opnieuw in de verkoop.

Voor nu is het toch zo dat Ziggo wel het recht heeft gekocht deze te gebruiken. Zou raar zijn als door een joint-venture deze zonder wisselen van euro's kan worden afgenomen.
Dus als ik het goed lees kan ik bij Vodafone een "Start M" abonnement afsluiten (500Mb / 150 minuten) nu voor 10,- en dan gaat er nog 5 euro af en dubble data (dus 1Gb) ?
(uiteraard dit alles icm een ziggo tv/internet abbo)

[Reactie gewijzigd door ZeRoC00L op 18 april 2017 15:42]

Nee, helaas niet. De 5 euro korting geldt alleen op Smart, Red en Black, dus niet op Start.

Je kan dus kiezen in de lagere prijsklasse:
Start M, geen 5 euro korting wel dubbele data: effectief 10 euro/maand voor 1000mb / 150 min
Start L, geen 5 euro korting wel dubbele data: effectief 12 euro/maand voor 2000mb / 150 min
Smart M, wel 5 euro korting en dubbele data: effectief 15 euro/maand voor 3000mb / 150 min

Ik had al start L, en ben dus erg blij met de 1000mb extra die ik krijg als Ziggo klant.
Bedankt, nu zie ik het, haal smart en start door elkaar
Dat zat ik nou ook net te zoeken. Maar in het eerste scherm staat dat er wel bij en in het bestel scherm dan weer niet.
Voor mij is de samenwerking met Ziggo top als langdurige VF klant.

Net op tijd kunnen verlengen, nu VF Red Sim Only 5GB dat 10 GB gaat worden door deal en Ziggo Sport Totaal gratis voor 19 euro per maand _/-\o_

Dus 10 GB mobiel internet in Europa, onbeperkt bellen, en gratis Ziggo Sport totaal _/-\o_
Ieder z'n ding. Ik ben juist vorige week overgestapt van VF naar T-mobile onbeperkt data/telefoon/sms. Dat komt met hun kortingsactie op 30 euro/maand. En dat is ook 60 dagen per jaar in het buitenland van toepassing. Ziggo Sport kijk ik al gratis als abonnee van Ziggo. (geen compleet, true, maar die extra zenders met Golf en buitenlands voetbal zijn niet mijn ding).

(vorig jaar 3x naar het buitenland geweest. En als ik de extra gemaakte kosten aldaar bij elkaar optel, kom ik al op een hoger bedrag uit dan m'n hele abonnement nu per jaar kost).

Ik heb echt het gevoel dat de providers dit jaar weer echt onderling aan het knokken zijn met leuke aanbiedingen. Dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest.

[Reactie gewijzigd door 4Lph4Num3r1c op 18 april 2017 15:54]

Lees de kleine lettertjes nog eens goed door. Onbeperkt bellen geldt alleen in Nederland. Van NL naar EU bellen kan je (met dat 5GB abo) maar 40 minuten per maand. Daarna kost het liefst €0,81 per minuut.
Volgens mij zegt hij: 10GB mobiel internet in Europa KOMMA onbeperkt bellen.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 18 april 2017 15:52]

Opzich valt het mee hoe klein die letters zijn. Vanuit elk EU land (dat niet NL is) kan je nog steeds onbeperkt bellen naar EU nummers en Nederlandse nummers. Vanuit Nederland kan je onbeperkt bellen naar NL-nummers en 40 minuten naar andere Europese nummers. Je verbruik van de 40 minuten staat ook duidelijk weergegeven in de My Vodafone app.
Je kan dus eigenlijk beter de grens over gaan als je naar EU-nummers wil bellen :/

Source: https://www.vodafone.nl/shop/mobiel/abonnement/red/

[Reactie gewijzigd door JossiEnd op 18 april 2017 15:47]

ik bel dagelijks naar Zweden vanuit NL, en af en toe andere EU landen, zonder problemen allemaal Onbeperkt binnen me bundel (maar goed.... het is wel RED Elite Pro), https://www.vodafone.nl/z...abonnement/red-pro-elite/

iets anders xD
Ik zeg toch nergens onbeperkt bellen naar Europese nummers?

Als ik in bv in Italië ben, kan ik onbeperkt bellen naar NL 06 en vaste nummers inderdaad.
In de EU binnen je bundel

Je kunt onbeperkt bellen vanuit de EU naar nummers in Nederland en de EU
Je kunt onbeperkt sms'en vanuit de EU naar nummers in Nederland en de EU
Je krijgt elke maand 5 GB data waarmee je kunt internetten in Nederland en de EU


In de EU buiten je bundel

Bellen naar nummers in Nederland en in de EU valt binnen je bundel. Bellen naar nummers buiten de EU valt buiten je bundel. Kijk bij tarieven in de rest van de wereld wat je daarvoor moet betalen.
Is je 5 GB databundel op maar wil je toch door blijven internetten in de EU? Dan betaal je € 0,06 per MB.

Vanuit Italie naar Italie, of vanuit Italie naar Frankrijk is onbeperkt. Vanuit Nederland naar Frankrijk is max 40 min. :-)
Zoals je het quote is het toch wat apart verwoord.. Nederland ligt toch ook in de EU?
Zelfde geldt voor mij, alleen dan bij KPN. Gratis Fox Sports, dubbele mb's en 5 euro korting per maand. Ik betaal iets van 15 euro voor 4GB data en Spotify Premium. 8-). En ik moet nog verlengen, kan nog leuk gaan worden :)
Fox Sports voor Nederland, niet internationaal. Daarnaast is Ziggo een betere provider dan KPN.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 18 april 2017 15:54]

Of ziggo een betere provider is weet ik zo nog niet. Ze hebben de laatste wel erg veel storingen. Hier ligt een defecte kabel naar huis die Ziggo niet eens wil repareren.

KPN doet het hier bij mij thuis prima en ook al is DSL 'maar' 50Mb (mijn abonnement), voor mij is het snel zat. Op m'n werk gebruiken we Ziggo zakelijk 500Mb via coax, wat ook lang zo stabiel niet is. Snelheid van 500Mb halen we al niet, verder dan 130Mb down komen we niet en die verbinding ligt er af en toe gewoon helemaal uit.

Daarnaast is het 4G netwerk van Vodafone een stuk minder dan die van KPN. Met vodafone buiten de dorpen 2G. Power to you...
Heb ik ook voor €21,50 per maand. Sim only met Nexus 5.
Als ik naar de mobiele markt en de marktconsolidatieslagen kijk die gemaakt worden, stemt het me toch steeds minder vrolijk. Gelukkig heeft Tele2 een nieuw systeem opgezet, maar steeds vaker zie je kleine aanbieders verdwijnen...
Anoniem: 855731
@TunderNerd18 april 2017 15:29
Telecom is een commodity geworden en wat je nu ziet zie je bij alle commoditeis. Hoeveel merken wc-papier en pindakaas zie immers in de winkel? Dat is in principe eenzelfde verhaal. Producten zonder specifieke meerwaarde per leverancier waardoor het alleen maar rendabel blijft als je de kunt opschalen.
Ik snap je reactie niet goed, waarschijnlijk omdat ik in de materie niet thuis ben om jouw reactie in (de juiste) context te plaatsen.

@TunderNerd zegt dat er steeds minder (kleine) aanbieders zijn
Jij zegt dat dit normaal is als iets een commodity wordt. Nu snap ik het voorbeeld niet wat je geeft:
Hoeveel merken wc-papier en pindakaas zie immers in de winkel? Dat is in principe eenzelfde verhaal.
Er zijn juist een grote hoeveelheid soorten WC-papier...
helaas net voor de bekendmaking van de verdubbeling mijn vodafone datalimiet verhoogd.

waar ik normaal genoeg had aan 500mb viel het de laatste tijd wat tegen ivm meer internetten tijdens het werk. (en geen wifi)

nu heb ik dus 3gb ipv 1.5gb. voor maar 4 euro meer.
had ik dit geweten dan was het niet nodig geweest.

persoonlijk zelf geen klant van ziggo mobiel (en vraag mij ook af hoeveel mensen dit wel zijn?)
en zaten hier ook deze verhogingen aan vast of is dit gewoon een marketing truc om meer mensen te lokken op het moment?
ik denk wel genoeg. Ik ben klant bij Ziggo mobiel. Ze bieden voor mij een mooie prijs voor wat ik krijg. Bij andere aanbieders was ik minimaal 5 euro meer kwijt voor hetzelfde en soms nog minder. Dan is de keuze voor mij snel gemaakt.
Ik ook inderdaad in februari dan mijn abbo verlengd met 1,5gb en onberkt bel en sms, ik kreeg het voor 18 euro was 50% korting.
Echter nu 3GB data dus had wel een stapje terug kunnen doen, ik krijg 1,5gb niet eens op laat staan 3gb.

Maar ja ach ik wou niet meer dan 20 euro per maand aan simonly, vind ik nog niet gek 3GB data en onbeperkt bel en sms voor 18 euro(Beter dan mijn vorige abbo met tel 54 euro per maand).
Ik als huidige Ziggo mobiel klant ben zeer benieuwd naar het "speciale aanbod". Zal het in de vorm van dubbele bundles komen of juist toestelkortingen? Ik hoop het laatste :+
Ik vermoed een net niet aantrekkelijke aanbieding
Ik ben er als ziggo mobiel klant ook bang voor. Waarom anders die geheimzinnigheid.
Ik heb ook beide providers op hetzelfde adres, maar nog geen bericht gehad van de actie. Bij de helpdesk wisten ze te melden dat dit tot 4 weken kan duren....
Dit kan inderdaad even duren ze zeggen gedurende april even afwachten, je krijg van Vodafone een smsje (kan je ook checken bij je tegoed in de Vodafone App) gebeurd wat eerder namelijk. En voor het extra pakket Kijk je op mijn ziggo.

[Reactie gewijzigd door Enterprise1701 op 18 april 2017 16:08]

Je kan gewoon na de vodafone website gaan en ziggo en het activeren, heb dit afgelopen weekend ook gedaan.

Nu ook dubel data en tv pakket van ziggo erbij.
Bij mij doet dat het niet op de een of andere manier...
Ik hoop dat Vodafone/Ziggo ook van plan is om de Groepsbundel (welke nu alleen nog maar voor zakelijke klanten is) ook beschikbaar te maken voor consumenten. Ter vervanging van het Ziggo Family abonnement
Ik vind de KPN constructie dan toch duidelijker :|
Hier 6 abo's in een compleet constructie, 3x5GB 1x10GB en 2 oude met 0GB.
Data wordt verdubbeld, dus er is 50GB 'beschikbaar', maar iedereen heeft zijn eigen "afgebakende" abo qua verbruik.
Ik zet elke maand 1GB op de sim-only's zonder data, die kosten ons samen 8€, dus gaan nooit meer weg :)
Verder wordt er overgezet naar degene die het nodig lijkt te hebben, 2 van de gebruikers wonen 4 maanden per jaar in een wifi-loze woning, dan hebben ze wat meer nodig, vanaf half april tot half november verbruiken ze nog geen 500MB/m, dus gaat hun data naar de anderen, indien nodig.

Geen gedoe met hetzelfde abo, dezelfde naampjes ...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee